Oceňovanie víťazov

Štefan Nochta (09.10.2011, 08:04)
Včera, t.j. dňa 8.10 sa uskutočnilo oceňovanie víťazov Maratónskych pretekov v Lajosmizse (Hung), , kde boli ocenení i naši traja víťazi jednotlivých pretekov: p. PILNÝ A+J, pú. JANDA Ľ, p. LAŠS J.+V. Na oceňovanie som bol osobne pozvaný predsedom maďarského Maratón. clubu, p. Belákom, taktiež boli pozvaní i členovia nášho výboru MDKS, ktorých som v dostatočnom časovom horizonte aj vyrozumel e-mailom a tlf. Stalo sa však nasledovné: Členovia nášho výboru regovali nasledovne: -predseda p. BUČO sa ospravedlnil, nakoľko v tom čase bol služobne vzdialený (v Rusku), čo je pochopiteľné. -podpredseda p. KROMMER - tlf. mi nezdvíhal a na e-mail nepovažoval za potrebné ani reagovať........... unikátny prístup....... - tajomník p. MÁK - prisľúbil účasť, povedal, že príde sám so svojím vozidlom, čo sa nakoniec neuskutočnilo, keď sme tam čakali na neho a volal som mu z Maďarska, okolo 11.00 hod. mi poslal SMS, že je na konferencii............... -výcvikár p. DOHŇANSKÝ - odpísal mi e-mailom, že na víkend má iný program....... -dopravný referent p. LÁDY Tibor zachraňoval celú situáciu, sám bol znechutený prístupom "svojich kolegov" z Výboru!! - ocenený p. LAŠŠ sa mi ospravedlnil, že nepríde.....(dôvod neudal) a požiadal ma, aby som jeho ocenenie vyzdvihol......... - ocenený p. JANDA meiloval so mnou, skôr poukazoval na plnenie dohody zo strany MDKS a maď. predstaviteľov z rokovania na jar t.r. - a to o vypracovaní spoločných výsledkov.... čo som mu odpísal, že sa na tom pracuje, prvé dva preteky sú hotové, dokončí sa Kiel a potom to bude zverejnené......v katalógu,ktorý sme tam obdržali,je to zverejnené....keď som mu oznámil, že i medzinárodne vyhral pretek LIEGE, viac sa mi neozval. Povedal som mu čas a miesto stretnutia,odkiaľ by sme vyrazili na miesto konania, márne som však tam čakal, ráno som mu ešte volal, no tlf. nezdvíhal.......... -ocenený p. PILNÝ mi v podvečer volal tlf., že sa mu nechce prísť, je to ďaleko a pod., tiež ma požiadal o prevzatie jeho ocenenia.......... Vážení chovatelia, vytvorenie si obrazu o našich funkcionároch a špičkových chovateľoch nechám na Vás............... S predstaviteľmi maďarského Maraton klubu som teda rokoval ja a p. Lády, kde sme prejednali spoluprácu na rok 2012, spoločné preteky, spoločné výsledky, spoločné ocenenie víťazov, pretek Oostende, olympijský pretek LONDÝN - o ktorý ma požiadali niektorí naši chovatelia.... Ešte poznamenávam, že som jednal z poverenia nášho predsedu p. Buča, o výsledkoch ho budem e-mailom informovať,keď sa vráti zo služobky. Túto vetu som uviedol z dôvodu, aby sa nejaký "teoretik" zase "neobul" do mňa..............čo je u nás národné........... K celému oceňovaniu stručne: Bolo to skutočne na vynikajúcej úrovni, ocenenia pre našich víťazov som prevzal (budú im odovzdané na výstave MDKS), spoznal som sa s novými vynikajúcimi špičkovými chovateľmi, výborná atmosféra, pohostenie svetové.......
Zdeňek Adamík (09.10.2011, 13:27)
Škoda že jsi neonemocněl, ne že bych Ti to Štefane přál, ale obrázek mohl být úplný a dokonalý.
Ľubomír Janda (09.10.2011, 15:14)
Pán Nochta, tiež Vás zdravím ... ... a zároveň sa spoločne s Vami teším, že ste včera prežili pekný deň! Na moje ospravedlnenie musí zatiaľ postačovať informácia, že uplynulý týždeň som bol veľmi zaneprázdnený riešením nepredvídaných a veľmi nepríjemných okolností! Pripomínam, že sme si koncom uplynulého týždňa vymenili niekoľko e-mailov v záujme zorientovania sa v situácii a v závere tejto komunikácie na základe poskytnutých informácii som vyjadril názor, že „... sa jedná o podujatie, ktorého koordináciu zo strany MDKS aj s prípadnými zdvorilostnými súvislosťami, by mal garantovať p.Bučo ...“! Pokiaľ p. Bučo bol zaneprázdnený, táto príjemná povinnosť bola hlavne na strane ostatných členov výboru MDKS!!! Preto som kontaktoval telefonicky člena výboru MDKS (menovať ho nebudem, pretože nechcem z tejto situácie vyvolávať l. „gate“ jesene), ktorý ma ubezpečil, že sa ešte s ďalšími dvomi členmi výboru dohodnú a že mi dajú určite vedieť!!! Okrem uvedeného som telefonoval s p. Lašom a p. Pilným v záujme spoločnej koordinácie! Z môjho pohľadu, na radového člena celkom slušná iniciatíva! Nikto ma nekontaktoval a v kontexte situácie, ktorú som spomínal v úvode príspevku, som v sobotu o 09:00 hod. s hrôzou zistil, že ste mi o 06:30 volal Vy! Vám p. kolega patrí rozhodne poďakovanie za iniciatívu, ktorú ste vyvinul svojou účasťou na podujatí a dovolím si tvrdiť, že vzhľadom na komunikačné predpoklady, ako aj na osobnú a miestnu znalosť priestoru, na reprezentáciu MDKS a jednanie na tejto úrovni ste priam predurčený!!! Preto Vás poprosím, opustite ten konfrontačný tón a skúste v nasledujúcom príspevku byť konkrétnejší k „spolupráci na rok 2012, spoločné preteky, spoločné výsledky, spoločné ocenenie víťazov, pretek Oostende, olympijský pretek LONDÝN“!!! Letu zdar! Ľ.J.
Štefan Janíček (10.10.2011, 05:47)
Vážený pán Janda, myslím, že STE to perfektne vystihol. Nejakým nedopatrením som sa pred dvoma rokmi dostal na toto podujatie a môžem teda povedať že som sa tam páru nových skutočnosti dozvedel a bolo tam fajn.
Štefan Nochta (10.10.2011, 08:06)
p. Janda, nezavádzajte prosím, že Vás nikto nekontaktoval. Tu je e-mail, aj s dátumom, čo som Vám poslal: [K dispozícii] Štefan Nochta adresátom Ľubomír zobraziť podrobnosti 30. sep (Pred 10 dňami) Lašovci ma zatiaľ nekontaktovali. P. Belák v rámci rozvoja medzinárodnej spolupráce sa podujal oceniť našich víťazov na spoločných pretekoch Aachen,Liege,Kiel, nakoľko dňa 8.10. bude odovzdávanie cien maďarských víťazov, tak z tejto príležitosti by chcel odovzdať ceny i slovenským víťazom. Dostal som za úlohu pozvať p. Buča a našich víťazov na toto stretnutie a dopraviť Vás tam. Preto je potrebné, aby ste sa o 06.30 hod. dostali na bývalý hraničný prechod vKomárne, odkiaľ vás odvediem k diaľnici na M1, tam nás bude čakať p. Varga Attila, ktorý nás povedie na miesto stretnutia, nakoľko ani ja neviem,že kde to presne je, resp. ako sa tam dostať. Na mieste by sme mali byť asi o 9.00 hod. Ja nepoužívam žiadny konfrontačný tón, odpustite si prosím takéto demagogické výrazy. Ja som len stručne napísal, ktoré body som prejednal a to s tým, že toto musí schváliť výbor MDKS. Ja nie som členom výboru,ak to však výbor schváli, určite sa to zverejní. Sú to všetko také veci,ktoré sú prospešné širokej mase chovateľov, nakoľko mojím myslením je vytvoriť čo najkvalitnejšie, najlepšie, najväčšie a najuznávanejšie maratónske preteky cez noc a nestagnujem na tradíciach, snažím sa kráčať s vývojom a mojím životným snom je vytvoriť " stredoeurópsku Barcelonu" z preteku OOSTENDE, ktorý rozlohovo vyhovuje okolitým štátom a aj v tomto mám prísľub pomoci zo strany maďarských predstaviteľov. P.s. môžete ľutovať, že ste neprišiel.....prišiel ste o niečo, čo už nezažijete, lebo každá akcia je jedinečná a iná...
Milan Blahovský (10.10.2011, 08:17)
Štefan, tvoje slová má stále čoraz viac presviedčajú, že pre chovateľov nemá význam niečo organizovať, nemá zmysel mrhať svoj voľný čas a energiu.
Štefan Nochta (10.10.2011, 08:21)
Zdenku, Ty si nezameniteľný!! Ale....ak by som bol z takého cesta ako niektorí, určite by som si tú nemoc aspoň vymyslel....
Štefan Nochta (10.10.2011, 08:28)
Milan, nevzdávaj to, ani ja to nevzdám........Ľudia sú rôzni, treba však veriť tomu, že robíš správnu vec a nájdeš dostatočnú podporu na svoje myšlienky a realizáciu.....určite sa nezbavíš neprajníkov, podrývačov...nechcem menovať všetky tie kategórie, však ich nakoniec poznáš aj sám. Pokiaľ sa však obúvajú do Teba kritici, to ber ako zdravú vec,ktorá ťa posúva dopredu.. Ahoj.
Štefan Nochta (10.10.2011, 09:38)
Alex.Dumas napísal literárne dielo: "St.Anna Félice". Pri prezentácii svojho diela jeden z kritikov verejne poukázal na jednu pasáž z tohoto diela:....tak bolí prázdnota........a spýtal sa spisovateľa: "Pane, vysvetlite mi prosím, ako môže prázdne miesto bolieť!!!" Na to spisovateľ s kľudom angličana sa spýtal kritika: "Pane, Vás nikdy nebolela hlava?"
Ľubomír Janda (10.10.2011, 17:27)
Pán Nochta, ja Vás opäť zdravím ... ... a súčasne sa nestíham čudovať, ako ste to „pomotal“ a hlavne čo tým sledujete?!? Do predchádzajúceho príspevku v tejto téme som napísal: „ ... že sme si koncom uplynulého týždňa vymenili niekoľko e-mailov v záujme zorientovania sa v situácii ...“ a dodávam, že to bolo v období od 29.09. do 01.10. celkom 4 x (2 x J.-N., 2 x N.-J.) a mnou uvádzanú skutočnosť zverejneným e-mailom len potvrdzujete! Že ma nikto nekontaktoval, som skonštatoval v iných súvislostiach a to v závere odseku v ktorom poukazujem na telefonát s členom výboru MDKS a následný prísľub informácie po jeho dohode s ďalšími dvomi členmi a zároveň pripomínam telefonát s p. Lašom a s p. Pilným. Ten kontakt mal nasledovať v nadväznosti na predchádzajúce a nečakal som ho od Vás, ale od oficiálneho predstaviteľa MDKS! Teda ani s týmito skutočnosťami Vami zverejnený e-mail nesúvisí, takže nechápem čo ste tým chcel preukázať a zároveň nechápem z čoho pramení Vaša konštrukcia, že ja v niečom zavádzam! Ale v podstate ste urobil dobre, že ste e-mail zverejnil, nakoľko z textu je zrejmé, že na Vašej strane sa vyskytli, nazvem to, isté nejasnosti: „...ani ja neviem, že kde to presne je, resp. ako sa tam dostať. Na mieste by sme mali byť asi o 9.00 hod.“ V súhrne: 30.09. informujete o tom, že 08.10. sa máme dostaviť na miesto, kde presne to je neviete, resp. neviete ako sa „tam“ (neviete kde) dostať, ale zároveň viete, že by sme tam mali byť asi o 09:00 hod.!!! Dňa 09.10. sa z Vášho príspevku na DF dozvedám, že ono tajomné miesto je Lajosmizse. Následne som zistil, že je z Komárna vzdialené 161,075 km a „plánovačom“ deklarovaný čas cesty 1:43:20 sa významne približuje času cesty ktorú ste predpokladal Vy (06:30 hod. až 09:00)! Chcete tvrdiť, že Vy, človek znalý pomerov v tomto prostredí, ktorý má ambíciu nielen v spolupráci s MMK povýšiť pretek „Oostende“ na „stredoeurópsku Barcelónu“ (čo mimochodom kvitujem), ktorý je v telefonickom kontakte s vrcholnými predstaviteľmi MMK, ešte dňa 30.09. nevie kde sa koná dňa 08.10. oceňovanie tohto klubu??? Tak toto sa mi už javí ako zavádzanie!!! A dovolím si ešte jeden pohľad! Vo svojej podstate sa cítim ako slobodný človek (odhliadnuc od svojej závislosti na maratónskych tratiach), ktorému Ústava SR, druhý oddiel „základné ľudské práva a slobody“ zaručuje okrem iného slobodu pobytu a pohybu, slobodu myslenia, ľudskú dôstojnosť, osobnú česť, dobrú povesť, ochranu mena, ochranu súkromného a rodinného života atď. Rovnakými právami v našom prípade disponuje aj p. Krommer, p. Mák, p. Dohňanský, p. Laš a p. Pilný! Pána Buča vynechávam zámerne, pretože ten dostal ospravedlnenku!!! Menovaní (okrem p. Buča) len využili svoje základné ľudské právo a slobodne sa po vyhodnotení okolností rozhodli, že sa do Lajosmizse nedostavia! Predpokladám, že tam na Vás nikto drevo nerúbal, ani ste za všetkých menovaných inak netrpel, preto mi nie je jasné, prečo ten škandál a prečo tie scény! Podľa Vašich vyjadrení v Lajosmizse bolo perfektne, priblížil ste sa k splneniu jedného zo svojich životných snov a bol ste teda tiež úspešný! Tak sa tešte!!! Len Vás o jedno prosím! Dožičte radosť aj ostatným a neorganizujte im život!!! To platí rovnako pre všetkých „obetavých“, ktorí žijú s komplexom že chovateľská verejnosť na nich „spáchala“ podobnú krivdu!!! Letu zdar! Ľ.J.
Zdeňek Adamík (10.10.2011, 17:29)
Podobně prý se ptali jednoho známého jihoafrického kardiochirurga, zda považuje transplantaci srdce za nejtěžší operaci vůbec. A on prý odpověděl, že ne, že podle něho asi bude nejtěžší operaci transplantovat mozek některých lidských jedinců slepici, tak aby nehrkal...
Štefan Nochta (11.10.2011, 07:59)
P. Janda.......nenachádzam slov.............ale..chápem, je chrípkové obdobie........
Ľubomír Janda (11.10.2011, 17:01)
Verím a želám skoré uzdravenie!!! Letu zdar! Ľ.J.
Ján Bučo (12.10.2011, 16:58)
Dobrý podvečer prajem, Prepáčte, že reagujam až tak neskoro ale nedostal som sa skôr k internetu. Je mi veľmi ľúto, že sa tu zase strhla veľmi negatívna debata. V prvom rade by som rád poďakoval pánovi Nochtovi za reprezentáciu nášho klubu v Maďarsku. Nakoľko som prakticky od 19.9. stále mimo republiky poprosil som ho o to aby oslovil jednotlivých chovateľov s účasťou na tomto podujatí. To, že neprišli by som nejako extra negatívne nehodnotil, nakoľko každý z nás má nejaký program, ktorý mu nie vždy dovolí zúčastniť sa. Každopádne budeme veľmi radi ak sa chovatelia z maďarska budú prezentpovať na našej výstave a zároveň si tam budeme môcť vymaniť názory a skúsenosti. Preto prosím zahoďme emócie a spoločne sa snažme prispieť k tomu aby prezentácia nášho klubu navonok vyzerala dôstojne. Ešte raz vďaka všetkým, ktorí nás podporujú a sú s nami. Letu Zdar! Ján Bučo
Ľubomír Janda (13.10.2011, 15:00)
Pekný deň aj Vám p. Bučo …, … vo všeobecnosti s Vašim príspevkom súhlasím, no dovolím si upozorniť, že vhodnejšie ako snaha „prispieť k tomu aby prezentácia nášho klubu navonok vyzerala dôstojne“ sa mi javí úsilie o to, aby náš klub bol dôstojným vôbec!!! O to som sa doposiaľ usiloval každým príspevkom, ako v nezabudnuteľných témach o konferencii a riešení dlhu na prepravnom, o pretekovom pláne MDKS, tak aj v tejto téme, či v iných kde sa objavili prvky súvisiace s maratónskym hnutím. K samotnej atmosfére tejto témy! Necharakterizoval by som ju ako „veľmi negatívna“! Mne sa skôr javí, vďaka príspevkom „mimo“ tému, ako invektívne ladená! Vo všeobecnosti však platí, že obsah a tón každej témy DF je určovaný obsahom a tónom 1. príspevku! A to je potrebné brať do úvahy!!! Letu zdar! Ľ.J.
Peter Matalík (13.10.2011, 23:06)
p.Janda.Ste zamestaný ako policajt?Nič v zlom,bez ironie-len by ma to zaujímalo.
Ľubomír Janda (14.10.2011, 15:37)
Pekný deň aj Vám p. Matalík! Skutočne zvláštny vstup do témy! Gratulujem!!! Ja by som určite kolegov a ich názory v hobby prostredí nehodnotil cez profesné hľadisko! Ale, „proti gustu, žiaden dišputát“!!! Vy ste predstaviteľom niektorého moderného smeru analytickej sociológie? Pochopiteľne, „nič v zlom“!!! Letu zdar! Ľ.J.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené