Daniel Krajčík
(11.08.2024, 12:55)
Pri teme Berlin int. sa vykreovala nova tema, ... vytvaram samostatnu temu a vkladam prispevky sem:
Ivan Oravec (10.08.2024, 17:06)
Teda o rok národný pretek Oostende aj z východom ? :)
Barbirik Igor (10.08.2024, 17:55)
Pán Oravec Ostende a Brusel boli sviatkom pre chovateľov SK !!!
Pred tým než založili maratón klub každé OZ ho malo v pretekovom pláne !
Barbirik Igor (10.08.2024, 17:59)
A ešte doplním že v tej sa tam nasadilo okolo 3000 holubov
Dnes tam nasadia 250 ks obrovská sláva
Presunuta nesuvisiacia diskusia z temy BERLIN INT.
Ivan Oravec (10.08.2024, 18:02)
Prvé Oostende 1987 posledné 2013
Barbirik Igor (10.08.2024, 18:09)
Pán Oravec ale to bol sviatok pre našich chovateľov prečo sa to nedá v dnešnej dobe !!!???
Barbirik Igor (10.08.2024, 18:28)
Poďme do mňa tý ktorý si myslíte že já som vrták !!!!
Barbirik Igor (10.08.2024, 18:47)
No čo je s vami majstri odborníci ????!!
Peter VAVREK (11.08.2024, 05:18)
Vyjadroval som sa viackrát k tejto téme NP pre SK realizácia pre SK existuje len iniciatíva zorganizovať takýto pretek musí prísť od SZ .... regióny SK majú svoje preteky Demmin Hille Grunberg....a úplne im postačuje 2 x v roku ale jeden NP pre celé Slovensko je v rukách SZ .... prečoo nie je ochota zorganizovať takýto podobný pretek ako Berlín ..pre Slovensko....? V roku 2023 bol pokus k výročiu založenia chovateľská ph na SK pretek Hamburg.... síce preložený na Hamm ale počty holubov nasadených bol pre celé Slovensko celkom slušný cca 3500 ks ....a termín napríklad preteku by bol skôr ako v auguste.... určite ako napríklad posledný pretek v sezóne starých holubov.... a tento pretek by som zaradil aj do súťaže MS ako podmienku.... zúčastniť sa ho.... všetko ostatné je na ....SZ s pozdravom
Martin Macej
(12.08.2024, 12:08)
Hamburg by bol myslím naozaj super narodný pretek keby sa aj Hamburg letel. Oostende nie je relevantný pretek pre východ - velke rozpätie km - vlastne najväčšie aky Slovenko može mať, kedže je najdlhšie z východu na západ.
Hamburg? Dať ho tam ale NEPREKLADAŤ, ale v prípade potreby čakať na vhodné počasie, a neskor pustiť aj o2,3,4, dni, ako to maju zorganizovane aj Rumuni, potom nech bude sučasť každeho majstrovsvtva OZetiek na Slovensku.
Anton Púchovský
(12.08.2024, 13:00)
p.Barbirik reagujem dnes tam nasadia 250 kusov ale veď nič a nikto vám nebráni nasadiť 5 kusov a bolo by 255 holubov a nie tu kritizovať niekoho a navrhovať niečo.Mne sa vidí že vy ste len taký pisalek ktorý stláča a hľadá písmenká na klávesnici od nudy.A koľko máte takých Bruselakov na holubniku ha
Barbirik Igor
(12.08.2024, 13:26)
Pán Puchovsky ja vás nebudem osočovať koľko kusov tam dávate vy ?
Na rozdiel od vás ešte keď nasadzlo v každej OZ tak od 5 do 10 ks a ešte 2 ks na syna
Problém nie je nasadiť holuby
Problém je z diaľky nasadovacich stredísk !
Ľubomír Hovančík
(13.08.2024, 20:27)
Pán Barbirik . 300 km hore dole to je "brkačka"
Barbirik Igor
(14.08.2024, 06:55)
Pán Hovančik tie Bruseli ste vyhrali väčšinou na východe
Rumuni majú ešte väčší rozdiel
Na Barcelone tak isto od Francúzska až sever Holandsku Holandska
Dám príklad Berlín minulý rok vyhrali holuby na Slovensku tento v Rumunsku na vzdialeností 1400 km
V Rumunsku zbierajú holuby 2 až 3 dni a na Slovensku je problém 2 dni pred pretekom
Milan Blahovský
(14.08.2024, 07:27)
Igor, Ľubo nepriamo napísal, že to mali do NS Turzovka 300 km , čo síce trocha prehnal, ale tých 250 km tam a 250 km späť to mal...a napriek tomu sa pretekov východniari zúčastnili. Je to pochopiteľné, že sa rumuni neotočili v Žiline smer východ a nešli pre tých cca 100 holubov. Je treba, ale hľadať príčiny, prečo sa pretekov nezúčastnilo toľko chovateľov zo Slovenska, aby boli NS aj na východe ( napr.Torysa ), následne Ružomberok - Žilina - Trenčín - Bratislava a zber by urobilo auto zo Slovenska.? ....
Luhový Miroslav
(14.08.2024, 07:34)
Milan,tu si myslím,že najvačší problém je neskorý termín toho preteku.Je to natiahnutie sezóny v podstate o 2 týždne v čase keď sa už musíme venovať mladým.Ja som sa zúčastnil obidvoch Berlínov a pokiaľ sa to bude letieť aj budúci rok a nič mi do toho nepríde, rád sa zúčastním .
Barbirik Igor
(14.08.2024, 07:58)
Milan ja s tebou súhlasím len technický sa to nedá Rumuni majú všetko Dzerardy a mi musíme všetky holuby prekladať do ich košov
A teraz si to predstav
Zo 17 chovateľov 1 nepríde z tých 16 chovateľov 10 po nakosovani odíde a na tých 6 chovateľov zostane všetka ta robota
Treba poďakovať aj Chovateľom z Turzovky ktorý určite tiež vašim chovateľovm pomhly preložiť holuby
Milan Blahovský
(14.08.2024, 08:47)
Igor, keď bude nasadených 1000 holubov zo Slovenska, tak netreba do žiadneho Geraldy prekladať. Naložiť do našich košov a nášho auta a zaplatiť za dopravu nášmu prepravcovi. Snáď už cestu na miesto štartu a spoločný štart nejako nájde.
Barbirik Igor
(14.08.2024, 09:30)
Milan Súhlasím
Barbirik Igor
(14.08.2024, 09:52)
Milan a ešte keby slovenský zväz vedel z Rumunmi dojednať ten pretek o týždeň skôr
Moje holuby stoja 3 týždeň a začínajú zhadzovať vrchné perie a to je ťažké udržať v takej pauze
Ale aj tak dobre z 21 ks mám doma 19 ks z toho 10 rociakov
Na budúci rok ešte neviem či dám som znechutený z prístupu chovateľov
Niekto sa snaží vytvoriť pre chovateľov niečo atraktívne a oni si to nevážia samozrejme že je dobrovoľné nikto nikoho nenúti aby tam nasadil svoje holuby je to rozhodnutie každého z nás aby sme podporili takéto preteky
Barbirik Igor
(14.08.2024, 18:27)
Na pána Puchovskeho a bývalú OZ Zvolen si nájdem čas
Barbirik Igor
(14.08.2024, 19:13)
A už mám telefonáty na Vidholda nemám rád za jeho správanie ale nadam dopustiť čo sa týka chovatelstva je ti veľmi dobrý chovateľ
Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie
Zmeny boli uložené