VCS Oostende - informácie
Autor: Ján Bučo
« Predchádzajúca
Showing 1 to 20 of 64 results
1
JB
Ján Bučo
24.06.2011, 23:52
Dobrý večer priatelia,
Prinášam Vám informáciu o nasadzovaní na preteky Oostende.
Nasadzovanie prebehne 29.6.2011 (streda).
Štart pretekov je plánovaný na 1.7.2011 v piatok s doletom cez noc.
Plán zberu (odchod auta z NS) je nasledovný:
NS Rosina 13,30 - koordinuje p. Bučo 0907847774 a p. Komačka
NS Veľké Bierovce 16,30 - koordinuje p. Dohňanský 0908536778
NS Sereď 18,00 - koordinuje p. Navrátil0918541995
NS Mýtne Ludany 19,30 - koordinuje p. Sádovský 0905468612
NS Čalovec 21,00 - koordinuje p. Nochta 0908306634
NS Kráľová pri Senci 22,30 - koordinuje p. Vilian Janko 0918710703
Žiadam všetkých chovateľov, ktorí majú prihlásené holuby aby rešpektovali čas odchodu vozidla a boli na mieste nasadzovania minímálne 90 minút pred plánovaným odchodom automobilu. Zabránime tým zbytočnému meškaniu a nervozite chovateľov v nasledujúcom nasadzovacom stredisku.
Je škoda, že na tak významné preteky je prihlásených tak málo holubov.
Letu Zdar!
Ján Bučo
predseda MDKS
FD
František Dohňanský
26.06.2011, 22:25
Pozdravujem všetkých, ktorí sa zúčastnia a prajem si, aby to dobre dopadlo.
Prípadné nejasnosti a otázky zodpovedajú predseda p. Bučo a výcvikár p.Dohňanský. Dobrý let a dolet!
ŠN
Štefan Nochta
27.06.2011, 09:26
VCS Oostende by si skutočne zaslúžila viac pozornosti a úcty zo strany chovateľov. Pre nás je to "malá Barcelona" - skutočný kráľovský pretek a mal by byť sviatkom pre každého chovateľa, ktorému dlhé a superdlhé trate nie sú ľahostajné.
V našej obci starosta vyhlásil Putovný pohár na tento pretek, verím, že sa tento pretek dostane do podvedomia našich chovateľov a v budúcnosti bude účasť veľkolepejšia a medzinárodnejšia. Kampaň za tento pretek sa rozbieha i v susednom Maďarsku. Veď aj my chceme mať "svetovú Barcelonu" !!!!!!
JB
Ján Bučo
30.06.2011, 09:39
Pozdravujem priatelia,
Oznamujem aktuálnu pozíciu auta. 638 slovenských + 17 maďarských holubov sa po kŕmení a napájaní pohlo z Rozvadova do Nemecka.
Prajme našim zverencom úspešný dolet.
Jano Bučo
ĽH
Ľubomír Hovančík
30.06.2011, 13:50
....je to "malá Barcelona" - skutočný kráľovský pretek a mal by byť sviatkom pre každého chovateľa, ktorému dlhé a superdlhé trate nie sú ľahostajné......
Pán Nochta pekne napísané. DT nie sú mi ľahostajné, ale vzdialenosť na môj holubník je 1300 km. Ako dlho budem musieť chovať PH, aby som vychoval taký "Tým" pre takú trať????
ŠN
Štefan Nochta
30.06.2011, 14:16
p.Hovančík, závidím Vám, ja by som si tiež rád vyskúšal takú dlhú trať.....ja to mám "iba" 1150 km.
Z dobrého holuba za dva roky vychováte pozoruhodného "štrekára".
S Pozdravom
ŠN
MB
Milan Blahovský
30.06.2011, 14:30
Ľubko jedného takého si mal ( červenák ) a akosi rýchlo si sa ho zbavil ( ani Oostende nepotreboval ) a tak teraz odchováva na mojom holubníku. Snáď odchov raz naplní tvoje túžby.:o))))))))))
ŠN
Štefan Nochta
30.06.2011, 16:38
Aha, tak tu je pes zakopaný.........tak predsa len nie tých 1300km je problém.....
PM
Peter Matalík
30.06.2011, 20:49
Váž.p.Nochta!Už som sa raz na tomto diskusnom fóre zmieňoval o jednej "anomálii".Napísal som to asi v tom zmysle:Dovolím si tvrdiť,že nikde v vo vyspelých hol.krajinách/Belg.,Hol,.../ nemajú na tratiach cez 1000 km,tak náročnych posledných 100 km v doletovom pásme,ako mi tu na Východe.Porovnal som to s cyklistami,ak majú posledných 50 km do kopca.To riadne poznačí záv.pole.Keď sa však k tomu pridá nízka oblačnosť,protivietor a horúčava,tak sem s tými dvojročnými.Ja ich tu otestujem!Záujem o trate nad 100 km je tu stále svedčí o tom aj predaj krúžkov M-55,len musíme túto a možno aj naledujúcu sezónu pripraviť už nachované maratónske holuby.Počasiu sa nedá rozkázať.Dôkazom toho je priebeh závodov v Goden clube,bohužiaľˇdoplatili nato chovatelia zo Západu.Zo Žiliny k nám je to "iba" cca 130km,ale v akom reliefe krajiny!Každý km nad 1200 km je pre holuby bojom ,bojom o prežitie...Ako som už písal,o lietanie na maratónskych tratiach je tu záujem,len s dvojročnými holubami,no trochu by som ich nechal dozrieť.
JB
Ján Bučo
30.06.2011, 21:19
Dobrý večer priatelia,
Holuby dorazili do Oostende o cca 21,00 hod. Auto s moravskými holubmi prišlo do Oostende takmer spolu s našim. Obe posádky sa mali stretnúť na pumpe pred Oostende a pôjdu na miesto štartu kde budú holuby ošetrené až do momentu vypustenia.
Jano Bučo
ĽH
Ľubomír Hovančík
30.06.2011, 21:40
Milan žiješ?
Až raz bude lietať ako snívaš, tak si kúpim jedno mladé do chovu. Alebo Ti poviem kde je jeho matka, bratia,sestry......
ŠN
Štefan Nochta
01.07.2011, 06:17
Určite, p. Matalík s Vami súhlasím a holub nad 1000 km je pre mňa "pán" holub. Počasiu sa neubránime a aj ten najlepší štrekár je nepriaznivým počasím vystavený stresu a boju o život. No a kategória holubov s pretekmi cez noc si zaslúži absolutórium, nakoľko im okrem nepriaznivého počasia hrozí aj nebezpečenstvo zo strany nočných dravcov a "tiežchovateľov".
Ja som však p.Hovančíkovi, ktorý tvrdí, že :"DT nie sú mi ľahostajné, ale vzdialenosť na môj holubník je 1300 km." ...........a Milan mu odpísal:Ľubko jedného takého si mal ( červenák ) a akosi rýchlo si sa ho zbavil ( ani Oostende nepotreboval )............. tak tu je ten postoj k DT a SDT.
Prajem Vám, aby ste znovu oživili lietanie na DT a SDT a znovu dostali späť ten povestný názov, že ste "baštou" týchto pretekov. Tento názov momentálne vlastní Trenčín a okolie no a cieľom NS Čalovec je prevziať Trenčínu tento "titul"....takže trenčania, buďte v strehu.........:::))))))))))
ĽH
Ľubomír Hovančík
01.07.2011, 08:05
Ten spomínaný červený PH.Bol iba "jeden" nie jediný,a podľa mňa má slabinu,ja si budujem chov podľa svojej predstavy ktorú zatiaľ nebudem zverejňovať, ale podstata veci je v tom že toho holuba dostal odo mňa P.Matalík za to, že mi ubytoval moje PH na tri týždne vo svojom zimnom sídle, z dôvodu presťahovania holubníka. A to že holub skončil u Milana už nie je moja starosť a ani pozadie tej zmeny neviem.
P.S. Čo by to všetko žralo, keby všetko na holubníku zostávalo.
Na diskusiu o DT by Ste mal prísť do našich krajov, lebo cez DF sa podiskutovať nedá. Pozrieť chov a tak.. Takže Ste oficiálne pozvaný na moju pôdu, kedykoľvek po dohovore 0908 196 352.
ŠN
Štefan Nochta
01.07.2011, 08:14
Ďakujem p.Hovančík za pozvanie, určite si to cením, Vaše č.t. som si uložil a akonáhle to bude aktuálne, určite sa ozvem.
S pozdravom
ŠN
p.s. diskutovať sa dá aj na DF, človek si vymieňa názory a zároveň sa obohacuje názormi iných......
ZA
Zdeňek Adamík
01.07.2011, 08:32
Bingo!
JB
Ján Bučo
01.07.2011, 10:39
Dobrý deň priatelia,
Holuby z Oostende odštartovali o 10,30 hod. pri nasledovných počtoch:
SK - 638 ks
HU - 17 ks
Morava - cca 4000 ks
Počasie v mieste štartu: polooblačno, 17°C, SZ vietor 17 km/h.
Po trase polooblačno, oblačno, teploty 12 - 17 st. C, S - SZ vietor v rozmedzí 7 - 20 km/h.
Holuby odleteli po niekoľkých zakrúženiach. Prajme účastníkom šťastný dolet.
Jano Bučo
OS
Oldrich Savara
01.07.2011, 11:41
Otázka ? Tých 638 + 17 znamená, že holuby z OZ Pezinok a OZ Senica ktoré viezlo na štart auto OVS Uherské hradište, mimochodom za 29 Kč kus
sú mimo VC Slovenska ?
ŠN
Štefan Nochta
01.07.2011, 14:22
Oldo, nakoľko boli Vaše holuby vypustené o 10.30 hod., tak nevidím dôvod, prečo by nemali byť rátané do VCS, ovšem nasadzovacie listy je potrebné zaslať, aby potom nebolo rátané 20% iba zo 655 ks holubov a potom taktiež i protokol závodu.
ŠN
Štefan Nochta
01.07.2011, 14:24
To je môj názor, neber to ako tutovku, k tomu by sa však mali vyjadriť kompetentní...
ZA
Zdeňek Adamík
01.07.2011, 14:34
Oldo, 29,- je moc nebo málo?
« Predchádzajúca
Showing 1 to 20 of 64 results
1