Celoštátna výstava a účasť holubov na nej

Milan Blahovský (22.12.2017, 08:46)
Keďže mám za sebou poväčšine organizáciu oblastných výstav ( prípadne aj regionálnych) , začínajú funkcionári OZ zasielať zoznamy postupujúcich holubov na CV. Kolekciu tvorí podľa smernice CV kolekcia 18 holubov s tým, že OZ môže tieto čísla navýšiť, ale každý holub navyše je spoplatnený sumou 5 €.
Dostávam občas mailom otázku či si chovateľ nemôže doniesť holuba mimo kolekcie OZ, s tým ,že si ho zaplatí. Aby som neodpovedal každému a hlavne často a napokon to bolo aj tak prekrútené v konečnom výklade podávam nasledujúce stanovisko:
Zloženie kolekcie OZ je čisto v kompetencii výboru OZ a tento zodpovedá ( prostredníctvom štatútara OZ) za obsah zoznamu vystavovaných holubov a pravdivosť vyplnených údajov v ňom. Je možné vystaviť aj holuby navyše ako je uvedené v smernici CV, ale musí to byť prostredníctvom OZ a nie súkromnej osoby teda záujemcu o vystavenie holuba . Holuby musia byť dodané v ucelenej zásielke usporiadateľovi výstavy, ktorý spolu so zoznamom predloží výstavné karty holubov, veterinárne potvrdenie zo kolekciu holubov a uhradí výstavný poplatok.
Nikde sa teda neuvádza iný spôsob dodania či vystavenia holubov na výstave a to nie iba CV.
Napokon k výstavám existuje aj Výstavnícky poriadok a organizátori výstav resp. ich účastníci sa ním majú v konečnom dôsledku riadiť.
Termín zaslania zoznamov holubov je 1.1.2018 a doteraz mi zaslali zoznamy holubov OZ TS,LE,KN,BJ,PD,TE,GE,SN ( iba šport, kedže štandard sa vyberá na reg.výstave).
Tie OZ, ktoré majú regionálnu resp. oblastnú výstavu po 1.1.2018 nech zašlú holuby v športových kategóriach do 1.1. a štandardné po ich výstavách. Okrem katalógu pre CV je totiž potrebné spracovať aj katalóg pre Stredoeurópsku výstavu takže majte pochopenie pre túto situáciu.
Peter Záhorský (23.12.2017, 21:44)
Je smutné, že sú medzi nami aj takí chovatelia, ktorí buď z nevedomosti predpisov Výstavného poriadku SZ, alebo z drzosti si dovolia nárokovať na jednej výstave vystavovať holuba v dvoch kategóriach. Keď neuspejú v jednej kategórii, tak by chceli uspieť v druhej kategórii a to len za to, aby dostali za každú cenu holuba na CV.

Je až neuveriteľné, čo ľudia dokážu urobiť pre zviditeľnenie sa a pre svoje ego. Keď je to v rámci slušnosti a pravidiel, nemám nič proti tomu. Ale keď sa klame a špekuluje sa, tak to mi vadí.

Dúfam, že zodpovední funkcionári majú dostatočne naštudované predpisy a cit pre akú, takú spravodlivosť a bez problémov sa so špekulantmi vysporiadajú.

Vo výstavnom poriadku sa okrem iného píše, že:
5. Kategórie
b) Na jednej výstave možno jedného holuba prihlásiť len do jednej výstavnej kategórie/podkategórie

6. Účasť na výstavách a reprezentácia
c) Reprezentovať OZ CHPH v kategóriách FCI na Celoštátnej výstave môžu iba
holuby, ktoré prešli výstavou nižšieho stupňa, alebo výberom OZ CHPH

S pozdravom Peter Záhorský
Ľubomír Janda (23.12.2017, 23:46)
Pán Záhorský, netuším čo momentálne prežívate, ale asi niečo podobné som si „užil“ cca. pred rokom. Predstavte si čo sa stalo! Cez to všetko, že som vopred rozpor s Výstavným poriadkom SZ CHPH avizoval, došlo k oceneniu jedného holuba v dvoch výstavných kategóriách na tej istej výstave.

A aby toho „slovenského holubárstva“ nebolo málo, tak na následnej konferencii MDKS sa našli dvaja páni, z toho jeden funkcionár (pozn.: zatiaľ ich menovať nebudem) domáhajúci sa kreovania disciplinárneho senátu (pozn.: samozrejme v rozpore s Disciplinárnym poriadkom SZ CHPH), ktorý ma mal postihnúť za to, že som na porušenie výstavného poriadku poukázal v téme DF.

No a aby ste boli úplne v obraze, ako majú niektorí funkcionári naštudované predpisy, tak popisovaná situácia bola zapríčinená „nadčasovým“ výkladom olympijskej kategórie „E“ funkcionárom SZ CHPH a súčasne FCI, ktorý mohol platiť najskôr cca. 4 mesiace po tom, ako bol v skutočnosti už aplikovaný.
Milan Blahovský (27.12.2017, 11:49)
Vážení funkcionári, po vašom zaslaní zoznamu holubov na CV sa tieto okamžite nahadzujú do katalógu pre CV. V prípade, že ešte niečo zmeníte, prípadne doplníte a posielate nový - upravený zoznam, napíšte mi o akú zmenu ide, aby som mohol to zmeniť aj v katalógu. V opačnom prípade neručím za správnosť údajov v ňom.
Ďakujem za pochopenie.
Vianočné sviatky využili na zaslanie zoznamov tieto OZ : ZV,BA, PB,PO,
Milan Blahovský (27.12.2017, 15:28)
K "vianočným" pracovníkom patril aj p.Belanec OZ PD....
Milan Blahovský (28.12.2017, 18:35)
Dnes doručené zoznamy OZ TT,TO, RK,CA (včera)
Milan Blahovský (30.12.2017, 17:11)
V priebehu včerajška a dnes doručené zoznamy OZ ZA,PK ( bez štand.), ŠU, BY,SB,NR,LM (bez štand.) KK ( iný formát, neúplny)
Milan Blahovský (30.12.2017, 22:10)
Ešte dnes došli KE,RS,KK opravený formát.
Milan Blahovský (31.12.2017, 17:51)
Kedže je Silvester a viac energie venujeme do srandičiek a zábavy tak teda prajem všetkým chovateľom a hlavne funkcionárom, ktorí svojou prácou prispievajú k plneniu základných úloh pre fungovanie iných vecí ako sú príprava holubov na pretek a pod., príjemný podvečer a úspešný rok 2018.
Nech v tomto DF môžeme čítať viac optimistických informácii a rád ako konfrontačných príspevkov a urážok.
Hlavne teda pevné zdravie vám, vašim rodinám a vaším okrídleným spoločníkom.
P.S. Podklady sú až na dohovorené prípady zaslané, takže ďakujem ešte raz za spoluprácu.
Ľubomír Janda (31.12.2017, 22:43)
Skutočne krásne želanie, no ja si ho dovolím doplniť o prianie, aby v nasledujúcom roku už nevznikali situácie škodiace členskej základni a zároveň vyvolávajúce príspevky, ktoré sa niekomu môžu javiť ako konfrontačné, či až urážlivé.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené