kto poradí?

Tibor Gašparovský (01.05.2017, 19:55)
Chcel by som sa vás opýtať či sa stalo niekomu už že sa vám v noci zastavia konštatovacie hodiny či je možnosť ich ešte raz spustiť.Samozrejme ešte pred štartom pretekov a za účasti nejakej komisie.žial nemám to naštudované preto sa na to pýtam.ďakujem za odpovede poprípade za rady .
Barbirik Igor (01.05.2017, 22:20)
Ano je taká možnost pri mechanických hodinách spustia sa znova a urobý sa rozchod hodín
P.Matalik (01.05.2017, 22:35)
Igor. Povedal "A" -ráno zavolaj-napíšeš "B".
Tibor Gašparovský (01.05.2017, 22:51)
dakujem za odpoved ináč už som si to naštudoval HLAVA IV. UZATVÁRANIE KONŠTATOVACÍCH HODÍN-1. Dodatočné uz atvorenie hodín a hodín v hav a rijnom stave musí byť vykonané v celú hodinu alebo polhodinu. Spolu s uzatváracím odtlačkom dodatočne uzatvorených hodín musí byť vykonaný odtlačok v iných, riadne uzatvorených hodinách. Táto okolnosť musí byť riadne uvedená v protokole s označením oboch hodín (číslo hodín, majiteľ, príslušné dutinky) a musia byť splnené ustanovenia odst. 4 aţ 6 tejto hlavy. Toto ustanovenie platí, keď sú hodiny dodatočne spustené. Takže tie hodiny sa v noci zastavili ráno o pol 7 sa zatelefonovalo a ohlásilo sa zastavenie hodín bolo dojednane opatovné spustenie ako svedkovia boli pozvaní 3 holubári bolo volané aj pánovi výcvikárovi no on udajne nemal čas to beriem ale že po preteku prečo vyradil tie hodiny už ozaj nechápem pre niekoho sú zákony svaté a niekto si robí čo chce a rozhoduje sa o tom samostatene tak tomu už ozaj nerozumiem . V mimoriadnych, zdôvodnených prípadoch, môţe uzatváracia komisia uzatvoriť donesené hodiny i po určenej uzatváracej hodine, o čom urobí zápis (jedná sa o mimoriadne, havarijné situácie, nezavinené chovateľom) toto sa píše takže ked niekto ide niečo vyradiť tie stanovy by si mal najprv sám naštudovať
Milan Blahovský (02.05.2017, 08:04)
Situáciu, ktorú popisujete sme mali v minulosti tiež niekoľko krát v NS.
Pokiaľ sa to stane ešte pred doletom holubov z preteku, je možné urobiť komisionálne otvorenie a následné uzatvorenie takýchto hodín na celú prípadne polhodinu. Uvedená skutočnosť sa napíše do KL v položke otvárania hodín a rovnako sa uvedie v protokole o hodinách na zadnú stranu ako poznámka. Hodiny však musia byť spustené s ďalšou funkčnou hodinou, ktorá urobí tzv.kontrolný odtlačok, ktorý sa skontroluje pri vyhodnocovaní hodín.Rozchod hodín sa uvádza od času dodatočného spustenia hodín.
Pri nastavovaní hodín, ktoré mali poruchu je potrebné ponechať spúšťací spoločný odtlačok-neodtrhnúť ho !!! ( pre nespochybnenie skutočnosti , ktorá sa udiala ) a samozrejme sa opäť podpíše uzatváracia komisia na pásku pred uzatvorením hodín.
Havárijná komisia, ktorá robí dodatočne uzatváranie takýchto hodín sa uvedie v protokole o uzatvorení hodín na zadnú stranu.
Zdeněk Adamík (02.05.2017, 08:27)
Není uvedeno o jaký typ hodin se jednalo a důvod zastavení - havárie hodin. Kde se odehrálo nové spuištění hodin a jak byly hodiny zabezpečeny po dalším spuštění proti nedovolené manipulaci atd. O dalším postupu směrem k budoucímu závodu ani nemluvě. Tudíž nelze ani posoudit, zda bylo vyřazení důvodné a jaké důvody k tomu výcvikáře skuktečně vedly. Nějak to chlapci flákáte.....
Milan Blahovský (02.05.2017, 09:15)
Od toho je havárijná komisia, ktorá má možnosť posúdiť objektivitu danej skutočnosti. Všetko sa uvádza v zápise o otvorení hodín resp. manipulácii s hodinami. Nerobí sa to doma "na kolene" ...
Zdeněk Adamík (02.05.2017, 09:38)
Já vím jak se to má, ale nevím jaká byla skutečnost a proto nedokážu posoudit, vy nebo Ty, možná ano, zda výtka vůči postupu výcvikáře je oprávněná či nikoliv.
Július Vida (02.05.2017, 12:00)
Milan, náš pretekový poriadok nepozná žiadnu havárijnú komisiu.
Pisateľ tohoto problému asi nečítal Hlavu V. Odst. 6.
Ak v NS nemajú určenú komisiu oprávnenú manipulovať s hodinami počas preteku, tak považujem postup výcvikára za správny.
Barbirik Igor (02.05.2017, 14:58)
Mám v pamäti že keď mala väčšina z nás mechanicke hodiny a ak niekomu náhodou postáli hodiny
stretli sa v klube 3-4 chovatelia zastavené hodiny otvorili na pásku sa napísala nova komisia a hodiny
sa spustili podľa hodín niektorého člena tejto komisie spísal sa protokol o príčine a všetko bolo v poriadku.

Preto ak postupovali takýmto postupom nevidím dôvod vyradenia hodín,aj keď v dnešnej dobe s tým
môžu nastať problémy ak má mechanicke hodiny iba jeden člen organizácie v ktorej nasádza holuby.
A nevidel bi som problém ani v tom pokiaľ komisia otvorila a znova zatvorila hodiny a spísala o tom
protokol.
Zdeněk Adamík (02.05.2017, 17:27)
Pane Barbirik kde jste vyčetl že má hodiny s páskou. Já to nemohu nikde najít.
Milan Blahovský (02.05.2017, 19:11)
Julo, havárijnú komisiu sme pomenovali v NS my, mohla sa volať pre mňa za mňa "armáda spásy", ale bola uvedená ako tá, ktorá rieši problémy spomínaného typu....
Barbirik Igor (02.05.2017, 19:31)
Pán Adamík ak ste si nevšimli písal som ako sme to praktizovali .
A pokiaľ ma pamäť neklme 98% starších mechanických hodín ma pásku myslím že okrem Benzing Clok
Tak Vás poprosím neriešte tu či mali pásku alebo nemali to nie je predmetom sporu .
Zdeněk Adamík (02.05.2017, 20:48)
Tak pane Barbirik Vy už naznačujete závěry a přitom o stížnosti (o spor zatím nejde) nevíme z úvodního textu absolutně nic co by mohlo učinit věrohodné závěry. Ostatně ten postup je naprosto nesprávný, pokud má chovatel problém mohl by ho řešit "služebním postupem" a až by neuspěl tak s tím seznámit širokou chovatelskou veřejnost. A kde se stala chyba nebo chyby, to vědí jen zainteresovaní. A že jich mohlo být.
Tibor Gašparovský (02.05.2017, 21:21)
Zdenku pýtal si sa na typ hodín ide o drevený Benzing na 30holubov a príčina zastavenia pred spustením hodín sa namazalo to raziace plátno aby bol odtlačok dobre viditelný a ručička sa prilepila k plátnu ale to može byť uplne jedno aký je dovod pokial chovatel nijakým sposobom nezasiahol do chodu hodín a neznehodnotil plonbu tak to predsa nemože byť jeho chyba. V noci zastali hodiny,tak chovatel sa snažil rano reštartovať hodiny pod dohladom novej nasadzovacej komisii zloženej z troch členov,ktorý splnili všetky podmienky opetovneho spustenia konštatovacích hodín že na toto všetko im dal suhlas aj sam klubový výcvikar,avšak pri otvaraní dal vyslovený zakaz vyhodnocovacej komisii na vyhodnotenie zavodu v dotyčných hodinach a svojvolne bez udania dovodu hodiny vyradil.Ešte si dovolím napísať,že hodiny boli reštartované ešte pred pretekom.A vôbec to nie je tak ako tu píše pán výcvikár Vida lebo hodiny boli opať spustené ešte pred závodom a nie počas závodu .
Barbirik Igor (03.05.2017, 06:29)
Pán Adamík ešte raz Vás prosím neriešte tu nepodstatné veci otázka Pána Gašparovského znela
či je možné ešte raz spustiť hodiny pred štartom ktoré v noci zostali stáť .
Ja som napísal áno dá sa.
Milan Vám to napísal podrobnejšie .A Vi miesto toho aby ste napísali ako okamžite riešiť daný problém tu stále riešite nepodstatné somariny.
Ja len pevne dúfam že už Vám postačí vysvetlenie Pána Gašparovského z 21:21

Pokým je to v súlade s postupom ktorý napísal Milan a ktorý som písal Ja a teraz Pán Gašparovský vysvetlil
ako postupovali tak výcvikár nemal dôvod vyradiť tie hodiny ,pokým by neboli rozmazané a nečitateľné
otlačky .
Zdeněk Adamík (03.05.2017, 07:54)
Pane Barbirík zklidněte prosím hormony. Zásadní bylo, že z prvního příspěvku nebylo jasné téměř nic, co se týká postupu zasazovacího střediska: byly hodiny a EKS řádně zkontrolovány simulovaným závodem? Byl řádně vypracován Protokol o kontrole jímž ZS a chovatel potvrzují, že jsou hodiny řádně připravené na závodní sezonu. Pokud ano, toto by se nemuselo nebo nemohlo stát. Dále, když už se hodiny zastavily (nevěděli jsme jaké, zatímco Vy už jste odvozoval jak se má a co napsat na pásku....), tak je jasně dané jak se má v takovém případě postupovat, a to jak v případě zastavení před závodem, tak v případě zastavení v průběhu konstatování do klasických hodin a kdo tak může a za jakých podmínek, postupovat. Dále nebylo známo kdo se zúčastnil otevření a znovu uzavření hodin, jak a zda byly hodiny znovu zaplombovány a v takovémk případě se může nabízet otázka jak přítomní členové se dostali k plombám a plombovacím kleštím když tam u toho nebyl výcvikový referent jenž by měl býti jedním s držitelů klíčů k zasazovacímu střediskua skříni, kde musejí býti jak protokoly tak KL tak plombovací kleště, tak plomby v průběhu závodu uzavřeny.
Chybí mi tu vyjádření výcvikového referenta co ho vedlo k vyřazení hodin ze závodu. Chovatel pokud se cítí poškozen se jistě obrátí stížností na jeho postup na výbor OZ a ten ji postoupí k prošetření Jury, která dá návrh řešení. Pokud se zjistí chyba výcvikáře měl by být chovateli přiznán, protože se jedná o první závod sezony, průměrný možný počet bodů, který lze v takovémto závodě docílit a vůči výcvikáři vyvodit příslušné závěry.
Ale to předbíhám jelikož neznám výsledek šetření.
Barbirik Igor (03.05.2017, 09:18)
Pán Adamík ešte raz otázka znela či sa to dá,moja odpoveď je áno dá sa to.
Pokiaľ dodržali predpisy a postup urobil chybu výcvikár.
Ak nedodržali predpisy a postup majú smolu.
Ja nebudem vyšetrovať kto urobil chybu nato tam majú príslušné orgány.
Zdeněk Adamík (03.05.2017, 09:20)
Souhlasím.
Július Vida (03.05.2017, 09:27)
Pán Gašparovský. Pre mňa ako výcvikára začína závod nasadením holubov a zaplombovaním konštatovacích hodín. O všetkom, čo sa udeje potom rozhodujú vedúci nasadzovacieho strediska a výcvikár v rámci ich kompetencie.

Vy sa pýtate, my odpovedáme. Doporučujem čítať a neprekrúcať to čo je napísané podľa toho ako Vám pasuje.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené