Zrušenie ŠP (športových pásiem) na VZ SZ CHPH (25.11.2017)

Peter Záhorský (02.01.2018, 20:16)
Nikde v zápisnici z VZ SZ CHPH (25.11.2017) som sa nedočítal dôvody zrušenia ŠP (športových pásiem).

Kedže nepoznám dôvody zrušenia, tak ani neviem posúdiť opodstatnenosť zrušenia ŠP.
Nepovažujem zrušenie ŠP za správne a uvediem dôvody prečo:
1. Podmienkami FCI pre výstavné účely je 20 chov./150 hol. (pre kat. C a Štandard), alebo 20 chov./250 hol. (pre kat. A, B, E).
Tieto podmienky spĺňajú viaceré ZO na Slovensku a môžu si koef. použiť pre výstavné účely.
Definícia ŠP znela:
D/ ŠP - športové pásmo je dobrovoľné združenie dvoch alebo viacerých ZO v rámci jedného
VS alebo OZ – len ak nemajú vytvorené VS. Vznik ŠP berie na vedomie výbor OZ.
Neviem prečo min. dve ZO v ŠP už nemôžu koef. použiť pre výstavy? Samostatná ZO môže, dve, prípadne viac ZO (v ŠP) už nemôže. Nerozumiem tejto logike.

2. Niektoré OZ na Slovensku sú tak ,,veľké,,, že vo výsledkoch OZ nemajú ani 50 chovateľov, ktorí za celú sezónu získali aspoň 1 bod. Takýchto OZ na SR je 8 (Brezno - 45, Dubeň - 41, Gemer - 46, KNM - 47, LM - 47, Martin - 48, PD - 43, RS - 44). Informácie som čerpal z časopisu Poštový holub č. 4/2017. Možno aj tieto OZ rozhodli o zrušení ŠP. Veď o nič neprišli, viaceré OZ možno nevytvárali ani VS.
Naproti tomu existovali ŠP, ktoré skoro konkurovali niektorým OZ počtom chovateľov.
Napr. ŠP Požitavie (OZ LV), ktorého som členom má vo výsledkoch 31 chovateľov (ŠP Požitavie tvoria 3 ZO a 42 členov!).

3. Motiváciou pre udržanie veľkých OZ na SR by malo byť vytváranie viacerých nižších organizačných zložiek, z ktorých by si mohli chovatelia použiť koeficient. Namiesto toho sa možnosti zužujú. Potom sa nečudujme, že vznikajú ,,veľké,, OZ.

Možno pre väčšinu čitateľov (chovateľov) na tomto DF sú podobné témy, ako uverejňujem nezaujímavé. Teraz je v kurze na tomto DF otvárať biznis témy, z ktorých majú hlavne prospech predávajúci. Tém, ktoré by riešili problémy súvisiace s pretekaním, výstavami, podmienkami MS, atď. je málo. Očakával by som aspoň od funkcionárov na všetkých úrovniach SZ, ktorí určujú smerovanie nášho športu, že ich to zaujímať bude.

S pozdravom Záhorský



Alexander Hlavatý (03.01.2018, 21:36)
Úplne s tebou Peťo súhlasím pretože je vrcholne nespravodlivé ak môžu podmienky FCI využívať v ZO ktorá má 20 členov aj s babkami vnuckami aj s nevestami a dve ZO s 25-viac aktyvnimi členmi nemôžu. Veľká vďaka členovia Valného zhromaždenia....
Tibor Balogh (04.01.2018, 06:50)
Šaňo máš úplnú pravdu !!!!!!
Martin Urban (04.01.2018, 10:25)
Ako je to smutné že máme kategórie ktoré sú pre skupiny a nie pre všetkých a máme dlhé trate do 800 asi ani toľko nemajú a potom sa čudovať ,že koľko je dlhotratovich holubov. Mne sa páčilo Česko moravské majstrovstvo s Ostende kde vidno holubi ktoré na to majú a dvojdňový pretek je raritou dobi .Mal by to byť holubarsky Sviatok v kalendári .
Martin Urban (04.01.2018, 10:28)
To máte všade to isté s každou kategóriou sa špekuluje či je to tá alebo iná furt to isté a nič lepšie ako bolo už nevymyslel nikto .....
Martin Šmondrk (04.01.2018, 20:17)
Ako mohlo 8 "veľkých" OZ rozhodnúť o zrušení SP?Kde boli ostatní?Nebolo to skôr preto aby sa zhoršili koeficienty niektorých špičkových chovateľov ? Zaujímalo by ma koľko chovateľov na Slovensku je za a ktoré proti zrušeniu SP.

S pozdravom Šmondrk.
Martin Šmondrk (04.01.2018, 21:25)
Koľko*
Buček Eduard (04.01.2018, 21:28)
P.Šmonrk Ja som sa na konfer. k tejto veci vyjadril že je to nespravodlive, že by sa v tom prípade mali zrušiť aj výsledky ZO ktoré maju viac ako 20 členov. U nás 3 ZO vaic ako 25 členov a 3 ZO menej ako 20 členov je to spravodlivé pre porovnanie ak jeden ma možnosť výberu pre výstavu z viac kombinácii a druhý nie. A pritom platí tak isto členské. No bohužiaľ viac bolo hlasov za zrušenie ,možno aj preto že niektor celkom tomu neporozumeli . Bolo to tam prezentované od niekolkých chovateľov že sa v SP špekuluje.
Otázka znie. Nebude sa teraz špekulovať v ZO ktorým bolo zrušené SP a majú trebars 16 alebo 19 chovateľov . Nedohlasia svoje deti ako ďalších členov ,aby plnili podmienky FCI. ?
Peter Záhorský (04.01.2018, 21:52)
Ja som poukázal na zrušenie ŠP a rád by som poznal dôvody zrušenia.
Keby som vedel, kto podal na VZ SZ návrh na zrušenie ŠP, tak by som moje otázky smeroval adresnejšie - navrhovateľovi.
Niekto to predsa musel delegátom VZ SZ navrhnúť a zdôvodniť.

Ak by boli dôvody opodstatnené, dobré, logické, systémové, tak by mi možno otvorili oči a poďakoval by som za vysvetlenie a téma by bola uzavretá.
Asi bude náročné zdôvodniť, že chovatelia z výsledkov v rámci jednej ZO môžu použiť koef. pre výstavy a chovatelia z celkov tvorených z dvoch, prípadne viacerých ZO (v ŠP) už nemôžu (samozrejme za splnenia podmienok FCI)!

Som členom SZ, ktorý ma právo na informáciu, ktorá akosi nechodí. Asi je to nezaujímavé!

Dnes je už iná doba, dnes nepostačuje odpoveď - lebo medveď, prípadne odignorovanie.
Možno je funkcionárom nepríjemné odpovedať na určité otázky. SZ je budovaný na demokratických zásadách a k demokracii patrí aj diskusia. Každý funkcionár musí počítať aj s tým, že bude vystavovaný rôznym situáciám, aj tým nepríjemným.
STANOVY
SLOVENSKÉHO ZVÄZU CHOVATEĽOV
POŠTOVYCH HOLUBOV
III. ČASŤ
Organizácia a pôsobnosť orgánov zväzu
§ 9
Zásady organizácie
1. SZ CHPH je budovaný na demokratických zásadách. Všetky orgány – od najnižších po
najvyššie sú volené členmi demokratickým spôsobom a sú im za svoju činnosť zodpovedné.
Sú povinné prerokovávať a včas riešiť iniciatívne návrhy, pripomienky a sťažnosti členov,
dôsledne dodržiavať právne predpisy....

Minimálne by som očakával reakciu predsedu Športovej komisie SZ, ktorý doteraz aktívne diskutoval.
Moje posledné témy s dotazmi ohľadom MS, zrušenia ŠP, tvorba pretekových plánov priamo súvisia s pretekaním, čo priamo spadá pod Športovú komisiu SZ.

Bol som konfrontovaný chovateľom, že aj mne trvalo určitú dobu, pokým som prišiel na určité nedostatky a dopady. Reagoval som nasledovne: ja som ani nenavrhoval a ani nehlasoval. Rozmýšľať mali tí, čo navrhovali a čo hlasovali!!!

Dúfam, že niečo podobné, čo napísal Janko Jesenský v roku 1929 neplatí aj v našom športe.

Janko Jesenský, 17. júl 1929
Demokratické voľby

V tých voľbách demokratických
je predsa čosi novô,
a to je, že hlas národ má
a vyvolený slovo.

Pred dažďom rastú oblaky,
pred voľbami zas sľuby,
po daždi rastú rýdziky,
po voľbách – prázdne huby.

Pri voľbách národ vyberie
si stranu milovanú,
po voľbách strana milovaná
ho odloží – na stranu.

A pravda pravdou zostáva
pod potmehúdskym slncom:
voliči prídu ku urnám
a vyvolený – k hrncom.
Peter Blanarovič (05.01.2018, 08:23)
Dobrý deň
Organizačnými zložkami SZ CHPH sú : oblastné združenia s právnou subjektivitou
základne organizácie s práv. subjektivitou
športové kluby s práv. subjektivitou
regionálne združenie bez práv.subjektivity
Tieto org. zložky majú právo organizovať a poriadať.Tento nesúlad medzi pretekovým poriadkom a zák. dokumentom je v tom že ŠP a VS nie je org. zložkou SZ CHPH.To znamená že nemôže organizovať ani poriadať.Môj názor.



Milan Blahovský (05.01.2018, 10:34)
Už niekoľko dní sledujem ako sa snažíš Peter Z. ma vyprovokovať svojimi cielenými príspevkami k možno tvdšiemu komentáru ( a nie len ty). Odpoviem ti teda na pár vecí, ktoré ti "nedajú spať". Považoval som ťa za seriózneho až do chvíle, kedy si mi v maili napísal aby som ti nevolal a napokon si ani nedvihol keď som predsa len zavolal. Je to tvoja vec s kým budeš a o čom budeš hovoriť, si sa tak rozhodol, rešpektujem to.
V prvom rade by som sa svojimi otázkami najprv obrátil na štatútara OZ, ktorý reprezentoval tvoje OZ na poslednom VZ a ako ho poznám určite by nič iné nepovedal ako napíšem..

1. ŠP a ich zrušenie - V bode novelizácie PP sa zástupca OZ Trnava p.Čmarada dožadoval riešenia bodu ŠP - ich tvorba, schváľovanie a pod. K tomu sa hneď otvorila diskusia a niekoľko rečníkov označilo zo svojho pohľadu ŠP ako za účelové zoskupenia, ktoré prinášajú viac problémov ako pozitív. Okamžite sa podal teda protinávrh a to za zrušenie ŠP. Keďže o návrhu sa hlasuje tak sa aj hlasovalo a väčšinovým pomerom sa tento bod odsúhlasil v znení ako bolo uvedené. Kto ako hlasoval a čo urobil preto, aby to nebolo zrušené to ti teraz nepoviem, moje oči nie sú napojené na záznamník.
Osobne som bol za zachovanie ŠP s tým, že som navrhol aby sa o tvorbe a zložení ŠP rokovalo na konferencii OZ a nie bolo dohodou 2 ZO ako v minulosti...
Vždy som bol za silné celky či to OZ alebo ZO a to, že sa možno vedie istá antikampaň proti ZO, ktoré majú aktívnych 20-30 chovateľov, ma uráža, keď tu niekto píše o deťoch, vnukoch či babkách v ZO aby mali platné takéto výsledky. Väčšina porušení PP je v kluboch, kde sa stretáva pri nasadzovaní 5-7 členov a o opaku ma nik z vás nepresvedčí. Štatistiky neklamú. Možno to niekomu vyhovuje, že sa umelo držia na Slovensku OZ, kde je problém odletieť pretekový plán v súlade s podmienkami MS, kde niekoľko rokov členovia nie sú schopní dodať kolekciu holubov,na národnú výstavu, kde polovica športových kategórii nemá zastúpenie a keď má tak na úrovni piatej ligy ak porovnám s futbalom. Mňa to ale mrzí a poviem to na rovinu. Nepotrebujem falošných priateľov.
2. Tvorba plánov a zaradenie VCS do plánu OZ Levice -
Podmienky MS ( kategorie a isté limity) nie je možné pri súčasnom modele psotaviť tak aby 100 % členov SZ ich malo ideálne a aby si každý funkcionár na 100 % splnil svoju víziu. To, že pár členov ( vo vašom prípade 10 % ? ) je v jednom preteku poškodených neznamená, že model je nesprávny resp, nerealizovateľný. Neskúmal som to ešte podrobnejšie, ale mám pocit, že takýchto "problémových" pretekov ako je u vás VCS je v iných OZ minimum, teda ako vôbec sú ( možno ešte OZ Zvolen -19 chovateľov či LM - 12 chovateľov ). Keď to premením na % tak je to 0,01 % členov SZ. Týmto sa teda z celej duše ospravedlňujem za to, že ich funkcionári pri zaradení preteku Gotha ako 14. v limite do 665 km poškodia o jeden pretek do MS. Dúfam, že je medzi nimi aspoň jeden, ktorý sa opačne poteší zo situácie, že bude mať pre výstavnú kategóriu FCI - Šport E o jeden pretek viac a že týchto chovateľov zo závistí z tej skutočností nebudú mať chuť vyradiť do iného OZ.
My chovatelia sme už raz takí, že pokiaľ nám niečo neklapne na 100 %, potom hľadáme iba viníka a závidime tomu komu sa to pošťastilo.
Koľko vecí v našom športe je nespravodlivých a nie je to ideálne a rovnaké u všetkých ??? Prečo niekto má možností trénovať holuby už skoro na jar a ďalší to skrz dravcov či snehu ešte nemôžu ? Prečo je niekto v OZ na konci a musí na pretek nasadzovať svoje holuby o 3 hodiny skôr ako ten posledný v OZ ? Prečo si niekto môže dovoliť na sezónu dovoliť chovať 200 ks a iní iba napr. 50 ? Prečo svojím holubom niekto podáva to najkvalitnejšie krmivo a ďalší iba to čo zoženú po žatve ? Prečo koef. MDKS nie sú zaradené do MS ? A takýchto otázok, na ktoré sú samozrejme odpovede, je v každom OZ, regióne či na Slovensku viac ako dosť a nemôžu byť ideálne pre každého. Podobne je tomu tak s tým, čo na tomto DF propagujeme. Jedna odpoveď sa nám páči, ďalšia nás vyvedie z rovnováhy.
Pokiaľ schváli väčšina nejaký návrh či model súťaženia, potom sa s tým vyrovnajme a pracujme na tom inteligentne, aby sme svoje protiargumenty dokázali vo vhodný čas predložiť a presadiť. Po vojne vie byť každý generálom .

Milan Blahovský (05.01.2018, 10:43)
Ešte jeden bod, ktorý som chcel vložiť a unikol mi. Prezídium prijalo rozhodnutie o odobratí prístupového práva do DF SZ nečlenom SZ
( až na výnimky ) a osobne som bol proti tomu. Nepáči sa mi to, ale rešpektujem rozhodnutie väčšiny a verím na zmenu.
Radšej si na tomto DF prečítam príspevok českého či maďarského chovateľa, ktorý sa snaží poradiť v téme, ktorá pomáha členskej základni, ako čítať niektoré pokusy o vetné spojenia našich členov SZ. To, že sa stalo z DF miesto na prezentáciu reklamy svojich chovov či produktov, s tým nič nenarobíme. Možno by stálo za myšlienku otvoriť na tomto portály inzertné okienko a tam by sme mohli okrem reklamy písať aj viesť napr. zoznamovaciu kampaň typu Hľadám priateľa ( ku ) na jednu sezónu či noc ...
Marián Fibich ml. (05.01.2018, 12:36)
Dobrý deň,
pôvodne som sa do diskusie nechcel zapojiť, ale predsa pridám 2 postrehy, skôr na zamyslenie, aby sa možno v budúcnosti predišlo podobným debatám.
1. Podľa mňa väčšina ŠP bola robená tak, aby sa kompenzovali určité rozdiely v rámci OZ, či už dĺžka alebo vietor, každá ZO ako sa rozhodla. ŠP musia byť predsa vytvorené účelovo, na čo by potom boli? Účel som už napísal - kompenzácia určitých podmienok, ktoré ťažko ovplyvníme, ale schvaľovalo ich OZ. K tomuto bodu ešte musím pridať to, že ako mali hlasovať zástupcovia OZ, keď sa tento problém otvoril až na VZ ? No hlasovali ako zástupcovia seba a nie OZ, podľa mňa, sa o tom malo hlasovať najprv v OZ a až na ďalšom VZ niečo rušiť, to by bolo regulárne.
2. Ďalšia vec, ktorá ma zaráža, že tieto veci trápia človeka, ktorý za celú pretekovú sezónu starých holubov nasadí holuby na 3 preteky, ak som to teda dobre pozrel vo výsledkoch, kde pri týchto pretekoch ŠP sa ani nedajú vyhodnotiť. Ak potom rozhodnú takíto ľudia o zrušení alebo nezrušení, nasleduje takáto diskusia.
Barbirik Igor (05.01.2018, 12:54)
Zdravím vás zareagujem na túto tému len všeobecne.
Obrovske nedostatky vydím na schôdzach akého koľvek stupňa na ktoré zástupcovia prichádzajú
nepripravený,nie z dôvodu že by nemali záujem ale z dôvodu že k téme o ktorej sa jedná dostanú
informácie a v poslednej chvíli a nemajú možnosť si ju premyslieť aby vedeli zareagovať pri hlasovaní.
A potom hlasujú tak ako hlasujú ,a keď sa ích po hlasovaní na to spýtate tak vznikne medzi nimi hotová vojna.
Je až zarážajúce že delegáti hlasovaly za zrušenie ŠP v ktorom chovatelia splňajú podmienky ako
v počte chovateľov tak aj v počte súradníc čo veľmi veľa ZO nesplňa a ak splňa tak len čiernými
dušami.V prvom rade by sa mali riešiť tieto skutočnosti aby ZO splňali nielen počet chovatelov
v podobe čierných duší rodinných príslušnikov ,ale aby mali aj 20 rôzných adres a súradnic.
Ekzistujú ZO gde sa uvádza 23 členov ale z tých 23 je iba 12 súradníc a 11 čierných duší.
A s takýmto niečim sa určite nedá súhlasiť.
A preto by výsledky takýchto ZO nemali byť ani uznané.
Ďalší problem na konferenciach SZCHPH sa schvaľujú aj športové kluby a tu je zas problém ak už schvália športový klub a postavia na uroveň OZ tak by to malo byť aj zo všetkými právami ake majú aj OZ a nie iba čiastočnými to znamená že výsledky a koeficienty dosiahnute v týchto kluboch majú
byť rovnocené z OZ a majú ísť do MS a na CV priamo z týchto klubov a nie prostredníctvom OZ.
Aké práva potom majú ? keď sa nemôžu prezentovať cez tieto kluby do MS ani na CV.
Vrátim sa ešte k športovým pásmam ktoré sa ľahko dajú premenovať na VS 1,2,3,4......ale ZO
z čiernými dušami v podobe rodinných príslušníkov žena, babka ,dcéra a pod ...ťažko premenujete
stále tam z 20 členov ostáva len 12 súradníc a 8 čierných duší.
JOZEF JAKUBČÁK (05.01.2018, 12:55)
Milan je fajn že si zareagoval a má to hlavu aj patu i emóciu p. Záhorský vo svojich príspevkoch a ja tiež nechápem ako može dojsť k tomu aby zanikli športové kluby aj keď za návrh sa hlasovalo na VZ.Prečo nevyužíť podmienky FCI aj naďalej pre našich chovaťeľov
ak je tu taká možnosť.Bol som na dvoch VZ a dodnes počujem slova p. Chytila o návrhu na DT preteky v rámci Slovenska..."co si myslíte
že mi sme tak blbý že pújdeme s Vami letet Schwerin? /nie mi sme tak blbý že s Vámi niektorý na východe stále letíme vašu Gothu/.Alebo naco sou nám peníze treba ich dat do výher./do akých výhier? sa pýtam je Gotha National ako na západe je to o celom Slovensku?Tým som chcel len priblížiť atmosféru takého zhromaždenia.....Ak nejaký blbec dostane nápad na VZ a dá zaň hlasovať a vačšina ho podporí lebo je to len o závisti tak je koniec?
Preteková komisia prečo nevytvorí model ako sa to dá z podporou vačšiny chovaľov ŠP nastaviť aby pomáhali chovaťelom na Slovensku sa presadiť v súťažiach FCI Chápem štruktúry zvazu aj čo je VZ aj to že delegáti zastupovali OZ. ale nechať to tak je pekná blbosť.
Alexander Hlavatý (05.01.2018, 16:02)
Milan, teba vôbec nemusí urážať moja poznámka o "bankách, vnuckach a nevestach", lebo sa to týka úplne inej ZO ktorá takto bez problémov funguje ako to popísal Igor. Ja viem, že Športové pásma sú není treba tým OZ ktoré majú málo cez 50 členov a ani tým zástupcom zo silných ZOčiek ktorý hlasovali na VZ. Nech žije závisí a ak sa dá, tak to tým ostatným znepríjemňujme...
Milan Blahovský (05.01.2018, 16:34)
Skutočne boli mnohé ŠP utvorené presne z dôvodov ako píšete ( potrebných 20 chovateľov a pod.) ,ale boli aj také, ktoré boli účelovo vytvorené pri nelogickom geografickom položení a práve tieto dôvody nahrali na smeč ich odporcom. Stačilo aby sa pár funkcionárov ZO dohodlo.
ŠP pásma Šani, u nás boli vnímané pozitívne ( až na členov 1 ZO, ktorá bola podobne ako v TT "navyše") a podporovali sme ich fungovanie presne z dôvodov ako vnímajú tie menšie OZ a hlavne ZO, kde sa vedeli dohodnúť. Keď je až tak vážny záujem na tvorbu spoločných výsledkov a rozhodnutie VZ vám to znemožnilo, čo tak sa spojiť v rámci takýchto malých ZO do väčšieho celku ( novej ZO kde budete mať potrebný počet účastníkov preteku) a pôvodné celky by boli iba formálne vhodné pre tvorbu NS v prípade, že sú takéto celky ďalej od seba ??? Poznám však aj také prípady, že sú ZO umelo vytvorené v lokalitách vzdialených od seba pár km, len aby si niekto dokázal, že je najlepší na ulici. Stačí trocha pouvažovať. V našom "silnom" OZ sa verím riešenie isto nájde ako a čo ďalej.
Útokov proti silným ZO a snahy o ich destabilizáciu som zažil počas svojej chovateľskej kariéry viac ako dosť a nebolo to iba komentármi o mŕtvych dušiach. Sme predsa na Slovensku a tu to je už viac menej tradíciou.
Vôbec som teda nemieril na tvoje hodnotenie a viem o čom píše aj Igor, ale neviem sa dopátrať kde je uvedené, že podmienku platných výsledkov tvorí 20 rôznych súradníc chovateľov. Skôr som sa v poslednom období stretol s opačnou otázkou a síce prečo nemajú chovatelia s rovnakými súradnicami rovnaké práva v oblasti nasadzovania PH na pretek či vyhodnocovania preteku ?
Marián Fibich ml. (05.01.2018, 16:48)
Dobrý podvečer,

predsa musím ešte doplniť môj príspevok, veľmi zle som pochopil predošlú správu p. Blahovského a chcel by som sa ospravedlniť p. Čmaradovi, teraz už menovite.
Chcel dobre pre veľké OZ a dopadlo to presne opačne. Ale po tom čo mi povedal do telefónu, sa ani nečudujem, už chápem ako je možné že väčšina hlasovala za zrušenie ŠP. Je to jednoduchá matematika, veľa OZ má tak málo členov, že nepotrebujú žiadne ŠP a v ďaľších OZ ktorých sa to týka sa zase nájdu ZO s viac jako 20 členmi a tie tiež zahlasujú za zrušenie a výsledok je na svete, ľahká matematika a potom sa my môžeme čudovať kde je väčšina. A prečo? Je to tak je ľahké si domyslieť, časť konkurencie už dopredu odstavili, smutné hlavne teraz, keď nášmu športu základňa prudko klesá a my sa bijeme do pŕs ako chceme pritiahnuť mladých. Týmto spôsobom asi nie...
Peter Záhorský (05.01.2018, 22:32)
Dobrý večer p. Blahovský,

na úvod by som Vás chcel poprosiť, aby ste sa namiesto posudzovania môjho charakteru zaoberali s podnetmi, ktoré som podal.
Ja som sa snažil a budem sa snažiť aj naďalej byť vecný.

Krátko sa vrátim k Vami posúdenému môjmu neserióznemu konaniu - že som Vám nedvihol telefón. Neviem čo Vás vedie k tomu, že na verejnom DF vyťahujete súkromnú komunikáciu medzi nami. Asi je to účelové. Ja som to na rozdiel od Vás neurobil. Nižšie to urobím, ale len z dôvodu upresnenia situácie.
Moja reakcia, že aby ste mi nevolali bola a je z môjho pohľadu opodstatnená. Po vzájomnej e-mailovej komunikácii, v ktorej som poukázal na porušovanie zväzových dokumentov a nabádanie na ich porušovanie a Vašich (podľa mňa) alibistických odpovedí, som Vám napísal:
citujem text z e-mailu (ctrl c - ctrl v):
Prosím, zajtra mi nevolajte. Som sklamaný z Vašich reakcií.
Zároveň ďakujem za radu a obrátim sa s mojim problémom na iného člena Prezídia SZ.
S pozdravom Peter Záhorský

Chcel som to nechať tak, ale asi bude najlepšie keď využijem Vašu radu a obrátim sa s problémom na kompetentný orgán SZ, aby zaujal stanovisko a dal za pravdu Vám, alebo mne a bude pokoj.

Podľa Vašich reakcií usudzujem, že ste moje diskutovanie v témach, ktoré priamo súvisia s pretekaním (a to spadá do pôsobnosti Športovej komisie SZ, ktorej ste predsedom), zobrali osobne, ako nejaký môj útok na Vašu osobu. To sa ale mýlite.

Ak sa mýlim ja a moje podnety boli zle adresované, tak sa Vám vopred ospravedlňujem a zároveň Vás žiadam o usmernenia, na koho sa mám obrátiť. Ak to ale spadá pod Vás, ako predsedu Športovej komisie SZ, tak Vás žiadam o vecné diskutovanie bez emócií. Na koho sa mám obrátiť? Na suseda, alebo na starú mamu. Je logické, že podnety adresujem kompetentným.

Inak, so mňa nemusíte mať žiadne obavy. Ja nechcem získavať žiadne plusové body na tomto DF, ktoré by som zúročil v prípadných voľbách do vrcholových orgánov SZ a to už vôbec nie na Váš úkor. Moje ambície sú oveľa skromnejšie. Opäť po rokoch a po odstúpení z oblastných a regionálnych funkcií by som sa chcel viac venovať holubom samotným, aby to holubárčenie nebolo len o diskutovaní, ale aj o nejakých výsledkoch. Dôkazom toho je aj moja reakcia na nedávny návrh Prezídia SZ, ktorý ma navrhol do Disciplinárneho senátu SZ. V dostatočnom predstihu som poslal písomne prezidentovi SZ oznam, že ďakujem za prejavenú dôveru a že z osobných dôvodov nemám záujem pracovať v DS SZ.

Ale keď mám pocit a potrebu riešiť to, čo sa nás všetkých a teda aj mňa bytostne dotýka, tak to riešim. Moju funkcionársku dráhu som začal ako výcvikár ZO, neskôr som bol výcvikárom OZ, atď. Počas celej tejto doby som riešil podobné veci, ako riešite teraz Vy v Športovej komisii SZ.
Sedem rokov som ako oblastný funkcionár tvoril návrhy PP a dohliadal na to, aby obsahovali všetky náležitosti, ako podmienky MS, FCI, IM, atď.
Vždy som si dával záležať na detailoch, aby som predišiel problémom. Keď sa prípadne niečo nezvládlo, veľmi ma to mrzelo. Niekedy nestačí merať ani dvakrát.
Asi po určitej praxi výcvikára OZ vidím niečo viac, ako väčšina chovateľov a preto sa netreba čudovať, že poukazujem na nedostatky, ktoré súvisia s tvorbou pretekových plánov.
Paradoxom je, že poukazujem na nedostatky v predstihu, keď je možná ešte náprava a za to som kritizovaný. Lepšie by bolo sa škodoradostne smiať, keď sa bude prípadne vyraďovať?

Funkcionárčenie a s tým súvisiace skúsenosti ma naučili aj ďalšiu vec a to, že treba byť predvídavý a preto v poslednom období radšej preferujem písomnú komunikáciu, aj keď je časovo náročnejšia. V minulosti sa mi to už veľa krát vyplatilo, keď začali protistrany prekrúcať a dezinformovať. Stačilo vyhľadať text v e-maile a bolo po probléme. Je to bič pre mňa aj protistranu.

Na záver Vás p. Blahovský prosím, aby ste moje témy spadajúce pod Športovú komisiu brali neosobne a neurážali sa.
Tým, že ste dobrovoľne prijali post predsedu asi najnáročnejšej komisie, ste si poriadne naložili na chrbát.

Vopred ďakujem za pochopenie a vecné diskutovanie.
Ľubomír Janda (06.01.2018, 00:13)
Na DF SZ CHPH zvyknem reagovať len v prípadoch kedy mám pocit, že ide o veci skutočne podstatné a v tomto prípade sa tohto tušenia akosi nemôžem zbaviť. Niekto tu napísal, cit.: „Milan je fajn že si zareagoval a má to hlavu aj patu i emóciu ...“

No ja neviem!? Môže mať konštatovanie, cit.: „To, že pár členov ( vo vašom prípade 10 % ? ) je v jednom preteku poškodených neznamená, že model je nesprávny resp, nerealizovateľný.“, hlavu a pätu? Pre mňa je neakceptovateľný systém, ktorý poškodí v preteku čo i len jedného chovateľa!!!

A nie je zistenie, že časť chovateľov, cit.: „ ... funkcionári pri zaradení preteku Gotha ako 14. v limite do 665 km poškodia o jeden pretek do MS.“ a súčasná viera, cit.: „ ... že je medzi nimi aspoň jeden, ktorý sa opačne poteší zo situácie, že bude mať pre výstavnú kategóriu FCI - Šport E o jeden pretek viac ...“ na jednej strane diskriminačným praktikom a na strane druhej zvýhodnením, ktoré do „fair-play“ súťaženia vôbec nepatrí???

Ja tieto vyjadrenia vidím skôr „na uterák“ ako na chválospevy! A to sa hovorí, že: „Nová metla dobre metie!“
Jančok Ľudovít (06.01.2018, 05:47)
Zdravím Vás. PP-HL-1 O.U. b- 2/ A, B. S pozdravom Ludvik.
Miroslav Vavrek (06.01.2018, 08:22)
Pán Janda mate úplne pravdu.Tento schválený pretekový model je nielen neakcepovateľný a diskrimináčný,ale je aj v rozporé s Pretekoým poriadkom ako uviedol p.Jančok a p.Záhorsky a potvrdzujú to aj vyjadrenia kompetentných.Výrok Janka Jesenského spred cca 90siatých rokov je pravdivý aj v dnešnej dobe.Niektoré vyjadrenia vôbec nemajú ani hlavu ani pätu,možná iba emócie.
JOZEF JAKUBČÁK (07.01.2018, 08:14)
P.Janda to ze som napisall v uvode mojho prispevku ako som vnimal reakciu p.Blahovskeho je len o tom ako objasnil okolnosti navrhu na zrusenie sportovych pasiem....
Ze nechali hlasovat a preco to vystihol p.Fibich samozrejme to zavistlivcom ktory su hlavne v radoch prezidia vyhovuje inak by o takej veci ani nedali hlasovat....
Barbirik Igor (07.01.2018, 10:56)
Nie je to tak dávno čo som na tomto fóre presadzoval model vyhodnocovania RG,OZ,VS,ZO,a podobne ako je aj SP bolo to dosť tažké dosiahnúť,ale nigdi by ma nenapadlo že sa to takto zvrhne
a začne sa to zneužívať pomocou čierných duší. Bol som zastancom silných ZO aj keď niektorý boli
proti.
Bol som aj znechutený keď mladý chovateľ nemohol byť MS len kôli tomu že ZO nasadzalo udajne 6
členov a mladý chovateľ mal spoločnú adresu z otcom,a ako sa okolo toho vystrájalo .
Na margo toho SZCHPH schválil že holubík nemôže byť na spoločnom pozemku čo mi pripadalo
veľmi dyskriminačne.
Som veľmi prekvapený že v dnešnej dobe keď sa dosiaholi pre chovateľov slušne podmienky aj
v podobe ŠP sa niekto nájde a bez toho aby si overil čo chcú chovateľia a dal im možnosť vyjadriť sa
podá návrh na zrušenie ŠP a delegáti bez toho aby dostali súhlas svojich členov o takto závažnej
veci hlasujú proti svojim členom podľa mňa je to choré a toto hlasovanie nemôže byť ani patné.
Tieto pásma boli dobré už aj z toho dôvodu že nepredstavovali čierne duše,preto som prekvapený
že niektorý naznačujú že su im bližšie ZO s čiernými dušami ako ŠP bez ních.
Pre mňa sú takéto ZO v ktorých je jedna tretina ba až skoro polovica čierných duší neprijateľné a myslím si že práve k takto fungujúcim ZO by mal zaujať stanovisko SZCHPH aj konferencia SZCHPH.
V neposlednej rade si myslím že na najbližšiej konferencií SZCHPH by mali delegati prehodnotiť
svoje stanovisko voči ŠP a počúvať čo chcú ich členovia ktorých zastupujú a nesklamali ich dôveru.
Zubaj Ladislav (07.01.2018, 14:08)
Pri čítaní vašich príspevkov už minimálne 3 dni uvažujem, že po 40. rokoch som zistil, že nerozumiem holubiarom, holubiarstvu a celkovo vášmu zmýšľaniu o holuboch. Vždy aj keď som bol v prezídiu som chcel holubiarom pomôcť a takisto aj ľudia s ktorými som tam vtedy sedel. Presadzovalo sa a presadzuje sa v pretekaní poštových holubov jasné a zrozumiteľné pravidlá tzn. nabalovací systém a zabraňovalo sa rôznym špekulantom a kombináciám v OZ. Veď dobre si všetci pamätáme na celoštátnu výstavu v Púchove, kde niektoré OZ doniesli na túto výstavu plnú káričku výsledkov, ktoré kombinovali a priamo na výstave prepisovali karty a menili kategórie. Od tejto výstavy sa chceli zaviesť pravidlá, aby všetci mali na slovensku rovnaké podmienky tzn. schválilo sa, že základné výsledky sú zo ZO, ktoré plnia podmienky. Potom sa vymysleli VS s tým, že každá OZ si vytvorila VS podľa ZO alebo súradníc ľubovoľný počet VS, ktoré mohli splniť. Nasledovali výsledky OZ a potom región a vyšší región. Boli prísne zakázané kombinácie (po slovensky podvody). Teraz sa pýtam : Kde medzi to chcete zaradiť športové pásmo? Mne to pripadá tak a máme na to aj príklady z rôznych OZ, kde vo VS s 3 ZO boli chovatelia nespokojní a chceli sa zbaviť konkurencie v jednej ZO, takže špekulovali a vymysleli športové pásmo bez uvedenej ZO, ktorá ostala sama a oni boli zvýhodnení, pretože sa zbavili konkurencie a práve tieto športové pásma boli špekulácie v rôznych OZ ako sa zbaviť konkurencie. Neviem o čom stále píšete, veď sú na to jasné dôkazy minimálne 4 OZ, kde takéto praktiky nastali a preto veľká väčšina na Valnej hromade hlasovala za zrušenie takýchto športových pásiem. Hlasovali takisto zástupcovia Nitry a veľkých OZ za zrušenie, pretože si uvedomili dôsledky týchto športových pásiem. Predsa každé OZ môže kontrolovať ZO a keď umožní mŕtve duše v týchto ZO tak musí okamžite zakročiť a ak nezakročí, napíšte kde sú tie mŕtve duše a okamžite musí KRK SZ zrušiť takéto OZ, ktoré si neplní základné povinnosti Slovenského zväzu. Uvedomte si, že tieto diskusie čítajú všade v zahraničí, čo má za následok, že nikto už nikomu z východného bloku neverí a preto si ani našich víťazov nikde nevšimnú, pretože sami ničíte našu povesť, kydaním vždy na niekoho iného. Hlavne ma mrzí, že vždy si nájdete nepriateľa v prezídiu alebo niekoho v prezídiu a tým pádom si nevážite funkcionárov, ktorí tieto funkcie dlhodobo vykonávajú zadarmo, nič z toho nemajú a tí ktorí doteraz nič neurobili sa môžu len hanbiť a nie tu písať, že to majú len ako záľubu. Ja to chápem tak, že keď to mám len ako záľubu, rešpektujem pravidlá, ktoré sú dané a neohováram a nerozširujem klamlivé informácie. Viď príklad: OZ Nitra má dvoch zástupcov vo Valnej hromade, ktorí dúfam sú autority v OZ, máte na nich kontakty a môžete sa ich priamo v OZ opýtať, ako hlasovali. Ak ste im nedali na to mandát máte ich odvolať. Následne nevypisovať, keď ste neinformovaní, pretože mi to pripadá ako cielené útočenie na funkcionárov Prezídia. Myslím si, že vždy treba riešiť problém najskôr v OZ a potom písomne na Prezídium. Prajem všetko najlepšie v Novom roku 2018.
Marián Fibich ml. (07.01.2018, 17:08)
Dobrý deň p. Zubaj,

pozorne som si prečítal Váš príspevok a skúsim Vám odpovedať na zaradenie ŠP a prečo je dobré. Podľa mňa vznik ŠP je z dôvodov ako som písal, ale zopakujem, ide o kompenzáciu kilometrov, alebo pri veľkej oblasti rozdelenia sever/juh. Taktiež pomáha chvateľom, ktorý sú ďaleko od seba, aby nemuseli tvoriť jednu veľkú ZO a dochádzať niekde 30 km, predstavte si takú sobotu pri dvojzávode. Nás čakajú určite tento rok 3-4. Ďalšia vec sú veľkosti VS na Slovensku, sú také, kde je horko ťažko 20 chovateľov, skoro vždy sa to číslo hýbe okolo 22 a u nás je VS kde je v 2. preteku 50 chovateľov a nasadených 2240 holubov, ja sa pýtam, prečo sa musím porovnávať s výcvikovým strediskom s 900 až 1000 holubami ? Náš ŠP v tomto preteku nasadil 1055 holubov a bolo tam 23 chovateľov, myslím že to sa dá kľudne porovnávať a je to spravodlivé. Je to jednoduché a myslím, že úplne jasné že je ľahšie byť prvý z 1000 holubov ako z 2000.
Ďalšia vec hlasovanie na VZ. Podľa mňa nikto nemal dôvod hlasovať o zrušení, pretože sa to neprerokovalo ani na jednej Oblastnej konferencii, lebo to vzniklo priamo na VZ. To prečo hlasovali aj zástupcovia z veľkých oblastí ako hlasovali som už popísal v mojom prvom príspevku.
A vôbec to nemusí byť tak, že ten kto chce ŠP sa bojí konkurencie ja sa nebojím, inak by som nebol napríklad v Nitre, ja chcem len aby sa súťažilo spravodlivo to znamená výsledky sa robili približne z rovnakých počtov chovateľov a holubov.
Miroslav Vavrek (07.01.2018, 17:45)
Nejdem tú nikoho obhajovať ani nikoho ohovárať.Uvediem iba pár poznatkov a dám pár otázok.A budem čakať kto to ako vysvetli a odpovie.Zajdem trochu do minulosti,kedže som členom od roku 1969.Nebudem to rozpísovať dopodrobna.Kedže v tom čase neboli prepravné auta,tak sa nakošované holuby odviezli na prvú vlakovú stanicu a boli vypúšťane priamo z vagonov na staniciach,ktoré sa určili ako vypušťacie miesta.Žiadné určovanie smeru,ale tam kade išiel vlak a nikto nenádaval anebol žiaden servis pre holuby ani nikto nečakal skade a kedy zafúka vietor,lebo vlak musel pokračovať.A teraz ako hovoril môj nebohy otec,kto má v zadku dieru,každy by rozkazoval,všetko menil každy rok ak mu to nepasuje.Boli evidencie s maximálným počtom 40 ks a 20 bodovalo.Kto mál viac dál evidencie dve,budˇto na syna alebo manželku a všetko bolo v poriadku a leteli z jedného holubnika z jedných súradnic.Teraz niekto vymýsli sprostoť,že sýn a otec/alebo rodinný prislušnik/ nemožú lietať z tých ístych suradnic.Teraz sa opýtam,koľký z nás alebo tých čo im to tak vadi,kúpil pozemok synoví na holubnik,ked s otcom nemože mať na jednom.Asi ani jeden,vieme aky je problem nielen v meste ale aj ne dedinach ako niektorí susedia podavajú same sťažnosti ba dokonca aj trestne oznamenia./stači pozrieť na YouTube/a čo ty čo v mestach maju niekde na strechách bytoviek.To ma kúpiť celu bytovku?Takto pomáhame a chceme rozšíriť členskú základňu?Týmto nezmyslom odradime nielen syna ale aj otca.PO dalsie,hovorime ako sme za sílne ZO a OZ,tak kto znižil zo 7 členov pri nasadzovaní na 5.Členovia,alebo špekulánti a majstri úlic.Kto to odobril,či už tých niet.Stanovy SZ CHPH §17 od 2.Podmienkou vytvorenia OZ-minimalne 3 ZO a najmenej 80 členov.Minimalne 50 členov sa musí zúčastniť preteku atd.Pozrite sa na výsledkové listiny OZ na Slovensku,čí sú vôbec niektoré vysledky platne podľa tohto §.A čo sa týka čierných duši ako sa spomina v niektorých disk.príspevkoch,Porovnajte si Evidencie ZO CHPH v dokumentoch SZ z počtami chovateľov OZ vo výsledkových listinách a priamo na jednotlivých závodoch OZ koľko ZO sa zučastnilo a koľko členov.A rýchlo zistite koľko je čierných duši v akej ZO či OZ a kto je tám vo funkciách.Zistite presne kto také nezmysli presadzuje a komu to vadi.Lebo ako som spomenul na začiatku parafrázov ,kto má v zadku dieru chce rozkazovať.A verte ,že takým nejde o členov ale iba o seba samého.Preto sme dnes tám,kde sme.
Zubaj Ladislav (07.01.2018, 18:30)
Pán Fibich opäť nerozumiem, keď vás je vo VS 50 prečo vo VS to nerozdelíte na dve VS podľa kilometrov a bude vás 25 a 25 a nikto vám v tom nezabráni a nepotrebujete žiadne športové pásmo. Veď je to také jednoduché. Neviem o čo v tých príspevkoch ide.
Pri druhom príspevku pána Vavreka nechápem, prečo by z jedného holubníka nemohol v jednom OZ lietať otec aj s dvoma synmi každý zvlášť a ešte môžu medzi sebou aj súperiť. Len pri nasádzaní sa rátate ako jeden člen, pretože rodinný príslušníci nemôžu byť spolu v komisiách a musia tam byť 4 chovatelia plus vy traja a je vymalované. V pretekovom poriadku sa to preto tak urobilo, lebo sa nám množili chovatelia na Slovensku v ZO a stalo sa to o čom sa to tu píše. Z troch holubiarov vzniklo zrazu 10 a mysleli si, že si založia organizáciu (rodinu) a je vymalované. Čo sa na tom nedá pochopiť?! Ja si myslím, že keď v ZO sú 4 chovatelia a potom sa pridá otec s dvoma synmi a otec s dvoma dcérami a otec s manželkou a babkou tak môžu lietať ale stále ich je len 7, čo sa týka nasadzovania. Čo sa na tom nedá pochopiť?! Naozaj 40 rokov robím papiere a nasádzam s otcom dnes 20 rokov to robí moja dcéra somnou a nič a nijakú prekážku som doteraz v tomto nezažil. Neviem či žijete a spadáte pod nejaké iné SZ-CHPH. Skúste to nejako vysvetliť v čom je problém.
Marián Fibich ml. (07.01.2018, 18:44)
Dobrý večer p. Zubaj,

odpoveď je jednoduchá, lebo to nebolo nutné, keď boli ŠP robiť x-výcvikových stredísk, ale teraz to už asi nutné bude, lebo neverím že sa s týmto bude súhlasiť a prerozdelenie by mohlo byť podľa súradníc a nie podľa ZO ako umožňovali ŠP. Nespomínal by som tu čo bolo pred x-rokmi venoval by som sa tomu čo nás čaká, tak aby sme boli spokojní všetci nie len väčšina.
Miroslav Vavrek (07.01.2018, 18:45)
To sa pýtate mňa?
Zubaj Ladislav (07.01.2018, 18:53)
Jasné podľa súradníc a nepotrebujete ŠP. Áno p.Vavrek.
Miroslav Vavrek (07.01.2018, 19:56)
Asi sa nechápeme p.Zubaj.V mojom príspevku nejde o zakladanie nijakej rodinnej orgánizacie ani o navýšovanie členov.Není nám to potrebne.Reágoval som na článok p.Barbirika,kde jasne popísuje ,že nemože mať ani na holubník na jednom pozemku a ako nevyhodnotili mladého chovateľa,lebo mal iste súradnice ako otec.Ja sám holubarím pod hlavičkov st+ml.Nie preto aby nás bolo viac ale preto,že ak človek ochorie a holuby odnesie sýn,ktorý není členom sa ani nepočíta k prítomným členom.Po druhe:chceli sme dať dva evidencie/čípovacie protokolyú,tak sa to nemôže,lebo sú stejne súradnice.Po tretie:Holubník máme v bode A,ja dochádzam na holubník z mesta B 15km kde je ZO aj OZ .Sýn dochadza na holubník z mesta C 15 km,ale iný smer,kde je ina ZO aj ina OZ.Ja ukončím členstvo zo zdravotných dôvodov,ale z mojími holubami nemôže pretekať môj syn v inej ZO a OZ 4 roky ale iba v tej čo som bol ja.§8 ods 6.Tak prečo by mal robiť 30 km zbytočne,ked nechce byť v tej ZO a OZ kde som bol ja ale v inej,kde vyhovuje jemu.Rozpísal som to potronejšie,aby ste to pochopil.Je to len príklad.Tak není to blbosť?
Zubaj Ladislav (07.01.2018, 21:10)
Pán Vavrek neberte to osobne možno to nie je váš prípad podľa vášho príspevku. Napíšem vám prečo to vzniklo. Neni tomu tak dávno, čo chovatelia vystrájali na Slovensku. Tých príkladov je minimálne 100 spomeniem len pár. Bola ZO, kde bolo 10 chovateľov jeden vynikal a 9 prepísali holuby na manželky odišli do inej ZO a OZ a tá pôvodná zanikla, chovateľ musel dochádzať 40km, pretože zanikla aj OZ a boli poškodení 70ti chovatelia. V ZO sa pohádali 4 so 6timi štyria nezaplatili členské a odišli do vedlajšej ZO. V jednej ZO si zmysleli, že v druhej oblasti budú mať lepšie výsledky o rok sa prehlásili do druhej a zničili tú prvú a mohlo by sa to písať donekonečna, ľudská vynaliezavosť nemá hraníc. Preto sa v tomto raz a navždy urobil poriadok a dali sa tam prestupové 4roky. Chovateľ má právo z jedného holubníka dať dve evidencie a dva čipovacie protokoly v jednej OZ a nikto mu v tom nemôže zabrániť ani SZ-CHPH. Vo vašom prípade asi išlo, že jeden chcel lietať tam a druhý tam a proti tomuto práve zasiahol SZ-CHPH, aby už tieto nesváry podľa mňa aj špekulácie neboli. Veď doteraz váš syn ak vám aj pomáhal a nasádzal aj tak aj tak tie kilometre najazdil a nebol problém. Do budúcna si dá žiadosť 1.1.2018, že chce prestúpiť do inej oblasti a bude pretekať v sezóne 2018 v pôvodnej OZ, tak si myslím, že nijaký funkcionár tejto OZ mu nebude brániť z vašich zdravotných dôvodov odísť do inej OZ. Zdravý rozum hovorí, že tí čo vás poznajú a ak nemáte s nimi nejaké holubiarske problémy vám to aj umožnia. Pán Barbirik asi neuviedol, že uvedený chovateľ bol v organizácii, kde nasádzalo iba 5 chovateľov kde jeho otec a on boli tretí a štvrtý, tým pádom je to porušenie pretekového poriadku. Ale ak v klube bolo 5 chovateľov plus uvedený dvaja nikto mu nemohol nič zakázať. V opačnom prípade holubník môže mať na jednom pozemku s kýmkoľvek. Nikto mu to nemôže zakázať.
Miroslav Ďurana (07.01.2018, 22:31)
Lacko,Ty si sa rozpisal.
Miroslav Vavrek (08.01.2018, 07:37)
Pán Zubaj,ja to neberiem osobné a hoci sa nepoznáme tak Vás považujem za inteligentného človeka.Obaja sme vstúpili do tejto diskusie povedané skôr nechtiac,lebo sme chceli povedať svoj názor k celej veci.A takéto konštruktívne diskúsie by sa mali viesť,bez urážok a emocií.Takto zisťujeme,kde je niečo samozrejme a kde to iste neplati,kde sa robia z tou istou vecou machinácie a kde nie.Ale teráz ako hovoria bratia česi,bud som blbej alebo neúmim číst.Ak v jednej ZO alebo OZ porušujú Stanovy a PP tak je to v poriadku,v druhej zasa dodržiavajú strikne všetky predpisy a sú diskriminovaní.Uvediem malý príklad.V jednej sa pohadali,nezaplatili a odišli do inej.Ako ích mohla príjať iná ZO,ked nemali vyrovnané záväzky ako spomína § stanov.Není to v rozpore a porušenie stanov?Ďalší § hovorí aje to jedno čí je to sýn,manželka ,tetka alebo babka ma zaplatené a vysporiadané všetky záväzky,je člen SZ a má právo sa zúčastňovať pretekov a všetkých akcií poriadaných SZ a po dovršení 18 rokov právo byť volený.Tiež to nieje porušovanie práv chovateľa,ked mu to predpís Stanov a PP povoľuje.Ďalší príklad:jedná ZO má 7 členov,traja z ních majú jeden sýna,druhy manželku,tretí babku,všetci sú členovia SZ,prvému donesie holuby sýn,lebo je chorý,druhemu donesie manželka,lebo je muzikant a íšiel hrať svadbu a trtiemu donesie babka ,lebo je na služobnej ceste.Takže pri košovaní je ich sedem a neporušujú predpisy.Ale v tej istej ZO pridu z určitých dôvodov všetci spomínaní,lenže sýn,manželka a babka niesú členmi SZ.Fyzícky je ich sedem aj sedem protokolov ale už iba 4 členovia,není to v rozporé a porušenie predpísov.Alebo sú niekde ešte drzejší,že na chovateľa/ov/ napíšú po jedného holuba zo svojích,aby mali 5 protokolov hoci v skutočnosti to tak nieje.A to som sa snažíl vysvetliť.Ide nám o spoločnú vec,len každy ma svoj a iný názor k danej teme.Ak by sme tú takto diskutovali viacerí,ktorí maju odvahu a neboja sa povedať pravdu,viete koľko by sa odhalilo podvodov,falšovaní a neviem čo ešte.Lenže Tí odvážný čo sa tu nebojíme napísať pravdu,sami níč nezmôžeme,ale otvoríme očí aspoň ostatným,lebo všetký nezmýsli nepredkladame mí ani ích neschvaľujeme ale niekto horé,preto sa nedokážu kompetemtný vyjdriť aby sa ešte viac nezhodili a nezosmiešnili/česť vynimkam/ak niektorý aj ozve je to len zúfali vykrik do tmy ,ktorý po čase zanikne.A ešte jedná poznáka,,budme radí,že sa najdú funkcionári,ktorí pracujú zadarmo,,možno je to v niektorých ZO alebo OZ,ale nie na vrcholových miestach.Ako som počul ake súmi si rozdeľujú tak mnohym spadnu okuliare alebo vyskočia šošovky.A to nehovorím o náhrdach za služobné cesty,diety ,cestovné a pod.,ale o odmenách.Prečo ani ráz neboli zverejnené koncoročné výdaje a príjmy SZ,ked sú to peniaze nás všetkých,ako sa to robí v ZO a OZ.Čoho sa boja.Tak vidite ,tém by bolo veľa a diskúsie a názorov do nekonečna,možno to niekomú vyhovoje,vyrospravajte sa ,vynadajte sí ved mý sa aj tak spravíme čo chceme aj si to odsúhlasime.Asi toľko ,lebo som sa rozpísal.
Jančok Ľudovít (08.01.2018, 08:07)
Zdravím Vás. Pán Vavrek, s tým čo ste napísali sa dá len súhlasiť. Pozdravujem Ludvik.
Zubaj Ladislav (08.01.2018, 10:43)
Pozorne som si prečítal váš príspevok a podľa mňa ak máte takéto podozrenie na nasádzaniach v ZO a nedaj bože máte na to ešte aj doklady, tak už dávno uvedená ZO nemôže fungovať. A ak sa to deje v terajšej ZO, kde nasádzate, tak sa čudujem predsedovi ZO a výcvikárovi ZO, že už dávno neurobili poriadok. Tieto vaše tvrdenia jasne ukazujú, že sa tam podvádza a ak ste čestný treba dať písomný podnet na KRK SZ- CHPH a urobiť poriadok. K tomu vášmu záveru o funkcionároch SZ- CHPH vám môžem odpovedať, že buď máte zlého delegáta vo Valnej hromade, ktorý vás absolútne neinformuje. Ja ako som predseda OZ možno 20rokov som vždy dostal zo SZ- CHPH ešte pred valným zhromaždením účtovnú uzávierku pokladne SZ- CHPH s jasným prehľadom príjmov a výdajov a nikde som tam nečítal odmeny pre členov prezídia alebo nejaké machinácie s peniazmi. Keďže som bol aj členom prezídia nikdy nikto z prezídia nebral odmeny, boli uhrádzané len´´ cesťáky´´ a to podľa zákona o náhrade cestovného. A kto je platený z peňazí SZ- CHPH je jasne zúčtované. Dúfam, že si to viete nájsť a jedná sa o sekretára. Takisto na zahraničné cesty sa prepláca cestovné a náhrady za ubytovanie a diety. Všetko sa riadne schvaľuje dopredu. Takže opäť reči , ktoré počúvate sú nepravdivé a zavádzajúce. Neviem v ktorej OZ ste ale oslovte vášho delegáta VZ a predsedu OZ a tí musia mať uvedené doklady uložené a musia vás informovať. Ak je pravda, čo píšete, tak vaše OZ absolútne nefunguje a takýto výbor a zástupcov treba okamžite zrušiť je to len na vás členov a vôbec nemusíte písať na diskusiu SZ- CHPH, lebo sa nikde nepohnete. OZ- CHPH má právnu subjektivitu a do činnosti a rozhodnutí vám SZ- CHPH nikdy nebude zasahovať. Preto nečakajte ani na tejto diskusii, že vám niekto zo SZ- CHPH bude odpovedať. Nie je to v jeho kompetencii. Len sami členovia OZ- CHPH môžete rozhodnúť o svojej budúcnosti. Dúfam, že z vašej OZ sa niekto ozve a bude sa brániť argumentami, ktoré má podložené a sám som zvedavý ako to dopadne a aké bude riešenie.
Július Marton (08.01.2018, 12:19)
Zdravím kolegovia, z tejto diskusie mi to pripadá ,že sme banda podvodníkov čo s môjho hladiska nie je pravda.Možno že sa nájdu niektorý nečestný chovatelia ,to si má riešiť príslušná ZO,alebo OZ. Neťahať to na DF. K tým čiernym dušiam ktoré tu stále opakujete len toľko,treba si naštudovať stanovy SZCHPH §1 A BUDE vám jasné ,že členom môže byť aj sinpatizant čo považujem za správne( do budúcna možno aj budúci lietajúci člen ZO).Z môjho hladiska by som ich nenazýval čiernymi dušami,ale sú to neaktívny čiže nelietajúci členovia SZCHPH a to z rôzdnych dôvodov( staroba,choroba,vyťaženosť v práci atď.).V našej ZO je 1/3 členov prestárlich (sú to ročníky 29 ,30, 35, 38 a ďalej to nebudem ani rozvádzať ,lebo skoro každému ťahá na 7 krížik ).Týto dlhoročný členovia nechovajú 100-200ks ale majú maximálne 10-25 ks. len pre zábavu.Bolo by to nečestné ukončiť takýmto junákom členstvo v ZO. V druhom rade si treba naštudovať PP a dodržiavať ho a nebudú žiadne problémy.Nečakajte že Vám to niekto bude predčítavať.Je jasné ,že sa musí dodržiavať čo je stanovené. Po tretie ,kto to nechce rešpektovať nech si naštuduje aj disciplinárny poriadok čo ho čaká a čo ho neminie.Netreba zabudnúť,že sme dobrovoľné združenie.Nikto neni držaný v SZCHPH na silu, môže ukončiť členstvo. K tým odmenám len toľko ,je to kontrolované a komu čo patrí a prislúcha treba uhradiť.Len toľko páni.
Marton Julo
Barbirik Igor (08.01.2018, 14:28)
Pán Marton súhlasím nemalo to mať pomenovanie mrtve duše ,poznám tiež kluby v ktorých nasádza
7-8aktívných členov a pritom ma ZO viac ako 20 členov po sezone ich pozvu na guláš sú to členovia neaktivny ale nikto na nich nedopisuje holuby.

Malo to byť pomenované čierni chovatelia ZO ktorý sa nezúčastňujú nasádzania holubov a na ktorých sa dopisujú 1-5 holbov aby bol potrebný počet chovateľov.
Július Marton (08.01.2018, 14:52)
Pán Barbirik, ja viem ,že ste to tak nemyslel ,ale ono niekedy to slovíčko újde. Napísal som to len kôli tomu ,že v ZO to neni ľahké,pomaly stárneme a neni sme nesmrteľný.Tým starým junákom sa ani nedivým ,že si nemôžu dovoliť chovať viacej hlubov ako im to dovolí výška dôchodku.Keď ich sem tam navštívim stačí mi pozrieť do krmítka a vidím aká je finančná situácia.(poplatky letové,krmivo,vakcíny,antibiotika, to všetko niečo stojí Vám to nemusím vysvetlovať samy to viete.)Verím že keby mali týto starý chovatelia dostatok financí tak by nasádzali na závody aj keby sa mali doviesť taxikom. Doba je taká aká je a my to nevyriešime.Ak dožijeme takého veku ako oni tak potom si napíšeme.
Nič v zlom :Marton Julo
Miroslav Vavrek (08.01.2018, 16:44)
Pán Zubaj,zase sme si nerozumeli.Ja som to všetko písal všeobecne ako príklad,tak ako ste povedali aj Vý,že je 100 prípadov,lebo som to vydedukoval z podaných príspevkov.Nejedná sa to ani o našú ZO ano OZ,u nás to funguje tip-top aj funkcionárov máme na úrovni.Ja osobne som predseda ZO,stačí pozrieť tu na DF môj príspevok VČS a sám sa presvedčíte aj ostatní.Hoci poznám také ZO a OZ,kde sa take veci dejú,ale nebudem menovať.Pán Marton,nikto tu nikoho nenazval podvodníkom,ale ako ste napísal najdu sa aj nečestní/čo je v preklade to iste/.Ved prave tú hovoríme o budúcnosti SZ CHPH a nie o ZO a OZ,lebo Stanovy ,PP a všetky dalšie náležitosti neschvaľuje ani ZO ani OZ,ale SZ a VZ.Udivúje ma,ked tú niekto upozoroní na dieri v Stanovach a PP ako začal ten članok P.Záhorský a niektorí dalši diskutujúci,tak namiesto toho aby sme ích podporili,tak ich radšej ukameňujeme.Kto potom to tu ma vysvetliť ako je to správne ZO alebo OZ,ja si myslím,že ten kto predklada take zmeny a ten čo ích schvaľuje.Alebo sa mýlim?
Tibor Balogh (09.01.2018, 06:43)
Páni tu sa jedna o to že tie ZO čo maju mrtvé duše a nasadzaju po jednom holubovi aby mali 20 členov aby mohli počítat vysledky zo ZO. príklad : OZ skončilo pretek v ten deň a ZO ešte trval pretek druhý deň a tak sa robia výkoné holuby......
Jančok Ľudovít (09.01.2018, 08:31)
Zdravím Vás. No už sme sa pobavili a teraz fakty. Peter Záhorský. P.P. Hl. I. Organ.ustanovenie. B-4A.za D. Športové Pásmo môže ustanoviť OZ. len vtedy ak nie je ustanovené, alebo zriadené Výcvikové Stredisko. Peter Ty si členom v OZ. LV.vo VS 1. na akom základe ste si vytvorili ŠP. Porušili ste PP. S pozdravom Ludvik.
Marián Fibich ml. (09.01.2018, 09:18)
Dobrý deň p. Jančok,
nebral by som to celkom ako píšete, toto je to "D":

D/ ŠP - športové pásmo je dobrovoľné združenie dvoch alebo viacerých ZO v rámci jedného
VS alebo OZ – len ak nemajú vytvorené VS. Vznik ŠP berie na vedomie výbor OZ.

Nechápem ako môžu byť ŠP v rámci VS, keď vlastne nemôže byť VS v tomto prípade vytvorené, podľa mňa si to dosť odporuje.
Jančok Ľudovít (09.01.2018, 09:43)
Zdravím Vás. Pán Fibich,tento nezmysel v PP. nech niekto vysvetlí. Možno ten dovetok patrí len k skratke OZ.,a ak má OZ vytvorené VS-ky, ďalšie delenie nepripadá do úvahy, teda ani ŠP-sma. Ešte Vás prosím pán Fibich ako by ste to bral vy? Som veľmi zvedavý, už len preto že ste asi mladší chovateľ, teda budúcnosť. Toto berte ako výzvu na diskusiu nie ako osobný útok preboha, dúfam že ste normálny človek, lebo tu človek nikdy nevie čo ho čaká. S pozdravom Ludvik.
Barbirik Igor (09.01.2018, 09:48)
Zravím ťa Ludvík pozorne si prečítaj prví príspevok na čo sa v ňom poukazuje a aké nezmysly sa
schvaľujú.
D/ Športové pásmo je dobrovoľné združenie dvoch alebo viacerých ZO v rámci jedného VS !!! alebo
OZ .
Len ak nemajú vytvorené VS ??? čo je to za nezmysel ako takéto niečo môže niekto schváliť a takto
schválených zakonov je tam viac ktoré scvália a hneď aj poprú.
Jančok Ľudovít (09.01.2018, 10:02)
Zdravím Vás. No vidíš Igor, nech niekto vysvetlí ako chápať tento nezmysel. Som zvedavý ako sa to dá. Na tomto základe je zrušenie ŠP-siem na mieste, hoci to niektorých nevinných poškodí. Rozhodne treba o veci diskutovať a do budúcna to vyriešiť k spokojnosti všetkých chovateľov. Nie je to otázka života a smrti, ale poriadok robí priateľov. S pozdravom Ludvik.
Marián Fibich ml. (09.01.2018, 10:02)
Dobrý deň p. Jančok,

nemám sa prečo urážať, vnímam to ako nezmysel, nijako inak sa to nedá vnímať, ale treba s tým niečo robiť, kým sa nezačnú vytvárať a schvaľovať pretekové plány, aj u nás v oblasti bude asi nutné prehodnotiť usporiadanie VS, keď už to takto dopadlo, aspoň ja to určite navrhnem na našej schôdzi v ZO, či už sa to dostane ďalej je ťažko povedať, ale stále si myslím, že sa vôbec o zrušení nemalo hlasovať, lebo na to nemali zástupcovia mandát z OZ, keďže to vyplynulo z diskusie na VZ. Absolútne nesúhlasím s tým, aby ja som bol vo VS s 50 členmi, kde sa nasádza aj cez 2000 holubov a súperil som s VS kde je ledva 20 členov so slabou 1000-kou holubov, alebo ZO kde je 20 chovateľov, už to že som na najdlhších kilometroch a moje holuby musia každý pretek naletieť o 40 km viac ako u chovateľov na najkratších kilometroch je dosť, za celú sezónu je to ďalšia Gotha.
Jančok Ľudovít (09.01.2018, 10:18)
Zdravím Vás. Urobte z Vášho VS- dve VS a je vymaľované. S pozdravom Ludvik.
Barbirik Igor (09.01.2018, 10:21)
Ludvík mňe to pripadá tak že ,Viete čo mi to tým ďeťom na verejnosti dáme čo chcú aby sa na verejnosti nepovedalo že nemáme záujem pre ich dobro niečo urobiť ,ale hneď za rohom im to
aj zoberieme a verejnosť bude v tom aké dobro sme pre nich urobili.
Zubaj Ladislav (09.01.2018, 11:10)
Pán Vavrek písali ste jasné, konkrétne veci a preto to bolo pre mňa nepochopiteľné, že sa také dačo niekde deje. Viď: ,,Po druhe:chceli sme dať dva evidencie/čípovacie protokolyú,tak sa to nemôže,lebo sú stejne súradnice.,,
Kedže ste predseda ZO musíte ovládať stanovy SZ-CHPH a viete, že také niečo je nemožné. Sú na to jasné pravidlá.
Napr. z vášho príspevku: ,,Ako som počul ake súmi si rozdeľujú tak mnohym spadnu okuliare alebo vyskočia šošovky.A to nehovorím o náhrdach za služobné cesty,diety ,cestovné a pod.,ale o odmenách.Prečo ani ráz neboli zverejnené koncoročné výdaje a príjmy SZ,ked sú to peniaze nás všetkých,ako sa to robí v ZO a OZ.Čoho sa boja.Tak vidite ,tém by bolo veľa a diskúsie a názorov do nekonečna,možno to niekomú vyhovoje,vyrospravajte sa ,vynadajte sí ved mý sa aj tak spravíme čo chceme aj si to odsúhlasime.Asi toľko ,lebo som sa rozpísal.,,
Opäť, keďže ste funkcionár a tieto dokumenty ste dostali ako OZ v mesačnom predstihu, tak ste neprávom alebo nevedomosťou obviňovali, očierňovali a zavádzali celú verejnosť a znevažovali činnosť vášho zástupcu na Valnej hromade SZ- CHPH a celé prezídium SZ- CHPH.
Viď váš príspevok: ,,Hoci poznám také ZO a OZ,kde sa take veci dejú,ale nebudem menovať.,,
Opäť máte vedomosť a ako funkcionár ZO a OZ, znova nekonáte a nezabránite podvodom alebo zavádzate a píšete hypoteticky. Neviem aké vás k tomu vedú dôvody ale všetko som sa vám snažil vysvetliť, že SZ má v tomto jasné pravidlá a vy si to rôzne vykladáte a prispôsobujete. Neuvedomujete si, že len za včerajší deň mi volali priatelia zo zahraničia, minimálne 20 telefonátov, čo sa to na Slovensku deje o aké podvody sa jedná a prečo tomu nezabránime. Uvedomte si, že ľudia nevedia po slovensky riešia to cez prekladač a prekladač im to preloží ešte horšie ako to vyzerá. Prosil by som vás píšte konkrétne veci, ktoré sa stali a máte podložené a nevymýšľajte si tu, pretože to má zlé videnie Slovenska v zahraničí.

Pánovi Fibichovi chcem opäť povedať, že najskôr tu boli ZO potom VS a potom OZ a potom Regióny. Športovými pásmami sme chceli pomôcť chovateľom, ktorí boli diskriminovaní svojou polohou. Na Valnej hromade v roku 2017 sa prišlo na to, že to bolo zneužívané v niektorých OZ a doslova diskriminovalo tých najlepších chovateľov vo VS. Opäť sa potvrdilo, že niečo dobre myslené si ľudia prekrútili vo svoj prospech. Na základe tohto bolo jediné riešenie uvedenú skutočnosť napraviť a zrušiť športové pásma.

Pánovi Baloghovi- neverím, že tá ZO nasadila viac ako 500 holubov na pretek a keď ich aj bolo 20 nič z toho nemali. Koeficient nulový oproti OZ, na výkon sa už dávno na olympiádu nechodí a na celoštátnej je to len ako okrasná kategória, ktorá tu bola roky zaužívaná a roky bola diskriminačná. Voči chovateľom, ktorí boli na najkratšej vzdialenosti. Čiže uvedená ZO si nijako nemohla pomôcť.

Na záver by som vám chcel povedať. Nezaoberajte sa čiarkami, bodkami, lebo 100 ľudí 100 chutí, každý si to vysvetľuje inak a chovateľ, ktorý nasádza v klube má len pár základných povinností, ktoré keď dodrží nemôže mať problém. OZ keď dodrží pár základných povinností bude vyhodnotená, čo máme uľahčené programom mypigeons, ktorý nedovolené veci ani nevyhodnotí. Tak to nerozoberajte na drobné a píšte tu radšej o holuboch, čo nového ste vymysleli v pretekaní o systéme prípravy holubov a čo ako ste vykoumali cez zimu aby ste povyhrávali čo najviac závodov a mali čo najmenšie straty. Aby sa tí mladí o ktorých tu píšete mali z čoho poučiť a dobyli celý svet a ukázali, že mali dobrých učiteľov.
Milan Blahovský (09.01.2018, 12:13)
Vážení páni, doučil som žiakov, idem skúsiť dospelých.
To, že sa pri čítaní mnohokrát vypustí slovíčko či čiarka, často zmení význam vety, alebo podstaty daného odstavca, o čom nás už ktosi predo mnou použil, ale asi ste to nevnímali. V škole tomu hovoríme čítanie s porozumením.
Asi je treba ísť teda postupne o čom je vlastne príspevok - o zrušení ŠP.
Čo je ( resp. vhodnejšie je uviesť čo bolo) ŠP ???
Pán Jančok uviedol nejaké body, odstavce a pod. čomu väčšina nerozumie, pretože to možno ani nevie nájsť a nevie o čom píše.
Pretekový poriadok uvádza spôsob vzniku VS a ŠP ( mnohí si to aj vhodne či nevhodne zamieňali ako športové stredisko či výcvikové pásmo).
1. OZ - zloženie( vznik) - minimálne 3 ZO a 80 chovateľov - Stanovy § 17, bod 2.
2. VS - výcvikové stredisko - zloženie ( vznik) - minimálne 2 ZO v rámci OZ, Oblastná konferencia má právo vytvoriť VS podľa ZO alebo podľa súradníc chovateľov.
3.ŠP - športové pásmo - združenie 2 ZO v rámci jedného VS pokiaľ OZ má vytvorené VS alebo ak OZ nemá VS je možné vytvoriť ŠP v rámci daného OZ.
Boli a sú na Slovensku OZ, ktoré si nevytvorili VS pretože ich možno oblastná konferencia neschválila alebo ich nechceli, ale ZO dostali možnosť vytvoriť si ŠP v takomto OZ aj mimo tejto konferencie na základe dohody daných ZO ( snáď nie iba 2 chovateľov týchto ZO).
Všetky tieto zložky mali právo organizovať preteky ako aj vydávať pretekové výsledky v prípade, že plnili podmienky FCI (PP, Hlava I. bod 1)
Spôsob akým boli vytvorené niektoré ŠP ( účelové s cieľom sa zbaviť konkurencie, prípadne spojenie najsevernejšieho a najjužnejšieho klubu a pri bočnom vetre ktosi predsa len vyťaží atď..) ja už neskúmam a možno aj to boli dôvody, ktoré dali podnet na zrušenie týchto organizačných celkov.
Na Slovensku je to často krát tak, že za špekulantov či neserióznych ( slušne napísané ) doplácajú tí, čo to myslia dobre a inak tomu asi nie je ani teraz. Verím, že ako to uvádza Marián Fibich ml. (07.01.2018, 17:08) to možno niektorým ubralo na možnosti sa vyrovnať v preteku tým úspešnejším a prišli o jednu z variant použitia výsledkov či koeficientu holuba v danom preteku pre výstavy.
Často sa v príspevkoch spomínali a spájali podmienky výstavné ( FCI ) s podmienkami MS. Pýtam sa teda sú podmienky FCI a s nimi spojené tvorby pretekových plánov v každom OZ postavené tak, aby nediskriminovali ani jedného člena OZ ? Plní každý v nich potrebný počet pretekov či súčet km pre kategórie od Šport A do Šport H ??? Či v takom prípade je to všetko v poriadku a iba nadoblastná súťaž a jej podmienky akou je MS je takým tŕňom v oku ? Plány sa robia pre MS či pre výstavné podmienky ? Pri takom rozložení niektorých OZ ako máme na Slovensku je niekedy náročne vytvoriť ideál pre 1 OZ a nie to pre región alebo dokonca celé Slovensko.
V minulosti som bol nespokojný, keď sa k problémom premieľaným na tomto DF nevyjadrovali kompetentní. Dnes ich už chápem a nedivím sa im. Každé vyjadrenie resp. obhajovanie riešenia problému sa stalo cieľom osobných útokov a o to dnes málokto stojí. Aj dnes čítajú tieto príspevky ľudia, ktorí možno nemajú predstavu o tom kde je pravda a ako to v skutočnosti je a vytvárajú si o každom svoj názor ( často skreslený).
Dosť ľudí mi volalo a upozorňovalo na to, že útoky voči mne sú cielené a majú čosi spoločné a sú odpoveďou za niektoré moje verejné vystúpenia či na tomto DF alebo aj na niektorom vážnejšom zasadnutí v rámci SZ. Niekto tu volá po hodení uteráku, ďalší spomína priveľké bremeno, ktoré som si naložil a podobne. Množstvo ľudí aj aj preto odradených sa vôbec zapojiť do tém, pretože by sa stali vhodným terčom a radšej to komentujú cez skype či inou cestou v súkromí. Vďaka Laco Zubaj, že si sa ako funkcionár VZ zapojil so snahou o niektoré objasnenia, keby to tak urobilo ešte pár ďalších možno by mnohí pochopili, že to nie je iba doma pri PC sedieť, ale aj že funkcionárska práca vyžaduje viac ako byť hladený falošnými priateľmi.
Keby som sa bál náročnosti svojej úlohy zriekol by som sa jej a radšej sa posmieval spoza roha ako to niekedy je náročné niečo vysvetliť alebo poradiť. Aj v škole mám žiakov, ktorí ťažko chápu a robia problémy a bolo by jednoduchšie vymeniť odbornú školu so základnou, kde sa pracuje s "kvalitnejším materiálom". Je to výzva a snaha v čomsi pomôcť, niečo dokázať pre dobro veci.
Možno to časom zhodnotím a poviem si , nemalo to zmysel a premrhal si kus svojho života pre pár jedincov, ktorí za to nestáli.

Martin Urban (09.01.2018, 12:53)
Je sranda ako satu niekto venuje téme , pokiaľ sa budú chovatelia takto venovať debatám ako holubom alebo opačne , tak by nemali mať problém s riešením pásma s SP ani VS lebo pracujú na zlepšení chovu ... Ale ak špekulujú tak tak nehľadajú riešenie problému... Ja osobne nemám ani čas na holuby ,ale začnem sa im venovať keď budem mať čas .sa mi rozum zastavuje PS Sú to len holubi ...
Jančok Ľudovít (09.01.2018, 13:06)
Zdravím Vás. Milan neplač Ty si v mojich očiach jeden veľmi schopný a zdatný funkcionár, ktorému funkcia právom patrí. Vieš ale táto klauzula v PP. sa dá vyložiť aj iným spôsobom. Ide mi len o toto. Ak má OZ-tka vytvorené VS-ky môže mať aj ŠP-smo? Odpovedz prosím jednou vetou. Veľmi pekne Ti ďakujem. Momentálne je to bezpredmetné, ale predsa. Ahoj. S pozdravom Ludvik.
Milan Blahovský (09.01.2018, 13:13)
ÁNO, v rámci VS fungovalo (i) ŠP. Neplačem, skôr mi je do smiechu- iba hodnotím. To nejde jednou vetou, prepáč.
Barbirik Igor (09.01.2018, 16:24)
Neviem či som dobre pochpil odpoveď pre pána Baloga .Pochopil som to asi tak že je jedno či ich
je v ZO 20 alebo 20 aj s dopísaními chovateľmi aj tak to na popredných miestach nikoho neohrozuje
a tím pádom je to v priadku no neviem.
Tak som si prešiel prvých 10 holubov v každej kategorií MS aby som vedel aké koeficienty majú
použité zo ŠP pásma a ZO u 1 holuba v šport B bol použitý čistočne koeficient ŠP ale treba si
pozrieť holuba v šport C na šiestej pozícií všetkých 6 koeficientov ZO.
A tak sa pýtam na čo to bolo dobré niečo rušiť keď to nikoho na popredných miestach neohrozovalo.
Zubaj Ladislav (09.01.2018, 16:55)
Pán Barbirik jasne to máte napísané, že v štyroch oblastiach z VS vyhodili majstra VS a urobili si športové pásmo. Zdá sa vám to fér, keby to urobili vám alebo hocikomu inému?! A ešte s tým ani OZ nemohla nič urobiť. Veď to je jasný podvod. Jasne som Vám napísal, že niektorí ľudia to doslova zneužili vo svoj prospech. ZO, ktorá má 22chovateľov a na Nemecko, čiže C trať nasadí v priemere viac ako 300holubov a keď 10ti nasadia po 30 holubov a 10ti dôchodcovia po 2holuby tak to nie je podvod ale urobenie radosti v malom rozpätí km. Áno aj toto sa dá zneužiť, keď nejaký chytrák na záhrade v meste napíše 20mien zo susedstva, postaví 20 holubníkov a konštatovať bude iba sám, tak máme na to OZ a to OZ to okamžite musí zastaviť. Pretože je to ......................?! Chapito??? Nie je tam ďalej čo rozoberať.
Ľubomír Janda (09.01.2018, 17:11)
Uznávam p. Blahovský, niekedy to býva zložité. V škole žiaci, ktorí ťažko chápu a rovnako vnímaví aj niektorí dospelí na DF. No možno by sme boli všetci chytrejší, keby sme dostávali na jasné otázky jasné odpovede.

V súvislosti s novými podmienkami MS som sa v jednej z tém tohto DF spýtal, cit.: „ ... prečo majstrovstvo SDT začínajúce na 665 km nemôže byť plnené na tratiach MDKS spravidla od 850 km a prečo majú byť tieto trate z uvedeného majstrovstva podmienkou, cit.: „... koeficienty, získané na ... národných pretekoch, uvedených v pretekových plánoch OZ.“ diskriminačne vylúčené?“

Odpovedali ste takto, cit.: „K problému zaradenia pretekov nad 665 km ( limit pre E ) do súťaží MDKS sa asi VZ zapodievať nebude, keďže ide o záležitosť spomínaného klubu a jeho Štatútu.“

Keďže maratónska trať má v priemere cca. 900 km, navrhovaná zmena zjavne nebola záležitosťou klubu a nemala ani nič spoločné s jeho štatútom, boli by ste Vy z takej odpovede múdrejší?

Dúfam, že nebudete tento príspevok vnímať ako pokus o konfrontáciu. Ide len o opakovanú žiadosť o vysvetlenie, aké zásadné nebezpečenstvo pri zachovaní pôvodného stavu hrozilo regulárnosti MS SDT, keď bolo nutné vylúčiť trate MDKS z tejto súťaže a aký všeobecný prospech bol tým dosiahnutý.
Marián Fibich ml. (09.01.2018, 17:27)
Dobrý deň,
doplním p. Barbiríka, v tom preteku daná organizácia nasadila 289 holubov/ 20 chovateľov, naša organizácia 210 holubov/9chovateľov a nehovorím o ŠP kde bolo 18 chovatelov/377 holubov a naše holuby nemôžu byť vyhodnotené resp. sa im koeficient nezapočíta, pretože.... vieme všetci, není splnená podmienka 20 chovateľov je to spravodlivé ? Leteli naše holuby proti horším aj keď ich bolo viac ?
Rýchlosť holuba v prvej organizácii je 1068, môjho 1055 nezaslúži si ten, aby sa mu výsledok rátal ? Kde je spravodlivosť a objektivita ? Pri terajšom stave, keď sa zrušili aj ŠP to bude ešte "spravodlivejšie" a takýchto prípadov ako našiel pán Barbirík je isto oveľa viac. Je mi ľúto ak tu niekto napíše, že toto mu je to na smiech, pre mňa je to skôr do plaču... Ja sa o holuby starám a myslím si, že na to, že chodím denne do práce im dávam ešte veľmi veľa, nie každý chovateľ vstane ráno o 4:00, aby nachytal holuby a mohol ich vyniesť, pred tým ako ide do práce. A potom prídu tekéto výsledky a rozhodnutia a jasné že nie som spokojný
Barbirik Igor (09.01.2018, 17:34)
Pán Zubaj asi sa nerozumieme 10 chovateľv z rôznych súradní plus 10 dôchdcov nie je to isté
týc 10 dôchodcov ma autmaticky ďaľších 10 súradníc a nie su to rodinný príslušnici.
A čo sa týka tých 4 OZ mal tam urobyť poriadok výbor OZ a nie kvúli 4 OZ poškoďiť poškodiť ostatných
chovateĺov v ďaľších 30 OZ.
Zubaj Ladislav (09.01.2018, 17:40)
Pán Janda viem, že robíte pravdepodobne nejakého vyšetrovateľa alebo niečo podobné na polícii tak vám to vysvetlím po slovensky.
SZ- CHPH vyhlásil nejakú súťaž, kde sa vyhlásili 3 preteky vopred deklarované a z týchto 3 pretekov ak nalietajú dva holúbky podmienky, tak sú zaradené do MS. Vy tak isto ako aj ja, keďže som bol v maratón klube ešte za pána Kromera sme si povedali, že kašleme na SZ a súťaže v ňom a ideme si lietať dvojdňové dlhé trate, urobíme si svoj klub, svoje súťaže a budeme to lietať s Maďarmi a budeme spokojní s našim vyhodnotením. No ale toto sa nám zrazu nepáči a chceli by sme z tých piatich pretekov nalietať majstra slovenska a ešte byť aj vyhodnotení v MS. Zdá sa vám toto normálne?! o čom to stále píšete...veď koeficienty na výstavy sa vám rátajú a môžete ísť aj na olympiádu ale viacej nemôžete chcieť, lebo ak si dobre pamätám vtedy sa hovorilo, že s cvičenými opicami a nadrogovanými holubmi nechceme mať nič spoločné. Nehovorili ste to vy ale všetci ostatní to tak brali.
Prirovnanie: Všetci sme futbalisti jednej organizácie a jedného MS. Čiže prvá liga. Ale niekto z tých 10tich si zmyslí, že nechce hrať s prvoligistami ale vyberie si súperov podľa inej možnosti ale na záver chce byť vyhodnotený ako MS. Nebudem vám písať § ale to čo vy žiadate je absolútne nemožné. Ja keby som bol aj dnes členom MDKS, čo asi aj budem tak nikdy nebudem žiadať aby ma vyhodnotili v MS. To nehovorím o tom, že je verejne známe, že z ani jedného preteku v určitom roku ste nemali protokol o štarte. Darmo budete hovoriť , že ho majú Maďari lebo to je vaša základná povinnosť a povinnosť voči SZ- CHPH. A takisto viem, že SZ- CHPH vám tieto preteky nezrušilo a do vášho klubu nezasahovalo. Na záver by som chcel poprosiť, zverejnite výsledky spoločné s Maďarmi, aby sme mohli vidieť tie slovenské maratónske holuby a ich výsledky. Rád sa na to pozriem.
Miroslav Vavrek (09.01.2018, 17:54)
Pán Zubaj,ťažko asi niekto pochopi pravdu,ked jú pochopotiť nechce.Nikoho som tu neobviňoval,neočierňoval ani nezavádzam verejnosť a zvalšť nie prezídium..Hoci ste dlhodobo funkcionar,verte,že možno lepšie ovládam Stanovy ,PP aostatné dokumenty.Ak viete čo hovorí Etika a Etický kodex+ Občianský zákonik,tak to pochopíte.Už som ráz pomenúval veci pravým menom aj napachané nepravosti na moju osobu a hoci po určítom čase mi dalo aj prezídium za pravdu,nič sa nezmenílo ,ale naopak,dočkal som sa civilného súdu.Preto radšej používam svoje meno a svojho syna ,aby som nikoho neurazil.Zatiaľ čo som tu čítal príspevky,ani na jednu otazku ste mi neodpovedal,ked tak všetko ovládate.Poviem Vám pravdu,Stanový ,PP a ostatné dokumenty SZ sú tak nedokonalé a je v ních toľko dier ako na rešete ak viete čo to je./Sito/.Tak mi vysvetlite tie jasné pravidla o ktorých hovorite.Inák by tu nebolo toľko takých príspevkov o nejasnostiach a nepravosťach,ak by bolo všetko také jasné a dokonále ako hovoríte.Čo sa týka iných ZO a OZ ,nekonám a nezabranujem podvodov,lebo ja nemám kompetencie zasahovať do nich.Nato máme predsa zvolený organ čo môže,vlastne má proti takym veciam konať.Čo sa týka odmien a podobné,ako hovoril p.Marton,mne nevadi ,ked si ich zaslúži,nieje mojou povinnosťou ani ostatných členov sa nato niekoho pýtať,lebo ak to niekto navrhuje tak to niekto aj musí schváliť a musí to byť uvedené v zapísnici aj v uzneseni a bohužiaľ ani v jednom z týchto dokumentov som nič také nevidel,ani dotácie ani rozpočet ani príjmy a výdaje.Tak ,ked je to také všetko číste a odobrené,prečo je to také tajné a nieje v uznesení a zverejnené.Aj teráz píšem jasné a konkretné veci.A ked v zahraníči nevedia čítať a prekladač ím to nepreléží tak nech sa učia po slovensky,mňa Agličan,Nemec atd sa nepýta čí viem jeho jazyk on si štebota stále po svojom.
Milan Blahovský (09.01.2018, 18:01)
Pán Janda, vo vás sa nezapre stopa profesionálnej práce. Nájdete si kde aké slovíčko či slovné spojenie, aby ste si rypli. Skúsim teda odpovedať, aby ste neskôr mohli opäť niečo vytrhnúť z kontextu.
Keďže jednou z úloh pre Valné zhromaždenie a prezídia z posledného zjazdu bolo: -" Prijať stabilnú smernicu na organizáciu národných pretekov na roky 2018 až 2021 a samostatnej celoslovenskej súťaže pre účastníkov NPL - teda, že v rámci naplnenia tejto úlohy sa pripravuje súťaž "MS SDT z NP" a kedže preteky MDKS nie sú deklarované ako NP , bolo mi jasné, že vaše snahy o zaradenie koeficientov z týchto pretekov nebude možné zaradiť do súťaže o MS SDT. Nebolo to ani mojím rozhodnutím ani prezidentovým alebo inými, bolo to rozhodnutie VZ SZ CHPH.
Ešte raz napíšem čo som už asi spomínal, boli tu rôzne iné kluby krátkych tratí, prípadne tratí nad 500 km a ani jeden z nich nemal možnosť použiť koeficienty pre súťaže do MS. Asi to bolo diskriminačné voči ním a mali sa zrejme sťažovať na najvyššom súde či v Štrasburgu. Neurobili to, vyrovnali sa s tým čo bolo uvedené v propozíciach MS a išli ďalej. Hrali sa na svojom piesku a pokiaľ splnili PP SZ mali ich holuby platné koeficienty pre výstavy. Ani jeden z nich nenadával na to, že napr. body z ich súťaže nie sú započítané do inej súťaže a pod.
Vy ste sa rozhodli, že nebudete mať nič spoločné s NP schválenými pre členov SZ ,ktorí majú o ne záujem a tak ste sa sami vyradili z tejto súťaže. Dobrovoľne, bez nátlaku. Možno sa mýlim a uvidím vaše meno medzi víťazmi preteku Bad Nenndorf či Alsfeld , poteším sa že ste nedali košom kolegom v OZ, regione či v SZ a porovnali ste sa s nimi resp. ich holubami.
Som za diskusiu pokiaľ je jej zmyslom posunúť sa kamsi dopredu, ale nie vždy mám pocit, že niektorým o to v tomto DF ide.
Zubaj Ladislav (09.01.2018, 18:08)
Pán Vavrek čo si nečítate vaše príspevky o synovi a vás, o prezídiu, o podvodoch v iných OZ veď ste to sám písal. Všetko musí mať váš zástupca vo Valnom zhromaždení (napísal som vám to už pár x) a ak vám to nechce dať tak vám to pošlem z našej OZ. Čo vlastne chcete s týmito vašimi príspevkami dosiahnuť?
Milan Blahovský (09.01.2018, 18:12)
Zhoda niektorých mojich myšlienok s p.Zubajom je náhodná, nevidel som čo píše, keď som odpovedal p.Jandovi ( iba na vysvetlenie podobnosti príspevku).
Miroslav Vavrek (09.01.2018, 18:21)
Nič,len pravdu a ako spomínal Milan aj mne stačí jeden dobrý priateľ ako 5 falošných
Ľubomír Janda (09.01.2018, 18:55)
Pán Zubaj, slovensky rozumiem celkom dobre a dúfam, že aj Vy. Preto ďakujem za ochotu, ale podmienky MS mi vysvetľovať nemusíte. Podľa Vašich vystúpení usudzujem, že ste boli delegátom posledného Valného zhromaždenia, preto by ste mali poznať aj odpoveď na otázku, ktorú som vo svojom predchádzajúcom príspevku položil, teda:

„Aké zásadné nebezpečenstvo pri zachovaní pôvodného stavu hrozilo regulárnosti MS SDT, keď bolo nutné vylúčiť trate MDKS z tejto súťaže a aký všeobecný prospech bol tým dosiahnutý?“

Ak poznáte odpoveď tak sa vyjadrite, zrejme viete o čom ste hlasovali. No neodvádzajte pozornosť od podstaty problému, ktorá spočíva v tom, že tu bol istý stav, ktorý bolo potrebné z doposiaľ nejasných príčin zrušiť. Preto ma nezaujíma Váš názor na klub z pred x-rokov a ani názory na súťaže SZ z toho istého obdobia. Jednoducho to sme nepatrí, rovnako ako rôzne invektívy ku ktorých ste sa uchýlili.

Spoločné výsledky MDKS a MMK boli vydané v len sezónach 2013 a 2014. Sám som prekvapený a do istej miery aj poškodený, že táto tradícia nebola zachovaná. V stručnosti pre Vašu informáciu uvediem pár štatistických údajov podľa počtu MDKS holubov umiestnených v TOP-10: - sezóna 2013: 1. pretek 10/5 – (poradie: 1., 2., 3., 4., 6.), 2. pretek 10/3 – (poradie: 2., 6., 7.) 3. pretek 10/5 – (poradie: 1., 3., 5., 7., 8.) - sezóna 2014: 1. pretek 10/1 – (poradie: 3.), 2. pretek 10/5 – (poradie: 2., 3., 4., 8., 9.) 3. pretek 10/2 – (poradie: 1., 9.). Treba dodať, že pomer nasadených holubov MDKS a MMK bol spravidla 1 : 3 až 4. Nakoľko disponujem výsledkami len v knižnej podobe, toľko ich zverejnenie z mojej strany.

Miroslav Vavrek (09.01.2018, 19:49)
Pán Zubaj,ja čítam svoje príspevky dôsledne ale aj tie Vaše.Tak si prečítajte dobre Vý svoje.7.1.2018 o 18.30h.....z jedného holubníka môže lietať otec aj s dvoma synmi ,každy zvlášť.....9.1.2018 o 11.10h píšete.....mali by ste ovladať Stanovy SZ,že také niečé nieje možné..... Jedna otazka ta ista podstata veci a dve rozdielné odpovede.Tu nejde o mena ,može sa to jednať o Andera s Dežom,alebo čapajeva ajeho spolubojvnika,čí o Včielku Máju a Ferda mravca. ale práve o podstatú veci,lebo stale je ta ista.A dalšie veci už ani nebudem rozoberať,lebo to nemá význam,ako to napísal p.Janda odvadzate iba pozornosť od podstatý veci a žiadná konkretná odpoved. Posielať mi nemusíte vôbec nič,mi máme skvelého zastupcu.
Ľubomír Janda (09.01.2018, 23:41)
Pán Blahovský,

už ani Vám nedá spávať moje profesijná minulosť. Ale keďže sa s niektorými spismi z trestného konania teraz stretávam ako „posledná inštancia“, pripomeniem jednu policajnú zásadu. Tí, ktorí poznajú odpoveď a nepotrebujú klamať, charakterizujú pozornosť a vnímavosť ako zmysel pre detail. No a tí druhí ich môžu pokladať aj za „slovičkárenie“, či aj snahu o „rypnutie“. Vy ako pedagóg, by ste ale mali pozornosť a vnímavosť u žiactva skôr oceniť a neoznačovať tieto vlastnosti za negatívum.

Píšete, že cit.: „ ... jednou z úloh pre Valné zhromaždenie a prezídia z posledného zjazdu bolo: -" Prijať stabilnú smernicu na organizáciu národných pretekov na roky 2018 až 2021 a samostatnej celoslovenskej súťaže pre účastníkov NPL - teda, že v rámci naplnenia tejto úlohy sa pripravuje súťaž "MS SDT z NP".“

Táto kumulovaná úloha pre Valné zhromaždenie, ako normotvorný orgán a súčasne pre Prezídium, ako orgán výkonný, mi bola natoľko podozrivá, že som nahliadol do Uznesenia z posledného Zjazdu a čuduj sa svete! Zjazd uložil Valnému zhromaždeniu:

- úlohou č. 4 - „Na najbližšom zasadnutí prijať stabilnú smernicu súťaže MS na štyri roky - 2018 až 2021.“

- úlohou č. 6. - „Prijať stabilnú smernicu na organizáciu národných pretekov na roky 2018 až 2021 a samostatnej celoslovenskej súťaže pre účastníkov NP.“

Malo sa teda jednať o dva samostatné dokumenty, čo potvrdzuje znenie úlohy č. 6 (pozn.: „...samostatnej celoslovenskej súťaže...“), individuálne riešiace súťaže MS a individuálne riešiace celoslovenskú súťaž pre účastníkov NP. Tieto smernice mali byť podľa Uznesenia zjazdu prijaté na obdobie rokov 2018 až 2021. Prekvapilo ma, že Zjazd určil platnosť týchto dokumentov na 4 roky a Valné zhromaždenie prijalo Podmienky súťaže MS na 5 rokov (2018-2022). A aby toho nebolo málo, do Podmienok MS boli zapracované prvky Smernice, ktorá mala byť samostatnou súťažou len pre účastníkov NP.

Čo bolo Prezídiu ako výkonnému orgánu na Zjazde v skutočnosti a vo vyššie uvedených súvislostiach uložené, tak to bola:

- úloha č. 6 - „V plnom rozsahu organizačne pripravovať a zabezpečovať všetky organizované NP v rokoch 2018 až 2021.“

Z vyššie uvedeného mi vyplýva, že „Propozície MS pre roky 2018 až 2022 schválené na VZ SZ CHPH dňa 25.11.2017“ budú najskôr neplatné už len z formálnych dôvodov, pretože časovo siahajú nad rámec splnomocnenia delegovaného na Valné zhromaždenie Zjazdom, ale hlavne, neboli prijaté v súlade s Uznesením Zjazdu. Či spĺňajú požiadavku „stability“ o tom si môže každý urobiť názor sám.

Ak v našom „systéme" neexistuje „mechanizmus“, ktorý by oprávňoval Valné zhromaždenie k modifikácii Uznesenia Zjazdu, potom by mala byť na rade Ústredná kontrolná komisia, ktorá je v zmysle Stanov oprávnená pozastaviť každé uznesenie v rozpore s právnymi predpismi Zväzu a celý prípad vrátiť na nové konanie.
Zubaj Ladislav (10.01.2018, 11:39)
Skopírované z príspevku: Pán Vavrek písali ste jasné, konkrétne veci a preto to bolo pre mňa nepochopiteľné, že sa také dačo niekde deje. Viď váš príspevok: ,,Po druhe:chceli sme dať dva evidencie/čípovacie protokolyú,tak sa to nemôže,lebo sú stejne súradnice.,,
Moja odpoveď: Keďže ste predseda ZO musíte ovládať stanovy SZ-CHPH a viete, že také niečo je nemožné. Sú na to jasné pravidlá.

Napísal som vám jasne v jednom príspevku, že otec so synom vždy môže lietať a v druhom príspevku som vám napísal presne to isté. Že môže lietať podľa pretekového poriadku. Vy si prečítate váš vlastný príspevok, ktorý máte skopírovaný a hovoríte, že ja zavádzam. Veď keď ste taký pozorný, tak to čítajte pozorne a keď to nechápete tak si to prečítajte 3x a nevynechávajte slovíčko Viď! Opäť zavádzate s tým rozdielom, že v tom článku máte ešte aj dôkazy.
A ďalej vám už nebudem odpisovať, pretože to nemá žiadny význam. A keď máte člena Valného zhromaždenia vzorného a oblasť vám funguje tip top, tak tu nevypisujte hlúposti, ktoré niesu pravdivé, pravidlá sú podložené v pretekovom poriadku a účtovnú uzávierku máte na OZ. Čiže všetko máte jasné na stole.
Mali by ste si uvedomiť, že môžete mať ďalší súd za krivé obviňovanie, ohováranie a poškodzovanie mena doslova ste upozorňovali na páchanie trestnej činnosti v prezídiu SZ- CHPH (Váš príspevok: A ešte jedná poznáka,,budme radí,že sa najdú funkcionári,ktorí pracujú zadarmo,,možno je to v niektorých ZO alebo OZ,ale nie na vrcholových miestach.Ako som počul ake súmi si rozdeľujú tak mnohym spadnu okuliare alebo vyskočia šošovky.A to nehovorím o náhrdach za služobné cesty,diety ,cestovné a pod.,ale o odmenách.Prečo ani ráz neboli zverejnené koncoročné výdaje a príjmy SZ,ked sú to peniaze nás všetkých,ako sa to robí v ZO a OZ.Čoho sa boja.) podľa vášho občianskeho zákonníka, ktorý tak dokonalo ovládate. A o to tu išlo. Viac sa neoplatí vám písať dovidenia.
Zubaj Ladislav (10.01.2018, 11:59)
Pán Janda, preto som vám napísal po slovensky a že ste asi vyšetrovateľ na polícii, bolo mi dopredu jasné, že vaše odpovede sa budú týkať paragrafov, odstavcov a zákonov. Dopredu som vedel, že v tomto ste jednoznačne zdatnejší, je to vaša profesia. Po slovensky pre mňa znamenalo, rečou obyčajných ľudí bez bočných úmyslov a podrazov absolútne proti vám nič nemám. Je len vašou vecou, že to beriete ako invektívy.

Niesom si vedomý, že by sa na Valnej hromade niekto zaoberal MDKS, zaoberali sme sa schvaľovaním MS v sezóne 2018 až 2021, čiže na 4roky volebného obdobia nového prezídia. Plne súhlasím s Milanovou odpoveďou, ktorá znie :
Keďže jednou z úloh pre Valné zhromaždenie a prezídia z posledného zjazdu bolo: -" Prijať stabilnú smernicu na organizáciu národných pretekov na roky 2018 až 2021 a samostatnej celoslovenskej súťaže pre účastníkov NPL - teda, že v rámci naplnenia tejto úlohy sa pripravuje súťaž "MS SDT z NP" a kedže preteky MDKS nie sú deklarované ako NP , bolo mi jasné, že vaše snahy o zaradenie koeficientov z týchto pretekov nebude možné zaradiť do súťaže o MS SDT.

A takisto si myslím, že MDKS sa vyradilo samo, lebo má svoje preteky, svoj spôsob pretekania a niesu to vyhlásené národné preteky SZ- CHPH.
Bolo by dobré, keby taký ľudia ako vy plus právnici, ktorých máme v SZ- CHPH 4roky pracovali na nových stanovách SZ-CHPH, všetko pripravili a prispôsobili novej dobe a na ďalšom zjazde to predložíte ako nový návrh stanov SZ- CHPH. Máte pravdu, že tieto stanovy sú robené a prispôsobované za chodu a nie všetko v nich je dokonalé o čom sa už vedelo v roku 2000-2004, kedy som bol v prezídiu a aj teraz sa uvažuje presvedčiť našich právnikov SZ- CHPH aby sa týmto vôbec zaoberali. Len ľudia, ktorí majú právne vedomie a vzdelanie to môžu vylepšiť. Dúfam, že ste to práve vy, ktorý tomu napomôžete.
Barbirik Igor (10.01.2018, 15:50)
Mohol by mi niekto poradiť kde je napísané alebo publikované že v štyroch OZ z VS vyhodili majstra VS a urobili si športové pásmo ja to neviem nikde nájsť a na konferencií sa nič také neprejednávalo aspom podľa mojísh informácií.
Peter Matalik (10.01.2018, 16:53)
Vážení páni!Táto diskusia je "únavná" a pre 95% členskej základne ,neznamená nič!Nerieši bežného chovateľa ,jeho problémy v ZO,OZ,Však tých 95% chovateľov ani nepozná kat. v FCI a nie ešte podmienky MS.Je im to srdečne jedno!
Alexander Hlavatý (10.01.2018, 18:49)
Á čo keď z tých 5% zostávajúcich 4% je znevýhodnených?
Dalibor Duľa (10.01.2018, 18:58)
Peter,to nie je únavne,to je už guľáš ,že lepší by nenavaril ani predseda Janko Tisoň na regionálnu výstavu(aj keď tam bol výborný),mne to pripomína minulý rok, keď holubari nemajú preteky tak píšu a píšu ,že už ani nevedia o čom,proste slovenský guláš.
Jozef Gallovic (10.01.2018, 19:35)
Dobrý večer, som presvedčený, že každá diskusia ma svoje opodstatnené a nesúhlasím Peter s Tebou, že 95 % chovateľov, nevie o čo vlastne sa jedna pri kategóriách FCI, som presvedčený, ze ak hoci komu nalieta holub perfektne preteky , tak aj ten čo tomu nevenuje teraz pozornosť , si tie kategórie FCI naštuduje. Najdôležitejšie je, aby tymto záležitostiach rozumeli a vedeli využiť a použiť v praxi funkcionári OZ.
V priebehu rokov od vzniku SZ CHPH na Zjazdoch, ktore boli organizovane SZ bolo kopec zástupcov jednotlivých OZ, ktorých snahou bolo myslím si vždy, odhlasovať take predpisy, ktore budu prínosom pre náš šport. Aj sebe lepší legislativec nedokáže odhadnúť, ako sa v praxi uchytí prijatý zakon a je len na praxi, či sa ho doplní , alebo zruší. Som presvedčený, že tvorcovia našich predpisov maju v úmyslele vytvoriť dobre a kvalitne všetky predpisy, lebo potom je menej sporov. Na Slovensku je cca 4500 chovateľov a to je hneď aj toľko názorov. Musíme si uvedomiť všetci, ze holubarsky šport je drahý šport na peniaze aj čas. A nemôžme plytvať s našimi hodnotami, preto sa musia vytvoriť take dokumenty SZ CHPH od Stanov atď. , ktore vytvorí kolegium právnikov a odborníkov holubarskeho športu, aby v tych našich " zákonoch " neboli miesta úniku, aj keby sa mal vytvoriť k ním aj " výklad ". ( judikaturou). Na tieto predpisy sa dúfam na SZ nájdu peniaze na zaplatenie odborníkov tvorcov našich " zákonov " to sa nemôžu robiť ľudia bez daných odbornosti. Musíme brať do úvahy, že uz dnes vznikajú súdne spory chovateľov , ktore po skončení vždy stoja kopec peňazi a tie trovy konania určené rozsudkom niekto zaplatí. Nechcel by som , aby tym platiteľom finačnych nákladov bol raz SZ CHPH, len preto , že nemá dostatočne vytvorené predpisy, pre celu holubarsku činnosť.
Odbočil som od danej témy , ktora tu rezonuje, ale som presvedčený, že úmyslom SZ nebolo poškodiť chovateľov zrušením ŠP.

Ľubomír Janda (10.01.2018, 22:00)
Pán Zubaj, uvažujem nad Vašim včerajším pohoršením, cit.: „... chceli by sme z tých piatich pretekov nalietať majstra slovenska a ešte byť aj vyhodnotení v MS.“ a nechápem kde ste vzali 5 pretekov. V tomto prípade je to našťastie nepodstatné, pretože MS počet pretekov nad 665 km nerieši.

Súťaž MS SDT sa v každej OZ plní z 3 pretekov, čo zodpovedá štandardnej sezóne v MDKS. Počty nasadených holubov v MDKS a OZ sú porovnateľné. Preto nechápem Vaše rozčarovanie nad možnosťou plniť MS v MDKS, keď Vám doteraz nevadila a ani nikto iný s ňou nemal problém.

Rovnako nechápem podstatu Vášho dnešného príspevku cez moje vyjadrenia, že na Valnom zhromaždení ste mali podľa Zjazdu prijať Smernicu na 2 rôzne súťaže, miesto toho ste prijali ich zmutovanú verziu a neprijali ste ju na 4 roky ako bolo stanovené, ale na 5 rokov. K tomu ste sa mali zaujať stanovisko! Tiež ste sa mohli vyjadriť k otázke: „Aké zásadné nebezpečenstvo pri zachovaní pôvodného stavu hrozilo regulárnosti MS SDT, keď bolo nutné vylúčiť trate MDKS z tejto súťaže a aký všeobecný prospech bol tým dosiahnutý?“. Na tú doposiaľ nedokázal nikto odpovedať. A riešenie je možno veľmi jednoduché a pokojne sa môže volať aj „zlomyseľnosť“!

No a namiesto riešenia týchto okruhov problémov, šírite demagógiu o akomsi „samovyradení“ MDKS z národných pretekov, aj keď Vám už musí byť celkom jasné, že „Súťaž MS“ a „Samostatná celoslovenská súťaž pre účastníkov NP“, sú podľa uznesenia Zjazdu dve rozdielne súťaže. Teda ak rozumiete slovensky.

Ľubomír Janda (10.01.2018, 22:37)
Pán Blahovský, pokladám za potrebné uviesť na pravú mieru aj zvyšnú časť Vášho posledného včerajšieho príspevku. Pod Vašim vyjadrením, cit.: „... rôzne iné kluby krátkych tratí, prípadne tratí nad 500 km ...“, si možno predstaviť množinu „x - klubov krátkych tratí“ a množinu „x - klubov tratí nad 500 km“. Podľa oficiálnych výsledkov SZ CHPH sa ale v skutočnosti jedná o 1 klub so zameraním na KT - KKTS s poslednou sezónou 2015 a ešte 1 klub - TKDT s pretekmi prevažne nad 500 km s poslednými oficiálnymi pretekmi v roku 2014.

Rovnako zavádzajúce je Vaše tvrdenie, cit.: „... a ani jeden z nich nemal možnosť použiť koeficienty pre súťaže do MS.“. Podľa poslednej vety 7. bodu Všeobecných ustanovení Propozícií MS platných na roky 2013 – 2016, do vyhodnotenia MS bolo možné použiť, cit.: „Pri pretekoch nad 700 kilometrov aj výsledky dosiahnuté v športových kluboch.“ Toto pravidlo zostalo síce zachované aj v nových podmienkach MS, no opäť sa čuduj svete, len pre MS DT!

V zmysle uvedeného teda KKTS nespĺňal podmienku pretekov nad 700 km a ak TKDT nemohol do MS použiť svoje trate nad 700 km, tak to bolo z dôvodu nesplnenia podmienok FCI v počte zúčastnených chovateľov a nasadených holubov. Teda nešlo o žiadne „uvedomenie“ si situácie zo strany dotknutých chovateľov a „vyrovnanie“ sa s realitou ako tvrdíte, ale len a len o následok nesplnených pravidiel. Takže všetko je inak!

No a či sa zapojím do „Samostatnej celoslovenskej súťaže pre účastníkov NP“ rozhodnem až po tom, ako sa s podmienkami tejto súťaže oboznámim, len ich treba najskôr vydať Zjazdom predpísanou Smernicou. A preto môžete už aj Vy pokojne zanechať tú „jednoduchú úvahu“ o dobrovoľnom a nenásilnom „samovyradení“ z tejto súťaže, pretože skôr patrí k pánovi čo ju vymyslel, ako k Vám.
Milan Blahovský (11.01.2018, 08:39)
Pri všetkej úcte pán Janda, k vášmu umeniu lustrovať históriou nášho športu a organizačnou štruktúrou v SZ si dovolím upozorniť na jeden fakt, ktorý bol podnetom na "havárijné" riešenie problému, kedy sa ocitne skupina chovateľov na pokraji bytia či nebytia v chovateľských zložkách ako je OZ a ušiel vašej pozornosti. V časoch keď ešte neexistovalo OZ Gemer sa skupina - pomenujme ich nadšenci - rozhodla, že si vytvorí vzhľadom na nízky rozpočet svojej skupiny klub krátkych tratí a odletela si niekoľko pretekov ( asi 8-10) na tratiach okolo 160-230 km. Našla teda riešenie ako byť "nezaradený" a odlietala si sezónu. Neskôr do tejto skupiny - klubu sa pridala ďalšia skupina chovateľov, ktorá mala svoje sídlo 50 km od nich, ale keďže nič nezákonné neporušila, umožnila svoju existenciu a napomohla aj existencii spomínaného klubu. Samozrejme bolo to iba dočasné , krátkodobé a dnes už spomínané skupiny fungujú ako riadne organizačné zložky SZ. V danom čase to bolo akože východisko z núdze , v očiach niektorých ako špekulatívne riešenie. Až po nich vznikol KKTS , na začiatku pomenovaný PKKT ( podtatranský klub krátkych tratí), kde sa spojili chovatelia OZ SNV,SB,KK a LM na 5 spoločných pretekoch (mimo OZ a hlavne mimo MS ) pretekov do 200 km. Začala sa doba možnosti zakladania športových klubov. Ešte raz zopakujem, že to je jeden z modelov, ako nebyť zapojený do programu OZ a napr. aj ako si vytvoriť v niektorých možných konšteláciach, skupinu chovateľov, v ktorej by sa dali dosahovať pre časť členov vysnené ciele. Prezídium sa takejto aktivite nebránilo a rešpektovalo vznik takýchto zložiek, zahrnulo to napokon následne aj do Stanov či ďalších dokumentov SZ, ale ako subjekt , ktorý má na starosti inú víziu rozvoja a fungovania svojich základných zložiek, nemohla tvoriť a schvaľovať súťaže, ktoré by podrývali ich fungovanie. Jednoducho do svojich svojich súťaží ako je MS nezaradili výsledky takýchto klubov.
Všetká česť výsledkom holubov, ktoré sa musia pri svojom návrate na holubník vysporiadať s nástrahami trate nad 800 km pre vás na začiatku a aj 1100 km pre nás na konci, ale isto mnohí uznajú, že možností a často aj schopnosti sa zúčastňovať týchto pretekov nemá väčšina členov SZ a ako to uviedol p.Zubaj došlo by k nevyrovnanosti možností použitia približne rovnakého počtu pretekov v kategóriach a preto sa výsledky MDKS nezapojili na súťaže MS DT. Podobne je tomu tak v kategórii MS DT z NP ( napíšem správne - z národných pretekov ). To že je uvedené vo všeobecných podmienkach, že je možné použiť na tratiach nad 665 km aj výsledky športových klubov je zrejmé, že pokiaľ sa vytvorí klub dlhých tratí , ktorý bude mať vo svojom pláne národné preteky, tak nič nebráni ich použitiu do tejto kategórie pri splnení Štatútu národných pretekov.
Podmienky sú vopred dané, každý má možnosť si vybrať svoje ciele a v priebehu sezóny ich aj napĺňať. A preto aj vy môžte pokojne zanechať "komplikovanú úvahu" o násilnom vyradení z tejto súťaže.
Je mi jasné , že moje vysvetlenie (ne)zaradenia výsledkov športových klubov do MS nenecháte bez odozvy, tak mi ešte skúste odpovedať, resp. napísať aké sú vaše funkcionárske skúsenosti v radoch základných zložiek SZ ( napr. bol som pokladníkom ZO 5 rokov, tajomníkom OZ 1 funkčné obdobie a pod.) Koľko ste toho ako funkcionár preskákali, aké máte skúsenosti s prácou pre ostatných členov OZ či ZO vo svojom okolí ?
Niet nič jednoduchšie ako sedieť pred svojím holubníkom a čakať čo mi predložia tí okolo mňa a ja budem iba kritizovať ich schopnosti. Takýchto je na Slovensku viac ako dosť, napokon to občas vidím aj na vlastné oči. Týmto všetkým by som doporučil založiť Ligu výnimočných a tam nech ukážu svoje schopností. Tip na ich lídra už mám.
Barbirik Igor (11.01.2018, 09:33)
Vážený páni tento príspevok je o zrušení športových pásiem a nie o športových kluboch a osobných
sporoch a utokov jeden na druhého preto by som vás chcel poprosiť držte sa pôvodnej témy.
Pán Janda vás osobne chcem poprosiť nezaťahujte do každej témy MDKS odputavá to pozornosť od pôvodnej témy a jej podstati,Predsa máte možnosť založiť novú tému ktorá sa bude týkať výložne MDKS a ich problémov akejkľvek podstaty pre členov MDKS.
Milan Blahovský (11.01.2018, 09:47)
Ospravedlňujem sa, že som si po toľkých príspevkoch ( mnohých aj mimo tému ) túto skutočnosť neuvedomil. Igor , to nie je žiaden osobný spor. Teda aspoň ja o tom neviem a ani to tak nevnímam, pretože to by som mal toľko nepriateľov, koľko je odpovedí na môj hocijaký príspevok.
Preskočili sme od ŠP k MS a športovým klubom, prešli sme od priamej reči ku kopírovaniu a vkladaniu textov z minulosti do prítomnosti. Jednoduché a mnohokrát účelné.
Barbirik Igor (11.01.2018, 10:46)
Zdravím ťa Peter nemôžem s tebou súhlasiť že 95% chovateľov z toho nič nemá,práve naopak týto
chovatelia mali určitý druh výsledkov s ktorými boli spokojní a naviac nikoho z tými výsledkami
tých špičkových chovateľov neohrozovali,ale aj napriek tejto skutočnosti im túto možnosť nejako
sa realizovať v najbližšom oklí práve týto špičkový chovatelia ktorý ich v postate aj zastupujú zobrali.
A práve tu je vydieť ako im na týchto slabších chovateľoch záleží.
Veď každá OZ si na konferencií schvaľuje VS aj športové pásma a tak isto ako ich sváli ich aj môže
zrušiť ak niečo nie je v poriadku a nepotrebuje k tomu vyjadrenie SZCHPH a konferencie SZCHPH.
A ak niečo nieje aj naďalej v poriadku ako napríklad z umelím dopisovaním členov v ZO pri nasadzovaní holubov na preteky aby ich bolo 20 ale v skutočnosti ich pri nasadzovaní je každý týždeň polvica aj na toto sú predsa nejaké ustanovenia v prvom rade K a R komisia OZ a v neposlednom rade výbor OZ a ak to nepomôže máme na UKK SZCHP
Milan Blahovský (11.01.2018, 11:29)
Trocha ťa poopravím Igor, nie konferecia schvaľuje (schvaľovala) ŠP, ale bolo to na dohode 2 ZO. Ja som na VZ navrhol aby sa to za účelom akejsi vážnosti schvaľovalo na konferencii. Neprešlo to, išlo sa cestou ľahšieho odporu - zrušenie ŠP.
Barbirik Igor (11.01.2018, 11:45)
Milan neviem ako to funguje inde ale ešte som nestretol s niečim takým aby sa niečo takéto udialo
bez súhlasu výboru OZ a OZ konferencie a ako by si niekto mohol svojvolne dovoliť vytvoriť akýkoľvek celok bez súhlasu OZ.
A z takéhoto dôvodu si myslím že to nebolo správne rozhodnutie.
Milan Blahovský (11.01.2018, 12:18)
Pripúšťal to Pretekový poriadok - Vznik ŠP berie na vedomie výbor OZ. Aj u nás boli ŠP a tie sme ale schvaľovali na oblastnej konferencii a som presvedčený o tom, že nie všade o tom tak rozhodovali. Výbor bol v zmysle PP na nich krátky skrz spojenia - berie na vedomie...Má to inú váhu ako slovo schvaľuje.
Barbirik Igor (11.01.2018, 13:36)
Milan myslím si že v podstate so mnou budeš súhlasiť že stačilo zmeniť slovíčko že OZ súhlasí zo
vznikom športového pásma čo by bolo určite prijateľnejšie ako ich zrušiť.
Teraz trošku odbočím od témi
Myslím si že v priebehu pár dní tu bude ešte večší problém ktorý bude riešiť prezídyum a to porušenie
stanov SZCPH časť 3 paragraf 22 .
Ako sa zbaiť konkurensie čelnými predstaviteľmi OZ tým najpodlejším spôsobom.
Som zvedaví ako sa s tým vysporiada prezídyum a aké dôsledky z toho vyvodí z takéhoto správania
sa predstaviteľov OZ.
Milan Blahovský (11.01.2018, 14:11)
Viem o čom píšeš, len si stále kladiem otázku čím to je, že pomaly niet rok aby sme neriešili problém v tejto časti Slovenska ? Asi skutočne to bude nedokonalými dokumentami alebo ešte skôr to bude chyba "hore" ako sa najlepšie píše či tvrdí.
Ľubomír Janda (11.01.2018, 23:22)
Pán Blahovský, prečítal som príspevok, ktorý ste mi dnes adresovali a akosi spontánne sa mi pripomenul môj obľúbený český film „Vesničko má středisková“ s jedným nezabudnuteľným výrokom: „Kalí vodu Vojtěchu, kalí vodu!“

Prečo asi? Včera bolo v tejto téme preukázané, že Vaše vyjadrenia k dôvodom, pre ktoré 1 klub KT a 1 klub tratí nad 500 km nepoužil svoje výsledky do MS sú nepravdivé. Namiesto toho, aby ste sa k zisteniu seriózne vyjadrili, začali ste slovom kronikára popisovať okolnosti vzniku týchto klubov.

Včera som na základe overených údajov v tejto téme konštatoval, cit.: „ ... MS počet pretekov nad 665 km nerieši. Súťaž MS SDT sa v každej OZ plní z 3 pretekov, čo zodpovedá štandardnej sezóne v MDKS.“. No a dnes som si vo Vašom príspevku prečítal, cit.: „ ... došlo by k nevyrovnanosti možností použitia približne rovnakého počtu pretekov v kategóriach a preto sa výsledky MDKS nezapojili na súťaže MS DT.“ Nezdá sa Vám aj toto tvrdenie poriadny kus od pravdy? Veď výsledky MDKS je možné použiť do MS DT, no nie do MS SDT!

No a produktom tohto kontroverzného prístupu budú najskôr aj Propozície MS predložené na rokovanie Valného zhromaždenia, ktoré sú v SDT obyčajným paškvilom, pretože bola do nich „natlačená“ idea úplne novej, Celoslovenskej súťaže pre účastníkov NP, ku ktorej má byť podľa Uznesenia Zjazdu spracovaná samostatná Smernica. To je kameňom úrazu!

A namiesto hľadania cesty, ako túto poľutovania hodnú situáciu dostať do súladu so Zväzovými normami, obhajujete rozporný stav a pritom ešte zisťujete kto je väčším funkcionárom. Hovorí sa, že pripomínaním zásluh si kompenzujeme zlé skutky, ktorých sme sa z najrôznejších pohnútok dopustili. Ale nič nie je stratené, jednoducho každý kto robí, robí aj chyby. V tom nevidím problém. Ten nastáva, keď treba chyby napraviť a vtedy sa lámu charaktery, ... , aj keď patria do „Ligy výnimočných“.
Peter Holienka (13.01.2018, 00:30)
Dobrý večer .
Pan Janda sledujem vaše príspevky ale stále neviem o čo vám ide nehnevajte sa pripadá mi to ako keby ste sa chceli zviditeľniť a urobiť si reklamu svojim holubom a nie prvý rok myslím si ak ste chceli spraviť zmeny mali ste dať už dávno podnet na zmeny na SZ CHPH a nie teraz sa navážať do človeka ktorý ako jeden z mála sa snaží podať pomaly každému odpovedať na otázky ako sa dá a ako najlepšie vie alebo poradiť v danej téme.A čo sa týka vás pripadá mi to že presadzujete len svoje úspechy a čo vyhovuje vám.
Až mi je to smiešne čo sa týka vás ako sa snažíte presadiť čo vám vyhovuje a ako sa snažíte presadiť svoj názor a znovu opakujem nie prvý krát. Vždy ma bavili dlhé trate a budú to si môžete zistiť ale to čo tu predvádzate vi je mi trápne nemám rad keď chce niekto porovnať niečo z neporovnateľným. Dúfam že ste sa neurazil ale už mi to nedalo povedať môj názor.
Ľubomír Janda (13.01.2018, 23:13)
Pán Holienka, môžete mi veriť, o tak časovo náročné zviditeľňovanie rozhodne nestojím, rovnako ako nestojím ani o situácie, ktoré ho vyvolali. Koniec koncov, nebyť Vášho „milého“ príspevku, ktorým ste mi „prišili“ hodne nelichotivého, nebolo by ani toho môjho. A keďže ja som za posledné týždne zviditeľnený až-až, tak v skutočnosti išlo o Vaše vlastné zviditeľnenie. Teraz k reklame. Tú svojim holubom robiť nezvyknem a určite som ju na DF SZCHPH nikdy nerobil. Ale keby sme po takto ladených príspevkoch pátrali, možno by sa medzi nimi našla Vaša inzercia.

Neviem prečo so mnou spájate požiadavky na akési zmeny, keď tu nejde o zmenu, ale o zachovanie stavu, ktorý tu bol doteraz a nikomu neprekážal. Uvedenú kontinuitu narušil paškvil MS SDT prijatý Valným zhromaždením a tým došlo k porušeniu Uznesenia posledného Zjazdu. A ak pokladáte poukázanie na zavádzajúce informácie a nepravdy za „navážanie sa“ do tých ktorí ich na DF použili, tak potom máte úplne odlišný hodnotový rebríček ako má absolútna väčšina populácie. Skúste občas posudzovať odpoveď cez jej obsah a nie podľa toho kto a ako dlho odpovedá. Tiež nemusíte nikomu robiť advokáta, keď sú po ruke argumenty, každý sa rád obháji aj sám.

Ako som už uviedol, dokument prijatý na Valnom zhromaždení je v rozpore s úlohami, ktoré mu uložil Zjazd ako najvyšší Zväzový orgán. Snáď nechcete tvrdiť, že existencia takto škodlivého javu sa týka len mňa a jeho náprava je iba v mojom záujme a má prospieť len mojej osobe? Tiež nechápem kedy ešte som mal takto „egoistický“ postoj, keď píšete, že to nebolo prvý krát. Ale ak máte na mysli diskusiu z novembra 2016 o kategórii „E“ tak Vám pripomínam, že zmenou jej časovej podmienky zo „4 ceny za 2 roky“ na „4 preteky“ v marci 2017 bolo preukázané, že som sa nemýlil!

Ale ak je niečo skutočne smiešne, tak je to vylúčenie maratónskych holubov zo súťaže nad 665 km. A ak je na viac k tomu ešte niečo trápne, tak je to obhajovanie tohto „ochranného opatrenia“ nemožnosťou porovnania neporovnateľného, keď hodnoty všetkých relevantných ukazovateľov takého porovnania (charakteristika organizačného celku, počet pretekov, počet chovateľov, počet holubov) sú jednoznačne porovnateľné! Jediný rozdiel je v dĺžke trate, ale tá je ku škode MDKS!
Peter Holienka (14.01.2018, 11:54)
Ešte raz, pán Janda. Nikomu a ničomu bez dôvodov nebudem prišívať, ako píšete, slovko nelichotivé. Je to moje rozhodnutie čo a komu napíšem, ale čo sa týka vás, tak toto je môj posledný príspevok nakoľko si vždy napíšete ako vám pasuje a aby mi nemohol nikto hovoriť, že sa zviditeľňujem jedným príspevkom. Možno aj kvôli takým podobným ako ste vy som obmedzil chovateľskú činnosť, holuby ma prestávali baviť, ale holuby za to nemôžu a človek by mal mať koníčka, no musia byť hranice. To, či robíte reklamu svojim holubom nech posúdia iný, to bol len môj názor, ktorý som odvodil z vašich x príspevkov. To čo píšete o paškvile, čo sa týka MS SDT, nech rozhodnú kompetentní, ktorí rozhodli tak, ako rozhodli. Ak máte nejaké pochybenia, tak ich napíšte a pošlite, ale neprekrúcajte tu ľudí tak, aby bolo po vašom. Môj hodnotový rebríček je taký, aký má byť a to vás nemusí zaujímať. No podľa toho čo píšete, tak práve s tým vaším rebríčkom nemá väčšina ľudí nič spoločného čo aj píšu vo svojich príspevkoch. Advokáta nemusím robiť nikomu. A zvlášť tým ľuďom, ktorí majú práve tie argumenty, a neprekrúcajú písmená a slová ako im to vyhovuje, no aj keď podajú vysvetlenie, vždy ich prekrútite tak, aby to vyznelo vo váš prospech vo vašich dlhosiahlych príspevkoch, v ktorých spájate slová, ktorým nerozumie väčšina chovateľov. Čo sa týka kategórie E, je to škoda rozoberať , lebo už dopredu to bolo jasné, že ste chceli zas len niečo dokázať a nakoniec zostalo všetko tak, len sa zmenili vaše slovíčka a písmená, ale je to tak ako to bolo a nevyhrali vaše holuby, škoda. Čo sa týka porovnateľného s neporovnateľným, mal som na mysli, že sa nedajú porovnávať výsledky MDKS s OZ, poprípade s Regiónmi, nakoľko chovatelia ako vy v MDKS na kratších kilometroch majú obrovskú výhodu pri SDT, pretože je rozdiel, keď musí holub letieť napríklad 800 km alebo 1000 km z tak malého množstva holubov na tak veľké rozpätie kilometrov. To, že je to porovnateľné v MDKS čo píšete, tak tu je vidno ako chcete jednoznačne zvýhodniť svoje holuby a svoje výsledky v MDKS od ostatných. Aká je to spravodlivosť a porovnanie, keď holub musí letieť o 200 km viac, po toľkých hodinách letu. Dá sa to podľa vás porovnať, keď holuby u vás sadajú v noci alebo ráno a na východ majú ešte 200 km cez kopce. Zamyslite sa nad tým a potom píšte či je to porovnateľné. A charakteristika MDKS a to, že ostatné spĺňa podľa stanov SZCHPH, znovu hovorím, dajte podnet, napíšte a možno sa dočkáte zmien. Dúfam, že som vás mojím príspevkom moc nenaštartoval, opakujem vám, je to len môj názor.
S pozdravom
Holienka
Milan Klačan (14.01.2018, 12:32)
P.Holienka nemáte pravdu , nie je to len Váš názor.........
Martin Urban (14.01.2018, 13:45)
Napríklad my chováme také Holuby ktoré sú pre mňa na nezaplatenie a to ak kde tu darujem a mám radosť keď to prežije . Holuby za to nemôžu len majú smolu v každej kategórii ako je to v každom športe nie všetci majú všetko ale o všetkom dokážu špekulovať ľudia nie Holuby :D napríklad Peter H. Je sused A mám takú vihodu ,že si viem pozrieť naše rozdiely a kôli týmto rozdielom som pochopil, že u mňa zastal čas ... A žijem sú to len holubi ...
Ľubomír Janda (14.01.2018, 23:32)
Pán Holienka, ja si zachovám zdvorilejší tón a v jeho rámci Vám ponúknem iný pohľad na svet. Podľa mojich skúseností chovatelia obmedzujú svoju činnosť z rôznych objektívnych dôvodov, napr. rodinných, finančných, zdravotných, príp. pre susedské spory, ale niekedy aj z dôvodu, že niečo nepekné vykonali a majú zákaz. Počul som, že to býva aj na 10 rokov. Nikdy sa to ale nedeje pre iných chovateľov a dokonca ani pre mne podobných, pretože vo všetkých ostatných prípadoch sa jedná o dôvody subjektívne a tie sú vo vedomí, príp. svedomí každého, kto sa tak rozhodne.

Kategória „E“, tá je jasná, jediné čo som chcel vtedy docieliť bol súlad výkladu a znenia tejto kategórie k čomu došlo až po spomínanej zmene realizovanej výkonnými orgánmi FCI. A ak tých cca. 2, alebo 3, chronicky negatívne na mňa nastavených účastníkov DF pokladáte za mienkotvornú časť chovateľskej verejnosti, tak žijete v ďalšom omyle, pretože mi často úplne neznámi chovatelia telefonujú, emailujú, posielajú SMS, čo býva zdrojom zaujímavých informácii, ako ste už možno zistili.

K podmienkam pretekania v MDKS nechávam každému objektívnemu čitateľovi na úvahu, čo je zvýhodňujúce, či keď doletový priestor predstavuje v rámci OZ územie jedného, alebo dvoch susediacich okresov, príp. z nich vytvoreného regiónu, alebo ak sa tiahne od Oravy až po Dunaj. Čo sa týka hĺbky doletového pásma samozrejme najobjektívnejšia je tá najkratšia, ale pre trate MDKS je prijateľných aj 100 km, pretože Majster MDKS 2015, p. Štefan Méry túto hodnotu pripočítanú k najkratšej vzdialenosti v pretekoch pravidelne prekračuje a v celej hĺbke doletového pásma boli zaznamenané aj víťazné holuby. Môj holubník sa nachádza v strede tohto pásma, čo už, žijem tam od narodenia, no jednoducho kdesi stáť musí!

Štatisticky sa v sezóne 2016 za hranicou takto vymedzeného doletového pásma nachádzalo necelých 23 % nasádzajúcich chovateľov a v roku 2017 menej ako 11 %. Jedná sa o chovateľov, ktorí spomínané doletové pásmo prekračujú niekedy aj o 100 km. Svoju polohu ale poznajú, je to ich slobodné rozhodnutie a účasť v pretekoch MDKS im nikto zakazovať nebude a už vôbec nie preto, aby boli vo Vašich očiach spravodlivejšie. Ale ak Vám išlo o spochybnenie holubov, ktorým každý deň „verne slúžim“, tak si pozrite preteky Koblenz 2016, tie by mohli byť podľa Vašich predstáv objektívne, pretože sa leteli bez chovateľov z Východu, neboli majstrovské, preto som ich až na jednu výnimku obsadil ročiakmi a prvá doletená bola neskorá holubica. V prípade potreby nie je problém preukázať!

Osobne si ale myslím, že priatelia z východu Slovenska, by sa mali realizovať vo vlastnom klube s maratónskym zameraním. V nedávnej minulosti tam pôsobil „Golden Club Slovakia“, do ktorého bolo začlenené územie od severnej, po južnú hranicu Slovenska, lietalo sa z Poľska, no keď sa na Juhu zistilo, že šance sú minimálne tak počiatočné nadšenie opadlo. Ak sa dobre pamätám, tak GCS potom fungoval ešte sezónu. Jednoducho príliš hlboké doletové pásmo je vždy problém, buď organizačný celok zanikne, alebo časť chovateľov ťahá za kratší koniec. V jednej z tém DF, už cca. pred 7 až 8 rokmi som p. Matalíkovi ich pozíciu v MDKS, teda voči majoritnej časti členov, prirovnal k situácii, ako keby som ja pretekal vo východočeskom maratón klube. Ale ako som už vyššie uviedol, konečné rozhodnutie bude vždy len na nich.

Záverom! Čo schválilo Valné zhromaždenie je všeobecne známe z jeho Uznesenia, aké úlohy boli tomuto orgánu uložené Zjazdom je rovnako zverejnené a na rozpor medzi závermi týchto orgánov bolo už opakovane poukázané. V týchto situáciách koná Ústredná kontrolná komisia z povinnosti na základe jej úlohy vyplývajúcej zo Stanov, cit. „Dbá a kontroluje dodržiavanie právnych predpisov, nariadení a uznesení zjazdu, Valného zhromaždenia a prezídia Zväzu.“, preto nie je dôvod na žiadne podnety. Aj keď podľa Stanov predsedovi UKK a jej členom patrí za prácu odmena, ktorú schvaľuje Prezídium, som presvedčený, že táto okolnosť nebude mať vplyv na objektivitu ich rozhodovania.
Martin Urban (15.01.2018, 09:06)
Pán Janda viem že to tu nepatrí ale ako sa dá dostať do toho maratón klubu nejaký kontakt na okolí Žiliny ?
Ľubomír Janda (15.01.2018, 14:02)
Nech sa páči na http://www.longdistance.wz.cz/, potom „kontakty“ a „Koordinátori pre jednotlivé regióny.“
Truchly Milan (15.01.2018, 19:56)
Pán janda to ste akosi zle počuli já som počul o doživotí a že funkciónárov OZ naháńal po okrese .
Peter Holienka (15.01.2018, 21:38)
Milanko aj keď sme kamaráti tvoj príspevok ma odo mňa 100 bodov .
Truchly Milan (15.01.2018, 21:46)
No vidíš aké ľahké zober Frndžalicu a prebehni cez kopec som doma nespím ( ale bez nožíka) môžu biť aj koláčiky ak babky napiekly.
Peter Holienka (15.01.2018, 22:05)
OK nožík ostáva doma frndžalicu a koláče beriem ale flintu si požičiam od môjho dobrého kamaráta a zároveň tvojho suseda tak ma čakaj aby som nemusel búchať.
Ľubomír Janda (15.01.2018, 22:58)
Pán Truchly, asi som nemal úplne presné informácie, ale myslím, že tá atletika a aj ten nožíkom tam naozaj bol.
Ľubomír Janda (15.01.2018, 23:07)
Ospravedlňujem sa, oprava, samozrejme: "... tá atletika a aj ten nožík tam naozaj bol."
Truchly Milan (16.01.2018, 06:00)
ale,ale já už zo susedom pijem frndžalicu a teba tu ešte není, akosi stárneš pohni si lebo ten tvoj kamarát už štyri nedele nič nestrelil aby si ťa náhodou nepomílil zo škodnou keď pôjdeš cez ten kopec .Od 17:00h som doma nezabudni aj na tie koláčiky.
Truchly Milan (16.01.2018, 06:26)
Pán Janda ten môj príspevok ste moc nepochopil ale nevadí sranda musí biť.
Jančok Ľudovít (16.01.2018, 07:09)
Zdravím Vás. Pozerám na čas vloženia príspevkov. vyzerá že ste sa ešte nerozišli. Dobrá frndžalica. Pozdravujem Ludvik.
Martin Urban (16.01.2018, 15:20)
Milan ja som pochopil, on chcel s tým nožíkom ukázať ,že čo majú zarezat , len si to chovatelia zle vysvetlili....
Martin Urban (16.01.2018, 15:58)
Možnože mu zavolám nech mi to príde prebrať , načo chovať darmožráčov ...
Martin Urban (16.01.2018, 16:15)
Ale nejde mi do hlavičky , keď on nožík nepotrebuje , viem ,že krúti krky a niečo tu nesedí ale aj tak mu možnože zavolám ,keď nezavolal tak sa stretneme keď budem doma ...
Ľubomír Janda (16.01.2018, 17:43)
Pán Truchly, nie je to tak jednoznačné. Vaše oslovenie som vnímal ako vhodne načasovanú, ale hlavne vtipnú snahu o odľahčenie témy, v ktorej sa celkom zbytočne vyskytlo zopár konfrontačných príspevkov. V tom zmysle som aj reagoval, ale ak bola Vaša motivácia odlišná, tak som naozaj nepochopil.
Truchly Milan (16.01.2018, 19:21)
Pá Janda presne o to mi išlo, háčik bol v tom (nožiku) ale to je jedno, treba tú tému ukončiť a popriať úspešnú sezónu 2018 všetkým chovateľom a pevné nervy funkcionárom .
Truchly Milan (16.01.2018, 19:25)
Pán Jančok vlani bolo na Kysuciach veľa sliviek tak je stále čo koštovať .
Jančok Ľudovít (16.01.2018, 19:50)
Zdravím Vás. Prosím Vás pán Trúchly, kde to bývate, koláčiky donesiem cha cha. Pozdravujem Ludvik.
Martin Urban (16.01.2018, 21:08)
Prajem holubom veľa šťastia a výdrže v tomto roku bohvie, aký bude a nevedia čo ich čaká a to isté chovateľom +veľa zdravia !

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené