Odmena pre štartéra v Nemecku

Gabriel Prvák (24.06.2023, 13:34)
Obraciam sa na kompetentných s nasledovnou otázkou. Aká odmena patrí štartérovi v Nemecku pri preteku Grunberg, ak jedno vozidlo prepravuje viacero oblastných združení? Každé oblastné združenie potrebuje potvrdiť protokol o štarte, čo sa mi tiež zdá zvláštne, nakoľko sú holuby z tohto vozidla vypustené spoločne. Určite by stačil len jeden štartovací protokol a jedna platba štartérovi (20 Euro). Na Slovensku platí nasledovné (znenie som skopíroval zo stránky SZ CHPH):
Štartérovi patrí za zabezpečenie týchto úkonov a za vypúšťanie odmena 7 - Eur, ktorú mu vyplatí usporiadateľ závodu. Pri štarte viac áut z jedného miesta v rovnakom čase, činí odmena za vykonanie hromadného štartu 3,50 - Eur za každé prepravné vozidlo.
S pozdravom Gabo Prvák
Milan Blahovský (24.06.2023, 17:42)
Pán Prvák a aj ostatní čo sa podieľate na preprave PH. Logika mi vraví, že prepravca použije spoločný protokol pre všetky OZ , ktoré vezie vo svojom aute. Tento protokol je spoločný a teda nevidím dôvod, prečo každé OZ tvorí vlastný a nárokuje sa u štartéra potvrdzovať. Vzor regionálneho protokolu je na stránke SZ. Naše OZ prepravuje na NP Demmin 7 OZ, vytvoril som spoločný protokol kde som uviedol počty chovateľov a holubov nasadených za jednotlivé OZ. Štartér v Demmine ho potvrdí, dostane 20 €, poďakujeme a ideme domov...Vodič mi potvrdený protokol pošle nafotený mobilom a ja ho prepošlem všetkým zúčastneným OZ a umiestnim ho na stránke výsledkov pre region či SZ. Jednoduché a ekonomické, nie ?
Podľa informácie z Grunbergu, je štartér nebohý a tak si tohoročnú odmenu už nevyzdvihne a tak ostáva iba varianta vzájomného si potvrdenia protokolov posádkami 3 áut, ktoré sa stretnú na štarte a spoločne to vypustia.
Každopádne aj váš príspevok dokazuje, že sa musíme po sezóne zapodievať problématikou štartov a inovovať PP v tejto oblasti.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené