Ján Bučo
(08.07.2024, 06:45)
Pozdravujem, priatelia,
Vo štvrtok 11.7. prebehne nasadzovanie na preteky Brusel. Tentokrát ich letíme sólo.
Počty nahlásených holubov v jednotlivých nasadzovacích strediskách, počty boxov a čas odchodu auta.
Lovčica - Trubín, 3 boxy, 66 holubov, odchod 10,00 hod.
Rosina, 6 boxov, 111 holubov, 12,30 hod.
Bytča, 2 boxy, 45 holubov, 13,30 hod.
Trenčianska Turná, 6 boxov, 102 holubov, 15,00 hod.
Šintava, 7 boxov, 130 holubov, 17,00 hod.
Miesta bude predpokladám v aute dosť.
Kontrolný dispečing ohľadom gumičiek bude vykonávať p. Rudolf Čmarada, prosím hlásiť holuby telefonicky, alebo formou SMS, ako obvykle.
Prognóza počasia opäť nasvedčuje, že nepôjde o jednoduché preteky. Budeme čakať na vývoj situácie a priebežne Vás budeme informovať.
Letu Zdar!
Jano Bučo
Patrik Pavelka
(09.07.2024, 13:33)
NS Šintava začina o 14 00.
Ján Bučo
(09.07.2024, 14:04)
Pozdravujem priatelia,
Dnes som dostal hlásenie, že NS Lovčica-Trubín nebude nasadzovať holuby. Ich 3 boxy sa teda rozdelia medzi NS Rosina, NS Tr. Turná a NS Šintava.
Ešte krátko k poveternostnej situácii. Upozorňujem, že je ešte len utorok, je teda veľmi skoro na akékoľvek závery. Podľa aktuálnej situácie (dnes o 15,00 hod.) je štart, čo sa týka vetra a teplôt vhodnejší v sobotu. Avšak čo sa týka zrážok po trase, let by bol lepší v nedeľu. Vtedy však opäť bude fúkať vietor od juhu a ten ich vytlačí hore. No skrátka zatiaľ je to veľmi neisté a počasie sa mení pomaly každú hodinu.
Letu Zdar!
Jano Bučo
František Dohňanský
(10.07.2024, 17:44)
NS Trenčianská Turná začína košovať zajtra 11.7.2024 o 13.00 hod.
Ján Bučo
(11.07.2024, 08:41)
Pozdravujem, priatelia,
K aktuálnej poveternostnej situácii.
Teploty po oba dni (sobota aj nedeľa) takmer po celej trase nepresiahnu 25 stupňov.
- Sobota, je predpoklad výborného vetra, ale po trase vyzerá byť pomerne dosť prehánok a v Čechách bude silné zrážkové pásmo.
- Nedeľa, vietor sa zmení na juhozápadný, ale jeho sila nebude nijako veľká. Bude takmer jasno bez vážnejších poveternostných problémov.
Vzhľadom na to, že sa šíria informácie o tom, že štartovať sa bude v nedeľu a ak sa má štartovať v nedeľu, že niektorí chovatelia nebudú nasadzovať, moje stanovisko je nasledovné:
Holuby sa dnes naložia a vyrazia na cestu. Podľa propozícií, ktoré máme sa štart vykoná v čo najskoršom možnom vhodnom termíne. Ak bude situácia umožňovať štart v sobotu, odštartujeme v sobotu. Ak to situácia nedovolí, štart sa odloží na nedeľu ráno. Ja nie som pracovník SHMÚ a ani tí teraz nevedia konkrétne povedať aké počasie v ktorý deň bude. Ja v sobotu ráno prezriem všetky dostupné kanály a ak to bude možné, a zhodnem sa na tom s predsedom klubu, štart bude vykonaný.
Z mojej strany toľko.
Letu Zdar a šťastnú ruku pri nasadzovaní.
Jano Bučo
Ján Bučo
(12.07.2024, 07:08)
Pozdravujem priatelia,
Na preteky Brusel sme odoslali 188 ks holubov od 43 chovateľov.
Krátko ku toľko diskutovanému počasiu. Situácia je veľmi dynamická, zatiaľ to vyzerá na štart zajtra ráno, alebo dopoludnia. Ak nebude v Bruseli pršať, hneď po východe slnka holuby vypustíme. Po ceste síce narazia na lokálne prehánky, ale mali by letieť v príjemnej teplote pod mrakom s vetrom v chrbte. Múdrejší budeme dnes večer.
Letu Zdar!
Jano Bučo
Ján Bučo
(12.07.2024, 18:37)
Pozdravujem priatelia,
Krátko k aktuálnej poveternostnej situácii. Počasie v okolí Bruselu by malo byť zajtra ráno priaznivé. Bude fúkať svižný juhozápadný vietor. Ak sa nič zásadné nezmení, predpokladaný čas štartu je zajtra o 7,00 hod.
Letu Zdar!
Jano Bučo
Ján Bučo
(14.07.2024, 16:59)
Pozdravujem priatelia,
Chýbajú nám 2 holuby do splnenia 20 percent. Nechám na vás či hodiny otvoríte dnes, alebo ak sa vám dá, zajtra.
Som rád, že preteky dopadli dobre a dúfam, že aj v poslednom "kole" to pôjde hladko.
Letu Zdar!
Jano Bučo
Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie
Zmeny boli uložené