CESTA HOLUBOV DOMOV

Jozef Michalica (17.12.2021, 17:48)
Chcem vam predstaviť myšlienku ,,CESTA HOLUBOV DOMOV". Ak chceme vedieť, koĺko iných kŕdĺov stretnú, koĺko dravcov zaútočí. Či kopírujú diaĺnicu , rieku prípadne železnicu, je len jedno riešenie. ,, LETIEŤ S NIMI".
Toto je len myšlienka, plán. K jej realizácii je potrebné zozbierať dostatočné množstvo financií na pilota s lietadlom. A vedeli by sme lepšie zodpovedať na tieto , ale aj iné otázky týlajúce sa našich holubov. Ako je aj tá, prečo sa strácajú.
Ak by niekto mohol prispieť, prípadne by vedel zohnať sponzora nech da vedieť. Natočilo by sa samozrejme video, aby sa dal ich let preskumať dodatočne podrobnejšie.
Daniel Krajčík (17.12.2021, 19:08)
Pred cca rokom som videl film "Rozprestri krídla"



obsah filmu - z webu https://www.webnoviny.sk/dobrodruzny-rodinny-film-rozprestri-kridla-ocaruje-kina-ekologickym-posolstvom/
Preletieť ponad Severné more, aby zacránil vymierajúci vtáčí druh? V novom rodinnom filme, inšpirovanom skutočnou udalosťou, sa o to chlapec Thomas pokúsi. Vy môžete byť pri tom – práve teraz v slovenských kinách vo filme Rozprestri krídla!

Christian, vizionársky vedec, študuje voľne žijúce husi. Pre jeho syna Thomasa, dospievajúceho chlapca posadnutého videohrami, predstavuje myšlienka stráviť prázdniny s otcom v prírode nočnú moru. Otec a syn sa však predsa len zblížia vďaka bláznivému plánu na záchranu zanikajúceho vtáčieho druhu vďaka Christianovmu ultraľahkému lietadlu. Začína tak neuveriteľná a nebezpečná cesta, na ktorú sa nezabúda.
Na výprave za záchranou vymierajúcich tvorov sa dvojici postaví do cesty množstvo prekážok, počínajúc technickými problémami, pokračujúc políciou a prírodnými živlami. Režisér, spisovateľ a dobrodruh Nicolas Vanier hovorí, že chcel filmom zachytiť realitu doby, v ktorej žijeme a v ktorej sa mladá generácia, odrastená na digitálnych obrazovkách, začína zaujímať o ekologické problémy.

„Dospelí o týchto problémoch vedia už roky, no vlastne sa nič nezmenilo. Mladé generácie si uvedomujú, že viac nebudú môcť rátať so svetom, ktorý sme vyťažili a využili na maximum. Búria sa, aby sa veci pohli. Podľa mňa je to veľmi dôležité, pretože nepotrvá dlho a ekologická bomba, ktorá nás ohrozuje, vybuchne,“ hovorí Vanier, uznávaný tvorca úspešného rodinného filmu Bella a Sebastián, ale aj viacerých dokumentárnych snímok. Jeho nový titul Rozprestri krídla prináša do slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film.

... mozno inspiracia

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené