SZCHPH
SZCHPH
Výber na Majstrovstvá sveta 2012

Autor: Pavol Javorček

Výber na Majstrovstv...
Najstaršie prvé Najnovšie prvé
Potvrdenie vymazania

Naozaj chcete vymazať túto tému vrátane všetkých jej príspevkov? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

Vymazať príspevok?

Naozaj chcete vymazať tento príspevok? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

JM
Július Marton
23.04.2012, 13:29
Zdravím ťa Jano,Si starý lyšiak,bol si na Matuškových stránkach.Trafil si to presne,môže tam ostať akurát trus.Janko kdesi som stratil ,alebo založil tvoje tel. číslo.Už dávno som ti chcel zavolať.Keď budeš chcieť tak mi ho napíš a drž sa sezona je pred dverami.Marton Julo
ID
Ivan Duchoslav
21.04.2012, 20:53
Nemá cenu o tom už diskutovať,určitý ľudia to nikdy nepochopia a budú si mlieť svoje.Pán Vajda by sa k tomu mal postaviť ako chlap,uznať svoje pochybenie a odstúpiť z MS.V opätovnom začatí chovu a pretekania mu nik nebráni,aj keď iba po pol roku od jeho vyhlásenia o ukončení chovu je to divné.
JC
Ján Chreno
21.04.2012, 20:26
Páni viete čo je Totalna Dražba??? že chovatelovi na holubniku nezostane ani Brko. V preklade že Konči s chovom. Neni očom diskutovat.
PF
Pavol Fidrik
21.04.2012, 15:12
Pan Fiľarský k úsudku pridávam §3 bod 13. Myslím že to nemá zmysel ,tých protirečení je tam viac.
PF
Peter Fiľarský
19.04.2012, 19:53
Autor Pavol F: „... Prezidium musí tiež dodržiavať stanovy ktoré zrejme p.Vajda neporušil porušením pravidiel etiky a morálky....“. „...To že prehlasil že konči s chovom je rovina etická .Takže zatiaľ sa môžete chytať len toho ....“ Stanovy SZ CHPH: § 7 Povinnosti člena 1. Dodržiavať všetky platné právne normy, uznesenia a nariadenia, ktorými sa riadi členstvo vo Zväze. 3.Rešpektovať zásady c h o v a t e ľ s k e j a občianskej m o r á l k y a spolužitia. Úsudok si môže spraviť každý sám.
PF
Pavol Fidrik
19.04.2012, 14:07
Pán Jančok ospravedlňujem sa vám zamenil som si vaše priezvisko s pánom Janíček. Držím palce a nech vám to vyjde.
OS
Oldrich Savara
19.04.2012, 14:03
Ďobrý deň. Janko keď si zvedavý a nechápeš, môžeš zavolať !!!
JM
Ján Melichárek
19.04.2012, 12:03
,,,,,,,,,,, Ale pán Šavara , pán Adamík kludne veď sa jedná len o DF a nie o nové znenie zákona za ,,Totáča". Budem zvedavý čo znamená to DÚ No v budúcnosti by to mohol riešiť aj ,,Federálny úrad pre vyšetrovanie ... etiky"!
JM
Július Marton
19.04.2012, 10:56
Zdravím Vás páni.Nebol som dlhšiu dobu na internete,kôli prac.povinnostiam a čuduj sa svete čo sa tu deje.A začneme pekne po poriadku.Podľa mňa sa to začalo sipať keď p. Vida 11.04.2012 o9.24 napísal taktickú úvahu ktorá vyjadrila charakter dotyčného majstra.Podľa mňa je to pravdivé a presne smerujúce.U mňa za 100 bodov.Ja som začal reagovať až 12.04.12 o 12.05 ,len s týchto dôvodov,ktoré vám vysvetlím.Pán Záhorský uvádza celý životopis aj s dotyčným chovateľom a robí s neho veľkého boha z malej dediny.Píše p. Vajda nepatrí k radovým členom ZSCHPH . Je to člen patriaci do malej skupiny chovateľov,kt. dosiahli obdivuhodné výsledky vďaka svojej pracovitosti a ctižiadosti.Ja sa pýtam čo je to tá malá skupina chovateľov to majú samostatné združenie?Zrejme pisateľ nevie čo je to združenie.Ktorý z nás sa nestará o holuby ako najlepšie vie a ako mu to dovoluje voľný čas? U mňa je to v prvom rade rodina v druhom rade práca a v treťom rade koníčky ako holuby a psy.Další citát p. Vajda pozdvihol úroveň pretekania tým ,že nás ostatných nútil na sebe pracovať.Moja odpoveď :mňa osobne nikto nedonúti k tomu čo neuznám za vhodné atď...Správnu pripomienku napísal 14.04.12 o 9,33 p. Nochta,je to ušité na naše pomery v našom holubárskom kamarátstve.P Nochta 100 bodov. Super praktickú otázku ktorá ukáže chrakter človeka napísal. p.Ing Adamík 14.04.12 o 6,39.Čakal som odpoveď p. Záhorského ,ale márne.Podľa mňa je to človek nevyvážený a nevie na ktorú stranu sa má prikloniť.Ja by som takého človeka nazval falošný kamarát.Na otázku p. Záhorského 14.04.12 o 2.22 mám jedinú odpoveď ,špatne ste pochopil moju otázku ,aké máte vzdelanie a čo Vás to stálo. Na otázku p. Záhorského aký je môj charakter tak mu odpovedám rovnejší ako jeho.Skúste na mňa niečo vytiahnúť za éry môjho holubárského pôsobenia cca za 50 rokov.Vážený p. Záhorský keď už chcete vedieť kto je ikona holubárského umenia ,tak stál u Vajdu na dvore je to Jaro Košťál ,kt. bol majstrom československa niekoľko násobný majster Slovenska a zaiste mal holubov aj na olympiádach.Posledné roky trocha polavil,ale neni to kôli lenivosti ale kôli veku ťahá 8 krížik ,na počudovanie stále je činný a čulý.Ja som chvostový hráč ,som si toho vedomý.Holuby sú v poriadku,je to moja vina,že slabo lietam,mám na to dôvody.Na Vajdových holuboch nestavam svoju karieru.Sú to u mňa holuby stred,zaiste mám aj lepšie.K tej Vašej prihlúpej odpovedi zo dňa 11.04.12 na konci Vašeho predslovu je napísané P.S.:je zaujímavé ,že tí chudáci podvedený sa nesťažujú.Po 1 .neni sme žiadny chudáci,ako si myslíte a na margo Vašej klamlivej odpovede ,že ste bol prítomný v kancelárií keď sa vyplácali holuby sa Vás pýtam či ste počuli otázku ktorú som položil Vajdovi?Otázka znela či končí vážne s chovom poštových holubov odpovedal ,že áno.Na otázku kde je Košťálov holub p., Vajda povedal ,že je požičaný,ja som mu odpovedal žena ,fajka a dobrý poštový holub sa nepožičiava avyšiel som na dvor.Apropo Košťálov holub nebol jediný kt. bol požičaný priatel mi volal ,že mali taký istý problém.Týmito riadkami ukončím s mojej strany túto tému kt. sa viac nebudem vracať.P.S.Tá istá otázka ako Vám položil p. Adamík 14.04.12 o 6,39 len po slovensky.S toho čo píšete sa mi javý ako možné,že sa stotožnujete s jednaním p. Vajdu.Akoby ste sa zachoval Vy: rovnako?Ďakujem.
ĽJ
Ľudovít Jančok
19.04.2012, 09:19
Zdravím Vás. Pán Fidrik ja som sa nehlásil, lebo ešte nie je s čím, ale sa to buduje. Garantujem Vám, že sa to vybuduje. Ludvik.
ZA
Zdeňek Adamík
18.04.2012, 20:50
Ano Oldo máš pravdu.
IB
Igor Barbírik
18.04.2012, 20:10
Pán.Vajda aspom otvoril chovatelom oči jak to na SZCHPH funguje!!
OS
Oldrich Savara
18.04.2012, 19:47
Dobrý večer . Mám dojem, že si niekto neuvedomuje kam až táto debata môže dôjsť ( "DU" ). Len pokračujte !!!!!
PF
Pavol Fidrik
18.04.2012, 17:15
Pán Jančok ak vaša otázka bola uprímena tak si prečítajte príspevok pána Olléra. Ak ste chcel zabodnúť tak sa vám to podarilo a odpoviem vám otázkou. Čo ste chcel dať vy po 17 rokoch keď ste sa tiež hlásil ?
PF
Pavol Fidrik
18.04.2012, 17:10
Pán Adamík, dnes som navštívil právnickú kanceláriu a nedalo my aby som sa neopýtal na vami popisované skutočnosti o klamlivej reklame .Stalo to par eur navyše ale uistilo ma to v tom že nemáte pravdu .Po právnej sránke je to v poriadku jedine ak by ste vedel dokázať napr. že Olympionik nieje olympionik alebo víťaz kategórie nieje víťaz a podobne .To že prehlásil že konči s chovom je rovina etická .Takže zatiaľ sa môžte chytať len toho . Čo sa tika vami navrhovaného zákazu nasadzovať 3 roky. Ja by som navrhoval presne toľko ako máte v Čechách,viete aby sme si nič nezávideli. Alebo žeby bolo :cudzí dvor zametá a na vlastnom ma bordel? Tým nechcem povedať že som proti takémuto riešeniu ale nech je to v stanovach a nie vykrikovať si to od závisti. K veci posunutiu dražby T.S. V tejto veci nemám znalosť a ako si som to prehliadol a nebyť toho že sme si s právničkou prezerali váš príspevok a neopýtala sa nato tak my to uniklo že to tak bolo. Ale zákon nezakazuje súčasne viacero dražieb, pokiaľ nieje dražená tá istá vec. Pokiaľ to prezídium posunulo určite vedelo prečo. Takže právne zasa naprázdno. Zostáva zatiaľ len tak etika. A teraz pán Adamík k tej etike. Keďže ste sveta skúsení určite budete vedieť posúdiť aj tohto pána čo vám tu opíšem. Zaujíma ma čo nato etika a západ. Je to chovateľ PH, ale nieje členom SZCHPH. Prístupové heslo na DF mu bolo zadané i napriek tomu že náš chovateľ ale nie člen SZCHPH ho asi ťažko (to len tak na okraj). Takže ten pán je len akoby hosťom. Lenže ten hosť nám tu prispieva jedna radosť (80 príspevkovou v tomto roku) len do zväzovej pokladne ako si nie keďže nieje členom. Lenže ten hosť nás už začal v svojich príspevkoch poúčať,kritizovať nielen členov a výbory OZ ale kritizuje a poúča aj Prezídium SZCHPH . O komentuje čokoľvek a zamieša sa do akejkoľvek témy a čo je najlepšie pán Adamík ten človek si dovolí ešte vetu - Jsou na světě lidé, kterým možná nevadí že z nich někdo dělá blbce a jsou zase jiní, kterým to obecně vadí . Takže pán Adamík od vás etika u mňa asi ťažko.
ZA
Zdeňek Adamík
16.04.2012, 23:00
Nikde po něm nikdo nechtěl aby ukončil členství. Přečtěte si prosím výše uvedené příspěvky. To s touto problematikou vůbec nesouvisí. Jak jste na to vůbec přišel? Deklaroval že ukončil chov, vyhlásil totální dražbu, čímž uvedl, patrně záměrně, členskou základnu a vedení SZ CHPH v omyl, mohlo by se to možná také kvalifikovat jako klamavá reklama, ze které mohl mít vyšší osobní prospěch než je obvyklé, tak co chcete víc. Když chce ať si holuby chová ale nějaký čas (na západě obvykle 3 roky) se nezůčastňuje soutěží. Proto co se stalo by ho z každého zasazovacího střediska poslali s holuby domů. Možná je to pro některé nepochopitelné, ale co s tím naděláme, že? Jsou na světě lidé, kterým možná nevadí že z nich někdo dělá blbce a jsou zase jiní, kterým to obecně vadí.
ĽJ
Ľudovít Jančok
16.04.2012, 22:52
Zdravím Vás. Pán Fidrik, Keď niekto predá všetky holuby, nemá z čoho odchovať, to znamená nemá ani na MS. čo dať. Už to nemôžem čítať, len sa utvrdzujem o charaktere. Ludvik.
PF
Pavol Fidrik
16.04.2012, 22:33
Pán Adamík napríklad §5 - bod 1. Nieje tam ani zmienka o ukončení členstvá dražbou alebo vyhlásením na verejností. A ak narážate na prihlásenie holuba do testovačky na MS tak zrejme spĺňal kritéria a mal potrebný počet bodov. Žiaľ tu sa nedá opierať o preukázateľne fakty ale to ani u ostatných vybratých (nenašiel som žiadne podklady kto koľko bodov a za čo.
ZA
Zdeňek Adamík
16.04.2012, 21:18
Tak pane Fidrik, je rozdíl mezi totální dražbou což byl případ pana Ing. Vajdy s jím avizovaným ukončením chovu a dražbou kde je deklarováno snížení chovných pár nebo omezení chovu z jakýchkoliv důvodů. Nemluvě ani o tom, že dražbou holubů Ing. Vajdy úmyslně posunutou peřd dražbou holoubat z MTC Nitra mohlo dojít k poškození Svazu: 1) delším chovem holoubat v MTC než bylo původně plánováno a avizováno a s tím spojenými vyššími náklady; 2) možným nižším kapitálovým potenciálem a množstvím kupců kteří by v případě normálního časového harmonogramu utráceli část svých peněz za holoubata z Nitry. A propos, můžete nám tady napsat který článek Stanov muselo v tomto konkretním případě Prezidium dodržet?
PF
Pavol Fidrik
16.04.2012, 19:24
Pan Adamik, osobnosť ako vy by ste mal vedieť že Prezidium musí tiež dodržiavať stanovy ktoré zrejme p.Vajda neporušil porušením pravidiel etiky a morálky. Zrazu etika a morálka. Či je etickejšie keď chovatelia robia dražbu alebo vypredaj z dôvodu napríklad z nedostatku miesta v chovnom holubníku a po predaji tam doplnia holuby zo závodného oddelenia či kúpou posíl.
Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie.