BENZING & MyPigeons 2024

Dušan Konečný (02.04.2024, 17:19)
Zdravím všetkých chovateľov, v tomto príspevku najmä tých, ktorí v sezóne plánujú konštatovať dolety so systémami BENZING. Máme necelý mesiac do prvých pretekov. Niekoľko odporúčaní na apríl:

1/ Zapnite čo najskôr Váš systém a otestujte, či všetko funguje. Na všetkých systémoch je možné spustiť test antén - skontrolujte každé jedno pole.

2/ Skontrolujte stav konektorov na kábloch a anténach. Ak sú zoxidované, prestreknite ich kontaktným sprejom (napr. WD40). Nestriekajte kontaktný sprej do systémov - vyskratujete elektroniku.

3/ Nechajte bežať systém 24 hodín a skontrolujte, či aj po tomto čase všetky antény fungujú.

4/ Pustite na systéme tréning a overte, či systém konštatuje v poriadku a či sú čipy funkčné.

5/ Ak používate Live, skontrolujte, či máte aktuálnu verziu SW vo Vašom systéme.

Aktuálne verzie SW:
M2 a M3 - verzia 1.14, táto verzia vyšla len koncom marca 2024, takže aj keď ste kupovali nový systém BENZING začiatkom roka alebo aktualizovali Váš existujúci M2/M3 začiatkom roka, prosím aktualizujte si Softvér na túto verziu. Táto aktualizácia je veľmi dôležitá, prosím neignorovať.Tu je návod, ako na to.

BENZING M1 - ak používate systém Live, je dôležité aktualizovať si M1 na verziu 04.32. Je to dôležitá verzia pre správne fungovanie kontinuálneho konštatovania na SmrtHube a opravuje aj chybu, keď sa online prenos doletov mohol zaseknúť počas tréningu. Tu je návod, ako aktualizovať M1.

BENZING Express G2 - ak používate systém Live, je dôležité aktualizovať si G2 minimálne na verziu 04.33. Pre aktualizáciu G2 potrebujete špeciálny kábel, prípadne osloviť niekoho, kto tento kábel vlastní., alebo mi systém poslať.

SmartHub 3 a 4: Ak máte verziu nižšiu ako 5, je potrebná aktualizácia pomocou PC. Tu je návod, ako na to. Ak máte verziu 5.2 a vyššie, Váš SmartHub sa aktualizuje sám a nemusíte robiť nič, len pre istotu pozrite, či sa tak naozaj stane - vo Vašej sekcii SmarLoft.

Licencie pre vyhodnotenie z domu 2024
Všetky informácie - kde si overiť platnosť, ako zaplatiť atď nájdete v novom článku na benzing.sk. Prosím nepoužívať číslo účtu z minulého roka, účet v ČSOB som uzatvoril a platba sa Vám vráti. Aktuálne číslo účtu v článku.

Zmena adresy
Minulý rok sme sa presťahovali do Novej Bane, adresu aj výdajné miesto Packety nájdete na benzing.sk v časti Kontakt. Aktuálne sme uprostred rekonštrukcie, podmienky pre osobné odbery mám veľmi obmedzené. Verím, že do leta budú omietky a dokážem sa vrátiť do normálneho režimu.
Dušan Konečný (26.04.2024, 11:56)
Licencie pre vyhodnotenie z domu na rok 2024 sú aktivované. Prosím o kontrolu vo Vašej sekcii SmartLoft. Na účte mi pristála jedna platba bez mena chovateľa od Miriam Kenderová. Prosím ohláste sa, ak je od Vás.
Dušan Konečný (19.05.2024, 08:50)
Dnes registrujem viacero zmien miest vypustenia.

Dôležitá poznámka pre výpočtárov. Ak sa v OZ mení miesto štartu vo chvíli, keď už chovatelia majú zapnuté live systémy, je potrebné spustiť prepočet vzdialeností na stránke pre import doletov (tlačidlo "Prepočítať vzdialenosti" v spodnej časti stránky).
Dušan Konečný (04.06.2024, 16:17)
Cez víkend nás čakajú prvé dvojpreteky. Ak máte v OZ dvojpretek:

- dlhú trať nasaďte na pretek číslo č. 1
- KT/ST nasaďte na pretek č. 2

Ak nasádzate iba na KT/ST (vynechávate DT) a zabudnete nasadiť na správne číslo preteku (2), nezabudnite si Váš pretek odpjiť od DT a pripojiť ku KT/ST v administrácii MyPigeons - inak nechcene "vyhráte" DT už ráno.

Ak používate v EKS pretekový plán, bude potrebné pripojiť Vaše live preteky do OZ ručne cez administráciu daného live preteku na MyPigeons.

Od polky júna sa letia maratóny. Ak ste členom MDKS, overte si, či máte členstvo nastavené aj v databáze chovateľov MyPigeons a maratónsky pretek nasaďte v EKS na pretek č.3.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené