lepiči či lupiči?

Martin Macej (30.05.2024, 12:36)
Zdravím všetkých postihnutých holubárením.

V pondelok sa mi vrátila holubička, ktorá ostala v Polsku hore pri mori ešte v minulom roku z poslednej 500vky. Pán z Polska volal ešte vtedy, že zaletela a odvtedy bola u neho...férový prístup.

Starší chovatelia z okolia Stropkova mi v minulosti posielali papieriky so svojim telefonnym čislom ovinute pod starou plechovou plombou čo sa davala do konštatovacích hodín - pozdravujem ked toto čitaju.

Dnes ráno sa mi vrátil holubok 1238 spred 2 týždnov z 300vky so zalepným jedným krídlom elektrikárskou izolačkou.
Chcem dotyčneho chovatela uistiť že holubka nič nezožralo, dofrčal na letač s hrmotom a že ma aj čip a že neprišiel strhaný, za to mu velmi pekne ďakujem.

Stavali sa aj take pripady že sa vratil holubok po sezone s vystrihnutou každou druhou letkou v kridle.

Spôsoby uzemnenia a ustajnenia su rôzne len dôvod je stale ten isty. Načo Vám milí chovatelia holuba o ktorom vôbec nič neviete, do chovu či za partnera ked je to závodník ktorý z ktovieakeho dôvodu priletel k Vám a očividne by sa rád vrátil na svoj holubník?
Nespočetné množstvo holubov som už ošetril a ked boli v dobrom stave vypustil ked som prišiel do práce. Aj teraz mam ročnu rumunku v karantene, zajtra ked bude počasie tak poletí...

Ked mi niekto ošetrí a vypustí závodníka, dá na seba kontakt, nemám problém zavolať a odvdačiť sa. Mám aj mladé po nich lebo lietam na prirodzeno, takže sa dá dohodnúť a aspon viete pôvod.

Pozdravujem všetých poctivých aj nepoctivých, nech vám to letí.

Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie

Zmeny boli uložené