Peter Oláh
(27.10.2024, 10:26)
Chcem zaplatit clenske vie mi niekto povedat ako ked mi oblast nechce dovolit ho zaplatit a spoliehaju sa ze nezaplatenim clenstvo zanikne? Pisem to sem lebo ako pozeram vam by asi ani nevadilo ze pisem po slovensky. Ze mi nechcete pripomenut v mojom klube sa iba po madarsky bude hovorit. Vdaka za kazdu radu:)
Peter Oláh
(27.10.2024, 11:33)
Pri kazdom 150 vzhliadnuti prispevku pridam dalsi fakt. Pokusil som sa o prestup do inej oz v domneni ze bude lepsia. Lepsia v pristupe chovatelov ku vlastnym holubom. Lepsia na medziludske vztahy. No zial oblast ma nevzala udajne sa o to postarala moja sucasna oz. A tento moment chce vyuzit vedenie mojej oz k tomu ze podal si si ziadost o zrusenie tak ti vyhovieme nasim clenom uz niesi. Teraz je dohoda odomna neprevzat clenske a tak sa vyradujem vlastne sam. V dnesnej dobe by som to videl skor tak ze tu by mal byt zapas o kazdeho clena. Ale to je len moj nazor a ja ho nikomu nevnucujem.
Peter Oláh
(27.10.2024, 15:01)
Pri kosovani som si v pristavenom aute nasiel vlastneho holuba. Tyzden zivoril bez vody, jedla. Ze by si vodič nevsimol? Reakcia vodica.. aj minule tam nejaky bol a otec ho doma potom tyzden krmil. Naozaj sa chovatel mohol cudovat preco sa nevratil nazad. 40 kosov, 6 napajaciek asi 2 cm vysoke a 30 litrov vody ako na pridel. Takze napajame? Starame sa o svoje takto? Nestaraj sa... ja svoje holuby mam rad a takto im konci kariera. Takto svoje hobby zveladujeme? Premohla ma zvedavost a chcel som vidiet vypustanie. Budik o 4.00 a smer Brno, auto som nasiel lahko, bolo na dohodnutom mieste. Vedeli sme o tom, ze sa ma uskutocnit start 7.30... och, cas na kavu nez to zacne. Zrazu rachot 6.20 holuby lietaju na kazdy smer, tak sme podisli a vidime zufaleho sofera co naozaj pre technicku zavadu nevedel otvorit zopar kosov... kliestami trhal zaseknute dvere, aby holuby vyslobodil nech ma svoju časť prace ozaj odvedenu... pozoroval som odlietajuci krdel a v tom bum dalsie auto ina oblast pusta zas svoje.. preboha to naraz? 6 minut rozostup? Starter sice na mieste bol ale ze by som ho videl sledovat co sa deje s autami.. nie. Cudzia oblast.. cast kosov sa zasa neotvorila a boli aj kose kde papier uveznil tie v zadu v kosi.. kricim halo este tam suuuu... keby ste videli video pobavite sa.. pointa. Sofer telefonicky ohlasil vycvikara o vykonanom starte a spomenul ze sme sa tam ukazali... cakali by ste ze sa vycvikar opyta a preco si pustal skor? Ja tiez... no nie. Kto tam bol co tam robili coooooo... a o malinku chvilu pan predseda to co si dovolujete kto konkretne bol na mieste? Vy ma nebudete obchadzat.. pockaj mame video... a tu nas stopol mna ziadne video nezaujiiima. Toto si vybavime.. a vybavili... z funkcionara oz.. teraz neviem ci nebol kamarat predseda kontrolnej komisie.. fakt neviem aku funkciu zastaval... pritom nesli sme za trovy oblasti, podelili sme sa, ja som kupoval dialnicnu Róbert tankoval.. isli sme sa pozriet aby sme aj pre kolegov mali konecne odpoved pusta sa vsetko tak ako ma? Len mala esencia vycitiek smerom k vyjasneniu preco hladam ludi co im na vlastnych holuboch zalezi... stopnut nejasnosti dohady.
Peter Oláh
(27.10.2024, 16:14)
Kruzky v nasom klube. Roky skutocne uz dlhe roky som nedostal kruzky skor ako koniec februara zaciatok marca.. v tomto roku to bolo 10 februara a asi len preto ze to bol den kedy sme sa stretli ako klub.. ze som bol posledny kto kruzky dostal som vedel tak ze iba moje sa polozili na stol a nepokracovalo rozdavanie.. vy uz mate? Moja otazka.. uz davno... zamer ci sa vecne opakujuca amnezia rozdavajuceho? neviem.. no napriklad v roku 2022 som presne pre tento dovod utratit prve hniezdo mladat. Neprisli vcas. Takze vypadol mi rocnik.... cakali by ste ze na moju staznost zareaguje predseda a trebars tu starost o vyzdvihnutie kruzkov da inemu mozno o kusok zodpovednejsiemu? Niekomu kto vie ze by nemuselo byt na skodu si trebars robit zaznam aby som seriu od 1 do 100 nedaval iba skupinke? Chcete dokaz? Za 20 rokov som nedostal trebars seriu od 1 do 100... hoci kupujem vzdy 200 kusov raz za par rokov by som mohol byt ten kto necaka az sa uspokoja chovatelia a vyberu... pekne cisla. Viete ako sa tato nezhoda riesila... nie nehnevam sa ze si nespomenie na moje cislo... nevadi mi ze chodi denne okolo mojho domu a mohol ak ma problem kruzky hodit do schranky napisat spravu.. na vyjasnenie postacovalo... nie to co tvrdi nieje pravda.. a hotovo... ja mam na holubniku niekolko holubov co maju identicke cislo iba rocnik sa meni... malickost a v podstate uz nepodstatna vec, na dalsi rok si objednam kruzky zväzove a od oblasti uz nechcem... mam sa v takom klube citit pohodlne? Verte ci nie tema kruzky je iba zaciatok. Vsetko do seba postupne zapadne
Peter Oláh
(27.10.2024, 17:08)
Sezona mladat 2024... zhruba tyzden pred zavodmi zavolal vzrastom najmensi klubovy chovatel nie mne.. ale inemu chovatelovi aby som oznamil vycvikarovi kolko mladat budem lietat... odchoval som zhruba 300 mladat ale lietat som chcel iba sto... vedel som ze bude chodit iba auto bez vozika a cim vacsi pocet prinesiem o to viac sa budu v kosoch tlacit. Nahlasil som teda sto a priniesol na prve kosovanie. Hm.. priznam sa chvilocku som meskal.. este doma som si kontroloval kopec veci meskal som asi 20minut... nacipovat 280 mladat nie je veru sranda. Preco som cipoval vsetky? Presne preto ze som mohol mlada stratit a mohol ho neskor nahradit, ja nesmiem nic docipovat. Mam vlastny vozik a dokazem sa celkom vyhrat smerom brno stupava kuty. Rozlietam si solo. Dbam na to aby ma nikto nemohol upodozrievat .... ale tu je zadrhel. Mne sa vlastne neusli kose.. nieže by chovatelia priniesli nadbytok... klub dostal 11kosov a objednavalo sa 15... smola... alebo vies co? Nakosuj tam do kosov v sklade... muzealne kusy.. hrdzave vyradene este z doby kde sme sa ako slovaci odtrhli od cechov. Chces nechces musis.. ale nie ,prislo auto a chovatelia si zacali ako kobylky vsadzat kose do auta... ale moje tam nepasovali... skratka faakt muzealne kusy. Teraz pockat az si chlapci zaopatria svoje a potom sa prosit potrebujem vybrat kose a prekosovat.. ano ochoda bola.. ten tatko a syn pomohli. Neotocili sa chrbom. Jeden holub vyletel ale zasiahol najmensi chovatel z klubu a uz pocas prvyh mavnuti holuba chytil. Trefne som adresoval poznamku.... preco som musel zaplatit 150 ale objednaval som 100 ale ani tak ma tam volne miesto necakalo? Preco chlapci maju priestor holuby napojit upokojit a ja mam svojim robit tento stres? Pred druhym zavodom ma ubezpecovali... vsetci si nakosujeme prvych 30.. a zbytok rozlozime aby v kazdom kosi bol rovnaky pocet.. nieco stratis ty nieco ja a vsade bude vela volneho... mohlo sa toto uskutocnit? Tvorca myslienky predstavil ako sa to robi po vzore trebars v Bratislave..a okamzita reakcia ja som kupoval dva kose a aj ked stratim a budem davat trebars po 10 do kosov su len a len moje. Viete co bola teda dalsia argumentacia? Mal si si ukradnut kose skor.. mat ostre lakte a nekompromisne trhat z ruk ineho chovatela. A ja som myslel ze ked zaplatim budu ma volne miesta cakat... ak ich ponuknem inemu chovatelovi je to moje rozhodnutie ale toto? Podporovat vlastne nezhody? .... po druhom zavode som to vzdal.... povedal som si ja takto lietat nechcem znicili ste mi sezonu prinutili ste ma zaplatit asi najviac miest v oz . Co spravite ak si vypytam peniaze nazad?
Peter Oláh
(27.10.2024, 19:23)
Pochadzam z oblasti kde polahky zmizlo auto aj vozik.. no pytat sa asi nema zmysel, vsetci hovoria svoju verziu a pravda.. no kto ju ma? Menili sme predsedu, kampaň založil na tom, že Tonko z Komárna vraj kradol, že spreneveril peniaze. Nemám kompetencie vec riesit, na to tu je predseda ak si myslel ze je v práve, mal dat vec na policiu, bola by to čiara oddelujuca minulost a sucasnost. Ja len viem, že mne na oblasti nepatri ani spendlik.hoci som si roky musel platit vraj splatku za uver co sme brali ako oz... a dnes nemame auto, nemame vozik, nemame kose.... tak co sme splacali.. kto vie a nepovie... napoviem? 3 roky slubov ze opravime kose ... moment, kose si prenajimame... preco ich nevratime prenajimatelovi s odkazom uz nam nevyhovuju a bud ich dones upravene alebo si najdeme inde.. mohli sme trebars z polska. A mali by sme prvy majetok. Videli ste kose Trencanov, Bratislavcanov? Im naozaj zalezi na svojich Chranencoch. Aby prisla nadvaznost... predseda kontrolnej komisie mi ukazal videl si ? tonko mal akosi vysoku rychlost pri dolete? Vravim videl asi trenoval a mal zapnuty system.. no ale.... pockaj pozriem... a skutocne. Tonko trenoval... v inej oz. Po par klikoch vidim kam holuby pasuju vidim ze skutocne zavodil ze jeho holub ak by zmenil miesto zavodu skoncil ako druhy... hm... takze nie ja som upozornil ze mame dokaz ze tonko porusil pravidla. Mne ste v rovnakej minute na posedeni kde ste ma pozvali odsuhlasili ze budem clenom kk a zaroven ja mam skompletizovat dokazy. Konecne mame paku na tonka. A drama... v rovnakom case vraj tonko napadol vycvikara, konkurencnemu chovatelovi vyskrkal prve doletene holuby a vraj schoval vysledky k sebe... povedal som nazor... 3 hrube porusenia pp a ? K comu teda to vsetko ked kompetentny mlcia? Presli 3 mesiace a nic... mesiac pauza medzi zavodmi a nic... 6 tyzdnov sezony a zas nic... ak nekonal predseda mal zasiahnut predseda reviznej. Odkontrolovat cinnost predsedu. Ty si nezvolal ja zvolam.. mna ste pouzili iba na to keby trebalo dokazat.dnes budem inkvizicia . Vsade ma ociernujete ze som do toho pchal nos.. a vy si idete umyt nad tym ruky? Zasa iba nazor... vysledky zavodu sa stratia vycvikarovi z dohladu na den a objavia sa az u vypoctara... pochopitelne 2 konkretne otazky zvolali ste komisiu overujuc ci vsetko sedi? Preco sa pre toto pochybenie nevyradil zavod komarnu? Nie to nieje ze ja chcem uskodit niekomu z vas... mali by ste vidiet tie objatia ked pre chybu jednotlivca pride o zavod klub. Zial tak to je. Upratujte a strazte sa vzajomne ty vies ohrozit mna ja zas teba.
Peter Oláh
(27.10.2024, 20:09)
Vratim sa nazad do doby co kamarat soferoval z Brna a my sme si ukojili zvedavost ako sa vlastne vypusta... za dobrotu na z zobrotu, ukazal si svoju silu, jemu si odobral funkciu lebo si dovoloval voci tebe.. ale co!!! Urobil pracu navyse a ty miesto potlapkania po pleci mu strhas vylozky... podme teraz ku mne. Mne pred ludmi zadas pokyn dodaj dokazy.... a teraz ty na mna ukazujes prstom bacha on sa moc stara? Ci si to bol konkretne ty pan predseda alebo jeden z tvojich maňaskov, zavolate do oblasti a odporucite jeho v ziadnom pripade nebrat. Rozoberme si teda preco? Lebo vidim ze si uplne neschopny viest oblast? Lebo kvoli tebe a tvojim dosadencom mozeme prist o celu sezonu? Skrabkas si celo a nevies kam mierim? Napriklad? Nebohy Zigo... uz vidis? Nepustis ma lebo sa ti rozpada tvoja oblast? Preco ti tento rok odchadza zas zopar clenov? Zavolal si? Opytal si sa? Mne si hodil suhlas ze mozem odist az davno potom ked si vedel ze nova oblast ma nezoberie. Nemas veru pansku ozdobu v gatiach lebo iba odkazujes.. priplizis sa skoro rano k domu a hodis list do schranky miesto aby si zvolal konferenciu a pytal sa nieste spokojny? Chces vyuzit prilezitost chcel si odist chod ale... nezoberte od neho clenske a teda uz mu neumoznime sa vratit.. to fakt? Bol som ja disciplinarne rieseny, mas dovod ma nepustit? Ze kritizujem tvoju nepracu.. je len zrkadlom tvojej neschopnosti... chces povedat ze tebe to co sa deje, dialo nedonieslo? Zaujimave ze sa ti donieslo ze ti ja neverim.. ze chcem ist prec . Rano verzia nemoze ostat v klube.. potom musi ist do ineho klubu verzia vrchol nikde nikdeee. Lebo ti vidim do kariet priatelu. Mal si cas, priestor veci napravit... vyuzil si cas na intrigovanie a ohovaranie. Davam ti slub... ja si osobne myslim ze prideme o sezonu.. hoci som nic nespachal v ociach inych oblasti budem vo vreci co ty si usil. A k slubu... ak pridem o sezonu dam ta na sud...prve co spravim podam podnet na zvaz a ak ste chlapci cestou do ziliny vypisovali nove kontrolne listy mate smolu. Moj mobil ma fotak, tvoj nie? Ze este unesies.. neboj z nakladu som nevysypal este ani polku.. ale nechcem aby čitatelia grcali ked su prave po veceri.
Peter Oláh
(27.10.2024, 20:26)
Mal si ma nechat ist, nemam zaujem o hadky, spory, chcem si dalej pestovat svoje holuby. Ked zlozim dobru paru tesi ma ze vidim vysledok.. ty mi chces moju buducnost urcit. Chces, aby som uz nesmel zavodit nikde. Preco vlastne? Lebo mam uz nazor na teba tento.. je mi ozaj jedno kolku spinu za nechtami teraz mas... chcel si moju pozornost janko mas ju. Ak sa my dvaja este niekedy stretneme, co ty mi chces urcit ze nie ale ja viem ze stretneme.. nechcem sa s tebou ani pobit ani ti nic vysvetlovat. Vies preco? Lebo to bude pravdepodobne na chodbe sudu .na teraz k tebe tolko.
Matúš Labon
(27.10.2024, 23:29)
Peťo držím ti palce v tomto “boji” za férovosť a transparentnosť pre každého chovateľa. Pravdepodobne sa “páni” zasekli v 90tich rokoch kde si určité skupiny vytvorili vlastný štát v štáte a mysleli si že su nedotknuteľný. A tých ktorí sa nepodriadili odstránili.
Verím že bude táto nepríjemná záležitosť vyriešena a budeš pokračovať v lietaní aj v nasledujúcej sezóne v nejakom OZ kde budú “páni” hovoriť po slovensky :-)
Peter Oláh
(28.10.2024, 04:17)
Sezona 2022. V zapale boja o bodiky ste mne asi ako jedinemu zabudli povedat ze sa kosuje zavod uz v piatok a nie ako bolo v plane v sobotu. Pokojne si nachytam a chcem vyrazit do klubu idem si overit ci je teda uz ten cas sa stretnut volam predsedu klubu a ten mi oznami .co? Kosovat? My sme kosovali uz vcera.. toto je ferovost v praxi.chapem mohol zabudnut nemam mu to skutocne za zle ale ze sa nikto neopytal a peter nepride? Mohlo ale nestalo sa tak. V pohode aj nadalej som sa s vami vedel bavit. Veru veru na mne ste velakrat mohli drevo rubat.. aj tak som sa vam vedel ponuknut ked ste po operacii ostal sam ci vam mozem zbehnut nakupit ,cokolvek doniest jedlo... ist sa vam postarat o holuby. Moja slabina ze mam taku pamät a to srdce co mam. Ked som na schodzi chcel predniest navrhy co by sme mohli zlepsit co dotiahnut za co zabojovat ,, v mojom klube iba po madarsky ,, a bolo po schodzi po chuti nieco vobec hovorit.
Peter Oláh
(28.10.2024, 04:18)
Dakujem ti Matus vazim si to
Pre účasť v diskusii je potrebné prihlásenie
Zmeny boli uložené