SZCHPH
SZCHPH
SUPER DERBY ŽILINA WINTER 2025-26 - ZIMNÁ EDÍCIA.

Autor: Vendelin Šadlák

SUPER DERBY ŽILINA W...
Najstaršie prvé Najnovšie prvé
Potvrdenie vymazania

Naozaj chcete vymazať túto tému vrátane všetkých jej príspevkov? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

Vymazať príspevok?

Naozaj chcete vymazať tento príspevok? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

Vendelin Šadlák
Vendelin Šadlák
27.07.2025, 23:38
SUPER DERBY ŽILINA WINTER 2025 - 26.
Propozície a ocenenia v zimnej edícii: Team 3 + 2 holuby zdarma, čiže 5 kusový team za 600 eur.
Príjem holubov od 1.8. do 10.10.2025.
Zvozy holubov po Slovensku budú naplánované podľa potreby a zvozy z Česka bude robiť moje auto, keď sa bude vracať z pretekov v letnej edícii počas augusta a septembra.
Finálový pretek je naplánovaný na 24.4.2026.
Nahlasovanie holubov je spustené.
Teším sa na každého účastníka.

Šadlák.

Vendelin Šadlák
Vendelin Šadlák
16.07.2025, 00:00
Zdravím chovateľov poštových holubov a hlavne nadšencov porovnávania mladých holubov v testovacích staniciach.
Do projektu zimnej edície v SUPER DERBY ŽILINA sa púšťam z viacerých dôvodov:
Je to hlavne, že posledné zimy bývajú veľmi mierne, a na 99% je to s počasím ako v jeseni.
V južnej Európe, ako napríklad Španielsko, Portugalsko sú tieto zimné edície už dávno zabehnuté, a v posledných rokoch naberajú väčšiu obľúbenosť ako letné edície.
Je to hlavne z dôvodu neznesiteľných horúčav, v lete aj cez 40 C, tak isto väčšej chorobnosti u holubov v lete, ako v zime, a v skorej jari.
Taktiež sledovanosť v zimnej edícii je u chovateľov väčšia ako v lete, lebo neprebiehajú preteky v oblastných združeniach.
Ja osobne, mám radšej tieto zimné edície a mám v nich väčšie úspechy ako v letných TS.

- Propozície a ocenenia do tejto zimnej edície pripravím behom nasledujúcich dní.
- Prihlasovanie sa začína 15.7. a naskladňovanie holubov bude od 20.7. do 10.10.2025.
- Pre túto súťaž bude TEAM 3+2 holuby zdarma, čiže 5 kusový team za 600€.
- Ocenenia budú vyrátané už pri účasti 1000 platených holubov, a budú konkurenčné svetovým testovačkám.
- Finálový pretek sa bude konať v rozmedzí 17.4. do 24.4.2026. zo vzdialenosti 420 - 490km a pravdepodobne bude už v sezóne 2026 pod značkou FCI a WORLD LEAGUE.

Týmto Vás pozývam pre účasť v zimnej edícii - SUPER DERBY ŽILINA WINTER 2025-26 a teším sa na každého účastníka.

Šadlák
Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie.