SZCHPH
SZCHPH
ZA JOŽKOM SABOM

Autor: Vlastimír Pomajdík

ZA JOŽKOM SABOM
Najstaršie prvé Najnovšie prvé
Potvrdenie vymazania

Naozaj chcete vymazať túto tému vrátane všetkých jej príspevkov? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

Vymazať príspevok?

Naozaj chcete vymazať tento príspevok? Túto akciu nie je možné vrátiť späť.

MB
Marián Bašista
03.11.2014, 11:39
Vážená smútiaca rodina, priatelia a známi

Dovoľte mi, aby som v mene OZ a ZO Michalovce vyjadril čo najúprimnejšiu sústrasť. S veľkým zármutkom sme prijali správu o úmrtí nášho priateľa, kamaráta, učiteľa a veľkého chovateľa PH, ktorý dlhoročnou prácou v tejto záľube stál na čele nášho chovateľstva. Svojou charizmou bol známy v celom Československu a verím, že zostane v chovateľskej spoločnosti dlhodobo zapísaný ako skutočne veľký odborník, radca a priateľ. Po dlhé roky sa snažil kontaktovať so zahraničnými chovateľmi, s chovateľmi z Čiech, Belgicka, Francúzska a tým prispel aj k importu známych svetových rás PH, čím sa zvýšila aj úroveň nášho slovenského chovateľstva. Ako funkcionár v našich ústredných orgánoch PH prejavoval svoje veľké organizátorské znalosti a ľudskosť čim prispel k lepšiemu rozvoju a reprezentácií tohto nášho športu. Chovu PH zasvätil celý svoj život a bol známy v širokom okolí ako neskutočný priekopník PH. Svoje holúbky mal tak rád, že sa s nimi stretával do poslednej chvíle svojho života a boli mu korením a oporou až do posledného dychu. Chovateľ takéhoto rangu sa nerodí každý deň a preto aj spomienka na neho zostane hlboko vrytá v našich mysliach.
Lúčime sa s Tebou, priateľ Jozef, ďakujeme Ti za všetku námahu ktorú si vynaložil pri uskutočňovaní našich spoločenských cieľov a rozvoju chovateľstva PH na Slovensku. Tvoja svedomitá práca nám bude vždy príkladom a povzbudením nielen v chovateľstve, ale aj v osobnom živote.
Naposledy mu svojimi krídlami zamávali a posledné zbohom dali jeho operení miláčikovia. Nech ti je zem Zemlínska ľahká.

Dudáš G.
PM
Peter Matalík
02.11.2014, 22:56
Vlasto.Stretne sa v tom pomyslenom holubiarskom nebíčku s ďalšími veličinami-Hanák,Uhlík,Novotny........Jeho holuby sú vysoko vážene a cenené na mnohých holubníkoch Slovenska aj Česka .Česť jeho pamiatke !
VP
Vlastimír Pomajdík
02.11.2014, 12:11
S bolom v srdci som prijal spravu, ze nas navzdy opustil moj dlhorocny priatel,charizmaticky clovek,vynikajuci odbornik a chovatel postovych holubov. Vela sme o jeho vynimocnosti a prinose pisali,starsia generacia chovatelov sa casto s nim stretavala a radila. Pre mladsiu generaciu nech ostane spomienka,ze to bol chovatel,ktory prispel v rozvoji chovu postovych holubov v Ceskoslovensku,stal sa priekopnikom pri rozsirovani genofondu,rasovosti a predovsetkym sportovej cinnosti. Skutocne priatelstvo nepotrebuje sladke slova,ale cinorode skutky.
Ako funkcionar v nasich ustrednych organoch,na urovni Vychodoslovenskeho kraja a samotnych Michalovciach presadzoval nase zaujmy a ma velky podiel na nasom rozvoji a reprezentacii. Casto som sa zamyslal kde sa v nom berie hlboka znalost,organizatorske schopnosti,ludskost a pochopenie tych druhych.
Odisiel nam vzacny clovek,priatel a priekopnik chovu postovych holubov.
Sklanam sa pred jeho uctyhodnym zivotom a vyslovujem s mojou rodinou hlboku sustrast jeho najblizsim.
Nech mu je Zemplinska rodna hrud lahka!!!
Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie.