SZCHPH
SZCHPH
satelitné hodiny

Autor: Petr Blahušiak

satelitné hodiny
Najstaršie prvé Najnovšie prvé
Potvrdenie vymazania

Naozaj chcete vymazať túto tému vrátane všetkých jej príspevkov? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

Vymazať príspevok?

Naozaj chcete vymazať tento príspevok? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

RB
Richard Baško
12.04.2011, 08:39
Ja nechápem, prečo by som mu mal volať. Ja som sa slušne opýtal v diskusii a dúfal som, že dostanem tu odpoveď. Je to síce aj v obežníku, ale je to citácia z PP. Počkám teda, že sa predseda VK SZ vyjadrí, hádam číta túto diskusiu. A možno sa vyjadria aj niektorí z tých, ktorí tento PP schvaľovali. Veď by mali vedieť, za čo dvíhali ruky.
MB
Milan Blahovský
11.04.2011, 19:57
Ja nechápem prečo nezavoláš výcvikárovi SZ, ktorý tento obežník napísal. Alebo tam nebol nik uvedený ?
RB
Richard Baško
11.04.2011, 15:21
Neviem, aké číslo máš na mysli. Ale ak vychádzam z toho, čo je napísané v PP tak to odporuje tomu, čo uviedol p. Blahušiak a potvrdil p. Oravec. Malo by sa to teda uviesť na pravú mieru a pomenovať správne. V súvislosti na príspevok MB mám ešte jednu otázku: Podľa akého časového znamenia (hlava IV. bod 4. PP) potom majú byť spustené hodiny do chodu? Mysleli sa tým, predpokladám, klasické mechanické hodiny.
MB
Milan Blahovský
11.04.2011, 14:44
To by si mal zavolať na isté tel.číslo...Zrejme rádiový časový signál myslel dotyčný rozhlasové znamenie, ktoré tu a tam odznie v rádioprijímačoch pri hlásení "presného"času, tieto rozhlasové prijímače môžu v NS plniť akurát tak zábavnú funkciu a nie "časonastaviteľnú" Existuje totiž Richard systém kde sa hodiny nastavujú resp. následovne spúšťajú manuálne ( Benzing Express) tento bod je smerovaný práve k týmto systémom ale aj klasickým hodinám.
RB
Richard Baško
11.04.2011, 10:35
A ako mám potom rozumieť tomuto ustanoveniu vykonávacieho predpisu pre prevádzku EKS: "Pri používaní hodinového zariadenia, ktorým sa odsúhlasuje SEČ, komisia nepoužíva rádiový časový signál."
MB
Milan Blahovský
09.04.2011, 15:10
Peter, ak sa nemýlim tak GPS hodiny má najnovší systém Benzing, viac by k tomu mohol uviesť L.Drgáň.
IO
Ivan Oravec
09.04.2011, 09:49
Pán Peter máte úplnú pravdu, dal ste k tomu aj vyčerpávaciu odpoveď.
PB
Petr Blahušiak
09.04.2011, 09:18
z obežnika 4/2011 používanie satelitných hodín u EKS – nie je prípustné ručné nastavenie času predpokladám že pod pojmom satelitné hodiny si SZ CHPH predstavuje elektronické hodiny riadené rádiovým signálom. Technológia riadenia hodín rádiovým signálom je v strednej Európe založená na príjme dlhovlnného signálu DCF 77 (frekvencia 77,5 kHz). V okruhu do 1.500 km od vysielača, ktorý je umiestnený v Mainflingene pri Frankfurte nad Mohanom (SRN) a šíri úradný stredoeurópsky alebo stredoeurópsky letný čas Spolkovej republiky Nemecko je možné prostredníctvom dlhovlnnej feritovej antény získať DCF signál o priemernej intenzite 100µV/m.Vysielač je riadený céziovými atómovými hodinami "Physikalisch Technischen Bundesanstalt" v Braunschweigu a vysiela do sekundových impulzov zakódovaný aktuálny čas, dátum a deň v týždni. ja len pre upresnenie lebo satelitné hodiny k EKS nemá asi nikto.
Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie.