DT

Peter Matalik (28.12.2019, 20:27)
Keďže už som mal pár telefonátov ohľadom holubov S.Rogalu a neviem odpovedať.Môže mi niekto poskytnúť informáciu,ako sa ujali tieto holuby tu na Východe Slovenska resp. v Maratónskych pretekoch.Z rodokmeňoch čítam trate 1000-2000 km dolety.Neviem čas doletu mesiac -dva.Nevadí v nakríženi snáď už niečo ukázali.Ak máte skúsenosti s týmito holubami môžte mi zavolať na Tel: 0907-158728.Nie je to žiadne "znehodnocovanie" týchto holubov aj ja osobne by som chcel nakrížiť tieto holuby len...
Ondrej Vaňo (28.12.2019, 22:34)
MILITARY ROGOLA

Kedže chovatelia nepoznaju tuto maratonsku liniu holubov Millitary Rogola podavam par informacii:
Výsledky:
http://www.rogala.mojegolebie.pl/
http://klubdalekodystansowylizbona.pl/
http://www.wgzachod.pl/wyniki%202018/brest.html
(Zavod Brest 2018 hladajte vo vysledkoch" R.S" skratku Rogola Slawek...)

Pan Rogola v roku 2019 PRVA SÉRIE V POĽSKU NÁRODNY LET Z LISABONU Portugalsko (3 ks) !!!. VZDIALENOSŤ Z LISABONU NA holubnik 2811 km!!!!!!!!
Momentalne NAJ he u p.S.Rogalu aj v PL:
"ELZA PL 09 15 10596" top zavodnicka letela:
-2.cenu Lisabon(Portugalsko) 2811 km 2019
-2.cenu Brest(Francuzko) 2000 km 2018
- Brussel 1300 km 2017

Holuby z najlepšich linii maratonskych holubov v PL,zaklad linie sú rodinným koníčkom, ktorý sa odovzdával z generácie na generáciu. Zdedil ich od svojho otca a jeho otec prevzal od jeho dedka, po vojne priniesol holuby z vojenskej jednotky - pevnosti Modlin. Linia je založené na holuboch, ktoré som choval sám a môžem ich volať holuby poľských poštových holubov "MILITARY ROGALA" sa vyznačujú veľkou vytrvalosťou pri návrate do podkrovia, ako aj odolnosťou voči chorobám, holuby zriedka ochorejú. Moje poľské holuby, nie sú horšie ako nemecké, belgické alebo holandské, naopak, na ťažkých a dlhých trasách fungujú tiž velmi dobre.
Chovam nádherné typicke DT holuby, ktoré zastávajú najvyššie pozície na zavodoch, ako aj na regionálnych a národných výstavách. Vystupujú dobre na krátších aj maratonských trasách, ako napríklad z Barcelony, Londýna, Orleans, Ostende,Brest alebo Lisabon. Dvaja z mojich holubov boli vystavení na olympijských hrách v Poznani v roku 2011.
Tieto uspešne holuby chova dlhe roký p.Slawek Rogola aj nadalej a čo je dôležite nepridava žiadnu inú krv drži sa stale svojej osvedčenej linie....su to vytrvale,odolne holuby ktore sa nevzdavaju a letia domov. Ide o tvrde holuby pre extra dlhe maratonske zavody.

Moje info k holubom:

Holuby mam 2 rok,rociaci a odchovy sa u inych chovatelol v OZ a CZ netratia,drzi sa letia si svoje tempo ale na hodnotenie maratonskych pretekov/DT treba pockat este aspom rok.... je este priskoro ako im to pojde dalej....mlade preletene aj v TS a finale cez 500 km v Rumunsku idu si svoje tempo a vzdy pridu....no bohužial spic to nieje,môžno keby šlo o uplne iný tažký finalový zavod (Teplo,protivietor)...kedze sme stali ucastnici TS vo svete tak som holuby testoval aj tam.

Odporucam ale hlavne krizit do nasich holubov uspešných DT liniek aby sa dosiahlo požadovaneho efektu na trate do 1.000 km...

Mam na holubniku momentalne 23 originalov aj z jeho zakladných chovných holubov a najlepšich zavodnikov preto niektore posuvam preč nakolko nevyuzijem ich potencional a akekovlek zavodenie je momentalne pre mna kvoli praci a rodinnim zaležitostiam v nedohladne....
Ide v ruke o kratšie,drobnejšie a lahke holuby typicke na DT
Pekný večer

LETU ZDAR
Milan Blahovský (28.12.2019, 22:56)
Ja by som doplnil ešte k informácii o holuboch Military - správna kombinácia farby a "výkonu" a to sa dnes obzvlášť nosí, teda sorry -predáva. Veľa trpezlivosti a radosti z chovu prajem.
Ondrej Vaňo (28.12.2019, 23:01)
Nechcel som sa tu rozpisovat a ani pridavat prispevok na DF kvoli "typickej SK mentalite"....no zasa som sa nepoucil.
Dakujem za pochopenie viacej nereagujem....
Pekny vecer
OV
Milan Blahovský (28.12.2019, 23:22)
Pán Vaňo, neurážajte sa. Je dobré, že ste podložil informáciu o tíme S.Rogala. Tie vaše majú farbu poštových a je dobré, že sú testované, tie ďalšie čo som odsledoval v dražbách, majú asi iba krúžok PH a nádej, že rodokmeň a vaša informácia o chove zaberie...možno viete čítať aj medzi riadkami.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené