RETRO MS

Jozef Kasan (22.03.2023, 11:43)
Dobrý deň prajem,
Chcem sa spýtať, či by bolo možné, aby bol posunutý termín pre uvedenú súťaž so začiatkom 30.4.2023. OZ Nitra má schválený pretekový plán konferenciou OZ, pričom preteky začíname 30.4. pretekom V. Medziričí a nasleduje ďalší týždeň pretekom Havlíčkov Brod. Po tomto termíne už nemáme pretek, ktorý by sa dal použiť do kategórie do 300 km. Tým pádom je celá OZ NItra /jedna z najväčších OZ/ vyradená z uvedenej súťaže. Nehádžem na nikoho vinu, neskoro sa na to prišlo v OZ. Predpokladám, že uvedenú záležitosť už riešia kompetentní.

Ďakujem
Milan Blahovský (22.03.2023, 13:08)
Retro súťaž ako každá iná je dobrovoľná. Informácia ( propozície ) o nej boli uverejnené 15.2.2023. Pretekové plány sa zasielajú na sekretariát do 31.3.2023. Termín konferencie OZ Nitra nepoznám, čo v tomto smere ani tak podstané nie je kedže podľa Stanov Oblastnej konferencii neprináleží schvaľovať pretekový plán, na čo som upozorňoval v mohých komentároch aj v minulosti. Budiž, ak sa ale delegáti OK OZ rozhodli, že "zabetonujú" uznesením na svojej konferencii tento PP, je to ich slobodná vôľa a rozhodnutie.
Stanovy - §19, bod 2. Prerokúva a schvaľuje správy výboru OZ CHPH, kontrolnej komisie a určí ďalšiu činnosť OZ CHPH.
6. Schvaľuje plán činnosti a rozpočet OZ.....
§ 20 Výbor oblastného združenia CHPH
3.Riadi činnosť OZ CHPH na základe uznesení oblastnej konferencie, uznesení výboru OZ CHPH, uznesení vyšších orgánov Zväzu a Stanov .
8. V plnom rozsahu zodpovedá za výcvik a preteky poštových holubov a ich dokumentačné vyhodnotenie.

O tomto vašom "probléme" členov prezídia informoval D.Krajčík a nevidíme extrémny problém aby boli podmienky súťaže pre vás diskriminačné. Všetky OZ, ktoré chceli dodržať podmienky súťaže to hravo zvládli a napr.také OZ Gemer ani neletí potrebný počet pretekov do súťaže a nepožiadali o zmenu podmienok tak aby ich nediskriminovala...Väčšinovým vyjadrením členov prezídia k tomuto problému sa rozhodlo o nemennosti podmienok súťaže.
Je pekné,že OZ Nitra "razí" môj názor, že krátke trate sú nespravodlivé z pohľadu možných poveternostných vplyvov na krátkej dobe letu na holubníky a už 14.5. chce letieť pretek nad 285 km pre celé OZ. Okrem vás tento začiatok sezóny nemá žiadne OZ a dokázať nastaviť podmienky hoci akej súťaže, tak aby s nimi boli stotožnení všetci je takmer nereálne. Mňa zaráža skutočnosť, že sa od 15.2.2023 neobjavil ani jeden komentár k súťaží a týždeň pred odovzdaním plánov máme zmeniť podmienky súťaže.
Denne mi chodia na email plány OZ, kde neustále riešime zladenie podmienok MS, IM , ich správnu deklaráciu a pochopenie podmienok súťaží. Kedže viaceré OZ letí niektoré preteky iba na body a koeficenty holubov ( mimo MS ) pretože majú schválených viac pretekov ako je potrebných do MS (14 + 2 SDT) neprichádza ani jedna požiadavka na zmenu podmienok MS, lebo im to nesedí.
Buď sa teda prispôsobia, alebo sa do súťaže neprihlásia. Jednoduché nie ?
Ale predsa len aby sme razili cestu "Nech je vlk sýty a ovca celá", nájdime kompromis aby sa nemuseli meniť podmienky Retro a ani neporušilo uznesenie OK, ktoré môže zmeniť iba OK.
Zrejme teda delegáti sa uzhodli na tom, že činnosť OZ je aj pretekový plán a dali to do uznesenia....
Navrhol som teda D.Krajčíkovi ako predkladateľovi vašej požiadavky, aby ste si dali do plánu pretek do 285 km ( niekde je uvádzaný ako koeficientový - neohrozí teda majstra OZ, ktorý nemá rád KT) pri niektorej trati nad 500 km a tento použijete pre Retro súťaž. Doplnenie takéhoto preteku nevidím ako porušenie uznesenia Oblastnej konferencie. Je to pre dobro chovateľov a čo je dobré treba schváliť.
Na záver ma trocha mrzí, že tento problém nebol dodnes so mnou prediskutovaný žiadnym členom či už výboru alebo iba radovým členom OZ Nitra. Nemám pocit, žeby som bol neprístupný pre vás.
Jozef Kasan (22.03.2023, 14:26)
Milan, ďakujem Ti za info a samozrejme Danielovi za aktivitu pri riešení problému. Riešiť to ďaľším dvojzávodom nemá význam aj z dôvodu ekonomiky. Tak snáď na budúci rok.
Len pre info v r. 2022 začínalo 11 OZ prvým pretekom pred dátumom 5.5.2022 a tento rok si myslím bude podobný. Nakoniec nemienim diskutovať, spýtal som sa iba na možnosť posunutia termínu.
Ďakujem a pekný deň

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené