Paragrafy treba obchádzať,

Július Vida (15.11.2021, 10:13)
nariadenia treba porušovať a podvody treba zakrývať.
To, čo sa dialo posledné dve sezony v ZO Kostolný Sek je hrubé porušovanie pretekového poriadku v priamom prenose. Je to precedens najhrubšieho zrna, ktorý doposiaľ nebol potrestaný. Hanba všetkím, ktorí mali konať.
Jozef Gallovic (15.11.2021, 14:20)
Dobry deň, pokiaľ som vykonával funkciu vycvikara ZO SB, bolo zistené, u jedného chovateľa, že používal duplicitné čipy na pretek. Keď som od neho žiadal spolu s jedným členom výboru ZOSB,aby ich vydal obidva ( 2 ks ) jeho odpoveď bola to je moje vlastníctvo. Doneste mi súdne rozhodnutie. Toho času už nepreteka v OZ SB.
Podľa môjho názoru chovateľ, ktory sa dopusti podvodu z roznych príčin a su dokazy preukázateľne, nemalo by byť zakotvené v disciplinárnom poriadku “ prekluzivna doba 2 roky “ , s tym ze po tejto dobe je to všetko zahladené a nič sa nestalo a chovateľa nieje možné disciplinárne potrestať. Táto lehota premlčania by v disciplinárnom poriadku mala byt zrušená.
Rudolf Čmarada (15.11.2021, 16:23)
Július neviem o čo ide,ani mi to neprináleží komentovať, ale položím takú všeobecnú otázku. Čo by sa tu dialo,keby sa lietalo o financie?
Ing. Rastislav Vincenty (15.11.2021, 20:04)
Pán Gallovic, a ktorý systém EKS to dovoľuje mať 2 čipy? Či stačí dat za holubom bodku a už je to iný holub? Škoda, že určitý členovia prezídia boli s menovaným chovateľom na červenom kláštore na pohostení a už to bolo ututlané nie?

Kľudne rozveďte túto debatu… možno sa dozvieme viac od zainteresovaných….
Jozef Jakubcak (16.11.2021, 12:17)
p.Ing.Vincenty podozreníam je vždy koniec ak sa nedokážu, ak sa chcete len na tom zabávať tak fajn.. skúsenosť v pod. pripade už s Vami mám... Tento prípad s p. Jendrichovským mi p. Gallovič osobne opisoval už na začiatku nebol správne riešený a v klube kedže išlo o predsedu ZO a OZ doplatil na to sám p.Gallovič.K tým jeho vyjadreniam o duplicite čipov...hovorí sa tomu klonovanie...V podobných obvineniach by sa to ale malo najprv dokázať.To ako si tolerujeme priestupky aj na úrovni zvazu sa nám vracia ako bumerang naše výsledky si možeme strčiť.. nikde vo svete nám nedoverujú a o naše holuby nie je takmer žiadny záujem.Ak si niekto myslí že, výsledky v testovacích staniciach hovoria o niečom inom, tak moj názor je že TS nie sú zrkadlo kvality úŕovne akú tu máme na Slovensku.Je to o jednotlivcoch či na to majú chovateľsky a samozrejme finančne, výhra je bonus.
Miroslav Vidhold (17.11.2021, 20:18)
Jozef,musím opraviť Tvoj názor na testovacie stanice a kvalitu našich holubov. Testovacie stanice na vysokej úrovni ako napr.Algarve Golden race a pod.sú jedinou cestou,kde sa môžeme svojou kvalitou ukázať v najsilnejšej svetovej konkurencii a urobiť "dieru" do holubárskeho sveta .Myslíš si snáď,že výsledky v jednotlivých OZ v rámci SK ,sú nejakou hodnotou napr.len pre mňa,keď vidím tú makkosť pri schvaľovaní MS a adekvátne výsledkov resp.doletov holubov pretekoch.Za moju chovatelskú kariéru si to môžem dovoliť povedať na plné ústa...nekúpil by som holuba "od majstrov" v tomto roku...Kontrolná činnosť je na veľmi nízkej úrovni...
Július Vida (17.11.2021, 21:20)
Priblížim poentu o čo vlastne ide. ZO Kostolný Sek patrí do OZ NR. V susednom OZ Šurany mali troch potrestaných chovateľov zákazom činnosti. V tejto ZO urobili to, že holuby tíchto chovateľov načipovali do svojich EKS a takto ich nasadzovali a tím si navyšovali počet vo výsledkoch. Podotýkam, že lietanie s holubami potrestaných chovateľov je zakázané. Takímto spôsobom si navýšili počet aj o 500 ks za sezonu. Paradoxné je to, že to vykonával tajomník OZ za pomoci člena KRK pri OZ celé dve sezony. Tí členovia, ktorí mali prví dodržovať PP. A čo je zlá vyzitka, že to nevadilo ani ostatním členom ZO.
Myslím si, že takomto rozsahu porušený PP na SK ešte nebol. Budem rád ak sa mýlim.

Pán Jakubčák v predošlom príspevku ste to napísal na 100 percent.
Jozef Jakubcak (18.11.2021, 08:08)
Miro ahoj , mozno si prehliadol poslednu vetu je to o "jednotlivcoch" u nas ich az tak vela nie je co maju na to financne aj holubarsky samozrejme musi byt na holubovi nieco ak sa presadi v tak silnej konkurencii a nema rodokmen Krugera, Ganusa ci Klaasa alebo nieco z Kittela ci z Best Kittela.... Tie vysledky slovenskych chovatelov su samozrejme dobre...ale tiez to nie je slovensku ale o chovateloch ktory sa tomu venuju uz roky.To aky mame kredit sa ale ukaze aj tam pri drazbach a to je to co ma tu vytaca aky sme lahostajny pri kauzach lepsi vyraz podvodoch vychcanych ludi v nasom sporte, pozdravujem ta.
Jozef Jakubcak (18.11.2021, 09:35)
p.Vida pred rokmi to bolo u mna tak ked nebol este tento program / vysledky sa zverejnovali na internete po nejakych kontrolach na zvaze / moj holub v kat B bol az do vystavy na 1. mieste a ja vtedy este mlady a stastny som prisiel na celostatnu vystavu a holub bol zrazu na 2. mieste rozbil som ten pohar na kusy holubica co predbehla toho mojho holuba vyhrala prave tymto sposobom co tu opisujete spojili sa vymyslene regiony navysil sa pocet holubov a je to...Prave preto si pozrite aktualne datum v tejto diskusii nasej pretekovej komisie ktora dala este 2 mesiace po skonceni sezony opravovat pocty nasadenych holubov v pretekoch aby sa ovplyvnili vysledky v MS DT...
Mozno si bude niekto mysliet ze nemam co robit tak tu vypisujem ale toto tento chaos robia ty isty ludia roky tvaria sa ako svaty za dedinou ale nic doslova nic sa nedeje viem o com v diskusii pise Miro volaju mi mnohy tolerovat tolko chyb v dokumentacii OZ a odklepnut to napomenutim je možné iba na Slovensku.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené