Vyradenie z NP Gotha v OZ Liptovský Mikuláš

Ľubomír Jasovský (02.08.2017, 11:59)
Dobrý deň,

Vážený chovatelia, chcel by som Vás poprosiť o radu ,ako má kamarát postupovať ďalej . Pri dolete holubov z NP Gotha, sa ihneď pokúšal dovolať výcvikárovi OZ ( 5 x ) a chcel nahlásiť dolet holubov. Nakoľko mal stále obsadené a nevolal späť, nahlásil dolet holubov cez program MYPIGEONS do 15 min od príletu holuba ( podmienka REGIONU SPIŠ ) . Po pár telefonátoch sa následne dozvedel , že nakoľko ich neoznámil výcvikárovi, tak leteli v OZ zadarmo. Zaujímavé je ,že dolety holubov, sa po nahláseni u výcvikára a následnom telefonáte pokladníkovi, nahrávali za pomoci syna pokladníka ,do programu MYPIGEONS . A tu je jeden z dôvodov obsadenosti .....

https://www.mypigeons.live/slovakia/sk/results/view/by-fancier/r-4375-t-22200-gotha/
...............................................................................................................................................................................................................................................
Zápisnica OZ :
1.UZNESENIE
Výbor hlasovaním rozhodol o sťažnosti chovateľa p.Gurgoľa.Chovateľ ak chce mať priznané body do MOZ musí doručiť vypis hovorov od mobilného operátora s dňa doletu a hlásenia PH do 7 dní od zverejnenia zápisnice t.j.do 8.8.2017 ináč plartí rozhodnutie výboru OZ z 31.5.2017 .

PS : Ako doručiť výpis z neuskutočneného (obsadeného ) hovoru ????
Július Krško (02.08.2017, 13:39)
No takéto sústo sa ťažko prehltáva pánovi výcvikárovi keď má pán Gurgoľ medzi štyrmi poprednými holubmi tri.Závisť je veľká choroba!
Barbirik Igor (02.08.2017, 21:39)
Vo výpise je telefone číslo ktoré volal
Peter Záhorský (02.08.2017, 22:46)
Výcvikár OZ by namiesto vyradenia p. Gurgoľu mal chovateľovi poďakovať, že nahlásil holuba na mypigeons a tým ho odbremenil.

Ja som bol viac rokov výcvikárom a aj predsedom OZ a takýto prístup funkcionárov považujem za nešťastný (ak je to tak, ako je napísane v úvodnom príspevku).

Ak prišla možnosť priameho nahlasovania doletených holubov na mypigeons, hneď som ako výcvikár OZ trval na tom, že chovatelia, prípadne poverený zástupca ZO bude hlásiť holuby priamo na stránku. Potešil som sa, že nemusím absolvovať tie telefonáty. Dobre, že doba ide dopredu. Ako výcvikár som sa dostal k potrebným informáciám aj bez toho, že by som musel s niekým volať (pozrel som si hlásené dolety a veľmi komfortne sa dostal k informáciám).

Neviem, ale v dnešnej dobe považujem takéto nariadenia za určitú formu buzerácie, a hlavne preto, že je dobre doriešené hlásenie doletených holubov na mypigeons.

P.S. Doba ide dopredu, ale s ňou musíme ísť dopredu aj my.

S pozdravom Záhorský
Ľubomír Hovančík (02.08.2017, 23:03)
A čo Brussel?
Dusan Smarik (03.08.2017, 07:08)
Pan Zahorsky konečne napisal že nie je dvoležite kto nahlasil a kedy ale že to tam je tie holuby doleteli a kontrola može si to overiť aj v OZ Mikulaši to mohli urobiť ,na Slovensku zavisť je velky fenonem.Ako sa može ciťit taky chovatel čo mu to urobili hanba.
Jančok Ľudovít (03.08.2017, 08:02)
Zdravím Vás. Nahlásiť holuba výcvikárovi je potrebné aj kvôli tomu aby bola kontrola čo v najkradšom čase možná u chovateľa. Kto sa tejto povinnosti vyhýba, môže sa vyhýbať aj kontrole. Kto chce cestu si nájde. Pozdravujem Ludvik.
Ľubomír Jasovský (03.08.2017, 08:18)
Ďakujem za super reakcie.
Prečo sa vlastne ja do toho "montujem" ,ako mi povedal p. Klonga (pokladník OZ LM ) a nezabudol mi povýšenecky podotknúť ,že som vraj na smiech.... a položil tel ? Na stránku MYPIGEONS som dolet holubov zapísal na žiadosť p. Gurgoľa ja. Musím ešte dodať ,že na základe zápisnice ,ktorá dodnes nie je zverejnená na stránke OZ LM je potrebné hlásiť dolet holubov z pretekov na DT výcvikárovi OZ ,aby prebehla kontrola. To ,že neprebehla kontrola u chovateľa ,je aj chybou kompetentných , lebo tam neposlali kontrolu ,aj keď vedeli ,že holub je asi prvý v OZ.
V propozíciach NP Gotha je jasne dané :
6.....
Do piatich hodín po konštatovaní holubov je účastník preteku povinný mať konštatované holuby k dispozicii pre účely kontroly a preukázať ich kontrolným orgánom. Dolet 1. holuba 16:48:15 + 5 h. = 21:48:15


Zdeněk Adamík (03.08.2017, 08:41)
1) pokud takové nařízení je, je nutné ho respektovat, protže bylo přijaté a chovatel účastník závodu nebo předsedové ZO neprotestovali! O tom zda je či není přínosné či účelové je nesmyslné po závodě apekulovat.
2) pokud se chovatel nedovolal měl možnost použít SMS a měl povinnost splněnou a doklad v Mobilu uložený. My také hlásíme a já osobně jsem také ale jen v jednom případě hlsíil dva holuby formou SMS protože telefon koordinátora byl trvale obsazený.
Pane Krško vy vidíte dotyčnému do hlavy s tím, že tam má závist? Myslím, že tímto veřejným prohlášením dost riskujete.
Není jen výbor OZ, ale také další distance, ke kterým se může chovatel odvolat.
Jančok Ľudovít (03.08.2017, 08:52)
Po piatich hodinách môže ísť každá kontrola do pr....... už nič nezistí, len prítomnosť holuba na holubníku, ale či bol účastník závodu, nemá šancu zistiť. Pozdravujem Ludvik.
Ľubomír Jasovský (03.08.2017, 09:17)
Pán Jančok , neviem či ste správne prečítali môj príspevok. Holub bol nahlásený do programu MYPIGEONS presne 9.7.2017 o 17:00. Ak chcete tak foto hlásenia holubov Vám pošlem na email. Dokonca aj foto pokusu o spojenie s výcvikárom.
Ak to je chyba tak ,prečo region to nepovažuje za problém a holuby tam leteli za body ?

https://www.mypigeons.live/slovakia/sk/results/view/by-fancier/r-4265-t-22150-gotha/
Július Krško (03.08.2017, 09:19)
Pán Adamík,Vy by ste ako nazvali takéto počínanie člena výboru? Bol nápomocný? A ešte sa Vás chcem opýtať, podobný problém nastal na preteku Brussel u pána Šutého, keď holuba nahlásili po 72 minútach. V propozíciach preteku v bode 5. sa píše: chovateľ je povinný do 15 min. nahlásiť holuba na OZ, a OZ do 15 min na stránku SZ. Tento prípad nerieši nikto, zrejme nemá takých neprajníkov ako pán Gorguľ.
Miroslav Vavrek (03.08.2017, 09:29)
Nech žije Sovietský zväz,pardon Slovensky zväz.K NP boli vydané propozície pre všetkých účastníkov preteku a tie p.Gurgoľ splnil,tak očom vycvikár pochybuje.Ked mu p.menovaný volal 5x,tak ak ho ma uloženého tak musel vidieť ,že mu volal./neviem či aj neprija té hovory registruje operátor/,prečo mu nezavolal spätne?Holuba nahlásiť by mohol aj Puškin ak by žil alebo baba Jaga.Po druhe"vycvikar určite sedel pri počítači,ked mal zapísovať nahlasené holuby /je to jeho povinnosť/,tak určite videl nahlasené holuby p.Gurgoľa a mohol poslať kontrolu.Nerobte z chovateľov hlupakov,ked ste nimi sami a prestante vymýšľať sprostosti,len ako ublížiť inému.Takto chcete rozvíjať chov poštových holubov!
Jančok Ľudovít (03.08.2017, 10:48)
Zdravím Vás. Pá Jasovský ja nespochybňujem Vaše kroky, ani výsledky holubov. Mne ide len o tú dobu 5- hodín , čo je nezmysel. Ostatné veci sú interného charakteru a tie sa tu nevyriešia. Pozdravujem Ludvik.
Zdeněk Adamík (03.08.2017, 13:09)
Pane Krško já jen poukázal na rozdíl si něco myslet a veřejně to projevit. Povinnosti má jak účastník závodu tak pořadatel závodu. A KAŽDÝ si je musí spolnit. Pokud nesplní jeden či druhý je třeba aby nadřízený orgán konal. K tomu není mnohdy ani třeba aby někdo něco na webu vyvolával. Je třeba jít cestou kterou uvádějí Svazové dokumenty.
Jaroslav Benka (03.08.2017, 15:04)
Treba si dobré prečítatˇ pokyny vycvkovej komisií SZ z 29.4.2017 ako sa maju hlasiť holuby na VC - NP.
Ján Tisoň (03.08.2017, 16:04)
Predseda športovej komisie p.Blahovský sa jasne vyjadril o nahlasení PH z daných závodov .DF článok 10.4.2017. 19.6.2017 1.7 2017.
Sˇkoda ,že nikto nevidel mobil p.Majdiaka ,žiaden zmeškaný hovor od p.Gurgola.Neviem prečo odsudzujete p.Majdiaka vedˇho ani
nepoznate.
Šimko František (03.08.2017, 16:28)
Tu ide vo hlavne o "zlaté teľa" v tomto prípade o body kvôli ktorým niektorí z nás idú aj cez mrtvoly. Zaujímavé že nikomu nevadí že holub je vo výsledkoch , nech si bude bude , hlavne že nemá body , tak mu treba !
Barbirik Igor (03.08.2017, 20:29)
Pán Majdiak si ich mohol vymazať keď už je to v takejto fázi treba si vyžiadať podrobný výpis od
od oboch učastnikov každý operator evyduje všetky hovory prijate aj neprijate.
Pokial boly holuby hlásene na MY Pigeons není očom je to evydentné poškodenie chovatela.
Jaroslav Klonga (03.08.2017, 23:12)
P. Jasovsky ked ste ma už spomenuli tak sa vyjadrím ..nejdem sa do toho starať, ale čo viem tak sa jasne dohodli, že holuby sa budú hlasiť p.Majdiakovi ... Keď ich hlásil vám mal ste mu ísť na kontrolu vy alebo dať vedieť funkcionárom OZ, že p.Gurgoľ má z preteku holuby... Manuál k VC Slovenska bol vydaný a podľa toho sa mal riadit každý, aby mohla byť vykonaná kontrola doletu... nebudem ja predsa kontroľovať každú chvíľu hlásené dolety aby som hľadal kde kto nahlási holuba ... ja mám aj svoj voľný čas nie aby som hľadal, kontroloval, nahadzoval a hlasil vycvikarovi holuby, o ktorych sa v OZ nevie... nemyslite ??? S pozdravom Klonga ml.
Július Krško (04.08.2017, 09:58)
Jaroslav K. ak sme si vzali na plecia túto zodpovednosť, tak veru musíme obetovať aj svoj volný čas.Týmto nechcem tvrdiť, aby sa holuby nehlásili.Aj mne sa stalo viac krát, že výcvikár OZ, práve s niekým hovoril, zavolal som po druhý krát, aj vtedy bol obsadený, ale o pár minút mi zavolal on. Aj toto sa stáva. Len aby bola ochota.
Jaroslav Klonga (04.08.2017, 10:15)
Pozrite sa ja niesom člen výboru OZ, zobral som to preto aby som odlahčil výbor OZ od behania k počítaču ... nahadzoval som to cez mobil ... áno váš výcvikár vám zavolal, lebo mu prišla sms resp. zmeškaný hovor ... ale ked vám nepride ani jedno ani druhé? To už potom nie je o ochote ...
Jozef Daníšek (04.08.2017, 10:44)
Pozdravujem! 21 príspevkov a nič,iba mlátenie prázdnej slamy.A chcelo to tak málo.Iba preniesť sa cez vlastný tieň a ješitnosť.Priznať si ,že ma niekto predbehol,lepšie povedané predletel. Pogratulovať mu, popriať mu viac takých úspechov a je to vybavené.Veď už to si treba vážiť,že ten holub to dokázal.Neletel predsa chovateľ.Takýmto spôsobom si komplikovať medzichovateľské vzťahy.To si už naozaj raz nemáme kde vybíjať baterky?
Ľubomír Jasovský (04.08.2017, 14:56)
Zdravím. Je mi jasné ,že sa to tu nevyrieši,ale ide mi o spravodlivosť. Podľa akého paragrafu a nariadenia, je v stanovách trest za nenahlásenie holuba výcvikarovi ,ale priamo na stránku MIPIGEONS 0 bodov v preteku !!! Prečo výbor neriešil aj p. Brtáň Milan+M+M , ktorého holub nebol vôbec hláseny ? A posledný dotaz prečo ani Váš 2 a 3 doletený holub, nebol hláseny na stránku MYPIGEONS keď ste v tom čase nevedeli ,aký je v poradí OZ LM ? Ďakujem
Ľubomír Jasovský (04.08.2017, 18:28)
Jaroslav Klonga (04.08.2017, 21:07)
P. Jasovsky holub pana brtana bol hlaseny mne, ale ako očividne viďíte, tak som ho tam nenahlasil z toho dôvodu, že prvé 3 holuby v OZ už boli davno nahodene ... načo mám hlasiť holuby keď viem, že sa poradie prvých troch holubov nezmení? Týmto považujem túto tému za uzavretú .
Zdeněk Adamík (05.08.2017, 06:46)
Pane Klonga, nahodené mohly být, ale byly také zkontrolované? Vy už jste věděl, že žádný z nich nemůže být následně vyřazený? Majitel-é holuba-ú Vám odsouhlasil-i, že je nemáte "nahazovat"? Zajímavý poznatek, že by jasnovidec?
Dusan Smarik (05.08.2017, 07:43)
Pan Adamik čo chcete vyradovať. Na Slovensku donesie chovatel holuby na košovanie nakošuju mu holuby do boxov takon nema dosah pri košovani nič urobiť so svojimi holubami.Pri dolete holubov z preteku mu ho eks zosnima takže holub je v holubniku.Takčo tu chcete vyradovať. Jeden chovatel je povereny nahadzovať holuby na internet čo je ohromna hovadina preto že ten jeho telefon je stale obsadeni a čo znervoznuje chovatela a hlada inu možnosť nahlasiť holuba čo by malo byť normalne,vypisovať esmesky je chore. A stale hladať podvodnikov je vterajšej dobe len len v hlavach v niektorich chovatelov ktori su to sa da lachko zistiť ked čitate diskuzie na tomto fore.
Milan Blahovský (05.08.2017, 08:39)
Páni, už celý ten nadpis článku je spochybniteľný, holuby neboli vyradené zo žiadneho NP Gotha - správne by mal teda znieť - Bodovo neocenené holuby z VCS Gotha v OZ LM - tu je dôkaz .....




1.- nebol to NP ale VCS ( nepodstatné)
2.-holuby sú vo výsledkoch ako OZ Lipt.Mikuláš, tak aj v rámci VCS na stránke mypigeons.live
3. - o odňatí bodov bolubov pre vlastnú internú súťaž, akou je majstrovstvo OZ rozhodol výbor OZ na základe vlastných interných príkazov ( napr. ako je oznámenie doletu holuba výcvikárovi). Je smutné, že sa autor úvodného príspevku takto neohradil aj v prípade, kedy sa chovateľom OZ SNV a SB nezapočítali body z preteku Chomutov - v regione Spiš, pre neuskutočnenie spoločného preteku za čo oni isto nemohli,ale sa s ňou športovo vyrovnali a zlikvidovali výkonmi svojich holubov handicap 480 bodov v preteku....
4. športová komisia resp. UKK či prezídium SZ nemajú dosah na interné predpisy OZ, akou je napr. majstrovstvo OZ ( či máte niektorí pocit, že áno ?)
5. bohužiaľ sme občas svedkami záhadných doletov holubov na niektoré holubník ( zvlášť v pretekoch kedy sa nehrá o fazuľky, ale aj napr. o koef.pre olymp., MS a pod.) a preto sú niektoré opatrenia akou je trebárs nahlásenie takéhoto výnimočného doletu organizátorovi preteku potrebné ale je potrebné následne takúto skutočnosť potvrdiť kontrolou a výsledok takejto kontroly aj uverejniť v nejakom zápise. Práve tieto nedotiahnuté veci sú často zdrojom rozosielania nepravdivých "právd či poloprávd" medzi chovateľskú verejnosť a hanobia dosiahnuté výkony holubov či ich majiteľov.
6. je možné, že zavedenie verejnej "kontroly" či podania informácie o dolete holuba je vnímané z rôznych uhlov pohľadu ( buzerácia chovateľa, návod na manipuláciu s hodinami pre podvodníkov - pri EKS a dodržaní PP nemožné) a aj v tomto smere budeme musieť urobiť niektoré zmeny. Nie je predsa možné aby chovateľ prebdel noci pri možnom nočnom dolete holuba a jeho nasnímaní v EKS a pod. len aby dodržal stanovený limit....
Predsa sme sa dali na tento šport aby sa z neho stal koníček a druh zábavy a nie zdroj ďalších stresov nášho uponáhľaného a byrokratickými príkazmi prešpikovaného života.
Ľubomír Jasovský (05.08.2017, 11:12)
Ahoj Milan,
je super že sa niečo zmení, lebo ak má napr. 100 chovateľov telefonovať výcvikárovi je to nemožné. Prečo nestačí iba ( ak má chovateľ tú možnosť ) nahlásiť dolet cez program MYPIGEONS !!!! Veď to isté urobil aj p. Klonga a na základe poradia posielali kontrolu. Je smutné že aj keď už vedel kompetentný ,že má p. Gurgoľ prvého holuba neposlal tam kontrolu...... Prečo ? .....
Ak si napr. výbor OZ navrhne , že bude nenahlásenému holubovi po zasadnutí strihať chvost ,tak to bude O.K ? Ak to nepovoľujú stanovy tak to nemôže urobiť ani OZ ani výbor. ( môj názor )
Jaroslav Benka (06.08.2017, 10:24)
Ved chovatel mal dve možnosti telefonovať vycvikarovi OZ ako bolo nariadene na OZ a druha moznosť podla pokynov z 29.4. vycvikovej komisií SZ.Chovateľovi nevyšla prva možnosť tak použil tu druhu a tým nič neporušil lebo je tam dôkaz o hlasení holuba
Jaroslav Benka (06.08.2017, 10:39)
Ved taky pretek na stranke sleduju chovatelia od BA až po MI ked nasadili na pretek.Zbytočne si hadzate polena pod nohy a ničite uspech Vášich chovatelov.Funkcionar čo nema čas na svojich chovateľov nema čo robyť na takej funkcií.Ja tomu neverím,že dalši funkcionar z Vášej OZ nebol na stranke ako sa leti tento pretek v ramci VC Slovenska.
Milan Blahovský (08.08.2017, 09:38)
Ani toto ?

http://postoveholuby.euweb.cz/media/fotbd1d.gif


Vložené na požiadanie p.Spišiaka - OZ LM
Zdeněk Adamík (08.08.2017, 11:26)
"pěkné"

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené