Z rokovania P-SZCHPH: „... formy oceňovania CV a MS ...“

Ľubomír Janda (25.09.2011, 08:42)
Dňa 15.09.2011 sa konalo zasadnutie P-SZCHPH. V uznesení vypracovanom z rokovania ma zaujal čl. III., bod 4 - P-SZCHPH ukladá: „Vypracovať a uverejniť na webovej stránke verejnú súťaž na návrh formy oceňovania CV a MS (nie klasické poháre) s cenovými ponukami a taktiež vybrať dodávateľa.“ Keďže v zápisnici nie sú obsiahnuté bližšie informácie a téma, ktorá pôvodne nebola súčasťou programu rokovania zaujala nielen mňa, chcem touto cestou požiadať členov P-SZCHPH o zverejnenie doplňujúcich údajov napr.: - v prerokovaní ktorého bodu programu sa problematika oceňovania vyskytla a aké dôvody viedli P-SZCHPH k rokovaniu o tejto téme, - či jej prerokovaniu predchádzala analýza doterajších pomerov aj s vyhodnotením finančných nákladov a analýza rozpočtových možností P-SZCHPH do budúcnosti, ktoré nové formy oceňovania umožnia, - prečo navrhované formy oceňovania vopred diskvalifikujú „klasické poháre“ a „čo“ by ich podľa rokovania P-SZCHPH malo nahradiť, - či nové formy oceňovania CV a MS budú aplikované už na CV 2012, ak áno, či sa nebude jednať o „zmenu pravidiel po zápase“, - príp. ďalšie skutočnosti, ktoré v súvislosti s danou témou na rokovaní odzneli. Za všetky seriózne prejavy ochoty informovať vopred ďakujem!!! Letu zdar ! Ľ.J.
Ľubomír Janda (21.10.2011, 23:21)
Len aby sa nezabudlo!!! ZÁPISNICA ZO ZASADNUTIA PREZÍDIA SZ CHPH konaného dňa 15. septembra 2011 UZNESENIA ZO ZASADNUTIA PREZÍDIA SZ CHPH konaného dňa 15. apríla 2011 III. Prezídium SZ CHPH ukladá: 4. Vypracovať a uverejniť na webovej stránke verejnú súťaž na návrh formy oceňovania CV a MS (nie klasické poháre) s cenovými ponukami a taktiež vybrať dodávateľa. Termín: 14. 10. 2011 Zodpovedný: Chytil, Krajčík Letu zdar! Ľ.J.
Ľubomír Janda (27.10.2011, 22:52)
S pravdepodobnosťou blížiacou sa istote, úloha splnená nebola! Bude tomu tak preto, lebo už jej formulácia bola podľa môjho názoru zmätočná! To ale neplatí ak bola „forma oceňovania“ jasná už 15.09.2011! Pochopiteľne aj s dodávateľom!!! Logicky, aby mohlo dôjsť k splneniu cieľa v úlohe obsiahnutého, proces, ktorý vo svojej podstate predstavuje by mal pozostávať z niekoľkých samostatných etáp. Napr.: 1./ Verejná súťaž - návrh „formy oceňovania CV a MS“. 2./ Výber „formy oceňovania CV a MS“. 3./ Verejná súťaž - cenové ponuky k vybranej „forme oceňovania VC a MS“. 4./ Výber dodávateľa. Dovolím si konštatovať, že elementárnou slušnosťou voči chovateľskej verejnosti v tomto prípade, by bolo predchádzajúce zverejnenie štúdie, ktorá by komplexne identifikovala nevýhody súčasného stavu, z nich vyplývajúce dôvody na zmenu, ako aj očakávania, ktoré má zmena priniesť! Poukázanie na skúseností a poznatky získané predstaviteľmi P-SZCHPH v oblasti „oceňovania“ na zahraničných služobných cestách je samozrejmosťou!!! Vo všeobecnosti ale platí: „nejasné úlohy plodia nejasné plnenia“ a lepšie ako nejasné plnenie, je plnenie žiadne, ......., našťastie!!! Iba že by bolo všetko inak?!? Ako býva zvykom v tejto krajine!!! Letu zdar! Ľ.J.
Daniel Krajcik (28.10.2011, 02:18)
Dobry vecer, pan Janda, sam ste si odpovedali v prispevku o 22:52 a prakticky je to tak ako ste napisali. Na poslednom zasadnuti P-SZCHPH bola tato otazka opat diskutovana. Bohuzial, novu formu ocenenia sa nepodarilo ani len ideovo identifikovat, takze zostavame tento rok pri tradicnej forme. Pytate sa na dovod preco sucasny stav menit: Iniciativa vysla od niektoreho z kolegov, ktory tuto otazku nadniesol s odovodnenim, ze na TOP poziciach MS sa pohybuju topchovatelia a pohar (kedze ich doma maju desiatky ... stovky) nie je tym pravym ohodnotenim ich snazenia a majstrovstva. Ocenenia v zahranici: 1. Na 95-100% su to pohare. Ani tam nevymysleli este nic lepsie. 2. Pohare byvaju obcas dokombinovane roznymi oceneniami s nametom holuba (letiaci holub v roznych stvarneniach ... casto su to umelecke a originalne stvarnenia). 3. Niektore sutaze maju dlhodobo svoje charakteristicke ocenenie (zlate kridlo v BE, krystalove olympijske trofeje, apod.) ... kde hodnota tohoto ocenenia vychadza z unikatnosti prevedenia trofeje a najma dlhodobej tradicie. Mozno parametre bodu 3 by mohli byt urcujuce pre nase buduce snazenie. Mozno aspon ocenenie GM Slovenska (1.-3.) by mohlo byt specificke - nezamenitelne. Tradiciu vsak budeme musiet zacat budovat. Rok 2011 teda bude oceneny "klasickymi poharmi". Pokial by mal niekto napad na ocenenie (staci idea, stvarnenie trofeje, prip. jej realizacia) pre rok 2012 ... sem s nim!
Ľubomír Janda (28.10.2011, 22:31)
Pán Krajčík, ďakujem za takmer vyčerpávajúcu informáciu, má len jednu chybu, že mešká viac ako mesiac!!! Letu zdar! Ľ.J. P.S: Pokiaľ bude priestor, skúste „niečo“ aj o pretekoch Londýn a Berlín 2012! Ďakujem!!!
Richard Baško (02.11.2011, 13:40)
Chcem sa spýtať, či existuje aj iné znenie stanov SZCHPH ako to, ktoré je dostupné na http://www.postoveholuby.sk/szchph/stanovy.pdf Nejako mi totiž nesedí bod I./9. uznesenia prezídia z 15.9.2011 (nie 15.4.2011 ako je to nesprávne uvedené v zápisnici): "Rozhodnutie vydané podľa §8 odsek 2. - Stanov SZ CHPH, autoremedurou zmeniť termín konania NP Gotha z 10. 07. 2011 na 09.07.2011"
Alojz Blaško (04.11.2011, 08:03)
Tiež sa prihováram za bod 3 Ing. Krajčíka vo veci pohárov a dodávam, že pohár by mohol byť putovným, teda každý rok by ho získal iný MS s tým, že by bolo vygravírované jeho meno na pohár a vlastnil by ho rok.Ako u MS vo futbale. Natrvalo by ho získal ten kto by bol MS trikrát. Pohár by mal o to väčšiu cenu,že tých mien by tam bolo neúrekom, no trvalý majiteľ len jeden.no a vtedy by bol daný do obehu nový pohár tej istej hodnoty a súboj by mohol započať odznova.Veď čo by to bola za olympiáda bez pohárov.Sú iní športovci než sú holubári a o poháre bojujú.
Zdeňek Adamík (04.11.2011, 08:08)
Asi máte špatnou televizi nebo brýle na olympiádách se bojuje o něco jiného.
Ján Melichárek (04.11.2011, 08:15)
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Pán poslanec, odkiaľ beriete toľko peňazí? - Z nočného stolíka. - A kto vám ich dáva na nočný stolík? - Moja žena. - A odkiaľ ich má vaša žena? - Odo mňa. - A vy ich máte odkiaľ? - Veď vám vravím, že z nočného stolíka.
Alojz Blaško (04.11.2011, 08:23)
Ano p. Adamík na olympiádach to môžu byť aj medaily.
Ján Melichárek (04.11.2011, 08:48)
Je možné aby ste naliali do toho pohára aspoň ,, Detské šampanské Mickey Mouse 0,75l" že výťazom nepríde na um ,že v tom chýbajú prachy....
Ján Melichárek (04.11.2011, 09:05)
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Keďže nechcem, aby tento vážny námet nebol cieľom ,,Vtipov" a nedokážem zhodnotiť možnosti Slovenského zväzu dávam návrh možnej varianty ............ ....... a prečo nie...... 1, .......,,Putovný pohár" ...ÁNO , 2,Ale vyššou variantou bolo..je ...bude finančné ocenenie ktoré, býva vysoko hodnotené v akejkoľvek dobe či spoločnosti ....... 3,a podľa§ 15 písmeno a ...by toto bola užpodoba zdanenéj výhry – 19 %, 1. cena 60 Eur 2. cena 40 Eur 3. cena 20 Eur

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené