Galéria cti

Ján Viglaš (18.09.2011, 18:42)
Priatelia, pevne verím, že sa táto galéria postupne zaplní menami ľudí - chovateľov, ale aj nechovateľov, ktorí sú ochotní pomôcť zaleteným, unaveným, či zraneným holubom dostať sa na svoj rodný holubník. Prvým takýmto menom je Miroslav Hojo z Hruštína (OZ Tvrdošín). Tento chovateľ sa postaral a nahlásil moju holubičku č. 900, vracajúcu sa z preteku Velké Meziříčí 17.9.2011. Nebol to ťažký pretek, ale aj tak sa holubička z nejakých príčin ocitla u neho a momentálne je už doma. Takže ešte raz ďakujem.
Jiří Zvoníček (18.09.2011, 22:59)
Děkuji panu Jarošincovi z OZ Pov. Bystrica za poskytnutí pomoci, nahlášení a pomoci k návratu na rodný holubník mému holouběti 11 -0248 -1702, které letělo ze závodu Tábor - 4.9.2011. Přejme si ať je mnoho tokových poctivých chovatelů ...
Daniel Krajcik (19.09.2011, 02:16)
Mne urobil radost p. Homola z Tekovskej Breznice. Niekolko dni poskytol docasne ubytovanie a plnu penziu mojmu zaletenemu mladatu. Dakujem este raz, pan Homola.
Zdeňek Adamík (19.09.2011, 08:13)
Poskytování pomoci zalétlým holubům a holoubatům považuji za normální a ne nijak mimořádnou záležitost pro každého slušného občana. Jsem tady na tahu zejména slovenských a valašských závodníků a zastaví se u mne ročně průměrně okolo 40 kusů. Ošetřím je, některé i přeléčím, je li to potřeba. Vyvezu nebo dám návštěvě ať je při návratu vypustí. Co se opakovaně vrací zveřejním na webech. Považuji to za naprosto normální a totéž očekávám od kolegů v případě podobné situace u mých holubů. Ty. kteří se chovají jinak, nazývám zloději. Nevytvářejme, prosím, nějaké galerie a nestavme pomníky ve vztahům k činům, které jsou nebo by měly být, mezi občany, normálními.
Štefan Nochta (19.09.2011, 08:31)
Správne Zdenku, ja to tiež tak robím a pomáham hľadať i majiteľov holubov, tiež to považujem za normálne a správne a takto by sa mal zachovať každý správny holubár. Bolo by nezmyselné im stavať "pomníky". Skôr by sa malo stavať pre tých,ktorí to robia opačne, aby ich ubúdalo a dali sa na správnu cestu. Preto by som to nazval :" Hanba cti".
Ján Viglaš (19.09.2011, 10:22)
Priatelia, nikto tu žiadne „pomníky slávy“ nestavia a ak to robíte bežne, potom poďakovanie patrí aj vám. Ako všetci dobre vieme, neraz sa stane že priletí holub vystrihaný, postrelený či najčastejšie bez čipu. Ak takýchto jedincov, čo to robia dokážete identifikovať, pokojne ich mená tu zverejnite a môžete to nazvať ako len chcete. Ale ja, ak si svojho holuba vážim a som rád, že niekto ho ošetril, nahlásil a pomohol mu dostať sa domov, myslím, že mám právo sa takémuto človeku verejne poďakovať. Netreba zabúdať, že často sa o holuba postarajú ľudia - nechovatelia a majú o holuba väčšiu starosť, aby sa dostal domov ako chovatelia. A preto, ak uznám za vhodné verejne sa niekomu poďakovať, urobím to kedykoľvek zas a znova, či sa vám to páči alebo nie. Ďakujem.
Martin Jurásek (19.09.2011, 11:07)
Pane Viglaš, aspoň mě se tedy lepší čte veřejné poděkování než mnohdy nesmyslné urážení...
Štefan Nochta (19.09.2011, 12:17)
Samozrejme, poďakovanie je na mieste......
Zdeňek Adamík (19.09.2011, 13:07)
Ale jistě. avšak i forma může být různá.
Milan Blahovský (19.09.2011, 14:24)
Aj ja si myslím, že ten kto ďakuje šíri pozitívnu myšlienku a tým možno neguje správanie tých čo činia opačne a preto nemám problém verejne poďakovať za pozitívny čin. A hoci sa hovorí, že dobré a pozitívne sa pochváli samé je potrebné občas poukázať aj negatíva a snažiť sa o ich znižovanie. Rovnako ako Zdenek A. považujem za správne a ľudské, ak sa chovateľ postará o zatúlaného a vyčerpaného holuba a nájde spôsob ako vypátrať majiteľa a vyvinie úsilie o jeho vrátenie majiteľovi. Ale každá minca má dve strany a aj naše konanie býva rozpoltené a stále a stále sa nájdu chovatelia, ktorí sa trasú pred každým takýmto "zaletencom" a najväčší pôžitok majú z toho, že urobili škodu inému. V mojich očiach sú to najväčší ubožiaci na tejto zemi.
Jozef Pažitný (19.09.2011, 22:00)
Ak nájdem peňaženku. Prirodzené by malo byť ju vrátiť. Prirodzené by malo byť aj poďakovať. Forma záleží aj od obnosu. Pri holuboch to platí rovnako. Ako si ich kto cení. Žiaľ niekomu nestojí vlastný holub ani za par centov na telefón a nechovatelia volajú a volajú, čo s ním? Naopak aj super závodnik môže nocovať v cudzom holúbníku a charakter ho ošetrí a pustí, často aj bez oznamu.
Jozef Toporcer (19.09.2011, 22:05)
Môj pribeh- par dni pred prvimi nacvikmi našej OZ SNV prišiel do mna holub zo Sabinovskej OZ-tky kedže mal derby kružok nevedel som identifikovať chovateľa podľa vysledkov - nahlasil som ho na stranku zaletene holuby a zaroven na Sabinovsku knihu navštev, odpovedal mi p. CHovančik vycvikar-že holub patri p. Sčislakovi 2.m. v general .majstrovstve OZ Sabinov zaroven tento holub bol nasadzovany u mna od nacvikov až po prve V. Meziriči musim povedať že si počinal veľmi dobre, bol by nasadený aj na druhe čiže posledne Mezižiči ale den pred pretekom prišiel ku mne p. Lesnicky z p. Poklembom že boli povereni p. Sčislakom vyzdvihnuľ si holuba a dopraviť ho na domovsky holubnik-po telef. dohovore z p. Sčislakom /previerka/ som holuba odovzdal tymto dvom panom a vec bola vyrišena oto som bol milo prekvapeny ked o dva dni v nedeľu opäť ma navštivil p. Lesnicky a v košiku mal pre mna mladatko na vylietenie ako revanš za vratenebho holuba aj ked som ho o to nepožiadal asi tak to by to malo vyzerať medzi nami holubarmi potom by sme sa nemuseli bať krachových zavodov ja sam ešte čaka z 1. Martina päť kusov mojich najkrajšich samcov /krachovy pretek/ darmo brazdim stranku zaletene holuby či tam neobiavim čislo niektoreho z nich ale marne všetko stoji a pada na charaktere chovateľa ako sa k veci postavy ale tých je asi menej ako tych čo si myslia , že chytili prave Jansena či Moulemansa ale ja na nich seriem-zdravim
Robert Molnár (20.09.2011, 07:51)
zdravím p.Toporcer. Ja som tiež stratil dosť mladých včetne nejakých belgičanov. Každý holub mal na nohe telefonne číslo takže dôvod hlásiť ho chovateľ na stránke SZCHPH ku ktorému zaletel nemal. A z toho mi zavolali "až" dvaja čestný chovatelia. s pozdravom robo molnár
Ľubomír Hovančík (20.09.2011, 10:12)
Pán Toporcer nie som CHovančík ale Hovančík!!!!!! Ďakujem za pochopenie.
Ondrej Brzula (20.09.2011, 21:23)
Ja som vlani opakovane hlásil mláda s marat.kružkom.Našiel som ho v zuboženom stave pri Ban.Bystrici,uplná handra!Kým som sa dopátral čí je to holub,(bol som aj dlhšie v zahraničí)mlada sa krásne dalo dokopy,trénovalo.Zistil som,že je pána zo Ziliny,nakontaktoval sa na neho,a on mal zrazu obrovský záujem o mlada.No jasné jeho holub,tak nech si ho bere.Doholi sme sa,že mu kamaráti pracuju v Baskej B.a že prídu po neho.Tak sa aj stalo,tým som ešte zdoraznil aby pán M.....c nezabudol na slub a jedno mlada od holuba mi prenechal.Sezona prešla,a mne bolo trapne žobronit o mlada,mylne som si myslel že slovo chlapa platí!Takže pana M....ca by som určite do takejto galérie nezaradil!Tento rok sa mi vačšia čast holubov s lístkami vracala S PL,CZ až som sa nad tým zamýšlal,kde je chyba!Samozrejme čest výnimkám...
František Michalov (26.09.2011, 07:18)
Kolega Július Frič by chcel touto cestou poďakovať za ošetrenie a vrátenie holuba SK 2011 02706 1 , chovateľovi Jozefovi Hajdukovi, Mozartova 18, Košice Krásna.
Atilla Horváth (26.09.2011, 19:00)
Veľký Ďakujem patrí aj p.Mariňákovi / Maňa, OZ Šurany/ za hlásenie, ošetrenie a hlavne vypúšťanie môjho výborného mladého holuba. Napriek tomu, že vedel o akého holuba sa jedná, holub neskončil vo chovnej voliére, a po dohode na druhý deň holubovi umožnil návrat domov. [%sig%]
Milan Blahovský (17.10.2011, 22:33)
Pán Blahovsky...Prosím vás budte taký láskavý zverejnite moj prýspevok do diskusného fora... Chcel by som sa verejne podakovat pánovi Ivanovi Brnčalovi do Lubiny v mene mladého holubára mojho syna Kristiana ,že mu podal pomocnu ruku a daroval nám na odchov také holuby o ktorých by sa nám ani nesnívalo.Dakujem vám a vela uspechov,váš oddaný priatel Kováč Ladislav a syn z Lipovníka.
Vladimí­r Smieško (18.10.2011, 22:01)
Robo, tak ako to je. Sťažuješ sa? Napísal si: "Každý holub mal na nohe telefonne číslo, takže dôvod hlásiť ho chovateľ na stránke SZCHPH, ku ktorému zaletel, nemal." Mal možnosť. Či aj dôvod? Tak mal či nemal, ak tam bolo číslo tel.. Alebo ako?

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené