Viac hláv - viac rozumu?

Juraj Marcinkech (02.11.2016, 13:14)
Chcem sa poradiť s chovateľskou verejnosťou... a som vďačný za každý názor.
Tento rok mi holuby spravili trochu radosti na maratónskych pretekoch (MDKS), no obzvlášť môj holub 14-55M-2043, ktorý umiestnil všetky 4 maratónske preteky nad 700 km v klube toho roku, ale prakticky nič nedokázal...

Na stránke mdks sa pritom jasne píše: ,,Majstrovstvo MDKS sa poletí vo formáte 5/2. Do majstrovstva MDKS sa započítavajú preteky Aachen, Liége a Brusel. Preteky Koblenz sa poletia len s ohodnotením krúžkov 55M. Kategória ESO bude vyhodnotená z 2 najlepších pretekov z uskutočnených Aachen, Liége a Brusel bez rozdielu pohlavia. Kategória „E“ MDKS bude vyhodnotená zo všetkých 4 konaných pretekov.ˇˇ

Holuba mi nie je dovolené vystavovať v kategórii E lebo túto podmienku 4 maratónske preteky) splnil za jeden rok a nie za dva. Toto nepovažujem za argument... a pre mňa je to absolútne zcestné, pretože podmienky splnil.

Je mi ľúto, že týmto som nútený bojkotovať maratónsku výstavu, pretože ak nemôžem vystavovať svojho najlepšieho holuba... s jeho najlepším výkonom, nemá to pre mňa zmysel.

doteraz som si myslel, že ak je niečo na papieri, ako uznesenie tak to aj je uznesenie a platí to, no zase som sa raz mýlil...




Juraj Marcinkech (02.11.2016, 14:32)
ešte pár faktov--- najskôr keď som upozornil na túto vec - pre mňa nekorektné výsledky. Došlo k náprave a holub mal byť zaradený aj do kategórie E , čo už dnes zase neplatí.
Najskôr mi bolo povedané, že holuba nemôžem rozdeliť do dvoch klietok.... vtedy som to ešte nebral ako satiru. Pokiaľ viem, ak holub nalieta kategóriu a,b .... alebo výko + c... tak mu nie je uprený jeho úspech, aj keď je dvojnásobný!
podmienka kategórie E je 4 preteky za dva roky... teda za cca 730 dní.... čo ten holub jasne splnil a nikde sa nepíše, koľko pretekov musel splniť v danom roku.
Dnes som si našiel e-mail... že už zase ten holub nemá právo byť v tejto kategórii! Pretože to bolo prekonzultované s rôznymi chovateľmi a funkcionármi.... a ani oni sa neujednotili v názore na tento problém, ale očividne bolo jednoduchšie prikloniť sa k tomu aby úspech holubovi bol odopretý, aj keď to je jasne na papieri. Zrejme to je len o chovateľskom vplyve... a je jednoznačne ľahšie znechutiť 27-ročného holubára...
Ale veď nevadí... jedna klietka sa uvoľnila... a aby sa môj kamarát 14-55M-2043 necítil doma sám zostane aj viac klietok na výstave prázdnych...
Píšem v rozhorčení, ale asi sa naozaj niektorí chovatelia dali do odradenia nás mladých.... ako mi tento rok povedal jeden človek pri nasádzaní holubov na Koblenz- je to už vzácnosť vidieť mladého holubára ako nasádza svoje holuby.... nemal pravdu- bola to vzácnosť.

Zdeněk Adamík (02.11.2016, 15:49)
1) Tento holub reprezentuje jen sám sebe, tudíž bude v jedné výstavní kleci na které budou uvedeny všechny jeho výsledky, v tomto případě DVA výsledky (umístění v pořadatelem vypsaných kategoriích). Poznámka o jeho možném rozpůlení do dvou klecí by mohla přestat být hloupým vtipem, pokud by postupoval dál do vyšší soutěže jako reprezentant MDKS nebo kohokoliv jiného (OZ apod.), ale to až po výstavě na základě výběru vedení Klubu či OZ možná i po dohodě s majitelem tohoto ptáka, do které reprezentační kategorie ho zařadit.
2) Přístup, že musí holub v kategorii E naletět 4 závody v rozložení dvou let, je dle mého názoru nesmyslný neboť se jedná o OLYMPIJSKOU KATEGORII, tudíž ve vztahu k Olympiádě, která se koná JEDNOU ZA DVA ROKY, proto dodatek (vysvětlivka) vyhlašovatele Direktoriátu FCI k podmínce 4 závody, počet chovatelů a počet nas. holubů, že je MOŽNO tyto podmínky splnit v průběhu posledních dvou let.
3) Zdá se že někteří zde míchají hrušky s jabkama. A sice např. s kategorií STANDARD, kde MUSÍ BÝT plněno v průběhu obou dvou posledních let v rozsahu jak je v podmínce a dle pohlaví, uvedeno.
Milý chlapče, vytrvej a nenechej se odradit. Nepřejícníci tu věčně nebudou, a to mi věř.
Daniel Krajčík (02.11.2016, 16:38)
Reagujem na vetu: "Holuba mi nie je dovolené vystavovať v kategórii E lebo túto podmienku 4 maratónske preteky) splnil za jeden rok a nie za dva. "
Ak ide o olympijskú kategóriu "E", tak tu sú súčasné olympijské podmienky: http://kbdb.be/en/criteria-uk/criteria-sport-uk
kde je nutné mať 4 preteky cez 700 km za 2 roky, takže i Vaša verzia 0+4 pripadá do úvahy.

V minulosti som videl i verziu olympijských podmienok, kde bolo uvedené 2+2, ale to sme si už dávno vysvetlili (a myslím, že aj na tomto DF), že to bol omyl.

Preto Váš holub, pokiaľ Vaše preteky splnili všetky podmienky, má byť plným právom zaradený do tejto kategórie. Keď som si pozrel výsledky MDKS, tak pretek "Koblenz (Metternich) (10.06.2016)" je uvedený len ako "Interné výsledky" a nezaradený do "Oficiálne výsledky FCI". Preto ho ani program nevyhodnotil v tejto kategórii.
O dôvodoch prečo to tak je zrejme budú mať viac informácií funkcionári MDKS, resp. výpočtár.

PS: Blahoželám k perfektnému umiestneniu v súťaži MDKS.
Juraj Marcinkech (02.11.2016, 17:06)
Ďakujem vám za reakcie páni.
Koblenz je uvedený ako komerčný pretek, pretože z hľadiska výpočtu majstrovstva sa nezapočítava do majstrovstva MDKS a je to naozaj skôr otázka pre výpočtára - ale koeficienty z preteku Koblenz sa holubom do výkonu počítajú zo všetkých 4 pretekov, čo je spomenuté hneď v mojom prvom príspevku.. (Kategória „E“ MDKS bude vyhodnotená zo všetkých 4 konaných pretekov.) Ako bolo odsúhlasené na našej konferencii. Holub podmienky splnil a nad niektorými argumentami sa mi zastavuje rozum, ale ak tento holub nebude figurovať v kategórii E budú výsledky správne? A kto by sa mal zaoberať pravdivosťou výsledkov? Kontroly na mojom holubníku boli vykonané a neboli zistené pochybenia a predsa sa cítim ako potrestaný chovateľ.


Stefan Nochta (03.11.2016, 07:50)
Vážení páni, nedá mi nereagovať na uvedené príspevky, nakoľko organizátorom výstavy na tento rok, ako aj supľujúcim výcvikárom som práve ja. Pripadla mi nevďačná úloha rozhodovať sa o zaradení holuba "2043", ktorý dokázal , to čo sa každý rok nevidí-umiestniť všetky 4 preteky v špici! Tento holub vyhral suverénne kategóriu ESO, keď vyhral pretek Brusel a v preteku Liége obsadil 2.miesto. Určite by som ho zaradil aj do kategórie Šport "E", no platné predpisy mi to nedovoľujú a to som vysvetlil aj p. Marcinkechovi. Totižto: VÝSTAVNÝ PORIADOK- s účinnosťou od 22.11.2015 podpísaný prezidentom SZCHPH v bode 5 písm. b/ hovorí: "Na jednej výstave možno jedného holuba prihlásiť len do jednej kategórie/podkategórie."
Ďalej, Uznesenie z konferencie MDKS:
Schvaľuje:
-majstrovstvo v kategórii pretekov cez noc 5/2 z pretekov Aachen,liége a Brusel. Preteky Koblenz budú len s ohodnotením krúžkov M55. Kategóriu ESO bez rozdielu pohlavia 1.-3. miesto, 2 najlepšie preteky z pretekov Aachen,Liége a Brusel. Olympijskú kategóriu "šport E ( 4 preteky organizované MDKS za 2 roky s najlepším koeficientom zo všetkých 4 konaných pretekov).
ďalej:
ocenenie holubov pohármi: Kategória E (roky 2015-2016) bez rozdielu pohlavia......
Rozhodne som sa informoval aj u niektorých funkcionárov, kde musím povedať, že som nedostal jednoznačné odpovede. Teraz nastala pre mňa dilema: prikloniť sa na stranu názorov, alebo na stranu predpisov?
Predpis je pre mňa zaväzujúci, ale určite nemám žiadnu snahu niekoho poškodiť, tobôž nie p. Marcinkecha. Do výstavy zostávajú ešte 2 týždne.
To, že p.Marcinkech sa rozhodol odignorovať výstavu, som z toho smutný, ale rešpektujem jeho rozhodnutie, no mal by si to ešte zvážiť, lebo tým škodí v prvom rade sebe.
Pokiaľ sa týka príspevku p. Krajčíka, pretek Koblenz bol zaradený do plánu MDKS mimo súťaž, nakoľko nespĺňa podmienku - minimálna vzdialenosť na holubník 800km. Bol to iba finačný pretek pre "M" krúžky.
Ján Bučo (03.11.2016, 08:25)
Pozdravujem páni,
Ako organizátor predošlých výstav MDKS sa prikláňam na stranu pána Marcinkecha. Kategória E sa letí z pretekov nad 700 km a preto poznámka predsedu o 800 km z Koblenzu podľa mňa je irelevantna. Keď som robil zoznamy holubov na výstavy ja v jednej klietke bol holub, ktorý vyhral aj 3 či 4 kategórie. Je pravda, že holubov veľa na výstave nebolo, ale v klietkach boli víťazi. Za takýmto systémom si stojím napriek tomu, že som evidentne porušoval výstavný poriadok.
A to, že tie 4 preteky nalietal holub za 1 rok? Práve za to by sme ho mali ukazovať nielen na výstave MDKS.
Letu Zdar!
Jano
Zdeněk Adamík (03.11.2016, 08:37)
Hm, že by někdo nadřazoval podmínky či Propozice nižšího řádu nad FCI? Tak tomu fakt přestávám rozumět. Tedy pokud tomu není přesně naopak a nerozumí tomu autoři těchto podmínek.
Stefan Nochta (03.11.2016, 09:39)
Jano, Ty na čom fičíš? Sám si predsa písal Uznesenie z konferencie. Ja som iba Krajčíkovi odpovedal, že prečo je pretek Koblenz komerčným pretekom a nie je zaradený v oficiálnych výsledkoch a ne to, že ho nemožno počítať do E..........
Barbirik Igor (03.11.2016, 09:47)
Pán Marcinkech holub podla FCI môže byť vystavený len v jednej kategoriji buď Eso pre holuba aj pre vás výhodnejšia alebo E je len na vás jak sa rozhodnete,ale nevystavením poškodíte holuba aj seba.
Na výstavnej karte bude mať napísane všetky preteky, a to že ich nalietal v jednom roku je iba jeho plus
mal nato termín dva roky.
Juraj Marcinkech (03.11.2016, 10:09)
Výstavný poriadok a výsledky sú dve rozličné veci a predsa mi je stále tvrdený argument, že holuba môžem vystavovať len v jednej kategórii - ale to aj chcem! Ale nechcem stratiť nárok na jeho úspech aj v tej druhej kategórii. Ešte pred výstavou mali byť spracované výsledky mdks a v nich by bolo jasne vidno poradie v jednotlivých kategóriách a z tých výsledkov by sa malo vychádzať - čo bude na výstave vystavené, ale v MDKS to robíme naopak. Nahlásime si holuby a potom robíme korekcie podľa nevedno akých predpisov - výstavného poriadku, pričom mi o to že holub bude na výstave vôbec nejde, ale ide mi o regulérnosť výsledkov o čo si myslím, že by malo ísť každému. Ako sa môže niekto tešiť z úspechu, ak je to len úspech na papieri?Vraj si mám vybrať len jednu kategóriu - ak si ju vyberiem predsa v tej druhej sa nemôžu holuby posunúť o jedno miesto vpred! Klietka pre prvého holuba zostane prázdna, pretože tak je to správne. Pripadá mi to akoby dali Emilovi Zátopkovi po jeho troch víťazstvách na Olympiáde na výber, ktoré víťazstvo si najviac cení- to nech si vyberie a ďalšie dve nech nechá ostatným, lebo aj tí dobehli do cieľa s dodatkom že to s tou formou už prehnal...
Ak bude holub figurovať vo výsledkoch MDKS v oboch kategóriách a to v kategórii Eso aj kategórii E a na výstave bude vystavený len v jednej kategórii ... tak som za. Ale žiaden výstavný poriadok nemôže obrať holuba o jeho prvenstvo aj keď je mi to tak tvrdené, pretože výstavný poriadok nie je poriadok vo výsledkoch. Nevenujem sa už tejto téme, pretože výsledky mal robiť na podnet chovateľov spracovateľ výsledkov - zrejme sa mu hovorí výpočtár. Ak by tomu tak bolo, teraz by som si nemusel obhajovať to čo holub dokázal.
Vždy som bol za nenásilnú formu protestu a s tým bojkotom... - na výstavu som sa tešil, niečo také sa už zrejme v mojom živote nezopakuje, ale nechcem byť súčasťou niečoho s čím nesúhlasím a ak si každý rozumný človek prečíta, či už výstavný poriadok, a podobne... vie si zrátať dve a dve. Holuby som ochotný vystavovať len v prípade že bude dodržané správne poradie holubov vo výsledkoch jednotlivých kategórii! Na základe toho si vyberiem, v ktorej kategórii holuba vystavím- uprednostním kategóriu E pred kategóriou ESO- pretože holub si to zaslúži. Vo výstavnom výbore by sa podľa výstavného poriadku mal nachádzať aj výpočtár...
Pripadá mi to ako boj s veternými mlynmi... Ďakujem za všetky racionálne názory s ktorými sa stotožňujem. Pre mňa je to banálny prípad, ale ako sa zdá holubiari zase raz nezapreli svoju náturu.
S pozdravom Mgr. Juraj Marcinkech


Barbirik Igor (03.11.2016, 10:25)
Pán Marcinkech súhlasím s Vami že vo výsledkoch by mal byť tak ako píšete,ale mať koficient z dvoch super dlhých tratí 11,705 alebo 90,624 v E je rozdiel.
Juraj Marcinkech (03.11.2016, 10:38)
To sú už len osobné preferencie... a týmto veciam sa v diskusii nechcem venovať, chcem aby došlo k náprave pre mňa chybnej nominácie v kategórii E v ktorej bude holub vystavený a chcem aby figuroval vo výsledkoch MDKS aj v kategórii eso aj v kategórii E. Teda som za korektnosť výsledkov. Výstavníctvo ako také ma vôbec nezaujíma - jediné čo ma na holuboch baví je pohľad keď padajú z výšky na letáč - keby to nie je závislosť už dávno by som s holubami skončil kvôli chovateľským vzťahom... Holuby chovám 11 rokov a každý rok sa pokúšam skončiť, no neúspešne.
Zdeněk Adamík (03.11.2016, 10:44)
Přesně tak.
Ján Bučo (03.11.2016, 13:13)
Presne tak. Bude vystavený v kategórii ktorú si vyberie ale ocenený musí byť za víťazstvo vo všetkých kategóriách ktoré vyhral čo znamená že v nich bol prvý. Je po 31.10. a tak by to malo byť už aj na papieri v oficiálnych výsledkoch MDKS.
Jančok Ľudovít (03.11.2016, 14:17)
Zdravím Vás. Počuli sme slovo pánovo. No už som si myslel ......... Pozdravukem Ludvik.
Jozef Daníšek (03.11.2016, 14:35)
Pri všetkej úcte k diskutujúcim,mám svoj súkromný názor.Nie, aby sme takýto výsledok spropagovali a uverejnili trebárs i na PIPE,robíme všetko preto,aby sme to chovateľovi znechutili.S tej ľudskej stránky a hlavne chovateľskej by sme sa za takéto hádzanie polien pod nohy mali hanbiť.A poriadne.Tu sa prejavuje ta naša malosť a typická slovenska črta.My si závidíme i pekné počasie na pohrebe.A mala poznámka.Ak bol Výstavný poriadok schválený a s takouto možnosťou nepočítal,tak bol vypracovaný veľmi povrchne.
Barbirik Igor (03.11.2016, 17:33)
Zdravím Pán Bučo velmi rád si pozriem tie výsledky MDKS už len preto že do dnešneho dňa tam nič nie je
a zdá sa že nebyť príspevku Pána Marcinkecha ktoremu držím palce ani by nebolo, aj ja som si to najprv
zle vysvetlil že ide o výstavu,ale tu ide o spracovanie výsledkov z ktorých sa chovatel nič nedozvie.Tá stránka ako keby nemala žiadneho správcu.
Ján Bučo (03.11.2016, 19:46)
Tu nejde o stranku pan Barbirik. Spravujem ju ja. Ale nemam podklady, ktoré by som tam uverejnil lebo predtym sme uverejnovali veci priebezne a tento rok vsetko ide cez mypigeons.eu . Mozete si vsetko najst tam. Aj ked je pravda ze na mypigeons nie je vlastne ziadne regulerne poradie. Ostava nám dufat, ze v roku 2017 budu schvalene podmienky 800+ aj pre OZ a budeme si moct riesit svoje výsledky aj v ramci OZ.
Jano
Stefan Nochta (04.11.2016, 06:07)
Ľubomír Janda
0:33 (pred 5 hodinami)

komu: mne
Nazdar Štefan!

Keďže, aj keď neviem prečo, nemám aktualizované na DF konto a nemám
chuť sa v tomto smere "vybavovať", vlož prosím k téme nášho
"nevďačného" člena v mojom mene príspevok nasledovného znenia:

Zdravím všetkých!

Hlavne sa vyhnem tomu otrepanému klišé, že som intenzívne uvažoval, či
sa po veľmi dlhej dobe vyjadrím na DF, pretože keď som si 3.11.2016 o
21.45 h prečítal príspevky tejto témy bolo rozhodnuté. Mimochodom,
úprimne sa teším zo záujmu o dianie v MDKS.

Keďže protagonista tejto témy už v úvode vyjadril vďačnosť za každý
názor, tak dúfam, že toto pravidlo aplikuje aj na ten môj. Z doposiaľ
uverejnených príspevkov som nadobudol dojem, že vôbec máme problém s
pravidlami. Dokonca aj s tými písanými, ktoré pri ich absencií
nenahrádzame zvykom, či obyčajom ako pripúšťa náš právny systém, ale
len akýmsi názorom, ktorý sa v danej situácií „hodí“. Je až
zarážajúce, aký máme k tejto tendencií sklon!

Keby sme tieto sklony nemali, nemohlo by sa predsa stať, že Výstavný
poriadok schválený Valným zhromaždením SZCHPH a účinný dňom
22.11.2015, je na tomto DF verejne spochybňovaný, ba dokonca
organizátor predošlých výstav MDKS sa prikláňa na stranu p.
Marcinkecha, spochybňuje legitímny postoj súčasného predsedu a hrdí sa
tým, že porušoval výstavný poriadok, ktorý paradoxne v čase kedy tieto
výstavy poriadal ešte ani neplatil.

K spomínanému výstavnému poriadku ako norme, si dovolím pripomenúť, že
bol schválený v rámci zastupiteľskej demokracie Valným zhromaždením,
preto musí vyhovovať väčšine a správnosť tohto demokratického princípu
je v podstate potvrdený aktuálnou nespokojnosťou jednotlivca.

Z predmetnej normy vyplýva, že, cit.: „Na jednej výstave možno jedného
holuba prihlásiť len do jednej výstavnej kategórie ...“. Je všeobecne
známe, že na každej výstave zodpovedá každej kategórii jedna séria
trofejí a preto pokladám požiadavky p. Marcinkecha, ktoré boli ku
podivu v tejto téme aj morálne podporené, za nelogické.

Ale hlavne, treba poukázať na to, čomu sa p. Marcinkech vyhol. A to,
že konferenciou MDKS, bola pre sezónu 2015 schválená výstavná
kategória „E“ za roky 2014 – 2015, ktorá nahradila dovtedy výstavnú
kategóriu „Výkon“ (pozn.: pretože chovatelia na kratších
vzdialenostiach ťažšie získavali „pódiové“ umiestnenia) s tou
filozofiou, že pokiaľ máme jednoročnú výstavnú kategóriu „ESO“,
kategória „E“ sa plní dva roky. Preto sa jedná výlučne o internú
klubovú úpravu, ktorá bola konferenciou MDKS schválená aj pre letovú
sezónu 2016.

Ale keď som sa dozvedel o „nespokojnosti“ p. Marcinkecha, aj cez
skutočnosť, že podmienky výstavnej kategórie „E“ MDKS sú výlučne v
kompetencii orgánov MDKS, preskúmal som propozície Celoštátnej výstavy
SZCHPH, kde som pri kategórii „E“ zistil, že ako pri jedinej sa uvádza
podmienka, cit.: „4 ceny za 2 roky“. Uvedené zistenie som si preveril
cez pravidlá, ktorými sa riadi ČMSCHPH v norme „Propozice výkonnostích
soutěží“, schválenej Konferenciou Svazu 20.02.2016 a predpokladám, že
v súlade s olympijskými podmienkami, kde sa uvádza, že kategória „E“
je cit.:“Dvouletá soutěž ...“. A pokiaľ je súťaž dvojročná, tak jej
podmienky majú byť plnené čiastkovo v priebehu dvoch rokov. Pretože
pri niektorých zvlášť kreatívnych chovateľoch, by sme sa veľmi rýchlo
mohli dočkať výkladu, že ak v olympijskom období je možné kompletné
podmienky kategórie splniť v 2. roku bez plnenia v roku 1., rovnako je
možné splniť podmienky kategórie v 1. roku, bez plnenia podmienok v
roku 2.!!! A to by sme boli na Olympiáde asi už za úplnych
podvodníkov. A dúfam, že nikto nespochybuje to, že olympijské obdobie
je dvojročné!!!

Záverom sa takmer filozoficky opäť vrátim k myšlienkam z úvodu
môjho príspevku. Písané normy je nutné rešpektovať do času kedy budú
nahradené novými, dostatočne kopírujúci aktuálny vývoj. Ak týmito
nedisponujeme riaďme sa tradíciami, ktoré sú v tomto prípade zhodou
okolností, v súlade normami písanými. Ale hlavne, nikdy sa neriaďme
názormi samozvaných autorít, ktoré s cieľom vlastnej prezentácie
vnášajú do, už aj tak neistého systému, len chaos a zmätok.´

A úplne záverom. Odhliadnuc od podmienok súťaže kategórie „E“
prijatých Konferenciou MDKS, prekvapuje ma neúčasť holuba p.
Marcinkecha v národnej výsledkovej listine v olympijskej kategórii
„E“, aj cez ním deklarované splnenie podmienok.

S pozdravom

Ľubo Janda
Dušan Jánošík (04.11.2016, 08:37)
Zaujímavá téma pred termínom konania výstav kde ,ale stále nevieme čo je správne všade pri kategóriach Šport-A,B,C,D,E je napísane,že je to dvojročná sutaž a kategórie-F,G,H jednoročná suťaž aj pri kategórii štandard H a A je napísane za dva roky kde je určený min. limit km v druhom roku,alebo aj tam môže nalietať všetky km v druhom roku?Podľa názoru p.Krajčíka je možne tieto podmienky splniť aj v jednom roku iný názor ma p. Janda čo je teda správne?
Barbirik Igor (04.11.2016, 08:40)
Nestrane -v prvom príspevku sa nepísalo o spracovaní výsledkov ale vystavovaní v určitej kategorii.
Čo sa týka spracovania výsledkov daneho holuba mal by byť vyhodnotený v oboch.
Čo sa týka Olimpijskej kategorie je tam 2 ročne medziobdobie v ktorom má holub možnosť splniť podmienky vo všetkých kategoriach vyberajú sa najlepšie koficienty z týchto dvoch rokov ,keď ich bude mať lepšie nalietané v jednom roku v tomto období počítajú sa mu tie najlepšie koficienty.
Neviem či môžu byť holuby MDKS vyhodnotené vo výsledkoch MS,tam by ten holub bol až na 10 mieste.
Barbirik Igor (04.11.2016, 08:50)
Ešte chcem dodať ak chce niekto vystavovať holuba na CV musí splniť podmienky FCI a nie MDKS
Stefan Nochta (04.11.2016, 09:07)
Vážení, ak by sme pripustili, že kat.šport E stačí splniť v jednom roku, tak p. Marcinkech by si svoju "43"-ku mohol vystaviť ako najlepšieho holuba aj v druhom roku bez toho, že by letel čo len km, lebo limit má splnený už v prvom roku a kategória E je za dva roky............p. Janda to vystihol vo svojom príspevku. Bolo by to normálne?
Ešte na záver dodám, že Výstavný výbor, ako i Výbor MDKS jednoznačne rozhodol tak, ako som to napísal v prvom mojom príspevku. Ak p. Marcinkech naďalej zdieľa názor, že odignoruje našu výstavu, nech mi to dá vedieť. Výstava sa určite nebude rušiť kvôli tomu a klietky takisto nebudú prázdne a budú na výstave určite tie najlepšie jedince MDKS a MMK.
Barbirik Igor (04.11.2016, 09:17)
Štefan nemohol lebo teraz je druhy olimpijsky rok
Dušan Jánošík (04.11.2016, 09:24)
To iste čo tu pišete o kategorii E by bolo možne použiť aj v kategoriách A,B,C,D počas dvoch rokov a holub jeden rok by nemusel odletieť a umiestiť v 20% ani jeden pretek.
Barbirik Igor (04.11.2016, 09:38)
Pán Jánošík ak by to holub nalietal v prvom roku z dvoj ročného obdobia a v druhom by nepretekal nemôže byť ani vystavený,
Zdeněk Adamík (04.11.2016, 09:46)
Ano, nemusel pane Jánošík. Nemusel odletět nebo mohl odletět, ale nemusel špičkově umístit, tak jak píše pan Barbirik v 08:40. Vy jste to nečetl? Aha. Může se najít výjimečný ročák, který si naletí v druhý Olympijský rok Olympijskou kategorii D nebo C a Vy byste ho vyřadil protože jako holoubě nic neumístil? No a ke Štefanovi N. mohl bys tu prosím zveřejnit Zápisy z jednání: :Ešte na záver dodám, že Výstavný výbor, ako i Výbor MDKS jednoznačne rozhodol tak, ako som to napísal v prvom mojom príspevku. " Děkuji.
Diskuze je zajímavá, snad i poučná.
Stefan Nochta (04.11.2016, 09:56)
Igor, máš pravdu, tento rok je druhým vo vzťahu k Olypiáde, no zároveň prvým vo vzťahu k európskej výstave či národnej výstave konanej v roku 2018
Dušan Jánošík (04.11.2016, 10:00)
Aby som bol konkrétny holub v roku 2016 nalieta limit v niektorej z kategórii-A,B,C,D,E a bude vystavený za roky 2015-2016 a v roku 2017 ani km a bude vystavený za roky 2016-2017 veď podľa príspevku p.Kračíka keď som to správne pochopil by mal holub za roky 2015-2016 0+4 preteky a za roky 2016-2017 4+0 preteky a to iste by bolo možne použiť aj v iných dvojročných kategóriach ,alebo sa mýlim.
Dušan Jánošík (04.11.2016, 10:05)
p.Adamik ja nechcem nič vyraďovať len sa pýtam a keď som písal predchádzajúci príspevok Váš príspevok tu ešte nebol len pre vysvetlenie.
Stefan Nochta (04.11.2016, 10:20)
Zdenku, bolo to jednanie po telefóne a určite o tom vyhotovím zápisnicu.
p. Jánošík, je to presne do vinkla. Toto už ďalší komentár nepotrebuje.
Barbirik Igor (04.11.2016, 10:22)
Štefan som rád že sa dostávame k podstate veci pre holuba teraz začína prvý rok EV a ak by holub v 2017
nepretekal mal by smolu nemohol by ho vystavovať ,ale ak bude pretekať a bude mať horšie kooficienty ako v prvom roku na vystavnej karte budú vyznačené preteky a kooficienty za každý rok a tie najlepšie sa započítavajú do celkového vyhodnotenia.
Dušan Jánošík (04.11.2016, 10:36)
p.Barbirik možno sa mýlim ,ale program mypigeons na výstavnej karte v určitej športovej kategorii vyznačí len najlepšie koeficenty pre danú kategóriu a nie všetky preteky pre danú kategóriu v dvojročnom cykle a podľa čoho zistite či v inom pretekal a mal aj horšie koeficienty.
Barbirik Igor (04.11.2016, 10:44)
Pán Jánošík výstavnu kartu si vypisuje chovatel sám ako aj kategoriu do ktorej chce holuba zaradiť.Ak ma holub nalietane lepšie koficienty v prvom roku musia byť uvedene preteky na karte za oby dva a zdokladované.
Jančok Ľudovít (04.11.2016, 10:52)
Nuž zápisnica spísaná po telefonickom rozhovore? Prezenčná listina ktorá k nej patrí bude podpísaná tiež po telefone? Mne sa to zdá čudné. Ja som bol funkcionár na všetkých úrovniach a vo všetkých funkciách, no toto som ešte nepočul, ani nezažil. Pozdravujem Ludvik.
Barbirik Igor (04.11.2016, 10:54)
100 bodov
Stefan Nochta (04.11.2016, 10:56)
Pán Jančok, ešte toho zažijete.........prajem Vám dlhý a zdravý život.
Dušan Jánošík (04.11.2016, 10:57)
Možno sa nechápeme ,alebo bavíme o dvoch rozličných temach neviem ako je na výstave MDKS ,ale aj na ostatných vystavach si chovateľ kartu vypisuje sam a musí byť potvrdená pečiatkou a podpisom zodpovednej osoby podľa druhu výstavy a väčšina používa k tomu program mypigeons a toto som mal na mysli a vyňatok z propozicii CV 2017
- výstavné karty odporúčame zabezpečovať cez slovenský výpočtový program -
mypigeons.eu, kde systém automaticky doplní potrebné údaje podľa požiadaviek.
Návod, ako je možné vygenerovať výstavnú kartu nájdete na webe
mypigeons.eu/nástroje/návody/výstavné karty. Odkaz, ktorým sa priamo
dostanete do návodu na vygenerovanie výstavnej karty:
https://www.mypigeons.eu/sk/guide/exhibition-sheets/

Barbirik Igor (04.11.2016, 11:14)
Pán Jánošík na mypigeons vám ukáže síce výsledky ale musíte zdokladovať že holub pretekal aj v druhom roku len z horšími kooficientami,ale si ich v druhom roku mohol vylepšiť.
Jančok Ľudovít (04.11.2016, 11:15)
Zdravím Vás. Ani neviete ako ste ma potešil pán Nochta. Po ničom ani netúžim, len aby som toho ešte veľa zažil a mal pri tom dlhý a zdravý život ktorý ja Vám prajem dvojnásobne. Príde chlap do krčmy a ponosuje sa že na zemiakoch má veľa mandoliniek a nevie si rady. Poradí mu jeden chytrák aby zemiaky pokosil a bude mať pokoj. Po niakom čase sa chlap vráti a ten radca sa pýta, pokosil si? Chlap odpovie pokosil, ale že si mi tak dobre poradil, pokosil som aj tvoje. Pozdravujem Ludvik.
Stefan Nochta (04.11.2016, 11:19)
Ďakujem
Milan Blahovský (04.11.2016, 11:58)
Pozdravujem vás páni. 25 dní mimo Slovenska my ukázalo, že sa da aj normálne žiť....pri čítaní niektorých príspevkov mam pocit, že sú písané s cieľom objaviť teplú vodu, alebo opäť v štýle, ze chce byť niekto pápežskejší ako sam pápež. Pohľad na výklad terminu dvojročná a jednoročná kategória je vnímaný subjektívne každým kto to prečíta. Chovateľom už iba chýba právnik aby si vedeli vysvetliť jednoduché veci. Píšem to z mobilu na letisku takže nebudem zbytočne naťahovať a prajem ďalšie plodné príspevky k ďalším názorom.
Daniel Krajčík (04.11.2016, 12:05)
Poznam osobne pana Nochtu, pracuje vela pre rozvoj sportu, predseda MDKS, ... vnimam ho ako nadseneho holubara/funkcionara/organizatora a myslim, ze nikdy by nemal zaujem skodit, a este k tomu "svojmu adoptivnemu dietatu" (MDKS) a este aj mlademu chovatelovi.
Z vysvetlenia p. Jandu vyplyva, ze v pripade holuba p. Marcinkecha sa jedna o "kategoriu E MDKS" a nie o olympijsku kategoriu "E" FCI.
Tam potom je pravda na strane MDKS. Myslim, ze ak to ma MDKS na papieri, sutaz bola vypisana pred sezonou, chovatelia mali s jej podmienkami moznost sa oboznamit vopred, tak je to v poriadku. Na druhej strane "kategoria E" u kazdeho evokuje olympijskú kategóriu "E" ... preto snad riesenim mohlo byt ju nazvat inak, pripadne uviest, ze to je modifikovana kategoria "E" MDKS.

V zapisnici z konferencie MDKS z 20.2.2016 sa vsak pise, ze konferencia MDKS schvaluje:
citat zo zapisnice:
"- majstrovstvo v kategórii pretekov cez noc 5/2 z pretekov Aachen, Liége a Brusel. Preteky Koblenz budú len s ohodnotením krúžkov 55M. Kategóriu ESO bez rozdielu pohlavia 1. – 3. miesto, 2 najlepšie preteky z pretekov Aachen, Liége a Brusel. Olympijskú kategóriu „šport E“ (4 preteky organizované MDKS za 2 roky s najlepším koeficientom zo všetkých 4 konaných pretekov) 1. – 3. miesto bez rozdielu pohlavia."

Na zaklad znenia tejto zapisnice je jasne, ze sa jedna o olympijskú kategoriu "E", nie je tu zmienka o jej modifikacii (existuje dokument v ktorom ta zmienka je??) a p. Marcinkech si znenie vysvetlil tak ako je v postate napisane a pravom sa citi vitazom tejto kategorie.
Samozrejme, je mozne, ze geneza vzniku tejto kategorie bola taka ako ju uvadza p. Janda. Poznam podobne situacie, kde ti, ktori pripravuju znenie materialu presne vedia ako to mysleli pri jeho koncipovani, avsak uz menej sa zamyslaju ci to je dostatocne jasne aj pre cielovu skupinu ci nezainteresovanu stranu. Stava sa to tvorcom legislativy na vsetkych urovniach nielen holubarskeho sveta.
Z dostupnych dokumentov (zapisnica MDKS 2016) to vsak, bohuzial, nie je mozne vycitat a nezainteresovany chovatel/ nezainteresovany clen to nema ako vediet a preto plne chapem protest p. Marcinkecha.

Tiez som v tomto pripade nezainteresovany. Myslim, ze vedenie MDKS by si malo priznat svoju chybu, ktora tkvie v nejasnom zadefinovani tejto kategorie. Potriast ruku vitazovi, a na konferencii upravit znenie kategorie tak, aby vsetci vedeli o co ide a o rok si pomerali sily v jasne zadefinovanych sutaziach. Argument, ze sutaz kat. "E" je rozdelena na 2 roky nie je spravny (vid. poznamka dole).

Prajem spravne rozhodnutie, mozno ani nie v zaujme mladeho chovatela ci genezy sutaze ci cohokolvek ineho ... najma nech je SPRAVODLIVE. Nic cloveka tak neubije a neznechuti viac ako nespravdlivost.
Pisem tento prispevok s tym, ze tu nespravodlivost voci p. Marcinkechovi tiez citim.

-----
Poznámka k olymp. kategoriam:
Pokial sa jedna o "olympijsku katetegoriu E", tam skutocne je jedno v ktorom roku sa podmienky splnia. Ako som pisal uz v mojom prvom prispevku, bola o tom uz debata davnejsie (a jednalo sa vtedy o to iste), riesena i na pode FCI, kde zaverom bolo: 4 preteky za 2 roky ... 0+4, 4+0, 1+3, 2+2, 3+1, ... je to jedno.

Je pravda, ze ak to holub stihne v druhom olympijskom roku (ktory je zaroven prvy tykajuci sa EV), tak moze z toho profitovat aj z pohladu olympiady aj z pohladu Europskej vystavy, ktora ma vlastne rovnake kategorie a podmienky. Ci to je dobre alebo zle je na dalsiu debatu, sucasne pravidla to vsak dovoluju, umoznuju ... a je jasne, preco mnoho reprezentantov EV je na dalsi rok v kategorii olympionikov a vice versa.

Pan Janosik, celkovo pri dvojrocnych olympijskych kategoriach FCI je jedno ci to holub naleti v jednom roku ci druhom, ci 50:50, ci v akom pomere ... podstatne je, aby ich splnil (Samozrejme, vynimkou je kategoria standard, kde su urcite requirementy, aj to IBA PRE DRUHY ROK sutazneho obdobia), ale to nie je novinka, je to vseobecne znamy fakt.
-----
Reakcia na vetu p. Jandu: "prekvapuje ma neúčasť holuba p. Marcinkecha v národnej výsledkovej listine v olympijskej kategórii
„E“, aj cez ním deklarované splnenie podmienok."
Holub tam nikdy nebude vypocitany, pokial pretek "Koblenz (Metternich) (10.06.2016)" zostane uvedený len ako "Interné výsledky" a nezaradený do "Oficiálne výsledky FCI". Preto ho program nevyhodnotil v tejto kategórii.
Ked som na to poukazal v mojom prvom prispevku, bolo uvedene niekym v diskusii, ze to je kvoli bodom ... len tym, ze pretek nie je oznaceny ako oficialny, nie su jeho vysledky pouzite do vypoctu kategorie "E"!!!
Technicke riesenie: Poradie v ramci MDKS si skopirujte na Vasu webovu stranku a pretek Koblenz /nebol zaradeny do majstrovstva MDKS/ oznacte ako "oficialne vysledky FCI" a holubovi bude automaticky preratany koeficient a celkom urcite bude figurovat i v narodnom poradi kategorie "E". Zasluzi si to nielen on, ale i vsetky holuby, ktory uvedeny pretek umiestnili.
-----
Stefan Nochta (04.11.2016, 12:26)
Ahoj Dano,
-prečítaj bod 12 zápisnice z konferencie MDKS:

Majstrovstvo MDKS sa poletí vo formáte 5/2. Do majstrovstva MDKS sa započítavajú preteky Aachen, Liége a Brusel. Preteky Koblenz sa poletia len s ohodnotením krúžkov 55M. Kategória ESO bude vyhodnotená z 2 najlepších pretekov z uskutočnených Aachen, Liége a Brusel bez rozdielu pohlavia. Kategória „E“ MDKS bude vyhodnotená zo všetkých 4 konaných pretekov.
Juraj Marcinkech (04.11.2016, 12:28)
Najskôr mi bolo povedané od predsedu MDKS, že mám pravdu, potom mi bolo ponúknuté právo výberu medzi kategóriami eso a E. A dnes po ,, konferencii mobilných telefónov´´ - ktorú považujem za neplatnú už nemám ani právo výberu. Stratil ste moju dôveru ako predseda aj ako človek p. Nochta... dokážete si odporovať v jednej vete,... Miešate tu dokopy výstavu a výsledky, v telefonickom rozhovore katalóg a výstavu a pod.

V emailovej komunikácii ste napísal vetu na ktorú asi v živote nezabudnem a to: ,,Ahoj Juraj,
na holuby: 1439,1479,1494,1482,2043 som Ti urobil karty. 2043 som Ti zaradil do kategórie ESO-MDKS, kde je prvá ( je to najhodnotnejšie ) . Kategoria "E"
je 4 preteky za 2 roky. Môžeš ju počítať zo všetkých 4 pretekov tohto roku, ale ako som pozeral, za minulý rok tam nemáš pretek(ak som dobre pozeral) týchto holubov.
ŠN

chcem upozorniť práve na túto vetu : Môžeš ju počítať zo všetkých 4 petekov tohto roku, ale ako som pozeral, za minulý rok tam nemáš pretek(ak som dobre pozeral) týchto holubov. :)

bola to citácia spôsobom ctrl c - ctrl v a každý chovateľ si z toho urobí svoj úsudok. Na toto som ja reagoval jednoduchými slovami:
,,pokiaľ viem jedna kategória si neodporuje druhej. Holub môže nalietať kategóriu e aj za jeden rok a ak to dokáže, prečo by som mu mal ten úspech odoprieť? Vopred upozorňujem že korektnosť výsledkov a regulérne poradie je u mňa na prvom mieste a o nič iné mi nejde a verím že správne poradie je aj vo Vašom záujme.
S pozdravom Marcinkech´´

A vy ste to zase sfúkol výstavnými podmienkami a telefonickými rozhovormi s chovateľmi? ale aby som neskresľoval tak zase ctrl c - ctrl v :)

,,Ahoj, Juraj, nasadil si mi chrobáka.....
určite mojou doménou je správnosť a pravdivosť údajov vystavovaných holubov avšak v prvom rade dodržiavanie platných predpisov.
Určite máš pravdu v tom, že holub môže 4 marat.preteky umiestniť aj za jednu sezónu, je to síce zriedkavý prípad, no komu sa to podarí - klobúk dole!
Áno, Tvoj holub 2043 to dal perfektne a bez konkurencie.
Žiaľ, nikde v predpisoch som nenašiel, že ak holub umiestni 4 preteky v percentách nad 700 km za jeden rok, je právom zaradený do kategórie Šport-E. Všade nachádzam : 4 preteky za dva roky.
Informoval som sa u viacerých skúsených výcvikárov a funkcionárov, aj na SZ-CHPH, názory sa rôznia. Neostáva mi nič iné, ako držať sa písma, teda dodržiavať to, čo je napísané:
Dokument:
Výstavný poriadok: vydaný 21.11.2015 podpísaný prezidentom, bod 5,písm.b:
citujem: Na jednej výstave možno prihlásiť jedného holuba len do jednej výstavnej kategórie/podkategórie.
Propozície CV 2017
V podmienkach výstavy a výstavné kategórie je uvedené: Maraton nad 700 km- 4 preteky za dva roky.
Toto nepustí........
Mrzí ma to, lebo Tvoj holub "43" je jedinečný a iba sám dokázal špičkove umiestniť všetky preteky a preto si zaslúži absolutórium.
Bude vystavený v kategórii ESO, kde sa umiestnil taktiež suverénne.
Musel som prerobiť aj výstavné karty, no čo už....
ŠN.´´


Nech si každý spraví úsudok sám ... Mňa ste ako predseda MDKS sklamal na plnej čiare a stratil ste nielen moju dôveru , čakám na oficiálne výsledky MDKS- výstava ma absolútne prestala zaujímať. Holúbok to nalietal a všetky argumenty sú len reči a intrigy ako mu úspech vziať! Viem že mám podporu veľa chovateľov so zdravým rozumom.

S výsledkami som zmierený.... bol som s nimi zmierený, keď som minulý rok skončil niekde na chvoste, bol som s nimi zmierený toho roku keď som už holuby na posledný pretek Brusel holuby ani nechcel nasadiť, ale holubári ma presvedčili že je to životná šanca a nemôžem ich sklamať. Mne je kategória E jasná a myslel som si že aj vám, čo vyplývalo aj z týchto informácií ktoré som tu zverejnil.... Ale vplyv chovateľov je jasný...




Dušan Jánošík (04.11.2016, 13:06)
p.Krajčík ďakujem za Vaše vysvetlenie k športovým kategoriam a invektívy p. Blahovského ,ktoré beriem s rezervou ma netrapia.
Luhový Miroslav (04.11.2016, 13:18)
Nemyslel som si ,že ešte v roku 2016 niektorí chovatelia nechápu čo znamená ,že je to dvojročná kategória.....p.Krajčík to jasne napísal.p.Nochta mal ste mylné presvedčenie a mal by ste si uznať Vašu nevedomosť a postaviť sa k tomu ako chlap.
Juraj Marcinkech (04.11.2016, 13:23)
ešte jednu vec- podľa mňa v žiadnom prípade nie je možné aby klub, vytvoril nejakú modifikáciu kategórie E a ani to tak nebolo na konferencii a nie je to ani nikde v zápisoch ani nikde dostupné....Proste to tak nie je... Kategória výkon sa nahradila kategóriou E a všetko ostatné je len hra so slovíčkami. Kto má väčší dar reči má mať pravdu? Ja som sa držal toho čo je napísané... Ak klub patrí pod fci, krúžkuje svoje holuby krúžkami fci, snaží sa o spravodlivé podmienky - rovnaké pre všetkých na medzinárodnej úrovni, tak klub niekde v hornej - dolnej nebude odporovať vyššie postaveným pravidlám.
Ale stojím si za tým, že k modifikácii kategórie E nemohlo prísť a ani neprišlo... Je to len hra a hrám ju podľa pravidiel fci.
Barbirik Igor (04.11.2016, 13:49)
Daniel veľmi dobre vysvetlené
P.Matalik (04.11.2016, 13:53)
Stalo sa to,s čím málokto počítal ,resp.nikto!Holub skvele zvládol štyri preteky nie len tesne nad 700 km,ale aj okolo 1000 km.Je to málo vídané a v Belgicku veľmi vážené.Aj preto niektorých funkcionároch pomýlila veta "za dva roky".Dano Krajčík to dostatočne vysvetlil.Žiadné modifikácia katg. "E",by nemala byť ani v MDKS.K veci sa treba postaviť chlapsky,uznať si chybu.P.Marcinkech,emócie bokom,s chladnou hlavou,lebo doplatí na to holub,ktorý si to za svoj výkon nezaslúži a v konečnom dôsledku aj Vy.Holuba dajte na výstavu a tak riešte veci. Letu Zdar!
Ľubomír Janda (04.11.2016, 15:54)
Súhlasím s p. Krajčíkom, že v normotvorbe majú všetky organizačné zložky SZCHPH určite isté rezervy. Veď ako som už v mojom prvom príspevku uviedol aktuálny stav spracovania propozícii národnej výstavy, ktoré len k olympijskej kategórii „E“ uvádzajú pravidlo „4 ceny za dva roky“ je vo svetle jeho výkladu minimálne zavádzajúci.

Pre úplnosť, k formulácii výstavných, resp. oceňovaných kategórii v MDKS sa na webovej stránke klubu nachádzajú tieto informácie:


Zápisnica z konferencie MDKS
Trenčianska Turná,14.02.2015

Schvaľuje:
- ... kategóriu ESO bez rozdielu pohlavia, 2 najlepšie preteky z celkového počtu organizovaných pretekov. Kategória Výkon H, Ha bola z pohárových ocenení vyradená a bude nahradená olympijskou kategóriou E (4 preteky za 2 roky s najlepším koeficientom) 1. – 3. miesto bez rozdielu pohlavia

- ocenenie holubov pohármi v kategóriách: Majster MDKS 1. – 3. miesto; Kategória E (roky 2014-2015) bez rozdielu pohlavia 1. – 3. miesto; ESO bez rozdielu pohlavia 1. – 3. miesto; Víťazi pretekov 1. – 3. cena



Zápisnica z konferencie MDKS
Trenčianska Turná,20.02.2016

Schvaľuje:

- ... Kategóriu ESO bez rozdielu pohlavia 1. – 3. miesto, 2 najlepšie preteky z pretekov Aachen, Liége a Brusel. Olympijskú kategóriu „šport E“ (4 preteky organizované MDKS za 2 roky s najlepším koeficientom zo všetkých 4 konaných pretekov) 1. – 3. miesto bez rozdielu pohlavia.

- ocenenie holubov pohármi v kategóriách: Majster MDKS 1. – 3. miesto; Kategória E (roky 2015-2016) bez rozdielu pohlavia 1. – 3. miesto; ESO bez rozdielu pohlavia 1. – 3. miesto; Víťazi pretekov 1. – 3. cena


Podľa môjho názoru rok 2015 je jasný, uvedením dovetku, cit.: „ ... zo všetkých 4 konaných pretekov)“ sú podmienky roku 2016 do istej miery nezrozumiteľné, pretože v predmetných 2 rokoch sa konalo 7 pretekov. Čo viedlo spracovateľa k tejto nešťastnej formulácii, zrejme vysvetlí len on sám.

Určite sa všetci zhodneme aspoň na tom, že podmienky FCI boli pre všetky zložky tejto medzinárodnej organizácie vydané jednotne. Nerozumiem preto tvrdeniu p. Krajčíka, že p. Marcinkech splnil podmienky kategórie „E“ pre MDKS, no nesplnil ich natoľko, aby mohol holuba vystaviť na národnej výstave SZCHPH. Tento názor buď preukazuje, že podmienky „E“ kategórie v MDKS sú skutočne odlišné od podmienok FCI, alebo že p. Marcinkech podmienky FCI nesplnil.

V téme som zaregistroval aj názory ako p. Krajčík uplatňovanie podmienok jasne vysvetlil. Nie som si istý pravdivosťou tohto tvrdenia, pretože aby vyjadrenie p. Krajčíka túto kvalitu skutočne spĺňalo, musel by v ňom explicitne uviesť relevantnú normu buď FCI alebo SZCHPH, ktorá tento, na môj vkus príliš „voľný“ výklad umožňuje, inak sa jedná len o jeho súkromný názor. Nakoľko sa doposiaľ tak nestalo, mám vôbec pochybnosti o existencii takejto normy.

Paradoxne, pokiaľ by podľa podmienok FCI v dvojročnom období platil systém 0 + 4, automaticky by musel platiť aj systém 4 + 0. Preto treba len pogratulovať tým, čo už dnes splnili podmienky možné splniť až letovou sezónou, ktorá ešte nemá ani svoj plán, resp. už vyhrali aj súťaže budúceho roku.

No jednoducho jako v Hošticích: „U nás jde přestavba tak rychle, že my už dnes se máme líp než zítra… pozítří… včera… No včera jsi to přece řikal, předsedo!“


S pozdravom

Ľubo Janda

Barbirik Igor (04.11.2016, 17:10)
Nestrane Prezeral som si stranku MDKS zlava do prava zhora dole a je jeden bordel z ktoreho sa nič nedozviete výsledky eso holubov nič žiadne poradie to iste platí o E kategorií nič výsledky z roku 2015 žiadne
ak sa chcete niečo dozvedieť musíte si to vypočítať sami ,akurat tie zápisnice čo sa tu stále spomínajú .
Svoj názor meniť nemienim ten holub splnil podmienky na CV výstavu podla propozícií FCI v stanovenom termíne na to vyhradenom že ich splnil v druhej polovici termínu klobúk dole na budúci rok si ho môže ešte vylepšiť na EV. Miesto toho aby sa v MDKS tešili že majú na výstavu takého holuba ešte mu robia prekážky.
MDKS predsa nemôže porušovať a povyšovať prpozície nad SZCHPH a FCI.
Juraj Marcinkech (04.11.2016, 17:38)
Pán Janda.... je mi to jedno... nechcem byť súčasťou tohoto čo sa tu deje, očividne ste najlepší a prepáčte že si niekto dovolil vám konkurovať! Očividne si váš duet s pánom Nochtom ako jediný dokáže správne vyložiť predpisy.
Ak som vás urazil tak sa vám ospravedlňujem, ale žiaľ Bohu... s týmto čo predvádzate s pánom Nochtom som sa ešte nestretol.... teórie a voľné výklady? Vzdávam sa aj pohárov ktoré by mali holuby dostať, kľudne si z nich pripite :)
Vždy keď mám nervy tak skočím do holubníka a z toho mám radosť... Uvolnujem vám aj miesto na CV pre kolekciu majstra.... určite si to zalúžite a nakoľko moje holuby nebudú vystavené na výstave mdks , tak nemajú právo byť ani na CV.

Chovateľom ako pán Krajčík, Matalík, Adamík, Daníšek, Barbirík, Bučo a iných čo sa vyjadrili k tejto téme či už tu na diskusii alebo po telefóne veľmi pekne ďakujem a vaše názory si veľmi cením a som rád že tieto veci vám nie sú ľahostajné. Táto diskusia bola určite prínosom a môžeme si z nej brať inšpiráciu na novo zavedené veci :) Konferencia po telefóne ... plačem od smiechu. Verím že budúci rok to bude v každej OZ :) Alebo zostavovanie výsledkov podľa katalógu je pre mňa takisto prínos.

Dovidenia
Milan Klačan (04.11.2016, 18:36)
Stále sa sťažujete , že členská základňa je "prestárlá" , mladí nemajú záujem ap. Juro ako predstaviteľ mladšéj chov. generácie dosiahol životný úspech, mali ste sa tešiť s ním, spropagovať tento výsledok aspoň do region. televízií, že šancu vyhrať má naozaj každý............. a dopadlo to presne naopak.
Alebo platí aj tu, na Slovensku dobre známe, že vyhral ten čo nemal vyhrať ani náhodou.
Gut Flug.
Barbirik Igor (04.11.2016, 18:49)
Je mi jasne že v MDKS niečo nieje v poriadku ,po zisteni skutočnosti CV výstavy sa za MDKS môže zúčastniť iba majster MDKS 3 kusmi holubov v žiadnej inej kategorií sa holuby MDKS nezúčstnujú a ani nepostupujú ďalej .
To čo sa deje v MDKS s vyhodnotením súťaže eso a E kategoria je vaša záležitosť ale uvedomte si že chlapec je majster MDKS holub je eso aj výtaz E kategorie v tomto roku a asi tu je celí problem v ocenení.
Ján Bučo (04.11.2016, 20:34)
Myslím, že nie je čo dodať. Juro trafil klinec po hlavičke.
Letu Zdar!
Jano
Miroslav Vavrek (04.11.2016, 20:36)
Pozdravujem Vás chlapi.Nechcel som sa zapájať do tej diskusie ,ale neodolal som.Prečítajte si prvú vetú p.Marcinkecha.Chcem sa iba poradiť atd.....a čo z toho vzniklo a prečo?Ak sú raz nastavené pravidla a propozicie podľa SZ a FCI,tak platia pre všetkých rovnako.Lenže na Slovensku,ked sa povie A tak B sa úž nedopovie aby ostal priestor pre takéto intrigánstva,ato nielen v tomto prípade. Stanovy SZ jasne hovoria §3 ods.4. SZ orgnizuje národné,medzinároné súťaže a vystavy. odst.6.Chráni práva a záujmy členov.To nema nikto z Prezídia na starosti takéto veci riešiť a vysvetliť? Ved okrem p.Krajčíka,ktorý to vysvetlil sú ostatné všetko iba dohady.Pokiaľ sa to nedorieší alespon tak ako u štandarte tak vždy bude problem akaždy si bude vysvetľovať po svojom.Ved ak by tento mlady chovateľ alebo aj iný vstúpil za člena v tom druhom roku a splnil podmienky v ktorej koľvek kategorií ktorá je rozložená na 2 roky,tak nemože vystavovať alebo výhrať ak splnil podmienky v jednom roku,lebo holubari iba rok.čo myslite?bola by to pekná blbosť,že.Prečo potom napríklad,navliekajú trebars na Sagana ak vyhral etapu,bodovaciú súťaž a celkove všeky trička,lebo ich vyhral predsa.Tak aj tomu holubovi patria všetký víťazstva čo vyhral akurát,že na výstave môže reprezentovať iba jednu kategoriu,ktorú si sam chovateľ zvoli a je to všetko.Lenže na Slovensku aby sa to vysvetlilo a dalo na spravnú mieru,tak z toho vznikne takato diskusia.Určite je niekde inde problem alebo niečo není v poriadku.Ak si takto a takým spôsobom chceme prilákať mladých chovateľov,tak potom zbohom nielen mladým ale bude aj starým.
Ľubomír Janda (04.11.2016, 22:48)
Priatelia,

pozorne som si prečítal všetky príspevky uverejnené od môjho posledného príspevku a zalamoval som rukami. Keďže celý život sa riadim heslom, že: „Vojna z blbosťou sa vyhrať nedá, no nesmie sa ani vzdať, pretože by blbosť zachvátila svet.“, rozhodol som sa opäť reagovať. Na pripomenutie celej témy o čo tu vlastne ide:

Pán Marcinkech, trval na tom aby na výstave MDKS 2016 bol jeho holub „2043“ ocenený v 2 kategóriach. Výstavný poriadok SZCHPH platný od cca. konca novembra 2015 takýto postup vylučuje, pretože platí zásada: 1 holub/l kategória. Verím, že nikoho neurazím, keď napíšem, že to musí byť jasné aj každému ------ (pozn.:: no radšej vyčiarkam)!!!

Zrejme sa s týmto faktom nevedel zmieriť, rozpútal túto diskusiu, z ktorej vyplynul vlastne všeobecný nezmysel, že keď v jednom roku sú splnené podmienky tej ktorej kategórie, môže byť holub v predmetnej kategórii vystavený aj nasledujúci rok bez tohto, aby vytiahol päty z holubníka. To je pre mňa pravidlo špekulatívne, ktoré nemá so športovým duchom, ktorý sa nesie všetkými súťažami poštových holubov, nič spoločné. Ten kto takýto nezmysel vôbec pripustil, to určite nemal z vlastnej hlavy, ale ho má napoly s koňom.

Volím túto dôraznú rétoriku už len z toho dôvodu, aby to bolo už konečne všetkým jasné, že p. Marcinkechovi v MDKS nie sú hádzané žiadne polená pod nohy a skôr sa mi javí celá situácia tak, že práve on hádže pod nohy polená klubu, ktorý mu na tohtoročný mimoriadny úspech vytvoril podmienky.

Vo svojom poslednom príspevku som sa jasne vyjadril, že olympijské podmienky kategórie „E“ sú len jedny a preto ak neboli splnené pre SZCHPH, neboli splnené ani v MDKS. Čakal som, že tento fakt bude vyvrátený!!! No nikto o toto tvrdenie ani neškrkol a to už vôbec, aby sa ho snažil vyvrátiť, no miesto toho len táranie od veci. Tak sa páni zamyslite s argumentáciou akej kvality vlastne pracujete.

A skutočne by som uvítal, aby p. Krajčík uverejnil normu, pravidlo, či zasadnutie FCI, ktoré potvrdzuje jeho výklad dvojročného olympijského obdobia, pretože systém 0 + 4 by som ešte pochopiť vedel, ale systém 4 + 0 je nezmysel, ako voda v koši, ktorý mi skôr pripadá, že sa táto situácia niekomu vplyvnému „prihodila“ a kamaráti mu to odobrili !!!

Ku každému z príspevkov uverejnených po mojom predchádzajúcom príspevku sa ešte vyjadrím samostatne.

S pozdravom

Ľubo Janda

Ľubomír Janda (04.11.2016, 23:43)
Pán Barbirik,

k Vašim príspevkom o 17.10 h a 18.49 h. :

- súhlasím s Vašim konštatovaním k stavu webovej stránke MDKS, určite ste z tejto témy zaregistrovali kto ju spravuje a tiež to, že ten pán je vo Vašom názorovom spektre. No súčasne musím objektívne potvrdiť, že tento stav súvisí aj so zmenami v systéme výpočtov, ktoré vedenie MDKS nemalo možnosť, resp. nástroje ovplyvniť,

- nesúhlasím s Vašim názorom, že cit. „ ...ten holub splnil podmienky na CV výstavu podla propozícii FCI v stanovenom termíne ...“, pretože ak by tomu tak skutočne bolo, „2043“ by bol zaradený v národnej výsledkovej listine na tom cca. 10. mieste a p. Krajčík, by v tomto DF nezdôvodňoval, prečo tomu tak nie je,

- ubezpečujem Vás, že celá členská základňa MDKS má rešpekt pred holubom „2043“, no nie som si istý, po tom čo tu odznelo, či túto úctu chová aj k jeho majiteľovi,

- MDKS nemôže povyšovať svoje vlastné propozície nad SZCHPH a FCI, keď na situáciu, že SZCHPH nezaradí holuba „2043“ do národnej výsledkovej listiny, nemá žiaden vplyv, to je absolútny nezmysel,

- súhlasím s Vami, že sporná kategória je len záležitosťou MDKS, ale už z vyššie uvedeného vyplýva, že ten pán, ktorého familiárne nazývate „chlapec“ požadované podmienky na víťazstvo v „E“ kategórii MDKS a ani na zaradenie do výsledkovej listiny SZCHPH nesplnil.

S pozdravom

Ľubo Janda
Ľubomír Janda (05.11.2016, 00:24)
Pán Marcinkech,

aj keď sme doposiaľ neboli v osobnom kontakte, doposiaľ som si vážil Vás, ako chovateľa, ktorý dosiahol v tohtoročnej sezóne MDKS skutočne mimoriadny výsledok a superlatívmi k Vašej osobe som skutočne nešetril. S poľutovaním ale musím konštatovať, že už si vážim len Vašich holubov.

Môj výklad predpisov je prísne v súlade s písaným právom, všeobecne uznanými zvyklosťami, ale hlavne so skutočným duchom súťaženia s poštovými holubmi. To, že tu niekto už z akýchkoľvek pohnútok začne chovateľskú verejnosť presviedčať, že ak v prvom roku hodnoteného dvojročného obdobia splní podmienky, v druhom roku už nemusí splniť žiadnu, a uznáva z tohto nezmyslu vniknuté situácie za legitímne, v mojom pohľade nie je skutočným chovateľom, ale špekulantom. A je len na Vás či si tento postoj do budúcna osvojíte.

Holub „2043“ je v mojom pohľade skutočným fenoménom a v roku 2016 rázne vykročil nielen k zisku kategórie „E“ v MDKS v roku 2017, ale hlavne v rámci SZCHPH. Ja by som sa z tejto situácie tešil a takejto možnosti nevzdal. Ak je skutočne TOP, tak to určite zvládne! Ale ako ste sa vyjadrili, na Brusel ste už nasadiť nechceli. Jednoducho, kto sa bojí nesmie do lesa a pre maratónske trate to platí dvojnásobne. Verím, že svoje emocionálne postoje prehodnotíte a aj v nasledujúcom roku budem môcť fandiť Vášmu „2043“!!!

Zároveň nemôžem nevyjadriť pochybnosti o tom, či Vaše účinkovanie v tejto téme je skutočne len výlučne Vašou vôľou.

S pozdravom

Ľubo Janda
Ľubomír Janda (05.11.2016, 00:27)
Janko Bučo,

v tejto téme skutočne nie je čo dodať a klinec po hlavičke si trafil hlavne Ty už v jej úvode!

S pozdravom

Ľubo Janda
Ľubomír Janda (05.11.2016, 00:52)
Pán Vavrek,

- súhlasím s Vami, že ak sú nastavené pravidlá a propozície SZ a FCI, tak platia pre všetkých rovnako. Preto tiež nechápem, a na to som už tejto téme poukázal niekoľko krát, prečo niekto tvrdí, že v MDKS boli podmienky splnené a v rámci SZCHPH už nie, aj keď sa jedná o podmienky, aspoň podľa istej časti diskutérov, zhodmé!

- nesúhlasím s Vami, že v tejto téme pán Krajčík niečo zásadne vysvetlil, s odkazom na vyššie uvedené príspevky, práve jeho vystúpenie je doposiaľ možné hodnotiť ako dohady,

- súhlasím, že v absencii noriem si každý vysvetľuje situácie po svojom, ale podľa môjho odhadu 95 % členskej základne SZCHPH doposiaľ ani nesnívalo o výklade, ktorý odznel v tejto téme,

- so Saganom asi tématicky môže súvisieť dvojročný kvalifikačný cyklus na MS, či ME vo futbale, k tomu sa inak vyjadriť neviem,

- pravidlo, že na výstave môže jeden holub obsadiť len jednu kategóriu vyplýva z aktuálneho Výstavného poriadku SZCHPH, ktorý ako každú inú zväzovú normu MDKS rešpektuje.

S pozdravom

Ľubo Janda
Ľubomír Janda (05.11.2016, 02:04)
Pán Kľačan.

a na Vás by som skoro zabudol!

Ja sa teším z úspechu p. Marcinkecha rovnako, ako sa donedávna tešila celá členská základňa MDKS, len problém je v tom, či tento úspech dokázal stráviť aj sám. Ono úspech je pre niekoho väčší problém ako neúspech a ja nevidím dôvod na to, aby „predstaviteľ mladšéj chov. generácie“ ako uvádzate, bol v popisovanej situácii automaticky nositeľom pravdy!!!

Ak ste pozorne sledovali, nikto nespochybnil, či vyhral ten pravý, pochybnosti sú, či tú výhru práve správne strávil ten čo vyhral!!!

S pozdravom

Ľubo Janda.

Daniel Krajčík (05.11.2016, 07:05)
Pan Janda, Vas asi vymenili.
Ziadate dalsie vysvetlenie a moje prispevky oznacujete za dohady? Vas poznam osobne, pana Marcinkecha som nemal tu cest osobne stretnut, ale nemozem sa pozerat na ten marast, ktory sa deje.
Ved ked sa povie 4 krat za 2 roky, tak to je 4x za 2 roky! Aj mnohe ine kategorie to tak maju - A10, B8, C6,D11 pretekov ... a plati to mnoho rokov. Ja sa len cudujem, ze sa niekto nad tym zamysla po x-rokoch platnosti.
FCI ak by bolo chcelo, tak uvedie, ze ... napriklad jedna trat,dve .... kolko percent ... musia byt v druhom roku. Tak ako je to pri kategorii standard.

V prvom mojom prispevku je link na olympijske kriteria FCI - otvorte a mate to cierne na bielom - 4 preteky za 2roky!

K nezaradenie v narodnom poradi - technicky si mozete za to v MDKS sami, resp. vypoctar. Ak ste mali pretek 10.6.2016 a pretek je len ako "interny", tak sa pytam preco. Nebol deklarovany? Nemali ste startera? Ci kde bol problem, ze nie je oficialny ... ked ho mate len v casti "chlapci sa hrali a odleteli si Koblenz"? Totiz interne preteky sa nepocitaju do vyhodnotenia kategorii FCI!
Pochopil som, ze interny je len kvoli bodom. Ale zaroven ste obetovali koeficienty vsetkych holubov v tom preteku!
Predpokladam, ze to je o nevedomosti funkcnosti softwaru zo strany MDKS, ak to je zamer, tak to je na zaplakanie.

O tomto case sa dnes prebudza v Nitre sef sportovej komisie FCI. Predpokladam, ze este do cca 12:00 ho v NR zastihnete. On Vam to mozno uveritelnejsie vysvetli.


Jančok Ľudovít (05.11.2016, 07:22)
Dobré ráno. Pán Krajčík zrozumiteľnejšie to už nikto nedokáže vysvetliť. Kto ale nechce, tak nechce a bude sa metať ako had. Čo narobia tie trafené klince? Pozdravujem Ludvik.
Barbirik Igor (05.11.2016, 07:59)
Pán Janda po zistení si všetkých skutočností vystavovania holubov MDKS som zistil že holuby na CV výstave
môže vystaviť iba majster MDKS v počte 3 kusi ostane holuby nemôžu byť vystavovane v žiadnej kategorií
a ani počítane vo výsledkoch MS, iba ak v nejakej nadnárodnej súťaži.Preto nechápem prečo máte v MDKS
vo vyhodnotení výsledkov 2 ročný termín, To není nezmysel ?,veď výsledky sa počítajú každý rok a myslím si
že nikoho nezaujímajú výsledky s pred 2 rokov pokial sa to netýka výstavných podmienok schválených FCI
a SZCHPH.
Predstavte si že začnete pretekať v MDKS ako nový člen a hneď vyhrajete všetko ale zrazu vám niekto povie že ste nevyhrali lebo nepretekate 2 roky" veď holuby to vyhrali tento rok tak majú byť ohodnotené tento rok a nie až na budúci"
Čo sa týka propozícií FCI Pán Krajčík má pravdu môže byť alternatíva aj 4+0 a holub v druhom roku nemusí mať ani pretek ale to sa zatial holubov MDKS netýka.
Preto my nieje jasné z akých dôvodov máte problémy z vyhodnotením sezony 2016 keď tie holuby to vyhrali tento rok a tak aj majú byť vyhodnotené za tento rok a nie až budúci.
Máte pravdu chovatelia si urobia svoj úsudok ,no nečakajte že po takejto reklame sa pohrnú do MDKS
Stefan Nochta (05.11.2016, 10:55)
Ako si tak rátam, vychádza mi, že celý problém sa sťahuje do toho nešťastného preteku KOBLENZ. Nakoľko som bol iniciátorom tej myšlienky,tak mi prináleží podať podrobné vysvetlenie že čo je ako a prečo.
Na zasadaní v MMK, (kde som sa zúčastnil), bolo prijaté rozhodnutie o uskutočnení preteku Koblenz s tým, že sa môžu zúčastniť aj chovatelia MDKS. Ja som túto zprávu predniesol na konferencii MDKS vo Februári s tým, že máme možnosť letieť 4 preteky, avšak s tým, že tento pretek nemôže byť zaradený do súťaže MDKS , nakoľko podľa našich interných predpisov nespĺňa min.vzdialenosť na každý holubník a t.j. 800km. Aby sa pretek neletel len ako tréningový pretek, konferencia rozhodla o ocenení holubov s maratonskymi krúžkami"M". Pre ostatné holuby to bol tréningový let. Z uvedených dôvodov pretek nebol a nie je zaradený medzi oficiálne preteky a je vyhlásený ako interný pretek. Záujem o tento pretek-podľa počtu nasadených holubov bol však napriek tomu najväčší spomedzi všetkých pretekov, čo u MMK bolo opakom. Tu bol záujem 50%. Majstrovstvo MDKS sa teda môže a aj sa počítalo zo zbývajúcich pretekov Aachen,Liége,Brusel a následne aj poradie v jednotlivých kategóriách.
Priznávam, je nešťastím, že v Zápisnici z konferencii MDKS sa niektoré slovíčka nestotožňujú s tými, ktoré sú uvedené v Uznesení o konferencii.
Ako ďalší nedostatok vidím v tom, že Zápisnica, ako i Uznesenie boli jednohlasne schválené bez overovateľov zápisnice. Pisateľ zápisnice teda zostal na to sám. Chápem, že nikto nie je neomylný, určite je to pre nás poučením do budúcna.
Táto diskuzia mala byť o objasnení jedného prípadu kvalifikovanými príspevkami, ktoré by boli poučením pre všetkých (lebo názory sa rôznia), no prevažujú tu osočovania a urážky " tiežodborníkov".
Pracujem v legitímne zvolenom tíme, ktorý si zvolili zástupcovia všetkých členov MDKS! Zodpovedne môžem prehlásiť, že sú to inteligentní a zodpovední ľudia a pri svojom rozhodovaní sa vyhýbajú emocionálnym prejavom a zvažujú svoje rozhodnutia.
Forma, akú si zvolím na zvolanie Výboru a rozhodnutie o nejakej veci je čiste len a len mojou záležitosťou a záležitosťou Výboru (najmä, ak sa jedná o neodkladnú záležitosť). -to len na margo chytrákov ktorí radi kopú......
Z celého mi vyplýva, že niekto v "zákulisí poťahuje" nitkami a masíruje. Budúca konferencia určite bude mať čo riešiť.
Ďakujem za pozornosť.
ŠN.
Ľubomír Janda (05.11.2016, 16:44)
Pán Krajčík,

nevymenili ma, len som sa nechal uniesť nad zistením, akú abnormalitu dokáže honba za „podkladmi FCI“ vygenerovať. Mám tým na mysli vystavenie holuba aj keď v druhom roku olympijského obdobia vôbec nepretekal.

Ale ak si skutočne pozorne prečítate súčasné olympijské podmienky na http://kbdb.be/en/criteria-uk/criteria-sport-uk, a prísne logicky si ich vyložíte, tak určite zistíte, že splnenie podmienok v ktoromkoľvek, teda aj len v jednom roku olympijského obdobia, je možné v kategóriách „A“, „B“, „C“ a „D“ pretože, pri týchto sa uvádza len počet potrebných tratí bez ďalšej podmienky. A to nie preto, že by ju nebolo kde v príslušnej kolónke zaznamenať.

Podmienka cit.: „4 prizes in 2 years“ sa spája výlučne s kategóriou „E“ a preto sa má plniť v každom roku dvojročného olympijského obdobia. Či táto klauzula je výsledkom ochranárskych aktivít, alebo má iný dôvod nie je dôležité, podstatné je jej explicitné uvedenie pri tejto kategórii.

Teda ak by Váš výklad ku kategórii „E“ (0+4, 4+0, 1+3, 2+2, 3+1) bol správny, tak by podmienka „4 prizes in 2 years“ bola uvedená aj pri kategóriach „A“, „B“, „C“ a „D“, teda pri kategóriách všetkých, alebo by nebola uvedená pri žiadnej z nich.

V zmysle zásad logiky je toto jediný možný výklad olympijských podmienok tak ako sú uvedené na spomínanej webovej stránke a vlastne riešenie celého problému.

S pozdravom

Ľubo Janda
Ľubomír Janda (05.11.2016, 16:49)
Pán Jančok,

Vás komentovať nebudem, Vy sa na tomto DF komentuje sám.

S pozdravom

Ľubo Janda
Ján Bučo (05.11.2016, 17:56)
4 prizes in 2 years nijako nevymedzuje koľko z nich malo byt v ktorom roku. A na margo poznámky či bol Jurov prispevok z jeho hlavy je mozne sa opytat ci prva a nasledne druha predsedova reakcia ktorú mu poslal podľa citacie z mailov bola z jeho hlavy. Otazkou je ako by sa situacia vyvinula keby to nalietal Tvoj holub Ľubo. A ci by to predseda riešil. Na konferencii bolo jasne povedane ze E sa letí zo všetkých 4 pretekov. Vzhľadom k mnohým telefonátom vždy pred vystavami ohľadom klietkoveho, poradia v súťažiach s ktorými mam osobné skusenosti je mi jasne kto je v MDKS naozaj hlava a kto krk.
Ze Ty na mna nemáš koment je mi lautr jedno.
Jano
Stefan Nochta (05.11.2016, 18:09)
Zdravím Ťa Dano, pozorne som si prečítal Tvoj príspevok, kde posielaš p. Jandu na stretnutie so šéfom športovej komisie FCI. Toto mi vnuklo myšlienku, že predsa je to najkompetentnejšia osoba, ktorá môže vniesť svetlo do tejto problematiky a aj najmä preto, že som bol nazvaný"nevedomým".
Tak Ťa teraz môžem ukľudniť nasledovnými argumentmi.
P.Janda ako vidíš navštívil stránku, ktorú si mu odporučil a vyvrátil Tvoje tvrdenia. Ja to len priklincovať môžem tým, že naozaj bolo hovorené s p. Bárdosom a - žiadne 4+0 a 0+4 neexistuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Holub musí v jednom roku nalietať v % aspoň jeden pretek! Teda platí 3+1, 1+3, 2+2.
Ak povieš, že ani toto nie je pravda, tak potom ani šéf športovej komisie FCI neovláda predpisy!

Ak som povedal v predošlých príspevkoch, že Výbor MDKS sa správa zodpovedne, tak teraz to platí dvojnásobne aj keď "opozícia" sa nás snaží za každú cenu potopiť.
Ľutujem p. Marcinkecha, že sa nechal uniesť zákulisnými manipuláciami, no sám sa rozhodol a my to akceptujeme.
Ondrej Vaňo (05.11.2016, 18:53)
Dobrý večer,
p. Marcinkech a nebolo by dobre a vhodne tohoto TOP maratonskeho "fešaka" zo super výsledkom za 1 x rok tu aj na DF zverejniť,zdokumentovať prípadne z čoto ten borec pochadza.Určite by to zaujmalo viacerých a treba toho holuba prezentovať ked ho neuvidíme na výstave.
Samozrejme ak to nie je tajne.
Dakujem velmi pekne
Ján Bučo (05.11.2016, 19:48)
Podľa stranky o ktorej písal Ľubo ide o dvojročné kritérium ale minimalne jedny preteky v roku su podla mna len vykladom pana Bardosa. V propoziciach sa to neuvadza.
Barbirik Igor (05.11.2016, 20:36)
Štefan som obyčajný chovatel a já si dovlím tvrdiť že ani Pán Bárdoš to neovláda alebo má mylne
informácie beriem že 4+0 nemôže byť ale nigdo ani ty ani Pán Bardoš aj s Pánom Jandom ma otom
nepresvečíte že 0+4 to nemôže byť.Presne tak isto to môže nalietať holub v 2 roku za jednu sezonu koficenty potrebne na CV,EV,a OLMPIADU.
Už som tu raz písal nalietané holuby jak ESO alebo E kategorie v MDKS sa nemôžu v týchto kategoriach vystavovať na CV iba majster MDKS 3 kusmi holubov .
V prvom rade si urobte poriadok s vašimi výsledkami ktoré sú nekompletné a nevyhovarajte sa na spracovatela máte 4 mesiace po sezone .
Já si tie výsledky potom velmi rád pozrem,ale chcem v ních vydieť
1: poradie majstrovstva chovatelov 1až 30
2:poradie ESO holubov
3: poradie holubov v E
Mňa zaujíma kvalita tých holubov a nie ako si vy vysporiadate ocenenia za ktore tie holuby lietajú,v podstate letia zadarmo lebo okrem 3 ks na CV sa nigde nedostanú.
Aj v Belgii a Holandsku su taketo kluby gde ich holuby tiež lietajú za určitý obnos a ich holuby tak isto nereprezentujú ich Vlasť .Môj osobný názor Pan Marcinkech vyhral všetky disciplíny za tento rok tak mu patria aj ocenenia a ako si vyhodnotíte výstavu ma vôbec nezaujíma.
Barbirik Igor (05.11.2016, 20:38)
Chcem dodať v A,B,C kategoriach
Barbirik Igor (05.11.2016, 20:48)
Čudujem sa sám sebe že som sa zapojil do tejto temi a ich neporiadku v MDKS
Juraj Marcinkech (05.11.2016, 21:22)
Upozorňujem že nie som zapojený do zákulisných ťahov... a to ako to vzniklo vidíte a viete sám p. Nochta.... najskôr ste mi povedal v našom telefonickom rozhovore, že áno holuba si môžem dať aj do kategórie E - je to tak?
po cca dvoch dňoch ste mi povedal že si mám vybrať medzi E a eso.
Potom už ani tá kategória E neplatila...
Ani z toho, keď ste sa v telefóne ,,prekecol´´ a oslovil ste ma iným menom som si nič nerobil....
Argumentoval som že sa poradím s inými chovateľmi- a kde inde ak nie na diskusii? Tak ako ste sa vy poradil s chovateľmi.... resp. neviem či by sa to dalo nazvať poradou...
Toto rozhodne nemôžete poprieť pán Nochta!

Argumentujete tým, čím môžem aj ja... a to zákulisnými manipuláciami, ale chovatelia si už asi svoj obraz urobili... rozhodne na všetkých zainteresovaných a i na maratón klub, ktorému nechcem škodiť a ani som nikdy neškodil.
Daniel Krajčík (05.11.2016, 21:31)
Pan Nochta, bolo to davnejsie ... ked ktosi (zrejme organizator niektorej CV) pri prepise podmienok FCI v propoziciach CV vpisal do kolonky pocet pretekov 2 + 2. Pisal som o tom v mojom prispevku - 02.11.2016, 16:38.
Vtedy bol na SK holub, ktory mal 3+1 alebo 1+3. Moze? Nemoze? Jedni ANO, druhi NIE ... Overovali sme to vtedy aj u p. Bardosa.
Len upozornujem, ze to nemam z druhej ruky ... bol som tam osobne ... pytal som sa ja a bolo odpovedane mne. Jeho odpoved bola - je jedno ci v prvom ci druhom roku, len nech ma 4 preteky, je to jedno kedy, 4 preteky!
Preto som Vas dnes rano na neho odkazal, s nadejou, ze sa ukonci toto handrkovanie.

Ak teraz povedal p. Bardos to, co ste napisali, tak potom mu asi zle sluzi pamat, mne vsak dobre! Mozno mal tazku noc - v Nitre sa vcera do noci rokovalo o buducnosti Stredouropskej federacie, ponahlal sa, aj meskal, spal na cudzom mieste ... tazko povedat.
Isto by bolo lepsie mu zavolat este raz zajtra, ked bude oddychnutejsi. Kludne mu pripomente nas rozhovor spred x-rokov.

Pan Janda, pre mna "4 prizes in 2 years" = "4 preteky za 2 roky" a takto je to interpretovane aj v inych federaciach. Spravny postreh, ze je to uvedene len pri kategorii "E", co v podstate dava priestor na dilemy a vidim to ako logicku otazku z Vasej strany. Skoda, ze neexistuje pisomny vyklad k olymp. kategoriam FCI, ako napr. komentare k zakonom. Nuz, bude to nutne na najblizsom zasadnuti FCI iniciovat.
Ľubomír Janda (05.11.2016, 23:14)
Janko Bučo,

cez všetko čo si v tejto téme napísal sa na Teba nehnevám, tak to robia chlapi, mimochodom táto rodová apelácia tu odznela v najrôznejších súvislostiach a budem reagovať aj na Tvoje dva posledné príspevky, pretože zásadne reagujem na príspevky, v ktorých ma niekto osloví, resp. ma spomenie.

Máš pravdu, môj príspevok uverejnený o 16.44 h vykazuje chybu v písaní, ospravedlňujem sa, zabudol som číslicu „4“ v znení podmienky „4 prizes in 2 years“ zameniť za premennú „x“ a štvrtý odsek príspevku mal znieť: „Teda ak by Váš výklad ku kategórii „E“ (0+4, 4+0, 1+3, 2+2, 3+1) bol správny, tak by podmienka „x prizes in 2 years“ bola uvedená aj pri kategóriach „A“, „B“, „C“ a „D“, teda pri kategóriách všetkých, alebo by nebola uvedená pri žiadnej z nich.“

V príspevku adresovanom p. Marcinkechovi som uviedol, cit.: „Zároveň nemôžem nevyjadriť pochybnosti o tom, či Vaše účinkovanie v tejto téme je skutočne len výlučne Vašou vôľou.“ Nejednalo sa teda o poznámku akú uvádzaš Ty, cit.: „A na margo poznámky či bol Jurov prispevok z jeho hlavy je mozne sa opytat ci prva a nasledne druha predsedova reakcia ktorú mu poslal podľa citacie z mailov bola z jeho hlavy.“ K samotnej skutočnosti, že p. Marcikech uverejnil vzájomnú e-mailovú komunikáciu bez vedomia, resp. súhlasu strany druhej podotýkam, že sa minimálne jedná o veľmi neštandardný postup, ktorý hraničí s porušovaním práv p.Nochtu. Ešte, že berie veci z rezervou a vie s kým má do činenia. Aspoň po tejto téme určite.

K Tvojej otázke, ako by sa situácia vyvinula, keby to nalietal môj holub, Ti môžem bez zaváhania odpovedať, že určite by sa neriešila, pretože by tento problém ani nenastal s odôvodnením, že v podmienkach kategórie „E“ mám poriadok už od vtedy, čo som sa začal orientovať na maratóny. V tejto súvislosti ale pripomeniem, že Tebou uvádzaná situácia nastala už v roku 2012, kedy môj holub „09/1805“ umiestnil 4 x maratónsku trať s koeficientom 114,752, či je to veľký, či malý rozdiel od výkonu holuba p. Marcinkecha neviem, no necítil som žiadnu potrebu, tento výkon dať na vedomie celému Slovensku. A už vôbec nie tak konfliktným spôsobom. Pritom tento holub z 2. preteku sezóny prišiel s takmer celým chvostom vytrhnutým, vľavo 2 perá, vpravo 3, chvost mu do posledného preteku dorástol do takej miery, že získal 2. cenu. A o tom, že tento holub predstavuje aj chovnú hodnotu svedčí fakt, že jeho syn ako ročný získal 3. cenu z Aachenu 2015 a následne odchoval holuba, teda vnuka „09/1805“, ktorý tiež ako ročný získal 2. cenu z Aachenu.
Záverom k tejto poznámke, aby som Ti odpovedal presne na položenú otázku. Úplne teoreticky, ak by som s takým nápadom ako prišiel p. Marcinkech prišiel ja, určite by ho predseda riešil rovnako a pochybnosti môžu mať len chovatelia neznalí pravidiel so sklonmi k nešportovému správaniu.

Aby som sa mohol kompetentne vyjadriť k Tvojej poznámke, cit.: „Vzhľadom k mnohým telefonátom vždy pred vystavami ohľadom klietkoveho, poradia v súťažiach s ktorými mam osobné skusenosti je mi jasne kto je v MDKS naozaj hlava a kto krk.“, bude asi potrebné rozviesť, čo konkrétne si mal na mysli, pretože zatiaľ má Tvoje konštatovanie len znaky akejsi nezrozumiteľnej invektívy.

No Janko a k úvahe z Tvojho posledného príspevku, cit.: „Podľa stranky o ktorej písal Ľubo ide o dvojročné kritérium ale minimalne jedny preteky v roku su podla mna len vykladom pana Bardosa. V propoziciach sa to neuvadza.“ V dokumente na ktorý poukazuješ sa uvádza „4 prizes in 2 years“, teda „4ceny v 2 rokoch“. Podľa Teba, najmenej koľkými pretekmi v roku sa dá takáto podmienka plniť? Či som Ťa opäť zle pochopil?

Inak, úprimne sa teším na najbližšie stretnutie!

S pozdravom

Ľubo Janda
JOZEF JAKUBČÁK (05.11.2016, 23:16)
MDKS to je ta organizacia co ziadala na valnom zhromazdeni o vynimku aby mohli startovat holuby bez startera?
Pan KRAJCIK vy ste za to aby sa zmenili dokonca propozicie preteku? To ze nepoznate vyklad FCI a zastupujete nas ako clen prezidia na ich zasadnutiach to chapem.....ale navrhnut zmenit propoziciu preteku je silna kava!!!! Uz verim ze na Slovensku je mozne vsetko a preto si nas vo svete tak vazia ...nasu pracu a holuby.....
Barbirik Igor (06.11.2016, 00:04)
Ešte raz a naposledy sem vstúpim do tejto trapnej témy osočovania sa.
Môžete tu napísať prve tri mená chovatelov z kategorie ESO aj E kategorie a čísla holubov a ich
umiestnenia aby sme boli v obraze čo sa tu jedná.
Ľubomír Janda (06.11.2016, 00:06)
Pán Krajčík,

pokiaľ ste nedávno pri prepise podmienok FCI ku kategórii „E“ v propozíciách CV riešili kombináciu 2+2, či kombinácie 1+3, 3+1 spôsobom, cit. „Moze? Nemoze? Jedni ANO, druhi NIE“, je nepochybné, že sa jedná o kategóriu plnenú v priebehu 2 rokov!!!

Toto konštatovanie korešponduje s vyjadrením p. Bárdosa, ktoré uvádzate Vy, cit.: „Je jedno ci v prvom ci druhom roku, len nech ma 4 preteky, je to jedno kedy, 4 preteky!“ Mne z jeho vyjadrenia pri rešpektovaní vlastnej podmienky FCI "4 prizes in 2 years" vyplýva, že kategória „E“ sa plní 2 roky spôsobom 2+2, 1+3, 3+1!!! Vám niečo iné???

Ak p. Bardos povedal to čo napísal p. Nochta, tak povedal presne to, čo povedal už Vám pri riešení oného problému, len vy ste to zrejme nesprávne pochopili v kontexte, pre mňa unikátneho výkladu kategórii „A“, „B“, „C“ a „D“.

Pán Krajčík, to že podmienka "4 prizes in 2 years" = "4 preteky za 2 roky", ja pre zrozumiteľnosť radšej uvediem doslovný preklad "4 preteky v 2 rokoch", je uvedená len pri kategórii „E“ nedáva priestor na dilemy, ale na jej doslovné plnenie, na ktorom nemá čo zmeniť ani pripomenutie vášho vzájomného rozhovoru s pánom Bárdosom spred x-rokov !!!

S pozdravom

Ľubo Janda
Ľubomír Janda (06.11.2016, 00:30)
Pán Marcinkech,

nie som si istý, či po tom, čo v tejto téme odznelo, a aby sa nezabudlo, túto ste iniciovali práve Vy, máte ešte morálne právo na rétoriku, ktorú volíte!

V niektorom z Vašich príspevkov, teraz to je už úplne jedno v ktorom, som zaregistroval, že sa hrdíte tým, že pre Vás je to len hra a Vy hráte podľa pravidiel FCI! Ešte stále máte ten dojem? Ak áno, tak je to skutočne len dojem!!!

Podľa príspevkov, ktoré odzneli v tejto téme ste sa skutočne radili práve s tými správnymi chovateľmi. Dobrý výber!!!

A ak si myslíte, že ste MDKS nepoškodili, tak žijete naďalej vo veľkom omyle!!!

S pozdravom

Ľubo Janda
Ľubomír Janda (06.11.2016, 01:17)
Pán Barbírik,

téma sa zrejme nevyvinula podľa Vašich predstáv a práve preto sa sám sebe čudujete, že ste sa vôbec zapojili. No čo, skúsenosť z ktorej sa treba do budúcna poučiť!

S pozdravom

Ľubo Janda
Miroslav Vavrek (06.11.2016, 07:07)
Pozdravujem pánove.Kedže som sa dal vtiahnuť do tejto diskusie,podľa toho čo sa tu už popisalo mi vychádza,že poniektorí odbočilí od témy a ani najvýšši predstavitelia nedokážu spravne vysvetliť to čo sami schvalili.A to sa nejedna len v tomto prípade ale všeobecne či je to PP,Stanovy,Výstavné prpozicie a ostatné predpisy....a teraz vidíme,že tak je to aj v FCI.Tak ako som uviedol v predchadzajúcom príspevku bolo povedané A ale B už nebolo dokončené,/v takýchto prípadoch malo byť aspoň v podtexte vysvetlenie alebo doplnok,trebarz 4-0,0-4,3-1,1-3,2-2 alebo 3-1,1-3,2-2,0-4,/.Nedochadzalo by k takýmto hadkam,dohadom a až vulgárnostiam. Alebo sa tu natíska otazka,nebolo to zámerne aby ostal priestor na manipulácie?Za 1,Tieto predpisy niekto vymyslel a schválil,nemal by to on alebo kto bol týmto poverený tu vysvetliť?Po 2,Ako spomínal p.Barbirik MDKS môže vystavovať 3 ks ato iba majster,splnajú podmienky FCI spomínané holuby?Ak áno,tak sa tým treba zaoberať ak nie,potom sú to zbytočné vášne.Ake ocenenia ma zakotvené MDKS to ostatných nemúsi zaújimať.Ale vrátim sa ktomúto prípadu.Niesom právnik,tak je to môj názor.Podmienká je 4x2,číže zjednodušene.Týka so to rokov 2015 a 2016,sezona začína 1.5 a končí 31.7,je to tak každý rok.V tom čase musí splniť holub podmienky,je všetkým jasne,lenže xxx chovateľ sa prihlási do spolku trebarz10.10.2015 a začína pretekať rokom 2O16 a v tom roku mu holub splní podmienky,trebarz ako v tomto prípade 4 umiestnenia.Pýtam sa má právo reprezentovať a zúčastniť sa výstav?Tú si dajme odpoved.áno-nie.Vychádza nám to 0-4.Splnil podmienky,ja si myslím,že áno.Prečo sa zaoberáme čo bude o rok číže v roku 2017?či to bude 4-0,pána Marcinkecha zaujímaju podmienky v roku 2016 a nie čo bude o rok,možna holub umiestní alebo nie,ale to sa bude riešiť až o rok,škoda ak by prestal holubariť.Takže Vážení páni,zamyslite sa nad tým?osočovaním a nenávisťou sa to nevyrieši,ak mate osobné spory sadnite si na pivko a po piatom budete najlepší kamaráti.S pozdravom.apropo do funkcií aj do tých najvýšších si voľte takých,ktorí budú zastupovať a hájiť aj Vaše záujmi nielen svoje.
Barbirik Igor (06.11.2016, 07:09)
Pán Janda oslovyli ste ma všetky kategorije sa plnia v priebehu 2 rokov okrem Eso ročiak a výkon ročiak,
preto vás poprosím vypíšte mená tro chovatelov v kategorií E a ESO vašej výstavy MDKS ktorej výsledky
pre CV nemajú žiadny význam, lebo ja tvrdím svoje vy tak isto a nikam to nevedie.
Napíšte tie mena a holuby v poradí a hneď dude vymalované ,pretože vám chýbajú výsledky z roku 2015
a chovatel nemá možnosť si to pozrieť.
Nech sa páči máte možnosť korektne preukázať o čo tu ide Štefan aj ty máš tu možnosť
S pozdravom
Barbirik Igor
Stefan Nochta (06.11.2016, 07:46)
Ja by som na záver ešte dodal, že som včera dostal jeden e-mail (nejdem ho zverejňovať, to slušnosť nedovolí), kde som bol upozornený na jednu závažnosť a to:
MDKS dostalo zákaz od VZ SCHPH vystavovať svoje holuby na CV v jednotlivých kategóriách-bolo za za čias môjho predchodcu a ten zákaz ak sa nemýlim platí do r. 2017, takže výsledky sú správne použité ako klubové. Avšak ani v klubových výsledkoch nie je dovolené komerčný pretek zarátavať do celkových výsledkov. To nerobí žiadna OZ ani nikde na svete.
Ďakujem chovateľovi za e-mail.
Zdeněk Adamík (06.11.2016, 08:05)
Pokud si OZ zařadí tzv. Komerčný pretek do vlastního Závodního plánu a ten je schválený, tak z logiky věci snad může? Ale to asi OZ ve které je pan Marcinkech členem neudělalo. Jinak já osobně nejsem přítel mnoha různých zákazů, protože to bychom potom nežili v tzv. svobodné společnosti. Chce to patrně vyprecizovat Propozice soutěží v MDKS, snad ještě poznámečka je škodou že na některou, jak to nazvat, snad nejasnost, neupozornil pan tajemník už před Závodní sezonou.
Stefan Nochta (06.11.2016, 08:17)
Áno Zdenku...z logiky áno . MDKS to však nemá zaradené do výsledkov.
Miroslav Vavrek (06.11.2016, 08:17)
A sme doma,je po probléme,len škoda ,že to nepríšlo skôr,lebo sa natíska hypotetícka otázka,žeby nikto otom v MDKS nevedel?alebo to bol zámer aby sa trochu pohašterili.Hoci po druhej stranke je to dobré,lebo sa tú upozornilo nato aké máme nedokonalé všetký schvalené predpisy,počnúc od stanov až po ten posledný predpis.Ale to nech si riešia čo to navrhujú a hlavne Tí čo to schvaľúju,lebo takýchto nedostatkov je neurékom,ak majú záujem,aby nedochadzalo k takýmto /aby som nebol vulgárny tak to názvem výmené názorov medzi chovateľmi/.
Stefan Nochta (06.11.2016, 08:19)
Teoreticky je všetko možné, ja som sa však s takým ešte nestretol. U nás určite nie.
Stefan Nochta (06.11.2016, 08:32)
Áno p. Vavrek, každý chovateľ, teda aj diskutujúci to čítal, lebo Uznesenia z VZ SCHPH sú verejné, no nikoho to nenapadlo, ani mňa......až na jedného, ktorý ani nie je členom MDKS . A preto výpočtár konal správne, keď počítal výsledky ako Interné......
Z uvedených dôvodov sa už k problematike vyjadrovať nebudem.
Zdeněk Adamík (06.11.2016, 08:33)
Chce to jen dobrou vůli a potlačit jednu lidskou vlastnost - ZÁVIST.
Stefan Nochta (06.11.2016, 08:53)
Ospravedlňujem sa, nebolo to Uznesením VZ SCHPH, ale Prezídia SZCHPH
Dušan Jánošík (06.11.2016, 09:05)
Povodne som sa nechcel už k tejto téme vracať hoci som mal iný názor a zobral som na vedomie vysvetlenie p.Krajčíka k športovým kategorizáciam:Viď časť z jeho príspevku: Pan Janosik, celkovo pri dvojrocnych olympijskych kategoriach FCI je jedno ci to holub naleti v jednom roku ci druhom, ci 50:50, ci v akom pomere ... podstatne je, aby ich splnil (Samozrejme, vynimkou je kategoria standard, kde su urcite requirementy, aj to IBA PRE DRUHY ROK sutazneho obdobia), ale to nie je novinka, je to vseobecne znamy fakt. A preto si kladiem otázku vedeli o tom aj tvorcovia pretekových plánov a chovatelia orientujuci sa na preteky na SDT pretože ani jedno OZ či Region nema ani v minulosti nemalo v pláne 4 preteky nad 700km čím znemožnili splnenie limitu kategorie E v jednom roku a verim ,že niektore holuby by to dokazali.
Barbirik Igor (06.11.2016, 10:24)
No zdá sa že niegde asi nastal problém korektne zverejniť výstanu kolekciu holubov MDKS.
A prosím vás nekošpirujte kategoriu E Pán Krajčik má pravdu 4 preteky za obdobie 2 rokov ani v jednom členkom štáte FCI sa neuvádza kolko pretekov má urobiť v ktorom roku,a na tom že Pán Krajčík nápísal že bolo by dobre definovať tento problém na zasadnutí FCI môže byť len v prospech korektnosti a nevznikali by takéto dohady a konšpiracie.
Ľubomír Jasovský (06.11.2016, 13:17)
Dobrý deň,
v prvom rade by som chcel upozorniť na jednu dôležitú skutočnosť, ktorá je v zápisnici VZ z 19.3.2016 ak sa to už nezmenilo
Prezident Zväzu prečítal žiadosť MDKS o udelenie výnimky z Pretekového poriadku SZ CHPH na základe ktorej by im mohli byť uznané preteky na ktorých by boli holuby štartované bez prítomnosti štartéra. Svoju žiadosť odôvodnili tým, že preteky organizujú spoločne s Maďarským maratón klubom a podľa ustanovení ich pretekového poriadku nie potrebné aby sa štartu zúčastňoval štartér. Zo štartu holubov sa vytvorí videozáznam. Prezident vyzval prítomných, aby sa k žiadosti vyjadrili. K žiadosti sa nikto nevyjadril, dal preto o nej hlasovať. Žiadosť MDKS o udelenie výnimky z Pretekového poriadku SZ CHPH
bola zamietnutá.
Toto je hlavný problém,ktorý bráni tomu aby bol holub vo výsledkoch. v "E" kategórii Škoda ,že sa nenašla cesta ,aby na štarte pretekov bol štartér.
S pozdravom Jasovský.
Daniel Krajčík (06.11.2016, 19:07)
Vazeni pani,

popisalo sa tu vela, par prispevkov k veci, viacere od veci. Viem si predstavit travit cas aj inak ako vysvetlovat tym, ktori pomiesali nielen hrusky s jablkami ale uz aj s mandarinkami, pomarancami a niektori pridali aj mrkvu. Preto sa vyjadrim len k tym relevantnym.
--------------------------------------------------------------------------------------------
My sme tu riesili jedinu podstatnu vec – a teda ci do kategorie „E“ je mozne, aby holub splnil podmienky za jeden rok. Pan Janda argumentuje kriteriami, ktore som mu posunul.
„4 prizes in 2 years“
Otazka znie, co znamena predlozka „in“? Podla publikacie Jana Stejskalova a kol., Anglicko-slovensky a slovensko-anglicky vreckovy slovnik, Slovenske pedagogicke nakladatelstvo , 12. vydanie (1995), ISBN 80-08-00964-0, strana 165 – znamena predlozka „in“: „v, do, počas, za“.
To, ze je to uvedene len pri kategorii „E“ dava urcity priestor na dilemu, to plne uznavam pan Janda a Vasa uvaha je logicka, a preto som napisal, ze je skoda, ze neexistuje nieco take ako „komentar k zakonu“, kde je vysvetlene ako to zakonodarca myslel a dovysvetloval iste veci, ktore by potencialne mohli byt pochopene dvojzmyselne ci inak pochopene ...
Preto som napisal, ze je skoda, ze to neexistuje a mohol by v buducnosti existovat (a snad by to bolo dobre i iniciovat) – prave preto, aby sme sa vyhli takymto sporom a neodvolavali sa na to kto co kedy povedal, myslel, ... V tomto pripade bol „zakonodarca“ sportova komisia FCI na cele s jej predsedom.
Chcem zle? Chcem tymto menit podmienky? Skutocne som to myslel v dobrom slova zmysle, ako prevenciu pred takymito spormi, nielen na SK ale vo vsetkych krajinach FCI.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Odbocka k dalsej poznamke pana Jakubcaka v ktorej hovori, ze som ziadal vynimku z propozicii, ktoru oznacuje za „silnu kavu“:
Na VZ som sa zastal poziadavky maratoncov (MDKS) akceptovat ich preteky aj bez „protokolu o starte“ preto, ze im prepravu zabezpecuje zahranicna federacia (madarska), ktora nepozna „protokol o starte“ a ma dokaz o starte osetreny inym sposobom ako protokolom o starte. MDKS si prepravu nechava realizovat madarskym kamionom a madarskou federaciou, spolocne s madarskymi holubmi. Prakticky to bola ziadost o vynimku, resp. substituciu zabezpecovacieho nastroja realizacie startu (u nas znameho ako „protoko o starte“) inym zabezpecovacim nastrojom (kombinacia GPS systemu a kameroveho zaznamu), ktory je pouzivany v Madarsku a plne akceptovany aj v inych krajinach FCI. Vynimka pre tieto specificke medzinarodne preteky, aby aj clenovia MDKS si mohli nalietat holuba aj na vyssiu vystavu ako je MDKS, reprezentovat aj na medzinarodnej urovni, atd..
Zral som sa vtedy s Valnym zhromazdenim ako sam vojak v poli, pretoze som to povazoval a stale povazujem za spravne. Ide aj o uctu voci tomu, ktore preletelo 800-1000-1200 km ... nech jeho vykon v tejto kralovskej a zaroven rizikovej discipline (zvyrazneny podmienkou poobedneho startu) nie je oceneny len poharom ci peniazmi v ramci klubovej sutaze MDKS, ale aj s moznostou byt sucastou sutaze vyssej ci najvyssej. Samozrejme, nie casto sa to v minulosti stalo (konkurencia v slovenskych OZ v kategorii „E“ ci MS SDT pri vzdialenosti 700+ tieto holuby takmer vzdy prekonala), ale predsa len ta moznost by bola dalsim povzbudenim a ocenenim prace maratonski zalozenych chovatelov!
Kedze vsak tento navrh nepresiel (co mi osobne bolo a je luto), tak MDKS sa musel zariadit a tak verim, ze pre sezonu 2016 (snad beruc poucenie zo zaverov sezony 2015) zaviazali svojho madarskeho prepravcu pre sezonu 2016 tym, ze pre nich protokol o starte pri vsetkych pretekoch zrealizoval a dnes lezia zalozene v sanonoch spolu s dalsimi protokolmi nasich oblastnych zdruzeni na Akademickej 4 v Nitre, v sidle SZCHPH. Inak by, bohuzial, vsetky preteky sezony 2016 boli len internou zalezitostou MDKS, rovnako ako v sezone 2015. Nieco v zmysle uz vyssie spomenuteho precedensu a konstatovania „chlapci sa hrali a odleteli si Koblenz", tentokrat aplikujuc na vsetky uskutocnene preteky kde by tento doklad chybal. Tak rozhodlo VZ.
Nie je to vsak z hladiska tejto diskusie podstatne. Momentalne riesena otazka kategorie „E“ vo vnutornom systeme MDKS by vsak stale zostavala v tej istej rovine ako je dnes – a to pravo pana Marcinkecha na prve miesto v tejto kategorii na bliziacej sa vystave MDKS.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Pan Nochta, pisete nejasne, v trpnom rode, ze ... „naozaj bolo hovorene s panom Bardosom“. Preco pisete v trpnom rode?
Ja som napisal, ze som s nim o tom hovoril v minulosti zoci-voci, Vy pisete, ze "bolo hovorene". Prepacte, na tuto diskusiu trosku alibisticke vyjadrenie.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Bojim sa len toho ako to cele skonci ... i ked pravda vyjde najavo. Ostane jeden znechuteny mlady chovatel, ktory snad najde dost sil a prenesie sa nad tuto situaciu.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Barbirik Igor (06.11.2016, 20:51)
Dnes som si prezeral Maďarske aj Slovenske výsledky E kategorije a holuby nevedia urobiť za 1 rok 4 trate
len preto že nemajú na to možnosť lebo v OZ sa letia len 3 trate,tento holub dostal tu možnosť urobil 4
Holuby vo výsledkoch mali kombinácie 3+1 1+3 2+2 možno niektorý v Maďarsku aj mal 4 trate za rok len z horším kooficientom.
Ľubomír Janda (06.11.2016, 21:38)
Pán Kajčík,

je mi ľúto, že aj cez všetky argumenty, ktoré v tejto téme odzneli, a mám na mysli len argumenty, pretože sa v nej skutočne nachádza hodne „druhov ovocia“ a pre niekoho aj „citróny“, pristupuje k problému „akosi politicky“. Ale Vaše postoje dokonca aj chápem.

Nie som si ale istý, či je z Vašej strany na mieste, verejné spochybňovanie podmienok FCI v jednej z olympijských kategórii uverejnených na http://kbdb.be/en/criteria-uk/criteria-sport-uk k aktuálnej Olympiáde cca. 3 mesiace pred jej konaním. Aj tento prístup by som dokázal ešte stráviť.

Prepáčte, ale na poslednú vetu Vášho príspevku treba skutočne silný žalúdok, pretože do toho nezávidenia hodného postavenia ste p. Marcinkecha v podstate dostali Vy, svojimi spornými výkladmi.

S pozdravom

Ľubo Janda

Barbirik Igor (06.11.2016, 23:30)
Pán Marcinkech myslím že na váš vek ste dosiahli velmi dobrý výsledok ale nemôžete sedieť na dvoch stoličkách to výstavný poriadok neprípušta,Váš holub 14-M-55-2043 má koficient ako ESO 11,705 v E kategorií
90,624 pokial sa to týka výsledkov s vami súhlasim ale čo sa týka výstavy nie musíte si uvedomiť že ten holub nemôže na výstave byť vystavený v oboch kategoriach to že si postavíte hlavu nie je riešenie.

Druheho ESO holuba 14-M-55-131 má Pán Janda z Kooficientom 33,998 k E kategorií sa dopracovť nedá lebo
výsledky z roku 2015 sú nedostupné ale to nič na veci nemení výstavný poriadok neprípušta aby ste vystavovali o oboch kategorijach.
Byť Vami vystavím ho ako ESO plus holuby ako Majster MDKS hlavov múr neprerazíte toto je moja dobra rada,teraz sa vás tu chovatelia zastali čo už viac krát nemusí stať.
Daniel Krajčík (07.11.2016, 00:55)
Igor, Igor ... Preco takato reakcia?
Majitel sa rozhodol holuba vystavit v kategorii "E", tak nech ho v nej vystavi. Majitel ma pravo sa rozhodnut v ktorej kategorii holuba vystavi pokial obidve vyhral!!
Pokial sa pamatam, vzdy to tak platilo. A pokial som dobre cital, tak p. Marcinkech sa slobodne rozhodol pre kategoriu "E".
--------------------------------------------------------------------------------------------
Pan Janda, ja som nikoho nikde nedostal. Pan Marcinkech vie citat a podmienky si vylozil spravne, tak ako su koncipovane a uplatnovane v praxi vo federaciach zdruzenych v FCI. Sam sa rozhodol uz na zaciatku (vid. prve 2 prispevky), ze toto nemoze akceptovat. Necudujem sa! Poburilo ho konanie organizatora vystavy, postazoval sa tu a ja som sa ho musel zastat. Kvoli tomu, ze ma pravdu.
Jediny problem vidim vo vedeni MDKS, zatial prezentovany Vami a p. Nochtom, kde ste sa rozhodli tvrdit, ze holub nesplnil podmienky tejto kategorie. Vy ste o tom rozhodli.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Pan Nochta, co tak z pozicie predsedu MDKS a organizatora vystavy odmavat zaver tejto "romanovej epopeje", pozvat chovatelov, aby sa prisli pozriet na holuba "2043" vystaveneho v kategorii "E" a sustredit sa na pripravu vystavy?
--------------------------------------------------------------------------------------------
Barbirik Igor (07.11.2016, 04:45)
Daniel to iste platí aj pre Pána Jandu celkovo skončil na 10 mieste a v kategorijach má pravdepodobne 2 druhé miesta E asi s holubom 1182 a Mě sa zdá že asi tiež nevie stráviť prehru,je mi jasne že prví si vybera pán Marcinkech ako víťaz v akej kategorií holuba vystaví a Pán Nochta ako predseda by mal byť nestranný
inak by ako predseda zlihal.
Barbirik Igor (07.11.2016, 04:49)
Daniel mne je jedno pre ktoru kategoriju sa rozhodne ale môže iba jednu má na to právo v tom má moju podporu.
Neviem ktoreho dalšieho holuba tam má pán Janda či 1182 alebo ineho ?
To čo som napísal Pánovi Marcinkechovi platí aj pre Pána Jandu a prvý si vibera výťaz.
Mňe sa zdá že aj Pán Janda asi ťažko trávi prehru celkovo skončil na 10 mieste a v kategoriach obsadil 2 miesta Tento príspevok mi zmizol z monitora tak som napísal druhý nemám už čas idem preč
Ľubomír Janda (07.11.2016, 08:11)
Pán Barbírik,

prosím Vás pekne už to tu nemotajte. Ja som celkovo neskončil na 10. mieste, ale na mieste 2., presne tak ako aj minulý rok a z tohto stavu sa teším. Poradie pri pretekoch na stránke „mypigeons“ neplatí, pretože sme lietali ešte na najnižšie koeficienty v preteku a program takéto poradie nedokázal vypracovať. V roku 2011 a 2013 som bol na 3.mieste a v rokoch 2012 a 2014 som MDKS vyhral.

O holuba holuba „1182“ sa vôbec nejedná, je to ročák, ktorý bol 13. z Koblenzu a 2. z Aachenu. Takisto sa netrápte s holubom „131“, ten minulý rok nepretekal, preto „E“ kategória nepripadá do úvahy a tento rok je 2. Esom MDKS.

V kategórii „E“ podľa podmienok MDKS a ak chcete aj olympijskej kategórie „E“, zvíťazila holubica „167“ pretože bodovala po obidva roky. Tak isto ako na 2. mieste holubica p. Méryho na 3. mieste holubica p. Poljaka.

Pán Barbírik, v sezónach 2011 – 2016 som na maratónskych tratiach získal 36 trofejí za celkové umiestnenia, umiestnenia na 1. – 3. mieste v pretekoch a výstavných kategóriách, čo je priemer 6 pohárov na rok. Myslíte, že mám dôvod mať z tejto bilancie pocit prehry, ak by aj „167“, po piatich úspešných sezónach skončila v „E“ kategórii na 2. mieste?

Ale keďže striktne splnila písané podmienky tejto kategórie, bolo by to voči nej ne fér, rovnako ako aj voči holubom p. Méryho a Poljaka, ktorým by bolo ocenenie ponížené z titulu špekulatívnych výkladov, ktoré tu odzneli, alebo by ho úplne stratili.

S pozdravom

Ľubo Janda
Ľubomír Janda (07.11.2016, 08:16)
Pán Krajčík,

z časti príspevku, ktorý ste mi adresovali mám dojem, že ste stratili pamäť. Aspoň za uplynulé dva dni. Netušil som, že je to také vážne ...

S pozdravom

Ľubo Janda
Stefan Nochta (07.11.2016, 08:59)
Áno rozprával som s p. Bárdosom aj teraz ráno a telefonicky samozrejme a upresňujem: V olympijskej kategórii Šport E, ak holub v roku výstavy zaletí požadované 4 preteky, tieto je mu možn o uznať. Opačne to však neplatí, ako tu už vyššie bolo prezentované.
Vzhľadom k tomu, že holub p. Marcinkecha v tomto roku, čo je rokom výstavy túto podmienku splnil, jeho výsledky uznám a zaraďujem ako víťaza do kategórie E.
Určite som tento chaos nespôsobil úmyselne, nemám o to žiadny záujem , bolo to mojím nesprávnym pochopením výkladu a preto sa p. Marcinkechovi verejne ospravedlňujem.
Dúfam, že p. Marcinkech svoje rozhodnutie o výstave prehodnotí a svoje holuby vystaví. Víťazného holuba môže však vystaviť iba v jednej kategórii, ako som už niekoľkokrát uviedol.
Ospravedlňujem sa aj chovateľskej verejnosti za tento marazm.
ŠN.
Daniel Krajčík (07.11.2016, 09:25)
Pan Nochta, dakujeme pekne!
--------------------------------------------------------------------------------------------
Som rad, ze ste to po druhykrat overili ako som Vam odporucal ... ved inak som ani neocakaval, ze by to mohlo byt, kedze samotna madarska federacia ma vyhodnotenych v oficialnych vysledkoch olympijskej kategorie "E" niekolko holubov, ktore splnili limit iba v roku 2016!
Tu ich mame:



Po 4 preteky v roku 2016, napriek tomu z nich vyhodnotena kategoria „E“ FCI?!
Blud? Nezmysel? Antisportove? Nemozne a nerealne? Hmmm?
--------------------------------------------------------------------------------------------
Rozmyslam este nad Vasim prispevkom - Stefan Nochta (05.11.2016, 18:09), kde konstatujete: "Ja to len priklincovať môžem tým, že naozaj bolo hovorené s p. Bárdosom a - žiadne 4+0 a 0+4 neexistuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Holub musí v jednom roku nalietať v % aspoň jeden pretek! Teda platí 3+1, 1+3, 2+2."
Uz som sa Vas pytal, ze kto hovoril s p. Bardosom ... kedze ste len uviedli "bolo hovorene". Vy osobne?

Este odporucam zavolat tretikrat a overit mylnu informaciu, ktoru uvadzate v prispevku dnes - "V olympijskej kategórii Šport E, ak holub v roku výstavy zaletí požadované 4 preteky, tieto je mu možn o uznať. Opačne to však neplatí, ... "
O rok to totiz moze byt ta ista pesnicka.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Stefan Nochta (07.11.2016, 09:37)
Dano, ja priznám, že nie vždy pochopím niečo, čo mi nie je dostatočne jasné, rozhodne nikomu som škodiť nemienil, ani nikoho povyšovať.
Ale nechápem, že keď som uviedol svoj omyl, Ty máš naďalej potrebu "živiť " túto tému? Určite na konferencii budú prijaté také výklady, aby boli pre každého dostatočne zrozumiteľné....aspoň ich navrhnem.
Šimko František (07.11.2016, 11:12)
Možno v budúcnosti ak by boli podobné nejasnosti , by mohol p. ing. Krajčík ak vie po anglicky zavolať vycvikárovi FCI a povedať dotknutým holubárom : počkajme 24 hod. čo na to FCI a potom sa podľa toho zariadíme . A my by sme sa s ním nemohli vypravdovať , lebo nevieme po anglicky . A o koľko rozvadených holubárov by dnes bolo menej. Jediným bonusom pre holubárov z tejto zvady je zistenie že p. Janda má výborné výsledky na SDT a p. Marcinkech ma ESO , resp . E holuba par exelanc. Inak by som to ani nevedel ...
Ľubomír Janda (07.11.2016, 11:33)
Pán Krajčík,

ale už skutočne na záver. Keď ste vo svojich príspevkoch zo 6.11.2016 o 19.07 h a 7.11.2016 o 0,55 h. náhle zmenili rétoriku a vrátili ste na svoje pôvodné pozície, tušil som, že sa niečo zásadné udeje, pretože v situácii, kedy ste sa ocitli v nesúlade s p. Bárdosom, sa z problému odborného stal problém politický.

Len mi nie je jasné, prečo pán Nochta je taký priečny a nerešpektuje Vaše odporúčanie volať p. Bardosovi po tretíkrát, aby sa veci dotiahli do skutočného konca. Ja som presvedčený, že po takom telefonáte, by bol výklad presne podľa Vašich pôvodných stanovísk, ešte pred Vašim vyjadrením z 5.11.2016 o 21.31 h, ktoré znelo cit.: „Pan Janda, pre mna "4 prizes in 2 years" = "4 preteky za 2 roky" a takto je to interpretovane aj v inych federaciach. Spravny postreh, ze je to uvedene len pri kategorii "E", co v podstate dava priestor na dilemy a vidim to ako logicku otazku z Vasej strany. Skoda, ze neexistuje pisomny vyklad k olymp. kategoriam FCI, ako napr. komentare k zakonom. Nuz, bude to nutne na najblizsom zasadnuti FCI iniciovat.“, ktorým ich sám pochybujete.

A aby „to“ bolo aj administratívne v poriadku, bude zrejme potrebné v dokumente na http://kbdb.be/en/criteria-uk/criteria-sport-uk poskytujúcom znenia podmienok FCI k olympijským kategóriám k aktuálnej Olympiáde, buď odstrániť pri kategórii „E“ podmienku "4 prizes in 2 years", alebo ku kategóriám „A“, „B“, „C“ a „D“ doplniť podmienku "x prizes in 2 years". Že by to mohla byť zmena podmienok v súťažných kategóriách na konci olympijského obdobia s tým sa vôbec netrápte, on sa už niekto nájde čo zaujme náležité stanovisko.

S pozdravom

Ľubo Janda
Ľubomír Janda (07.11.2016, 11:41)
Ospravedlňujem sa,


malá oprava, záver 2. odseku neznie:

„ ... ktorým ich sám pochybujete.“,

ale :

„ ... a ktorým ich sám spochybňujete.“


S pozdravom

Ľubo Janda
P.Matalik (07.11.2016, 11:43)
Spávne p.Šimko.Aj toto je reklama pre p.Jandu/hoci jeho výsledky na SDT hovoria za všetko a žiadnu reklamu nepotrebuje/,ale aj pre p. Marcikecha aj pre samotný MDKS.Ja ako člen MDKS som si až teraz popozeral na výsledky holuba a viem z vlastnej skúsenosti čím si musia holuby na tratiach MDKS vysporiadať,hlavne tie Východniarske.Je pravda ,že stránka klubu nefunguje ako má.Len ja to kritizovať nebudem,pretože aj ja osobne som určité veci resp.slovo nedodržal/p.Nochta vie o čom píšem/.Cela pointa tejto podľa mňa už dávno vysvetlenej problematike tkvie -štyri preteky v jednom roku .Dano to jasne vysvetlil.Ja som sa osobne zúčastnil debát na túto tému.Proste je to tak,hoci môj osobný názor je zhodný s p.Jandom. Napr. podľa info. v Čechách kat.za život,ktorá u nás je v úzadí-holub musí mať v roku aspoň jeden pretek,aby bol vyhodnotený.Na Slovensku môže mať aj rok bez závodu .Je to síce kat.ktorá mizne z Regionálnych či oblastných výstav,škoda.
Daniel Krajčík (07.11.2016, 12:41)
Pan Nochta, nezivim, len sa pytam, lebo to co pisete, bohuzial, opat nie je pravda, resp. len polovicna pravda. Pripustate len 0+4 a do buducnosti by to teoreticky opat bol problem, napriklad i s holubom " 2043" uz buduci rok (za predpokladu, ze nebude nasadeny, resp. neumiestni pretek). A s tym sa skutocne nemozno stotoznit!
Definitivne si to ujasnime, zariadme sa podla toho a kludne zabudnime, ze tato tema vobec existovala.

Pan Šimko, ano, presne to som urobil pred 5-6 rokmi, ked sme riesili tuto dilemu a pisem to tu od zaciatku. Len vidite ako to bolo ponate. Uz tam sme to mohli davno uzavriet.

Pan Janda, o ziadnom politickom probleme netusim. Od zaciatku mi islo o jedine - aby pravda Juraja Marcinkecha nebola posliapana a nebolo mu odoprete pravo, ktore mu patri. To je vsetko!
Zdeněk Adamík (07.11.2016, 14:14)
http://aukce.postovniholub.cz/?pg=aukce_holubi

2.; 4.
Zdeněk Adamík (07.11.2016, 15:52)
Asi jsem to neuvedl dost přesně, jedná se o aukci na ČMS WEBU - Aukce, pan Gruber Simon, kde u druhého a čtvrtého draženého je uvedeno: 1. kat. "E" MDKS 2016 na posledních řádcích textu a je to přiřazeno holubici: SK 114. Je to správně?
P.Matalik (07.11.2016, 16:21)
Zdenku ,Maš prehľad.Ja som si to všimol až po diskuskúsnych príspevkoch.Ale bez problému ja som to štvorku začal dražit. Mimochodom to "poldeci slivovice zabralo?"/Pozdravuje Peter.
Zdeněk Adamík (07.11.2016, 16:54)
Jo zabralo. A tomuto Peter rozumíš? http://www.holubar.sk/aukcie/ts-recany-nad-labem-predaj-sk-a-pl-holubov-iiicast-a-303/detail-5487/sk-2016-01301-1102/#5487
Já už se v tom totiž úplně ztrácím.
Miroslav Ďurana (07.11.2016, 17:43)
Páni holubári.Každému táto diskusia niečo priniesla a hlavne bola vysvetlená kat.E.Ale pre mňa, veľmi dôležitá vec.Pán Nochta sa verejne ospravedlnil,že nechtiac spravil chybu a o tom som bol presvedčený od začiatku. Štefana poznám ako holubiara ktorý určite nepatrí medzi tých,kde slovo závisť, asi nemá miesto.
Juraj Marcinkech (07.11.2016, 23:11)
Pán Nochta ďakujem
Uvidíme sa na výstave.
Barbirik Igor (09.11.2016, 09:55)
Chcem sa poďkovať Pánovi Krajčíkovi že to dotiahol do uspešneho konca, Priznám sa že aj ja som bol tak trocha v pomykove 4+0 .
Pán Janda nevedel som vám dať odpoveď lebo som sa dva dni nenachádzal doma.
Nič v zlom Ja som tie propozícije nevymyslel ani neschvaloval ani nikto z nás a ak má niekto pocit že to nieje
v poriadku má možnosť podať protest proti nim.
Pán Janda ja proti Vašim úspechom nič nemám asi ste si ich za vašu prácu zaslúžili .Ja som si pozrel výsledky podla ktorých sú vyhodnocované aj OZ pre mňa platne lebo sú schválené SZCHPH.
Dnes som si pozrel výsledky aj na vnútorné bodovanie MDKS na kooficienty a nejak mi to nesedí.
Družstvo č.2. 14 miesto
Družstvo č.1. 17 miesto
pre mňa sú to vnútorne propozícije MDKS ktoré su není v súlade s propzíciami a bodovaní SZCHPH.
Ľubomír Janda (09.11.2016, 21:53)
Ešte Informácia pre pána, ktorý stále pátra po výsledkoch MDKS.

Tie na DF SZCHPH v téme „Výstava MDKS s medzinárodnou účasťou“ uverejnil:

Stefan Nochta (21.10.2016, 14:37)

Majstrovstvo MDKS 2016
Por.: Meno, priezvisko : Koef.: Por.: Meno, priezvisko : Koef.:

1./ Juraj Marcinkech 152,560 36./ Peter Margus 2058,140
2./ Ľubomír Janda II. 367,474 37./ Š.+J. Jantošovič 2059,289
3./ Ján Jánošík 497,474 38./ Eva Bučová 2106,762
4./ Jozef Poljak 645,360 39./ Peter Matalík 2117,438
5./ Roman Petrovič 719,573 40./ Pavol Chalupa 2138,790
6./ Vladimír Beňák 817,716 41./ Vlček + synovia 2142,292
7./ Jozef Kopačka 883,052 42./ Gabriel Németh 2151,163
8./ Jozef Pavlík 902,738 43./ Jozef Jacko 2153,025
9./ Dušan Puček 919,927 44./ Imrich Makhali 2163,701
10./ Frant. Dohňanský 999,366 45./ Milan Pazúr 2170,819
11./ Anton Pilný I. 1009,736 46./ Ľubomír Baloga 2177,866
12./ Milan Malých 1091,055 47./ Ján Skorčík 2185,053
13./ Ľubomír Janda I. 1213,172 48./ Miroslav Gemery 2185,771
14./ František Vanko 1219,095 49./ ------------------------ ----------
15./ Štefan Nochta 1345,566 50./
16./ Ján Bačík 1411,877 51./
17./ Peter Neveri 1414,174 52./
18./ Jozef Horečný 1545,575 53./
19./ Jozef Tóth 1564,548 54./
20./ Ján Bulko 1573,343 55./
21./ Jaroslav Cingálek 1592,729 56./
22./ Pavel Novák 1637,174 57./
23./ Štefan Mery 1713,879 58./
24./ Maroš Štefánik 1755,563 59./
25./ GREG - team 1762,790 60./
26./ Peter Mahrík 1784,598 61./
27./ F.+F. Spila 1797,675 62./
28./ Ján Klembara 1845,552 63./
29./ Maroš Široký 1884,697
31./ Anton Pilný II. 1935,968
32./ Ladislav Holeša 2023,256
33./ Jaroslav Strelička 2027,132
34./ Pavel Jankovský 2028,470
35./ Milan Vohlárik 2035,573

Mali by ešte platiť, no možno máte už aj novšiu verziou.

A ak sú nejasnosti k mnou spracovaným rodokmeňom, rád budem na tieto upozornený, pretože tiež môže dôjsť k omylu, či k chybe v písaní. Osobne som takúto situáciu v súvislosti s internetovou dražbou u jedného veľmi známeho chovateľa zaregistroval, zdvorilo som ho v rámci predchádzania „kauzám“ na tento stav telefonicky upozornil a on mi bol za pripomienku vďačný. Takže žiadna tragédia.

Ale ak ide o tú spornú zmenu poradia, tak k týmto obyčajne dochádza v prípadoch, keď sú po sezóne písané pravidlá nahradené názormi, polemikami, či dilemami a hlavne, ak je takáto deformácia umocnená použitím tých správnych metód.

S pozdravom

Ľubo Janda

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené