MS 2017

Tibor Gornaľ (13.11.2016, 21:04)
Vážená chovateľská verejnosť, dňa 15 - 16.10.2016 na zasadnutí Prezídia SZ CHPH boli schválené nové podmienky MS na rok 2017. Keďže som bol členom komisie, ktorá dňa 17.11.2012 navrhovala MS, ktoré VZ boli schválené na roky 2013 -16, dovolil som si stručne zhodnotiť myšlienku návrhu starého MS (2013-16) a podľa môjho názoru upozorniť na niektoré riziká nového schváleného MS na rok 2017.
Myšlienka starého MS vychádzala v prvom rade zo sloganu "môžeš, nie musíš", preto sa jednotlivým usporiadateľom pretekov dala možnosť si ľubovoľne urobiť svoj PP s dodržaním práve deklarácie pretekov, s možnosťou zaletenia preteku od piatku do pondelka(vyhnúť sa kritickému počasiu).
Jednotlivé OZ si do svojich plánov zaradzovali od 2 - 5 krátkych tratí, od 5 do 8 stredných tratí, 4-5 dlhých tratí a 3 a viac superdlhých tratí. Boli OZ, ktoré využili 17 pretekov do MS v jednotlivých kategóriách, ale poniektorým postačovalo aj menej pretekov.
Každý chovateľ si mohol nájsť "svoju" disciplínu a čo bolo veľmi dôležité, jednotlivé disciplíny kopírovali i výstavné kategórie FCI.
Deklarácia pretekov zabezpečovala chovateľom, že v t.zv. predlženom víkende sa pretek do MS odletí (bez ohľadu na smer vetra)
Keď som ako študent gymnázia prvýkrát v roku 1984 nasadzoval holuby na pretek, prvý pretek sezóny bol 269 km, druhý 325 km a išlo sa na 400-ky.
Dnes po 22 rokoch jednotlivé OZ si musia povinne do svojich PP zaradiť 5 pretekov do 300km, kde najmä postarší chovatelia často ani neumiestnia holuba.To podľa môjho názoru urýchli úbytok členskej základne.
Medzi výhody MS 2013-16 by som zaradil práve možnosť chovateľa " môžeš , nie musíš", kde chovateľ z rôznych príčin nemusí nasadiť holuby na preteky a stále má možnosť bojovať o popredné umiestnenie.
Ďalšou výhodou je práve dátumové deklarácie pretekov, kde bežný chovateľ (nie funkcionár) má záruku odletenia preteku cez predlžený víkend do MS.
Kopírovanie výstavných podmienok FCI.
Priebežné vyhodnocovanie MS.
Spájanie sa jedn. OZ od stredných tratí(prax ukazuje, že KT sa OZ-ky nechcú spájať)
Medzi nevýhody by som z časti zaradil zasielanie tabuliek jednotlivými chovateľmi i keď ak chce niekto byť vyhodnotený v MS, tak päť minút ročne vyhodnoteniu tabuliek sa mi nezdá veľa.
Príčiny ktoré vedú navrhovateľa k zmene MS:

1. Odstrániť deklaráciu pretekov na pevné termíny a z toho plynúce problémy s prekladaním pretekov.
Práve pevné termíny pretekov dávajú bežnej chovateľskej verejnosti šancu, že sa v predlženom víkende zaletí pretek do MS( v starom MS sa preteky nemohli prekladať, mohli sa len skrátiť a odletieť od piatku do pondelka. To je len výmysel špekulantov.)
Práve v novom návrhu 2017, keď sa výcvikovému referentovi OZ nebude pozdávať smer vetra, tak si z rôznych dôvodov vypustí pretek na inom mieste(viac ako 10 km z miesta štartu) a pretek do MS sa už nepočíta a zopakuje sa , keď bude priaznivá predpoveď.
To je nebezpečný precedens, kde 95% chovateľov bude len v roli štatistov.

2. Odstrániť skracovanie (neraz neodôvodnené) či nemožnosť predlženia pretekov.
Skracovanie pretekov slúži k tomu, aby sme o týždeň mali čo dať do koša.
Čiže, keď je miesto štartu nepriechodné, tak usporiadateľ skráti pretek a ten sa mu ešte počíta do kategórie MS podľa toho z akej vzdialenosti vypustí holuby.
My sme to v roku 2016 využili 1x(skrátenie z 350 na 250 km), ale deklarovaný počet 14-tich pretekov KT, ST a DT je dostatočný počet na to, keď nejaký z pretekov pokazí počasie.
Ale v novom prípade pri nevypustení holubov(alebo skrátenie preteku) bude mať za následok, že pretek je neplatný pre MS a OZ bude sa snažiť nájsť nový termín ak bude ešte termín , čas, chuť a financie na ďalší pretek.
Čiže ako poznám mentalitu slov.funkcionárov, prinesie to zvýšenie počtu pretekov!!!

3. Zjednodušiť vyhodnocovanie pretekov, nežiadať vypracovanie tabuliek
Sú chovatelia, ktorí z rôznych príčin nesúťažia o MS a jednoducho ani nechcú byť vyhodnocovaní. Ale ako som spomínal vyrobenie tabuľky MS je pre chovateľa alebo výpočtára max. 5 minút, tak toľko sa asi dá povenovať.
Ale priznám, že menej škody by sa napáchlo, keby jeden holub a jeden pretek bol v dvoch kategóriach a tabuľky by podľa súčasného programu boli definitívne a nič by sa nemuselo posielať

4. MS bude viesť k vyrovnaniu PP medzi OZ CHPH.
Momentálne mal chovateľ 9 - 10 pokusov napr. na KT a po sezóne vybral päť holubov s piatimi pretekmi. Je to výber najlepšieho z najlepších.
Po novom napr. v krátkych tratiach si vyberie 4 holuby z piatich pretekov, ale v skutočnosti z koľkých pokusov??? Ako som už písal, zneplatniť pretek pri nepriaznivom smere vetra, posunutím o 11 km bude veľmi ľahké.
Bod 5 je podobný bodu 4.
V čom budú súťaže teraz transparentnejšie ??? Neviem.

A tá nová vymyslená kategória MS Univerzánych holubov, podľa môjho názoru to nepatrí do MS ale do súťaže napr. Poštový holub.

Určite nechcem tým niekoho uraziť alebo rozhnevať, len keď na konci sezóny budeme hodnotiť MS 2017, tak niekto na to upozorňoval pred bitkou.

Takže povedal klasik: "krok vpred, dva kroky vzad"






Milan Blahovský (14.11.2016, 09:56)
Pri pohľade na (ne)reakcie čitateľov tohoto príspevku mi vychádzajú iba tieto skutočnosti :
1. chovatelia nemajú poňatia o čom diskutér píše
2. chovatelia nemajú záujem o uvedenú súťaž a ďalšie smerovanie chovateľstva PH u nás
3. téma je menej atraktívna k vyvolávaniu osobných sporov o čo niekedy aktérom diskusie občas asi ide

Predložím teda znenie MS pre rok 2017 schválené prezídiom dňa 16.10.2016 :












Pre tých čo ich ešte doteraz na webe SZ nevideli , tak sú súčasťou zápisnice z posledného prezídia, treba sa dostať až na záver ....http://www.postoveholuby.sk/dokumenty/download/prez-15-10-2016.pdf
Miroslav Scibravy (14.11.2016, 18:12)
Mam tomu rozumiet,ze v MS je KT 100-300km a podla FCI je KT 100-400km?
Poprosim o vysvetlenie,dakujem.
P.Matalik (14.11.2016, 19:29)
Aké vysvetlenie? . MS je MS a FCI je ECI.Fakt sa treba zamyslieť nad MS.Ako sa budú tvoriť pretekové plány OZ?Hráme o majstrovstvo Slovenska,alebo o koef FCI.Som zvedavý čo to spravy v jednotlivých OZ,keď si to chovatelia uvedomia./reálne ,tá mala skupina cca 5% chovateľov,ktorá ma šancu v týchto súťažiach/.
Miroslav Scibravy (14.11.2016, 20:14)
Pytal som sa na km a nie, co je MS a co koef.FCI.
Tibor Gornaľ (14.11.2016, 20:45)
Áno p. Scibravý, tak ako píšete, MS KT 100 - 300 km a kategória A podľa FCI 100 - 400 km.
Zdeněk Adamík (14.11.2016, 20:48)
A co tak nebýt líný a sám si to nastudovat?
Miroslav Scibravy (14.11.2016, 21:15)
p.Adamik,ja to podctivo studujem,len mi hlava nebere preco sa to meni a co bolo doteraz na tom zle?

Asi treba urobit zmenu,len aby bola zmena.
Lukáš Chytil (15.11.2016, 08:01)
Keď som si prečítal zápisnicu s prílohou nového MS zostal som veľmi prekvapený kam vlastne táto zmena má viesť. Taktiež sa pýtam, prečo meníme MS? Bola verejnosť so súčasným modelom nespokojná? Ja som nikdy na súčasný systém kritiku neregistroval. Tak načo potrebujeme zmenu? Ak ju naozaj potrebujeme, tak by sa určite mala vytvoriť na širšom pléne. A ak toto plénum niesme schopní zvolať, tak nechme súčasný systém bežať a nič nemeňme...
Nový návrh sa snaží stváriť ako ľahká korekcia, ale ide o zásadnú zmenu, ktorá obráti plány OZ naruby.
Už predstava že musím letieť 5x do 300km. Kto toto chce? Najnespravodlivejšie preteky sú do 300km a my ich máme letieť až 5. Chcem letieť maximálne 3 a rýchlo preč k stredným tratiam, aby sa zaručila aká taká objektivita doletov.
Ďalej stále sa opakuje teória o kooperáciách. Kde s kým budem kooperovať na takýchto tratiach...
Kategória ročných a podmienka MUSÍ 3 krátke a MUSÍ 2 stredné. Čo je toto za príkaz? A čo ak bude na holubníku sedieť ročiak čo bude mať 5 stredných tratí? Alebo nedajbože by zaletel 500km trať. To ho mám zabiť a nechať si len letcov z poza kopca, čo sa pýšia titulom 1.Eso Slovenska a majú súčet km 800 z 5pretekov? Ak by bola v texte veta musí mať MINIMÁLNE 2x nad 300km, tak by sa uvolnili šialené mantinely, čo nový návrh dáva. Systém, aby sa počítali 4 preteky z 5 povedie len k tomu, že nevyhrajú rýchle holuby, ale otroci, čo to napichajú v 18% .
Nechajme troška oblastným zruženiam voľnosť, ktorú v sebe súčasný model ponúka. A ak naozaj chceme zmenu, tak ju riadne premyslime a nasaďme od roku 2018.
Tomáš Fiala (15.11.2016, 08:35)
Plne súhlasím s názorom Lukáša.
Milan Blahovský (15.11.2016, 08:40)
Celý "problém" ( ako pre koho ) posledného MS bol jedine vo vyhodnocovacích tabuľkách a skreslenému poradiu v zmysle dodržania Všeobecných ustanovení. Pokiaľ by sa našla úprava, ktorá by tolerovala niektoré prelínania holubov v kategóriach a poradie uvedené na stránke mypigeons.eu bolo identické s konečným poradím, potom by chovatelia nemuseli zasielať žiadne tabuľky a vo vyhodnotení by sa našli aj takí, pre ktorých je napr. 12.miesto porážkou a neposielajú tabuľku pre danú kategóriu...
Systém skrátenia či zámeny, či preložením preteku v súlade s pretekovým plánom bol už otestovaný a nemyslím, si že narobil až toľko komplikácii ako to čo sa pripravilo do budúcich sezón.
Určite si autori aj zároveň odpovedajú , " predsa nik ťa nenúti robiť plán pre podmienky MS..." a pod., ale pokiaľ sa v OZ nájde pár jedincov čo sa v danej kategórii MS "nájde", bude robiť všetko pre to aby si svoje presadila a ďalšie zdroje narušených vzťahov v OZ máme na svete. Mnohokrát sa v témach obraciame na poľské modely súťaženia a isto si všimneme, že preteky do 300 km slúžia doslova iba na "rozkývanie" holubov po zimnej prestávke ( je ich tak 2-3) a pretekov nad 300 km je o to viac, to už o pretekoch nad 500 km ani nehovorím. O objektivite pretekov KT tu taktiež bolo napísané neúrekom a vieme čo urobí vietor so závodným poľom na 200 km trati ( najmä na rovinách ) , kedy dochádza k obrovským prepadom tých chovateľov čo sú v nevýhodnej polohe ( pri sev.vetre na severe atď)... A tu sa navrhne systém 5 pretekov do 300 km. Prečo ?
V snahe ušetriť si môžu dať OZ do plánov 5 pretekov v dlžke napr. 150 km a pri "ideálnom SV prúdení v úvode sezóny kým sa prebudia vdovci konkurencie, sa šikovný chovateľ v južne položenom mieste je po týchto "neregulérnych" pretekoch takmer istým víťazom MS KT. Splodíme iba ďalšiu nevraživosť medzi chovateľskou verejnosťou. O to nám ide ? Podobných scenárov pri opačnom smere prúdenia počas KT sa dá tiež niekoľko uviesť.
Barbirik Igor (15.11.2016, 09:29)
Tiež súhlasím z názorom Pána Chytila a myslím si že takto závažný návrh by mala schvalovať
konferencia a nie Prezídium.
Jančok Ľudovít (15.11.2016, 09:57)
Zdravím Vás. Nuž možnosť by tu bola ako aspoň s časti sa priblížiť k regulérnosti tohoto výmyslu. Trate do 3OO km orientovať na sever, lebo príroda sa zbláznila a v lete fúka severný vietor a v zime južný. Trate voliť čo z najmenším kilometrovým rozdielom v OZ. A ešte jedna najzávažnejšia vec. V OZ by nesmela mať väčšinu južná časť chovateľov, lebo nič neprejde ani myš. Ja mám spravodlivosť v krvi kto ešte? Pozdravujem Ludvik.
Peter Záhorský (15.11.2016, 16:40)
Pre p. Igora Barbirika:

Podľa Stanov SZ CHPH má právomoc schvaľovať MS Prezídium SZ CHPH. To by sa museli zmeniť Stanovy SZ CHPH, alebo by Prezídium SZ CHPH umožnilo o tom diskutovať a schváliť členom VZ SZ CHPH, tak ako to urobilo v roku 2013.

STANOVY
SLOVENSKÉHO ZVÄZU CHOVATEĽOV
POŠTOVYCH HOLUBOV

III. ČASŤ
Organizácia a pôsobnosť orgánov zväzu

§ 13
Prezídium SZ CHPH

21. Schvaľuje, vyhodnocuje MS a udeľuje ocenenia.
22.Vyhlasuje podmienky VCS a iných súťaží.

Peter Záhorský
Barbirik Igor (15.11.2016, 18:52)
Peter mne je to jasne len sa mi to nepáči že sa to nerobí jak v roku 2013.
Takto to vyzerá že niekoho v prezídiu niečo napadne a poďme schvalovať ,bez toho aby boli oboznámený
chovatelia a mali možnosť sa vyjadriť k niečomu.Je to O nás Bez nás.
Milan Blahovský (16.11.2016, 12:10)
Pozdravujem vás páni, súhlasím s Danielom, že je potrebné sa poučiť z vecí, ktoré ťažili našich chovateľov pri spracovaní a možno aj pri organizovaní pretekov v sezónach 2012-2016, kedy sme sa snažili organizovať činnosť tak aby sme chovateľom umožnili plnenie Majstrovstiev Slovenska. Napokon nás to následne zaťažovalo tiež a to pri kontrolách a následných vyradzovaniach chovateľov, ktorí zle vyplnili tabuľky resp. porušili všeobecne ustanovenia MS či to vlastným pričinením, alebo chybou funkcionára organizačnej zložky SZ.
Keďže nebudem prítomný na vašom spoločnom sedení snáď svojím pohľadom na vec pomôžem k príprave návrhu podmienok MS pre ďalšie , verím ,že opäť medzi zjazdové obdobie.
Povedzme si dobré stránky ako aj slabé stránky pôvodného systému inými slovami urobme si SWOT analýzu MS:

Silné stránky
- prehľad o vývoji MS počas sezóny, automatické spracovanie prostredníctvom serveru mypigeons.eu, možnosť kontroly funkcionármi OZ resp. kontrolnými orgánmi najúspešnejších v poradí,
- možnosť do poradia dostať všetkých chovateľov , ktorí splnili podmienky MS
- prehľadná deklarácia pretekov zaradených do jednotlivých kategórii MS,
- takmer jednotná skladba pretekových plánov OZ pre sezónu
- smerovanie chovov k selekcii holubov , ktoré plnia olympijské podmienky ( polovičné v každom roku )
- majú šancu aj chovatelia ,ktorí nedržia vysoký stav,v podstate im staci par špičkových jedincov a majú šancu


Slabé stránky
- možné zlé vyplnenie , resp. potreba vyplnenia výsledných tabuliek chovateľom, nutná kontrola a následné potvrdzovanie tabuliek štatutárom OZ, potreba zasielania tabuliek
- nezapojenie sa väčšieho počtu chovateľov do poradia MS ( zámerným nezaslaním tabuliek v zmysle ked nie som vpredu , tak radšej nikde, čiže neradí sa vidia na mieste porazených....)
- komplikácie s prekladaním pretekov ( výmeny , resp. skracovania z poveternostných príčin a pod.)
- možnosť špekulácie s podozrením na vylepšovanie koeficientov holubov nekalou cestou , prehľad o vývoji môže viesť špekulantov k porušovaniu PP...
- možnosť použitia len určitých výsledkov,niektoré ZO nasadzujú viac ako niektoré OZ a výsledky použiť nemôžu, v týchto menších ( rozlohovo) ale silných celkoch je pretek menej skreslený ako vo veľkých celkoch so slabou účasťou chovateľov, pritom konkurencia je isto porovnateľná.


Príležitosti
- zapojenie do MS čo najväčšieho počtu členov SZ
- výber danej kategórie MS , nie každý musí sa zamerať na všetky kategórie
- zavedenie generálneho majstra SK aj z dôvodov možného elektronického spracovania údajov
- možnosť spolupráce OZ v kategóriach ST a DT, kde sú nižšie počty NH


Hrozby
- nesprávne deklarácie pretekov v pretekových plánoch
- rizikové preteky resp.štarty holubov z dôvodu plnenia podmienok MS
-strata záujmu o vyhodnotenie MS
-nezáujem o NP

Na základe týchto ale aj iných skúseností som za to aby sa MS mierne upravilo, práve v ustanoveniach, ktoré ho komplikovali.Teda je treba vychádzať z načrtnutých "hrozieb" SWOT. Za posledné roky sa isto nestalo aby boli plány deklarované pre MS na 100 % a chovatelia týchto OZ vinou funkcionárov už pred sezonou prichádzali o nádeje úspešného vyhodnotenia. Riešilo sa to kontrolou a následným upozorňovaním zo strany výcvikára SZ a pod. opatreniami.
Taktiež skracovanie pretekov, resp. prehadzovanie v plánoch nás neraz prinútilo robilo k danému preteku potrebný výklad a nie každý bol s ním stotožnený, resp. si ho vysvetľoval po svojom.
Napokon konečné poradie a jeho skladanie vylúčovaním pretekov či holubov vo výsledkových tabuľkách prinieslo nesúlad s tým, čo sa objavuje na internete a čo je vydané po kontrole zaslaných tabuliek. Počítačová gramotnosť mnohých našich členov nie je na požadovanej úrovni aby si to urobili v súlade so všeobecnými ustanoveniami MS a postupne sa stráca zmysel MS a to sa stáva skôr výsledkom IKT zdatných, funkcionárov, ktorí počas sezóny urobia menej chýb a správne kľučkujú resp. manipulujú s pretekmi. Iste budú mnohí na to oponovať, šikovným dnes patrí svet, ale ...
Ako koordinátori MS a NP by sme mali podporiť myšlienku oboch vecí a to napr. aj tým, že pokiaľ OZ si do pretekového plánu nezaradí aspoň 1 NP potom nebudú členovia jej OZ zaradení do MS....možno tvrdé slová, ale prílišná demokracia v tejto téme je zdrojom problémov tiež.
Cesta vytvorenia MS KT s podielom 5 pretekov do 300 km v plánoch OZ je cestou späť, najmä s prihliadnutím, že práve tieto preteky svojim priebehom a hlavne výsledkom sú zdrojom škriepok v OZ pri skladbách plánov a hlavne pri skreslených pretekoch kde dominuje niektorá časť OZ aj dôvodom na organizačné zmeny v oblastiach ( prestupy a pod.)
Daniel to myslí dobre, aby sa stratilo prelínanie pretekov a ich použitie do tabuliek MS, kde by odpadol problém vyhodnotenia koeficientov holubov a pretekov, ktoré sa opakujú.
Asi by bolo menším zlom keby sa opačne povolilo použitie týchto koef. resp.pretekov. ( napr. u MS ročných holubov s možnosťou ich použitia do MS KT či MS ST )
Urobiť teda MS ako je intermajstrovstvo systémom, že si každý v pláne označí 6 pretekov pre KT, 8-9 pretekov pre ST a 3-4 preteky nad 600 km ( kvôli prelínaniu sa VCS Gotha u OZ čo to majú v oboch kat.) a výsledkom toho bude, že plány aj možnosti sú jednotné ( v plánoch môže byť maximálne 18 pretekov do MS ), dôležité to bude správne označiť na stránke mypigeons.eu kde výpočtar resp. funkcionár nastavuje podobne ako v IM aj použité preteky pre MS v daných kategoriach. Keď to tam dobre uvedie nemôže byť problém pri vyhodnotení, v prípade prekladania pretekov to musí opraviť, v prípade skracovania pretekov to nemusí robiť - je to viazane na termín.
V prílohe uvádzam príklad pretekového plánu a jeho deklarácie pre MS

Vyhodnotenie :
KT - 5 holubov po 4 koef. ( výber je iba z max. 6 tratí )
ST - 4 holuby po 5 koef. ( výber je z 8-9 pretekov , do poradia sa musí použiť aj trať nad 500 km )
DT - 3 holuby po 2 koef. ( výber je z 3-4 pretekov)
dal by sa tým pádom vyhodnotiť aj GM SK ( súčet koef. KT+ST+DT - nie ročných holubov, keďže tie sa môžu prelínať s KT či ST)

MS mladých chovateľov môže ostať po starom

MS ročných holubov - 4 holuby s 5 pretekmi ( súčet km min. 1000 )

MS mladých holubov - pre MS sa deklaruje maximálne 5 pretekov v termínoch od posledného augustového víkendu po prvú októbrovú nedeľu. ( teoreticky by to bolo 6 víkendov PI-PO + 29.8. čo by sa časom rozšírilo aj na 1.9. a 15.9. )
Vyhodnotenie - 5 holubov s 3 koef. ....

MS ročných holubov - súťaž ročných holubov v pretekoch 100-500 km

Vyhodnotenie
4 ročiakov s 5 koef. na tratiach do 500 km

U chovateľa sa môžu opakovať vo vyhodnotení holuby, ale preteky sa im opakovať nebudú. Výnimka je v súťaží ročných holubov.



U chovateľa sa môžu opakovať vo vyhodnotení holuby, ale preteky sa im opakovať nebudú.

V prípade zlého počasia je možná výmena preteku medzi kategoriami, skrátenie do kategorie A bez výmeny je neplatné pre MS.
Príklad :
v pláne je Gotha ( 700 +) a stiahneme to do Chrudimu - ST, tak namiesto Chrudimu neskôr môžme ísť Gothu, alebo si to škrtnúť z MS ( počet pretekov pre MS nesmie byť viac ako je na jar deklarované)

Použitie výsledkov pre MS v súlade s FCI ( teda 20/150, resp.50/150 - E )

V podstate ide o kombináciu systému MS a IM , ktorá prinesie do súťaže viac prehľadu a menej špekulácie a starosti. Netvrdím, že je to ideál, ale vhodnou diskusiou je možné okresať sporné veci a dotiahnuť to do zdarného záveru.
Keďže začiatkom týždňa odlietam mimo Europu, nemôžem sa zúčastniť zasadnutia prezídia čím sa aj ospravedlňujem, tak prajem vášmu rokovaniu úspešný priebeh a pozitívne závery z neho.
Kľudne ma môžte mailom kontaktovať pokiaľ by som mohol niečím pomôcť či poradiť.
S pozdravom Leu zdar !
Milan


Toľko asi k môjmu komentáru pre tému MS v prezídiu( odoslané 8.10.2016), možno náročné čítanie pre niektorých, ale nik nemôže povedať, že som nič neurobil. Rešpektujem rozhodnutie väčšiny, ale nezbavujem sa práva vysloviť svoj možno kriticky názor k tomu.
A iba ten kto nerobí, nerobí chyby,...ale to už je asi otrepané a niektorí to aj chápu.
Milan Blahovský (16.11.2016, 12:57)
Ospravedlňujem sa za niektoré slová, ktoré sú v príspevku a sú možno ťažšie pochopiteľné a aj za veľkosť obsahu, ale tromi slovami sa to asi popísať nedalo.
A už celkom na záver, aby to nevyznelo, že žiaden iný návrh nebol, tak od prezidenta SZ sme mailom dostali 8.10.2016 návrh nového MS, ktorý je na 99% zhodný s tým čo bolo schválené na pripomienkovanie.
Milan Blahovský (10.01.2017, 10:54)
Prezídium na svojom zasadnutí dňa 6.1.2017 autoremedúrou zrušilo návrh nového MS pre rok 2017 a v platnosti ostáva verzia propozícii MS platná pre roky 2013-2016.
Info pre tých, ktorí o danom bode ešte nevedia a pripravujú si plány na novú sezónu....
Zdeněk Adamík (10.01.2017, 12:09)
Vážím si lidí, kteří dokáží uznat, že "chybička se vloudila" a zjednají nápravu. A určitě nejsem sám. Dobrá práce!
P. S. toho bych se u nás - neomylných - (či jen neomylného?), nedočkal.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené