Aukcia mláďat pre podporu OZ

Milan Blahovský (28.09.2020, 10:21)
Ako mnohí viete najmladším OZ na Slovensku je OZ Spiš, ktoré má za sebou svoju prvú sezónu . Na týchto stránkach bolo dosť negatív popísané a neprajníkmi dosť spochybnené zakladanie tohoto OZ. Všetky začiatky existencie sú náročné, pretože potrebujete presvedčiť tých, ktorí vám veria. Potrebujete dokázať, že to bolo v prospech všetkých a nie vo vlastný ako to bolo prezentované. Finančná situácia niektorých členov je menej priaznivá a bolo potrebné zainvestovať do prepravného prostriedky, do výroby náhradných košov a zvládnuť pretekový plán, ktorý nebol okresaný o počet pretekov, ale rovnocenný s plánmi silných OZ. Odleteli sme 17 pretekov ( 2 boli koef.) z čoho boli 3 x nad 700 km a 3 x nad 500 km. Počasie nám nedovolilo odletieť 1 ST a vzdali sme sa účasti na poslednej 500 km trati , ktorá bola uskutočnená v prvú augustovú nedeľu a naši chovatelia už boli asi viac vyčerpaní ako ich holuby.
Zvládli sme 5 pretekov mláďat, ktoré netrvali dlhšie ako 11 minút a čaká nás ešte posledný plánovaný pretek z trate nad 300 km. Aby to nevyzeralo tak ako si o nás šepkali tí z druhej strany brehu, že si niekto ide užívať na úkor zvyšku, rozhodli sa tí úspešní prispieť istou možnosťou, ktorú nám naše holuby umožňujú a to je , že ponúkneme na predaj mláďatka zo svojich úspešných holubov. Výťažok z ich predaja bude venovaný do pokladne OZ SPIŠ na zníženie ekonomickej záťaže svojich členov. Verím, že medzi ponukou je niečo čo bude posilou vašich holubníkov v neskoršom období.
Viac info nájdete tu:
www.holubar.sk/aukcie/drazba-mladat-uspesnych-chovatelov-oz-spis-a-806/
Milan Blahovský (07.10.2020, 08:01)
Touto cestou sa chcem vopred poďakovať všetkým, ktorí prejavili záujem o posily z chovov chovateľov OZ Spiš a tým prispejú resp.prispeli k rozvoju tohoto nového OZ na Slovensku. Chovatelia do dražby dali potomkov tých holubov, ktoré im v sezóne urobili radosť a verím, že podobnú zažijú raz aj noví majitelia.
Dražba končí dnes o 21:00 hod. a noví majitelia budú upovedomení o spôsobe a čase rozvozu holubov k ním.
Vladislav Havel (07.10.2020, 12:30)
Milan, je povzbudzujúce čítať, že sa investuje do dopravného prostriedku a nových košov, že by narastal záujem o nášho koníčka?, ja si myslím, že opak je pravdou. Členstvo sa nezvyšuje, preto náklady narastajú nakoľko sa rozpočítajú na menší počet členov. Je pekné, že hľadáte nový zdroj financií. Som presvedčený, že rozdeľovanie organizácií má priamu súvislosť na znižovaní členstva.
Viem, že ako poslanec sa zúčastňuješ na riadení mesta a určite mi dáš za pravdu, že ak občan nesúhlasí s riadení mesta, má dve možnosti presťahovať sa do iného mesta alebo si zvoliť vo voľbách iných zástupcov a to by malo platiť aj v našom koníčku.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené