Golden Club Slovakia.

Milan Brezina (01.10.2021, 19:46)
Príspevk vložený na žiadosť pána Antona Valigu.
Golden Club Slovakia (ďalej iba GCS) prijíma členov z Východného Slovenska.Klub má schválený štatút SZ CHPH.Pre preteky platí pretekový poriadok schválený SZ CHPH.Po vzájomnej dohode je možnosť vytvorenia pásiem.
GCS bude organizovať preteky smer SZ,teda zo Slovenska a Česka.
Počet pretekov:
3 preteky kategórie A
4 preteky kategórie B
3 preteky kategórie C
Preteky sa uskutočnia v stredu 10 týždňov po sebe.Chovatelia majú možnosť pretekať v OZ aj v GCS.V prípade zlého počasia sa preteky preložia.
Preprava holubov je zabezpečená moderným dopravným prostriedkom.Počas prepravy budú holuby napájané.
Členský príspevok je 50 Euro.
Cena za prepravu holubov bude upresnená podľa vyťaženosti vozidla.
Prípravný výbor.
Anton Valiga OZ Michalovce
Ing.Viliam Schlenc OZ Michalovce
Jozef Velán OZ Prešov
Ondrej Bernát OZ Košice
Vojtech Popík OZ Košice

GCS vzniká za účelom regulárneho pretekania,preto vy výbor vyhradzuje právo prijímať členov.

Záujemcovia o členstvo posielajte prihlášky na adresu:
Anton Valiga
ul.Nad Cirochou 2350/51
Snina
09601

Teším sa na spoluprácu s vami.

Anton Valiga
Predseda prípravného výboru.
Peter Turek (02.10.2021, 07:10)
Zámer veľmi dobrý,hlavne pre chovateĺov zabehnutých,ktorí sú doma,majú čas v týždni.Možnosť porovnania pre OZ,ktoré lietajú z PL-v priebehu niekoľkých dní dva závody teoreticky zo severu-severozápadu a západu.Iste to máte premyslené a čas ukáže,aj keď budú aj oponenti,ako to bolo pri bývalom GCS.Veľmi dôležité bude to,kade pôjde auto-zberové,nasadzovacie miesta.Ak bude potrebné pomerne ďaleko dochádzať,záujem bude automaticky nižší.Prajem úspech,ako všetkému čo zvyšuje hodnotu tohto športu.Pretože niektorí spolupracujeme tzv.cezhraničnou spoluprácou,chcel by som sa opýtať,či sa môžu stať členmi aj chovatelia z PL,ktorí bývajú v tesnej blízkosti hraníc?To iba teoreticky,pretože cezhraničná spolupráca v posledných dvoch rokoch,funguje tak,ako covidový vietor fúka.
Peter Baňacký (03.10.2021, 19:20)
Zámer dobrý, ale môj názor je to duplicitné s OZ s ktorých väčšina má problém dolietať celú sezónu. No a tí čo sú doma sú poväčšine dôchodcovia takže po zaplatení čp. 50€ už majú po sezóne - nechcem tým nikoho odrádzať ani urážať.
Pôvodný zámer GCS bol orientovaný na maratónske trate, preto by som skôr videl zameranie týmto smerom a to v spolupráci s MDKS, pretože sa z východu pomaly ale isto SDT a maratónske vytrácajú čo bolo v minulosti prioritou a sviatkom. Pozbierať holuby z východného regiónu dopraviť ich do najbližšieho Nstr. MDKS a výsledky by mohli byť spoločne a samostatné, samozrejme že chovatelia ktorý by malý záujem by boli členmi GCS aj s členským poplatkom 50€. Je to môj názor nikomu ho nevnucujem a držím palce aby sa vám váš zámer podarilo uskutočniť.

Letu zdar PB
Peter VAVREK (03.10.2021, 21:06)
p.Baňacký SDT vo vašom OZ prakticky sú každý rok v rámci KDTVR lebo to máte nad 800 km a vaši chovatelia v OZ napr.p.Lipták p.Kopas a aj iný chovateľia v OZ v minulosti aj p.Titko na týchto tratiach sa nestratili vôbec a záujem o o maratónske trate nad 900 km o tie nie je veľký záujem v rámci celého Slovenska a nie ešte na východe Slovenska a treba byť aj reálny a pozrieť sa na posledné roky koľko holubov sa nasadilo na tieto trate ktoré ste leteli letíme v regióne ,a k GCS už tu to raz bolo dopadlo to ako dopadlo ....na čom ....to ja nekomentujem neprináleží mi to ....teraz, ak by vznikol opätovne GCS štatút platí ale mali by platiť aj staré hriechy ktoré sú .....pýtam sa ....iniciátorov tejto súťaže .. už nebudú prekážať napr.Tatry SZ smer finančné náklady na preteky a iné faktory ...pre určitú skupinu chovateľov na východnom Slovensku .. zasa je tu myšlienka pravdepodobne niečo rozkuskovat a stoho niečo ťažiť pre jednotlivca ? alebo skupinu...? v posledných rokoch je problém dolietat pretekovu sezónu celkovo v OZ a venovať sa pretekom aj cez týždeň je dosť náročné a finančné detto ,ale je to dobrovoľne nik nikomu nič nebráni každý nech sa rozhodne ako chce ....a čo chce ,je len na škodu ,že určitá skupina si myslí, že niečo dokáže iné ...ale tá skupina nech si pozrie výsledky pár rokov dozadu v rámci regiónu a OZ aké výsledky dosiahli ak fungovali ako OZ alebo región
Peter Turek (04.10.2021, 04:51)
Preto píšeme o zámere a nie o hotovej veci.Vždy je to kombinácia záujmu,dostatočného počtu chovateľov na určitom priestore,časových a finančných možnostiach,tiež určitého počtu chovaných holubov,pri záujme lietať v OZ i GCS.Ak autori píšu,že je to v príprave,všetko bude závisieť od záujmu.A ten si určí každý sám,podľa finančných a časových možností.Nezahadzovať však myšlienku,aj je plná pravda so závodmi v posl.rokoch v OZ a záujmom o určité druhy tratí.Tu majú rovnaký problém aj poliaci,pri nepomerne inej početnosti čl.základne,tento problém na prvý pohľad nie je tak viditeľný.Ak chodíte do práce a tú nemáte ešte v mieste svojej lokality,závodenie s pošt.holubami bude problematické,ak ste na všetko sám.To je realita,ktorú mnohí poznajú.Preto sú pochopiteľné aj názory oponentov.
Július Krško (04.10.2021, 07:59)
Dobrý deň. Prvorade by sa chovatelia mali zamerať na zníženie počtu pretekov na 12 - 13 za sezónu. Nie je potrebné tu mať rezervné preteky pre niektorých vyvolených. Veľa ľudí si tu šilo kabát na svoju mieru a doplácajú na to menej solventný chovatelia. Ja si myslím, že za dve sezóny je čas si nalietať výsledky na MS aj na Olympiádu. Viem že sa tu budú do mňa chytať jednotlivci, ale nie je to len môj názor, ale názor celej našej ZO. Určite je viac ZO kde členská základňa má vekový priemer 60 až 65 rokov. A tu už sranda ide bokom.
Tibor Gornaľ (04.10.2021, 11:05)
Peter Vavrek, poprosím Ťa, konkretizuj o aké staré hriechy v GCS išlo.

Ďakujem.
Peter Baňacký (04.10.2021, 19:40)
p. Vavrek, ja viem čo sú SDT a keď ma pamäť neklame tak v nedávnej minulosti boli v PP zaradené aj preteky nad 900 km na ktoré sa každý chovateľ tešil včetne mňa od r. 2004 až po súčasnosť. Problém ja vidím v tom že preteky nabrali kozmické doletové rýchlosti a chovatelia v snahe presadiť sa postupne prechádzali na iný typ holubov a dlhotratovych holubov sa postupne zbavovaii česť výnimkám, ja som im zostal verný, na tom mám postavený celý chov, môžte sa prisť pozrieť do Trebišova rád vás uvítam (a môžte si aj vybrať až vám padnú do oka)
Problémy bývalého GCS ja nepoznám ani ich neriešim lebo tadiaľ cesta nevedie, mňa len oslovil zámer ako tu spomína Peter Turek tak som vyslovil svoj názor nič viac a reálny som až dosť posledné Nemecko tejto sezóny sme odleteli šiesti chovatelia OZ včetné mna.
Všetko dobre prajem.
Dalibor Duľa (04.10.2021, 20:15)
Hlásim holubicu s modrožltočerveným krúžkom GOLD-2021-2019482 neviem ho zadať do zaletených holubov.Nepatrí golden klubu?
Jozef Jakubcak (05.10.2021, 06:22)
Ahoj Dalibor len si ju podrz a chovaj mozno je to znamenie ... Neskor mozes lutovat a trieskat hlavu o mur co za poklad si mohol mat....

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené