Športová komisia SZ

Milan Blahovský (10.04.2017, 21:37)
Z pozície nového predsedu Športovej komisie, ktorej vedením som bol na poslednom zasadnutí menovaný, touto cestou vyzývam funkcionárov OZ, ktoré majú záujem sa zúčastniť sa preteku Brusel - 29.7.2017, aby tak urobili čím skôr na môj mail, prípadne kontaktovali Bc.Milana Pazúra (milan.pazur@gmail.com), ktorý má v Športovej komisii na starosti NP a organizáciu maratónskych tratí.
Momentálne je "objednaný" následovný počet holubov na tento pretek:
OZ Bratislava - 270 ks
OZ Terchová - 125 ks
OZ Trnava - 259 ks
OZ Trenčín - 250 ks
OZ Šurany - 169 ks
OZ Topoľčany - 38 ks
OZ Prievidza - 23 ks
OZ Pezinok - 250 ks
OZ Čadca - 163 ks
OZ Michalovce - 121 ks
OZ Kežmarok - 169 ks

Tieto nahlášky sú potrebné k organizácii prepravy, ktorá sa samozrejme nedá riešiť na poslednú chvíľu.

Vzhľadom na organizačnú zmenu v riadení tejto komisie by som chcel všetkých chovateľov a zodpovedných funkcionárov vyzvať na vzájomnú komunikáciu pri riešení organizačných problémov týkajúcich sa pretekovej sezóny, spracovania pretekových výsledkov, tabuliek MS, či problémov s používaním EKS aby sa na mňa obrátili buď telefonicky - 0905 207742, ale keďže počas pracovnej doby mobil používam obmedzene, tak radšej prostredníctvom emailovej pošty - romulus2777@gmail.com. ( pre mňa platí čo je psáno to je dáno...)
Rád by som aby sme vzájomnou komunikáciou, trebárs aj prostredníctvom tohoto DF, dospeli k vzájomnému pochopeniu sa a tak predišli nepríjemnostiam spojených s možnými sankciami po sezóne.
Je mi jasné, že pohľad mnohých chovateľov je rôznorodý čo sa týka výkladu jednotlivých bodov Základných dokumentov SZ CHPH ako sú Stanovy či Pretekový poriadok či Smernice pre prácu z EKS, ale je potrebné sa držať toho čo je napísané v nich a nedomýšľať si svoje pravidlá. Na zmenu pravidiel tu nie je priestor, tá sa robí na zasadnutiach VZ či na zjazde.
Je mi jasné, že ma čaká náročné obdobie, ale skúsim urobiť všetko preto aby sme sa vyhli pochybeniam v športovej činnosti chovateľstva a rád by som v jesennom období skonštatoval, že sa nám to spoločne podarilo.
Keďže tento víkend nás čakajú "Sviatky jari" a budúci víkend už vlastne začneme pretekovú sezónu, niet priestor pre spoločné stretnutie sa s výcvikármi OZ. Predpokladám, že sa príliš veľa funkcionárov nezmenilo, ale predsa ak by mal niekto z "nováčikov" problém nech sa radšej so mnou spojí ako so, to uviedol vyššie.
Predpreteková dokumentácia ( vzor ) je uvedený na stránke SZ a v najbližších dňoch urobím malé úpravy v niektorých bodoch, ktoré sú tak trocha skôr príťažou ako prínosom.
Dnes sa ku mne dostali jednotlivé pretekové plány OZ a u niektorých OZ sú menšie nedostatky ( napr. nedeklarovanie pretekov Intermajstrovstva - dôvod pre nezaradenie do IM) či vážnejšie chyby ( deklarácia pretekov pre MS - dôvod pre vyradenie chovateľov z MS ). Do víkendu si to podrobnejšie prejdem a vyzvem na opravu nedostatkov ešte do začiatku pretekovej sezóny.
Ďalej touto cestou vyzývam výpočtárov jednotlivých OZ , aby si nenechávali vyplnenia pretekových plánov na stránke https://www.mypigeons.live/slovakia/sk/results/ , na poslednú chvíľu a urobili to čím skôr, pre kontrolu jednotlivých nastavení ( najmä regionov).
Športová komisia SZ bude mať niekoľko "sekcií"
1.sekcia pre prípravu a riadenie MS - P.Chytil
2.sekcia pre NP a maratonske preteky - Bc.M.Pazur
3.sekcia pre výpočty a EKS - koopercia s D.Konečným
4.sekcia pre antidopingovú činnosť - kooperácia s MVDr.T.Gornaľom
Každý dobrý nápad resp. ponuka na spoluprácu v niektorej oblastí je vítaná a svoj záujem o členstvo v nej môžte zaslať emailom.

Takže komunikácii a letu zdar !


P.Matalik (10.04.2017, 22:05)
No konečne.Žeby sa ľady pohli či ?
Milan Blahovský (11.04.2017, 07:47)
OZ Trenčín upresnil počet na 283 ks.
Milan Blahovský (11.04.2017, 09:30)
Vzhľadom na možné, keď to poviem citlovo - nepochopenie sa - výpočtármi pri nastavení použitia výsledkov do MS vydávam nasledujúce presnenie označenia jednotlivých typov výsledkov vo výpočtovom programe "mypigeons".
Výsledky oblastných združení - OZ, ( žiadne OV...)
Výsledky výcvikových stredísk - VS1( ZO SP+LE+RI+OD),VS2 .....uviesť kto sa vo VS nachádza
Výsledky športových pásiem - ŠP1(ZO SP+LE),ŠP2(ZO RI+OD).....uviesť kto sa v ŠP nachádza
Výsledky základných organizácii - ZO , - dbať na to či sú oficiálne ( splnená podmienka FCI - min. 20 chovateľov) alebo neoficiálne
Výsledky regionov - R1( SNV+SB),R2(SNV+SB+KK+LM)....uviesť kto sa v danom regione nachádza....

Aj tieto skutočnosti napomôžu predchádzaniu nesprávnej voľbe deklarácie pretekov pre MS, resp. vylúčeniu tých výsledkov, ktoré sa neskôr môžu dostať do spracovanie tabuliek pre MS 2017.
Deklarácie pretekov zaradených do MS urobiť ešte pred sezónou, nech sa neobjavujú v priebežnom poradí skreslené údaje, ktoré tam nemajú čo robiť.
To isté sa týka deklarácie pretekov pre Intermajstrovstvo 2017, ktoré začína víkendom 13.-14.5.2017 a je potrebné nastaviť 11 víkendov a v nich 11 pretekov, ktoré sa použijú pre tabuľky IM.
Nenechávajte si to na poslednú chvíľu....
Dušan Konečný (11.04.2017, 12:43)
Poznámka pre výpočtárov - uvedené skratky sa nastavujú v administrácii Typov výsledkov -> Skratka pre výstavné karty.

Minulý rok bol problém pri OZ Čadca, kde je pri všetkých typoch (OZ,VS,ŠP) uvedená skratka OZ, na prihláškach teda figurovali všetky výsledky ako OZ namiesto skutočnosti. Tento problém stále pretrváva, v administrácii je to potrebné opraviť.

Výpočtári všetkých OZ aj regiónov by mali skontrolovať, či majú typy výsledkov nastavené podľa pokynov vyššie.
Milan Blahovský (12.04.2017, 12:02)
Touto cestou upozorňujeme výpočtárov OZ , ktoré si do svojho plánu zaradili pretek Brussel 29.7.2017, aby si pri svojich nastavenia pretekového plánu zvolili miesto Brussel (Asse-Zellik, Parking Weegbrug-Noorderlaan). Toto miesto je z kapacitných dôvodov určené belgickým zväzom pre štart väčšieho počtu kamionov, ktoré sa pravdepodobne zídu na tomto spoločnom preteku viacerých zväzov.
Je to približne 20 km ďalej ako pôvodné miesto určené pre štart holubov MDKS v minulosti.
Zubaj Ladislav (12.04.2017, 20:40)
Ružomberok 90 KS na Brussel
Ľubomír Hovančík (12.04.2017, 22:58)
Na pretek Brusel má nahlasené OZ Sabinov 105 ks.
Milan Blahovský (16.04.2017, 16:12)
Vzhľadom na krátenie termínu prvého preteku, by som rád touto cestou upozornil na dodržiavanie Vykonávacích predpisov PP k práci s EKS bod 4.
" Priradenie čipov holubov môţe vykonávať len osoba na to vyškolená a registrovaná na sekretariáte SZ CHPH, ktorá po pridelení čipov môţe vytlačiť a podpísať priraďovací protokol o priradení čipov jednotlivým holubom. Ak sa tak nestane, priraďovací protokol sa
vytlačí bezprostredne pred prvým nasadzovaním holubov na pretek a podpíšu ho traja členovia nasadzovacej komisie a chovateľ."

Predpokladám a nič iné ani nepripúšťam, že tieto vyškolené osoby plne rešpektujú návod na obsluhu týchto EKS a obzvlášť tí, čo budú priradzovať elektronické krúžky k holubom systému BRICON, iný spôsob ako je priradenie podľa tohoto návodu ani neurobia.
http://www.postoveholuby.sk/dokumenty/download/bricon-navod-speedy.pdf


To, že nejaký systém umožní aj iný spôsob ako je v návode, neznamená, že takto sa to robiť bude.
Dodatočne priradenie EK holubovi sa robí pri nasadzovaní na pretek v prípade poruchy EK !
http://www.postoveholuby.sk/dokumenty/download/bricon-navod-priradenie-cipov.pdf


Vzor nasadzovacej listiny má vyzerať takto - teda aj všetky znaky, ktoré sú uvedené pri číslach holubov !!!
http://www.postoveholuby.sk/dokumenty/download/bricon-nasadzacia-listina-vzor.pdf

Milan Blahovský (17.04.2017, 09:40)
Ako som už v úvodnom príspevku avízoval cieľom Športovej komisie bude riadiť činnosť organizačných zložiek zodpovedajúcich sa bezproblémový priebeh pretekovej sezóny a jeho vyhodnotenie. Súčasťou toho je kontrolná a informatívna činnosť, ktorá nám napomôže v odstráňovaní nezrovnalosti v pretekovej dokumentácii, najmň čo sa týka deklarácie spoločných pretekov, pretekov pre MS a IM.
Dostali sa ku mne pretekové plány jednotlivých OZ a môžem to zhodnotiť, že sa nedostatky objavujú už v obmedzenom počte a sú odstrániteľné pre úplnu spokojnosť. Je vidieť, že boli u mnohých tvorené na regionálnej úrovni, kde sa tomu venovali s väčšou pozornosťou ( pomenovanie podregionov v rámci základného regionu a pod.) Horšie to už bolo na vzájomnom prepojení viacerých regionov ( u národných pretekov).
Totiž pre pretekoch Nienburg 1 a 3 je nedotiahnuté deklarovanie spoločných pretekov medzi časťou Západoslovenského a Považského regionu-R11,R12. Bolo by to všetko v poriadku, keby s Považským regionom pre tieto preteky nedeklarovali spoločné výsledky aj OZ Tvrdošín a OZ Terchová (R3 v ich plánoch či R12 - títo deklarácia už však v BA či TT chýba...) Riešením by bolo to označiť ako NP resp.SZ a bolo by to spoločne deklarované a spracované na úrovni národného preteku ako to urobili v preteku Nienburg 2. Objavuje sa v deklarácii Podunajský region pričom pri členoch OZ zastúpených v Podunajskom regione sa nedeklarujú spoločné výsledky s napr.ZR, ale je to uvedené ako SR resp.NP....
Tabuľky pre zasielanie pretekových plánov s v rôznom tvare a robí to problém pri spájaní všetkých plánov do spoločnej tabuľky pre filtrovanie rôznych skupín. Niektoré sú skutočne precízne vypracované a do budúcna ich dáme ako povinný vzor pre všetky OZ z spomínaných dôvodov.
Deklarácia pretekov MS je zvládnutá až na malé výnimky na výbornú. To isté by sa určite dalo konštatovať aj na deklaráciu pretekov pre Intermajstrovstvo. Tu máme však záhadný problém a to že buď IM sa do plánov zahrnulo alebo nie. Bude teda treba zaslať na SZ ako aj na moju adresu deklaráciu pretekov pre IM u tých OZ čo nemajú ich deklarované, prípadne zaslať stanovisko - stačí jednoducho napísať : "Členovia OZ XY sa neprihlásujú pre súťaže IM na rok 2017"....
Takže tu sú výsledky kontroly :
OZ BA - deklarácie OK s výnimkou R11, MS ok, chýba IM
OZ SE - deklarácie OK,MS ok,IM ok, VS podľa súradníc - zoznam poslali
OZ RK- deklarácie OK, MS ok,chýba IM, VS podľa súradníc - zoznam poslali
OZ TE - deklarácie OK,MS ok,chýba IM
OZ TT -deklarácie OK s výnimkou R11, MS ok,IM ok
OZ TN- deklarácie v poriadku, MS ok,IM ok
OZ KN - deklarácie ok,MS ok, IM nemá
OZ SU - deklarácie ok,MS ok,IM ok, VS podľa súradníc v riešení ....
OZ NR - deklarácie ok, MS ok,IM ok
OZ TO - deklarácie ok, MS ok,IM ok
OZ PD- deklarácie ok, MS ok,IM ok
OZ PB- deklarácie ok, MS ok,IM ok
OZ ZA - deklarácie ok až na pretek Blatná-4.6. chýba R1, MS ok,IM ok
OZ KM- deklarácie ok, MS zlé - 15 pretekov KST,IM nie je
OZ CA- deklarácie ok, MS ok,IM chýba
OZ MT- deklarácie ok, MS ok,IM chýba
OZ LV- deklarácie ok, MS ok,IM ok
OZ ZV - deklarácie ok - nemá žiadne region, MS ok,IM chýba
OZ PK -deklarácie OK s výnimkou R11, MS ok,IM chýba
OZ RS - deklarácie ok, MS ok,IM chýba
OZ SNV - deklarácie ok, MS ok,IM ok
OZ KE - deklarácie ok, nemá region, MS ok,chýba IM
OZ PO - deklarácie ok, MS ok,IM chýba
OZ BJ- deklarácie ok, MS ok,IM ok
OZ MI- deklarácie ok, MS ok,IM chýba
OZ KK- deklarácie ok,chýba deklarácia NP Schwerin MS ok,IM ok
OZ TS- deklarácie ok,chýba R6 pri pretekoch, MS ok,IM iba 10 pretekov
OZ LM- deklarácie ok chýba deklarácia NP Schwerin, MS 15 pretekov do 700 km-chyba,IM až 13 pretekov !!!
OZ BR - deklarácie ok, nemá region, MS ok, IM chýba
OZ BY- deklarácie ok, MS ok,IM chýba
OZ DP ( DU)- deklarácie ok, MS ok,IM chýba
OZ SB- deklarácie ok, chyba v deklarácii NP Schwerin-R5 nahradiť SZ, MS ok,IM chýba
OZ GE- deklarácie ok, MS ok,IM chýba

Ďalej upozorňujem chovateľov na rešpektovanie skutočnosti Stanov § 8 bod 6.
V prípade, že člen ukončí v jednej ZO, OZ CHPH členstvo, v nasledujúcich štyroch rokoch nesmie zo súradníc, parcely a adresy holubníka v inej ZO, OZ CHPH pretekať s poštovými holubmi žiadny iný člen Zväzu.

Ďalej je neprípustné, aby z jednej parcely ( súradníc) bol chovateľ členom viacerých OZ, resp. sa zúčastňoval na pretekoch v OZ, kde nie je členom, pokiaľ nemajú dané OZ spoločne deklarovaný pretek !!!

Určite sú to z pohľadu niektorých chyby zanedbateľné a hlavne opraviteľné, čo verím do termínu zasadnutia prezídia - 15.5.2017 a pre tých, ktorí to musia urobiť do prvého preteku (VS,MS...)
Všetky opravy zašlite na adresu szchph@postoveholuby.sk ako aj na romulus2777@gmail.com

Peknú Veľkonočnú šibačku či kúpačku !
Milan Blahovský (17.04.2017, 11:01)
OZ Terchová - IM v poriadku, zaslané dodatočne mailom.
Milan Blahovský (17.04.2017, 19:04)
OZ Sabinov IM v poriadku
OZ MI sa ho nezúčastňuje
Milan Blahovský (17.04.2017, 19:11)
Pre ďalšie skvalitnenie činnosti a zvýšenie hodnovernosti dosiahnutých výsledkov, požaduje ŠK SZ CHPH vyplnenie nasledujúceho protokolu a jeho zaslanie spoločne s predpretekovou dokumentáciou na sekretariát SZ CHPH. Termín - do 1.5.2017
Požadovaný protokol si môžte stiahnuť tu :




Milan Blahovský (17.04.2017, 19:36)
OZ PO - doplnený plán o preteky IM - je to ok
Milan Blahovský (18.04.2017, 09:24)
Prvé preteky sa ( aspoň termínovo, keď už nie výhliadkou počasia) blížia a plány vyplnené na stránke výsledkov - mypigeons.info sú stále akosi odkladané. Možno sa niektorí pýtajú kto je za ich zverejňovanie zodpovední ?
Samozrejme sú to výpočtári jednotlivých OZ, ktorí to majú dá sa povedať v náplni práce a zodpovedajú za údaje, ktoré si tam vložia, resp. nastavia. Predsa by ste zodpovednosť za mylné nastavenia nechceli hodiť na sekretára SZ resp. členov Športovej komisie.
Takže keď ste nevyužili predlžený víkend na realizáciu týchto úloh, nájdite si teda čas a popožeňte svojich výpočtárov.
Ja viem, že nejde o život, ale predsa len....

Milan Blahovský (18.04.2017, 11:56)
Protokol zverejnený na tomto DF je potrebný pre konečnú evidenciu používania typov hodín, ich verzií , teda pre štatistické údaje.
Pre preteky sa samozrejme používa naďalej klasický protokol o hodinách, v tomto smere sa nič nemení.
Jaroslav Benka (18.04.2017, 21:23)
Upozornenie : OZ BJ Prve preteky ma iny nazov 29.4 a 1.5 Ma tam byt KRZESZOWICE a nie SOSNICOWICE tie sa letia az 6.5 a 8.5. Zostava pretekov v OZ je uz spustena.
Milan Blahovský (19.04.2017, 09:35)
IM doplnené a zaslané za OZ" Dubeň" , OZ Gemer sa IM nezúčastnia.
Milan Blahovský (19.04.2017, 22:31)
Niekoľko OZ si vytvorilo VS podľa súradníc ( zrejme podľa vzdialeností z nejakého miesta štartu ), ako jednu z variant delenia OZ do menšieho celku a v týchto si tvoria ŠP.
Podľa Hlavy I. bodu 4, odst D - ŠP sa tvorí z min.2 ZO v danom VS. Teda nie z chovateľov min. 2 ZO v danom VS....
Čiže nemôžme sa zbaviť chovateľov zo ZO v ŠP tým, že vytvoríme VS podľa súradníc a niektorí chovatelia ZO sú rozdelení do rôznych VS.
Pokiaľ sa takáto ZO predsa len nájde ( jej členovia sú rozdelení do rôznych VS ) potom takáto ZO nemôže tvoriť ŠP. Otvorene to poviem, že to "smrdí" špekuláciou a porušením PP v bode mnou uvedeným.
Pokiaľ ZO je zaradená do ŠP, potom to musí byť so všetkými členmi, hoc by šlo o chovateľov, čo iba nasadzujú na pretek.
Uvediem aspoň 1 správny príklad .
OZ SB si tvorí VS podľa súradníc, vo VS 1 sú chovatelia ZO Brezovica,ZO Lesík,ZO Torysa( časť), ZO Lipany( časť),ZO Ľubotín.
Vytvorili v danom VS ŠP - ZO Brezovica + ZO Lesík + ZO Ľubotín. Hoci by teoreticky počtom zvyšných chovateľov ZO Torysa a Lipany ( prípadne s inou ZO ) mohli vytvoriť ŠP nie je to možné a ani ho netvoria. Logicky zvyšné ZO v druhom VS z chovateľov Sabinov a Lipany z uvedených dôvodov ŠP netvoria.
Prejdite si preto ešte raz svoje deklarácie ŠP v takýchto VS .
Zdeněk Adamík (20.04.2017, 07:15)
Otázky: podle čeho a kdo posoudí, která ta část ZO je zvyšná? Podle toho ve které je předseda? Nebo kde je jich více? Ve kterém dokumentu je to popsáno? Co má přednost? Dělení OZ organizační či politické nebo jak to chceme nazvat nebo dělení SPORTOVNÍ pro účely výsledkové?
Podle mne aniž bych popíral jakýkoliv možný výklad Hlavy I bodu 4 .... je pro účely sportovní objektivnější nebo fair play, dělení podle souřadnic ve vztahu k nejčetnějšímu místu startu v ZP nebo závodu kategorie ST, než organizační, tedy dle ZO, které také mohly být účelově vytvořené nebo podle toho kdo s kým mluví či nemluví... známe to také z praxe. Takže závěrem: logika je zde, možná i trochu na vodě.
To jen tak jak se říká na okraj.
Milan Blahovský (03.05.2017, 08:11)
Dostávajú sa ku mne občas nejaké protokoly o používaných konštatovacích zariadeniach. Chlapi ja žasnem čo dokážu niektorí z vás splodiť resp. aká je nízka informovanosť výcvikárov ZO o týchto zariadeniach. To je skutočné taký problém odpísať číslo EKS ( pravdepodobne ho máte v medzinárodnom označení ako SN - serial number teda napr.SN 006634 a pod.)
Je problémom rozlíšiť od seba model prístroja ? Napr. Tipes Profesional , Tipes MC 2100 či MC1100 ???
To je taký problém odpísať verziu nainštalovaného softvéru z protokolu o nasadení z minulého roku napr.? Bricon - V008,V005...SK-18..Tipes - TCH1.12. , 2,51INT ....????????
Je skutočne problémom týchto napr. 12 konštatovacích systémov prepísať do tabuľky vo worde a ten vytlačiť a poslať opečiatkovaný a mailomna sekretariát SZ ? Treba asi teda poľutovať všetkých, ktorým dali na krk tak náročnú úlohu a boria sa s ňou až na pokraj svojich síl. Tým, ktorí to zvládajú a zvládli patrí vďaka. Tých ostatných by som požiadal aby si našli vo svojom okolí žiaka ZŠ, ktorí im to za nejaký energetický drink s úsmevom urobí...Raz pochopíte, že to je myslené v dobrom. Poriadok robí priateľov.
Milan Blahovský (03.05.2017, 09:20)
Aby som nebol iba kritický, tak musím pochváliť funkcionárov ZO v OZ Čadca ( s výnimkou ZO Krásno-chýbajú verzie softvérov) a OZ Terchová , ktorí túto úlohu zvládli na veľmi dobrej úrovni.
Milan Blahovský (19.05.2017, 12:14)
Kedže sa nám pomaly, ale isto rozbieha systém zmien termínov či miest štartov, upozorňujem kompetentných na povinnosť hlásenia tejto zmeny vopred ( nie pár minút pred vypustením holubov).... Zmenu uviesť mailom na adresu sekretára SZ ako aj moju.
Urobenie zmeny v programe mypigeons.live je povinnosťou vzhľadom na správnosť výpočtu preteku, to je možné aj pred odštartovaním preteku.
Peter Záhorský (19.05.2017, 13:54)
Otázka:

Čo platí v prípade zmeny vypúšťacieho miesta:
A.
V PP SZ CHPH, v odseku 10. sa píše:
10. Každú zmenu preteku (miesta štartu) musí usporiadateľ preteku nahlásiť do 1(jednej)
hodiny po štarte holubov zverejniť na webstránke SZ CHPH a predsedovi pretekovej komisie
alebo prezidentovi SZ CHPH.
B.
Predseda Pretekovej komisie SZ CHPH (Milan Blahovský - 19.05.2017, 12:14) píše:
Kedže sa nám pomaly, ale isto rozbieha systém zmien termínov či miest štartov, upozorňujem kompetentných na povinnosť hlásenia tejto zmeny vopred ( nie pár minút pred vypustením holubov).... Zmenu uviesť mailom na adresu sekretára SZ ako aj moju.

Čo platí, mám v tom trochu chaos. Treba hlásiť zmenu pred vypustením, alebo stačí do hodiny po štarte?

S pozdravom Peter Záhorský
Milan Blahovský (19.05.2017, 15:07)
Peter ( a ostatní ) , platia jasne isté dokumenty , ktoré rešpektujem, ale pýtam sa sám seba, komu a koľko je to platné keď organizátor preteku sa rozhodne , verme že z objektívnych príčin, pre zmenu miesta štartu a niekto kompetentí či z OZ alebo SZ bude mať záujem na uskutočnení kontroly v mieste štartu a oboznámi o tejto zmene po uskutočnení štartu ??? Prísť na plánované miesto štartu a OZ si zmení pretek o deň neskôr nie je asi šťastným riešením.
Snažím sa vydať také upresnenia pre našu činnosť, ktoré nám navzájom život neskomplikujú, ale naopak vlejú do našej činnosti viac dôveryhodnosti. Snáď aj v minulosti sa písali napr.do DF správy o zmene dátumu preteku a nik vtedy nepozeral na platný PP.
Ako organizátor preteku viem o zmene, ktorú chcem vykonať ( pokiaľ teda nejde o havarijnú situáciu) a nemôže byť teda pre mňa problémom o tejto zmene informovať ďalšie zložky 24 hodín vopred. ( ide o zaslanie SMS správy či mailovej správy) .

Pokiaľ máte s tým problém, budeme ešte tolerovať plnenie platného ustanovenia PP a život ide ďalej.
Osobne si myslím, že to má svoje racionálne odôvodnenie.

S pozdravom Milan Blahovský
Zdeněk Adamík (19.05.2017, 15:52)
To jsou ty tzv. postupné kroky: napřed nebylo nic, potom zveřejnění do jedné hodiny po startu, až se konečně dopracujeme k logickému kroku a upravíme Svazový dokument. Kdo chce a myslí to s fair play v dobrém (např. s umožněním kontroly na místě startu, třeba jen proto, zda tam startér skutečně je nebo náhodou nepodepsal dopředu Protokoly "jak pohledy z Buchlova", nebo zda byli holubi řádně ošetřeni - napojeni), tak poskytne informaci v logickém čase.
Milan Blahovský (06.06.2017, 16:00)
Máme za sebou tretinu pretekov zaradených pravdepodobne do MS a pri pohľade na funkčné tabuľky pre spracované údaje je jasné, že niektorí výpočtári si ešte nevšimli skutočnosť, že je potrebné tieto súťaže aktivovať pre svoje OZ a zároveň k ním nastaviť použité ( deklarované) preteky. Rovnako je potrebné nastaviť výsledky, ktoré sa pre súťaž MS nezaradzujú teda ŠP, ZO.
Budem z tohoto miesta tlačiť na výpočtárov (nerád by som bol nepríjemný v komentári) aby si nastavili veci ako je treba a verejnosti sa nedostávali skreslené podklady o vývine súťaže ako tomu v minulosti bolo. Samozrejme je to potrebné tlmočiť aj ústami funkcionárov ( štatutárov OZ) aby si túto povinnosť výpočtári aj splnili, takže dajme si termín napr. do piatku 9.6. ok ????
martin urban (07.06.2017, 21:28)
toto sa mi paci tak toto idem skusit aspon ucast :D
Milan Blahovský (09.06.2017, 13:23)
Pri poslednej kontrole nastavenia MS vo výsledkoch jednotlivých OZ zistené tieto nedostatky:
Aktivované nemá MS - OZ Senica,Žilina,Michalovce,Bytča,Dubeň,Sabinov
Vyradené Športové pásma z použitia v MS nemá:
- OZ Topoľčany, OZ Košice

Žiadam štatutárov OZ aby si tieto záležitosti dali do poriadku prostredníctvom svojich výpočtárov. Dajme si termín povedzme do nedele 11.6.2017, kedy sa opäť prihlásim s komentárom. Pokiaľ s tým majú problém, moje telefónne číslo nie je utajené.
Ďakujem tým, ktorý reagovali na moju poslednú výzvu a zaslúžili sa o transparentosť údajov v jednotlivých kategóriach MS.
Milan Blahovský (12.06.2017, 07:48)
Pekné pondelkové ráno prajem, opäť vďaka tým, ktorí si nastavili veci okolo MS ako je treba. Žiaľ táto informácia nedošla k funkcionárom OZ Košice ( stále je nastavené použitie ŠP pre MS) , OZ Bytča ( nastavené použite výsledkov ZO Bytča) , naopak zrejme v horlivosti výpočtár OZ Senica zablokoval použite VS pre MS čo je prípustné.
Pokiaľ sa to odstráni je možné konštatovať, že ideme naostro v súťažiach MS.
Zdeněk Adamík (12.06.2017, 08:53)
No snad to Košice a Bytča do vánoc stihnou.
Mě by více zajímalo, jak jste sportovně uctili památku zesnulých kamarádů v Katowicích. Včera k tomu byla příležitost. Co mám informace z kuloárů tak prý spíše zneucitili.
Patrně nemám dobré informace.
Stefan Nochta (12.06.2017, 12:01)
Zdenku, máš dobré informácie....
Ivan Oravec (12.06.2017, 14:47)
Cheb -Krajková KM

Účasť: OZ Pezinok-OZ Senica-OZ Brezno-Čadca-Trenčín možno o rok sa zúčastní viac oblastných združený a SZ CHPH podporí tento memorial.

Zdeněk Adamík (12.06.2017, 15:34)
No já mám informace takové, možná mylné, že se zúčastnila pouze Čadca a další výše jmenovaní se navzájem přesvědčovali pustit či nepustit alespoň ten zbytek spolu. Jak to dopadlo to nám tu asi někdo fundovaný napíše, zejména když účastníkem mohl býti i člen Prezidia.
Zdeněk Adamík (12.06.2017, 15:37)
Jo ještě něco, často jsou tu formulovány odkazy typu. SZ CHPH udělá to či ono. SZ CHPH je každý z vás tudíž těžko uchopitelný celek. Prezidium, to už jsou viditelné konkretní osoby, po kterých lze něco chtít a také je následně hodnotit.
Milan Blahovský (12.06.2017, 15:40)
Zdenku, aby sme nemiešali moje informácie k Športovej komisii, poprosil by som presunúť Cheb - KM do novej témy v tomto DF.
Zdeněk Adamík (12.06.2017, 15:57)
Však to udělej, když Ti "lezu do zelí". Děkuji předem. Kdyby tu někdo zodpovědný zareagoval normálně a ihned, už by to tu asi ani nebylo. Jenže patrně: "Kde ho vzít"? Já jsem tam (V Krajkové) nebyl, a ani nic mezi OZ-tkami nedomlouval, tak nemohu dát přesnější informace těm co se mne různými způsoby ptají.
Milan Blahovský (15.06.2017, 09:42)
Majstrovstvo Slovenska je definitívne nastavené u všetkých OZ, vďaka.
Rieši sa situácia okolo 5% tolerancie u jednotlivých limitov pre kategórie( len pre rok 2017 a vyššie v budúcnosti), ktorá sa premietne do poradia v športových kategóriach holubov, prípadne ich zaradenia do MS či IM.
Je to v štádiu vývoja, takže poprosím o trpezlivosť a v prípade zistenia nejakého problému ma kontaktujte mailom.
Milan Blahovský (19.06.2017, 14:19)
Rozbehli sa nám spoločné ( nadoblastné) preteky a s tým aj istá forma hlásení doletov holubov na stránku mypigeons.live a tvorba priebežných výsledkov v danom preteku. Keďže máme chovateľov akých máme a nieto občas z čoho vyberať, tak sa nám stáva, že do týchto hlásení sa dostávajú občas aj skreslené údaje (pomenujme ich napr. dezinformačné) a autori týchto "hoaxov" sa ťažšie hľadajú, takže odteraz všetky hlásenia doletov holubov budú realizované iba cez registráciu a následné prihlásenie na portál mypigeons.live. Pre tých, ktorí sú už registrovaní a prihlásení nie je potrebná žiadna nová registrácia.
Pre tých, ktorí majú problém s registráciou a majú záujem( resp.povinnosť) o nahlásenie doletu holuba doporučujem osloviť zodpovedného funkcionára a ten určite pomôže s problémom.
Milan Blahovský (29.06.2017, 19:11)
Vzhľadom na nepriaznivý predpoklad vývoja počasia na nedeľu 2.7.2017 sa národný pretek Nienburg prekladá na 3.7.2017.
Propozície NP ostávajú v platnosti s tým, že všetky časové údaje sa presúvajú o 24 hodín neskôr.
Milan Blahovský (29.06.2017, 22:02)
Kedže sa stále objavujú otázky ako dosiahnuť hlásenie holubov počas pretekov uvádzam ešte raz postup pre nahlásenie doletu holuba pri národnom či regionálnom preteku:
1. chovateľ sa musí zaregistrovať na stránke- https://www.mypigeons.live/slovakia/sk/login/
2. po registrácii bude mať možnosť sa prihlásiť na stránke mypigeons.info - objaví sa údaj s vaším meno ( vpravo hore)
3. otvoríte si stránku svojej OZ a kliknete v pláne na pretek, v ktorom chcete dolet uviesť - otvorí sa vám pretek s odkazom Hlásené dolety
4.kliknite si na poradie holubov - otvorí sa vám zostava dovtedy hlásených holubov vášho OZ a tri polia kde si do jedného uvediete svoje meno - otvorí sa vám ponuka mien , do druhého poľa vložíte číslo holuba - pre poriadok v tvare SK-15-02302-123 Ha napr. a do tretieho poľa uvediete čas doletu - pre presnosť výpočtu rýchlosti vhodné zadať napr. v tvare -- 15,24,13 ( teda hodina, minúta, sekunda, oddelené čiarkou)
5.po vyplnení údajov stačí už iba kliknúť na tlačidlo pridať a záznam je vložený a automaticky zoradený podľa dosiahnutej rýchlosti holuba do poradia

Tieto údaje sa postupne prenesú do databázy doletov holubov v danom národnom či regionálnom preteku.

Milan Blahovský (30.06.2017, 06:23)
Pre doplnenie situácie, kedy sa letí pretek napr. dva či tri dni - dolet hlásiť v tvare - 2,15,24,13 - prvá číslica uvádza deň doletu....Snáď to nebude potrebné, ale dažďu či vetru neporučíš....
Peter Záhorský (01.07.2017, 13:54)
Nebolo by vhodné z dôvodu preloženia preteku na pracovný deň prehodnotiť povinnosť hlásenia doletených holubov.
Treba brať ohľad na pracujúcich. Nie všetci si môžu vybaviť voľno.
Požiadavka je podľa mňa oprávnená a logická. Živí nás práca a nie holuby.

S pozdravom Peter Záhorský

Národný pretek NIENBURG 2.7.2017
Propozície preteku

5. Podmienky :
OZ CHPH pre účely kontroly zabezpečia nahlásenie doletených holubov :
- chovateľ do 15 minút poverenému zástupcovi OZ CHPH
- OZ CHPH do 15 minút nahlási prvé tri doletené holuby na stránku SZ CHPH
hlásenie holuba obsahuje : Meno a priezvisko chovateľa , miesto doletu , číslo holuba , čas
doletu holuba s minútovou presnosťou.

V Stráňavach 15.5.2017
Mgr.Milan Blahovský , predseda pretekovej komisie
RNDr. Daniel Dudzik , prezident SZ CHPH
Ivan Oravec (01.07.2017, 14:45)
11. Kontrolný dispečing :
Každá OZ si určí jedného zástupcu, ktorý bude preberať hlásenia prvých doletených holubov príslušnej OZ ( doletový dispečing OZ) a zverejňovať na stránke.

V Stráňavach 15.5.2017
Mgr.Milan Blahovský , predseda pretekovej komisie
RNDr. Daniel Dudzik , prezident SZ CHPH
Zdeněk Adamík (01.07.2017, 16:00)
Hm, a jak splníte povinnost kontroly prvních dolétlých holubů, když o nich nebudete vědět?
Milan Blahovský (01.07.2017, 16:01)
Presne ako píšeš Peter, živí nás práca a nie holuby, teda v prípade výhry a nenahlásenia doletu holuba je možné, že sa posunie výhra....
Hlásenie doletu holuba je dôležité nie iba kvôli možnej výhre , ale pre potrebu kontroly doletu takéhoto holuba. Verím, že si to chovatelia zabezpečia pre pokoj a fair play preteku. Chovatelia môžu byť v práci aj v nedeľu či sobotu a potom na týchto kto vezme ohľad keď nenahlásia dolet holuba ? Pri štarte holubov okolo 6,00 a pri prúdení, ktoré bude v pondelok je možný dolet holubov okolo 13,30-14,30 hod . na najkratších vzdialenostiach a práve hlásenie týchto doletov pomôže lepšej orientácii pri výpočte doletov holubov na ďalšie vzdialenejšie holubníky.
To o čakaní holubov z národného preteku v obleku si určite už určite kdesi počul...( iba na odľahčenie témy)
Doporučil by som všetkým výpočtárom OZ, aby si ešte pred štartom holubov odkontrolovali či si zmenili dátum preteku, po štarte už vznikajú menšie problémy...Nevravím už o povinnosti hlásiť túto zmenu v zmysle prijatých smerníc pre organizáciu súťaží SZ.
Štartu a priebehu NP Nienburg zdar !
Barbirik Igor (05.07.2017, 09:32)
Dobrý deň mohol by mi niekto vysvetliť ako je možne že MDKS holuby su započítavané do oficialných výsledkov OZ v kat. E keď tie preteky neletia z holubmi OZ a nie su v pretekovom pláne OZ ?
Milan Blahovský (05.07.2017, 13:02)
Športové kluby, ktoré splňajú kritéria svojej existencie, vydávajú svoj plán nezávisle od OZ. Plán MDKS je zaregistrovaný a zverejnený na stránke SZ v sekcii Prekové plány.
Pokiaľ spĺňajú ďalšie podmienky FCI pre výpočet koef. a pri organizácii pretekov nie je porušený Pretekový poriadok, nie je dôvod aby tieto koef. si nemohli použiť pre výstavné podmienky. V minulosti to tak nebolo ( protokoly o štartoch ) a preto neboli povolené pre naše výstavy. Verím, že to je tento rok iné, pokiaľ nie platí PP naďalej.
Barbirik Igor (05.07.2017, 14:35)
Milan práve preto sa pýtam ako je možné že holuby MDKS figurujú v oficialných výsledkov OZ v ktorých
nepretekajú .
MDKS je samostatný športový klub a chovatelia a holuby ktoré tam pretekajú majú figurovať v ich výsledkoch
a nie vo výsledkoch OZ
Zdeněk Adamík (05.07.2017, 15:31)
Co my bychom za to dali, kdybychom takovýto klub na Moravě měli. Pomíjím občasně problémy, které se vyskytly, ale kdo nic nedělá nic nepokazí. Chovatelé kteří jsou organizováni v MDKS jsou stejně tak organizováni v SZ CHPH, TAKŽE POKUD SPLNÍ PODMÍNKY PP, není žádný důvod jejich činnost a výsledky nějak potlačovat. Soutěží a kooperují s maďarskými chovateli z jejichž řad je prezident FCI, že by tam bylo něclo v nepořádku, to snad ani ne? A kromě toho; dělají něco navíc než ostatní, tak proč je za to trestat?
Barbirik Igor (05.07.2017, 16:31)
Pán Adamík ja nepíšem o treste píšem o tom že MDKS má svoje výsledky aj pretekový plán čiže
svoje súťaže do ktorých patria .
Nemám nič proti MDKS práve naopak fandím im .
Ale vadí mi keď sa pozriem do výsledkov a súťaží OZ a vidím tam zaradené holuby ktoré nesúťažia v konkurencií OZ a nepatria tam .
Milan Blahovský (06.07.2017, 07:19)
Odpoveď je asi jednoduchá a logická, sú tabuľky kde sa zobrazujú výkony holubov chovateľov, ktorí sú členmi daného OZ. Tieto sa môžu pospájať aj z mimooblastných súťaží. Sú to ešte raz výkony holubov v danom roku či dvoch.
Určite sa do tabuliek "výkonov" chovateľov nepočítajú nejaké body získané v mimooblastných súťažiach.
Barbirik Igor (06.07.2017, 07:32)
Dobre ráno Milan ešte raz holub ktorý nepreteká v danom Regione -NP-OZ nepatrí do vyhodnotenia výsledkov OZ
Môže byť vyhodnotený v tabulkach MS ale určite nie v OZ
Milan Blahovský (06.07.2017, 07:43)
Igor, už len posledná otázka, lebo o chvíľu sa stane z témy, kde dávam odkazy z činnosti športovej komisie, bulvár.
Snáď nechceš Slovensko presvedčiť o tom, že výkon holuba, ktorý nalietal v súlade so všetkými predpismi, sa nemôže objaviť na výstavnej karte chovateľa napr. na oblastnej výstave ???
Otvor novú tému a tam si to preber aj s ostatnými diskutérmi.
Barbirik Igor (06.07.2017, 07:56)
Milan môže byť na výstave OZ ale mimo kolekcie OZ
Milan preteková činnosť a jej vyhodnotenie patrí pod kontrolu športovej komisie
Alebo ma chceš presvedčiť že holub ktorý nepreteká u vás v OZ RG NP ale preteká v MDKS patrí do vašej
kolekcie OZ ?
Jančok Ľudovít (06.07.2017, 08:54)
Zdravím Vás. Jedná sa len o jednu kategoriu a to E. Treba to ale domyslieť a jasne napísať do propozícií MS, OZ že koeficient z takýchto zoskupení chovateľov sa môže použiť v konečnom hodnotení. Ale otázka znie, kto je oprávnený rozhodnúť? Ja myslím Najvyžší orgán. Ja osobne veľmi obdivujem chovateľov aj holuby ktoré dokážu podávať tie úžastné výkony, ale, ale, ale....... sú otázky ktoré treba zodpovedať. Pozdravujem Ludvik.
Jozef Daníšek (06.07.2017, 10:46)
Pozdravujem! Priklonil by som sa k názoru pána Jančoka.Treba to jednoznačne určiť a napísať tak,ako ja hovorím" že to musí pochopiť i chlpatý foxterier". U našich susedov sa hovorí veľmi pekné príslovie" Co je psáno to ja dano". Tam potom není o čom diskutovať.Poriadok robí priateľov a zamedzuje nedorozumeniam a následne chaosu.Takže kompetentní je to na Vás.
Milan Blahovský (07.08.2017, 14:06)
Máme pred sebou preteky mladých holubov a s tým spojené priraďovanie elektronických krúžkov k jednotlivým holubom. Vzhľadom na vadnú sériu rodových krúžkov, kde z čísla označujúceho ZO, vypadla prvá nula je potrebné ujednotiť zápis týchto krúžkov do EKS.
Uvádzajme teda reálnu skutočnosť, teda ZO, ktoré to majú v poriadku - tuším od BA po NR, budú uvádzať v priradzovacom programe aj nulu ostatné bez.
Ešte to technicky doriešiť vo výpočtovom programe, úloha pre Dušana.
Pokiaľ OZ mení pretekový plán pre mláďatá, zaslať túto zmenu na sekretariát SZ.
Milan Blahovský (16.08.2017, 08:46)
Vážení chovatelia, hlavne tí, ktorí máte záujem o zaradenie svojich tímov do jednotlivých kategórií MS 2017.
Máme za sebou pretekovú sezónu starých holubov a predpokladám, že aj posledné opravy možných chýb čísel či pohlaví holubov je už doladené a tak nastal čas na uzatvorenie jednotlivých kategórií MS. Podľa propozícií MS sa výkon holuba z daného preteku nemôže opakovať vo viacerých kategóriach a je potrebné sa rozhodnúť, do ktorej kategórie ho uplatním. Určite sa vám nebude prelínať výkon holuba v kategórii KT a DT, či ST a SDT , ale najskôr to bude v kategoriach KT-ST, ST-DT, ST-SDT, či výkony ročných holubov vo viacerých kategóriach.
Uvediem príklad :
Holub 16-02302-123 má niekoľko úspešných pretekov v kategóriach KT, ST ale aj je v tíme ročných holubov. Pokiaľ sa rozhodnem ho ponechať pre KT, potom si otvorím jeho detail a v ňom kliknutím na jednotlivé preteky ich "uzamknem" teda tieto preteky budú použité pre kategóriu KT v MS, ale pokiaľ má ešte viac pretekov, ktoré by mohol použiť napr. pre MS-ročné holuby,či MS ST, tak je možné, že tieto aj použije, pokiaľ ho váš iný holub svojím výkonom nevytlačil z tímu.
Takúto blokáciu pretekov holubov je potrebné urobiť čím skôr, nech sa postupne odfiltruje poradie podľa propozícii MS. Možno si niektorí v duchu možného poklesu v poradí pri uzamknutí výkonu holuba povedia, že to má čas a že tam ostanú, tak sa mýlia. Prvú 30 - tku v každej kategórií po termíne kontroly MS osobne prekontrolujem a uzamknem sám, možno aj pre chovateľa v nevhodnom výbere...
Dajme si teda na záver opäť termín realizácie mnou spomínaných krokov - do 15.9.2017, snáď to nebude až tak náročné či na čas alebo na výkon niekoľkých kliknutí.
Stačí otvoriť si výsledky svojho OZ - Oficiálne súťaže - jednotlivú kategóriu MS - detail výkonu holuba ( teda preteky, ktoré má v MS) a kliknutím to uzamknúť.
Zmena sa prejaví po nočnom prepočítaní, následujúci deň. Po tomto "odfiltrovaní" si je možné stiahnuť prihlášku, ktorá bude vytlačená chovateľom a po potvrdení funkcionármi OZ, zaslaná na sekretariát SZ, na kontrolu a stavovenie konečného poradia MS 2017.
Milan Blahovský (18.08.2017, 18:01)
Nácviky a preteky mladých holubov sa pomaly rozbiehajú a niektoré OZ ešte nemajú doplnený plán mláďat na stránke mypigeons.live, tak by som ich touto cestou požiadal o doplnenie, pokiaľ idú napr. tento víkend...Pokiaľ je niekde zmena oproti plánom nahláseným na jar spoločne s plánom starých holubov, zašlite túto zmenu na sekretariát SZ a taktiež zmeňte termínovník na stránke mypigeons.live pokiaľ ste tam plán vložili ešte pri pretekoch starých holubov.
Pripomínam blokáciu pretekov v MS, stále je asi 99 % chovateľov mimo tejto aktivity...Na dvoch stoličkách sa zatiaľ sedieť nedá a že je dosť takýchto prípadov je viac ako isté...
Nech vás choroba mladých holubov obchádza a buuďte kolegiálny voči zaleteným mláďatam, ktoré sa u vás objavia. Nahlásenie takýchto holubov na stránke prinesie aspoň trocha potešenia pre tých čo sa katastrofám nevyhnú.
Milan Blahovský (06.09.2017, 12:28)
Ako tak sledujem "(ne)vývoj" v jednotlivých kategóriach MS , mám pocit, že buď je veľké taktizovanie s tým kam zaradiť holuba, ktorý sa opakuje, alebo nie je záujem o úpravy. Termín uzávierky sa blíži a po termíne nebudú umožnené žiadne korekcie, kým v tomto období je možný aj "krok späť" - teda odomknutie výsledkov holuba. Všetko prepočítanie poradí sa robí iba raz denne takže toho času resp. priestoru na experimentovanie nemáte veľa. Čakanie na niekoho, ktorý to za vás urobí spoza stola sa nemusí vyplatiť...
Snáď je to posledný rok, kedy sa musí čakať na poradie v MS tak dlhú dobu, kedy už niektorí aj zabudli na to, že sa čakalo na dolet z Gothy napr.
Pracuje sa na návrhu pre nový model MS, ktorý bude čoskoro zverejnený a ten už tento problém vylúčenia pretekov či holubov odstráni.
Pokiaľ nemáte schopnosť urobiť si potrebné úpravy v terajšom MS, kľudne mi napíšte mail a popíšte v ňom, ktoré holuby resp. preteky chcete aby ostali holubom pre ktorú kategoriu a ja sa pokúsim vám to nastaviť, prípadne požiadajte o to svojho výpočtára, ktorý má tiež túto možnosť.
Nezabudnite na záver po doladení výsledkov vytlačiť zhotovenú tabuľku a túto zaslať opečiatkovanú a podpísanú štatutármi OZ na sekretariát SZ v stanovenom termíne.
Milan Blahovský (06.09.2017, 18:16)
Máme za sebou niekoľko týždňov od štartov prvých pretekov mladých holubov a sú medzi nami stále niektoré OZ, ktorých výpočtári zrejme v domnení, že sa to urobí samo, stále ešte nedeklarovali, resp.presnejšie povedané, nezaradili jednotlivé preteky mláďat k súťaži majstrovstiev Slovenska mladých holubov. Požiadal by som vás aby ste ich trocha pohli a pripomenuli im túto "povinnosť", nech nám zrazu nevybehne Majster SK z "nejakého tieňa"....
Nebudem ešte menovať, v piatok to urobím, dobre ?
Milan Blahovský (08.09.2017, 19:58)
Vyzerá to, že to zabralo a dnes sú nastavené súťaže pre MS u všetkých, teda aj u tých čo ešte pretek neodleteli a to je dobré.
Úspešnú sezónu mladých holubov prajem !
Milan Blahovský (22.09.2017, 18:15)
Po rozhovore s prezidentom SZ CHPH p.Dudzikom a vzhľadom na vývoj počasia v druhej polovici septembra dávam výklad použitia bodu 4 , všeobecných podmienok výsledkov holubov do MS mláďat 20017 následovne:
Do MS je možné použiť aj pretek absolvovaný posledný septembrový víkend , teda dni 30.9.-1.10. 2017. Samozrejme za podmienky, že pretek v daný víkend mali deklarovaný v pretekovom pláne vlastného OZ.
Vzhľadom na výnimočnú situáciu verím, že sa nenajdú detailisti, ktorí budú útočiť na tých 24 hodín, ktoré sa pre MS uvoľnili....
Letu zdar !

Miroslav Ďurana (22.09.2017, 21:09)
Myslím,že lepší rozhovor by bolo spraviť výnimku a vzhľadom na počasie posunúť MS do 6.10 2017.To by som považoval za dobré rozhodnutie.S pozdravom a Letu zdar.
Milan Blahovský (22.09.2017, 22:36)
Súťaž ako MS nie je záležitosťou dvoch ľudí. Žijeme v dobe, kde sú stanované pravidlá a akékoľvek pochybenie či svojvoľné rozhodnutie o ich zmene je napadnuteľné. Nejedná sa o život a teda sa k tomu aj tak stavajme a o rok si nastavme a schváľme také pravidlá aby o nich nemusel rozhodovať jedinec. Ten v dobrej viere pri svojom rozhodnutí niekomu pomôže ale v zápätí inému poškodí a o to nestojím. Opakujem platia pravidlá, tak ich rešpektujme pokiaľ nebudú nové.
Milan Blahovský (25.09.2017, 13:23)
Hoci sa počasie ochladzuje, medzi chovateľmi a ich ambíciami to akosi vrie. Blíži sa záver sezóny mláďat a je možné, že sa bude hľadať cesta na vylepšenie si koef. u holubov či MS.
Pre použitie koeficientu holuba dosiahnutého v preteku je základnou podmienkou aby bol pretek uvedený - teda našou terminológiou povedané - deklarovaný v pretekovom pláne s pevným dátumom. Každý ďalší "vymyslený"- potrebný pretek, je použiteľný maximálne pre rozdelenie finančných výhier v ňom.
To sa týka samozrejme aj preteku v rámci regiónov, pokiaľ neboli preteky obojstranne zadeklarované jednotlivými OZ.
Uvádzam to vopred, aby ste neintervenovali žiadosťami o dodatočné uznanie takýchto výsledkov. Za pochopenie ďakujem !
Ján Palguta (25.09.2017, 19:37)
Cesta na vylepšenie - viď náš Púchov - pretek mladých namiesto V. Meziríči 2 - večer sa nasadzovalo na V. Meziričí 2 a ráno iž bol deklarovaný Púchov - tak sa rodia majstri mladých OZ Spišská Nová Ves
Milan Blahovský (25.09.2017, 20:04)
Je to možné, hlavne vtedy, keď si niekto myslí, že posunutím štartu južnejšie z dôvodu možného preletu holubov cez Poľsko pri JZ prúdení, odstaví chovateľov ZO Spišské Podhradie z hry o popredné umiestnenie v súťaží. Predpokladám že iniciatíva vyšla asi z južne položených klubov. Prepočítali ste sa vážení...to sa tu nikdy nestalo, žeby sa kvôli vetru menilo miesto vypustenia, po spomínanom Púchove to asi tak skoro nik neurobí.
Pokiaľ chceš Jano ešte niečo komentovať, tak ťa poprosím o vytvorenie novej témy, nech nemiešaš hrušky a jablká, prípadne mi zavolaj.
Ján Palguta (25.09.2017, 20:13)
Ja msom len reagoval na prvú vetu tvojho príspevku z 25. 9. 2017 o 13,23. Ňou si presne trafil klinec po hlavičke .
Milan Blahovský (27.09.2017, 15:13)
Blíži sa víkend a počasie sa nám vylepšilo a chovatelia ako keby boli čarovným prútikom pošibaní ( či prešibaní ? ) . Preloženie pretekov z minulého víkendu ( de facto vlastne zrušenie preteku a jeho deklarácie ) na nový termín je možné pre súťaže OZ, nie však pre súťaže MS. Pokiaľ však mali ešte posledný septembrový víkend v pláne pre MS nejaký pretek, nie je problém keď to odletia aj v nedeľu ( o tom píšem vyššie).
Vytvorenie si nového termínu preteku je vlastne zmenou pretekového plánu a tá nie je prípustná čo sa týka termínu.
( Predsa nebudeme vytvárať preteky kým sa mi nepodarí dosiahnuť požadovaný výsledok...)

Čo sa týka komerčných pretekov, ktoré majú niektoré OZ v plánoch, tak aj pre tie platí systém vzájomnej deklarácie. Teda pokiaľ si OZ Žilina dala do svojho PP pretek Chomutov a chovateľ napr.z OZ SNV sa rozhodne ho poletieť, tak môže, ale výsledok holuba nie je platný pre žiadnu súťaž SZ, pretože si tento pretek OZ SNV nezaradila do svojho plánu.
Podobných prípadov bude asi viacero.
Zhrnime si to teda, nedeklarované preteky realizované tento víkend ako "náhradné resp.nové" sú použiteľné akurát tak do súťaží MOZ. Pretekové plány pre mladé holuby boli uzavreté - "uzamknuté" - prvým pretekom mláďat v každom OZ. ( pre súťaže SZ).
Milan Blahovský (27.09.2017, 19:12)
Ono sa vraví, že aj kôň má štyri nohy a predsa sa potkne, tak poopravujem svoje pôvodné vyhlásenie o platnosti preloženého preteku z minulého víkendu - iba do súťaží MOZ...
Preteky, ktoré boli uvedené v plánoch OZ a boli minulý víkend z dôvodu nepriaznivého počasia preložené ( čo je podchytené hlásením o zmenách) na tento víkend je možné použiť aj pre výstavné podmienky pri splnení podmienok FCI a PP SZ.
Samozrejme iné preteky ( navyše, resp. neuvedené v plánoch OZ ) nie je možné pre výstavné podmienky použiť.
Letu zdar !

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené