Zhodnotenie MDKS

Rudolf Čmarada (08.08.2022, 22:19)
Vážení priatelia a priaznivci maratónskych tratí. Výsledky sú dané, sezóna sa skončila, niektorí sú spokojní viac niektorí menej,ale o tomto je tento náš krásny koníček. Som veľmi rád, že tieto preteky začínajú byť oveľa zaujímavejšie pre viac a viac chovateľov, čo dokazuje aj záujem v tých lokalitách,z ktorých sa chovatelia týchto nádherných,ale veľmi ťažkých pretekov zúčastnili. Treba si uvedomiť, že tieto holuby leteli za 1 mesiac 3 krát cez 1000 km, čo niektoré holuby nedokážu ani na krátkych tratiach. Je pravda, že počasie nám prialo a preto aj výsledky niektorých jedincov sú famózne,ale o tom nabudúce.Teraz si dovolím zverejniť oficiálne výsledky o GM MDKS. Víťazom sa stal p.Malych Milan. 2 miesto tak isto ako vlani Štefánik___ Čmarada, 3 miesto Puček Dušan, 4 miesto Strelička Jaroslav 5 miesto Mikula Peter. Nabudúce aj tých najlepších z jednotlivých NS.Zatial aspoň toľko. Zostávam s pozdravom Čmarada Rudolf
Ján Bačík (09.08.2022, 07:43)
Dobrý deň, ja by som sa chcel poďakovať hlavne p. Čmaradovi za to, čo robí pre MDKS, ale aj ostatným, ktorí sa pričinili za dobrú organizáciu týchto náročných pretekov. Taktiež by som chcel poďakovať chovateľom z NS Bytča, že vydržali až do konca, čo sa prejavilo zlepšenými výsledkami. Ja len dúfam, že 3 x Brusel sa stane tradícia a nebudú sa vymýšľať iné trate.
Rudolf Čmarada (10.08.2022, 20:57)
Tak ako som sľúbil teraz výsledky NS, pretože aj tÿto si to zaslúžia,lebo aj súťaž v rámci NS má svoje čaro, keďže sa tu stretávajú chov.z viacerých OZ Slovenská. Začneme na severe. NS Rosina poradie prvých troch. Puček Dušan, Strelička Jaroslav, Mikula Peter. NS Bytča Bačik Ján , Uhliarik Anton,Gablik Cyril Mgr. NS V. Bierovce Malých Milan , Kováč Ladislav, Jánošík Ján st. NS. Sereď Štefánik--- Čmarada, Fiala Alexander a Tomáš, Madaj Ladislav.Nabuduce niečo o super špičkových holuboch tejto sezóny pretože si to určite zaslúžia.Zostavam s pozdravom Čmarada..
Rudolf Čmarada (14.08.2022, 19:53)
Skôr,ako tu zverejním vinikajuce výsledky našich holubov mi dovoľte vrátiť sa na začiatok. Písal som už o tom, že som už ani neveril, že dostaneme povolenie na štart holubov z Belgicka, no nakoniec to prišlo týždeň pred prvým pretekom. Píšem to preto, že páni západného sveta si asi myslia, že my sme nejaký druhoradý národ, keď nám to oznámili po 5 tých mesiacoch od žiadosti, ktorá tam bola zaslaná a samozrejme zaplatené aj určité poplatky.Čo sa týka samotných štartov je to asi takto.Belgicky zväz pridelí štartéra na ktorého dá kontakt a snom sa spojí náš človek, ktorý má na starosť štart holubov.Pÿtam sa, aká je to zodpovednosť, keď ešte v piatok večer je všetko dohodnuté a v sobotu sa štartér jednoducho nedostaví bez toho,aby sa aspoň ozval? Keby nebolo možné v takomto prípade použiť vinimku o štarte,potom by bolo všetko vynaložené úsilie, ale aj nemalé finančné prostriedky použité na prepravu zbytočné a to už nehovorím o absolútnom znechutení väčšiny chovateľov,pre ktorých sú tieto preteky tým najväčším sviatkom celej sezóny.Ano vážení páni toto sa nám stalo na všetkých 3 Bruseloch.Prečo to píšem? No preto, aby si ti, ktorí tak obdivujú západný svet dali konečne tie ružové okuliare dolu a videli, aká je skutočná realita.Mozno som sa nechal trochu uniesť,ale takto to ja vidím a cítim. Zostávam s pozdravom Čmarada.
Rudolf Čmarada (17.08.2022, 18:16)
Zverejňujem 7 najúspešnejších holubov, ktorí v priebehu 1 mesiaca odleteli 3 trate nad 1000 km a dokázali sa aj umiestniť. Pre pár jedincov aj toto nestačí a to len preto, že nemajú krúžky s označením NL alebo B. Ja osobne som presvedčený, že pre väčšinu chov.su to obdivuhodné výsledky. Takto to teda dopadlo: Kováč Ladislav,č holuba 17--55 M --2905, Madaj Ladislav č holuba. 18--55 M --1182, Malých Milan č holuba 19--55 M --2727, Navrátil František č holuba 17--55 M--1800, Mikula č holuba 17--55 M--1959, Strelička Jaroslav č holuba 19--55 M--1060. Kulišek č holuba 16--03401--203. Samozrejme že obdiv a uznanie patrí všetkým ktorí tieto extrémne preteky zvládli. Zostávam s pozdravom Čmarada Rudolf.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené