Organizačná štruktúra OZ

Milan Blahovský (20.04.2017, 08:38)
Keďže nechcem aby sa z témy Športová komisia stál priestor pre riešenie iných vecí ako sú oznamy k činnosti pred či v sezóne, odpovedám p.Adamíkovi v novom bloku.
To, že napr. dvaja z jednej ulice si nevedia prísť na meno a každý z nich je členom inej ZO , niekedy aj 10 km od seba vzdialených to je špeciálna kapitola možná asi iba medzi holubármi ( daň za výklad demokracie po roku 89 ) , čo prináša pre zvýšenie objektívnosti výsledkov potrebu ich nejakým spôsobom začleniť aby neškodili okoliu viac ako len svojimi nepodarenými vzťahmi. Ďalšia skupina "cestovateľov" si hľadá príjemnejšiu spoločnosť a teda konkurenciu v ZO aj za cenu zvýšených nákladov, čo ale pri vidine možného "efektu úspechu" sa aj občas vypláca.
Je tu na to možnosť to rozdeliť podľa vzdialenosti a potom sa tieto "účelové členstvá" česť výnimkám strácajú. Pokiaľ ale pri delení podľa súradníc opäť niekoho eliminujem tak sme opäť kdesi na začiatku.
Zdeněk Adamík (20.04.2017, 09:10)
To jsi mi neřekl nic nového. Takové okolnosti mohou nastat a to v obou případech, organizačním (politickém) i sportovním. Jen jaksi vidím důkazní nouzi. No nic, je to vaše věc. Jen váš úhel pohledu či pohledů. Otázky zůstávají. Co se týká té sportovní stránky, více bych to nechal na OZ, ty nejlépe znají vlastní podmínky i strukturu. Ostatně nikdo jim na to nepřispívá ani neplatí. Co na to dotčené OZ?
Milan Blahovský (20.04.2017, 09:45)
Tebe možno nie, ale verím, že sú aj takí čo to vedia a mlčia pri rozpore, prípadne takí čo to nepochopili správne.
Zdeněk Adamík (20.04.2017, 09:56)
Souhlas.
Vladislav Havel (20.04.2017, 17:20)
Milan, nemali by ste sa schovávať za demokraciu, Je tu organizácia, ktorá má svoje pravidlá, vychádzajúce zo stanov, schválených demokraticky. Je potrebné prijať také opatrenia aby nevznikali "cestovatelia" a dalšie veci, ktoré rozdelujú členov v tejto organizácii. Členstvo v organizácii je dobrovolné.
Ľubomír Hovančík (20.04.2017, 21:44)
Podľa Stanov SZ v §4 ods.3. Člena prijíma na základe písomnej prihlášky Základná organizácia chovateľov poštových
holubov, spravidla najbližšia k miestu trvalého pobytu žiadateľa. Jedinou prekážkou prijatia
za člena je trvalé alebo dočasné vylúčenie žiadateľa z radov členov Zväzu.
Stačilo by to zmeniť na :
3. Člen bude Výborom OZ,konferenciou alebo prezídiom SZ priradený do Základnej organizácie chovateľov poštových
holubov, najbližšej k adrese holubníka žiadateľa. Jedinou prekážkou prijatia
za člena je trvalé alebo dočasné vylúčenie žiadateľa z radov členov Zväzu.
P.Matalik (21.04.2017, 00:43)
Asi tak Ľubo ,len ja sa toho už nedožijem. Parodox je ten,že nehráme o peniaze ,ale o "plecháče",ako píše niekedy Zdeňek.Položil som si otázku:Som taký ústretový,poradensky ,či už sa týka materialul,liečenia, systému? Čo ak by som bol "profesionál" a holuby by ma živili?"Nikdy som nebol v Belgicku Holansku.Len chlapci čo pracovali v Holansku mi referovali,že sused susedovi nepredá holuba za žiadanú cenu! U nás sa nájdu ľudia/počítam aj svoju maličkosť/,ktorí predajú resp. darujú holuby aj z najlepších párov!Nie ako napísal p. Gregorovský.... V dnešnej uponáhľanej dobe potešia aj konštatovanie špičkového chovateľa na margo ZO Brezovica+ Lesik/nová ZO v rámci Brezovici/.Citujem: Dobre sa tu cítim ,pretože tu ostalo niečo "čisté neskazené"-holubárske. V dnešnej dobe nikde to nie ideálne.Dnes bola návšteva z USA.Dva poslané vajíčka v r.2016.Dva výb,holubičky .Jedna z 560 km/mláďa/ výhra 9 600 dolr.Ďalšie vajíčko zo Slovenska MVDr. Ľ.Bodnár 2200 dolr. Extrémne závody horúco vysoká vlhkosť.O naše holuby je záujem len... Záverom k téme Ľ.Hovančíka .Holanďani to podelili od zeleného stola a punktum. Patriš tam kde máš holubník.Ak chceš mať iné KM preťahuj sa ...Rozpätie v reg v Holansku j e aj 100 km.A fungujú .U nás sama špekulácia.Záverom napíšem niečo klasické Slovenske.Mňa nezaujíma ,ako zaletím ja,ale všetko budem robiť preto, aby nevyhral "nepohodlný",ktorý celý život obetoval holubom.Ak nezaletí-oslava ,ako by vyhral Barcelónu a komentáre ...ale to už je iná téma.
Jančok Ľudovít (21.04.2017, 06:51)
Zdravím Vás. Tak ja som na 17-rokov skončil s holubami kvôli závisti a nevraživosti a teraz by som mal ísť do tej ZO? No radšej znova skončím. Pozdravujem Ludvik.
Jančok Ľudovít (21.04.2017, 07:18)
Ešte si neodpustím poznámku, ja za svoje peniaze budem organizovaný tam kde chcem a nikto mi nemá právo diktovať kde mám byť. A to je tá demokracia, bez obmedzovania osobnej slobody a vnucovania nariadení. Ešte treba vymyslieť, že futbalisti môžu hrať len doma na dvore, ako aj iní športovci. Špekulovať o tom prečo je niekto tam alebo onam je zbytočné, lebo len on sám vie prečo a má na to iste svoje dôvody. Tí ktorí ma doslova vyštvali sa mi za tie roky nepriblížili ani po chovateľskej, ani po športovej stránke ani na 1OO- kilometrov. A práve takí neúspešní zúfalci robia úspešnejším z koníčka galeje. Pozdravujem Ludvik.
Barbirik Igor (21.04.2017, 07:39)
Zravím ťa Peter nebol som u chovateľov v Nemecku ani v Belgii ale o Holandanoch niečo viem z vlastných skúsenosti,tý tvoji priatelia ti daly 100% informácie asi majú pravdu v tom že sused susedovy neprda holuby
ale zabudli ti k tomu dodať že oni jeden druhemu dajú alebo si požičajú holuby skrátka pomáhajú si a už nehovoriac o ich kultúre v nasadzovacom strdisku oni sa bavia sradujú Ale ! striktne dodržujú predpisi pre nich
sú sveté.
Zdeněk Adamík (21.04.2017, 07:49)
Velmi podstatný je obsah a logika, vzájemná návaznost, těch "předpisů" o to snadněji je pak chovatelská veřejnost vezme za své a snadno je i dodržuje. A co je asi nejpodstatnější, jejich tvůrci berou do úvahy předpisy vyšší právní síly, tedy zákony vlastní země a také EU. Ne vždy tedy musí platit: co jsme si na konferenci (Zjazdu, VZ atp.) odsouhlasili je 100%-ně platné.
Stefan Nochta (21.04.2017, 08:03)
p.Jančok, naprosto s Vami súhlasím........
Jozef Daníšek (21.04.2017, 09:22)
Pozdravujem. Súhlasím s príspevkami i názorom p.Jančoka i pána Adamíka.Má to racionálne vysvetlenie.Ono to chce len máličko.
To " máličko" je prispôsobiť veci tak, aby to vyhovovalo väčšine.A aby sme sa v pokoji a s radosťou mohli venovať svojej záľube.Tiež súhlasím s pánom Barbiríkom.Mám precestovanú Belgiu,Holandsko i Nemecko.Tam som bol naposledy minulý týždeň.Tam sa skutočne bavia.Preto by som odporúčal všetkým,ktorí považujú západnú hranicu za pravý breh Váhu, aby vycestovali a spravili si obraz o tom,ako
to ide.Ako to organizujú,aby to fungovalo.Možno by niektorým padla sánka,z jednoduchosti,ako to ide správne robiť.
Ľubomír Hovančík (21.04.2017, 11:10)
Demokracia čo to je za slovo aká je to definícia??????? Zákony platia pre všetkých rovnako.
Keď som vstupoval do armády SR počúval som o demokratickom postoji atď. potom budete sa musieť riadiť príkazmi, rozkazmi a zákonmi. A nakoniec 6 rokov som musel držať hubu a krok.
Sme v demokratickom štáte a zákony nariadene vedením nášho štátu pre nás neplatia? len ti ktoré vyhovujú z ktorým máme vlastný osoh, prosperitu, úžitok.....
Náš koníček je špecificky, tak ho nemôžeme identicky posudzovať s iným druhom športu.
Kto chce vedieť presné podrobnosti našej Oblastnej, ZO-čkovej, VS-kovej skutočnosti tu je moje t.č.0907 366 051
Zubaj Ladislav (21.04.2017, 12:21)
Pán Daníšek sme dlhé roky kamaráti a veľa krát za posledných 30rokov som sa zúčastnil košovania v Žiline a v rôznych oblastiach regiónu sever a nikde som nevidel problémy na košovaní a tobôž nie v Žiline. Všade sa košovalo úplne jednoducho v kľude a vo viacerých oblastiach som videl na košovaní kamarátstvo a jednoduchosť. Bol som účastníkom aj v zahraničí a pomaly som nepostrehol rozdiel. Len toto sa nedá napísať čo sa deje po doletoch (neskutočná závisť, vyhováranie sa na bohatých a chudobných na rôzne kopce a lieviky, na rôzne kontakty) proste Slováci na všetko v živote i v robote majú vždy výhovorku ako sa to nedá a za neúspech vždy môže niekto iný. Toto by sa malo zmeniť ( ja si myslím, že v mojom živote to nebude). Tá sánka by padla Holanďanom čo všetko dokážeme na Slovensku spochybniť a keď sa inak nedá tak povieme, že za to môžu tí ľudia hore s červenými kravatami a to je konečná.
Zdeněk Adamík (21.04.2017, 12:23)
Pane kolego, s tím se netrapte, na každém z nás se tak trochu podepíše jeho povolání, mám pro Vás pochopení.
Zdeněk Adamík (21.04.2017, 12:29)
Vidím, že mezitím mě předběhl příspěvek pana Zubaje, takže to musím upřesnit: moje reakce byla na příspěvek p. L. Hovančíka z 11:10 hod.
Milan Blahovský (21.04.2017, 13:08)
Kolegovia, kľud prosím, téma začala výkladom pojmu VS a ŠP, teda ich tvorba v zmysle PP. Cieľom je ujednotiť výklad ich tvorby bez toho aby bol porušený PP. Pokiaľ máme pocit, že by bolo vhodné niečo zmeniť je treba podať pozmeňujúci návrh dokumentov ako je PP či Stanovy v termíne pred konaním Zjazdu alebo VZ.
Momentálne je stav , ktorý je potrebné rešpektovať či sa nám to páči alebo nie. Maximálne čo dokážete je tak zvýšiť tlak jeden druhému a to pred sezónou nie je príliš vhodné ( holuby sú vnímavé na vaše emócie) .
Za demokraciu sa nik neschováva, o systéme či riadení rozhoduje väčšina hoci to možno tak nevyzerá.
Pretože sú rôzne dôvody členstva v tej či onej ZO, je dobré že máme v PP možnosť rozdeliť OZ na VS podľa súradníc, inak povedané budeš vyhodnotený tam kde ti stojí holubník a s konkurenciou tebe najbližšou polohou. Už som sa stretol aj s týmto rozdelením systémom, ktorý nebol v súlade s tvorbou VS podľa ZO, ale poskladaním členov "od zeleného stola" - nahrubo povedané účelovo. Tomu je potrebné sa vyhnúť a radšej si naliať čistého vína ešte pred sezónou a nie niečo hasiť v nej či po nej.
Slniečko aj keď ešte zubaté sa na nás začína usmievať a tak nastavme pozitívne myslenie k tomu aby sa to vyvíjalo už iba k lepšiemu a môžme sa venovať príprave holubov.
Jančok Ľudovít (21.04.2017, 13:21)
Zdravím Vás. Ešte perlička, otvoril moje hodiny chovateľ, ostalo mu zle na srdce, požiadal druhého aby ich vypísal, ten išiel domov zabíjať holuby a takto to išlo každý pretek. Ku koncu chodila na otváranie so mnou moja žena, aby si toľko nedovolovali a neprovokovali lebo mne veľa netreba ..Kto to nezažil ani neuverí čo sú zúfalci schopní dokázať. No moje skúsenosti sú na knihu, aj dve. Dúfam že doba diktatúry je nenávratne preč. Kto si vybral takú prácu kde musel držať hubu je tiež len jeho vec. Pozdravujem Ludvik.
Barbirik Igor (25.04.2017, 01:14)
Zdravím Vás Väčšina z vás ma dodre pozná a vedia že som zástancom Regyonov a stanov SZCHPH.
Prtekového poriadku ako aj féroveho a čestného pretekania z našimi operenými zverencami.
Som presvedčený že keby sa dodržovaly stanovy SZCHPH a všetko by bolo v súlade s pretekovým poriadkom
ani chovatelia by sa nesnažili o rôzne prestupi z jednej ZO do druhej ZO alebo OZ.
1,
Môj nazor je že prestupový poriadok v dnešnej podobe trestov nie je dobrý ani prospešný pre chovatelov,
ani pre ZO-OZ a v neposlednom rade ani SZCHPH.

Tento súčasný zákon nahráva len určitým funkcionárom ZO-OZ udržat členov za každú cenu,aj ked
členovja nesúhlasja s ich názorom,A už nehovorjac o tom že týto funkcionári neovládajú stanovy SZCHPH
a pretekový poriadok a robja všetko preto aby to vyhovovalo iba ich zaujmom čo nie je v prospech väčšiny chovatelskej verejnosti a zápolenja v našom športe.
tento zákon nahráva len určitej skupine funkcionárov ZO ako udržat členov za každú cenu aj ked členovja majú iný názor,a už nehovorjac o tom že týto funkcionári neovládajú stanovy SZCHPH a pretekový porjadok
a robja všetko pre to aby to vyhovovalo iba ich záujmom čo nie je dobré v prospech väčšiný chovatelov a seriozného zápolenja v našom športe .

Ďalším obrovským nedostatkom je nasádzanie holubov,Niektorý Novodobý chovatelia si uzurpujú rôzné vymoženosti ktoré nezodpovedajú PP !!!
Sú v predstave že oni si zaplatily box alebo dva a majú právo si snimi robyt čo chcú !
Lenže je to jeden velký omyl oni si zaplatily len počet miest v prepravnej kabíne !!!!!!!!
Zarážajúce na celom probléme je že tieto neduhy vytvárajú práve niektorý funkcionári a nie len ZO-OZ
ale aj funkcionári SZCHPH.

Pretekový Poriadok hlava 1 bod 2 hovorý jasne každý člen musí mat rovaké podmienky !!!
to znamená že organizátor je pred nasadzovaním holubov povynný spočítat kolko je holubov a holubíc vypočítat priemer kolko kusov vychádza na koš a určit kolko holubv a holubíc ide do koša !!!!
a nie že jeden alebo určitý chovatelja si budú dávat po 20 ks do kosa a ostatný budú mat po 35-40 ks
čo je podla PP neprípustné !!!

Čo sa týka pásjem najspravodlivejší systém je podla geografickej polohy chovatele v danej OZ a nie ako sa to
v súčastnosti prevádza ,ako to komu vyhovuje.
Aj to je jedna z forjem ako zabránit špekulátývným prestupom a nepoužívat nezmyselné tresty .

Myslím si že to by zatial stačilo k mojej krityke daných vecí.

Môj Návrh na pretekový poriadok

1,
Presne stanovyt spôsob košovania holubov aby si niektorý chovatelia nevysvetlovaly po svojom
že oni majú zaplatené koše .
to znamená spočítat kolko je holubov kolko holubic vydelit pridelenými košmi každej ZO a vyde nam
priemer počtu holubov do koša
2,
Povinné rozkladanie holubov viaceých chovatelov do viacerých košov -minymalizuje sa možnost podvodov pri vypúštaní.
(predčasne otvorenie boxov)
Znemožnuje chovatelom výber konkrétných boksov v prepravnej kabíne
Jednoducho povedané vytvoria sa tý rovnaké podmienky pre všetkých chovatelov

3,
Pretekový poriadok to síce píše ale treba to presne definovat aby bol raz a navždy poriadok.

Ďalší môj navrh sa týka prestupov
Som presvedčený že treba zrušit tresty za prestupi ktoré priniesly viac negatývného ako pozitývného
Moje odvovodnenie pokjal budeme chovatelom vytvárat dobre podmienky v súlade s predpismi
nebudú mat dôvod na prestupi.
Som presvedčený aj o tom že ked sa prijimal tento zákon o prestupoch nebolo to štastné rozhodnutie niekoho trestat bola sice taka doba ale aj tak členstvo je dobrovolé .
Ale je skutočnost že aj chovatelia si z členstva nemôžu robyt holubník !!! aj ked je dobrovolné.

Na záver len tolko som velmi rád že vznikla takáto organyzačná zložka.
A som si istý že moje návrhy prinesú pozitívne riešenie pre väčšinu chovatelov aby sme si boli rovný,

Jančok Ľudovít (25.04.2017, 08:33)
Zdravím Vás. Ahoj Igor. V podstate voláš po regulérnosti a s tým sa dá len súhlasiť. Sloboda po ktorej tak všetci túžili sa týka aj organizácií ktoré združujú občanov ktorí sa venujú záujmovej činnosti, teda činnosti každý za svoje. Aký problém by bol keby chovateľ lietal každý rok v inej OZ? Pokiaľ sa slušne rozlúči a je bez problémov prijatý je to v poriadku. Tento šport je o skúšaní a bavení sa. Nikde nie je napísané že chovateľ musí byť organizovaný tam alebo tam je len doporučené že s pravidla....... Ja keď sa necítim dobre medzi chovataľmi v jednej ZO, kto má právo ma nútiť aby som tam bol. Je to koníček a ide hlavne o pocity a odpočinok, nie o stres čo tam zase bude. Kde koľvek chovateľ vykonáva činnosť musí dodržiavať PP. Keď sa človek cíti dobre v krčme v tretej dedine, tak tam pôjde. Nezmyselné nariadenia prevzaté ešte od Šalamúna treba konečne zrušiť a dať pocit slobody všetkým občanom , veď tak to hovorí aj Ústava. Pozdravujem Ludvik.
Barbirik Igor (26.04.2017, 00:15)
Dobrý večer Dnes som mal taku konverzáciu o aktývnom členovy a neaktývnom členovy,v minulosti sme túto
tému na tomto fore už prebraly tak sa k nej znova rád vyjadrým.
1,
Za aktývného člena sa považuje ten chovateľ ktorý sa aktývne zúčastnuje pretekov. Paragraf 4 odstavec 8
2,
Za neaktývneho člena sa považuje člen ktorý si zaplatí členske a nezúčastnuje sa aktývnej činnosti ZO alebo OZ
3,
Paragraf 5 Členstvo zaniká za,
a, vystúpením zo ZCHPH
b, vylučením
c,nezaplatením členskeho v stanovenom termíne
d, úmrtím člena
Dnes ma niekto presviedčal že týto chvatelia sú neaktývny členovia ZO-OZ.

Aby som to uviedol na správnu mieru Aktývny alebo neaktývny člen môže byť len ten ktorý ma zaplatené členské príspevky a buď sa zúčasnuje alebo nezúčasnuje a aktývnom živote ZO alebo OZ.

Pôvodne som chcel napísť niečo čo ma dnes celý deň trápi a súvisi to práve z obnovením členstva.
Chovateľ ktorý od roku 2013 nie je členom SZCHPH z vážnych zdravotných problémov ukončil aktývnu
činosť má problémi kvolý nezmiselnému prestupovemu zákonu o 4 ročnom treste len preto že sa nechcel
vrátiť do ZO -OZ v ktorej pred rokmi ukončil činosť.
Chovateľ sa nevie zúčasnovať nasadzania a vyhodnocovania pretekov chcel nasádzat len 4 až 5 ks na dlhšie
trate našly sa chovatelia ktorý mu chcely pomôct že mu budú chodiť pre tie holuby,ale našly sa aj chovatelia
z bývalej ZO že nemôže lebo nepožiadal o prestup neviem síce o aký prestup keď nie je členom žiadnej ZO ani
ani OZ ani SZCHPH .
Ale je tu nezmiselný prestupový poriadok s nezmiselným trestom 4 roky a Já sa Vás Všetkých Pýtam začo
má niekto dostať trest v dobrovolnej organyzácií keď nič nespáchal !!!
Alebo prečo by maly niektorý chovatelia trpieť v nejakej ZO keď sa tam necítja dobre len kôly nezmiselnému
zákonu ?
Chápem aj to že keď pred pár romi nastalo ty nezmiselné delenia OZ že s tým bolo treba niečo urobyť
ale takýto nezmiselný paškvyl ktorý nikomu nepomáha !
Samozrejme miesto toho aby sa vytváraly spravodlivé podmienky pri nasádzaní holubov aby ich chovatelia
maly rozložené holuby v čo največšom počte boxov a určením určitých opatrení aby pri košovaní nedocházalo
k nedorozumenjam aby boly chovatelia spokjný to nie asi je lahšie vytvárať nezmiselné tresty.


Barbirik Igor (26.04.2017, 06:56)
Dobre ráno
Chcem ešte dodať tento zákon trestá aj rodinných príslušnikov ženu deti vnukov čo je už postavené na
hlavu .
Navyše je v rozpre s Občianským zákonom v ktorom sa hovorý že rodiný príslušníci nemôžu niesť vynu a byť
potrestaný za niečo čo oni nespáchaly ani sa na ničom nepodielaly.
Peter Záhorský (26.04.2017, 20:58)
Už veľa krát sa diskutujúci na tomto DF oháňali argumentami, že členstvo v SZ CHPH je dobrovoľné a že prečo ...,atď..

Reagujem preto, že mi to už začína prekážať, keď sa niektorí diskutujúci odvolávajú na dobrovoľnosť, pritom to vyzerá tak, že asi tomu slovu v spojitosti s dobrovoľným členstvom v SZ CHPH vôbec nerozumejú.

Dobrovoľné členstvo v SZ CHPH znamená, že každý človek sa dobrovoľne rozhodne vstúpiť za člena a zároveň sa dobrovoľne zaviaže dodržiavať Stanovy SZ CHPH a ostatné zväzové normy.
Dobrovoľnosť neznamená, že si môžem robiť čo chcem. Kto si to myslí, tak sa mýli a asi nepochopil slovné spojenie dobrovoľné členstvo.
Každý člen SZ CHPH môže v prípade nespokojnosti bez udania dôvodu členstvo kedykoľvek ukončiť, to je tiež tá dobrovoľnosť.

Citujem Stanovy SZ CHPH,
§ 4 - Vznik členstva
Odsek 4.
Členstvo vzniká rozhodnutím členskej schôdze o prijatí za člena, zaplatením členského
príspevku a vyjadrením súhlasu so Stanovami Zväzu a vnútrozväzovými normami.

Samozrejme, že vždy je čo vylepšovať. Všetko má ale svoju postupnosť - myšlienka - návrh zmien - podpora väčšiny členov ZO - podpora väčšiny delegátov oblastnej konferencie - predloženie zmien delegátom OZ buď na Valnom zhromaždení SZ CHPH alebo Zjazde SZ CHPH. Je to pomerne náročný postup. Ale za dobrú vec to stojí.

Jednoduchší a rýchlejší postup by bol vtedy, ak by navrhované zmeny oslovili nejakého člena Prezídia SZ CHPH alebo delegáta VZ alebo Zjazdu SZ CHPH a ten by sa mohol pokúsiť zmeny presadiť.

Stanovy SZ CHPH môže meniť len Zjazd SZ CHPH.
Ostatné zväzové dokumenty (PP, RP, DP, VP, atď.) môže meniť VZ SZ CHPH.

S pozdravom Peter Záhorský

P.S.: Preteková sezóna sa blíži, ste pripravení. Šťastie praje pripraveným.
Jančok Ľudovít (27.04.2017, 07:22)
Zdravím Vás. Ahoj Peťko. Toto čo si napísal ja už veľa rokov viem. Ja apelujem na nezmyselnosť týchto nariadení vymyslených účelovo, údajne aby sa neohrozila existencia ZO,OZ. Veľa OZ-tiek vzniklo na základe prospechu a výhody pár jednotlivcov a vo výsledkoch to jednoznačne vidieť. Takéto celky sa umelo udržujú za každú cenu, za cenu zvýšených nákladov a nespokojnosti chovateľov. Keď Ti prekážajú názory chovateľov, nečítaj ich. Na tomto fore sa má právo vyjadriť každý člen, aj keď možno voľba slov sa vždy nepodarí na 1OO% presne. Keď si chlap prestane rozumieť zo ženou, tak sa jednoducho rozvedie, aj keď sa to možno určitej časti rodiny nepáči. Hľadať dôvody aby sa to nestalo je len krátkodobé riešenie a stupňovanie agresivity vo vsťahu. Okrem vyžadovania prísnych dodržiavaní pravidiel pri nasadzovaní a konštatovaní holubov, nemajú žiadne iné zákazy opodstatnenie. Každý člen výboru od ZO až po SZCHPH sa musí snažiť aby členovia boli spokojní a radi sa stretávali a tešili sa na spoločné akcie ,,. keď to funcionári nedokážu nemôžu to robiť. Pozdravujem Ludvik.
Barbirik Igor (27.04.2017, 09:03)
Peter tu nikto nepíše že netreba dodržovať predpisi ale tvrdím že tento konkretný zákon je nezmisel
a je postavený na hlavu predsa nemôžeme niekoho potrestať za jeho dobrovolný odchod veď je to smiešne
človek ktorý sa ničoho nedopustil má dostat trest v podobe 4 rokov ? nad týmto sa treba zamysliet to je
skôr na plač že takýto nezmysel v tomto zákone niekto vyprodukoval.
A funkcionári ktorý porušujú stanovy a pretekový poriadok účinkujú ďalej akoby sa nič nestalo a bez trestov !
Kolko z tých vylúčených za podvody účinkuje ďalej ? všetci ! snáď iba okrem jedného čo o ktorom viem.
Milan Blahovský (27.04.2017, 09:57)
Vážení, mali sme od doby kedy sa Prestupový poriadok zaviedol niekoľko prestupov v rámci OZ či medzi OZ. Všetky boli kladne vybavené . To, čo predkladáte vo vašich komentároch Igor a Ľudovít smrdí viac menej anarchiou ku ktorej od demokracie nie je ďaleko. Možno naozaj máte zlé osobné skúsenosti, ale je to iba o charaktere ľudí, ktorí sú zapojení do prestupov. Možno sa na vaše problémy neviem pozerať vašimi očami, pretože môžem byť šťastný, že fungujem v okruhu ľudí, ktorý vie vzájomne komunikovať. Pravidlá alebo systém v činnosti každej organizovanej ( ešte raz zdôrazňujem - organizovanej ! ) zložky by mali byť. Ani futbalista sa nepoberie do klubu, kde mu dávajú viac peňazí, či kde môže trénovať ako chce aby bol možno v nižšej súťaži hviezdou, kedy chce a hlavne keď má isté zmluvné povinnosti voči starému klubu, len preto, že sa v šatni na neho niekto krivo pozrel.
Vzájomné spolunažívanie komplikovaných pováh je naozaj náročné v rôznych kruhoch spoločenského života, náš parlament nevynímajúc...
Barbirik Igor (27.04.2017, 10:48)
Milan zažil som vela prestupov problemových ktorých sa členom vyhražaly trestami ale aj bezproblemovích ,zažil som aj ix podvodov vyriešených aj nevyriešených vo všetkých OZ na SK nebolo tolko podvodov čo v tomto okolí.
Na prestupi sa pozerám tak že pokial ma člen vysporiadané všetky podlžnosti voči ZO a OZ nikto by mu nemal
robyt problém a všetko by malo prejst hladko bez problemov.
Jančok Ľudovít (27.04.2017, 11:09)
Zdravím Vás. Milan demokracia a sloboda je anarchia? Pýtam sa kde sú postihy a tresty pre takých...........čo stále napádajú, osočujú a znepríjemňujú život chovateľom ktorým nesiahajú ani po členky? No odpoveď je jednoduchá. Nemôžme ho vylúčiť ,lebo nás je málo. Obyčajne túto situáciu takýto využívajú, alebo zneužívajú lebo sú si toho vedomí. A preto takéto situácie nastávajú v tých najslabších ZO-čkách. Ja pre pokoj a atmosféru aká je pre tento koníček vlastná, budem dochádzať aj neviem koľko kilometrov, lebo viem že sa pobavím a o to tu ide. Mne nikdy nevadilo keď ma niekto predbehol, skôr ma to úprimne potešilo a naštartovalo, aby sa to už nestalo. Ale ak sa to aj stalo nič to so mnou nerobilo, žiadna závisť ani podozrievanie z dopingu alebo z čoho ešte. Ja som rád vyhrával, ale vedel som aj prehrávať. Niektorí o sebe tvrdia že nevedia prehrávať, ale bohužiaľ ani vyhrávať. Pozdravujem Ludvik
Milan Blahovský (27.04.2017, 11:31)
Ľudo, len sa pozri kam speje demokracia v štátoch EU pod "dohľadom" Bruselu....Francúzsko bašta demokracie, ktorú začalo budovať dobytím Bastily, sa zmieta v nepokojoch, o ktorých samozrejme takmer nič nevieme, kvôli mediálnej kampani resp. cenzúre či riadenom vymývaní mozgov prestitútmi...a niečo podobné sa vnáša do mysle ľudí a ich výklad pojmu demokracia sa zamieňa anarchiou. Toľko asi na môj postoj k tomu čo som uviedol k turistike, niektorých chovateľov. Samozrejme, že je ich mizivé % z celého počtu členov SZ, ale keď sa toto stane vzorom pre zvyšok, môže byť to číslo v závere v opačnom pomere.
Špekulantov, podvodníkov či iné typy škodiace okoliu treba eliminovať inteligentnou cestou. V tomto sa je treba spojiť.
Jančok Ľudovít (27.04.2017, 11:56)
Ahoj Milan. Ja som skončil s touto témou, lebo je nekonečná- Som spokojný tam kde som. Svrbí ma síce jazyk, ale rozum hovorí dosť. Pozdravujem Ludvik.
Barbirik Igor (27.04.2017, 12:54)
Ja som zo súčastným stavom velmi nespokojný pre mńa je prioritou serioznosť informovanosť a vytvorenje
rovnakých podmienok pre všetkých členou ,nasadzania vyhodnocovania ako aj dalšej činosti .
A teraz sa vás spýtam mám sa len tak prizerať a prikivovať ako 70% ch chovatelov co sa bojí povedať slovo
aby naňho neukazovaly prstom že vyslovyl svoj názor ?
Alebo mám pendlovať s klubu do klubu len preto že nadriadené orgány nevedia stanovyť jasné pravydlá !
Mám sa prizerať nato čo je proti môjmu presvedčeniu !
Mám rád ludí ktorý mi niečo povedia priamo aj ked s nimy nesuhlasím aj oni majú svoj názor a ja ho rešpektujem a viem na čom som .
Ale ludia ktorý vám len pritakávajú a o pet minút vás podrazia to je asi tažký problém.
Barbirik Igor (28.04.2017, 10:25)
Zdravím Vás ,
Teraz vám položim otázku Ako by ste sa cítily keď zistíte že na chode ZO sa aktývne zúčastnuje
vylúčený člen pre podvody v pretekoch a vlastne nečlen žiadnej organizácie a čo je na tom zarážajúce že
ešte aj z vedomím predsedu a tajomníka ZO !
Čo je hrubé porušenie stanov SZCHPH gde sa za takýto priestupok pohybuje trest v tej najvysej hranici.

Já sa v takej organyzácií cítim velmi zle .
Július Vida (28.04.2017, 12:06)
Milan. Čo povieš na toto.
V piatok 21.4. v predvečer nácviku holubov v sezone 2017 sme sa stretli všetci zástupcovia ZO na predsezonnom poučení a organizácii pretekov. Boli pozvaní i prepravcovia a všetko sa dohodlo. Krátko po 20,00 hod sme sa rozišli v dobrom, že zajtra začíname.
Na druhý deň sobotu, v deň nasadzovania krátko pred 11,00 hod nám bolo telefonicky bez dôvodu oznámené, že nácvik sa nekoná, prekladá sa na neurčito. Nepochopiteľné ! Čo sa stalo ?
S odstupom času vysvitlo, že niekomu sa nevrátili s piatkového súkromného nácviku holuby.
Tak to bol jediný dôvod zablokovať celé OZ !!!
Stalo sa aj niektorej inej OZ, že funkcionári takto hlúpo rozhodli ?
Milan Blahovský (28.04.2017, 13:42)
Neviem či to je mierené na mňa ? Snáď nechcete aby som zodpovedal za rozhodnutia celého Slovenska či o čo tu ide ?
Július Vida (29.04.2017, 06:00)
Milan. Samozrejme, že to nie je mierené na Teba.
Chcel som len poukázať, že organizačná práca v OZ vyzerá aj takto.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené