Otváranie hodín - resp. vyhodnocovanie preteku

Milan Blahovský (10.03.2011, 09:05)
HLAVA VI. " l. Dobu otvárania najmenej päť hodín vrátane elektronických konštatovacích systémov stanovuje, resp. schvaľuje na návrh nasadzovacieho strediska usporiadateľ preteku. Otvárania sa musí zúčastniť najmenej sedem chovateľov, zástupcovia zúčastnených družstiev, mnimálne 5 ktorí dovŕšili 18. rok života. Hodiny prinesené na otváranie po stanovenej dobe v mimoriadnych zdôvodnených prípadoch, môže otváracia komisia (pokiaľ je ešte prítomná) otvoriť, o čom urobí zápis (ide o mimoriadne - havárijné situácie, nezavinené chovateľom). V takomto prípade je potrebné vykonať kontrolný odtlačok podľa časového signálu, kvôli zisteniu rozchodu hodín. Chovateľ nesmie v žiadnom prípade otvoriť hodiny, ktoré uzatvorila komisia. V opačnom prípade je z preteku vyradený. Chovateľovi, ktorý používa v jednom preteku viacero hodín, musia byť všetky hodiny vyhodnotené i v tom prípade, ak do nich nebolo konštatované, v opačnom prípade je z preteku vyradený." Citácia z pretekového poriadku SZ... O čo ide ? V tomto odstavci sa nemyslelo na skutočnosť, že chovatelia nasadzujú okrem pretekov OZ ešte aj preteky nadoblastné ( povedzme MDKS či SEMK a od tohoto roku aj GCS) mimo svojich OZ či ZO resp NS. s nimi súbežne schválenými. Avšak vyhodnocovanie pretekov prebieha súbežne s krátkymi či strednými traťami organizovanými OZ. To isté sa deje pri dlhých tratiach v jednotlivých OZ, keď sa nasadzuje na jednom mieste avšak otváranie prebieha v materských ZO ( NS ). Pýtam sa teda porušuje sa takýmto úkonom citovaný poriadok PP ???? Z môjho pohľadu pre pokoj v duši funkcionárov a chovateľov, ktorí sa chytajú každého slovíčka, by bolo potrebné doplniť hneď za prvé slovo odstavca slovíčko "miesto", teda veta by znela : Dobu a miesto otvárania najmenej 5 hodín vrátane EKS stanovuje usporiadateľ preteku.....
Peter Grék (10.03.2011, 09:22)
Mne osobne pre nadoblastné súťaže nesedí ani druhá veta, pretože asi sa má chápať tak, že k otváraniu stačí sedem chovateľov, z čoho sú piati účastníci preteku, ktorí dovŕšili 18 rokov. Podľa tohto znenia PP by sme mali v rámci nadoblastných pretekov otvárať hodiny minimálne piati účastníci preteku (naviac s vekom cez 18 rokov). Reálne k takému stavu nemusí pri otváraní dochádzať, potom reálne otvorenie hodín prichádza do úvahy snáď pri nasledujúcom nasádzaní na nadoblastný pretek... [%sig%]
Milan Blahovský (10.03.2011, 09:39)
Prax nám jasne hovorí kedy je otváranie resp. vyhodnocovanie platné - keď je prítomných 7 chovateľov v NS - účastníkov víkendových pretekov , v prípade dvojpreteku DT a KT to občas býva aj 3 čo nasadili na DT a 7 čo nasadili na KT, je tu teda otázka či tí traja majú platné otváranie ????? 99,9 % NS tak doteraz fungovalo v podobných prípadoch.
Zdeňek Adamík (10.03.2011, 10:38)
Je snad jasné, že se jedná o dva různé závody. Vyhodnocování závodu se dle současného ustanovení PP (i ZŘ) MUSÍ, mohou zúčastnit a také ho reálně provádět POUZE účastníci daného závodu. Takže tvrzení v některých zasazovacích střediscích: "však je nás tu dost" (chápáno co do stanoveného počtu), z dikce stávajících dokumentů -absolutně neobstojí. Pokud je "jich tam dost" a nejsou účastníky toho konkretního závodu, nenaplňují příslušná ustanovení PP či ZŘ a jedná se tedy o jeho porušování se všemi důsledky z toho vyplývajícími.
Milan Blahovský (10.03.2011, 11:21)
Zdenku, pekne, že sa k veci vyjadruješ, ja by som si predsa len rád prečítal stanovisko v slovenčine, ak mi rozumieš. To čo platí resp. sa realizuje u vás nemusí byť platné u nás...Máme výcvikára SZ, máme výcvikárov ZO, OZ a pod. takže sem s vašim pohľadom na skutočnosť, nech nám do toho nemusia našepkávať susedia.
Zdeňek Adamík (10.03.2011, 13:11)
Ahoj. Chození "kolem horké kaše" není mým oborem. Ale máš naprostou pravdu, ti tzv. kompetentní jsou téměř vždy zalezlí, když se jedná o "horký" problém. No a když se to pak "samo vyřeší", tak jsou chytří jak Radio Jerevan.
František Michalov (10.03.2011, 15:03)
Nedalo by sa takto?: Otvárania sa musí zúčastniť najmenej sedem chovateľov, zástupcovia zúčastnených družstiev, minimálne 5 ktorí dovŕšili 18. rok života. V prípade otvárania hodín pri viacerých prebiehajúcich pretekoch sa musí zúčastniť najmenej sedem chovateľov, zástupcovia zúčastnených družstiev aspoň jedného z prebiehajúcich pretekov, minimálne 5 ktorí dovŕšili 18. rok života.
Anton Morvay (10.03.2011, 16:58)
Prvá veta ostáva. Druhá veta: V prípade konania viacerých prebiehajúcich pretekov sa môžu zúčastniť otvárania, chovatelia z týchto pretekov v zložení sedem chovateľov,zástupcov zúčastnených družstiev,minimálne 5 ktorí dovŕšili 18.rok života. Tretia veta: Usporiadateľ preteku môže určiť miesto a čas otvárania. P.S: Je to len návrh !
Anton Morvay (10.03.2011, 17:43)
HLAVA III. Nebolo by od veci zakomponovať: V prípade potreby prevozu nakrúžkovaných holubov z nasadzovacieho strediska, na zberné miesto k prepravnému kamionu ,sa určí troj členná posádka tvorená z nasadzovacej komisie.
Milan Blahovský (10.03.2011, 18:25)
Anton M, ďalší z bodov PP, ktorý je potrebné novelizovať, urobiť jasný výklad toho čo je preprava holubov, ale to by sme mali urobiť v rámci novej témy , nech sa nepletú jablká s hruškami....
Milan Blahovský (11.03.2011, 13:09)
Skutočne vás netrápi problém otvárania hodín v NS alebo nemáte žiadne rozumné argumenty ako dať do poriadku to čo škrípe ???
Zdeňek Adamík (11.03.2011, 15:37)
Do první pořádné kontroly...
Ľudovít Jančok (11.03.2011, 17:59)
Zdravím Vás. Akákoľvek manipulácia z nagumovanými, alebo nasadenými v EKS holubami je zakázaná a je to veľmi dobre. Kto zaručí či pri nasadzovaní bol správny požadovaný počet chovateľov atd. To by bolo bordelu, a tých majstrov sveta...... Ludvik.
Milan Blahovský (11.03.2011, 19:38)
Ludo asi si na inej vlnovej dlžke, resp. to nechápeš o čom píšem. Tu nejde o žiadnu výrobu majstrov či víťazov, tu ide o to, aby sa legalizovalo otváranie hodín, resp. vytlačenie doletovej zostavy u chovateľa, ktorý nasadzoval holuby v inom NS ako je to ktoré je otváracím, samozrejme tým myslím jeho domovské NS a nie ľubovoľné. Anarchiu zase do toho vniesť nemienim. Uvediem aj príklad pre tých, ktorí potrebujú aj preklad textu: Jano Mrkvička a Peter Hruška nasadzujú v piatok večer holuby na DT v NS, ktoré nie je ich domovským. V sobotu nasadzujú ešte na krátku trať, ale už vo vlastnej ZO. V nedeľu po doletoch idú otvárať hodiny...podľa doterajšieho znenia PP by museli ísť otvárať na miesto nasadzovania a teda kam ??? tam kde dávali na DT, alebo tam kde dávali na KT ???? V čom by bol problém ak by im komisionálne otvorili hodiny v NS kde je dostatočný počet chovateľov podľa platného PP ???? Tu predsa ide o ústretovosť voči takýmto chovateľom, ktorí neletia iba krátke či stredné trate kde býva teoreticky dostatok chovateľov avšak pri DT to už platiť nemusí. Predsa nasadzovanie na DT sa nerobí v každom NS daného OZ, ale na spoločnom mieste, niekedy aj dvoch NS daného OZ. Doteraz to takto bežne fungovalo a nik sa nad tým nepozastavoval a preto je potrebné vniesť do znenia odstavca poriadok a nie blokovať činnosť chovateľov, ktorí chcú letieť aj DT. Napísal som to už zreteľnejšie ?????????????????
Anton Morvay (11.03.2011, 20:04)
Milan, veľmi dobre len asi sa niektorí hanbia za svoj názor. A pritom to doteraz robili v rozpore s PP. A keď sa to má zlegalizovať tak každý mlčí. " Dúfam že už o takomto čase asi nesedia v holubníku a nepária holubice?"
Ľudovít Jančok (11.03.2011, 20:34)
Zdravím Vás. Milanko máš ma za blba? Ja som reagoval na Tonka Morvaya. Hodiny nie sú pre mňa problém. Problém sú živoriace ZO čky. Myslel som tým aby sa nestalo pravidlom že sa budú prevlačovať nagumované holuby ako mačka mačence, a tí traja čo ich donesú, ich aj doma nasadia. Preteky mimo súťaží OZ, MS,atd.,si samozrejme koordinuje usporiadateľ a tiež si určuje pravidlá. Ludvik.
Milan Blahovský (11.03.2011, 20:44)
To teda ťa nemám za blba, ja sa tu bavím o chovateľoch, ktorí idú s dobou, teda aspoň čo sa týka vlastníctva EKS. Tu sa nejedná o žiadnu manipuláciu , ide o obyčajné vytlačenie doletovej zostavy. Že to neprináša žiadne negatívne či pozitívne reakcie tak to ma doslova šokuje a prestávam tomu čoraz viac rozumieť o čo nemým ide.
Ľudovít Jančok (11.03.2011, 20:45)
Zdravím Vás . Keď si vy Milanko v GCS Ako usporiadateľ preteku udáte že hodiny otvorené v ktorejkoľvek ZO čky z dostatočným počtom chovateľov, teda 7 sú platné,tak nik ani necekne, lebo nik nič neporuší. Ahoj L.
Anton Morvay (11.03.2011, 21:00)
Ludvik, a čo keď ostatný členovia tomu jednému z GCS nepodpíšu protokol, lebo im to PP nepovoluje alebo neprikazuje? A čo sa týka prevozu : Myslel som tým dlhé trate ako Ostende,Brusel a pod. tým že napr. 2 Ns alebo 3 sa zlúčia a potom sa holuby prevezú do ďalšieho Ns . A to kvôli jednoduchšej preprave a hlavne lacnejšej a rýchlejšej preprave. Nieje mysliteľné aby na jednom mieste košovalo napr.80 chovaťeľov. Takže asi tak som to myslel.
Peter Matalík (11.03.2011, 21:19)
p.Jančok.Problém je v tom ,že v niektorých ZO nechcu vyhodnotiť účastníkov GCS,ak nenasadzovali v ich ZO!Avšak aj oni nasadzujú na DT menej ako siedmi v inom nasadzovaciom stredisku a doma potom vyhodnocujú spoločne s KT resp.ST traťou!Tu je ten problém a to celoslovenský!Aj preto na tento problém reaguje veľmi málo chovateľov,lebo sa ich to bytostne dotýka.Ja si to ani neviem predstaviť.Otvárať napr.klasicke hodiny v nasadzovacim stredisku na DT a zároveň,alebo o hodinu v svojej ZO napr.KT.Ako to zosúladiť?Ako už písal M.Blahovsky to treba ošetriť na SZ.Nie je to len vec GCS,ale ako som už napísal dotýka sa to mnoho OZ,resp.ZO.
Ľudovít Jančok (11.03.2011, 21:41)
Zdravím Vás . Tonko nasadzovať cez matku EKS je otázka hodinky. Je ale pre holúbky lepšie keď nejdu cez veľa rúk. Ja som myslel len to že manipulácia z nenasadenými nie je žiadny problém. L.
Ľudovít Jančok (11.03.2011, 21:48)
Pán Matalík, som asi starý, naivný,chlap. L.
Anton Morvay (11.03.2011, 22:10)
Ludvik, nemyslým s p. Matalíkom asi zhruba rovnako. Len si to netreba pripúštať lebo to môže človeka pohltiť. :o))))))
Ľudovít Jančok (11.03.2011, 22:19)
Tonko čo ten otelák? Ahoj L.
Vladimí­r Smieško (12.03.2011, 00:13)
Otvárania sa musí zúčastniť najmenej sedem chovateľov, zástupcovia zúčastnených družstiev, mnimálne 5 ktorí dovŕšili 18. rok života. 7 chovateľov a ešte zástupcovia a minimálne 5.....?!!! Zamyslel sa niekto nad týmto nezmysom? Táto veta je od veci tak, ako je napísaná. Toto si môže hoci kto vysvetliť po svojom, ale tí, ktorí vedia o čo ide ,tomu samozrejme rozumejú. A toto je problém! Ja, ako holubiar viem o čo ide, ale ako to môže chápať nezainteresovaný? A keby prišlo na lámanie chleba - no neviem, neviem.
Milan Blahovský (12.03.2011, 07:21)
Tak pomaly sa oči začínajú otvárať...Ja som konečne pochopil čo stačí tej našej komunite, zabezpečiť v januári krúžky a keby sa dalo možno aj v decembri a sú spokojní ako hladní vlci keď im hodíš barana.Poplakať nad tým ako im loví jastrab či sokol, použiť diskusiu ako priestor pre nejakú inzerciu, posťažovať sa, že im niekto pustil holuby do dážďa a pod.kraviny, ale keď treba riešiť vecný problém tak zalezú ako staré baby pod perinu.
Dušan Jánošík (12.03.2011, 08:02)
Stanovisko k vyriešeniu tohto problému by mala zaujať hlavne preteková komisia pri SZ a novelizovať PP na zasadnutí VZ SZ. Určite návrhy tu boli prezentovane a pokiaľ to bude uvedené v PP nikto nemôže odmietnuť vyhodnotiť žiaden pretek.A ktovie koľko členov si PP vôbec prečítalo a nakoniec si povedia veď načo máme výbor.
Ľudovít Jančok (12.03.2011, 08:14)
Zdravím kvôli rozbehnutiu novej súťaže treba požiadať o výnimku na.......To je korekné riešenie, aj keď sa ma to momentálne netýka, ale možno bude. L.
Zdeňek Adamík (12.03.2011, 08:24)
Ano pane Jánošík a z těchto lidí, kteří si nic nepřečtou se pak také rekrutují ti, co je odrbe každý průměrný dealer, pojišťovací agent, půjčovatel (věřitel) apod. Pořádně si nic nepřečtou a pak si stěžují na všechny, na všechno možné, ale zapomínají HLAVNĚ NA SEBE! DOBŘE JIM TAK! A také, abych nezapomněl, zdržují průběh členských schůzí či konferencí blbými kecy vyplývajícími z neznalosti věci.
Peter Grék (12.03.2011, 08:30)
Myslím si že za pár rokov bude vyhodnotenie preteku záležitosťou zaslania súboru stiahnutého z EKS mailom výpočtárovi OZ. Možno tých rokov bude ešte dosť, ale po radu k našej téme nám netreba ísť až tak ďaleko - Závodní řád CHPH (ČMS CHPH) má zavedený v §5 pojem "užívateľ nasadzovacieho strediska" kde má uvedené svoje práva a povinnosti - v podstate je to organizovaný chovatel PH resp.tým . V §8 - Otváranie a vyhodnocovanie konštatovacích hodín" definuje otváraciu komisiu (vyhodnocovací komise) ako: "Vyhodnocovací komise je tvořena 3 funkčně rovnocennými osobami, schopnými technicky zvládnout požadované úkony. Vyhodnocovací komise ustanovuje vedoucí ZS z uživatelů střediska. Zahájení činnosti vyhodnocovací komise není limitováno počtem konstatovacích hodin, připravených k otevírání. Podmínkou regulérního zahájení i průběhu vyhodnocování je přítomnost vedoucího ZS nebo jeho zástupce a možnost vytvoření alespoň jedné vyhodnocovací komise dle podmínek ZŘ." Nelimituje sa minimálny počet otváraných hodín, nespomína sa žiadny účastník preteku, k otvoreniu hodín je treba 5 ľudí - vedúci NS, 3 členovia a jeden chovateľ, ktorý v komisii vymení chovateľa, ktorému sa práve otvárajú hodiny. Ak mi niečo ušlo, Zdeněk ma určite opraví :-). [%sig%]
Zdeňek Adamík (12.03.2011, 08:37)
Výnimky jsou dle mých zkušenností v legislativě cestou do pekel, podobně jako novely zákonů a novely novel atd. atd. Je třeba pouze zvážit zda a za jakých podmínek zlegalizovat dosavadní praxi či nikoliv. Každý průměrný manager si dovede přeložit formát A4 na levou a pravou polovinu a na každou z nich si zapíše pozitiva či negativa stávající situace a navrhovaného (navrhovaných) řešení. No a pak vybere - rozhodne se pro jedno a není-li to v jeho kompetenci předloží návrh k rozhodnutí tomu orgánu, který tuto kompetenci má. Samozřejmě komu víc vyhovuje práce s PC provede to v příslušném programu a jedná-li se o i hodnotové vyjádření může doplnit třeba i grafem. Omlouvám se za toto "miniškolení", ale už jsem to nemohl vydržet.
Milan Blahovský (12.03.2011, 08:53)
Ludo, už niekoľko krát tu omieľam to isté, tu nejde iba o GCS, tu ide o Slovensko.
Zdeňek Adamík (12.03.2011, 11:06)
Není co opravovat Peter, je to tak jen u Vás je požadovaný počet účastníků o dva vyšší a přiznám se že ač se to uričtě někomu u nás nebude líbit, tak mě bližší. Sice to sem až tak nepatří, ale občas přemýšlím o tom jak definovat ty různé přítelkyně, které se občas také mohou vyskytnout jsou nositelkami jiného příjmení a zúčastňují se nasazování či vyhodnocování s dalšími rodinnými příslušníky (jiného týmu) - třeba i o generaci staršími. Snad si to ZS pohlídají i bez zásahu do legislativy sama? Jen nevím co bych napsal v takovém případě do Protokolu o kontrole ZS, kdyby byl počet přítomných 5.
Oldrich Savara (12.03.2011, 11:35)
Vážení páni. Predpokladám,že Milanovi ide o presné a jasné stanovisko napr : Členovia Slovenskkého Zväzu chovateľov poštových holubov majú právo sa zúčastniť nasádzania holubov i otvárania hodín v iných NS - počet započítateľných členov v oboch prípadoch by zostal. Alebo povoliť zatváranie i otváranie hodín či EKS u pretekov v iných NS vo vlastných ZO CHPH. Nakoľko sa bude 26.3.11. konať "Vaľné zhromaždenie" kde sa táto záležitosť môže zaktualizovať poverte vlastných delegátov v tomto smere jednať.
Milan Lenárth (12.03.2011, 18:49)
Milan B. to myslí dobre, treba novelizovať pretekový poriadok a doplniť o počte nasadzovania minimálne 7 chovateľov a pretože ja nepoznám nikoho kto nemá EKS, alebo hodiny tak 7- moro hodín, ale poznám, že pri dvojpretekoch ku koncu sezóny už na DT, alebo SDT ideme iba 5 chovatelia do susednej ZO kde nasadíme na Nemecko, potom doplniť že otvárania sa zúčastní najmenej 7 chovateľov učastníkov pretekov v danom víkende, čiže ak niekto bude v Golden klube, pôjde nasadiť holubov do inej ZO, ktorá nasadzuje v Golden klube, pritom nasadí holubov v ZO na KT, bolo by zbytočne aby išiel vyhodnocovať holubov dvakrát, jeden krát v materskej Zo krátku trať, a druhy krát do ZO , ktorá nasadzuje v Golden klube. Tiež v dnešnej dobe je všetko drahé a toto by bolo aj časovo veľmi náročné, zladiť otvárania hodín, výsledky resp.protokol o dolete by poslal do ZO ktorá, nasadzuje v Golden klube vedúci NS, alebo vycvikár materskej ZO.
Jozef Čuboň (13.03.2011, 07:13)
K Pretekovému poriadku tu vzniklo niekoľko zaujímavých návrhov a podnetov. Jednoznačné stanovisko by podľa môjho názoru mala dať preteková komisia, prípadne mal by niekto zodpovedný podať výklad PP a to vo viacerých jeho bodoch, ktoré sú nejednoznačné formulované a preto si ho viacerí môžu vykladať po svojom. U takýchto noriem by mala platiť zásada, čo nie je výslovne zakazané, alebo prikázané, to je vlastne dovolené. Ak by som na to pozeral z tohto pohľadu, zaujal ma okrem vyššie uvádzaných príspevkov aj dodatok k Pretekovému poriadku, kde sú rozvedené zásady používania EKS. V závere týchto zásad sa uvádza, že pre držiteľov EKS neplatí ustanovenie v hlavách III-VI PP. Sú tam uvádzané komisie, ich náplň práce, ale dá sa to pochopiť a vysvetliť aj tak, že "Chovateľ môže svojho holuba pri nasadzovaní držať, hlásiť, aj odniesť do boxu a komisia sa môže len prizerať", ak teda má platiť zásada - "čo nie je zakázané, to je dovolené". Myslím si, že je potrebné, aby Preteková komisia, prípadne iná na to zriadená "preklepala" PP vetu po vete z pohľadu možného zneužitia, resp. využitia PP, tento prípadne doplnila, alebo opravila tak, aby si ho nevysvetľoval každý po svojom. Môj názor je taký, že ak by došlo k vyradeniu z pretekov, prípadne k inému disciplinárnemu postihu za to, čo nie je jednoznačne stanovené PP, resp. dá sa vykladať rôzne, takto potrestaný chovateľ by mohol mať nádej na úspech v odvolacom konaní, prípadne pred súdom.
Zdeňek Adamík (13.03.2011, 08:10)
Pane Čuboň, nechci s Vámi moc polemizovat, jen mě tak při čtení Vašeho příspěvku napadlo: 1) Vy byste takové chování při zasazování holubů takovémuto chovateli dovolili - umožnili? 2) Je přirozenou vlastností některých jedinců, že si chtějí vykládat různá pravidla tak jak jim osobně vyhovují a to i na úkor slušné většiny. 3) Souhlasím s Vámi, že jakýkoliv dokument je potřeba časem nebo lépe pravidelně, oprášit a upravit tak, aby reagoval na to co doba přináší, případně na to co nějaký schopný (všehoschopný) vymyslel. V tom máte naprostou pravdu. 4) Věřím, že vaše výcviková, sportovní komise si s tím poradí.
Jozef Čuboň (13.03.2011, 08:23)
Pán Adamík, ja som predsa vo svojom príspevku nikde nenapísal, že by som to schvaľoval, alebo, že sa to u nás robí. Ja som poukázal na to, že PP je možné si vysvetľovať rôzne, tak ako pri otváraní hodín, koľkí sa toho majú zúčastniť, kde je to tak isto nejednoznačne pri dvojzávodoch a pod. Zaráža ma ale skutočnosť, že doposiaľ sa nevyjadrujú tí najpovolanejší.
František Michalov (13.03.2011, 08:24)
Späť k otváraniu: Príklad : - ZO nasadí vo štvrtok 5 členov holuby na DT v spoločnom nasadzovacom stredisku OZ, v piatok tí piati a s nimi ďalší šiesti /spolu 11/ členovia ZO vo svojej ZO na KT. V sobotu sa štartuje. Vyhodnotenie /otvorenie/ hodín bude v nedeľu o 18.00 v ZO. Pri tomto otvorení vlastne piati členovia, ktorí nasadili na DT porušujú pretekový poriadok pri vyhodnotení DT, lebo v ZO nie je sedem členov ktorí nasadili na tento pretek. Hodiny by mali otvoriť v mieste nasadenia, alebo ak určí usporiadateľ, vo vedľajšej ZO, tak aby ich bolo sedem účastníkov preteku DT. V ZO ostane šesť členov KT, ktorí tiež nemôžu otvoriť hodiny, lebo ich nie je sedem a vlastne by mali cestovať s členmi DT s tým ale nesúhlasia. Ako z toho von? Tento problém sa dá odstrániť napríklad zmenou PP, kde sa umožní otvárať hodiny aj siedmim členom rôznych pretekov na jednom mieste a to by malo vyriešiť VZ. A k otváraniu hodín na dvoch miestach /raz KT doma v ZO a potom ísť otvárať niekde na DT alebo do iného klubu/: pri EKS sa dá vytlačiť zostava na dvoch miestach, ale ako znova otvoriť hodiny, ktoré už sú otvorené a je z nich vybratá a vyhodnotená páska?
Milan Blahovský (13.03.2011, 08:42)
Zdravím chlapi, vidím, že konečne ste sa dostali aj k PC a začínate chápať podstatu nedostatkov. Sú to veci, ktoré prináša nová doba a ktoré je skutočne potrebné novelizovať, pretože je vždy lepšie robiť prevenciu ako zákrok. Rozprúdil som túto diskusiu s cieľom "vychytať isté muchy", ktoré majú naše dokumenty a to nemusí byť iba Pretekový poriadok, hoci tento je v prichádzajúcich mesiacoch zrejme najpodstatnejší pri našej činnosti. Každý podnet v rôznej časti je vítaný, pretože ani preteková komisia nemá patent na rozum a niektoré veci, ktoré sú jej jasné nemusia byť jasné ostatným. Blíži sa zasadnutie Valného zhromaždenia a preto diskutujme a skúsme spoločne doladiť isté dvojzmyselné výklady k jednoznačnosti. Po 26.3. už môže byť neskoro a nech neplatí ako sa sa hovorí - neskoro bic ric ked še pos....
František Kreml (13.03.2011, 22:11)
Zdravím diskutérov, v tomto novom PP je viacej medzier a nedostatkov, ide o slovíčka, ktoré sa dajú ohýbať ako paragraf, viem ,že to Milan myslí dobre a chce aby to malo hlavu aj pätu. Zaujímal by ma starý PP, kto a prečo ,čo bolo dobré, jasne definované sa zrazu zmenilo. Prekážal novelizátorom , istej skupine ludí ? Ušili PP tak ako to potrebujú. Spomeniem istého chovateľa z OZ-Ružomberok, Claudia HA-12x prvá cena, nakoniec išlo o podvod,holuby doletovali zo susednej obce. Čo nie je zakázané , je dovolené. Pri miešaní holubov minimále troch chovateľov v koši --Nemôže dôjsť k podvodu a hromadným doletom holubov k jednotlivým chovateľom. Príde čas ak budú mať všetci EKS, a až, potom sa budú chovatelia hrýzť o správne umiestnenie antény,teraz nejde o nič. Potom pôjde o sekundy a k náprave v PP i v anténach. Otvárania hodín sa musí zúčastniť 7 družstiev a 5 hodín vrátane Eks, dobu a miesto určuje nasadzovacie stredisko a je povinné dať na vedomie usporiadatelovi preteku,čas a miesto,kvôli kontrole aby vedela kde a kedy sa otvárajú alebo nasadzujú holuby na daný pretek.
Štefan Nochta (14.03.2011, 14:52)
Môj názor: Ak je v nasadzovacom stredisku min. 7 chovateľov a5 hodín, títo by kľudne mohli vyhodnotiť všetky preteky,ktoré sa nachádzajú v hodinách bez ohľadu na to, či všetci nasadili iba na KT,alebo GKS, alebo MDKS a je tu väčšia istota, že nedôjde k "omylom" pri vyhodnocovaní pásky, keď ju robí chovateľ,ktorý napr. nasadil iba KT a vyhodnocuje GKS, alebo MDKS.
František Kreml (15.03.2011, 08:15)
Zmien, by sa malo udiať viac, no asi nie je záujem zo strany chovateľov. 26.3. bude valná hromada, treba novelizovať PP. Milanov dopyt na zmenu je slabý.
Milan Blahovský (15.03.2011, 08:39)
Mne postačia podnety k niektorým bodom a niečo okolo toho rozpíšem.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené