Live kluby

Dalibor Duľa (26.08.2022, 21:54)
Dobrý večer,
keď na začiatku sezóny 2022 mi volali členovia OZ Michalovce,že niektorí členovia skončili a nezaplatili členské do SZCHPH(základná povinnosť každého člena),tak mi ich bolo ľúto,že ich bude málo.
Po čase som ale zistil, že títo chovatelia ktorí nezaplatili členské majú na stránke Mypigeons výsledky ako "Zemplín",tak som sa čudoval ako to je vôbec možné ?Overil som si to u sekretára SZCHPH a on mi odpovedal,že túto možnosť im zriadil p.Konečný D.
Zrejme pánom z prezídia nevadí ,že za stránku Mypigeons platia 4 800 eur ročne a prezentujú sa tam nečlenovia SZCHPH,tak pre istotu celú sezónu starých holubov sa k tomu problému nevyjadrili.
Neskôr som tam zbadal ďalší klub ZO Sp.Vlachy, ktoré si povedali že nebudú lietať s OZ SNV a robia si preteky a výsledky na Mypigeons,taktiež sú medzi nimi nečlenovia SZCHPH.
Teraz sa tam objavila ZO Levoča, ktorá je v OZ SPIŠ a znova im bola vytvorená možnosť výsledkov a prezentovanie na web stránke ktorú platí SZCHPH(to znamená že ju platia všetci riadny členovia).Pre objasnenie ZO LE má aspoň zaplatené poplatky na SZCHPH,ale je neprípustné aby si niektorá ZO-čka, zmyslela že nebudeme lietať v OZ ,tak bude prezentovaná na LIVE KLUBE.
Počínanie p D.Konečného je neprípustné,pretože,im na požiadanie svojvoľne zriaďuje možnosť prezentovať sa .Chápem že bude namietať ,že niektorí majú zaplatené Benzing live a preto to robí(ZO LEVOČA 2-3chovatelia) ale prečo prezentuje ostatných a posilňuje deštrukcie v OZ-tkách a svojím konaním podporuje nekalé praktiky. Tieto počínania LIVE KLUBOV nemajú nič spoločné s riadnym pretekovým poriadkom(Kontrolná činnosť žiadna,dokonca jeden chovateľ sa vyjadril, že to mu vyhovuje nemusí nasadzovať v nasadz.stredisku,nasadí doma a auto príde a odvezie na takzvaný pretek).....to je výsmech SZCHP a celému prezídiu,ktorého členovia sedia na konári a hovoria ako mi je dobre.
Vyzývam kompetentných členov prezídia,aby konečne zastavili tieto anarchistické počínanie týchto akože klubov!!!!
Dúfám, že sa prebudíte a konečne začnete riešiť problémy tak ako sú a nie iba prezentovať, aké máme super stanovy a poriadok.Bohužiaľ, tie "super stanovy" sú iba na tých ktorí nie sú kamaráti a takzvaný naši ľudia si robia čo chcú.
Predpokladám, že takéto konania dovedú náš šport do záhuby a nebude potrebný ani SZCHPH ,každý bude si robiť čo chce.
Proste DEMOKRACIA po svojom!!!!!
s pozdravom LETU ZDAR
Dušan Konečný (27.08.2022, 01:34)
Bolo spomenuté moje meno, preto zareagujem.

MyPigeons je platforma pre chovateľov poštových holubov, ktorá je dostupná v 62 krajinách celého sveta. Neplatí ju SZCHPH, financuje ju značka BENZING. V každej krajine, kde je MyPigeons dostupné, ponúkame možnosť chovateľom združovať sa v tzv. "Live clubs". Primárne sú určené pre majiteľov BENZING Live, no vďaka vlastnostiam MyPigeons združovať údaje zo všetkých EKS ju dokážeme ponúknuť aj chovateľom s EKS od konkurencie a samozrejme dúfame, že ich to motivuje k prechodu k nášmu systému, ktorý s MyPigeons veľmi dobre spolupracuje. O tom sa presvedčilo už takmer 200 aktívnych používateľov systému Live v SR aj ČR. K tomuto len spomeniem, že v žiadnej z krajín, kde túto možnosť ponúkame neevidujeme sťažnosti na "rozklad organizačných štruktúr" kvôli tomu, že chovatelia môžu pretekať v Live kluboch.

Zmluva so SZCHPH nepredurčuje SZCHPH na exkluzívne využitie slovenskej inštancie MyPigeons. SZCHPH si platí za vopred dohodnuté služby, tieto služby prostredníctvom platformy MyPigeons BENZING zabezpečuje. Pri podpise zmluvy sme SZCHPH žiadali, aby dohodnutá suma nebola zverejnená, pretože je v prepočte na počet chovateľov nižšia, ako ponúkame v iných krajinách. Neviem teda, ako si sa k nej dostal a akým právom ju zverejňuješ. Napíšem k nej snáď len to, že vzhľadom na počet aktívnych členov to vychádza okolo 1.50 EUR na chovateľa za rok a verím, že pridaná hodnota, ktorú chovatelia z MyPigeons dostávajú vysoko prevyšuje túto sumu. Len pre porovnanie - vo Švédsku je to na chovateľa takmer desaťnásobok a tamojší chovatelia aj predstavitelia Zväzu sú nadšení tým, čo tam platforma MyPigeons priniesla oproti poslednému riešeniu pre výsledky.

V ZO Levoča aktuálne evidujeme 5 aktívnych systémov BENZING Live a ďalších 5 chovateľov sa o náš systém aktívne zaujíma. Celkovo však tejto poznámke a logike ako takej nerozumiem. Ak by všetci vlastnili BENZING Live a následne sa rozhodli pretekať mimo OZ Spiš, bolo by to v poriadku? Máme ich teda prinútiť zmeniť EKS, aby si bol spokojný? Alebo ak by si napríklad všetci kúpili konkurenčný systém a rozhodli sa pretekať mimo OZ Spiš a svoje výsledky zverejňovali na portáli konkurencie, bolo by to vtedy v poriadku? Vyriešilo by to aktuálny problém OZ Spiš?

Ohľadom SZCHPH a MyPigeons: registrujeme požiadavku na odstránenie Live klubov zo strany SZCHPH. Tejto požiadavke nevieme vyhovieť, pretože nemáme k dispozícii inú platformu pre našich aktuálnych alebo potencionálnych zákazníkov. Sme v konkurenčnom prostredí, kde si chovatelia vedia vybrať iný EKS a riešiť zaznamenávanie doletov v konkurenčnom systéme a nie je pre nás v poriadku, ak nemôžeme našim zákazníkom (terajším, či budúcim) poskytovať služby. Zároveň nemáme akúkoľvek motiváciu súťažiť, či konkurovať SZCHPH alebo akýmkoľvek spôsobom motivovať členov, aby SZCHPH opustili, práve naopak. Sme otvorení ďalšej diskusii so zástupcami SZCHPH ohľadom tejto témy a verím, že nájdeme riešenie, ktoré bude schodné pre obe strany.

Live kluby sú od národných súťaží a kategórií FCI úplne separované. Výsledky sú tam len pre interné potreby členov. Aktuálne pracujeme na ďalších funkciách, ako napríklad nastaviť si preteky ako súkromné - dostupné iba pre členov, či spájanie spoločných Live tréningov do spoločných výsledkov a ďalšie zujímavé nápady. Je tu pre nás veľký priestor prinášať chovateľom hodnotu za ich peniaze.

Na koniec napíšem, že ma mrzí situácia na východe Slovenska. Poznám tam veľa skvelých chovateľov a je smutné vidieť, ako sa tam organizačné štruktúry trieštia. Ale BENZING, ani MyPigeons za to nemôže. Som presvedčený, že aktuálna situácia je len symptóm neriešených problémov, ktoré treba identifikovať a adresne riešiť.
Miloš Boron (27.08.2022, 06:12)
Môj názor pod vlajkou Slovenska by malo byt rozkliknutie na SZCHPH a Live cklub a bolo by po probléme.
Ing. Rastislav Vincenty (27.08.2022, 08:10)
Dobrý deň pán Konečný, súhlasím určite s Daliborom a vysvetlím prečo. Určite ste šikovný človek tomu určite neoponujeme ale je neprípustne aby nečlenovia SZCHPH, ktorí ani nezaplateli členské sa prezentovali na portáli ktorý platí SZCHPH. Nepoznáte asi mentalitu chovateľov poštových holubov, ale keď im dáte prst zoberú si celú ruku. Na začiatku tam bol iba klub Zemplín, teraz je ich už 3. A keď to SZCHPH Resp. Vy nezastavite tak ich bude pribúdať. Chápem že týmto sa snažíte prilákať kúpu systému Benzing LIVE, to je v poriadku… lebo aj ja podnikám takze toto Vám neberiem ale v tichosti rozbíjate oblasti. To som si istý. Ale v týchto LIVE kluboch sa združujú aj chovatelia ktory nemajú Eks Benzing. A oni sú tam prečo?

Ako člen Valného Zhromaždenia s týmto Vašim postupom nesúhlasím a budeme to určite rozoberať na ďalšom stretnutí členov. Nie je možné aby to išlo týmto smerom, veď my tu máme stanovy a pretekový poriadok ktorý toto svojvoľne združovanie vôbec nepovoľuje.

Samozrejme ak chcú títo chovatelia pôsobiť mimo SZCHPH, tak nech sa páči, ale nie na stránke SZCHPH, a to je jedno aký systém používajú. Treba ak chcete pre nich vymyslieť LIVE kluby ale mimo portálu, ktory financuje SZCHPH. A ta suma 4800 eur je pre členov, ktory figurujú v SZCHPH verejne dostupná, nakoľko dostávame správu ako členovia Valného zhromaždenia.

Verím že možno budete pozvaný ako zástupca firmy Benzing na ďalšie Valné Zhromaždenie alebo na prezídium a bude sa táto situácia riešiť, lebo toto privádza zasa len kľučkovanie a zlo, ktorého je v našom športe neúrekom.

Ďakujem za porozumenie
Dalibor Duľa (27.08.2022, 08:24)
Bol som na Olympiáde v Rumunsku a čudoval som sa nízkej účasti domácich až kým som sa nestretol s mojím známym ktorý preteká s PH.Po debate o nízkej účasti mi vysvetlil že v Rumunsku sú dve federácie a tá ktorá sa nezúčastňuje Olympiády tieto podujatia ignoruje,vtedy som pochopil prečo ťa účasť je úbohá,pri našom členstve v SZCHP kde je maximálne 2500 lietajúcich členov a cca 2000 čiernych duši, pretože máme povinnosť mať 80 členov a lietajúcich 50 členov,musia menšie OZ platiť aj tie čierne duše, odkedy tu vznikajú live kluby to čoskoro bude aj u nás na SK pretože, nebudú OZ zbytočne platiť chovateľov ktorých reálne nemajú.Čo sa týka p.Konecneho chápem ho že chce predávať veď to je biznis...len pomiešal hrušky z jablkami nech robí live kluby ale len pre členov ktorí vlastnia Benzíny a nie že ich tam vypočtar musí fyzicky nahodiť,to nemá nič spoločné s live prenosom,ak sa stane v buducnosti že OZ nebudú mať počet členov tak zaniknú a budú lietať live kluboch bude to na škodu všetkých.
Ján Palguta (27.08.2022, 09:58)
Najsamprv je potrebné urobiť poriadok v OZ, aby sa netvorili live kluby, čiže upratať to od podlahy, ako sa hovorí
Dušan Konečný (29.08.2022, 13:22)
Miloš - niečo podobné sme v minulosti skúšali v USA, kde sú 2 federácie. Vytvorilo to viac problémov, ako vyriešilo. Preto 1 krajina = 1 databáza = 1 stránka so zoznamom organizácií. Inak to v dohľadnej budúcnosti robiť neplánujeme.

p. Vincenty: neviem, či ste čítali môj príspevok. SZCHPH si neplatí svoj exkluzívny portál pre výsledky. Také niečo BENZING neponúka a podľa mojich informácií ani neplánuje. Skutočné náklady na prevádzku MyPigeons sú podľa môjho odhadu niekde okolo 90 - 150 tisíc ročne. Len ja ročne fakturujem za vývoj 1900 hodín, takmer všetko na MyPigeons a so mnou robia na projekte ďalší dvaja kolegovia v AT, tí robia aj na iných projektoch. Celý kolos serverov, škálovateľné aplikačné kontajnery, databázový cluster, pridružené služby ako mapy Google, notifikácie, emaily, systémové logy, zálohy... Tie sumy sú také, že sa z nich vie zakrútiť hlava. Verte mi.

Ohľadom zverejnenia sumy - ja som vždy za maximálnu transparenciu a súhlasím, aby každý chovateľ vedel, koľko platí za riešenie pre výsledky. Pri podpise však bolo dohodnuté, že suma nebude zverejnená, preto je to neseriózne. Aj naši južní susedia platia za MyPigeons viac...

Tí, kto naozaj platia celú prevádzku a vývoj sú majitelia systémov BENZING na celom svete vrátane Slovenska a to nákupom čipov, systémov, antén, príslušenstva a služieb ako online rodokmene alebo vyhodnotenie z domu. Ročný obrat od chovateľov na Slovensku viac ako 12 násobne prevyšuje poplatok od SZCHPH a Vy chcete, aby sme im hádzali polená pod nohy?

Ak je však táto situácia pre Vás neprijateľná tu sú moje rady:

1/ Ak chcete niekoho pozvať na stretnutie, odporúčam Attilu Petho. Je to moj priamy nadriadený v oblasti predaja, je priamo zodpovedný za náš trh aj za SZCHPH ako zákazníka a veci rieši s obchodným riaditeľom aj priamo s majiteľom BENZING. Hovorí anglicky, nemecky a maďarsky, žije blízko Budapešti a určite nebude mať probém prísť, ak mu to dáte vedieť vopred. Kontakt majú na sekretariáte. Ja by som Vám bol zbytočný - nemám exekutívne právomoci a zároveň som v konflikte záujmov. Mňa sa budú pýtať len na technické možnosti. Tie sú v ďalšom bode

2/ Čo vieme technicky zabezpečiť a čo by podľa mňa mohlo prejsť:

- v live kluboch vieme vypnúť príjem dát z iných systémov ako BENZING vrátane ručného nahadzovania doletov. Ak Vám prekáža, že sú tam aj členovia s inými systémami, možno to bude pre Vás riešením.
- Live kluby v zozname vieme zobrazovať len ich členom po prihlásení na ich účet a skryť ich pred ostatnými

3/ Nevmanévrujte sa prosím do situácie "my alebo oni". Na jednej strane je pre BENZING skvelé, že SZCHPH používa MyPigeons pre výsledky. Priamo to podporuje predaj systémov a pre mňa ako hlavného programátora aj chovateľa je to výhoda, pretože tu dostávam priamu spätnú väzbu na dátach , ktoré poznám a významne mi to uľahčuje prácu .

Ale fakt je, že predaje stabilne rastú aj v krajinách bez MyPigeons ako programu pre výsledky, kde live dolety len posielame ďalej, keď je kam (RO, BE, NL, DE) ale aj keď neposielame (dobrý príklad je ČR). A aj keď posledné dva roky robím pre BENZING rekordné obraty, myslím, že z ich celkových som stále pod 1% a neviem, či je tu potenciál na ďalší významný rast, keďže trend je, aký je.

Preto sa obávam, že keď to dáte "na Sulíka", nevyjdete z toho spokojní Vy, ani ja, ani tisíce chovateľov, ktorým verím, že MyPigeons vyhovuje. Ospravedlňujem sa za prirovnanie z politického prostredia.

Držím Vám palce, aby ste našli riešenie, ktorá Vám bude vyhovovať a najmä aby sa Vám podarilo udržať si členov a zabezpečovať pretekovú činnosť aj naďalej. Ja bude naďalej slúžiť mojim zákazníkom najlepšie ako viem.
Dalibor Duľa (29.08.2022, 13:23)
Citujem p.Konečného -skopírované z jeho príspevku:

1)Celkovo však tejto poznámke a logike ako takej nerozumiem. Ak by všetci vlastnili BENZING Live a následne sa rozhodli pretekať mimo OZ Spiš, bolo by to v poriadku? Máme ich teda prinútiť zmeniť EKS, aby si bol spokojný? Alebo ak by si napríklad všetci kúpili konkurenčný systém a rozhodli sa pretekať mimo OZ Spiš a svoje výsledky zverejňovali na portáli konkurencie, bolo by to vtedy v poriadku? Vyriešilo by to aktuálny problém OZ Spiš?
2)Zároveň nemáme akúkoľvek motiváciu súťažiť, či konkurovať SZCHPH alebo akýmkoľvek spôsobom motivovať členov, aby SZCHPH opustili, práve naopak. Sme otvorení ďalšej diskusii so zástupcami SZCHPH ohľadom tejto témy a verím, že nájdeme riešenie, ktoré bude schodné pre obe strany.
3)Výsledky sú tam len pre interné potreby členov. Aktuálne pracujeme na ďalších funkciách, ako napríklad nastaviť si preteky ako súkromné - dostupné iba pre členov, či spájanie spoločných Live tréningov do spoločných výsledkov a ďalšie zujímavé nápady.

Moja odpoveď je jednoduchá:
1)ak by Benzing usporiadal preteky pre majiteľov Benzing live,nemal by som si s tým problém nakoľko,by to malo nejaký štatút a vyhodnotenie pre chovateľov(možno by to bolo aj lákavé a zakúpili by si tento systém viacerí)
2)keď som si prezrel kluby ktoré využívajú benzing live ,tak som zistil že sú to chovatelia ktorí vo svojich OZ-tkách vytvárali nie veľmi dobrú atmosféru,skôr naopak
3)ak by si vytvoril live klub pre časť chovateľov(cca 30 -40%) v tvojej OZ ako je to napr.v OZ MI,alebo OZ SPIŠ nebol by si určite obľúbený vo svojej OZ
4)svojím konaním poškodzuješ menšie OZ (ekonomicky a chovateľsky),nakoľko vytváraš priestor pre špekulantov,zatiaľ mi to vychádza asi takto-(Live klub -šp......nt klub)
5)dávam návrh členom prezídia aby schválil live kluby a chovatelia sa tam môžu registrovať a pretekať ,ale iba pre majiteľom EKS Benzing s live prenosom,zároveň im zakázať lietať v OZ -tkách pod hlavičkou SZCHPH,tým by sa vyriešila otázka špekulácie a rozpady OZ.
6) a keď píšeš že Ti to je ľúto že sú problémy na východe Slovenska,tak touto vetou len zahmlievaš svoj biznis a vôbec nehľadíš na OZ krorích sa to týka
7)Prezrel som si výsledky všetkých OZ na Slovensku a zistil som, že niektoré OZ vôbec nesplnili počet nasadených 50 chovateľov na pretek a väčšia časť splnila okolo 50-60 chovateľov,málo je ktorí sa môžu chváliť že maju 90 a viac.
8)pevne verím že aj tento počet chovateľov je alarmujúci a členovia prezídia si to zoberú k srdcu a rozhodnú v prospech OZ a SZCHPH,alebo pred týmto problémom zatvoria oči a zamecú ho pod koberec a ponechajú sa rozpadavať menšie OZ ,potom si budeme klamať a pripisovať čierne duše naďalej ako to už dnes poniektoré OZ robia.
s pozdravom letu zdar š.......ti -LIVE KLUBY
Ing. Rastislav Vincenty (29.08.2022, 14:50)
Pán Konečný, asi sme sa nepochopili ….. preto som oslovil Vás, pretože podľa informácií vy im vytvárate tie LIVE kluby. Avšak nie sú tam iba členovia systémov Benzing a naše stanovy nepovoľujú LIVE kluby… dnes je to LIVE klub od systému Benzing, o rok vytvorí Top pigeon systém derby klub a potom Bricon vytvorí Platinum klub.

Ja nie som proti chovateľom, ktorí vlastnia systém Benzing ale som nie len za prava chovateľov ale aj nejakú zodpovednosť v rámci OZ. My ako lietajúci členovia pod hlavičkou SZCHPH sa musíme riadiť pretekovým poriadkom a stanovami. Títo chovatelia v LIVE kluboch nie…. 5 lietajúcich členov v nasadzovacom stredisku, poplatky za sprievodcu, štartéra… a plno iných povinnosti vyplývajúcich z pretekového poriadku. To všetko členom združujúcim sa v LIVE kluboch odpadá… a to je cesta do záhuby.

Stanovy napríklad poznajú štatút športový klub… tak nech sa páči, títo členovia ak nechcú lietať v rámci oblasti môžu sa združovať v rámci športových klubov po odsúhlasení prezídia. Ale pojem LIVE klub zatiaľ nie je známy v SZCHPH. A vidíme že ich pribúda tak len asi vy ich im tam vytvárate na doméne či?

Ak dáte návrh za OZ Bratislava, lebo ste ich členom na tvorbu LIVE klubov, kde sa budú združovať členovia Benzing LIVE systémov a odsúhlasí to zjazd nemám s tým žiaden problém ale vytvárať niečo bez súhlasu zjazdu a zavadzať nové pojmy a kluby… nie je celkom fér voči nám ostatným.
Dušan Konečný (29.08.2022, 14:53)
Len pre zaujímavosť:

Live kluby po krajinách:
USA - 54
RO - 38
DE - 27
JAR - 18
GB - 8
AU - 7
NL - 7
CZ - 5
PL - 4
IT - 4
SK - 3
AT - 2
HR - 2

Nikde sa nám nesťažujú, že im Live kluby rozbíjajú oblasti. Vo všetkých krajinách MyPigeons funguje rovnako, majú tam možnosť byť všetci chovatelia nezávisle od systému, členstva atď...

Sú naozaj Live kluby Vašim probémom, alebo len nechcete hľadať ten skutočný?
Dalibor Duľa (29.08.2022, 15:45)
Beriem ťa za slovo a urob to čo si tu napísal a bude pokoj.citujem tvoj odkaz:
Čo vieme technicky zabezpečiť a čo by podľa mňa mohlo prejsť:

- v live kluboch vieme vypnúť príjem dát z iných systémov ako BENZING vrátane ručného nahadzovania doletov. Ak Vám prekáža, že sú tam aj členovia s inými systémami, možno to bude pre Vás riešením.
- Live kluby v zozname vieme zobrazovať len ich členom po prihlásení na ich účet a skryť ich pred ostatnými
Dúfam že dodrziš slovo, aspoň uvidíme či to myslíš úprimnej a ihneď to tak nastavia ako píšeš
Jan Vasil (29.08.2022, 17:53)
par ročkov dozadu testovačka pan dula čo to bolo
František Dohňanský (29.08.2022, 19:25)
Pán Duľa si rieši problémy vo svojej OZ a to je ten hlavný problém. Kluby im odchádzajú a preto sa hľadá ten kto to zavinil. Mal by sa pozrieť do zrkadla a je po probléme.
Dalibor Duľa (29.08.2022, 19:35)
p.Konečný dobre že si zverejnil koľko Live klubov je vo svete,tak ako píšeš v USA,RO,DE,JAR a podobné veľké krajiny ktoré združujú veľké množstvo chovateľov sa určite nesťažujú,ak im vznikne nejaký live klub,nakoľko oni majú úplne iný systém pretekania,snáď o tom vieš , ale prečo to není v krajinách ktoré plnia Olymp.podmienky,Veľké NP a rôzne súťaže na Národnej urovni, pretože rešpektujú Národné zväzy a tých pár jedincov napr.v NL alebo PL,ani nepociťujú že letia v nejakých live kluboch,ale my sme na SK a tu je bohužiaľ chovateľov málo, to je celý problém toho čo sa deje.
Počkám si na prvý pretek v live kluboch a som zvedavý či dodržíš slovo ako si to popísal vo svojom príspevku a vypneš ostatných,potom budem Tvoju aktivitu v prospech majiteľov EKS Benzing live chápať ,že to robíš pre svojich zákazníkov,(klobúk dole)ale ak to nespravíš,tak to je len špekulácia ako som to popísal v predošlom príspevku.
Dalibor Duľa (29.08.2022, 19:39)
Ferko ,ak chce niekto odísť tak odíde aj tak,ja píšem o úplne niečom inom,zrejme si to nepochopil,ale prajem Ti všetko dobré a pozriem sa do zrkadla.
Dušan Konečný (29.08.2022, 19:44)
Dalibor, treba čítať s porozumením. To čo som písal, boli moje tipy pre SZCHPH pri rokovaní so zástupcom BENZING o možných zmenách. p. Vincenty totiž písal, že majú záujem o stretnutie pri najbližšom zasadnutí prezídia alebo VZ.

Ja nič meniť nebudem, pokiaľ nedostanem pokyn od nášho manažmentu.
Slavomír Labanc (29.08.2022, 19:51)
....tak ich vypneme pán Duľa a čo tým dosiahneme?!
Tí starý dedkovia so starými mechanickými hodinami prestanú chovať holuby úplne!
...klobúk dole...fakt riešenie!
...problém je pritom niekde úplne inde!
Rudolf Čmarada (29.08.2022, 19:52)
Nechcel som vstupovať do tejto debaty, ale na správnu pripomienku p.Vasila a neustále útoky na p. Konečného mi nedá,aby som nezareagoval. Pán Dula Vy si asi myslíte, že ľudia už zabudli na Váš kúsok, čo ste predviedli vo vašej TS. Neviem o čo Vám ide, pretože ako mi je známe, ste predsedom OZ Spiš a Vy by ste mali v prvom rade robiť pre všetkých členov OZ, aby mali čo najobjektívnejšie podmienky a potom by ste nemuseli riešiť existenciu vášho OZ.Stači len tak málo a to je urobiť niečo aj pre druhých nie len pre seba.
Dalibor Duľa (29.08.2022, 19:58)
A sme tam kde sme chceli byť namiesto nejakých riešení iba .......bla ako vždy
Slavomír Labanc (29.08.2022, 20:13)
Násilným zrušením LIVE KLUBOV nezachránite ani jednú OZ!
Znížite tak akurát počet chovateľov poštových holubov!
Štatutári OZ musia robiť všetko preto aby udržali a získali dôveru chovateľov
a nie ukazovať aroganciu a moc
Rudolf Čmarada (29.08.2022, 20:19)
Pán Dula riešenie je jednoduché tak ako som Vám ho napísal a máte Váš problém vyriešený a stačí ozaj tak málo.
Miroslav Pohorelec (29.08.2022, 20:34)
Pán Konečný, keď človek číta niektoré príspevky, len žasne, čo niektorí dokážu vypotiť.
Držím Vám paľce, nenechajte sa znechutiť a dotlačiť do absurdít, robíte to výborne.

Pán Vincenty, vy člen Valného zhromaždenia a podnikateľ, by ste mohol vedieť, že f.BENZING nie je majetkom SZCHPH. Zväz si len objednáva - kupuje výkony, ak chcete tovar, za ktorý zaplatí oproti iným minimálnu cenu.
Na valnom zhromaždení by ste sa naozaj mali zaoberať rozpadom členskej základne. Ale asi podľa vás, by bolo potrebné zaviesť previerky členov ako v sedemdesiatich rokoch robili komunisti a tak aj dopadnete.
Ak sa nespamätáte, dopadneme ešte horšie ako v Rumunsku.


Miloš Boron (30.08.2022, 04:47)
Dušan ja som to bral ,ako stranku a podstranku. V tomto obore som len domáci kutil a netuším ako to funguje. Pán Čmarada vidim, že nemáte prehľad. Vyhoveli sme im 4 pretekoch zo 6 podľa toho čo chcú letieť . Kde nieje vôľa tam nieje nádej.
Ing. Rastislav Vincenty (30.08.2022, 11:21)
Pán Pohorelec vidím, že nemáte prehľad o rozpadajúcich sa OZ na Slovensku a tiež členskej základni. Je ich 19...prosím pozrite sa kde koľko nasadzuje chovateľov. Pozerám, že lietate v OZ Brezne...a Vašom pričlenení sa do OZ Brezno by som trošku polemizoval, nakoľko na Valnom som bol za vznik OZ Žiar nad Hronom..., škoda, že sa to nezrealizovalo, boli vtedy páky ako na to ako vytvoriť OZ Žiar nad Hrnom, ale potom by už asi zaniklo OZ Brezno....


A keď dovolíme vytvárať nejaké live kluby...a teraz je to nepodstatné či je to live klub alebo iný klub...tých 19 OZ sa roztriešti a bude koniec, nie len nám ale aj Vám...to Vám garantujem.

Tak dajme hlavy dokopy ako sa spájať a nie roztrieštovať na live kluby...za pol roka vznikli 3 a keď to dovolíme, tak do budúceho roka ich bude 10... A tie kluby im tam vytvoril pán Konečný...nie ja...., ako zástupca firmy Benzing...tak preto som ho oslovil...

A tu je podstata v tom, že sa vytvorili na zelenej lúke ale nie len s členmi Benzing live...ale s akými koľvek inými členmi..to je tá pointa....
Daniel Tomáš (30.08.2022, 11:55)
Tu je problém niekde inde. Tu sa treba v prvom rade pýtať,prečo tie ZO odchádzajú? Treba asi riešiť to,a nie nejaké Live Kluby. Jedná sa tu o OZ SNV. Pár rokov dozadu vám mohli ostatné OZ závidieť,čo sa týka členov. Roky zbehli a máte presne opačný problém. Prečo? V prvom rade je tam problém vo vedení. Asi tieZO majú už dosť pánskych huncútstiev. Treba sa pozrieť do zrkadla a určite sa tam nájdu aj tí,ktorí sa pričinili o rozpad OZ SNV. V budúcnosti budeme možno aj radi,žeLive Kluby existujú a budeme si môcť holuby niekde nasadiť. A čo sa týka tej testovacej stanice,tak tam nie je ani čo riešiť. Čisté zlodejstvo. Možno by stačilo pozrieť prvých desať doletených holubov a hneď by bolo jasné, aký to malo scenár. Určite by sa tam našli mená ako pri tom rozpade OZ. A potom by sa tí,čo sú červení červenali ešte viac. Najsmutnejšie na tom je to,že tí ľudia sú na tých funkciách doteraz,a to nie len na úrovni ZO, ale aj v Slovenskom zväze. LETU ZDAR!
Rudolf Čmarada (30.08.2022, 16:04)
Pán Baron áno máte pravdu v tom, že kde nieje vôľa......ja len doplním, tam není ani cesta kam a ako ďalej. Som si istý, že každý kto sa venuje tomuto koníčku trochu dlhšie má aký taký prehľad už len podľa toho akého máte predsedu OZ. Pán Baron dovoľte mi položiť Vám otázku, Vy veríte, že takýto človek sa dokáže zmeniť k lepšiemu ? Ďakujem za odpoveď a zostávam s pozdravom.
Dalibor Duľa (30.08.2022, 17:59)
Neviem o čo ti ide nepoznám ťa ani ty mňa ak máš niečo osobné stretnime sa a vyriešime...
Miloš Boron (30.08.2022, 19:05)
Otázka je šalamúnska. Odpoveď je v čom –že reprezentoval seba, OZ Spiš či Slovensko na Olympiáde Oradea v Rumusku ? Odpoveď znie https://www.youtube.com/watch?v=1EuqFBe5tao 9.54 min. Urobte si úsudok sám.
Rudolf Čmarada (10.09.2022, 13:04)
Pán Boron na úvod sa Vám chcem ospravedlniť, že som Vám skomolil meno no verte mi ,neurobil som to zámerne, takže prepáčte.Otvoril som si výsledky vášho OZ,a poviem pravdu,bol som zvedavý na dolety niektorých vašich tzv.. šampiónov a ostal som prekvapený, aké bodovanie používate.Keby sme to takto zaviedli v našom OZ, tak mi verte, že by sme mali oveľa väčšie problémy aké máte Vy teraz. U nás sa snažíme o čo najväčšiu objektyvitu pre všetkých nie len pre pár vyvolených. Zase napíšem to isté čo v predošlom článku, áno stačí urobiť ozaj tak málo.Alebo si myslíte, že nemám pravdu? Je toto aj z Vášho pohľadu objektyvna súťaž? Ja poviem, že toto má od objektyvity veľmi ďaleko.Dakujem za odpoveď a zostávam s pozdravom
Miloš Boron (11.09.2022, 05:43)
Čo je objektivita- počet holubov = ekonomika , ako prežiť, Objektivita krmenia nie každý nato má. Objektivita tréningov žiadna. Objektivita systému napríklad skorý odchov , zatemňovanie holubníka., ošetrovateľ - každý podľa svojich možností. A ešte strašne veľa iných faktorov. Ja osobne lietam pre svoju radosť a relax , bodovanie ma nezaujíma.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené