BENZING - aktuality 02 2017

Dušan Konečný (15.02.2017, 02:50)
V prvom rade by som rád poďakoval všetkým chovateľom, ktorí si zakúpili či objednali systém BENZING. Výmenná akcia 2017 má veľký úspech, len u nás ju využilo už viac ako 25 chovateľov. Významne tomu pomohla aj akčná ponuka klubových jednotiek zdarma, tie sme pre ZO zabezpečili v hodnote viac ako 5000 EUR. Výmenná akcia pokračuje do konca marca, bližšie informácie radi poskytneme e-mailom aj na telefóne, cenník aj na úvodnej stránke benzing.sk.

Konečne sa nám podarilo spustiť stránky www.benzing.sk. Zatiaľ síce len základná kostra, no platforma je už pripravená na pridávanie nového obsahu, ktorý by mal pribúdať podstatne rýchlejšie. Tento týždeň bude dokončená podstránka "Na stiahnutie", v časti návody pribudnú video návody pre čipovanie holubov pomocou PideXX.

- všetky systémy, ktoré zme prevzali na servis sú na Slovensku, tento týždeň kontaktujeme majiteľov telefonicky a dohodneme zaslanie.
- systémy z januárových objednávok budú taktiež rozoslané tento týždeň
- sľúbené certifikáty pre čipovanie zabezpečíme v nasledujúcich dňoch

Minulý týždeň vyšla nová aktualizácia pre systémy M1 - SW 4.07. Čakám na oficiálny zoznam zmien, no s určitosťou viem potvrdiť avizovanú možnosť kontroly napätia na každej anténe individuálne a jednu veľmi praktickú novinku, ktorú som vývojárom navrhoval minulý rok - zobrazenie poradia košovania prileteného holuba priamo na displeji M1 (pri listovaní doletov z preteku). Majitelia M1 tak už nebudú potrebovať papier z nasádzania, aby zistili, či trafili sériu, resp. kedy majú 5ku, či 7ku (jedna z prvých otázok, keď si v nedeľu počas preteku voláme).

Keď sa dostanem k oficiálnemu reportu, pridám info na benzing.sk, rovnako aj návod ako si doma aktualizovať M1 pomocou USB. Chovatelia, ktorým som aktualizoval M1 na 4.04 nebudú mať problém. Chovatelia, ktorí nestihli alebo nemali možnosť priniesť M1 na výstavy môžu (nemusia) mať problém s aktualizáciou. Bolo by dobre overiť si to čo najskôr, kým je čas poslať systém výrobcovi, nápravu zabezpečíme bezplatne, resp. za poštovné od nás k Vám.

Podobný problém môže byť aj pri klubových jednotkách so SW SK/CZ 1.9 a nižším (zelená kontrolka pri displeji). Tam určite odporúčam aktualizáciu ( už verzia SW 2.0 priniesla možnosť držať externý čas počas 12 hodín po odpojení GPS/rádiových hodín), najnovšia verzi ja 4.4

Riešili sme aj problematiku CAN namiesto DCF na kontrolných listoch (v minulosti sa vyskytlo niekoľko situácií na Slovensku, riešenie pre M1 je pripravené, pre G2 je v štádiu riešenia, keď budú obe konfigurácie pripravené, zverejním informáciu a možnosti postupu na benzing.sk)

V marci ponúkneme poslednú možnosť zvýhodnenej výmeny BR čipov za čipy Pro-1, detailné podmienky zverejníme na benzing.sk v priebehu budúceho týždňa.

Na našom facebooku zdieľame aktuálny článok o našej materksej firme v Rakúsku, článok je síce v Nemčine, ale na prvom obrázku je riaditeľ Michael Gantner a v ruke má zariadenie, ktoré by mohlo byť prototypom M3 :)

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené