SZCHPH
SZCHPH
Aukcia rakúskeho majstra M. Rudorfera

Autor: Daniel Krajcik

Aukcia rakúskeho maj...
Najstaršie prvé Najnovšie prvé
Potvrdenie vymazania

Naozaj chcete vymazať túto tému vrátane všetkých jej príspevkov? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

Vymazať príspevok?

Naozaj chcete vymazať tento príspevok? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

JK
Jozef Korec ml.
31.12.2013, 07:18
Pán Rudorfer ďakuje za prejavený záujem a dúfa, že pre nových majiteľov budú holúbky prínosom. Privezie aj nevydražené, a tie si budete môcť osobne prezrieť v ruke a kúpiť za vyvolávaciu cenu. Praje úspešný rok 2014 a ja sa pripájam k nemu. S pozdravom Jozef Korec ml.
JK
Jozef Korec ml.
28.12.2013, 00:43
,,pomocná ruka " pri dražbe: pán Rudorfer je skutočne majstrom svojho umenia. Je veľmi náročný na osadenstvo svojho holubníka. Ako je vidieť, tak chovný materiál od majstrov Nemecka (Drapa, Bergemann a Bienge) prinášajú svoje ovocie. Podstatnú mieru úspechu tvoria holuby od Ekelhardt, na ktorú nedám dopustiť. Príklad o SUPER CHOVNOM ,,690,,postupne: jeho dcéra (moja Rosi) ,,08-462,, 2010 1.c NR Reg. Gotha (609km), 2011 1.c NR Reg. Hannover (758km), 2012 3.c OZ Gotha, 13/12 a 3.kat A. Jej syn ,,23,,4.kat A a vnučka ,,326,, 1.kat A OZ NR a 3.eso SR ročka 2012. Dvaja vnuci ,,690ky,,(379 a 459) 1.esá Rak. U mňa syn esa (čiže pravnuk ,,690) 10-351 ako ročný 12/10 bol najv.ročiak OZ NR a zároveň 4.najv. ročiak SR. ...či sa zničil ? = ako dvojročný 15/13 - 1.kat. C a 1.výkon OZ NR. Ďalší vnuk ,,299,, je 17.eso Rakúska s 3 krát 1.cenou. Moja ,,462,, je dcéra ,,515ky,, čiže vnučka ,,1055,, ktorý je zároveň druhý dedo 1.és Rakúska. Jeho vnuk ,,455,, je Rudorferova ,,mašina" 28/26 a zároveň najlepší holub akého som v živote v ruke mal (tvrdá tehla, ktorá neváži nič !!!). V dražbe to je asi takto : č.26-sestra 455, č.28-dcéra 299, č.29-vnuk 690, č.33-vnuk 710 (u mňa vnučka ,,09-14,, 12/9 a 13/9 OZ NR), č.36-3/4 Drapa, vnuk ,,2131,, (u mňa dcéra ako ročka 13/9) a zároveň ,,2131,,je matkou 1.c finále Tatry Derby, č. 39- párenie dvoch zákl. Ekelh.liniek, č.41-párenie és Rak. a Nemecka, č.45- dedo je brat és Rak.- čistý Ekelhardt, č.46-dcéra 455. Prajem úspešnú dražbu. S pozdravom Jozef Korec ml.
DK
Daniel Krajcik
27.12.2013, 16:01
Už dnes .... Koniec aukcie holubov 1.-12. o 18:00 Koniec aukcie holubov 13.-25. o 19:00
JK
Jozef Korec ml.
25.12.2013, 22:14
Pekný sviatočný večer, chcem len pripomenúť blížiaci sa koniec dražby M. Rudorfera. V ponuke sú skutočne holuby z výborného chovu a myslím za prijateľné peniaze. S pozdravom Korec ml.
DK
Daniel Krajcik
21.12.2013, 09:01
Vážení chovatelia, dávam do pozornosti aukciu holubov elitného rakúskeho holubníka Michaela Rudorfera. Ide sa o potomkov, vnukov a súrodencov jeho najlepších pretekárov (eso holubov Rakúska) a chovných holubov, zväčša mláďat ročníka 2013. Michael Rudorfer sa po mimoriadne úspešnej sezóne 2012 postavil na miesto najvyššie - získal titul 1. majstra Rakúska. V sezóne 2013 sa „cesta na bedňu“ opakovala opäť a Michael získal titul 3. národného majstra v súťaži starých holubov a 2. národného majstra v súťaži mladých holubov (predbehol ho Frank Karl)! Po úspechoch Jozefa Korca (mladšieho a tohto roku i staršieho) s holubmi s rakúskym pôvodom si snáď už nikto nedovolí pochybovať o kvalite holubov z Rakúska. Pred časom sme síce krútili hlavami ... či z Rakúska môže byť dobrý holub? Pred rokom som napísal: - V roku 2010 Rakúšania vyhrali Európsky šampionát v medzinárodnej testovacej stanici Mira. - Pred rokom riadne "cvičili" konkurenciu v Medzinárodnom testovacom centre v Nitre. Ceny z prvého preteku 1. Rakúsko, 2. Rakúsko, 3. Rakúsko ... jasné, to je náhoda. - Finálový pretek MTC: 4., 6, 8, 10. cena do Rakúska! Nebyť rozdielu 8 stotín sekundy tak opäť počúvame na Agrokomplexe rakúsku hymnu.V konečnom hodnotení všetkých pretekov 7., 10. 16, 17. a 19. eso boli rakúske holuby ... . Po zvážení počtov holubov, ktoré do MTC zaslali ...hmmm, môže to byť náhoda? Priznám sa, že som si opravil i ja svoju mienku. *** V sezóne 2013 fungovali na Slovensku 3 testovacie stanice. Finálový pretek v MTC Nitra (14.9.2013) vyhrala rakúska chovateľská dvojica Deischler + Gheju! V testovacej stanici TRIX-DERBY vo finále tiež zvíťazil Rakúšan – Marco Gratzer. V obidvoch pripadoch to bolo o pár sekúnd, ale predsa len. To, čo predviedol holub samotného Michaela Rudorfera vo finálovom preteku Krajkova (520 km!) testovačky TATRY-DERBY, to skutočne nemá obdobu. Tento holub dal 20 člennej skupinke (ktorá priletela spolu a obsadila 2. až 21. miesto) „neuveriteľný“ - 6,5 minútový náskok – a stal sa víťazom finále ročníka 2013. Okrem toho tento istý holub získal 3. (pretek Lačnov) a 11. cenu (pretek Vyškov) z predchádzajúcich pretekov. *** - Rakúske holuby lietali absolútnu špicu u nitrianskeho chovateľa Jozefa Koreca ml.. Vďaka posilám od našich západných susedov sa stal generálnym majstrom OZ CHPH Nitra 2010 i 2012, keď porazil plejádu špičkových chovateľov OZ Nitra i regiónu OZ Nitra a Trnava a tiež skončil ako 4. generálny majster Slovenska 2012. Originál z Rakúska - holubička "AUSTRIA-906-08-462" vyhrala 1. cenu z národného preteku Gotha (604 km) v rámci OZ a 7. cenu v rámci regiónu (7.339 holubov). O rok neskôr isté zviera vyhralo v rámci OZ pretek Hannover (756 km), čo svedčí o mimoriadnej využiteľnosti týchto holubov. Svoje miesto si v pretekových výsledkoch zastanú už od ročiakov. V sezóne 2013 to „natrel“ celej OZ Nitra p. Stanislav Adámek. Po nie dlhej dobe chovu poštových holubov sa stal generálnym majstrom tohto silného OZ (123 vyhodnotených chovateľov) . Jeho plavý holub „1825“ (polovičný Rakúšan!) sa po tom, čo vyhral 1. cenu z Nienburgu (796 km) v OZ i regióne 6 OZ, stal 1. eso kategórie „E“ a 3. holub kategórie „C“. Má umiestnených 10 pretekov z 12 nasadení. Prekvapením v OZ Nitra bol p. Jozef Korec st., ktorý s malým mančaftom pretekárov v konečnom poradí generálneho majstrovstva OZ Nitra skončil na 4. mieste. ------------------------------------------------------------------------------------------------ Vážení, je to ešte stále náhoda? Niektorí z Vás majú už tieto holuby doma. Prvé odchovy na Slovensku i v Čechách ukazujú, že o náhodu celkom určite nejde. Teraz je tu možnosť mať tieto holuby v chove. Michael Rudorfer, jeden z najúspešnejších chovateľov Rakúska poslednej dekády, sa z kapacitných dôvodov rozhodol uvoľniť niekoľko vyslúžilých pretekárov, chovných holubov a mláďat ročníka 2013 zo svojho chovu. A Vy si ich budete môcť kúpiť ... a žiť tak jeden ďalší holubársky sen. ------------------------------------------------------------------------------------------------ Viac informácií na linku http://phaukcia.webnode.sk/ ------------------------------------------------------------------------------------------------ Koniec aukcie holubov 1.-12. bude v piatok 27.12.2013 o 18:00 Koniec aukcie holubov 13.-25. bude v piatok 27.12.2013 o 19:00 Koniec aukcie holubov 26.-37. bude v sobotu 28.12.2013 o 18:00 Koniec aukcie holubov 38.- 50. bude v sobotu 28.12.2013 o 19:00 ------------------------------------------------------------------------------------------------ Vydražené holuby budú privezené na celoštátnu výstavu do Nitry, v sobotu – 4.1.2014. [%sig%]
Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie.