Ľudovít Görözdös - medailón chovateľa

Daniel Krajčík (16.08.2022, 16:27)
Ľudovít Görözdös - pravdepodobne najstarší reprezentant Slovenska na olympiáde v Oradea 2022. Svojho holuba si bol na olympiáde aj osobne pozrieť!

Krátke video bolo natočené cestou z olympiády po odovzdaní holuba majiteľovi vo Veľkom Mederi.
Dlhoročný chovateľ, ktorý by svojou vnútornou motiváciou a odhodlaním mohol súťažiť aj s o jednu či dve generácie mladšími chovateľmi ... veď posúďte sami.



Barbirik Igor (16.08.2022, 17:37)
Paráda krásna reportáž
Viliam Barčin Team (17.08.2022, 08:12)
Vyborne video Dano! Pred viac ako 20-mi rokmi sme sa u neho zastavili cestou domov z drazby Jefa Vanwinkela a musim povedat ze sa u neho vela nezmenilo - pribudlo vela poharov, mierne zostarol ale inak je to podobne. Zelam mu este vela zdravia a uspechov.
Socha Libor (17.08.2022, 09:40)
Lajko gratulujem.
Ján Skaličan (17.08.2022, 15:08)
Prajem pánovi Görözdosovi veľa zdravia a úspechov v ďalších pretekárskych sezónach. Tomuto sa hovorí pán chovateľ.
Jozef Korec ml. (18.08.2022, 07:51)
Podľa tohto videa nech sa slabší a mladší chovatelia zamyslia čo robia resp. nerobia, aby dosiahli úspech. Klobúk dole.
Peter Turek (18.08.2022, 07:55)
Veľmi pekná reportáž,mnoho poučného,vedená veĺmi zrozumiteĺným - krajčíkovským štýlom.Usporiadanosť,zanietenosť a podstatná vec - životná energia v súlade so športovo chovateľským zámerom.Ďalší bonus poštového holubárstva.
Stanislav Matuška (19.08.2022, 15:53)
Pěkná reportáž, která podtrhla úspěch nestárnoucího chovatele. Jak bylo napsáno výše, jeho elán, jeho péči a styl práce s holuby by měli studovat o mnoho mladší chovatelé. Místnost s poháry, kterou lze na videu vidět, velmi dobře znám. Poslední dva, tři roky se zde s manželkou zastavujeme. Při dlouhých holubářských debatách tady čas vždy velmi rychle ubíhá. Ale přespáváme zde, takže s tím nemáme žádný problém. Udivuje mne Ĺudovítova vitalita. V rukou jsem držel mnoho jeho holubů a vždy šlo o vynikající jedince. Jeho holubník je vždy čistý, nikdy tomu není jinak. Nelze ho nachytat "na hruškách", jak se říká. Ráno, při snídani, se v určitou hodinu pan Ĺudovít zvedne a se slovy : " Teraz je čas na kŕmenie holubov," nás na chvilku opustí, protože holubi jsou zde číslem 1.

Ale nejde o poslední dva, tři roky. S tímto vynikajícím chovatelem jsem se pravidelně setkával od ranných devadesátých let. Tehdy jsem odtud často vozil čerstvou zeleninu, ale vždy s patřičným holubářským komentářem. Setkávání na výstavách byla samozřejmostí.
Ĺudovít, gratuluji ti k dalšímu olympijskému úspěchu a těším se, až se koncem roku zase uvidíme !!!

Standa Matuška


Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené