Korydorovi chovatelia a scenáre

Barbirik Igor (23.10.2016, 17:34)
Neviem ako začať a dať tomu vysťižnejší názov na chovateľov ktorý len tárajú o zlej polohe holubníka,vetroch a rôznych iných scenároch ktorými len vytvárajú zle zlé prostredie a vzťahy medzi chovaťeľmi.
Rozčuľuje ma keď počúvam že Mariňakov holub v C kategorii nalietal tie kooficienty len preto že je južnejšie položený holubník a pritom priamka ide priamo cez Ivánku pri Nitre a nepozre si výsledky že ten holub to nalietal v regione 4x2x OZ
Alebo Tasary podvádza alebo dopuje ,pýtam sa tých chovaťelov čo preto urobili keď šíria taketo reči majú nejake dôkazy dali urobiť holubom dopingovu skúšku.Nasadzajú mu holuby boli na kontrole a všetko v poriadku asi sa lepšie stará .
Rozprávajú jaka je OZ rozťahaná pozreli sa aj na iné OZ trebárs Levice od Novej Bani až po Šturovo alebo Pezinok od Kútov po Tešedíkovo a toto sa deje skoro vo všetkých OZ same intrigi .
Zamysleli sa sa niekedy sami nad sebou ,robím všetko preto aby som dosiahol ten uspech ako ta konkurencia s starám sa jak oni,skoro ráno vstávam trenujem vyvážam atd.asi nie.
Samozrejme každý sa môže starať len podla svojích možnosťi,ale v prvom rade na svojom holubníku a za každým neuspechom hladať čo som zanedbal čo neurobil tak jak som mal.
Ja som toho názoru že keď mi dokážu zaletieť 1-2 holuby a vyrovnali z počasím mali sa aj ostatný ,a musím
premýšľať gde som urobil chybu a nie vytvárať scenáre ako niekto podvádza a dopuje a pod....
Miroslav Ďurana (23.10.2016, 21:11)
Pán Barbirík dobrý názor.Súhlasím.
Július Vida (26.10.2016, 11:08)
Igor ! Ty by si mal určite viac rozmýšľať. Ver mi. Toľko hovadín si tu ešte nenapísal. Nechcem tu rozoberať všetko detailne, len Ti pripomeniem fakty z posledného obdobia.
Nitra desaťročia lieta SZ smerom, teda minmálne 70 percent pretekov dole vetrom čo vyhovuje južnejšie položeným ZO.
Desaťročia sa niektorí snažíme presadiť regulérnejší smer zo západu. Keď sa nám to sem tam podarí vždy sa nájde dôvod tieto preteky zmeniť na SZ smer. Príkladom bol i tento rok pretek Rokycany na miesto ktorého sa letel pretek Vysoké Mýto čo je cca 150 Km severnejšie. Igor to je absurbita bez hraníc, to nemalo opodstatnenie ani kôli počasiu ani kôli ekonomike. To bol vyslovene zámer.
A čerešňou na torte pred pretekmi mladých holubov bola zmena celého plánu, kde sa tiež zmenili všetky vypúšťacie miesta na SZ smer. Neletelo sa z Tábora Z smer, ale sa muselo zmeniť na Humpolec SZ smer.
Dopingové kontroly. To o čom točíš ? Koľko ich bolo vykonaných v OZ Nitra vlani a tento rok ?
Starostlivosť o holuby, to beriem od teba že si robíš srandu.
Igor chápem, možno si mal ťažký deň. Po ťažkom dni môže byť ťažký sen a keď sa človek zobudí stane sa, že má ruku v šerbli. To človeka vytočí, ale ja by som pre to nevytáčal iních.

Barbirik Igor (26.10.2016, 19:45)
Julko !!!!! mám taký pocit že by si sa mal vrátiť naspäť do školy na hodiny zemepisu ! OZ Nitra letí všetky preteky mierne severozápadným smerom ak by si chcel aby sa letelo západným smerom tak by to musel
byť Mníchov ,Ulm ,Štutgart !preto ak chceš oponovať naštuduj si najskôr zemepis a mapi.
Ale poďme k veci ,ano máš pravdu nahnevali ma na burze taký chovatelia ako ty čo tárajú samé somariny.
Pretekový plán pred sezonov schválil výbor OZ ako aj každú ďalšiu zmenu čiže aj Vysoké Mýto akože aj váš zástupca .Na tom že odstúpil pán Záhorsky nesiete podiel viny väčšia časť zmanipulovaných členov a ich hlúpymi rečami ako im vytratil holuby z Bambergu a podbne dalo by sa pokračovať......
Pretekový plán mláďat zmenil výbor OZ udajne z malého počtu objednaných košov, inak by stál 1 kôš
okolo 70 eur.
OZ Levice som prirovnal zámerne ,chcel som poukázať na na ich rozlohu šírky OZ od Žarnovice po Štúrovo
asi 100 km ospravedľnujem sa chovateľom že spomeniem ich mená Kasan Ťekovská Breznica sever OZ
Kacian Peter Levice stred OZ, a Méry Farná juh OZ všetci títo chovateľia dlhodobo na špici OZ preto ti dávam otázku a nie len tebe týmto chovaťelom nevadí vietor kopce a tá obrovská rozloha nie dlžky ale do šírky ! Čo sa týka Pala Tasáriho priznám sa ani mne to nejde do hlavy,ale nebudem šíriť všelijaké scenáre
ktorých sa chytajú niektorý chovatelia a šíria ich jak mor a vykrikujú jak skončia z holubami lebo oni nikomu nebudú robiť percentá nech skončia aspom nebudú vytvárať zlú atmosféru medzi chovateľmi.
Kolko je nás na Slovensku takých že nám nenalieta holub tak ako Mariňakovi ale to neznamená že mu budem závidieť a šíriť všelijaké scenáre jak malé deti.Ešte taká malá poznámka ak by sa holuby pri nasádzaní v košoch miešali nemohlo by sa stať a by sa aspom jeden nedostal medzi tých prvých a nemuseli by ste vytvárať všelijake podozrenia a poprosím vás len my tu nepíšte o chorobách pretože pri nasádzaní vám ich prejde cez ruky x,-y a puder z nich prenášate z jedného na druhého a prach sa šíri po celej nadstavbe.


Barbirik Igor (26.10.2016, 19:51)
Ešte doplním mne je jedno z akých miest sa budú vypúštať holuby pre mňa aj z Pasau alebo z Mníchova
len netreba mať velké oči lebo by to bol začiatok konca Regyonu a mne volmi zdá že práve o to tu niekomu
ide.
Milan Paták (29.10.2016, 18:31)
Zamyslenie sa nad minulosťou...

Chcel by som pripomenúť holubárom 40 ročnú minulosť chovateľstva. Keď priviezol pán Csutkay Bergy, začala sa neskutočná éra víťazstiev. Všetci na neho nadávali, tak ako sa to deje aj teraz, keď niekto dobre lieta. Potom sme tie holuby nakúpili a pomohli sme si, lebo je to o kvalite holubov. Potom doniesol holuby Milan Kelemen. Hneď vylietal majstra OZ, aj Karol Luka, ktorý od neho nakúpil, tiež Janko Sirotek. Takže zase dovezené dobré holuby preukázali svoju kvalitu. Martin Daniš začal iný spôsob závodenia, vdovstvo a neskutočne tu lietal. Potom nastala éra Holecovcov, ktorí importovali holuby od Venusa a tiež sa dostavili neskutočné výsledky. Nebohý Marián Hečko zakúpil tieto holuby a bol niekoľkokrát majster oblasti. Aj Vida lietal s týmito holubmi absolútnu špičku. Potom nastúpil Štefan Vajda s novými holubmi a opäť nám ukázal, že je to naozaj o privezenej kvalite holubov, netreba za tým hľadať žiadne čary. Teraz v poslednej dobe Jožko Korec opäť priviezol dobrý holuby a opäť neskutočné výsledky. Čo k tomuto dodať? Nechcel som sa veľmi rozpisovať, len chcem poukázať, že netreba iba hľadať dopingy a neviem čo ešte všetko si títo ľudia vedia navymýšľať, nechápem to. V tejto dobe, Palo Tasáry importoval holuby Heremans a ja som ich dostal od neho. Bol to úplný zázrak čo sa mi hneď s nimi podarilo vylietať a to som robil to isté čo aj predtým s rôznymi holubmi, ktoré sme tu mali všetci približne rovnaké. Na mojom holubníku som zistil, že sú neporovnateľne kvalitnejšie ako holuby, ktoré som choval predtým. Naozaj sa treba zamyslieť tak ako povedal pán Barbirik, že urobil som všetko? mám také holuby? Lebo aj títo chovatelia, ktorí teraz kritizujú nezmenili postavenie holubníka, sú stále tam, kde aj pred 20 rokmi, stále sa lieta severozápadný smer a vtedy im to nevadilo? Teraz majú zrazu problém? Aký? Nespomenul som všetkých, ktorí tu v Nitre niečo v minulosti dokázali, možno aj zámerne nechcem nikoho menovať, len im chcem týmto článkom otvoriť oči, aby si uvedomili, že to nie je vypúšťací smer, ale že je to o robote a výborných holuboch. Viem, že ma budete určite kritizovať, ale bohužiaľ, takto to vidím a nedá sa to ničím zmeniť. Tasáry je na juhu, ja som na severe a dolietavajú nám holuby rovnako. Prečo druhým chovateľom, ktorí majú polohu medzi nami, holuby nedolietavajú tak ako nám? Tieto heremaské holuby sa už presadzujú na východe, aj v Čechách, takže asi to bude tak, že je to len o kvalite a robote s nimi. Prajem letu zdar. Paták M.
Július Vida (31.10.2016, 09:37)
Niekde som počul, že uraziť hlupáka je ako spáchať smrteľný hriech. Asi preto, že aj hlúposť je dar boží. Cez to všetko ma vytáča, keď niektoré ZO účelovo preskočia do inej OZ, aby si vylepšili koridor doletu holubov. To je u nás normálne. A potom to príde, niektorí strašne zmúdrejú.
Igor toto je Tvoj prípad. Takýmto spôsobom užívaš aj Ty výhody koridoru v OZ Nitra. V OZ Šurany si to nemal. Preto sa pýtam. Čo Ťa oprávňuje kritizovať pre koridor iních.
No nič, iba Tvoja hlúposť. Zabudol vôl, že teľaťom bol.

Barbirik Igor (31.10.2016, 16:47)
Julko na ludí ako si ty je ťažko reagovať,máš pravdu ľudia ktorý nevedia argumentovať sa uchyluju k článkom
ako ty hlúpym a v tvojom prípade to pltí dvojnásobne.
A keď chceš o niečom písať najskôr sa sa presveč čí zas nepíšeš hlúposti...
V Šuranoch som bol na tom tak isto jak v OZ Nitra a určite aj lepšie a boli sme naj severnejšie a bol som majster OZ Šurany z mlaďatami nigdy som si nesťažoval na vietor ani na polohu,lebo vietor len málo ovplyvní dolet holubov ,z OZ Šurany som odišiel o 2 alebo 3 roky skôr ako ZO Kostolny Sek a aby si bol v obraze odišiel som kvoli preprave holubov .Preto ti odporúčam najprv si zisti a presveč či si nenapísal hlúposti.Pred tromi rokmi keď si celkom dobre lietal v špici tak ti nevadil ani juh ani sever ani vietor není to zaujímave!! Keď už niečo píšeš tak maj argumenty a nie ten príspevok čo si napísal sa rovná naozaj hlupákovi preto si daj pozor aby si z tej hlúposti nerozkvitol jak strom na jar,už aj v prvom príspevku si mal narážky podobného charakteru.
Barbirik Igor (31.10.2016, 17:18)
Nemienim tu už reagovať na podobné príspevky !
Treba sa zamyslieť 40 rokov sa lieta z toho isteho smeru a majstri OZ Nitra boli od Zlatých Moraviec cez Tekovsku Breznicu až po Šalu nebuďem ich tu menovať za 40 rokv ich je dosť ,tak sa pýtam tí chovatelia mali aké výhody ?keď chcem niečo tvrdiť musím mať argumenty a musím to dokázať že to má nejaky vplyv .
Barbirik Igor (31.10.2016, 20:39)
Obrovske poďakovanie pánovi Konečnému Dušanovi za vytvorenie výpočtového programu na ktorom si
chovatel môže na mapách pozrieť dolet holubov každeho chovatela OZ.
Spomenul som si keď bola OZ Šurany roztiahnuta od Psiarov po Močenok ,Tešedíkovo,Dvory nad Žitavov a Majster OZ bol Miro Lukáč z Hronských Klačan po sezone zme mávali futbalový turnaj a nikto neriešil polohu
holubníka a podobne škoda že už v tej dobe sme nemali takýto program keď chovatel klikne a mapu a má pred sebou celu OZ.
V tej dobe to bolo ešte o kamarátstve .
Pavol Holka (01.11.2016, 04:10)
Zdravím. Ak mi dovolíte vyjadriť svoj nezaujatá názor poviem iba môj návrh,keď sú toľké spory ohľadom polohy holubníka komu viac ktorý smer vyhovuje,prečo sa teda nespraví na pár sezón pretekový plán v ktorom by sa letelo viac zo západu? Veď keď poloha a vietor nehrá rolu tak by sa to takýmto "pokusom" za pár sezón muselo ukázať...
Pavol Holka (01.11.2016, 04:11)
*nezaujatý
Jančok Ľudovít (01.11.2016, 07:24)
Zdravím Vás. Pán Holka trafil ste presne 1OO-bodov a tuš. Pozdravujem Ludvik.
Barbirik Igor (01.11.2016, 08:00)
Pán Holka súhlasím s vami ,všetci chovatelia majú možnosť sa vyjadriť už v ZO o pretekových plánoch keď sa schvalujú majú svojho zástupcu v OZ tak nech si skontrolujú či koná a hlasuje v zmysle toho čo schválili na schôdzi ZO alebo si presadzuje iba svoje zaujmi .
Július Vida (01.11.2016, 13:48)
Páni Jančok a Holka prosím prečítajte si môj príspevok z 26.10 ešte raz. Potom pochopíte viac. Ďakujem.

Igor, kôli preprave holubov si zmenil oblasť, kde si tak dobre lietal ? To by som ja nikdy neurobil. Veď všetko sa dá vyriešiť, Takýto problém vyriešiť pre Teba mala byť malina. Stačilo predniesť požiadavku cez zástupcu ZO na výbore OZ a bolo by to vybavené. Určite by Ti to schválili. Nemuseli sme tento problém riešiť. Podľa Teba sa dá všetko kľudne a logicky vyriešiť, len keby nebol ten prekliaty koridor.
Barbirik Igor (01.11.2016, 14:45)
V tej dobe naše holuby prepravovalo OZ Nitra ,vznikol tam problem krátenia boksov a financii okolo toho
po vysvetlení mi vtedajším predsedom OZ Nitra mi bolo povedané pán Barbirik urobte si poriadok z vašim Predsedom a pokladníkom a môžeme pokračovať v spolupráci ďalej (ale ja si za jeden stôl snimi nesadnem )a zistení skutočnosti zavádzania a klamstiev zo strany vtedajšieho predsedu OZ Šurany mesiac pred sezonou a nasledne ďalšieho zavadzania o preprave a cene prepravy ktore sa z dohodnutej ceny 140 eur za box (dohody a jednania som sa osobne zúčastnil ako aj ostatných jednaní )sa neznámych príčin zvýšilo na 170 euro s čím som nesúhlasil som sa rozhodol odísť z OZ Šurany.
(paradox je že ty ľudia dnes sedia vo výbore OZ Nitra) ale to už v dnešnej dobe neriešim.
Barbirik Igor (01.11.2016, 14:52)
Ešte doplním mne je úplne jedno odkial sa poletí mne je ten koridor na smiech napadlo ma to že to počúvam od niektorých chovatelov.
Barbirik Igor (01.11.2016, 15:10)
Ešte si chovatelia musia pametať ako OZ Nitra vylúčilo Holecovcov za ich výsledky, ktorý potom museli chodiť nasadzať niegde do Noveho Mesta dobre si to pametám lebo v OZ Šurany sme ich vtedy chceli prijať .
Dnes vela chovatelov lieta z holubami práve od nich.
Pavol Holka (01.11.2016, 17:09)
Dobrý večer. Pán Vida viem čo ste tu písali preto som reagoval. Narážam na to že dakde musí byť "problém" keď sa vám (viacerým chovateľom) nedarí presadiť plán aby sa lietalo viac zo západného smeru. Neobhajujem ani jednu stranu ale keď naozaj nezáleží z ktorého smeru holuby letia a odkiaľ fúka vietor tak by nemam byť problém pre nikoho že by sa zmenil pretekový plán povedzme na 3 sezóny že by sa letelo zo západu. Keď sa tak bijú do pŕs tí čo letia špicu teraz a presadzujú si závody zo severozápadu prečo asi? Veď nejaký dôvod na to musia mať. A keď tvrdia že je to jedno tak zostavme pretekový plán zo západu a za pár sezón sa výsledok tohto sporu ukáže v praxi že kto mal pravdu. Veď keď im je to jedno tak by nemali namietať a tí čo teraz namietajú že zo severozápadu sú mimo korydoru tak by mali po vôli. Ako hovorím v praxi by sa to ukázalo kto mal pravdu a bol by nadobro koniec tohto sporu. No keď mám povedať môj subjektívny názor dačo mi tu smrdí prečo sa silou mocou lieta len zo severozápadu...

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené