Nechápem............

Štefan Nochta (02.03.2013, 16:45)
Vážení priatelia, na dnešný deň som zvolal schôdzu MDKS v mojom nasadzovacom stredisku v Čalovci, aby som členov oboznámil so závermi konferencie MDKS a úlohami, ktoré nás čakajú pred závodnou sezónou. Na schôdzi pri platení členských príspevkov a náležitostí ma oslovili dvaja dlhoroční členovia Maratónskeho klubu so žiadosťou o zverejnenie nasledujúceho oznamu. Poznamenávam, že sa jedná o známych chovateľov, na ktorých zanevrelo celé Južné a Juhozápadné Slovensko, sú to seniori vo veku 70 rokov a to pp.Kocsis Ľudovít a Gorozdos Ľudovít, ktorí si ešte pár rokov, čo im zbýva do konca života, chceli poholubárčiť, no žiaľ, na Slovensku im to nie je umožnené a preto budú nútení chodiť do susedného Maďarska - žiadna okolitá OZ ich totiž neprijala po zániku OZ Dunajská Streda, kde pôsobili doteraz. Na ten smútok v ich očiach nebudem vedieť dlho zabudnúť. Nedokážem si predstaviť, čo takého hrozného mohli vykonať, že sa doslova stali vyvrheľmi nášho koníčka - pritom neboli nikdy potrestaní! Je pravdou, že z veľa úst som počul slová: "rozbili už nejednu oblasť", dokonca aj oblasť Komárno. Toto však nie je pravda, Komárno naďalej existuje, oni z našej oblasti odišli, aby si vytvorili svoju vlastnú oblasť. O tom, že sa ich vlastná oblasť rozpadla........ K tomu, aby niekto niečo rozbil, sú potrební dvaja: jeden, čo to dovolí a druhý, čo to urobí............ Každý z nás robí chyby, niekto sa z nich poučí, iný je tvrdohlavý . Jedno je však nesporné: názory "starej" generácie a názory "mladých" sú však odlišné a tieto generácie si ťažko hľadajú k sebe cestu. Niekto naše holubárčenie berie ako potešenie, rozptýlenie a robí mu to radosť, niekto to zase berie ako tvrdý "biznis" a pre mizerné body, alebo koeficienty šliape po hlavách tých druhých . Nedivím sa, že veľa chovateľov, ktorí to robili pre potešenie, boli a sú dobrými ľudmi, zanevreli na túto činnosť práve pre takéto nezhody. Často si kladiem otázku: prečo , alebo čím je to, že vymreli z nás také vlastnosti ako : úcta, tolerancia, schopnosť chápať potreby iného, láska, dobrosrdečnosť, pomoc slabším a pod.......... V tomto štáte žijeme s neprispôsobivými občanmi, ktorí majú väčšie výhody, ako bieli, a je relatívne dobre........ale, že by si to títo dvaja špičkoví chovatelia, ktorí sa takmer 50 rokov venujú holubárčeniu toto zaslúžili.....nechce sa mi veriť. Nechápem..................
Tibor Balogh (02.03.2013, 17:18)
Pán Nochta plne svami súhlasím, u nas niektorí tiež chovatelia by za pár bodov aj vraždili, to je závist a bojacnost aby nebola žiadna konkurencia.......
Peter Jakubčák (02.03.2013, 18:48)
Vážení športový priatelia, asi tak ako p. Kocsls a p. Grozdos nepoznajú stanovy SZ aj ostatní členovia a potom si každý robí po svojom. Stanovy SZ CHPH v časti ll. § 4 odsek 3. Člena prijíma na základe písomnej prihlášky. ZO CHPH, s pravidla najbližšia k miestu trvalého pobytu žiadateľa. JEDINOU PREKÁŽKOU prijatia za člena je trvalé alebo dočasné vylúčenie žiadateľa z radov členov Zväzu. Ak ich neprijme najbližšia ZO k ich bydlisku, nech sa obrátia na SZ CHPH a požiadajú o disciplinárne riešenie voči OZ a najbližšej ZO. Však to není možne, aby sa ZO rozpadla pre pokles členov a členov SZ nevzala najbližšia ZO, respektíve vzala len tých, ktorí im nerobia konkurenciu. [%sig%]
Štefan Nochta (02.03.2013, 20:17)
Myslím, že tento môj príspevok by nemal zostať ľahostajným orgánom Zväzu, nakoľko sa jedná o veľmi vážnu záležitosť........
Miroslav Ďurana (02.03.2013, 20:49)
Pán Jakubčák , máte úplnu pravdu.Ja si ani neviem predstaviť ,pri tomto počte chovateľov aby nejaké OZ pohrdlo podla SZCHPH aktívnym členom a to hneď dvoma.
Tibor Balogh (03.03.2013, 07:23)
Nechapem OZ Sered ved tam odisla skoro cela OZ Dun.Streda , a preco ím vadia títo dvaja chovatelia, komu clenom alebo len niektorím spickovím chovatelom,boja sa konkurencie, ved vlani este mala OZ Sered problemy s clenstvom skoro sa rozpadli a teraz robia fóry.
Atilla Horváth (03.03.2013, 08:37)
Pán Balogh netárajte blbosti, nie OZ Sereď má príjímať člena ale základná organizácia. [%sig%]
Dušan Jánošík (03.03.2013, 09:17)
A čo toto z konferencie OZ Košice 9. Návrch na úpravu propozícii OZCHPH Košice :Prijatie nových členov ZO v OZ CHPH Košice len zo súhlasom rozšíreného výboru OZCHPH Košice/Predsedovia ZO CHPH Košice a výbor OZCHPH Košice/. Prítomní odsúhlasili prijatie nových členov do ZO v OZ CHPH Košice len zo súhlasom rozšíreného výboru OZCHPH Košice /Predsedovia ZO CHPH Košice a výbor OZ CHPH Košice/. Uznesenie: ZA: 14 PROTI: 8 ZDRŽALO:0 Tak kto prijima člena výbor OZ s predsedami ZO ,alebo podľa stanov SZ ZO ?
Milan Blahovský (03.03.2013, 09:31)
Na Slovensku je to tak alebo možno po zjazde povieme, že to bolo tak.
Zdeňek Adamík (03.03.2013, 16:15)
Pane Jánošík, tady to neřešte. Napište stížnost Prezidiu SZ CHPH a to si s tím určitě poradí, a to nejen v duchu Stanov, ale také proto, že ze Zákona musí každou stížnost řešit.
Dušan Jánošík (04.03.2013, 09:22)
Pán Adamík bola to reakcia na predchadzajuce články k znalosti dokumentov SZ CHPH a pripadalo mi zvlaštne žeby predseda dotknutej OZ a zároveň člen prezídia a predseda pretekovej komisie SZ to neovladal a neupozornil delegátov konferencie čo schvalili v uzneseni.
Zdeňek Adamík (04.03.2013, 09:55)
Mám to štěstí, že se na to mohu dívat "z venku", nemám tedy s nikým žádné nadstandartní vztahy, takže mohu konstatovat, že nepředpokládám u výšěe uvedených funkcionářů jejich neznalost Svazových dokumentů. Je naprosto v tomto případě jedno o koho se jedná, toto usnesení je neplatné a jako neplatné ho musí Prezidium zrušit a i když ho nezruší členové a ani výbory ZO ho nemusejí dodržovat. Sami by totiž porušovali STANOVY SZ CHPH! V případě, že by se jednalo o úmyslné porušení Stanov (kýmkoliv) je to pak na řešení dle DP, a to bez ohledu na to zda se jedná o člena Prezidia či nějakého jiného orgánu. Ba právě naopak.
Dušan Jánošík (04.03.2013, 10:36)
Kedže nie som členom tejto OZ nepoznam presne dovody tohto rozhodnutia. Ale po prečítani zápisnice mi to pripada ako vystraha pre odchadzajucu čast členskej základne do inej OZ v prípade ich návratu sťažnost by mali podať členovia ,ktorých sa to výsostne dotýka a pravdu mate ,že uznesenie ktoré porušuje stanovy SZ nemusia ZO dodržiavať.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené