ZO Ždiar - poďakovanie

Slavomír Romaňák (07.10.2020, 12:41)
Touto cestou by sme sa chceli poďakovať nášmu vycvikárovi pánovi Blahovskému Milanovi, za zdarný priebeh sezóny a uvážené štartovanie mladých holubov. Keď vidíme ako dopadli iné oblastné združenia s mladými holubmi, jediné výstižné slovo na to je "Milane, zvládol si to bravúrne. Ďakujeme!"

Chovatelia ZO Ždiar
Milan Blahovský (07.10.2020, 13:27)
Ďakujem za slová uznania, nie často prejavené v týchto DF, aj keď tu a tam sa čosi objaví, najmä v oblasti zaletených holubov, u funkcionárov málokedy...
Pre ňa to bolo samozrejmosťou, najmä ak si uvedomím, že nezodpovedným prístupom k riadeniu pretekov holubov a teraz to je jedno, či mladých alebo starých, pripravujeme chovateľov často o kvalitné jedince. Prispievame k znechuťovaniu chovateľov v práci s nimi a samozrejmosťou je , že komplikujeme si podmienky pre dosiahnutie lepších koeficientov v prípadoch rapídneho poklesu nasadzovaných holubov. Neskôr sa to prejaví v ekonomike OZ a chovatelia si musia siahnuť hlbšie do vrecák a dostaneme sa do začarovaného kruhu - menej holubov - vyššie náklady - nižšie koeficenty. Pre dobrú prácu funkcionára je potrebné aj pochopenie chovateľov a to až na drobné výnimky ( tie sa snažíme postupne prevychovať) som našiel ako aj súlad s výborom pri zložení pretekového plánu mláďat, pochopenie pre preloženie preteku pri rizikovom vývoji počasia a v poslednom preteku sezóny pochopenie pri skrátení šiesteho preteku sezóny na realizovateľných 200 km v strednej vzdialenosti z dôvodu silného bočného vetra až protivetra.
Komunikácia s členmi výboru ako aj sledovanie vývoja počasia v lokalitách kade by mali mladé holuby preletovať pri návrate domov by malo byť samozrejmosťou najmä v týchto jesenných dňoch, kedy sa tvoria silno zahmlené doliny a neskúsené holuby často doplácajú na rozhodnutie vodiča či štartéra podľa počasia na mieste štartu.
Taktiež dokazovanie si navzájom, ktorého holuby toho viac znesú a kto je viac odvážny pri nasadzovaní či štartovaní tu tiež nie je namieste. Momentálne to nepotrebujeme , potrebujeme strategické uvažovanie a rozhodovanie. Karma je zdarma a každého raz dobehne.
Aj keď som bol presvedčený, že to v tomto roku dokážeme a odletíme pretek nad 300 km s mladými v súťaži o majstra OZ, čo sa mi doposiaľ v bývalom OZ nikdy nepodarilo a letel som maximálne komerčný pretek aj to v slabšej konkurencii nasadených holubov. Nevyšlo to a teda si tento cieľ odložím na budúcu sezónu. Podarilo sa však pripraviť mláďatka členov OZ tak, aby sme na prvé preteky boli schopní nasadiť okolo 3000 holubov a verím, že tieto ročné holuby budú držať mnohých chovateľov počas celej sezóny na KT ako aj ST. Sme nové, mladé OZ a verím, že aj perspektívne, a že naše ciele sa postupne naplnia. Stabilizácia členskej základne, komfortné prepravovanie holubov na preteky a zdravé medziľudské vzťahy v nasadzovacích strediskách pred či po pretekoch, to je to čo by malo byť víziou každého funkcionára a člena SZ CHPH.
Letu zdar !
Buček Eduard (07.10.2020, 21:21)
Slávo klobúk dole dávam pred Tebou za príspevok . Vieš oceniť kvalitu ľudí čo chcú dobre pre všetkých u vás a nehľadia ,len na seba.
Inak som dosť často u Vás v novej OZ dobre vieš a s Milanom sme trochu prekonzultovali vašu OZ , aká je v pohode.
A aj iné OZ kde to je dosť napäté.
Ako mladá OZ sa Vám super vydarila sezóna . Niektoré OZ majú "oči len pre plač".
Výbor OZ ste to zvládli bravúrne.
V piatok v Nitre po schôdzi dáme po jednom pive s Milánom ,aby sa vám darilo naďalej a s Tebou , ako obvykle kávu u mňa v predajní.
Držím Vám palce.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené