Finále TS TRIXDERBY.

Ľubomír Drgáň (09.09.2012, 19:47)
Vážení priatelia Dovoľujem si Vás pozvať na dva finálové závody Vlašim a Cheb ktoré sa budú konať súčasne, v jeden deň a to v nedeľu 16,9,2012 v TS TRIXDERBY v Tstenéj.Z hľadiska dvoj závodu bude postarané o napätie počas celého čakania. Občerstvenie zabezpečené ,strava samozrejmosťou. Chovatelia si môžu v predajných stánkov nakúpiť holubárske potreby a pri stretnutí si môžu vymeniť aj svoje holubárske skúsenosti. Ak niektorí predajcovia majú záujem o predaj svojich výrobkov a produktov. Nech nám dajú vedieť skôr, nech im zabezpečíme predajný stánok. Na predaj, tu budu aj holuby od rôznych chovateľov čo majú záujem svojich jedincov predať.Chovatelia nech si nahlásia počty,pre rezerváciu klietok. Počas príletu sa budu realizovať sazky a tipy na dolety . Potom viac informácii na stránke www.trixderby.eu Samozrejmosťou bude prehliadka TS a jej vybavenie. 1. STRETNUTIE MAJSTROV TS V TRSTENEJ Nedeľa 16,9,2012,
Ľubomír Hovančík (09.09.2012, 20:13)
"Na usmernenie organizovania pretekov mladých holubov sezóny 2012 vydávame tento organizačný pokyn: Prezídium SZ CHPH presúva zákaz organizovania pretekov OZ, VS, ZO CHPH z termínu 15.9.2012 na termín 16.9.2012 z dôvodu zmeny dátumu konania finálového preteku v MTS Nitra." Ako to bude? Alebo niekto musí dodržovať tzv. "usmernenia", a niekto nie?
Marek Hnilicka (09.09.2012, 20:30)
TS není OZ, VS ani ZO a tudíž ji nemá kdo co zakazovat. Čisté nebe bez holoubat by beztak bylo pouze nad SR. V ČR jdou závody podle plánů.
Ľubomír Drgáň (09.09.2012, 21:04)
Pán Ľubomír Hovančík. Tento zákaz môže platiť pre ZO,OZ,Regióny,atď.Čo majú spoločne niečo zo SZCHPH.Ale nie pre TS . My mame plán, dal sa na vedomie,akceptovalo sa Majstrovstvo sveta.Ktoré sa malo konať 15,9,2012.A že bolo zmena,je mi ľúto. Nech to všetkým dobre letí. ĽD
Zdeňek Adamík (09.09.2012, 21:19)
Je třeba ještě počkat jaký Organizačný pokyn, možná, vydá Svätý Peter.
Ľubomír Drgáň (09.09.2012, 21:26)
Sakra ja som zabudol ..Presne všetko bude zaležať od počasie .. Ďakujem za postreh. ĽD
Milan Klačan (09.09.2012, 21:48)
Tu vôbec nejde o tzv." čisté nebo" ... Finálový pretek v MTS je preto v nedeľu ( 16.9.2012 ) aby sa ho mohlo zúčastniť čo najviac chovateľov a aj preto sú preteky v OZ presunuté na sobotu. Keby to bolo naopak - pôvodný termín , tak veľa chovateĺov by dalo prednosť košovaniu svojich holubov na pretek v OZ. Takto , kto chce nakošuje-nasadí svoje holuby v piatok poobede-večer , v sobotu si ich "počká" a v nedeľu môže navštíviť niektorú TS. LETU ZDAR!!!
Štefan Nochta (10.09.2012, 07:21)
p. Klačan, k vôli tomuto sa vydáva zákaz organizovania pretekov??? Váš príspevok mi vyčaril úsmev...........
Jozef Toporcer (10.09.2012, 14:52)
No jasne-my budeme košovať v piatok, a v sobotu ich pustime do chladu a dažda mne to vychádza tak,že košovať v nedeľu a pretek v pondelok lebo si vytrieskame holuby pred samim koncom -aspoň sa podoťahuju holuby z TS z našimi holubmi z OZ-TIEK-zdravim
Milan Klačan (10.09.2012, 16:52)
p.Nochta... ,keď ste sa už dosmiali, tak by ste nám už mohli napísať ten Váš názor na dôvod "tejto rošády" ... Možno sa zasmejeme viacerí... LETU ZDAR!!!
Ľubomír Hovančík (10.09.2012, 18:05)
Reagoval som na tento "pokyn", preto lebo,to čo sa robí v SR, a ako sa riešia rôznorodé situácie mi pripadá ako Kocurkovo. My ako chovatelia musíme brať ohľad na MTS Nitra, ale na naše holuby ohľad nikto neberie. Potom sa čudujeme úbytok základne. Čo ak bude v sobotu v mieste štartu nepriaznivé počasie? A niektorá z OZ sa rozhodne počkať s PH do následujúceho dňa, Bude sa to brať ako porušenie zákazu? Opýtam sa ináč: Do MTS boli dodané holuby ktoré sa nevedia oddeliť, vrátiť či zabojovať, tak ako sa na poštového holuba patrí? Alebo tu ide o to, aby bol super dolet čo najväčšieho počtu a konečný efekt sa ukáže v dražbe? Samotné prekladanie pretekov a náväznosti na deklarácie sú výsmechom chovateľom, ako aj degenerovanie poštového holuba.
Igor Barbírik (10.09.2012, 18:15)
Pán Hovančík to vystihol do bodky! z jeho názorom sa dá len súhlasit.
Slavomír Kres (10.09.2012, 21:57)
Pan Hovancik ja vobec z vasim nazorom nesuhlasim.MS su u nas raz za 100 rokov tak normalny chovatel ked ma zaujem ,aby sa ich zucasnil.Igor a ty nemas radost ze MS su u nas.Pan Hovacik, pre vas je asi cim horsie, tym lepsie.Hladajte, ako vsetko zlepsit a nie zhorsovat.Keby, keby boli by sme v neby.
Miroslav Luhovy (11.09.2012, 08:55)
Ja súhlasím s p.Hovančíkom,pre mňa sú prednejšie moje holuby a nie pár holubov v TS!V mláďatách je budúcnosť,od pretekov mladých závisí aj cena na holuba budúci rok,keď ich chovatelia vytratia tak sa nám to spočíta budúcu sezónu.
Zdeňek Adamík (11.09.2012, 13:07)
Sakra, co se pořád plašíte, rozhodne počasí a na základě počasí se rozhodne pořadatel závodu a to je OZ. Nejedná se o NP, tak lidově řečeno, nikomu po tom nic není. Žádná organizační skupina čehokoliv, tedy i MS mladých ptáků, není oprávněná pořadatelům závodů něco zakazovat. Nic jim neplatí a žádné škody také nehradí. Špatný postup. Měla pořadatele závodů požádat o vstřícnost a pochopení a ono by se, dle možností, určitě našlo. Takto to jen dělá zlou krev. Zejména pak když tento "postup" nemá , podle mne, oporu ve Svazových dokumentech.
Ľudovít Jančok (11.09.2012, 15:10)
Zdravím Vás. A čo takto vypustiť všetci naraz z jedného vypúšťacieho miesta? Ozajstní chovateľia by to určite ocenili. Pozdravujem Ludvik.
Adámek (11.09.2012, 16:10)
Čo sme to za ľudia?? Veď keď príde niekomu návšteva snaží sa pre ňu urobiť maximum a nám vadí keď máme spraviť pre túto návštevu a našu prezentáciu minimum.
Zdeňek Adamík (11.09.2012, 17:08)
Pane Adámek nezlobte se, ale Váš názor považuji, mírně řečeno, za poněkud zvláštní. Co má prezentace slovenské krajiny, slovenské kultury a možná i úrovně slovenského chovatelství společného s tímto závodem s různorodou účastí? Co má za smysl zastavit na určitý den závody holoubat slovenských chovatelů , když v tentýž čas budou Moravu a Čechy křižovat desetitisíce moravských a českých holoubat? A to nejen od západu na východ ale také od JZ na SV apod. Vloni proběhly, až na podcenění možnosti technické závady, v Nitře, bez tohoto omezení, dva slušné finálové závody bez toho aniž by se kdokoliv a cokoliv omezovalo.....
Ľubomír Hovančík (11.09.2012, 20:23)
Pán Kres je tento Váš vstup do DF prvý? Zrejme ma musíte veľmi dobré poznať, keď tvrdíte, že je pre mňa... "cim horsie, tym lepsie." MS raz za sto rokov. Robite si štatistiku? Nebránim nikomu, ak sa chovatelia chcú zúčastniť MS nech idú, ale kde boli tí organizátori, keď sa určoval dátum finálového preteku? Nepozerali do kalendára? A ak pochybili nedá sa to riešiť zákazom obmedzovaním ostatných chph. Osobne som chcel dať holuby a keď som videl kritéria špeciálnej tabuľky pre výber holubov resp.chovateľov tak sa mi odnechcelo. Holuby chovám od "85, aktívne lietam od 1997, za tie roky sa mi podarilo neskutočné množstvo mladých vytratiť. Boli časy kedy som to mohol, ale aj nemohol ovplyvniť. Vždy som robil všetko preto, aby výsledok čo najlepší často krát rozhodlo počasie. Za tú dobu sa mi nestalo že by mi niekto niečo zakazoval. Deklarácie pretekov sa musia robiť do 31.3., Nahlášky robíme pred sezónou, poplatky nehovoriac.... my ako chovatelia musíme tieto veci spĺňať a dodržovať, pre vrchnosť to neplatí? -"Hladajte, ako vsetko zlepsit a nie zhorsovat." nie som ten čo pchá hlavu do piesku,a nenechám sa osierať. Chcel by som vidieť to "umelca", ktorý by si hádzal polená pod kolená, alebo by chcel aby mu bolo horšie. "-v nebi" sa píše s mäkkým "i" . Ak všetko dobre dopadne a zdravotný stav mi dovolí, tak sa môžme stretnúť v TS u Drgáňa.
Igor Barbírik (11.09.2012, 21:27)
Slavo,budem mat radost z takýchto majstrovstiev sveta,ak to nebude obmedzovat slovenských a budem vidiet,že sa tam zúčastnia skutočné špičky chovatelského sveta poštových holubov.
Ing.Štefan Krescanko (11.09.2012, 21:45)
Pán Hovančík, ja s Vašim názorom úplne súhlasím. Vy ste to vystihli na 100 %. Absolútne nerozumiem rozhodnutiu Prezídia SZCHPH o zákaze pretekov mláďat OZ v termíne, kedy sa koná finalový pretek v MTS Nitra. Holuby z MTS asi musia mať úplne čistú oblohu a žiadne prekážky v ceste, aby na svoj holubník do MTS dorazili. Možno ešte bolo potrebné zo strany SZ CHPH všetkým letiskám zakázať všetky civilné a športové lety lietadiel v čase konania preteku a s predstihom pripraviť koridor doletu do MTS i vyrúbaním všetkých vyšších stromov po predpokládanej ceste letu. Holuby v MTS nie sú poštové a nevedia vôbec bojovať? Pekne to vystihol p. Adamík, ktorý píše pravdu, že v čase preteku bude oblohu v ČR križovať množstvo holubov nasadených na preteký mláďat a budú križovať cestu letu holubov z MTS Nitra a napr.: deklarované preteky v pretekových plánov niektorých OZ z Východného Slovenska, ktoré majú orientované preteky z PL musia konanie preteku preložiť.
Tibor Balogh (12.09.2012, 07:38)
Dobrý den. Vážený Páni neviete pochopit očo sa tu jedná, chovatelia chcu sa zučastnit tohoto významného podujatia, a uz sa v minulosti stalo ze sme sa nemohli dočkat príletu prveho holuba v TS lebo sme museli utekat domov na košovanie. Tak o tom to je celé. Letu zdar
Zdeňek Adamík (12.09.2012, 08:35)
Jak vysoké číslo nebo velké procento je těch kteří se chcú zučastnit tohoto významného podujatia? Máte to spočítané? Oproti těm ostatním? Opět slabý argument. Ale snad se obojí vydaří a nevzplanou následné vášně.
Jozef Daníšek (12.09.2012, 12:39)
Pozdravujem. Plne súhlasím s pánom Adamíkom.Má na to veľmi dobrý vecný názor a úplne správne argumentuje.Na posledný tréning z Partizánskeho bolo nasadených v TS 255 holubov.Zatiaľ sa nevrátili tri kusy.Držme sa , ale počtu 255 kusov. Tak sa ja sám seba pýtam.To kvôli 255 holubom bude stáť celé Slovensko v pozore a pritom v Čechách,odkiaľ holuby štartujú je všetko v naprostom poriadku a holubov bude vo vzduchu ako ja hovorím do úplného bezvedomia. Podľa mňa sa jedná o obyčajný komerčný pretek akých sa uskutočňujú desiatky.Nič viac nič menej.Ale mi to nepripadá košér ,aby sa prijímali takéto neadekvátne opatrenia a aby sa stovky chovateľov stali rukojemníkmi tejto i keď by tomu viac pristál názov "Spoločenskej akcie". Boli postavené pretekové plány,termíny a podľa toho si chovatelia plánovali rodinné akcie.Takže zmenám, ktoré nie sú opodstatnené by sme sa mali vyhýbať a nie ich nariaďovať
Oldrich Savara (12.09.2012, 17:01)
Prichádza čas skladania účtov páni ! A týka sa to hlavne tých členov prezídia čo neustále žijú v snahe diktovať ostatným a hľadajú problémy tam kde nie sú.
Ľubomír Drgáň (12.09.2012, 19:38)
Troška moja pozvánka odbočila od hlavnej myšlienky. Ale môžem potvrdiť, len jednu vec. Počasie či v sobotu ,alebo v nedeľu bude dobré.Tak pre podporu TS či v Nitre ,alebo v Trstenej môžete urobiť to ze nás prídete navštíviť.Budete mať svoju nedeľu pre seba,svojho koníčka a na odpočinok.Spoznáte nových priateľov a nazberáte nové skúsenosti.Ale to všetko zaleží len od Vás. Ak sa jedná o Testovaciu stanicu TRIXDERBY ,tak Vám prináša jednu zaujímavosť,že počas jedného dňa budú prebiehať dva závody súčasne. Bude postarané o napätie na dolete v dĺžke 5 hodín. Predpoklad prvého príletu je 12 hodina. Predpoklad druhého príletu 15 hodina. Cely program TS na nedeľu bude presne rozpisany. Všetko by už malo byť pripravené ráno o 9 00. Predajné stánky na produkty,občerstvenie,strava,muzika a príjemná atmosféra.
Ľubomír Drgáň (15.09.2012, 21:54)
My sme naložili a holubník je prázdny.Bola to fuška posledný krát som robil dvoj závod.Do budúcna semifinále a potom finále.Skôr sa prikláňam tomu názoru, že dám viac ocenení a bude menej komplikácii. Ešte jedna perlička.Víťaz závodu CHeb,k cene ešte dostane najnovší model Benzing M1.Ktorý bude prezentovaný, ako svetová jednotka v konštatovaný. Ešte premyslime či to dostane majiteľ holuba ,alebo ten čo ho aktivoval. Neviem sa rozhodnúť.Cenu darovala firma Benzing,ktorá je u nás v testovacej stanici,ako pozorovateľ.A dohliada nad správnosťou systému. Zajtra upresnim presne štarty.Dolet bude vec tipovania. ĽD

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené