Trojkráľová aukcia mláďat - P. Tasáry

Daniel Krajčík (28.12.2021, 23:13)


Dávam do pozornosti aukciu mláďat dlhodobo najúspešnejšieho chovateľa na Slovensku v kategórii mladých holubov!
Pán Pavel Tasáry dokázal už niekoľkokrát stáť na pozícii majstra nielen oblastného združenia ale aj na pozícii Majstra Slovenska v kategórii mladých holubov.
Viacero jeho holubov sa už dostalo do TOP3 na národnej úrovni s postupom na vyššiu medzinárodnú výstavu.

Do aukcie pripravil výber z toho naj čo sedí na jeho holubníku. Špičkový materiál, ktorý drvil konkurenciu nielen jeho oblastného združenia. Nejedná sa iba o "papierovú kvalitu", certifikát kvality vystavili súrodenci ponúkaných mláďat!

Holuby najmä pôvodu Heremans nenechávajú nič dlžné svojmu pôvodu aj v slovenských podmienkach. Pozitívom je, že materiál, ktorý sa v predchádzajúcich rokoch dostal od p. Tasáryho na iné slovenské a české holubníky tiež buduje pozitívne meno. Holuby p. Tasáryho a ich odchovy už na desiatkach iných holubníkov zaleteli na pretekoch 1. ceny. Po vhodnom zakrížení pomáhajú aj u chovateľov, ktorí súťažia v kopcovitom teréne na severe Slovenska.

V časti REFERENCIE nájdete viacero príkladov spokojných chovateľov, ktorí dosiahli top výsledky s holubmi od p. Tasáryho.
Veľmi príjemným prekvapením sezóny 2020 a 2021 boli (okrem iných) výsledky:
- p. Miroslava Mareka z OS Beskydy, ktorý vyhral majstrovstvo OS najmä s holubmi od P. Tasáryho
- mimoriadne pozitívna informácia je aj nominácia orig. holuba z holubníka Pavla Tasáryho na olympiádu v kategórii mláďat tiež u p. Mareka
- nádherný úspech na medzinárodnej úrovni dosiahol Vladimír Žihlavník, keď jeho 1. eso mezinárodnej testovacej stanice v Španielsku bolo vychované z originála od P. Tasáryho
- J. Bodonský (OZ Košice) vychoval z holubov p. Tasáryho 1. eso ročiaka a 1. a 4. eso starých holubov!

Výsledky P. Tasáryho sú založené na kvalite importov, kde každý z holubov bol precízne vyberaný.
Už letmým pohľadom na chovnú voliéru u P. Tasáryho možno zistiť, že takmer z každého špičkového holuba línie vd. BULCK, LEO HEREMANS či D.v. DYCK sedí čosi veľmi blízke aj na holubníku v Cabaj-Čápore.
Aj nové importy holubov v.d. BULCK sa ukazujú veľmi pozitívne (napr. 1. eso OZ kat. F, top ceny na pretekoch aj v protivetre ... ) a ukazuje sa, že tieto nové holuby veľmi dobre zapadajú do pôvodnej kostry chovu P. Tasáryho.
Pre sezónu 2021 boli do chovu doplnené holuby línie "Pitbull", ktoré sa v západnej Európe ukazujú vo veľmi dobrom svetle.

Foto a rodokmene holubov i ďalšie info na webe: http://phaukcia.webnode.sk/
Ing. Alexander Hlavatý (31.12.2021, 11:30)
Neskutočná kvalita ponúkaných holubov. Škoda že mám preplnený chovný holubnik. Uvolnim par bielych holubov.
Daniel Krajčík (04.01.2022, 11:05)
Pán Hlavatý, staré holubárske porekadlo hovorí, že .... dobrých holubov nie je na holubníku nikdy dosť. :-) :-) :-)
Daniel Krajčík (05.01.2022, 21:26)
Už zajtra - 6.1.2022 - končí aukcia holubov línie v.d. BULCK, HEREANS, V. DIJCK, GEERINCKX p. Pavla Tasáryho.
V podstate všetko línie, ktoré sú výborné na krátke a stredné trate, mimoriadne dobré aj na preteky mláďat.
Do aukcie bol zaradený (pozícia 30) aj jeden holub vhodný na trate 700/800+km - potomok vnuka "Laureaat Barcelona".

P. Tasáry - majster Slovenska, víťaz mnohých pretekov a špičkové výsledky na pretekoch potvrdzujú, že sa jedná o kvalitné holuby preverené na pretekoch OZ Nitra ale i ďalších OZ (nielen na Slovensku!), kde sa im darí dosahovať špičkové umiestnenia. (Časť týchto umiestnení si možno preštudovať v časti "Referencie".)

Len podotýkam, že práve tieto línie patria momentálne k tým o ktoré je najväčší záujem aj v západnej Európe. V aukcii možno nájsť priameho potomka "zlatej páry" a aj potomkov súrodencov tohto páru, potomkov 1. esa OZ Nitra, atď..

Link na aukciu: http://phaukcia.webnode.sk/

Šťastnú ruku pri výbere!

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené