Národné výsledky sezôny 2022

Jozef Jakubcak (09.11.2022, 20:12)
Po precitani zapisnice z kontroly sportovej komisie SZ a oficialnom odklepnuti ze vsetko je ok...mam otazku ako si mam vykladat pretekovy poriadok hlava 1? Ako sa da povazovat pretek za regionalny ak sa preteku zucastnia traja chovatelia z OZ Michalovce nasadzuju v klube OZ Presov ktore organizuje pretek a tych je ZO Lemesany malo tak ho doplnia chlapci z OZ Michalovce a je to....
Ked som si pozrel deklaraciu OZ Michalovce tak to uz mi bolo na smiech alebo plac.Toto sa deje este v dnesnej dobe? Tato sprostost ma pokracovanie koeficienty majstra slovenka mladych holubov maju prevazne hodnotu z toho perfektneho REGIONU !
Nejde o to nekomu skodit, sam som zazil dost zavisti ktora nema hranic v nasom sporte ale pretekovy poriadok tu vazne utrpel....
Kto ma zaujem nech zareaguje pripadne mi vysvetli pretekovy poriadok ak som ho ja nepochopil.
Milan Blahovský (10.11.2022, 10:17)
Keďže sa téma týka pretekov, je na mieste aby som odpovedal na niektoré vety v nej.
- "Ako si mám vykladať PP - Hlava 1/ ?"
1. Právo organizovať a usporiadať preteky poštových holubov, ako i vydávať pretekové výsledky majú organizačné jednotky SZ CHPH : ZO – ŠP - VS - OZ - región, športové kluby a Zväz, pri dodržaní podmienok, že preteku sa zúčastní najmenej 20 chovateľov a nasadí sa najmenej 150 holubov.
Ak je pretek deklarovaný v rámci regiónu a majú ho uvedený v pretekovom pláne viaceré OZ CHPH, člen OZ CHPH, ktorá sa rozhodla pretek zrušiť, má právo sa preteku zúčastniť za predpokladu, že mu prepravu holubov zabezpečí OZ CHPH, ktoré sa regionálneho preteku zúčastňuje. Chovateľ má právo byť vyhodnotený v regionálnych výsledkoch.
2. Organizačná jednotka SZ CHPH, ktorá organizuje preteky poštových holubov musí pri ich organizovaní vytvoriť rovnaké podmienky pre všetky organizačné zložky a všetkých svojich členov vo svojej riadiacej pôsobnosti.
a) Každý člen organizačnej jednotky musí mať rovnaké právo zúčastniť sa preteku, ktorý organizačná jednotka SZCHPH organizuje. Nie je možné z preteku vylúčiť nižšiu organizačnú jednotku, ktorá spadá do pôsobnosti organizátora preteku alebo jednotlivca, ak spĺňa podmienky pre účasť v preteku a dodržiava ustanovenia Pretekového poriadku SZ CHPH.
b) Každý člen organizačnej jednotky, účastník preteku, ktorý jednotka organizovala a dosiahol športový výsledok oprávňujúci ho pre zaradenie do výsledkov, musí byť zaradený vo všetkých vydávaných pretekových výsledkoch organizačnej jednotky, ak neporušil platné ustanovenia pretekového poriadku.
c) Nižšie organizačné jednotky v pôsobnosti organizátora preteku a jednotliví členovia jednotky sa pretekov zúčastňujú dobrovoľne a neúčasť v preteku nemôže byť diskriminačným faktorom pre účasť v nasledujúcich organizovaných pretekoch.

Je tam ešte pár vecí, ktoré asi k podstate "problému" nemusia byť citované.
Teda poďme k realite:
OZ Prešov a OZ Michalovce mali pre pretekovú sezónu mláďat deklarovaný region R10 - PO+MI, plán zaslali 23.8.2022, resp. 22.8.2022 - teda v termíne týždeň pred odletením prvého preteku.OZ Michalovce si do plánu uviedli preteky s OZ Prešov ( identické) ako aj preteky mimo týchto spoločných. Časť chovateľov ( členov) OZ MI nasadila holuby v rámci svojich možností v najbližšom NS Lemešany - OZ Prešov, ( predpokladám, že so súhlasom výboru OZ MI) . Ostatní členovia OZ MI sa pretekov s OZ Prešov nezúčastnili, teda leteli preteky mimo regionu s Prešovom.
Podľa PP SZ teda nik neporušil jednotlivé body. Nikoho nie je možné nútiť do spoločných pretekov a rovnako nikomu nie je možné brániť zúčastniť sa spoločných pretekov, pokiaľ to "posvätia" výbory zainteresovaných organizačných celkov. Aj sa tak stalo ako vyššie konštatujem.
Spoločných pretekov sa zúčastnil p.Seliga ,Pleško,Sarvaš + Redaj - členovia ZO Trebišov. To, že sa pretekov nezúčastnili všetci členovia OZ MI či ZO Trebišov, nie je dôvod na to, aby sa títo členovia OZ Michalovce nevyhodnotili v spoločných výsledkoch.
Ešte raz opakujem, celú situáciu mali pod kontrolou štatútari OZ PO a MI.
- "Tato sprostost ma pokracovanie koeficienty majstra slovenka mladych holubov maju prevazne hodnotu z toho perfektneho REGIONU !"..
Tak toto považujem za znehodnotenie výkonov holubov mladého chovateľa Martina Žembu, ktorý sa stal majstrom SK mladých holubov a jeho mladé holuby dosiahli výborné koeficienty aj bez "pomoci" nejakého spochybňovaného regionu. Ale aby neboli nejaké možnosti spochybňovania či vypočítavosti pri zrátavaní koeficientov pre MS, komisia spracovala aj tabuľku pre MS mladých holubov u p.Žembu a výsledný koeficient je 40,841...Síce aj po zablokovaní použitia regionálnych výsledkov OZ PO + MI, svieti stále koeficient 37,933 na stránkach mypigeons.live. To však nemôže spochybniť výsledok mladého chovateľa a ostáva mu iba zablahoželať k dosiahnutiu takéhoto úspechu. Rozdiel medzi počtom holubov OZ Prešov a Regionu PO+MI bol cca 100 holubov, čo robí v prepočte u holuba zmenu koeficientu v hodnote nejakých desatín...
To či bolo konanie výborov OZ Prešov a Michalovce v duchu fair play, to neprináleží športovej komisii. Skôr by som čakal návrh ako upraviť pretekový poriadok v tomto bode, aby nevznikali podobné otázky.

Jozef Jakubcak (10.11.2022, 12:36)
Vyborne hlavne ze si nezabudol mi prisudit znevazovanie vysledkov mladeho chovatela.
V druhej vete vykladu je cierne na bielom ze oblasti ktore deklaruju vopred region a niektora oblast sa rozhodne dany pretek ZRUSIT maju pravo preteku sa ho zucastnit jeho clenovia.Zrusili OZ Michovce pretek? Dodnes su tam.
Ak dokazete vyhodit chovatelov z tech. problemom napr. preklep v cisle klubu holuba tak mi povedz preco sa nevyradia chovatelia ktory na dvoch pretekoch mladych v ZO Lemesany boli iba styria?Pretek je v OZ Presov vypocitany ako by sa nechumelilo...Ak tento moj prispevok znehodnocuje vykony mladeho chovatela tak mi je to luto ale potom tento pretekovy poriadok netreba dodrziavat staci aby to mali pod kontrolou statutari....

Aj toto ste prepocitali na komisii??

Milan Blahovský (10.11.2022, 14:20)
1. OZ MI pretek v rámci regionu nezrušili, zúčastnili sa ho "iba" traja členovia.
2. 95 % čitateľov tohoto DF si spojenie "Tato sprostost ma pokracovanie koeficienty majstra slovenka mladych holubov maju prevazne hodnotu z toho perfektneho REGIONU !" vysvetlila, že koeficienty pre MS mladých holubov sú neoprávnené...Snáď tých 5 % poznalo si to vedela prepočítať.
3.Za preklep v čísle nikoho nevyradili, za správnosť údajov na KL zodpovedá chovateľ a nasadzovacia komisia a za spracovanie preteku zodpovedá organizátor preteku( ak teda narážaš na OZ SB). Rovnako aj za to, ak je porušený pretekový poriadok z pohľadu počtu účastníkov preteku.
Športová komisia SZ nemôže mať očí všade. Len nechápem prečo sa o porušovaní PP máme dozvedať z DF a nie je o tom informovaný výbor OZ ?

K tejto záležitosti je to môj posledný komentár.
Jozef Jakubcak (10.11.2022, 15:34)
Tiez moj posledny prispevok k teme nemam krvave oci a je mi ukradnute kto vyhra danu kategoriu len ja som si to prepocital tiez a nemas pravdu nie su to desatiny...Holubarim dost rokov ale nic podobne som este nezazil to ze o tom pisem ja, neznamena ze s tym problem nemaju chovatela v spominaných OZ len sa nechcu zviditelnit.Ak som tento manever nazval sprostostou a ty to vidiš inak, to uz nebudem komentovat.
Precitaj si poriadne este raz kedy moze chovateľ nakošovat - teda po tvojom zucastnit sa regionalneho preteku v inej OZ!!!
Mal som zopar preklepov v prispevkoch ale pisem cez mobil a vela toho nevidim.
Ja mam informovat výbor OZ?Tým ľudom ktorý tu vypisuju a komentuju dianie vo vrcholnych funkciach?Kde je kontrola v tejto OZ ?
Tesim sa uz na buduci rok ak si takto zadeklaruju viacere OZ podobne dvojpreteky a chovatelia sa pojdu "zucastnit" tam kde sa im zachce...to bude parada.
Martin Žemba (10.11.2022, 16:32)
Len toľko ďakujem p.Blahovský za vysvetlenie a pán Jakubčák ubezpečujem vás ,že aj výsledky OZ by mi stačili na môj dosiahnutý výsledok .Ešte jeden taký človek a moje nadšenie ,že v krátkom období som dosiahol pre mňa super výsledok bude znamenať aj ukončenie pretekov poviem vám tak znechutený som neskutočne ,že sa nájdu ľudia čo mi majú problém podať ruku prečo ? Ja som absolútne nepozeral kto s kým kde ako ja som proste letel a dával do toho 200% a ja vám to prajem aj každému nech si vyskúša aký je to pocit za svoju drinu dosiahnut taký výsledok ...mne sa páči ,že každému je to jedno a v podstate to tak nieje ...nikoho nechcem urážať a chcem si zachovať chladnú hlavu ,ale fakt neviem či mi ta závisť ľudí stojí za takú drinu a poprosím neschovavajte sa buďte hrdinovia a keď sa stretneme milí chovatelia tak mi to povedzte do očí lebo až teraz som zistil ,že je málo chovateľov ktorí vedia podať úprimne ruku a pán Jakubčak kľudne sa môžme porovnať na ďalší rok ale nie na diskusnom fóre ale v reálnom závode berte to ako motiváciu
Lukáš Štefančik (10.11.2022, 17:36)
Mato nedaj sa znechutiť takými to príspevkami ako je tento. Ty si svojou drinou dosiahol to,co niektorí nedosiahli ze celu svoju hokubarsku karieru. Ak sa stala niekde chyba,tak ty za to nemôžeš. Ľudská závisť nepozna hranice a preto sa nečudujme,ze nas každým rokom len ubúda. Neviem ci tento príspevok bol napisany na podnet niekoho alebo ho p. Jakubcak napisal z vlastnej iniciatívy,to mi je jedno,ale dalo by sa polemizovať aj o poslednom komerčnom zavode a dolete niektorých holubov... Žijem v Nemecku uz 10 rokov, ale taka závisť ako u nás,s takou som sa nestretol. Tu každý kazdemu zablahozela k 1.cene,vysledku no u nas je to opačne.
Na záver len tolko, Mato nedaj sa odradiť ľudskou závisťou,neprajnostou lebo ta tu vždy bola,je a bude ale venuj sa holubom min. ako doteraz,oni sa ti za to odvďačia. Mili holubari,nehľadajte dôvody,ale spôsoby ako dosiahnuť lepsi výsledok,ako dosiahol p. Zemba a nerobte mu zle meno v našom koníčku
S pozdravom Štefančík Lukáš
Jozef Jakubcak (10.11.2022, 18:14)
Neda mi nereagovat aj ked uz mlatim slamu... p.Žemba aby sme sa mohli porovnavať treba presadit spolocne vypustanie aj to zadeklarovat nie ako doteraz ked aj stoja na tom istom starte tri OZ v mene NASICH chovatelov nevypustia spolu.Ak si myslite ze ja mam nieco proti Vasim dosiahnutym vysledkom tak ste na omyle! Nikdy som nebol pokrytec vobec ma netesi vypisovat na tomto diskusnom fore.
Ak vsak existuju nejake pravidla tj. pretekovy poriadok tak ten dufam ze suhlasite treba dodrziavat.Ja som Vase vysledky nespochybnil.Napisal som ze vo vasom pripade v MS mladých r.2022 Vase holuby maju koeficienty z cudesneho Regionu to je fakt to dufam chapete....
A to ze vo Vasej oblasti v OZ PO v klube ZO Lemesany na dvoch pretekoch chovatelia nesplnili podmienku pri nasadzovani to je tiez fakt.
Prajem Vam este veľa uspechov.Tí co sa mali a mohli ozvat čušia a karavana ide dalej...



Martin Žemba (10.11.2022, 19:03)
0918 963 467 kontakt na mňa kto mi chce niečo povedať môže kľudne tu už sa viac vyjadrovať nebudem pekný večer ešte prajem
Peter VAVREK (10.11.2022, 20:07)
Ako člen Výboru OZ CHPH Prešov uvediem veci na správnu mieru, OZ CHPH Prešov nič neporušilo ,tak ako to napísal predseda výcvikovej komisie SZ všetko je v poriadku podľa PP,ak tým 4 chovateľom v ZO Lemešany...+ 2 chovatelia z ZO Trebišov je spolu 6 takže v NS stredisku ZO Lemešany ich bolo podľa PP v zozname účastníkov aj na protokole o preteku požadovaný počet, treba ešte niečo vysvetliť ?komu a ako o čo ide nerozumiem.... Uvediem ďalší príklad z tohto roku NP Gotha OZ Prešov ho mala deklarovaný ale o majstra OZ nebol zaradeny, tohoto preteku sa zúčastnili 3 chovatelia -2 chovatelia zúčastnili nasadzovania v BJ a jeden chovateľ v SB porušili PP ? deklarácia pretekov bola v Pretekovom pláne všetkých zúčastnených OZ takže neporušili žiadny PP ,ak je takáto diera v PP treba to upraviť do budúcna s pozdravom
Jozef Jakubcak (10.11.2022, 20:57)
Ta si to p.Vavrek uvedol na PRAVU MIERU.... ako clen výboru a vypoctar super vyklad! Ti Vasi chovatelia prisli do BJ a SB nie z rozkose nerob zo mna blbca.Prisli do najblizsieho nasadzovacieho miesta a nedoplnali v nasadzovacom mieste pocet 5 tich aby splnali podmienku nasadzovacieho strediska...pozri sa ako boli vypocitany zamiesal si ich dakto do svojich oblasti???Ako si mohor vypocitat vysledky za OZ ked v nas stredisku Lemesany boli len styria Vasi....ale komu o co ide? Nejde o nic ved 2+4 je 6 parada to je tak asi vsetko ...
Peter VAVREK (10.11.2022, 21:36)
Ako vypočtar OZ tak ,že na protokole o preteku pri uzatváraní a otváraní boli 5 a viac chovateľov v danom preteku aj z chovateľmi ZO Trebišov spolu ako R10 a do výsledkov OZ zaradí program mypigeons iba našich členov OZ Prešov , výsledky chovateľov ZO Trebišov zadáva ich vypočtar ,keďže sú členmi OZ MI ,bolo v nasadzovacom stredisku menej chovateľov ako 5 ? ani v jednom preteku takže PP bol dodržaný,ale kto to nechce pochopiť ,tak to asi nikdy nepochopí zbytočne ja tu budem vypisovať, takže to je odomňa taktiež všetko....a blbca si nedovolím robiť z nikoho !!! mám úctu k ľuďom....p.Jakubčak výbor OZ ChPH Prešov si taktiež nedá ,aby si z nás niekto robil..... dobrý deň.....t.j posledný príspevok k tejto téme ako za mňa osobné tak aj za výbor OZ s pozdravom
Jozef Jakubcak (11.11.2022, 07:48)
Dobre rano cele to este raz zhrniem:toto je mozne iba na Slovensku ak v 36 OZ jedna jedina OZ Michalovce si urobi dvojzavody mladych Ph po svojom.... DOKOMPILIKUJE si to samozrejme clen vyboru a prezidia v zmysle co nie je zakazane je povolene.Ked nevysiel prestup do OZ PO dohodne sa na nasadzovani a domotani ako ze regionu.Ako da vysvetlit region ked cely zvysok OZ MI nieco vyse 30 clenov lieta v tych istych terminoch svoje preteky len styria sa rozhodli ze budu lietat spolocny REGION.Ak je platny PP chovatelom OZ Michalovce maju deklarovane v tom istom termine dva.....ak 31chov. si letia v OZ svoje a 2 chov. si letia v OZ PO svoje REGIONY...Nikto na Slovensku to doteraz nedokazal je to zaciatok asi niecoho noveho...
Cakal som ze aspon komisia zareaguje preto som chcel vysvetlenie.Dockal som sa mohli ste si to precitat mam zagratulovat mlademu chovatelovi ktory to tiez zobral osobne ako utok na jeho osobu, ale nevadi tak mi treba teraz sa budem musiet zacar starat o holuby na 200% aby som tiez nieco dokazal.
Pp a na tom trvam nic podobne nedovoluje ak by OZ MI neletela v danom termine pretek ale ho zrusila tak by potom mohli chovatelia vyuzit Region a ist nakosovat toto je ale spekulacia ako vybabrat s PP SZ komisia s tym problem nema a uz ani ja......
Jozef Jakubcak (11.11.2022, 08:20)
Prepacte este som zabudol odkaz pre vypoctara OZ PO tie protokoly o nasadzovani ktore spominate sa dufam nestratia lebo 4+2=6
Martin Žemba (11.11.2022, 10:43)
Pán Jakubčak vyprosim si aby ste ma zosmiešnovali ...
Martin Macej (11.11.2022, 11:39)
Dobrý den pán Jakubčák.
K žiadnemu zločinu nedošlo, na nasadzovní bolo 6 ludi v klube ako ma byť, pán Vavrek jasne napísal, že ich nebolo menej ako 5.
Doba je aka je, starších chovatelov pomaly ubuda, maju svoje nezhody a miluju tento šport ako aj ja a chcu lietať s holubkami, tak prečo im nedať možnosť vytvárať regiony? V buducnosti už budu lietať len taketo regiony, lebo mojej generacie chovatelov a mladších velmi nepribuda.
Z mojho pohladu ide jednoznačne o rýpanie do oblasti a závisť výbornému mladému chovatelovi, lebo sa mu podarilo, čo sa Vám za celý život snaženia nie.
Lietam v OZ Michalovce a chovatelia absolutne akoby nemali ponatie o cenach prepravy, smeru vetrov... ale najmä času starostlivosti o holuby, pride mi že každý chce byť majster po odchode jedneho z najlepších chovatelov na Slovensku Jožka Titka. Majster bude jednoznačne ten, kto venuje holubom dostatok času a ma pre nich akysi cit a pozorovací zmysel správne chapať ich správanie. Nemusíte mať geerinxy, kittle ani heremansy za obludne sumy, stačí od chovatela ktorý dobre lieta doniesť z jeho najlepšej rodiny, hoci aj pomixovane a doma spraviť selekciu po pretekoch a s tým isť dalej. U Holubov treba zdravie, cvičiť ich ako stoparskeho psa aby vedeli že maju mastiť domov a že je im doma dobre...
Chovatelia u nas si vymysleli smer letu s Gemerom - pán Dudáš má od Titka len pár km cca 8, medzi nimi žiadne pohorie, obrovska rovina takže kludne može byť majstrom aj z Polskeho smeru ako on. Pán Duda ma odo mna tiež pár km cca 9, holuby vedia vyborne lietať aj tu. Take male moje želanie je aby sa Michalovce pekne spojilo, demokracia tj väčšina určí smer letu, lebo inej cesty niet!
Spajanie sa je JEDINA možnosť ako lietať v buducnosti, vytvárať regiony... ale najmä nezavidieť si, blahoželať si, stretávať sa s rovnako príjemne postihnutými ludmi, lebo podla mna je holubárstvo choroba ktorá sa nedá liečiť. Bud s nou môžeme byť stále frustrovaní, že nám to nejde, alebo sa tešiť z návratu každého holubka a starostlivosti oň.


Jozef Jakubcak (11.11.2022, 12:03)
Dobry den, na p. Žembu nebudem reagovať niet na co....Zopakujem posledny raz nepisem o tom kto a ako dosiahol vysledky nie je to osobne!!!!!
Písem o tom ci je vobec mozne taky region akceptovat!!!!! Ak v OZ existuje klub ktory lieta v den preteku svoj pretek v OZ a ten isty klub teda len jeho cast si leti v ten isty den pretek v inej OZ tzv. Region... jednoducho sa klub rozdeli a to pokracuje celu sezonu mladych to som veru nezazil.O akej zavisti tu p. Macej tarate.
Ci sa mne podarilo nieco s holubami dosiahnut? mate pravdu nič....

s pozdravom...

PS. Podam podnet na vycvikovu komisiu nech sa vyjadria a spravia mi vyklad PP mozno chapem veci inak.

Martin Žemba (11.11.2022, 14:26)
Páni holubari poprosím vás neodpovedajte už viac na túto tému je to zbytočne také veci sa neriešia cez diskusné fórum ...aj keby ste napísali neviem čo stále nebudete mať pravdu ...zároveň sa chcem poďakovať za vaše podporné telefonáty a správy držte sa LETU ZDAR !!!
Rudolf Čmarada (11.11.2022, 20:10)
Pán Žemba nechcel som sa vyjadrovať,no rozhodol som sa až po Vašom poslednom príspevku, v ktorom prosíte holubarov, aby sa k tejto téme nevyjadrovali.Viete, diskusné fórum je tu na to, aby sa diskutovalo aj o palcivych témach, ktoré trápia chovateľov.Ja pána Jakubčaka poznám len z diskusného fóra,kde sme mali na určité veci rôzne názory no nakoniec sme si veci vysvetlili.Pisem to hlavne preto, že za to, že mám svoj názor som automaticky niečí nepriateľ.Vy ste veľmi mladý človek a musíte pochopiť, že každý kto s holubami niečo dokáže musí byť pripravený na rôzne nepríjemné ataky.Takto to totiž na Slovensku chodí.Dufam, že sa neurazite,no dám Vám jednu dobrú radu: bez adekvátneho vysvetlenia podozrenie zostáva.Takze je to na Vás,ako sa k tomu postavíte.Drzim palce a zostávam s pozdravom.
Jakub Dorinsky (11.11.2022, 20:46)
Pán Macej , Váš komentár ma veľmi zaujal . Ma hlavu a pätu . Ako ste napísali každy by chcel byť majstrom a akosi sa zabúda na vzťahy a pochopenie medzi holubármi . Tým čo sa darí , extremne veľa ľudi závidi , ale tí neprajníci nevidia koľko namáhy človek musel vynaložit na dosiahnutý úspech . Úspechy same neprídu ale niektorý si to myslia ....Som mladý holubár lietam s otcom ale sám vidím koľko nenávisti je v tomto koníčku , kopec x si vravím nema zmysel pokračovať už v tomto koníčku ale ako ste napísali je to choroba nedá sa s tým prestať . Nakoniec dodám len toľko že ľudia by si mali vážiť tento koníček , nerobiť intrigy a vedieť aj jeden druhému úprimne zablahoželať k úspechu . Letu zdar .
Barbirik Igor (11.11.2022, 20:55)
Pán Zambia Pán jakubcak vás nikde nespomenul ja osobne vám k vašemu úspechu a vašej starostlivosti o holuby gratulujem klobúk dole
Ale vás prístup. Mi veľmi vadí !
Pán Jakubcak má na 100% pravdu či sa vám to páči alebo nie !
Nechcite aby som to tu rozobral od A po Z
Martin Žemba (11.11.2022, 22:10)
Pán Čmarada k čomu ja sa mám vyjadrovať ? O čom to píšete ? Aké podozrenie ? Ešte jedna narážka a spochybňovanie a stretneme sa všetci mám toho dosť pán Baribirkikkik na Vás čakalo celé Slovensko
Boris Šmondrk (11.11.2022, 22:28)
Pán Macej , pán Dorinský plne s vami súhlasím....výborne napísané.....
Barbirik Igor (11.11.2022, 23:46)
Pán Žemba ak by vás zaujímalo podporujem mladých chovateľov ako ste vy teším sa z toho keď majú úspech ! Lebo som presvedčený že iba v tedy ich to môže baviť !
Ale nech nikto nechce aby som sa prizeral ako sa tu navazate do človeka ktorý poukázal na nedostatky v pretekovom poriadku
Nikto vás osobne nevini z toho že bol porušený pretekovy poriadok
za ti sú zodpovedný vaši funkcionári
A poprosím vás nikomu sa tu nevihrazajte ani Rudkovi Čmaradovi každý má právo na svoj názor
Martin Žemba (12.11.2022, 07:04)
Nebolo to myslené ako forma vyhrážania nedovolil by som si to a preto už definitívne sa lúčim s diskusiou lebo presne tam to vedie len čoho sa chytiť aby ste mohli útočiť ďakujem a prajem vám aby ste boli úspešní v ďalšej sezóne
Rudolf Čmarada (12.11.2022, 11:56)
Pán Žemba k tomu vášmu príspevku na moju adresu.Ako ste sám písal holuby robíte tri roky, to znamená, že ste v holubarskej abecede pri písmená C. Keď sa dostane ďalej, zistíte, že pod písmenom P sa skrýva slovo pokora a pod písmenom S slušnosť no a pod písmenom U nájdeme slovo úcta.Berte to ako radu od chovateľa, ktorý je už na sklonku svojej kariéry.Zostavam s pozdravom.
Daniel Tomáš (12.11.2022, 12:14)
Amen
Ivan Oravec (12.11.2022, 12:53)
Rudko super napísané !
Rudolf Čmarada (12.11.2022, 13:08)
Pán Tomáš tá Vaša arogantná poznámka presne vystihuje Vás ako človeka.
Jozef Jakubcak (12.11.2022, 13:24)
Dano amen bude az teraz....ked som to nacal tak aj dokoncim...Mal som zaujem vec riesit telefonicky s predsedom komisii ale nevyslo.
Ja naivny blbec som skocil do mutnych vod po hlave a ani vo sne by ma nenapadlo ze ak niekto dokaze vyrobit taku komplikaciu a ohrozit tym pretekove vysledky tak je za tym nie blbost ale obycajny biznis!
Nikto z kompetentných co to zbuchali si nemyslel ze mlady chovatel to bude robit na 200 percent.Ja nemam Jara Seligu ako nepriatela ani nikoho ineho je Ing....vedel velmi dobre co robí.Za tymto neuveriteľnym regionom je len jedina vec a tou je KONFLIKT ZAUJMOV ako to pomenoval SZ ked zakazal prepravovat holuby chovatelovi v OZ v ktorej posobi!!!!!!!!!!!!!Keď som sa to dozvedel tak ma skoro J...o.
Ako som na to prisiel?Ten MYpigeons je parada vie pocitat....2+4 a pod ine veci komisia sa cuduje ze dali zablokovat reg. vysledky a on to nechce urobit.... stale svietia.Pozrite si vo vysledkoch mladych OZ Presov svietia krasne vyskenovane potvrdene protokoly ZO Lemesany 6!!!! Kde su potom chovatelia OZ Michalovce????Cele vysledky tohoto REGIONU si mozu strcit... Ked som sa spytal vypoctara OZ PO ako ich vypocital: odpoved ta normalne.....cha cha.Este tam sa setrilo na starterovi aby sa nemuselo platit za dva protokoly a TOTO je ta chyba ktoru nechtiac spravili problem o ktorom som tu vypisoval dookola......co na to kontrolna komisia nic vsetko OK!Pytam sa nema vyradit okamzite z vysledkov ZO Lemesany za porusenie PP???
A perlicka na zaver nie blbost ale sofistikovany tah Ing.Ved kto by potom vozil OZ MI holuby v tych istych terminoch?????? No predsa Jaro a syn!!!!! Dokazali urobit vsetko zbuchat akoze region a vyrobit vysledky kosovat 2+ 4 nemam uz k tomu viac co dodat
Ak o tom SZ netusil tak teraz to vie som zvedavý ci sa to zametie ako vzdy alebo to da do poriadku!

AMEN.

Daniel Tomáš (12.11.2022, 13:57)
Pán Čmarada čo viete o mne ako o človeku. Neviete nič. Tak načo ten komentár.
Rudolf Čmarada (12.11.2022, 14:38)
Pán Tomáš ja som len reagoval na Vašu arogantnu poznámku, ktorú ste si mohol odpustiť.Bol by som radšej,keby ste napísal niečo prospešné to si aj ja rád prečítam.
Šimko František (12.11.2022, 22:40)
Ja by som bol len zvedavý že keby p. Žemba skončil napr. 53 či tiež tak zásadovo o tom diskutovalo. V davnejšej minulosti keď sa rozhodovalo o majstrovi Slovenska sa tiež tak dlho študovali pásky a protokoly až sa vygeneroval ten správny majster. A málokedy mal všetko v poriadku holubár z východu. P.Žemba lietali vám mláďatka úžasne ja nemám problém vyzdvihnúť pekný výkon . Gratulujem .
Peter VAVREK (13.11.2022, 09:04)
Jozef Jakubčak poznáme sa pár rokov aj osobné, ale nikdy o tomto sme sa nerozprávali a ani si nespomínam kedy sme boli v kontakte........: Ked som sa spytal vypoctara OZ PO ako ich vypocital: odpoved ta normalne.....cha cha...ak si prepožičal svoje prihlasovacie meno inému to je tvoja vec osobná..... áno prebehla debata o tomto, spomínam si ....,ale z členom OZ ChPH Prešov predsedom KRK PO, ktorý mal výhrady k p.Seligovi a ZO Lemešany odpoveďou som mu povedal to isté ,čo som už viackrát napísal tu na DS PP neporušujeme ....... záver amen.
Jozef Jakubcak (13.11.2022, 12:10)
p.Peter Vavrek toto je diskusia osobne sme sa nestretli dlhsie ani po tom netuzim a moje prihlasovacie heslo neposkytujem nikomu.Doporucujem ti ak nieco citas a zabudas neprepisuj pracne vety a ked uz tak napis ich cele da sa to jednoducho kopirovanim.
To ze som poukazal na problem R10 nemusis ma urazat .Ak som si nieco vymyslel tak to sem napis, chápem ze maslo na hlave OZ treba rozotriet.
V tejto DISKUSII som sa tI dal tu otazku tak co tu predvadzas teatro o stretnutiach.Je mi to jasne ze nie kazdy si vie chybu priznat a kope ako sa len da.
Najlepsie bude ked sa na to cele vykaslem dochadzal som 28 rokov denne z Presova na holubnik 50 km tam a spat snazil som sa ale nebolo to ani na 50%.Nechcem sa rozpisovať co som si ja zazil deklaraciami a kombinovanymi koeficientmi je r.2022 a nezmenilo sa nic
To je moj posledny prispevok k teme.



Pavol Dlugoš (13.11.2022, 15:18)
Toto sa deje na Slovenku je to na na hanbu

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené