SZCHPH
SZCHPH
Ako ďalej - návrh

Autor: Alexander Hlavatý

Ako ďalej - návrh
Najstaršie prvé Najnovšie prvé
Potvrdenie vymazania

Naozaj chcete vymazať túto tému vrátane všetkých jej príspevkov? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

Vymazať príspevok?

Naozaj chcete vymazať tento príspevok? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

VK
Vladimír Kostroš
15.10.2012, 18:55
Ospravedlňujem sa za pisateľa ktorí tu písal v mojom mene, ako je zrejmé podla IP adresy som mimo SR a na tomto fore nekomunikujem.
VS
Vladimí­r Smieško
12.10.2012, 21:25
Spisovne - čo kto /kdo/ na to?
VS
Vladimí­r Smieško
12.10.2012, 21:19
No a na toto si treba na tomto DF "sakra" dávať pozor!!! Čo kdo na to?
IB
Igor Barbírik
12.10.2012, 18:56
Prepáčte prešiel som aj do osobných sporov čo ma velmi mrzí
IB
Igor Barbírik
12.10.2012, 18:42
Tak moment Šanko ja na rozdiel od teba stále viem dokázat kto zavádza choatelov,ak chceš ta to môžem vylewpit na internet.exkluzívna preprava v Nitre nás stála 135 eur ty sisa byl do prs že za tie isté peniaze nás odvezie aj pan.Števlík a zrazu to bolo 155 eur a ešte bolo málo. Ty asi nevieš spočíta 1+1 ,a všeci v OZ to pochopily až neskôr. Tento raz musím vytiahnút aj tvoj trapas z jednania v OZ Nitra kolaps na celej čiare! Zbaral som v OZ dve veci ! 1,ked vylúčily Petrányho a bolo treba zvolit nové vedenie a chybne som sa postavyl proti Čutkajovy! 2,Pri potrebnej zmene vo vedeni OZ proti Lendelovy 3,Ty ako nový člen by si nigdy nebol predseda klubu ani OZ keby som tak bezmedzne nedvôveroval Gubricovy. Ale podme do súčasnosti vadí ti príchod Píleka J. do klubu! Vadí ti Dudák ,a další uspešný vchovatelia v OZ. Ja som spokojný v OZ Nitra ,ty by si tam možno neumiestnil ani tolko! ale čas ukáže. Je vela chovatelo čo ma volajú spet,moja odpoved bola nie!
TB
Tibor Balogh
12.10.2012, 14:18
Nehnevaj sa Alexander ale ten posledný ťah na pretekoch mladých bol proti Nových Zámkov proti Dnorom N/ž. Ešte som nevidel žiadnu oblast ktorá nema na preteky rozdelnie boxov. ZO čka čo košovali prve naplnili všetky vrchné koše a nam čo sme košovali zostal spodok. A vydíme na vypúštacích vídeach tie holuby v spodných košoch buchajú o zem. S pretekmy starích holubov bola spokojnost,klobúk dole ešte tak lacno sme nikdy neleteli.
AH
Alexander Hlavatý
12.10.2012, 11:06
Milan - úplne s tebou súhlasím, niekoľko príspevkov nemá skutočne nič spoločné s úvodným návrhom, som len trochu sklamaný že nereagujú kompetentní.... Ale uznáš sam, že niekedy sa nedá nereagovať na......
MB
Milan Blahovský
12.10.2012, 10:55
A už sme opäť doma, ideme namiesto návrhov riešiť čo bolo. Návrh znamená predložiť čo bude v budúcnosti. Skúste sa toho držať alebo sem nepíšte.
AH
Alexander Hlavatý
12.10.2012, 09:22
Opravujem - Holandsko za Belgicko.
AH
Alexander Hlavatý
12.10.2012, 09:19
Tak k tomu predraženiu - rád by som vedel, ktoré OZ zabezpečilo prepravu na celú sezónu - 19 pretekov, včetne dlhých tratí+jeden spoločný nácvik za 135eur za koš. Ty by si bol Igor nespokojný aj keby bol koš zadarmo. Kolko sa platilo v OZ NR kde si prestúpil? Staraj sa radšej lepšie o holuby aby si si nerobil hambu ako s mladými.... A už by si sa mohol prebudiť, že sme neni v Belgicku ale na Slovensku, tak neporovnávaj neporovnatelné. A pre pána Baloga - môžete si to jeden rok vyskúšať až potom by ste zistil že to nieje také jednoduché všetko zabezpečiť od a-až po z. Nedá sa to porovnať s jednoduchým komentovaním a kritizovaním práce niekoho doma z tepla obývačky ťukaním do počítača. Bol by som veľmi rád keby sa našiel niekto kto pretekovú sezónu OZ ŠU zabezpečí lepšie a lacnejšie a ja to budem len komentovať a hladať chyby podobne ako vy.
IB
Igor Barbírik
11.10.2012, 21:40
Ešte taká maličkost chovatelia platily len za preteky na ktoré nasadily aj to je výhoda takýchto regionov.
IB
Igor Barbírik
11.10.2012, 21:16
Pán Krescanko V NL som pozoroval že region sa skladal z niekolko klubov klub asi 50 členov OZ tvorily 3-4 kluby v klube ktorý som navštevoval nasádzalo priemerne asi 14 členov výsledky boly club ,OZ ,region bodovanie -body výsledky boly z prvých 10 na k.l. Zaujimaly ich len kolko cien nalietal holub. Preprava a vypúštanie len spoloční region Holuby ktoré boly mimo určených pravdepodobne získavaly len výstavne kooficienty a nebodovaly v OZ prepravné vozidlá a koše boly rovnaké holuby zviezly do centra tam sa naplnil kamion 1-2 -3 podla počtu holubov ktorý išiel na štart. Pretekový plán oklo 50 pretekov aj mladými a chovatelia maly možnot si vybrat ktoré preteky poletia. Som presvedčený že takýto model by sa osvedčil aj u nás lebo vela chovatelov je nespokojný hlavne rozlohov OZ nehovoriac o cenách za prepravu. Nehovoriac o tom že by chovatelia maly dobrý pocit a potešenie z holubárenia,a pretekania z holubamy.
TB
Tibor Balogh
11.10.2012, 21:04
Igor to bolo výstizné hodnotenie pána predsedu.
IK
Ing.Štefan Krescanko
11.10.2012, 20:38
Pán Barbírik, ja som si tento príspevok prečítal a neviem ako by to málo vyzerať
IB
Igor Barbírik
11.10.2012, 20:12
Velmi pekne a vístižne to napísal pán Bučo na stránke pána Matušku, ako by to malo vyzerat.
IB
Igor Barbírik
11.10.2012, 19:48
Pán Krško nič v zlom ,ale pozorne si prečítajte čo napísal pán Hlavatý o bodovaní a čo ste napísal vy. Ja osobne by som bol za sistém podbní NL. Spoločné regionálne štarty na všetkých tratiach výsledky na KT maximálne 3 kluby,ST-a ostatné trate podla dohody účastnikov reginu. Počet nasadenia holubov lubovolný ale bodovanie do MS ,OZ ,Pásmo,Klub len z prvých 10 určených alebo napísaných na kontrolnom liste,na výstavne podmienky a km neobmedzene. Pre vystavne podmienky by som navrhoval aby OZ mohla byt zložená ,aj z menšieho počtu chovatelov povedzme 2- 3 kluby z regionu ktoré sa medzi sebov dohonu minimále na tri roky na spolčných výsledkoch. Šanko-ani mna tvoje osočovanie,treba sa pozriet aká práca v OZ za tebov zostáva,predraženie košov nekvalitná preprava ,ale to by sisi musel vtúpit do svedomia ,neodvolávat sa na dôchodcov a menej solventných členov
FK
František Kreml
11.10.2012, 18:24
Ztravím Ťa Lubo, super príspevok, vystihol si ti správne.
JK
Július Krško
11.10.2012, 18:20
Dobrý podvečer. diskutujúcich je asi desať, ale len jeden napísal počet holubov do evidencie. Pekne to tu píšu viacerí, ale akosi sa boja povedať svoj tip na danú vec. Tiež som len radovým členom SZCHPH, ale napíšem svoj názor. Navrhujem 60 ks do evidencie a ostatné holuby nech letia podľa návrhu pána Hlavatého, čiže bez bodovania a zarátania km na výstavy.
AH
Alexander Hlavatý
10.10.2012, 21:42
Tak to 8 miesto je super, to som nevedel - pardón. Ale to je len výnimka ktorá potvrdzuje pravidlo. A čo ostatní? Igor - tvoj názor ma neprekvapuje....
ĽD
Ľubomír Drgáň
10.10.2012, 21:38
Táto otázka znižovanie členskej základne tuná sa preberá už pár rokov. Ale,len sa píše,píše a skutek útek.Zvýšenie ,alebo omladenie členskej základne pocítime ju až vtedy.Keď my chovatelia PH preto niečo pozitívne urobíme.Ak sa podarí urobiť správne kroky tak v priebehu 5 až 10 rokov môžeme počítať s nárastom mladých chovateľov do našich radov. Kde by sme mali hľadať nových záujemcov,kde už ani naši synovia či vnuci o to nestoja. Poviem Vám prečo aj rodinný príslušníci utekajú.Ale to ku koncu. Tak teraz sa vrátim, kde by sme sa mali obrátiť a byť čiastočne úspešní. Už len na školách, máme možnosť za lobovať o nájdenie svojich nádejných holubárov.Ale táto výprava ,alebo ako by som nazval bude niečo stáť.Nie malo úsilia a peňazí.Už je to tak v dnešnej dobe čas je drahý a obetavých ľudí čoraz menej. Tak treba pripraviť koncept na oslovenie všetkých základných škôl,kde im SZCHPH dá návrh či nechcú vytvoriť školsky holubník. Za takých a takých podmienok.Prečo som napísal všetkých.Preto že oslovenie nestojí nič.A podľa dopytu. By sme sa mohli zariadiť.Povieme čo od toho očakávame a čo požadujeme.A čo my im môžeme poskytnúť.Len taký maličký príklad,len časť myšlienok.SZCHPH poskytne holubník.Teraz tu nejdem rozvádzať kde sa zoženú finančné prostriedky.Družstvá poľnohospodárske časť kŕmenia,mesta alebo obce časť finančných prostriedkov OZ samozrejme prepravu týchto holubov na závody zadarmo.Chovatelia poskytnú holuby zadarmo,myslím že nikomu nebude chýbať doma jeden holub.A je tu jedna základná vec vybrať toho správneho člena na vedenie školského holubníka,ale to by som nechal na OZ ,alebo ZO.V daných mestách.Ale ďalej to nebudem rozpisovať, je to na dlhy článok.Skúsim to prejednať priamo zo SZCHPH. Prečo naši synovia ,alebo vnuci utekajú od nás keď holubárime .Skúste popremýšľať.Je to naše naháňanie sa za bodmi a víťazstvom ,kde nepoznáme suseda ,brata a je to smutne aj niekedy syna.A už keď príde ku závodu na lavičke pri čakaní zostanete sam z peknou túžbou, keby som v tejto oblasti mal náhradníka ,syna ,alebo vnuka.Popremýšľajte kde ste urobili chybu a ak ste troška sebakritický tak prídete na to.Poviem Vám len jeden vymyslený, bežný príklad.Mate syna od malička ho vediete ku holubárskemu športu ,alebo by som to nazval.Učíte ho rozoznávať holuby ich návyky ich kladne stránky a stále mu do hlavičky vštepujete čo je správne a čo zle.Chlapec vníma a už jeho veľká predstava je skúsiť závodiť.Myslí si že už,už prišiel ten správni čas a otec mu povie,tak synu poď tu máš svoje holuby a ukáž čo vieš.Neviete si ani predstaviť akú neopísateľne radosť svojmu synovi ,alebo vnukovi ste urobili.Tak už má svoje prvé holuby a začína ta očakavaná sezóna mladých nádejných holubov.Je to dvor,alebo záhrada plná neopísateľného šťastia. A mladé oči chovateľa čakajú na prvé víťazstvo.Prvý jeho súper je jeho učiteľ, ktorí pozoruje ako daná situácia sa bude vyvíjať.A učiteľ ma už jasný cieľ čo je dobre to si zoberiem ja do môjho tímu a čo je na odskúšanie to mu ešte nechám.To mladé oči chovateľa nepostrehli čo ho bude čakať na jar.A takto to bude fungovať pár rokov a z vašeho nádejného holubára vznikne presní opak.Bol podvedený. Prestane chovať a ešte aj zanevrie na poštové holuby. To je tá honba za bodmi.Čo to prinieslo. Vidíte samotu na dvore a ubi tok členskej základne. Stačilo tak málo nechať mu jeho nádejných holubov.K tomu trošku pochváli a úsmevu to je tá správna motivácia.Úsmev a pochvala sú zadarmo,len niekto ich ťažko rozdáva.
Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie.