Zamyslite sa holubári nad sebou

Vladimír Mulík (29.03.2013, 20:52)
Milí holubári. Nerád vypisujem a zúčastňujem sa tých intríg a ohováraní na diskusných fórach, ale kontrola u pána Šutyho z prezídia ma vyburcovala. Chcem sa opýtať funkcionárov slovenského zväzu, že kde boli vtedy, keď boli dôkazy na určitých holubárov, kde sa holuby vypúšťali - z benzínových púmp a podobne, vtedy nebolo potrebné robiť kontroly?! Míňate naše peniaze tam, kde netreba.Čo som doposiaľ sledoval, slovenský zväz zatiaľ dokázal podporovať iba rozbíjanie oblastí, ale nemôžem si spomenúť, kedy aspoň raz zasiahol proti holubárom, ktorí robia intrigy, a z holubárenia si robia doslova "holubník" a boli medzi nimi aj funkcionári slovenského zväzu. Vidím že tu neplatí rovnaký meter na každého, chcel by som sa dožiť toho, aby ste prišli na kontrolu ku mne, lebo aj výkony mojich holubov boli spochybňované, a na tú kontrolu by ste určite nezabudli. Najväčšia chyba je, že holubári sa nezamýšľajú nad tým, čo robia zle, alebo čo by mohli zlepšiť vo svojom prístupe ku holubom, a radšej robia intrigy a píšu anonymy a slovenský zväz ich v tom podporuje.
Dalibor Duľa (29.03.2013, 21:58)
No Vlado,Šutyho poznám od 2005 roku a od vtedy sa na neho poľuje,bol som Števa u na návšteve, keď som sa vracal z Letu Zdar,kde ho takticky vyhodili.....a vtedy mi povedal ,že keď začnem závodiť, tak nech nelietam o špicu a len tak o nič a bude všetko v poriadku,bohužial stalo sa to čo povedal,letím o špicu a mám aj neprajníkov,podozrenia... a celé to dopadne tak, že nejaký chudák Ťa poohovára na web.stránke SZ. Dokedy sa budú trpieť takéto praktiky?Dúfám že keď prebehla kontrola u Šutyho,tak budú aj zverejnené výsledky kontroly na tomto diskusnom fóre a ľudia čo spustili tú špinavosť na jeho meno budú,tiež zverejnený a ospravedlnia sa . To neviem nijak ináč nazvať ako hnus....
Peter Matalík (30.03.2013, 07:00)
S výsledkami každej kontroly,ktorú prevdie RKK SZ,by mali byť oboznámení delegáti na Zjazde a tí by mali informovať členov svojích OZ,Tým by bolo meno chovateľa "očistené" od podozrenií a udaní,resp.potvrdenie porušenie PP. Stotožňujem sa s predchadzajucími pisateľmi,že" poľovačka" na Š.Šuteho v posledných rokoch a hlavne po Olymp. pokračuje!Takže fakt treba k tomu zaujať stanovisko.
Zdeňek Adamík (30.03.2013, 09:15)
Jsem naprosto nezaujatý a pana Šutého znám jen z časopisu a jednou jsem ho potkal na Vaší CV, a to jenom proto že tam stál s několika dalšími, které jsem chtěl pozdravit. Co se týká té kontroly: 1) Každý kontrolovaný by měl být rád že k němu příjde kontrola a prokáže že je všechno OK 2)Kontrola musí být provedena v reálném čase 3) Kontrola takto provedená x měsíců po údajném porušení PP je k ničemu (potencionální pachatel už by dávno zametl stopy) a vzbuzuje dojem buzerace 4) Pokud někdo nařídil kontrolu na základě anonymu tak by měl okamžitě odstoupit z funkce. Já jsem v práci dostával anonymů na spolupracovníky a také na mne přišly do firmy asi dva anonymy, všechno jsem házel do koše! Když totiž provedeš kontrolu na základě nějakého anonymu, a nic se nezjistí, tak ten hajzl se nemusí ani omluvit, protože ho neznáš!
Ľudovít Jančok (30.03.2013, 16:43)
Zdravím Vás pán Mulík. Keď niekto vstúpi do akejkoľvek organizácie, musí dodržiavať určené pravidlá. Nechcem veriť tým slovám ktoré Vám vyklzli, určite ste to tak nemyslel. V každom športe je závisť, ale v holubárskom asi všetká. Kontrola je dvojsečná zbraň. Ja by som sa jej nebránil vôbec, ale toho kto by ju bezdôvodnea neopodstatnene vyvolal, by som doživotne vylúčil z našich radov, lebo to je a bude záškodník naveky. Verím pán Mulík, keby Vám prišla kontrola ponúkli by ste kávu aj štamperlík ako riadny čestný chlap. Pozdravujem Vás, prajem Vám dobrú šibačku, samozrejme som Vás nechcel nahnevať, Ludvik.
Ľubomír Drgáň (30.03.2013, 17:59)
Vlado je pohostinní,on to myslel v dobrom.Ale poďme ku koreňu veci. 90% členskej základne v podstate nevie čo sa robí.Aké kontroly prebiehajú a čo za tím všetkým je.Vybudovať si meno,rešpekt,uznanie a toleranciu trvá veľmi dlho.A nehovoriac v našom koníčku.Ak v niektorej hlave vznikne blúdna myšlienka a tu podá ďalej a je záporného charakteru, tak tato rýchlosť nabera na takých otáčkach že sa nedokážeme čudovať, ako rýchlo, precízne a priamo príde ku každému chovateľovi.Keby to bolo tak aj v druhých veciach,ako sú stanovy, povinnosti a časove termíny pre členov SZ.To by bolo asi najlepšie. Vlado ja taký článok, by som neuverejnil.Táto informácia môže skôr uškodiť ,ako pomôcť .Každý si to zoberie tak ako mu to vyhovuje. Netreba robiť závery ,na to je kontrolná a revízna komisia. Tá nás bude informovať.
Ing.Stanislav Matuška (01.04.2013, 17:59)
Nedá mně, abych nereagoval na Daliborovu poznámku ze dne 29.3.2013. Štefana Šutého dobře znám, byl jsem u něho před lety i na reportáži a osobně proti němu vůbec nic nemám. Naopak! Ze soutěže Letu Zdar jsem ho ale nevyhodil. Tak to nebylo. Pro atraktivitu soutěže jsem zkusil pouze prosadit to, že po třech vítězstvích v řadě za sebou by byl chovatel vyhlášen ve čtvrtém roce Králem soutěže Letu Zdar - včetně slavnostního vyhlášení a předání poháru. To by ale nemohl závodit. Po této roční pauze by zase mohl dotyčný chovatel klidně vyhrát 3x v řadě za sebou. Nejvíce byl do celé záležitosti tehdy zasvěcen Milan Blahovský. Ten by mohl potvrdit to, co zde píši. Pravdou ale je, že jsem tak učinil po nevybíravém tlaku chovatelů z České republiky. Nyní, po získání celé řady životních zkušeností, bych takovému tlaku neustoupil ani náhodou, ale stalo se. Nevymlouvám se. Já jsem pořadatelem, já nesu odpovědnost. Štefan Šutý tehdy na navrhovanou verzi nepřistoupil a já se mu dnes ani nedivím. Chovatel, který pro holuby žije, se určitě cítil divně. Výsledkem bylo, že jsem přišel o atraktivního chovatele a zvýšenou účast tehdejších kritiků jsem nezaznamenal. Štefanovi přeji v nadcházející sezóně mnoho úspěchů.
Milan Blahovský (01.04.2013, 18:45)
Stando zasvätený ako píšeš, som bol iba do tej časti, že som za Štefana prevzal pekný pohár, ktorý odvtedy nik nezískal, pretože trikrát po sebe Gen.majstrom LZ sa nik nestal a závistlivci dodnes kľudne nespia a verím, že ani dlho nebudú. Čo môžu chudáci bez charakteru iné dokázať ? Špiniť, ohovárať, podrážať, znevažovať a najviac im to funguje keď sa skryjú za cudzie meno. Pohár som teda po ceste zo Šternberku odovzdal Štefanovi a ten ho ma uložený medzi ostatnými svojimi oceneniami, ktoré za svoju kariéru získal a verím, že to neboli posledné, k čomu mu prajem pevné nervy a silný imunitný systém proti parazitom v ľudskej koži.
Július Vida (01.04.2013, 19:27)
Kolegovia, keď niekto na tomto DF napíše takýto článok a má trochu súdnosti, tak si musí byť vedomý i následkov. Ja osobne tento článok beriem ako výzvu k nevraždivosti voči SZ a ako tzv. občiansku neposlušnosť. V takomto podaní to považujem za veľmi choré. Myslím si, že to bolo písané cielene ako výzva boja proti SZ a jeho činnosti. Zabudol však, SZ je nielen prezídium, ale i VZ, KRK a samozrejme i my ostatní členovia a hlavne tí čo poznajú svoje povinnosti a práva a samozrejme ich využívajú a rešpektujú. Pisateľ by sa mal zamyslieť tiež. Ale nad tým, či nepotrebuje nejakú terapiu.
Zdeňek Adamík (01.04.2013, 20:25)
Jako "APRÍL - 1. 4." fakt dobré.
Robert Molnár (02.04.2013, 18:05)
dobre si to napisal milan.
Július Vida (02.04.2013, 20:36)
Milan, mne nevadí, že mi odpovedáš na môj mail, ale ja diskutujem na DF. Tak sa nehanbi a reprodukuj to sem. Čo sa bojíš, že pred zajzdom stratíš kredit? Vieš, keď už niekto niečo verejne napáda, tak nech konkretizuje, veď všetci máme meno. Inak v tom podaní ako to je tu napísané to malo zostať v krčme v SP. Podhradí.
Milan Blahovský (02.04.2013, 22:49)
O čo ide tebe alebo tým koho si sa stal hovorcom ? Zdiskreditovať mňa ? Ani sa nedivím. Mnohí asi na to čakajú. Ja som svoj názor na toto fórum na rozdiel od tých čo im to bolo mnohokrát adresované aj vyjadril. V tejto téme ma k tomu vyzval S.Matuška a nemal som dôvod odpovedať. Môj osobný postoj k anonymným úbožiakom nezmením. Nepíš tu o krčmových rečiach v Sp.Podhradí, možno tie vaše nitrianske sú tomu podobné a to nás nezaujíma. Včera som aj ja myslel, že to bude ovplyvnené veľkonočnou šibačkou, ale bolo to klamné zdanie, takže nech sa darí aj bez toho ako to skončí. Pre mňa nie sú holuby a holubári všetkým, ja si nachádzam aj krajšie miesta v živote človeka. Snáď si ich nájdeš aj s priateľmi tiež .
Zdeňek Adamík (03.04.2013, 07:32)
Asi nenajde, způsob myšlení a psaní tomu nasvědčuje. Možná v KLDR by se s nimi uplatnil lépe.
František Šimko (03.04.2013, 09:09)
...že holuby a holubári nie sú všetkým ... No skúste to niektorým povedať . Takýto holubári by mali povinne vynechať jednu . dva sezóny aby zistili že svet , štát , ich ulica o nič neprišli , ba dokonca ani oni samotní . Že sa vlastne nič nestalo ,lebo holuby a holubári ( a tí už vonkoncom ) nie sú všetko.
Július Marton (03.04.2013, 11:01)
Vážení páni holubári.Zo začiatku som si myslel,že je to tým aprílom,ale asi to tak neni.Pán Blahovský to napísal na 100%,uplne sa s ním stotožňujem.Anonimný pisatelia a ich hodnota sa rovná nule.Čiže nulu nemožno ani nakopať do zadnej časti ani uraziť.Sú to proste pokritci a vojnový štváči.To že má p.Šúty dobré holuby o tom neni pochyb . S tej holubárskej stránky u mňa a u ostatných normálnych chovatelov,podotýkam normálnych chovateľov je na prvom mieste rodina, po druhé práca a po tretie holuby.Niektorý ktorý majú prehodené poradie by sa mali nad sebou zamyslieť.Letu zdar.Marton Julo P.S. v živote by ma nenapodlo spávať na holubníku.
Štefan Kyzek (03.04.2013, 20:12)
Vážní pani starajte sa o svoje holuby,ako štefan a potom mudrujte.Ja si mylim dopraj druhemu aj tebe bude dopriane. [%sig%]
Ľubomír Hovančík (03.04.2013, 21:07)
A opäť sa diskusia uberá nesprávnym smerom. Keď som si znova prečítal prvý vstupný príspevok p.Mulika, bol napísaný 29.3.2013, preto sa domnievam, že pointa je v tom že kde boli amonymní "kamoši", neprajníci, bonzaci ...cely ten čas? A zo strany SZ prečo sa táto kontrola a možno ďalšie iné nevykonali ešte pred CV, Olympiádou??? Tak či onak,SZ a RKK nemala reagovať na anonym, a kontrolu mali vykonať hneď po uverejnení výsledkov MS. Zaujímalo by ma ako prebehla kontrola majstrov. Osobne nie som sympatizantom p. Šutého, ale uznávam, že jeho holuby potvrdzujú schopnosti chovateľa. Klobuk dole. Kvalitné holuby potvrdzujú svoju kvalitu aj na iných holubníkoch nielen doma. Ale to je iný príbeh.
Július Vida (05.04.2013, 09:53)
Ale Milan, veď nebuď na seba taký citlivý. Ukľudni sa a pospomínaj, koľkích z nás si ty svojím profesorstvom na tomto DF zhodil pri ozaj vážnych témach. Veď si chlap, ktorý rozdáva a musí rátať i s tým, že niečo schytá. Mne ty osobne vo vedení SZ vadiť určite nebudeš. Práve ja si prajem, aby ste tam zostali všetci a konečne napravili všetko to, čo ste zanedbali. Ukázali, že ste féroví a že si tie posty nielen po olympiáde zaslúžite. To, že článok kolegu Mulíka bol cielene napísaný pred zjazdom je jasné aj blbečkovi. Vyšiel z tvojho regionu. Komu pomôže a komu zostane po voľbách zle, to sa uvidí. Zdravím všetkích poctivých a férových chovateľov. A ešte zvlášť dopisovateľa z Moravy.
Milan Blahovský (05.04.2013, 10:25)
To, že má Štefan priateľov aj v mojom regióne to ja neovplyvním, som maximálne kľudný, občas mi to pripadá, že sa chovatelia nudia a nič nové nemajú čo čítať tak sa tešia na možno aj moje reakcie a v duchu sa tešia ako sa rozpíšem a občas aj vytočím, ani to žiaľ neovplyvním. Boli mnohé témy, otázky či sťažnosti, ktoré si vyžadovali odpoveď či pomoc zo strany pisateľa a nedočkali sa jej zo strany tých, ktorí sa mohli k problému vyjadriť. Bolo to určite na škodu, pretože mnohé problémy by sa posunuli vzájomnou komunikáciou k zdarnejšiemu riešeniu. Toto fórum je zriadené na oficiálnej stránke SZ a teda slúži ako predlžená ruka prezídia či ďalších funkcionárov SZ k členskej základni a naopak, len niekedy mi táto skutočnosť uniká. Aj negatívny výsledok sa môže stať pre niekoho pozitívnym, stále ide o uhol pohľadu na vec. A hlavne trpezlivosť, tá niektorým ako keby v poslednom období chýbala ( asi to bude tým deprimujúcim počasím )
Tomáš Kristev (10.04.2013, 23:46)
Skláňam poklonu pán Šutý... Málokomu sa podarí o čo Vám, máte zaslúžený obdiv a myslím to ozaj úprimne. T.K.
Ernest Kováčik (11.04.2013, 08:02)
Pán : Vladimír Mulik Prepáčte ak by som zlé reagoval na Váš list , ale píšete že ako SZ CHPH najvyšší orgán ! Boli časí keď som aj ja a veľa z nás , s Vami súhlasil . Ale to je dávno nie pravdou že SZ CHPH je najvyšší orgán ! Len ak poznáte § 19 tak určite prídete na to že SZ CHPH je len ako Bábkové divadlo , Určite poznáte bábkové divadlo kde povrazmi .......... sa deti hrajú . Tak preto nenamáhajte sa pravdy !!!! Letu Zdar nech nám to lieta
Ľubomír Drgáň (12.04.2013, 23:39)
Pán Kováčik som rád že sa snažíte vniesť troška osvety do tejto diskusie. A poučiť chovateľov o § 19. Ale tu ste sa trošku sekol pomýlili ste sa vo výraze OZ o čom je daný § a zamenil ste si ho za SZCHPH. Ktorí ho má v stanovách. Skúste si ho podrobne prečítať. Myslím že ste mysleli § 19 ktorí je v stanovách slovenského zväzu chovateľov poštových holubov. § 19 Aby ste sa netrápili tak tu ho máte. Výbor OZ CHPH 1. Je najvyšším orgánom OZ CHPH medzi konferenciami. 2. Vykoná rozdelenie funkcií vo výbore po konferencii OZ CHPH, najneskôr však do 7 dní po jej konaní. 3. Riadi činnosť OZ CHPH na základe uznesení oblastnej konferencie, uznesení výboru OZ CHPH, uznesení vyšších orgánov Zväzu a stanov. 4. Schádza sa podľa potreby, najmenej 4-krát ročne, z toho 1-krát ročne za účasti predsedov ZO CHPH. 5. Rozhoduje a uznáša sa za prítomnosti nadpolovičnej väčšiny zvolených členov, pričom za návrh musí hlasovať nadpolovičná väčšina prítomných členov výboru. 5. Podľa potreby zriaďuje komisie k plneniu stanovených úloh. 6. V plnom rozsahu zodpovedá za výcvik a preteky poštových holubov a ich dokumentačné vyhodnotenie. 7. Určuje výšku príspevkov pre činnosť OZ CHPH a zodpovedá za hospodárenie OZ. 8. Schvaľuje vznik a zánik ZO CHPH. 9. Schvaľuje prechod členov z jednej ZO do druhej v rámci OZ. 10.Štatutármi OZ CHPH sú predseda a tajomník OZ CHPH. 11.V mene OZ CHPH koná predseda a v jeho neprítomností tajomník. Ak je však pre právny úkon, ktorý robí OZ CHPH predpísaná písomná forma, je potrebný podpis predsedu alebo tajomníka a jedného člena výboru OZ CHPH. Ano s časti máte pravdu všetko začína od ZO a potom to postupuje na OZ. Určite ste ani myšlienkou , si neuvedomil čo ste napísal. A tu Vám dávam za pravdu všetky prešľapi a porušenia vznikajú v ZO a postupujú na OZ. A potom je veľa práce,aby sa dalo všetko do poriadku. Ťahania povrázkov vašeho bábkového divadla ktoré hrajete. Ale pozor SZCHPH je tu ako pozorovateľ. A potom vaše dokonalé vystúpenie ohodnotí či ste dobrý bábkar.
Ľubomír Hovančík (13.04.2013, 21:39)
Ľubo palica ma dva konce. Čo ak " všetky prešľapi a porušenia vznikajú..." vo vedení ako je PSZ ?
Vladimí­r Smieško (14.04.2013, 20:04)
Čo to je "PSZ"
Ľubomír Hovančík (14.04.2013, 21:04)
Prezídium Slovenského Zväzu, a mal som doplniť ešte" chovateľov poštových holubov". Ak by si niekto nevedel domyslieť.
Zdeňek Adamík (15.04.2013, 07:17)
Víte, ono kandidovat do funkcí na různých úrovních občanských hnutí (sdružení) znamená, být připraven pracovat pro lidi v nich sdružených a jen z mnohem menší části, tyto také řídit. A nyní velmi záleží na tom, z jakého prostředí se funkcionáři rekrutují a jaké návyky si z těchto prostředí přinášejí, mentální vlastnosti nevyjímaje. A pokušení, tento poměr (pro lidi) : (řídit, nařizovat) obrátit, je veliké. K tomu možná ještě několik jedinců, kteří mohou mít snahy zaměnit to "pro lidi" ve prospěch: "pro sebe" a konflikty jsou na světě. Dalším takovým dilematem je vybalancovat to, do jaké míry je nutné, možné, povinné, zasahovat do činnosti tzv. podřízených organizačních složek. Zde by snad bylo na místě, či potřebné si uvědomit, jaký servis jim nadřízená složka v dané problematice poskytuje a také co jim vlastně financuje, zda podřízeným organizačním celkům "nekecá" i do toho po čem jí vlastně, pokud se tyto organizační složky "vejdou" do ustanovení platných Svazových či FCI dokumentů, nic není. Hodně úspěchů všem přeji.
Ernest Kováčik (15.04.2013, 08:09)
Pán Drgaň : ďakujem za vyškolenie ! Tu MEDZI chovateľov Poštových holubov je veľa rozumných ľudí . MAL som šťastie ,KEĎ ja som zastupoval ,účasť na jednej schôdze OZ - LEN práva sme si sa domáhali ... Ale bol(í) sme všetko len nie vzdelaní ktorý dokážu košovať . A dokonca nám oznámili na OZ že nerád by kontrolovali podvodníkov ,-- (((( síce neukázali prstom na mňa !! ale ,...))))))to spomenuli !!! A preto sa jedná o najvyšší orgán sa tu spomína tak to je len SZ CHPH Ale pán Drgaň : Keď naše ( tkz.) členské putujú do SZ CHPH , KDE je potom najvyšší orgán ?? Pán Drgaň . vy sa dosť trápite ,ale nečudujem sa 40 rokov bolo dosť aby ste sa naučili --hlavou kývať - a SZ CHPH - AKO to spomínajú tu viacerý nemajú rovnaký meter.! A Pán Drgaň často píšete , myslím že ste rozum Slovenska aj takého potrebuje SZ CHPH. Keď pán Drgaň neviete pomôcť ani nechcete , tak sa nesluší sa zamotať do vecí , a poučovať poniektorých , ktorí by malí aj nejaké práva !!!!!!!!! a stým môžno by sa pomohlo aj našmu koníčku !! Ale na schôdzi OZ SOM zbadal - ešte také niečo . Že môj starý otec používal písmeno B- TAK JA prečo poviem Be.( mohol by som stratiť autoritu ) A takých akých ste vy Pán Drgaň je na Slovensku plné - nasýtení necíti hladným .---- a keď sused je chorí -- ja to necítim ,lebo to nie je vidieť , a mňa to nebolí !! Prečo by som ho liečil !!!! že !!!!
Ľubomír Drgáň (15.04.2013, 21:42)
Pán Ernest Kováčik, niektorým statiam nerozumiem. Ale to nie je podstatné. Ak ste si nevšimli môj posledný článok bol skôr humorného charakteru. Ja som sa k tejto problematike vyjadril v prvom článku.A myslím že som to napísal jasne a zrozumiteľne. Η δημοκρατία είναι ένα όμορφο πράγμα, αλλά οι άνθρωποι πρέπει να ωριμάσουν. Prajem príjemný večer ĽD
Miroslav Luhovy (16.04.2013, 06:48)
Pekne Ľubko,nevedel som,ze vieš grécky.Takže pre tých ,ktorí grécky nevedia : Demokracia je krásna vec, ale ľudia potrebujú zrieť.
Ernest Kováčik (16.04.2013, 07:46)
Demokracia je krásna vec ,ale ľudia potrebujú zrieť . Škoda že neviete že čo to je Demokracia , ! Terajší Demokrati 40 ROKOV lízali , a kradli , klamali ,vraždili , kamarátov ,náboženstvo zakázali , dokonca rodinu zradili, a bolí sme ako holub vo volieri . A dnes si prehodili kabát - a skovali sa pod Demokratickú zástavu a spod zástavou kričia ,že mi sme Demokrati . Pán z Grécka -hneď som vedel že mám šťastie chlapom nášho krája . Som to spoznal že mám šťastie s rozumom zo Slovenska , sa teším ! Ešte grécky neviem ale čo napíšem po Slovenský zato sa nehanbím . A To pekné slovo Demokracia , - sa nesmie zneužiť veľa rokov je to úspešné Amerike a tam kde sa neboja svojím materinským Jazykom napísať Demokracia . A žijú nad úrovní veľa rokov ( odkial nikto neprišiel k nám )) . A nemôže sa stáť také ako je u nás že kto je najväčší orgán ,? A Demokracií je rovnaký meter pre každého , kto splní podmienky , každé má právo na všetko a nie ako u nás - ktorá obec môže mať ZO A KTO nie , chamtivejší len pre seba ,...... Stačí trošku byť nesympaticky a už nemáte nárok , lebo pár ľudí si určí najväčší orgán . ......... [%sig%]
Dalibor Duľa (16.04.2013, 08:03)
A ja som myslel,že keď vyšlo slniečko tak sa začalo holubáriť..............
Ernest Kováčik (16.04.2013, 08:11)
ÁNO aj : Kde je to povolené !!!
Zdeňek Adamík (16.04.2013, 08:35)
Jan Werich: "Už vím, že chuť do života a radost z bytí může člověk načerpat snáze z počínání přírody než z počínání lidí".
Ernest Kováčik (18.04.2013, 07:48)
Áno : Chuť do života a radosť nášho koníčka začína na Jar .( na čo celú zimu čaká každý chovateľ poštových holubov ) a sú to závody!(pretek ! Našom Obci a na okolí je 18 chovateľov poštových holubárov , ktorý sme roztrúsený , na okolí od 10 km až do 40 km ktorý chodíme roky lietať -kde kade nosíme ( najbližšie je do Maďarska kde nie sú žiadne problémy ) len že to nie náš domov .kde je každý vítaní .! V Našom Obci by bolo , Veľké členstvo (asi 18 až 20 členov) . A Sú skúsený pretekári ako aj bývali Funkcionári vybavené ( hodin.) potrebné na preteky , Ale Bohu žial - 10 rokov márne sa snažíme Spraviť ZO ( Veľa rokov späť keď som bol predsedom sa písalo MO ) ALE vďaka poniektorým ma doučili . ako PíSAŤ - Ten funkcionár , Nestaral sa o problém ale o pravopis. Nestaral sa o to aby nás bolo čo viac . Ale sú aj taký ľudia .ktorý hľadajú chybu dru,...... A môžme štekať písať kričať , ZO nebude ! Musíme čakať ako na OZ ( nás blbcov doučili ) a čakať 2 -3 ROKY Až ASI potom , A preto nie je správne že SZ CHPH - Dáva moc OZ - kde bude ZO. Každý Obec by mala právo založiť ZO ak ma NA TO podmienky -- a kde bude lietať - ktorej OZ - Už Mohlo zaležať na OZ - tak je aj Maďarsku majú klub a lietajú kde je to výhodnejšie , a lacnejšie . Naša Obec sme chceli len ZO a možno by sa lietalo naďalej Maďarsku ,a to máme už rozrobené viac OZ .-- nakoľko to majú ceste a by naše holuby by zobrali . [%sig%]

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené