Objektívne, alebo neobjektívne vyhodnotenie súťaže

Jozef Kasan (16.12.2019, 21:27)
Prišiel mi časopis "Poštový holub" a v ňom som uvidel vyhodnotenie súťaže World best pigeons - Slovakia 2019. Rád by som vedel bližšie čo to je za súťaž, kde a kedy boli uverejnené propozície uvedenej súťaže a kedy a kým dostali výpočtári, prípadne výcvikári OZ pokyn upraviť to na stránke My pigeons. Domyslel som si, že sa jedná o jednoročnú súťaž z uvedeného vyhodnotenia. Keď som sa letmo pozrel na výsledky OZ Nitra, tak som zistil, že min. 3 ks. by mali byť v uvedenom vyhodnotení. Dokonca aj pravdepodobný víťaz jednej kategórii. Je samozrejmé, že som sa o to zaujímal, lebo sa jedná aj o môjho holuba, ktorý by sa tam umiestnil a nevedel som prečo tam nie je. Potom ako som sa začal o túto záležitosť zaujímať som zistil, že to neurobili alebo nevedeli o tom viaceré OZ. Podľa informácií ktoré mám, sa okolo uvedenej súťaže začalo niečo diať až po pretekoch mladých /nemusí to byť pravda/. Nejde tu z mojej strany o provokáciu, ale o seriózny záujem o info. Dnes mi je jasné, že na FCI bolo zaslané poradie, ktoré nie je pravdivé a zodpovedá skutočnosti. Aj keď je už pravdepodobne neskoro nedalo mi aby som sa neozval. Ja výpočtárov, prípadne výcvikárov neviním. Keby boli zverejnené propozície tak im to chovatelia pripomenú v prípade, že by to neurobili.

J.Kasan
Jozef Kasan (16.12.2019, 21:30)
opravujem "nezodpovedá" skutočnosti.
Jozef Toporcer (17.12.2019, 12:52)
Pan Kasan- napište konkretne očo vam ide v kat. I Lebo vaš prispevok je dosť nezrozumiteľny potom môžeme diskutovať dalej
Milan Blahovský (17.12.2019, 13:40)
Pozdravujem vás, súťaž WBP ( polovičné- za rok- kritéria súťaží FCI ) bola schválená na olympiáde v Poznani a sám dodnes nechápem jej význam či dôvod na jej realizáciu.
Napokon tých súťaží je už pomaly viac ako výstavných klietok na výstavách, našťastie v tomto prípade nešlo o výstavnú kategóriu.
Každá úprava súťaží, resp. zavedenie novej súťaže prináša do výpočtového programu, ktorý používame množstvo úprav a prácu navyše o čom by mohol viac napísať D.Konečný, ktorý na nej zapracoval počas sezóny a kedysi koncom leta sa objavili prvé výpočty či poradia. Každý výpočtár mal možnosť spustiť výpočet tejto súťaže v nastaveniach súťaží, ja osobne som si myslel, že je to nastavené centrálne a teda bez zásahu výpočtára OZ, ktorý v danom období asi mali dosť práce s pretekmi mladých resp. opravami či riešením reklamácii u starých holubov. Tak sa aj stalo, že mi pred niekoľkými týždňami zavolal p.Čmarada, že jeho holub nie je v poradí kategorie WBP E. Pozrel som sa na ich nastavenia a skutočne ich výpočtár neodklikol zaradenie výpočtu tejto "súťaže" do výpočtu. Urobil som to teda za neho a prepočet bol realizovaný a holubica sa dostala na 1.miesto. Keďže sa v danom období už urobila uzávierka časopisu PH, logicky táto zmena tam nebola podchytená. Rovnakým "zásahom" by sa bola odstránila chyba u OZ Nitra. Je treba podotknúť, že skutočne nejde zásah do výpočtu výsledkov v sezóne, ktorý by vyžadoval odomknutie pretekov, ale iba o triviálne odkliknutie súťaže, čo môže prípadne nemusí urobiť výpočtár OZ prípadne osoba, ktorá má tieto kompetencie.
Škoda, že si Jozef nebol tak všímavý už skôr, prípadne si sa ma na to neopýtal a pátral by som po probléme, ktorý je už ako vidím dňa 13.12.2019 odstránený. Predpokladám, že nepožaduješ aby som znášal zodpovednosť za istú povinnosť niekoho iného.
Pokiaľ bude organizátor CV dávať do výstavného katalógu poradie týchto "súťaží" verím, že to už bude definitívne a že po CV sa opäť nenájde chovateľ, ktorý si to všimne až tam, že na neho ktosi zabudol.
Jozef Toporcer (17.12.2019, 16:06)
Ja zato neobviňujem nikoho my sme sa otom bavili v sobotu pred vystavou ohľadne limitu 1800km za tri preteky nad 500km za rok čo sa my nepačilo,lebo je to kateg. kde sa piše v propoziciach tri trate na d 500km to mydava sučet 1500km toto by mala byť minimalna hranica, čo naliata holub naviac to nemôže nikomu vadiť, ty si my povedal že je tam ešte podmienka jedna 700-vka toto sa už prelina z kateg.C Lenže C-čko je za 2roky a I-čko za rok p.K asan napisal že o tejto kateg. ešte nepočul ani nemohol čitať ani propozicie na to si musia davať pozor vicvikari a nie potom sa čudovať že tam nemaju holuby
Milan Blahovský (17.12.2019, 16:16)
Jozef T. tu sa nebavíme o kategórii I ani C, tu ide o polovičnú kategoriu A,B,C,D,E. V sobotu som ti pobedal, že to ak niekto napíše, že je to pretek nad 500 km a súčet je 1800 km , potom logicky musíš dať aj trať nad 700 km. Ak ide o kategóriu WBP ( najlepší holub sveta ) napr. v kategorii C, potom sa berie do poradia súčet koef. na 3 pretekoch kategorie C v danom roku. Toto je ročná súťaž.
U nás sú poradia v rámci SK, tie sa dávajú dokopy so všetkými štátmi FCI, ale o tom by vedel napísať viac D.Krajčík, ktorý koordinoval túto súťaž v rámci FCI za Slovensko.
Jozef Kasan (22.12.2019, 14:08)
Moje poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa pričinili o nápravu mojej reklamácie. Pôvodne to nemalo urobené a holuby zaradené do súťaže cca 10 OZ. Teraz už by to malo byť v poriadku.
Prajem pekné a veselé vianoce všetkým chovateľom a ich rodinám.

J.Kasan

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené