Pre koho platia stanovy?

Július Marton (06.03.2020, 15:24)
Vážený kolegovia , hlavne tí ktorý pôjdu v marci na valné zhromaždenie.Dobre zvažujte za čo budete hlasovať, aby neboli výhovorky čo sme si odhlasovali to máme. Z OZ TN tam budú mať 3 účastníkov ktorých považujem za porušovateľov zväzových dokumentov (stanovy, PP atď.). Sú to členovia výboru OZ TN, ktorý sú schopný porušiť aj to čo nie je ešte ustanovené.
Teraz k veci. Dvaja predchádzajúci predsedovia OZ TN zanechali pokladňu OZ v zelených číslach, t.z. že tam bol dostatok financií.Terajšie vedenie OZ TN to nehospodárnym a neuváženým myslením dalo do smútku. Doporučujem prečítať zápisnice OZ TN a zistíte činnosť a úvahy výboru OZ TN a ich súputníkov.
Radi trestajú , porušujú veterinárne predpisy pričom si neuvedomujú, že konajú protiprávne. Keď ZO upozorní na nedostatky a porušenia PP a stanov SZCHPH považujú to za hrubé narušovanie medziľudských vzťahov a hneď rušia čo sa len dá, či nasadzovacie stredisko, alebo ZO v rozpore zo stanovami SZCHPH.
Skutková podstata vecí na ktoré sme upozorňovali:
1. Pretek konaný dňa 21.07.2018 Gotha 3, nezablombovaný box č. 59.
Zápis zaslaný po vodičovi (lebo nebol sprievodca), výcvikárovi OZ TN členovi ÚKK SZCHPH -bez odozvy.
2. Pretek konaný 27.07.2018 Louny 2 opätovne nezablombovaný box č.59.
Zápis zaslaný po vodičovi (lebo nebol sprievodca), výcvikárovi OZ TN členovi ÚKK SZCHPH-bez odozvy.
3. Sprievodca nechodil počas 3-4 závodov o čom existujú zápisy v ZO.
Môžem konštatovať ,že je to hrubé porušenie PP Hlava III ods.14.Bolo upovedomené prezídium SZCHPH.
4. Dňa 25.10.2018 sme boli pozvaný na prezídium do Nitry ako štatutári predseda a tajomník. Zúčastnil sa tam aj náš bývalý člen ZO M.S. ktorý taktiež upozorňoval na pretrvávajúce nedostatky bez nápravy. Za to si vyslúžil od výcvikára OZ TN (člena ÚKK SZCHPH) urážlivé slová:Ticho buď ty debil. Chovateľ očervenel a povedal dotyčnej osobe : Poďte von. Dotyčná osoba výcvikár OZ TN člen ÚKK SZCHPH začal vykrikovať: Vidíte vyhráža sa mi. Na to chovateľ M.S. opustil zasadaciu miestnosť. Po rozprave medzi prezidentom SZCHPH a zúčastnenými stranami sa dohodlo, že zabudneme na nešvári a stanoví sa hrubá čiara a viacej sa nebudeme touto témou zaoberať. Podali sme si ruky s predsedom OZ TN a z ostatnými prísediacimi a rozišli sme sa. Veril som, že v dobrom. Po nejakom čase sa mi ozval náš teraz už bývalý člen , či sa mu mieni dotyčná osoba ospravedlniť za tú urážku: Ticho buď ty debil? Ja som mu odpovedal ,že ja sa mu môžem ospravedlniť, zaznela odpoveď ty nemáš za čo. Behom 2 dní som zavolal predsedovi OZ TN, že nech sa mu ospravedlnia buď on, alebo výcvikár, aby neboli zbytočné problémy. Nedostal som žiadnu odpoveď. Zavolal som sekretárovi zväzu nech sa on pokúsi o zmier. Zrejme ani to nepomohlo. Náš bývalí chovateľ preto napísal podnet na veterinárnu správu SR na prešetrenie nerešpektovania veterinárnych predpisov nariadenia zákazu č.j. ZZ/910/2018/001 zo dňa 16.04.2018 z dôvodu pseudomoru hydiny /Newcastelska choroba hydiny/ zákaz manipulácie a prevozu hydiny , holubov a vtákov. Do toho polomeru 10km bolo zaradené katastrálne územie: Horná Súča , Drietoma- časť Liešna.
Aby nevznikli výhovorky ,že o tom výbor OZ nevedel , tak dňa 18.04.2018 ich upozornil na e-mailovú adresu predsedu OZ TN,výcvikára OZ TN a predsedu ZO Horná Súča.
Citujem: Dobrý deň priatelia , zasielam Vám v prílohe správu z RVPS ak by ste náhodou nevedeli. S priateľským pozdravom:M.N.
Nie že by členovia výboru OZ TN zdvihli telefon a overili si kedy asi skončí zákaz, ale na to zvolali schôdzu výboru na 07.05.2018 rozšírenú o predsedov ZO.Neprítomní zástupcovia klubov Stará Turá a Dubnica nad Váhom. Na tejto schôdzi renomovaných (MVDr.) bolo rozhodnuté: stanovila sa 30 dňová karanténa a 20.05.2018 sa začal závod Kladno 1, 27.05.2018 Plzeň, 24.05.2018 Vel. Meziřičí , 03.06.2018 Weimar 1, 10.06.2018 Vel. Meziřičí 3, 10.06.2018 Plzeň 2 , 17.06.2018 Bad Nenndorf 1, 17.06.2018 KLadno 2. Za účasti chovateľov Horná Súča v zákaze.
Zrušenie karantény č.k. ZZ/910/2018/004 RVPTS Trenčín bolo 22.06.2018 t.z. že doktori OZ TN nerešpektovali nariadenie RVPTS Trenčín a za to dostali pokutu 1000,- eur. Dva krát sa odvolali, neuspeli a preto to všetko potrebujú na niekoho upriamiť, čiže na ZO Dubnica nad Váhom. Od tej doby je neustála šikana od zrušenia NS až po protiprávne zrušenie ZO Dubnica nad Váhom. ZO Dubnica mala 23 členov , niektorý ukončili členstvo a začali sa venovať TS. Niekoľko dvojtvárnych členov z neznámych dôvodov sa nedostavilo na výročnú členskú schôdzu kt. sa konala 28.12.2019 tak nás zostalo 16 členov. Sme prestárla ZO, preto nemienime naďalej si dopisovať zo SZCHPH a OZ TN, ktorý v písomnej forme neodpovedá a nevidíme nápravu tak sme sa rozhodli ,že to postúpime kompetentým orgánom SR. Mandát bol zverený predsedovi (právny subjekt) a tajomníkovi (právny subjekt ZO).
Týchto protiprávnych aktivít ktorých sa dopúšťa výbor OZ TN je viacej. môžete si prečítať v zápisniciach OZ TN v kolonke dokumenty. Ak mi nebude odopreté prístupové heslo tak Vám napíšem aj ďalšie veci na pobavenie.
Ako perličku Vám uvediem citát tajomníka OZ TN zo zápisnice výboru OZ konaného 12.02.2018. Návrh tajomníka je zaviesť potrebu brania vody na každý závod, keďže podľa jeho slov najhorším pretekom sezony 2017 bol pretek Plzeň 3 (2.7.2017), keby sa holuby pustili 10:30 a dolety boli maximálne zlé a divné plus strata 500-1000 holubov v danom preteku čo sa odzrkadlilo na počtoch v ďalších pretekoch. Návrh bol na preteky od 200km hore. avšak asi sa dohodneme o potrebe na každý pretek brať vodu. V prípade ak sa holuby odštartujú v skorých ranných hodinách nebudú napojené- ak si to situácia bude vyžadovať , resp. bude predpoklad posunu štartu- holuby sa automaticky budú napájať.
Pozvania na sekretariát 15.02.2020 sme sa zúčastnili predseda, tajomník ZO Dubnica nad Váhom , nezúčastnený predseda OZ TN, tajomník OZ TN. Ostatné si môžete prečítať v zápisnici zasadnutia prezídia z 15.02.2020.
Výbor OZ nerešpektuje nariadenia prezídia a zrejme ho bagatelizuje. Ako sa vyjadruje predseda OZ TN: my to máme vybavené, alebo čo ja teraz poviem chlapom?
Len toľko páni. (stanovy zrejme neplatia pre každého, niekto čita to čierne a niekto číta podtlač to biele).
Marton Julo
Július Marton (13.05.2020, 15:53)
Vážení kolegovia holubári. Po dlhšej dobe som si našiel čas napísať určité veci ,kt. som do teraz neuvádzal. Zhrniem to do niekoľko bodov.
1. Kto som ? Som chovateľ a pokračovateľ dynastie holubára, ešte z čias zväzarmu. Od mojej 18 uplynulo 50 rokov t.z. ,že nie som nováčik. Za svojej chovateľskej činnosti som sa nestretol s takou aroganciou a podvodmi ako sa to praktizuje v dnešnej dobe. Za doby zväzarmu by takýto výbor OZ bol zrušený behom pár dní .Dnešný vrcholový manažéri SZCHPH tolerujú porušovanie PP , stanov SZCHPH a všetkých zväzových dokumentov.Dospel som k názoru,že je to posplietané ako veľkonočné korbáče, zrejme bude na čase to porozpletať.
2. Cenová relácia (platba za kus) OZ TN. Je to minimálne 5-10 rokov do zadu. Pri tom sme boli vlastníkmi prepravného vozidla aj s nadstavbou. V r. 2018 sa výbor OZ TN rozhodol predať motorové vozidlo čo aj učinil bez upovedomenia členskej základne ,kt. poskytla pôžičku vo výške 4000,- Sk. na dopravný prostriedok a 1000,- Sk. na nadstavbu (na každého člena OZ TN). Jednalo sa cca. o sumu 85000,- Sk. za ZO Dubnica.Finančná čiastka bola poskytnutá ako pôžička t.z. ,že ZO Dubnica bola ako veriteľ a OZ TN bol ako dlžník.Výbor OZ sa dopustil trestného činu .keď odpredal naše motorové vozidlo bez nášho súhlasu. Jedná sa o subvenčný podvod. Sprenevera a neoprávnené nakladanie majetkom členov ktorý poskytli pôžičku ( 266,- eur.) jedná sa o tresný čin.Neviem kto a ktorá OZ mala drahšie letové ako naša OZ TN.
Krátke -Stresdné (tuzemsko) DT SDT Spolu:
3,5 eur/ks 2,-eur/ks 3,- eur/ks 8,5 eur/ks
Pri poskytnutí pôžičky sme boli ubezpečený,že budeme mať lacnejšie letové, čo bola lož a jednalo sa o naplnenie oblastnej pokladne.
Dvaja bývalí predsedovia OZ TN sa snažili zhodnotiť finančnú čiastku pokladne OZ TN.Po týchto dvoch pánoch prišlo vedenie čiže výbor OZ TN ktorého som bol aj ja členom jedno letovú sezonu. Uvedomil som si,že medzi takýmito členmi výboru nemám čo hľadať. Na moje pripomienky nebola odozva a neboli akceptované. Šafárilo sa zo spoločnými financiami ako by to boli financie len výboru OZ TN. Zároveň som bol aj pokladníkom cca 6 rokov ZO Dubnica a videl som aká je solventnosť niektorých starých kolegov, kt. si nemohli dovoliť nasádzať viacej ako 20 -30 ks. Bohužiaľ dôchodky sú také aké sú,proste malé. Platenie za letové bolo všetko v jednom balíku staré holuby +mladé holuby kt. sme minimálne 5 rokov nenasádzali a nebolo nám vrátené ani jedno euro. K tomu ešte pridali 6 - 8 koeficientových pretekov pre tie menej chápavé holuby a ich chovateľov. Starý páni nepotrebovali 26-28 závodov za sezonu ako veľkochovatelia kt. najradšej zaplatili 50 ks a počkali jeden ,dva závody a potom nasádzali 100-120ks. Ako terajší predseda OZ TN.
Neriadime sa princípom ako hovorí predseda OZ TN ,ale riadime sa zásadou ,neokradneš svojho kolegu a budeš akceptovať jeho finančnú solventnosť. Starý páni naplnia oblastnú pokladňu a potom oblastní hraboši hospodária podľa svojho uváženia. Nepotrebujú k tomu ani súhlas ostatných členov. Pre mňa to bol nonsens , takéto neodborné nakladanie so spoločnými financiami. Preto som sa vzdal funkcie vo výbore OZ TN ,aby som nebol zapletení a spájaní s defraudantmi ako sú tam teraz. Zvyknem hovoriť z plnej riti sa dobre serie (prepáčte mi ten výraz) ,ale inak sa nedá. Na základe sústavných pripomienok na konferenciách na kt. sme tlmočili požiadavky ZO Dubnica a jej členov sme boli výborom osočovaní .vulgárne urážaní . Účastníci konferencie mali mandát členov ZO Dubnica a preto nemohli konať inak ako bolo odsúhlasené na výročnej schôdzi ZO Dubnica. Výbor OZ TN po mojom odstúpení z výboru OZ TN začal intrigovať , ohovárať , rozširovať klamlivé reči na čele s terajším predsedom bábkového divadla a retiazkových kolotočov. Najskôr zrušili nasadzovacie stredisko Dubnica .Videli ,že neuspeli ,niektorí chovatelia tí dvojtvárny nasádzali v susednej ZO a väčšia časť cca. 13 členov sa dala cestou testovacích staníc včetne mňa. Od 25.5.2018 podľa zákona č. 18/2018 o ochrane osobných údajov každý štatutár musí mať školenie a musí disponovať osvedčením o absolvovaní školenia o ochrane osobných údajov. Preto sa čudujem PREČO PREZÍDIUM SZCHPH TOLERUJE PREDSEDU OZ TN KTORÝ NIE JE A NEBOL DRŽITEĽOM TOHTO OSVEDČENIA ZO ZÁKONA BY MU MALA BYŤ POZASTAVENÁ FUNKCIA. Zrejme je to ich človek ten to nepotrebuje. 25.5.2020 bude tomu 2 roky a postich žiadny. Ľudovo povedané naši ľudia to nepotrebujú. Preto podľa názoru ZO Dubnica a jej členov sú výroky a uznesenia členov výboru OZ TN neplatné. Na konferencií 16.02.2020 zrušili aj ZO Dubnica nad Váhom ,udaný dôvod : ZA HRUBÉ PORUŠOVANIE MEDZIĽUDSKÝCH VZŤAHOV , voči tomu sme podali odpor ,že chceme VYŠPECIFIKOVAŤ ,ČIŽE ZDOVODNIŤ ČO JE TO NARUŠOVANIE MEDZIĽUDSKÝCH VZŤAHOV. Odvolanie sme poslali na OZ TN a zároveň aj PREZÍDIUM SZCHPH. Doposiaľ do 13.05.2020 žiadna odpoveď. Je to úbohé aj z jednej strany ,čiže výbor OZ TN aj SZCHPH. Mi ako členská základňa sme sa riadili dokumentami zväzu (PP, + stanovami ) a nahlásili sme čo bola naša povinnosť ,že neboli zablombované koše,že auto jazdilo bez sprievodcu čo je hrubé porušenie zväzových dokumentov .Porušenie zákonov SR § 39 veterinárne predpisy lietanie počas karantény za ktoré dostal OZ TN sankciu vo výške 1000,- eur od Štátnej veterinárnej potravinovej správy SR. Prezídium SZCHPH bolo upovedomené výborom ZO Dubnica zaslané predsedovi veterinárnej komisie SZCHPH.
Dňa 28.12.2019 prebehla výročná členská schôdza ZO Dubnica za účasti 16 členov ,bolo prehodnotené jednanie výboru OZ TN ako protiprávne ,ktorým porušili zákon 83 /1990 o združovaní sa občanov. Bola prevedená úhrada členského príspevku 4,-eur za člena, v sume 64,- eur zaslaná dňa 30.12.2019 sekretárovi SZCHPH. Dôvod bol jednoduchý, terajší výbor OZ TN stratil dôveru členskej základne a bolo rozhodnuté,že členský príspevok sa pošle na SZCHPH. Dňa 27.02.2020 nám bola suma 64,- eur (členský vklad ) vrátená.
Prezídium SZCHPH týmto napomohol k zrušeniu ZO Dubnica nad Váhom podľa § 5 ods.c. nezaplatenie členských príspevkov. Neviem z akého dôvodu nám to vrátili až 27.02.2020 ,keď sme 15.02.2020 boli na jednaní v Nitre na SZCHPH . Na jednaní nepadla žiadna pripomienka ,že nám vrátia peniaze. Konferencia OZ TN prebehla 16.02.2020 a zrušila ZO Dubnica nad Váhom. Pritom uznesenie z konferencie je datované 15.02.2020. Z toho sme si spravili záver ,že SZCHPH dal tichý súhlas na zrušenie 16 člennej ZO Dca. a že to je jeden veľký spletenec. Prezídium malo riešiť výbor OZ za porušovanie zväzových dokumentov ,čo neučinil a nezaujal stanovisko za protiprávne zrušenie ZO Dubnica ktorá poukazovala na porušovanie dokumentov zväzu.

Z vedomím členskej základne a výboru ZO Dubnica na požiadanie napísal Marton Julo predseda ZO Dubnica nad Váhom.
Ps. Nie je všetko také jednoduché ako sa zdá.Sme síce starý ,ale netrpíme stareckou demenciou a zatiaľ sme svojprávne osoby a je to v riešení.
Marton Julo


Július Marton (02.10.2020, 14:38)
Pekný deň prajem. Týmto mojim príspevkom by som sa chcel v mene ZOCHPH Dubnica nad Váhom poďakovať prezidentovi zväzu a celému plénu, ktoré zasadalo 08.08.2020 v Nitre.Organizačne prezident zväzu to zvládol na výbornú. Jednanie prebehlo na veľmi dobrej úrovni. Dlhodobí problém ktorý mala ZOCHPH Dubnica verzus výbor OZCHPH TN dopadol tak ako sme predpokladali podľa § č.1 stanov SZCHPH . Návezne na § 83/ 90 Občianského zákonníka. Boli sme protiprávne zrušený ako ZOCHPH Dubnica oblastnou konferenciou, ktorá na to nemá právnu subjektivitu. Podľa § 252 a nasl. Zák.č. 162/2015 Z.z. boli porušené naše občianske práva.Dopustili sa trestného činu zneužívania právomoci verejného činitela a podozrenia z trestného činu poškodzovania cudzích práv. Preto chceme upozorniť do budúcna,aby si OZ-ky aj ZO zvážili a preštudovali stanovy ktoré sú návezné na zákony SR. Plénum SZCHPH správne posúdil situáciu .ktorá nastala medzi OZ TN a ZO Dubnica.Mne osobne tam chýbali pozvaný štatutári OZ TN a ostatné prizvané osoby. Zúčastnil sa len výcvikár OZ TN ,ktorý sa vyjadroval k mojej doletenej holubici z Gothy 3 z 23.07.2018 za neprimeraný náskok pri dolete (náskok bol 23 min ).Pre mňa sú to nepodstatné veci. Tie veci na ktoré ZO Dubnica upozorňovala boli nasledovné .Po 1. 2x nezablombované koše, 3x nechodil sprievodca. Po 2. v tej dobe ako autoreferent OZ TN som upozorňoval ,že sa holuby počas prepravy nenapájajú ,čaká sa na vetry, bezdôvodne sa odďalujú štarty čím trpia hlavne holuby ,kt. sú v boxoch 16- 24 hodín bez napájania, tým sú porušené veterinárne predpisy § 39 a následne nariadenie NR ES 1/2005 (sankcie musia byť účinné, primerané a odrádzajúce). Po 3, nehospodárne nakladanie s OZ financiami .Doletenú moju holubicu z Gothy vyriešilo prezídium, kt. bolo uvedené v zápisnici. OZCHPH TN porušili rokovací poriadok článok 4 ods.3 nepozvali členov na konferenciu (nominovaný na konferenciu OZ TN boli 2 členovia ,1 náhradník). Jednali bez našej prítomnosti a rozhodli protiprávne za čo by mali niesť aj dôsledky ,lebo nemajú právne povedomie a myslím si,že neovládajú dokumenty zväzu. Občiansky zákonník a trestný zákon zrejme ešte ani nevideli. Jeden člen na konferencií bol proti , zrejme ten si naštudoval aspoň stanovy SZCHPH. Tento môj príspevok je zrejme posledný k tejto téme ku ktorej sa už nebudem vyjadrovať ani ja ako predseda ani výbor ZO a členská základňa. (Bolo nás 23 členov ostalo nás 16, t.z. keď sme aj starý stále sme životaschopný). Nenecháme si vnucovať nezmyslené príkazy kt. sú v rozpore so stanovami SZCHPH a ostaných zväzových dokumentov. To čo som hore napísal za tým si stojím aj naša celá ZO Dubnica nad Váhom.
Pekný deň prajem páni: Marton Julo

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené