Rodové krúžky-popraskané
Autor: František Dohňanský
« Predchádzajúca
Showing 1 to 20 of 57 results
1
PF
Peter Fiľarský
31.03.2012, 12:53
Za OZ CHPH Bardejov ď a k u j e m sekretárovi SZ CHPH Ing. Palovi Javorčekovi za jeho profesionálny prístup pri vybavovaní reklamácie rodových obručiek rok 2012. Kiežby takýto prístup sme mali všetci.
RB
Richard Baško
12.03.2012, 09:11
Ďakujem za hlasy v ankete.
Stále môžete hlasovať o spôsobe reklamácie poškodených obrúčiek na www.sp-m.webnode.sk
JK
Jozef Korec ml.
07.03.2012, 20:14
Včera som pozrel všetky krúžky a tu je výsledok : 70 ks - 35 má aspoň malú prasklinu, čo znamená presne 50 percent. Na 30 min. som ich ponoril do kúpeľa, ktorý zarábam na kúpanie holubov (voda - hypermangán - soľ). Dnes som ich popozeral a zatečenie nebolo ani v jednom. ...ale čas ukáže!?
RB
Richard Baško
07.03.2012, 15:06
Takéto stanovisko nebude mať vyššiu právnu silu ako platný PP, takže aj keby bolo nejaké vydané, čo nepredpokladám, bolo by irelevantné.
Pre zaujímavosť anketa na stránke:
www.sp-m.webnode.sk
ĽD
Ľudovít Dziak
07.03.2012, 14:24
JE POTREBNE ABY VYDAL SZ STANOVISKO KU KRUZKOM OHLADOM ICH DALSIEHO POSKODENIA. LEBO NIKDE NIE JE NAPISANE ZE KED NEPRASKOL DOTERAZ ZE NEPRASKNE O MESIAC. ALEBO NECH VYMENIA VSETKY KRUZKY ALEBO NECH DAJU PISOMNE STANOVISKO ZE BUDE MOZNE NASADIT HOLUBY AJ S POSKODENYMI KRUZKAMI KEDZE NEVERIM ZE TIE POSKODENE VYMENIA ZA NEJAKE KVALITNE.
[%sig%]
RK
Radovan Kľačanský
07.03.2012, 10:29
450 krúžkov - z toho 82 prasknutých...
IB
Igor Barbírik
06.03.2012, 21:34
Sk krúžky lacný činsky tovar len nech je olympiada....
JM
Ján Melichárek
06.03.2012, 07:46
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Váťim si Vašej práce pán krajčík.... ale
1,Áno skutočnosť je taká......... u niekoho je mizivé percento poškodenia .
2,Ale to že sa podávajú prípravky do kúpeľa a v horizonte 1 až 3 roky preto som zvolil ,,extrém" poškodenia rod.obrúčky a požil na vodný kúpeľ manganistan draselný alebo ľudovo povedané ,,modrá skalica".
3,Povedzme ,že obyčajným kúpeľom počas 3 rokov nebude rod.obrúčka
čitateľná ak už nebudem počítať najvyššie ocennenie - výstava......
KTO vám dovolí nasadiť holuby s nečitateľnou rod.obrúčkou
4,Takže nebagatelizovať a preveriť je vecou nás každého ... aby minimálne
nadobudol vedomie ,že neokrúžkoval holuba poškodenou rod.obrúčkou
PS: Pán Krajčík som za ,, in vino veritas" ale holuby kúpem trebárs
v ,,Aqua šampon" a ten je dostatočným ukazovateľom poškodenia
stačí 10 kvapiek na 2 dcl vlažnéj vody.
DK
Daniel Krajcik
06.03.2012, 02:09
Zo 100 ks je u mňa prasknutých 9 ks (1-5 mm). Ťažko posúdiť čím to je spôsobené. Slovenské rodové obrúčky (pre OZ i 0999) boli zaslané v jednej zásielke spolu s českými obrúčkami. Z tohto dôvodu je možné príp. nesprávnu manipuláciu a skladovanie vylúčiť. Prichádzajú do úvahy i ďalšie faktory (transparentný vs. farebný plast), ktoré však nedokážeme odborne posúdiť a čakáme na vyjadrenie výrobcu.
Producent rodových obrúčok ich vyrába aj pre ďalšie federácie - napr. belgickú, rumunskú, atď..
Mnohých z nás znepokojila informácia p. Melichárka (manganistan draselný) a p. Daníška (káva, vzorka 2 ks) o „pretekaní okrajov“, teda katastrofálna situácia a jej následky.
Nechcem nijako dementovať výsledky ich pokusov, urobil som však vlastný na vzorke 100 ks (91 OK, 9 prasknutých).
Po 45 minútach zaliatia krúžkov červeným vínom bol výsledok negatívny. Ani pri jednej obrúčke som na tejto vzorke (100 ks) neidentifikoval podliatie.
Viem, že sa zrejme nájdu takí, ktorí povedia, že s pravdepodobnosťou blížiacou sa k istote víno pršať nikdy nebude, rovnako ani holuby nezvykneme kúpať v modrej frankovke ... v danej situácii mi víno poslúžilo ako jediná farebná tekutina, ktorú som mal po ruke.
Pre neveriacich som tento pokus natočil.
Video si môžete pozrieť na webe OZ Topoľčany, alebo priamo na tomto linku:
http://sites.google.com/site/wwwdtholuby/home/obrucky2012
VK
Vladimír Kostroš
05.03.2012, 23:15
Na krúžkoch 999 po prekontrolovaní taktiež praskliny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!a to neboli najlacnejšie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
IB
Igor Barbírik
05.03.2012, 21:05
Mám dotaz krúžky s označením 999 vyrobil iný výrobca ? ked majú byt poskytnute jako náhrada.
JD
Jozef Daníšek
05.03.2012, 20:23
Pozdravujem. Teraz som si pozeral Poľsku stránku Allegro a čo nevidím. Minimálne traja účastníci burzy predávajú naše rodové krúžky. Na dvoch obrázkoch nie je poznať organizácia,ale ne jednom som zreteľne prečítal organizácia 02404 a čísla od 601 do 700.tiež sú tam i české organizácia 0132. A poľských krúžiek k predajú,je tam do úplného bezvedomia.Predpokladám že sú kvalitnejšie ako ti naše.Takže dávam tip.
MB
Milan Blahovský
05.03.2012, 18:47
Prekontrolovaných 350 rod.obrúčiek SK, s krátkou asi 3 mm prasklinou , poznačené 6 obrúčky = 1,7 % .... a 30 obrúčiek CU MISS - bez závad - ide o krúžky s vrúbkovanou jednou stranou a zrejme aj o iného výrobcu.
JM
Ján Melichárek
05.03.2012, 18:33
,,,,,,,,,,,,
A čo ochrana zákazníka. Je možné zaiteresovať ŠOI. Ako dlho nás budú trénovat.Trpezlivosť nado všetko ale v tomto čase asi jej veľa nezostáva.
Dodávateľ či disributor jednou mierou dodali material ktorý vyriešia reklamáciou.
Neviem za akú cenu kúpili ,ale zo zisku obratom by sa dalo kúpiť niekoľko
tisíc krúžkov, ktoré sú certifikované v celéj EU........
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
ZA
Zdeňek Adamík
05.03.2012, 17:44
Pokud je dodavatel (pozor nezaměňovat s výrobcem) ze zemí z EU neměl by být s reklamací problém i pokud kupní smlouva není příliš kvalitní.
Obchod s dodavatelem který má sídlo mimo země EU musí řádně ošetřit kvalitní kupní smlouvou včetně vzájemně podepsaných referenčních vzorků (kroužek).
Nic složitého. A samozřejmě u zjevných vad (praskance) je reklamační lhůta vždy kratší či velmi krátká. Ten kdo zboží přebíral měl udělat namátkovou kontrolu na místě odběru. Tedy patrně v Belgii nebo kde.
Ale to si snad vyřešíte, určitě vám tam žádná minigorila neskáče....
JD
Jozef Daníšek
05.03.2012, 14:44
Pozdravujem.Prikláňam sa k názoru pána Baška.Nedalo mi aby som si to neskúsil vyskúšať i ja sám.Podľa príslovia raz vidieť ako 100 krát počuť, som i ja zobral dve krúžka a ponoril som ich do obyčajnej čiernej kávy.Jedno bolo puknuté a to druhe vyzeralo akože 100%. Na moje prekvapenie po troch hodinách sa už začali objavovať prvé príznaky.U prasknutého krúžka ,by som to bral.Je to vada materiálu ,ale u toho druhého, aby mi začali zatekať okraje tak to už znamená,že sa jedná o nepoužiteľný nepodarok.Pretože rodová obrúčka by mala podľa mňa , vydržať minimálne takých 10 a viac rokov/kvalitná/. A keď prihliadneme na fakt,že holubom doprajeme kúpeľ,do ktorého si naši chovatelia pridávajú od hypermangánu,cez rôzne druhy soli a šampónov a vynásobíme to cenou holuba a nákladov na chovanie.Tak za rovná sa, by malo stáť jednoznačne. "Blesková "!!! výmena a vrátenie nepodarku výrobcovi.Predpokladám,že je to zabezpečené zárukou a zo zákona z toho vyplývajúcou možnosťou uplatnenia reklamácie.Neviem si dosť dobre predstaviť "ťahanice" pri nečitateľnosti krúžiek v budúcnosti.A to asi nik z nás nechce.Preto podľa mňa už včera bolo neskoro,všetky rodové obrúčky stiahnuť a odovzdať kompetentným nech zabezpečia výmenu!
JK
Július Krško
05.03.2012, 14:29
Vidina väčšieho zisku! Tipujem ja.
RB
Richard Baško
05.03.2012, 11:48
Tiež sa prikláňam k názoru, že je potrebné reklamovať celé série, resp. celú zásielku SK, pokiaľ sa v nej vyskytuje také vysoké % poškodenia, ako to uvádzajú viacerí chovatelia. Pokiaľ by sa jednalo o ojedinelý výskyt poškodených krúžkov, postup, ktorý zvolilo prezídium by bol správny. Ale tu sa jedná o problém celej zásielky, kde vada vznikla nekvalitným materiálom a nevhodnou technológiou výroby celého radu krúžkov. Tu nie je čo riešiť, treba spakovať všetky krúžky a okamžite požadovať adekvátnu náhradu v štandardnej kvalite.
Mimochodom, ak japonská či nemecká automobilka zistí opakujúcu sa závadu na nejakom modeli auta tak zvoláva všetky!!! autá zo série, kde sa chyba vyskytla na prehliadku a bezplatnú opravu.
Nepoučili sme sa z minulého roku a vynašli sme niečo lepšie. Pozrite si krúžky 2008, 2009. Čo im chýbalo, že sme sa obrátili na neovereného výrobcu?
ZA
Zdeňek Adamík
04.03.2012, 10:13
No jen aby po vás nepožadoval úhradu ušlého zisku jistý podnikatel prodávající modré kapky do koupele. Nakonec ani bych se nedivil....
VS
Vladimír Sudor
04.03.2012, 10:03
Vážení kolegovia z Prezídia SZ CHPH.
Dnes som dostal informáciu,že i nepoškodené rodové obrúčky po namáčaní do hypermangánového vodného kúpeľa zostali po okraji zafarbené.Ak je to pravda treba urýchlene podať reklamáciu na celú SK zákazku a hľadať alternatívne riešenie vzľadom na to,že mnohí chovatelia už v krátkom čase rodové obrúčky 2012 budú potrebovať na krúžkovanie mláďat!!!
[%sig%]
« Predchádzajúca
Showing 1 to 20 of 57 results
1