Svetove testovacky na zamyslenie

Andrej Bielik (06.01.2020, 17:37)
Chcem sa spytat ake maju ludia z vyplacanim vyhier z testovacich stanic zo zahranicia myslim ze je to problemova vec doprosovat sa penazi ktore sa vyhraju a to iste aj z vydrazenych holubov. Kazdy si holuba da do TS a zaplati ale bohužial vyhra žiadna stale len plane reči čakat 3-4 mesiace niektorí chovatelia aj viac je ubohe,ja ked si holuba nezaplatim nehra o nic ,preco ked vyhrá nedostane nic je to katastrofa prveho stupna
Daniel Krajčík (06.01.2020, 18:30)
Rec je o TS Algarve Golden Race.

Majitel TS niekolko dni po finale poslal e-mail v ktorom uviedol, ze ti, ktori maju zaujem o vyplatenie vyhry, nech vyplnia formular, atd.. Peniaze su na vnutornych uctoch, kde si to kazdy moze odsledovat, prip. nalozit s nimi podla svojho uvazenia. Takto funguju tie najvacsie testovacie stanice.
V pripade Portugalska je tento rok jedna administrativna komplikacia, ale je to len potvrdenie z miestneho uradu, ktore vyzaduje portugalska legislativa (plati len od polovice tohto roka). Postup som ti napisal do FB spravy.

Vyplacanie podielu z aukcii ma tiez svoje pravidla. Jedna z poslednych aukcii este bezi, takze sumarizacia bude po poslednej z nich. Mozno pre tych ktorych holuby sa vydrazili uz v oktobri pridlho, ale takto to robi podla mojich skusenosti a informacii vacsina testovaciek.
Peter Evin (06.01.2020, 18:39)
V prihláškach uvádzame naše bankové údaje a tak si myslím že výhry by mali byť posielané čo najskôr a nie na základe ďalších žiadostí... Npr. TS v thajsku 2. a 10. cena z pretekov financie nikde..
Andrej Bielik (06.01.2020, 18:39)
Dano co tu pises o vnutornych učtoch a podobne blbiny o tom mas informovat ludi vopred kazdy sme si dali svoj ucet a žiadny vnutorny a nemyslim si ze vsetky takto funguju sam si sa ma spytal ze ci potrebujem peniaze to co je ???myslim že to ma fungovat ked clovek vyhra tak sa nema doprosovat svojich penazi na to sme tam dali svoje čisla uctov ked niekto vyhra tak mu to maju poslat čakam od septembra a stale nič len vyhovorky je to na smiech prečo neupozorniš ludi ze sa musia doprosovat svojich vyhier a nie ze pravidla
Daniel Krajčík (06.01.2020, 19:10)
Spytal som sa ta "ci potrebujes peniaze" v tom kontexte ci si nechces peniaze nechat na svojom vnutornom ucte a v dalsej sezone pokryt naklady. Povedal si, ze nie a tak som ti poslal dalsi postup.
Ja viem, ze je to administrativna komplikacia, ale je to tlacivo v ktorom ti na obecnom/miestnom urade potvrdia, ze byvas vo Vrbovom. Ano, je v anglickom jazyku, ale plati len kratko. Nevymyslel si ju majitel TS ale statna administrativa.
Mrzi ma, ze top europsku TS (po vsetkych strankach!) davas na uroven TS, ktora by nevyplacala vyhry.
Andrej Bielik (06.01.2020, 19:15)
Postup si mi napisal no ked mi posles papier v portugalčine tak ten mi neorazi ani nebohi dedko na to treba uradny preklad predsa vsak sa kazdy vysmeje velmi divne pravidla vo vsetkom cakat na vyhru o to by neslo ale niekolkokrat pytat č.uctu to su ake pravidla posielal som ho predsa z prihlasku a sam si mi napisal obratom poslu no obrat trva uz par tyzdnov je to na smiech toto vsetko
Andrej Bielik (06.01.2020, 19:36)
Mna mrzi to ze sa musim doprosovat a vypytovat to co si myslim ze uz to malo byt automaticky skoda ze sa zatial nezapajaju ostatni ucastnici TS co cakaju a cakaju v tichosti ako ja ale clovekat 0o prestane bavit uz potom nemyslim si keby sa jednaloo teba ze to nemas uz vyplatene
Daniel Krajčík (06.01.2020, 22:17)
Divne pravidla ako pre koho. Je to platba vyhry do zahranicia a aby sa zamedzilo dvojitemu zdaneniu, treba dolozit potvrdenie.
Andrej Bielik (07.01.2020, 06:26)
Prečo to tu zamotavaš stale prečo tieto detske namotavky a vyhovorky trocha na smiech si pišeš len svoje chapem je to pekny biznis ale prečo sa musia slovensky chovatelia takto dopadnut čakat a prosikat stale sa nevieš sa vyjadrit na toto len sa detskymi vyhovorkami vyhovarat najskor vnutorny učet o ktorom nikto nič nevie potom nova legislativa a uz aj dvojite zdanenie co vsetko este bude okolo toho namiesto toho aby to bolo vyplatene hned a nie opakujem pytat to co je vyhrate ked beru peniaze tam tie netreba danit dokedy bude trvat taketo zaobchadzanie zo slovenskymi chovatelmi treba sa spytat zahraničnich chovatelov či čakaju tolke mesiace tam si to.nedovolia aby svoje nasilu pytali ja viem zle sa čita realita a pravda ale je to smutne zo strany od teba ludia daju aj posledne peniaze a ty sa len v duchu smeješ a len aby tam zostali peniaze a na dalši rok dat atd.preco neni problem žiadny ked sa tam posielaju peniaze?
Miroslav Vidhold (07.01.2020, 10:04)
Myslím si,že čo píše Dano je pravdou.Majiteľ testovačky,ktorú tu spomínaš,patrí do skupiny ľudí,ktorí nezvyknú zavádzať človeka.Mentalita portugalcov je trochu iná ako naša,možno majú trochu viac času ako je zvykom,ale korektnosť tu je 100% -ná...aspoň doteraz bola.
Tiež si myslím,že Dano svoju prácu,ako náš zastupca,robí dobre a promtne.Toto sú moje viacročné skúsenosti s AGR.
Andrej Bielik (07.01.2020, 11:23)
Miro moze byt neviem kolko ty si cakal a ako ti to vyplacali ale u mna je korektnost trocha inaaa si myslim a keby to bolo vsetko ako pises tak by som tu nemusel teraz toto riesit
Andrej Bielik (07.01.2020, 22:02)
A este mysliet co pise dano je jedna vec ale verit je druha vec no teraz mi to pride ze asi potrebujes nieco od neho ked si dal.na jeho stranu aj ked vidis opisanu situaciu a nerozeberal by som to ak by to bolo ako len tu pisete aj ty aj dano nezaujima ma ziadna mentalita o com tu aj ty pises nezaplatis neaktivujes nehras o nic tak co tu pises o mentalite mas viacrocne skusenosti tie ti nikto neberie ale nehovor mi ze toto je korektnost
Duchovič Jozef ml. (07.01.2020, 23:23)
n

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené