Aktualizácia postoveholuby.sk

Dušan Konečný (05.02.2018, 19:26)
Včera v noci prebehla rozsiahla aktualizácia servera, kde beží web postoveholuby.sk, rovnako bola aktualizovaná platforma, na ktorej web beží. Nevyhnutnou súčasťou tejto aktualizácie bolo odhlásenie všetkých používateľov. Preto ak ste dnes navštívili stránky a doteraz ste vždy boli prihlásení na Vaše konto, dnes Vás systém automaticky neprihlásil.

Pre normálne pokračovanie a účasť v diskusii je potrebné opätovné prihlásenie s Vašou e-mailovou adresou a heslom, ktoré ste zadali pri registrácii. Množstvo chovateľov si mýli pojmy registrácia a prihlásenie, preto chcem zdôrazniť, že všetky údaje z doterajších registrácií sú bezpečne uložené a nie je potrebné ani žiadúce, aby ste sa registrovali znova s inou e-mailovou adresou.

Zároveň bola dokončená možnosť zmeny hesla v prípade, že si ho nepamätáte, proces funguje rovnakým spôsobom ako zmena hesla na MyPigeons - na stránke pre zmenu hesla zadáte Váš e-mail, nové heslo (2x), systém Vám pošle e-mail na Vašu adresu, kde bude tlačidlo pre aktiváciu Vášho nového hesla. E-mail je odosielaný okamžite, preto ak ho nenájdete v schránke, skontrolujte pre istotu aj SPAM.

Zobraziť stránku pre zmenu hesla
Matej Gergelčík (05.02.2018, 21:42)
Dobry vecer. Ked sme uz pri tych aktualizaciach, nebolo by na skodu veci dat do poriadku aj vyhladavanie zaletenych holubov podla spolku na portaly MyPigeons. Uz hodnu chvilu to nefunguje kvoli "odstraneniu" prvej nuly v cisle spolku. Ked problem nastal, bolo v istom vlakne na tomto fore istou osobou prislubene, ze sa problem v kratkej dobe odstrani. Nechce sa mi to hladat a ani nikoho neobvinujem... ja len ze ta "kratka doba" sa nam nejak natahuje...
Dušan Konečný (05.02.2018, 21:52)
Čo konkrétne nefunguje? Pozrel som si detail nahláseného holuba SK-2017-1107-984

Systém korektne zobrazuje kontaktné informácie pre ZO 01107 Žabokreky nad Nitrou
Matej Gergelčík (06.02.2018, 06:55)
Ja ked zadam do vyhladavania do kolonky organizacia cislo nasej ZO Brezovica konkretne 3504, ci to zadam s nulou pred alebo bez tak mi vyhodi posledneho nahlaseneho holuba z 27.10.2017 a aj to je stary holub. S rokom 2017 nenajde ani jedneho, aj ked ich uz bolo hlasenych od vtedy x. Je mozne, ze je problem len pri niektorych ZO...
Dušan Konečný (06.02.2018, 16:31)
Problém s vyhľadávaním som si nevšimol a doteraz to nikto nehlásil. Nahral som opravu a systém už vyhľadá aj označenie ZO bez nuly, je však potrebné uviesť aj rok - keďže problém s obrúčkami je viazaný iba na rok 2017 (snáď)
Martin Dzurák (06.02.2018, 17:29)
Ja pridám ešte môj postreh, vlani mala celá OZ Senica krúžky s označením 0201. A pri nahlásených holuboch tam vždy vyskočí OZ Pezinok, ony ale majú 02001 atď.
M. Dzurák.
Dušan Konečný (06.02.2018, 17:52)
V databáze MyPigeons je pod 0201 ZO Skalica, ktorá je aktuálne zaradená do OZ Pezinok a podľa databázy chovateľov je tam 7 neaktívnych chovateľov. Predpokladám, že ZO Skalica dostala v Pezinku nové číslo, alebo tam táto ZO zanikla...neviem. Ak máte informácie, čo je s touto ZO, rád to v systéme napravím.

Takéto značenie ZO vytvára systematický chaos, na čo som upozorňoval roky dozadu. Pretože, ak by aj ZO Skalica dostala na MyPigeons správne označenie, napr 02001, v praxi by to znamenalo, že označenie 0201 úplne zanikne. Takže ak celé OZ Senica krúžkovalo s obrúčkami 0201, ale ZO k tým krúžkom neexistuje, zaletené holuby, ktoré nie sú v databáze MyPigeons, systém nedokáže priradiť nikam, takže nahlasujúci nedostane žiadne kontaktné informácie

A ako čerešňa na torte je fakt, že na ďalší rok môže vzniknúť v OZ Senica nová ZO, ktorá si vezme prvé voľné číslo, teda 0201 a budú k nej priradené všetky holuby, ktoré kedy mali na obrúčke 0201, aj keď prakticky patrili chovateľom z úplne inej ZO.

Ďalšia topka je fakt, že OZ si objednávajú ľubovoľne označené obrúčky, napr. OZ Bratislava má rezervné obrúčky 0111, čo je neexistujúca ZO, takže pre cca 90% holubov, ktoré sú nahlásené a majú takúto obrúčku je šanca, že im systém priradí aspoň jeden kontakt blízka nule.

Naše značenie ZO nie je dobré a čím dlhšie pri ňom ostaneme, tým viac takýchto problémov bude vznikať. Ak chceme mať na obrúčkach ZO, prejdime na systém, ktorý majú v CZ. Jedna ZO má svoj jedinečný kód a ponecháva si ho bez ohľadu na to, v ktorom OZ sa nachádza. Na základe toho sa dá jednoznačne povedať, odkiaľ pochádza obrúčka bez ohľadu na ročník holuba.
Matej Gergelčík (06.02.2018, 18:05)
Ďakujem Vam pan Konecny za vysvetlenie. Ked k tomu spolku dopisem aj rok, tak to uz funguje. Pekny zvysok dna. MG
Milan Blahovský (06.02.2018, 19:42)
Dušan, značenie ZO podľa českého modelu podnecuje k turistike aká tu fungovala svojho času. Možno by nebol zlý ani model číslovania ZO v rámci regionov, ale položme si otázku, sú aj regiony nemenné ? Ani som doteraz nepochopil systém českého značenia ZO, podľa abecedy ? , podľa roku vzniku ? , podľa polohy v niektorom okrese či je to dielo žrebovania ?
Možno nie všetko čo sa vytvorí musí mať logiku, ale keď to bude na dobro veci tak prečo nie.
Dušan Konečný (06.02.2018, 20:21)
Na reguláciu oblastnej turistiky je číselník ZO veľmi nevhodný nástroj. Tú musia regulovať Zväzové dokumenty, nie systém číslovania. Každý, kto kedy robil s databázou vie, že identifikátory záznamov sa nesmú meniť, inak systém skôr či neskôr skolabuje.

Jediná pomyselná výhoda nášho systému je, že ak mi priletí holub povedzme s označením 02001, z hlavy viem, že je z OZ Pezinok. Ale to si len myslím. Pretože pri našom aktuálnom systéme môže nastať, že ak je holub z roku 2015, 02001 mohlo vtedy patriť ZO, ktorá je dnes už v Senici alebo v Trnave pod iným číslom. Nikde o tom neexistujú záznamy, preto môžem obvolať celé OZ Pezinok a každý mi povie, že ten holub nie je jeho a nevie,komu patrí.

Pri českom systéme sa to nikdy nestane, každá ZO má svoje číslo počas celej svojej existencie. Je jedno, ako to pridelili, pretože na webe majú zverejnený číselník, podľa ktorého je pridelenie jednoznačné a nemenné. Ak sa nemýlim, rovnaký systém používa aj Poľsko, či Nemecko.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené