Testovacia stanica na Orave.
Autor: Ľubomír Drgáň
« Predchádzajúca
Showing 1 to 20 of 37 results
1
ĽD
Ľubomír Drgáň
24.11.2011, 18:10
Zvoz holubov v rámci slovenska bude asi v dvoch etapách presný smer a čas sa určí v marci.
ĽD
Ľubomír Drgáň
17.11.2011, 17:30
Zhruba tak by mal vypadať program na výsledky v TS TRIX DERBY.
http://one-loft-race.net/running_races.aspx
troška sa prepracuje ,ale je tam vidieť úplne všetko,zakolísanie holubov a ich forma .
Riešime ešte cenu z dodávateľom.Aj keď TRIX je výhradný zástupca fa: Benzing.Podľa nás cena je privysoká 12 500 euro.
ĽD
Ľubomír Drgáň
15.11.2011, 17:03
Uvidíme ako dopadne prvý ročník.Aj na dôvažok že biele budu rovnocenne dosť chovateľov príslubilo ich účasť. Už teraz je okolo toho veľa práce .
Stolári makajú a všetko pripravujú nech na jar bude čo najmenej.
Testovačka bude mať ešte jednú pozitívnu vec,pre svojích účastníkov.
Všetky rodokmene budu počas súťaži v trezore a po ukončení ročníka,po finálovom závode sa zverejnia.Rodokmene čo zostali po holuboch čo sa stratili,počas nácvikov a závodov budú vrátené chovateľom.
JM
Július Marton
15.11.2011, 14:52
Zdravím p. Drgáň.Pozorne sledujem diskusu o Vašej TS-Trix Orava.Myšlienka s bielymi holubami bola veľmi dobrá.Nemali ste sa dať ovplyvniť určitými ľudmi.Mudrujú len tí kt. nevedia aký je problém s bielym holubom,dochovať ho,ustrážiť pred dravcami atď .To vedia len tí kt. majú pár kúskov bielych holubov a vydia aká je veľká strata pri tejto farbe.Ja osobne pri normálnom chove podotýkam nie volierovom som na tom 50/50.Mal som úmysel tiež dať 4-6 bielych holúbkov do TS.Nerobí mi problém si ich zaplatiť,ale som zásadový.Radšej nech sa stratia doma.P.Drgáň k tej Vašej vete viac hláv viac rozmu ,by so, len dodal akých hláv kapustných?Nebudem sa čudovať ,keď po nejakom čase sa nájdu kecálkovia ,kt. sa budú zaujímať aj o Vašu účtovnú knihu a koľko na tom ten Drgáň môže zarobiť?P. Drgáň dúfam ,že tú účtovnú knihu im nedáte k nahliadnutiu a nebudete sa spovedať ako je na tom Vaša TS,lebo si myslím,že za chod TS ste zodpovedný Vy a nie dopisovatelia.Nebudte taký mäkký.Vaša TS - vaša zodpovednosť a prípdné následky keď to nezvládnete ,potom nebudú mudrci,ale ohovárači.(falošní kamaráti)Som zvädavý kt. s kritikov tam nahlási svoje poštové holuby,kedy a koľko.Kto má vážny záujem dať do vašej TS-Trix Orava po prečítaní propozicií vyplní prihlášku ,zaplatí a nemudruje.Pre mňa je to šport a nie zárobková činnosť ,keď chcem dám ,keď chcem nedám.S pozdravom.Marton Július
ĽD
Ľubomír Drgáň
12.11.2011, 21:46
Ďakujem za podporu ale už je rozhodnuté.
Ta nás čaká len naplnenie a pekná sezóna na rok 2012.
ZA
Zdeňek Adamík
12.11.2011, 21:41
Ach jo....
IB
Igor Barbírik
12.11.2011, 21:36
Páni chovatelia,rozhodnutie pána Drgáňa,či zaplatí bielym holubom štartovné,je jeho srdcovou záležitosťou a ja s jeho rozhodnutím plne súhlasím , pretože biele holuby budú umiestnené medzi ostatné holuby a konečne by ste mohli prestať s vašimi špekulátívnymi podozreniami. Miesto toho by ste mali podporiť všetko pozitívne a nie iba podozrievať. Držím palce pán Drgáň. S pozdravom Igor Barbirik.
ĽD
Ľubomír Drgáň
12.11.2011, 13:35
Suhlasím Všetko je vec jednania a uloženia myslienok,čím viac hlav tak viac nápadov.To bola len moja myšlienka,ktorá sa tu vyvrátila ako nevhodná.Súhlasím,nech všetky holuby majú stejne podmienky.
Netreba to brať v zlom bol to len návrh.
Prajem veľa chovateľských úspechov.
Drgáň
PF
Peter Fiľarský
12.11.2011, 13:26
Pre Ľubomíra D. - klobúk dole. Pochopiteľne môj predchádzajúci príspevok nemal byť po Vašej reakcii odoslaný.
PF
Peter Fiľarský
12.11.2011, 13:22
p. Ľubo D.,
pekná vec, čo sa týka vnesenia progresívnych prvkov, športového prínosu a hlavne správneho načasovania. Práve preto ma pravdu povediac prekvapila myšlienka s bielymi. Pokiaľ by ste túto výnimku odôvodnene vysvetlili, tak OK, ale odpoveď „neviem“? Dovolím si vysloviť presvedčenie, že nepatríte medzi tých, ktorí nevedia čo robia. Tak prečo??? Nie som proti chovaniu bielych holubov, ale predmetná výnimka môže vyvolávať dúfam, že nie odôvodnené pochybnosti iného rázu. Neostáva len súhlasiť so Š. N. a Z. A., aj keď výnimka môže potvrdzovať pravidlo (napr. u klusákov, aby kone mali teoretický porovnateľnú šancu na rovnaké umiestnenie, nie sú štartované z jednej štartovacej čiary, čím lepšie predchádzajúce výsledky, tým dlhšia vzdialenosť, pochopiteľne to nie je realizovateľne v našom prípade). V konečnom dôsledku a nemyslím tým len na finančnú stránku, ale aj športovú, bude to stáť za to? Verím, že nie.
Prajem úspešný priebeh prvého ročníka.
ĽD
Ľubomír Drgáň
12.11.2011, 13:01
Pre pokoj a rovnoprávnosť biele holuby nebudú zvýhodnené voči inej farbe.
Platiť budú pre ne rovnaké podmienky ako pre ostatné holuby.
Pre informáciu chovateľov holubník sa bude nachádzať v budove firmy TRIX
na druhom poschodí. Viď foto na hlavnéj stránke TS Trix Derby.
Okná z ľavej strany 6 Ks vletové .Okna pravá strana 2 ks Ofis TS. Vzadu sociálne a vybavenie pre holuby. Rozmer zhruba 360m2.Orientácia vletov je smer Juh.
Prvé poschodie je určené návštevníkom TS na Odpočinok či prespanie.
Určite privítame pri nasadzovaní kontrolu od záujemcov,ktorí si po tom môžu odpočať,v daných zariadeniach.
Za pochopenie ďakujeme. 99%,sa stala konečná úprava.Ktorá je nemenná.
Drgáň
Platiť budú pre ne rovnaké podmienky ako pre ostatné holuby.
Pre informáciu chovateľov holubník sa bude nachádzať v budove firmy TRIX
na druhom poschodí. Viď foto na hlavnéj stránke TS Trix Derby.
Okná z ľavej strany 6 Ks vletové .Okna pravá strana 2 ks Ofis TS. Vzadu sociálne a vybavenie pre holuby. Rozmer zhruba 360m2.Orientácia vletov je smer Juh.
Prvé poschodie je určené návštevníkom TS na Odpočinok či prespanie.
Určite privítame pri nasadzovaní kontrolu od záujemcov,ktorí si po tom môžu odpočať,v daných zariadeniach.
Za pochopenie ďakujeme. 99%,sa stala konečná úprava.Ktorá je nemenná.
Drgáň
MJ
Martin Jurásek
12.11.2011, 12:20
Pro p. Adamíka:
"A mě se osobně tento způsob líbí" - touto větou bylo myšleno to, že majitel TS vydal nějaká pravidla (svá pravidla) a ty buď bude muset účastník respektovat nebo se prostě asi nezúčastní. Pravděpodobně (tak si to aspoň myslím) nebude majitel TS na základě každé připomínky pravidla měnit.
Vámi vypsané citace na sebe přímo nenavazují, ale jestli to tak vyznívá, tak jsem se pravděpodobně špatně slohově vyjádřil. Psychologii bych sem asi netahal...
ZA
Zdeňek Adamík
12.11.2011, 10:21
A já zase pane Jurásek nerozumím Vám:
"není správné určitou "skupinu" zvýhodňovat, to není správné obecně"
..."A mě osobně se tento způsob líbí."
Psychologický rozbor zde dělat nebudu, ten ať si každý udělá sám.
Pravdu však máte v tom, že kdo s něčím nesouhlasí ...
A protože část chovatelů (nevím zda většina či menšina) s preferováním menšiny druhové patrně souhlasit nebude, tak se nezúčastní.
A to bude i můj případ.
MJ
Martin Jurásek
12.11.2011, 10:03
Pane Nochta, na jednu stranu trošku chápu Váš názor, že jakoby není správné určitou "skupinu" zvýhodňovat, to není správné obecně a přesto se to dnes a denně děje. Ale jinak je to jednoznačně v moci majitele TS. On něco založil (TS), zhotovil nějaké propozice, kde jsou jasně určené podmínky a na těch se potencionálním účastníkům třeba i něco nemusí líbit. Pokud je to tak, tak se buď TS nezúčastní, jelikož s propozicemi nesouhlasí nebo se zúčastní a i když s něčím nesouhlasí, nezbývá nic jiného, než podmínky jako účastník respektovat. A mě osobně se tento způsob líbí. Vždy bude co připomínkovat nebo třeba i kritizovat, ale toto je čistě soukromá "akce" jednotlivce s jeho týmem, kde se pojede podle jím (jimi) určených "not".
ĽD
Ľubomír Drgáň
12.11.2011, 07:32
Štefan ak sa jedna o tie biele.
Nevidím problém ich od tiel vyradiť. A ja im osobne zaplatím štartovné, keď ich donesú.
Tá posledná veta ma zarazila.Odpoveď je jednoduchá.
Ak by mal niekto také podozrenie a neveril by našej TS,nech svoje holuby tu nedá.
Náš cieľ a myšlienka TS do budúcna smeruje niekde inde.
ŠN
Štefan Nochta
12.11.2011, 05:56
Ľubo, rozhodne s nejakými zvýhodneniami nesúhlasím a som zásadne proti!!!!!
Ak chceš dokázať, že biele holuby sú rovnako dobré ako ostatné farby, tak im daj možnosť súťažiť za rovnakých podmienok.
Tu sa potom natíska podozrenie, že aj pri kŕmení a podávaní liečiv a vitamínov budú zvýhodňované a to je potom celá Tvoja snaha v p...!!
ĽD
Ľubomír Drgáň
11.11.2011, 18:42
Štefan neviem vysvetliť .
Odpustíš mi?
ŠN
Štefan Nochta
11.11.2011, 16:57
Ľubo,prečo sú biele holuby zvýhodnené pred ostatnými? To by mohli byť zvýhodnené potom aj plavé pred kapratými, červené pred modrými, sali pred strakatými a pod... . nemyslíš?
ĽD
Ľubomír Drgáň
11.11.2011, 14:38
Poďakujem za postrehy a námety.
Propozície sú na svete.
Môžete si ich prečítať a buď pokarhajte, alebo pochváľte.
Propozície sú na 99% hotové a jedno percento dávam na malú úpravu.
http://trix-ts.webnode.sk/
ĽJ
Ľubomír Janda
01.11.2011, 09:19
Z viacerých príspevkov je evidentná „společenská objednávka“ na prehodnotenie oceňovania „ESO“ holubov v testovacích staniciach. Na podporu tohto tvrdenia ponúkam résumé súvisiacich myšlienok:
- „Ja osobne si myslim ze ESO holub res. jeho majtel si zasluzi viac nez 100e a pohar.“,
- „tiež zastávam názor, že ESO holub je cennejší...“,
- „Eso je holoubě zatím všude vTS jen neoceněné.“,
- „Ocenenie ESO súťaže je skutočne podhodnotené.“
Tiež zastávam názor, že prevádzkovatelia testovacích staníc, sú tejto kategórii veľa dlžní. Situáciu je možné riešiť napr. aj rozdelením sumy určenej na ocenenie holubov vo finálom preteku na 2 rovnaké čiasky a rovnakými cenami oceniť poradie programu „Eso TS“ a poradie „Finálový pretek“.
Pochopiteľne v každej kategórii by došlo ku kráteniu výšky ocenenia o polovicu, príp. ceny po 20. či 30. mieste môžu byť zrušené a v záujme atraktivity presunuté na navýšenie predchádzajúcich cien.
Letu zdar!
Ľ.J.
« Predchádzajúca
Showing 1 to 20 of 37 results
1