TS - ŽILINA, SEZÓNA 2025.
Autor: Vendelin Šadlák
« Predchádzajúca
Showing 1 to 20 of 49 results
1
VŠ
Vendelin Šadlák
04.10.2025, 09:41
Výhra 8500 € ktorá bola určená na vyplatenie super družstva bude prerozdelená rovnakým dielom po 160 € pre všetkých 53 doletených holubov z finále.
LP
Ladislav Pavliček
02.10.2025, 21:31
Ahoj holubari na koľko nás požiadal pán Šaadlak na varenie gulášu tak sme sa postarali na čele s Lednickim Jurajom ktorý zadovážil všetko čo potrebujete pre varenie gulášu plus stolovanie a dobrej klobásy ktoré sam financoval poďakovať za dobrú náladu pri čakaní pretekárov ale aj pomocníkom p.Cernanskemu Tiborovi, p.Dorinskemu Vladovi a Ladislavovi Pavlickovi
RC
Rudolf Cisárik
01.10.2025, 22:40
Ale preco 8500, ked v propoziciach je 17000 EUR ?
JS
Ján Skaličan
01.10.2025, 22:04
Ahoj Vendo
To ako rozdelíš výhru 8500 eur je na tvojom rozhodnutí. Môj názor je taký že na výhru sa zložili účastníci v roku 2025 tak by mala byť vyplatená im. Každý rok v testovacích staniciach je iný niekedy sa celkom dobré darí a na ďalší rok to je katastrofa holuby sa stratia aj keď majiteľ testovacej stanice urobil maximum. Bol som na finále osobne bolo dosť ľudí. Holuby doleteli bolo čo pozerať . Guláš bol výborný. Ja dávam do testovacích staníc tak jedného alebo dva kusy za rok ale rád pozorujem na internete dianie v testovacích staniciach. Súhlasím s pánom Bodnárom že zatiaľ sa ti nepodarilo posunúť testovaciu stanicu tak ako sa čakalo od výborného chovateľa ktorí vyhráva v iných TS. Verím že rok 2026 bude lepší.
S pozdravom Jano
To ako rozdelíš výhru 8500 eur je na tvojom rozhodnutí. Môj názor je taký že na výhru sa zložili účastníci v roku 2025 tak by mala byť vyplatená im. Každý rok v testovacích staniciach je iný niekedy sa celkom dobré darí a na ďalší rok to je katastrofa holuby sa stratia aj keď majiteľ testovacej stanice urobil maximum. Bol som na finále osobne bolo dosť ľudí. Holuby doleteli bolo čo pozerať . Guláš bol výborný. Ja dávam do testovacích staníc tak jedného alebo dva kusy za rok ale rád pozorujem na internete dianie v testovacích staniciach. Súhlasím s pánom Bodnárom že zatiaľ sa ti nepodarilo posunúť testovaciu stanicu tak ako sa čakalo od výborného chovateľa ktorí vyhráva v iných TS. Verím že rok 2026 bude lepší.
S pozdravom Jano
ĽB
Ľubomír Bodnár
01.10.2025, 17:12
zdravím, pan Šadlák, vidím,že kritiku znášate, akoby ste bol majster sveta, a každý názor je u vás chorý mozog,či psychopat. Svedčí to zrejme o tom, že ste proste "charakter".Kde som vám, prosím vás napísal, že chcem riadiť testovačku?? To ste chcel vy a sľuboval ste kvalitu, na čo vám mnohí chovatelia naleteli. Ak to nevidíte ,lebo nechcete, tak si trochu pretrite oči, aby ste reálne videl ako ste chovateľov, ktorí vám verili, sklamal. U mńa je to sklamanie o to väčšie, že som vás považoval za dobrého chovateľa, lebo ste mal úspechy v rôznych TS. To je ale úplne o inom ako si vzať na starosť zverené holuby. Pán Šadlák, je mi jedno akých ľudí mate rád, od všetkých , čo vám poslali holuby ste vzal peniaze aj určitú zodpovednosť. Ak ju však nemáte, tak to radšej nechajte a skúste šťastie inde. Jednoročné TS sme tu už mali., dúfam, že aj vo vašom prevedení je to tak, lebo ak sa už bavíme o chorých mozgoch, tak tu láskavo vysvetlite, ako vo vašom zdravom vznikla tak geniálna myšlienka zimnej edície tu pod Tatrami. určite si obhájite aj naskladńovanie holubov počas neukončenej letnej edície, alebo je to opäť inak? záverom len toľko, že vložené peniaze nikde nezaručujú úspech, každý ale chce zato mať holuby kvalitne otestované bez toho aby to mal šancu ovplyvniť. Nestačím sa diviť aké hlúposti tu vypisujete a ako ste ješitný. ani vaše móresy nik nemusí akceptovať, tak už sa radšej viac nestrápńujte a skúste to s trochou sebareflexie.
VŠ
Vendelin Šadlák
01.10.2025, 15:02
Ešte musím zareagovať na psichopata ktorý dal na MYPigeons do zaletených holubov večer 29.9. víťaza finále holuba "6502". Holub doletel víťazne o deň skôr 28.9.Odkaz preňho - treba vyhladať odbornú pomoc.Je to zlé keď takýto psichopati sú medzi holubarmi,asi preto to ide z naším koníčkom tak dole vodov.
VŠ
Vendelin Šadlák
01.10.2025, 14:17
Pán Bodnár,tú poznámku na vypinanie benzingu počas preteku beriem ako výplod chorého mozgu.Celí čas bol pretek pustený online a každý to videl.Nakolko som neni počitačovo zdatný a neviem vkladať videa na stanku TS ŽILINA,tak s tým vždy musím počkať na niekoho druhého,čiže videa zo štartu sa dočkáte.Čo sa týka nedoleteného 3-členného družstva tak to aj mňa prekvapilo a nerátal som s tým v propoziciach.Rozhodnutie o tejto čiastke 8500 eur urobím v najblichších dňoch a bude to zverejnené na stranke TS ŽILINA.Pravdepodobne tú čiastku prerozdelím medzi všetky doletené holuby z finále alebo vytvorím v sezóne 2026 novú kategoriu a tieto peniaze budú použité a dopredu deklarované na to ocenenie.Tým by sa stalo ocenenie pre sezónu 2026 o vela atraktivnejším.Pokial chcete rozhodovať za mňa a robiť všetko lepšie tak doporučujem si zriadiť vlastnú TS a potom uvidíme výsledok.A ešte jedna poznámka,nemám rád ludí ktory si myslia že keď pošlú niekde 50 holubov a pustia do toho viacej peňazí že majú zaručený úspech.Doporučujem o rok poslať holuby tam kde si myslíte že to viete ovplivnit.Ja takéto móresi nestrpím.To bolo z mojej strany k vášmu príspevku všetko a ďalej na vás nereagujem.Je to strata času.
ĽB
Ľubomír Bodnár
30.09.2025, 18:51
Vážení športoví priatelia, vážený pán Šadlák.Popísalo sa tu už o TS Žilina dosť, a mne to tiež nwdá nevyjadriť k tomu pár postrehov.Zmena správcu, či majiteľa TS nepriniesla sľubované ovocie, ani špičkovú "európsku úroveń. Skôr by sa dalo hovoriť o prepade v porovnaní s predošlými ročníkmi. Nejdem tu analyzovať možné chyby pri príprave, či tréningoch, pán Šadlák go iste urobí za nás. Chcel by som sa ho ale opýtať, prečo vypína konštatovací systém na druhý ,či tretí deń preteku, nechce sa mi totiž veriť, že z tak "dobre pripravených holubov a v top kondícii"sa dnesz finále vrátili ba dva kusy. Tiež sa chcem opýtať,kde sú videá zo štartov pretekov, a kedže doteraz nedoletelo nikomu 3-členné družstvo,čo chce pán Šadlák urobiť s ocenením?Počúvam z každej strany hodne kritiky a pochybností o férovom vedeni testovania, mojou dalšou otázkouteda je, či sa to všetko nedá robiť tak transparentne, aby sa vylúčili pochybnosti a podozrenia?
VŠ
Vendelin Šadlák
28.09.2025, 09:33
Finále odštartované kôli hmle až o 9.15 hod. Prajem všetkým pekný dolet.
VŠ
Vendelin Šadlák
20.09.2025, 16:24
Srdečne pozývam všetkých chovateľov na finálový pretek ktorý sa uskutoční v nedeľu 28.9. Areál bude otvorený od 11.00 hod. Občerstvenie bude zabezpečené.Vyhlásenie výsledkov z prvých 4 pretekov prebehne od 12.30 hod.Košovanie na pretek prebehne v sobotu od 15 hod. Šadlák
VŠ
Vendelin Šadlák
16.09.2025, 08:54
Zajtra 17.9. letíme SEMIFINÁLE- Příbram 340 km.
VŠ
Vendelin Šadlák
05.09.2025, 22:04
Pondelok 8.9. od 16 hod.sa bude košovať na 3.pretek - 220 km.
Milan Blahovský
30.08.2025, 07:58
Tak pán Šadlák, ako vidím emócie s vami lomcujú a nedajú vám spávať ( čas vloženia príspevku). To ste potreboval toľko času a príčinu aby ste si na mne vyvŕšili svoje ego ? No dobre teda, poďme na rozbor možného aj nemožného u vás a u nás.
Pretek Rudno odštartovaný na mojich 149 km o 7:00 hod.ráno pri teplote okolo 16 st.C s trendom rýchleho vzostupu, čo je v tomto smere ale nepodstatné. To, že sa dvihne tak silný južný vietor, teda v našom prípade protivietor ( v nárazoch do 60 km/hod), kedy holuby museli prekonávať kopce smerom k Vysokým Tatrám a pásmo vetra nebol v jednej doline, ale v šírke cca 100-150 km a teda tie mladé nemali kade to obletieť. Niečo teda bojovalo s vetrom, niečo sa nechalo zaviať vetrom. V lokalite môjho doletu bolo príjemných 23 st.C a takmer bezvetrie...Postupne sa teplota dostala až na hodnotu 28-29 st.C a niečo také sme možno nemali ani pri starých holuboch ( protivietor a pomerne teplo ) . Podobne to bolo aj u OZ Poprad či Bardejov, ktoré štartovali neďaleko.
Teraz si rozoberme druhú časť a to je zdravotný stav či prípravu pred pretekom. Máte pravdu, nebol možno 100 % a holuby prešli pár dní pred nácvikmi chorobou mláďat, napriek včasnej vakcinácii a následne revakcinácii, pričom som si myslel, že to tento rok prvýkrát po možno 10-tich rokoch ma obíde, žiaľ prišlo to vo chvíli kedy bolo už horúco v príprave na preteky. Ešte predtým som urobil súkromne 6 výjazdov do 30 km a žiadne negatívne stavy. Prvý problém nastal pri spoločnom sústredení holubov celej ZO , ale nebolo to nič hrozné ( 4 ks z 90 úhyn a zopár ich zvracalo), treba ale spomenúť, že sa letel spoločný nácvik 45 km pri teplote 23-25 st.C so štartom o 7:55 hod. Podobne to bolo ešte u pár kolegov, ktorým to vypuklo tiež. Vynechal som teda prvý spoločný nácvik OZ ( 75 km ) a na druhý ( tiež 75 km) som nasadil 25 ks ( 2 sa mi nevrátili ), tých čo boli ako tak v tele v poriadku. Ďalší deň išli na spoločný nácvik OZ ( 90 km ) , kde im pomohol vietor a prvé doleteli za 56 minút a do 10 minút boli doma 60 z 80 ( tie čo boli ešte slabšie v tele som nenasadil). OZ to mala podobne a teda ako by niekto z umelcov povedal premiéra sa vydarila. Žiaľ bolo to klamné a skutočne asi tie holuby ešte neboli úplne fit a nedokázali bojovať s vetrom a teplotou. To je teda môj príbeh , ktorý ste tak pekne rozobral v štatistike.
Ja som sa ani slovom nedotkol štatistických údajov ( neurobil som to ani v minulosti u ostatných , kde to "zhorelo" ) Je to váš problém, vy esiete zodpovednosť za holuby vám zverené a teda musíte prijať aj kritiku od okolia, ak nejaká príde. Ja som iba skonštatoval, že štart bol priskorý a miesto vypustenia zrejme mohlo mať vplyv na odlet holubov a s tým verím, že mnohí súhlasia len nemajú gule to sem napísať...
Hnilička, Haraga,Matuška, ale aj Algarve, Mira a trebárs aj Sun City či Viktoriné vodopády takéto výbuchy tiež mali v minulosti a to už nespomínam Aronu či možno TS v Kanade či USA... Práca s mladými holubami nie je v posledných rokoch jednoduchá a sám som si položil otázku, či má vôbec zmysel a hlavne či má zmysel pretekanie ( mučenie ) mláďat v auguste. Nie sú niektoré holuby ešte vekovo nepripravené na takú záťaž ako je teplota či zvládanie stresu ? Chápem , že dravcov pribúda a každým týždňom sa skracuje slnečný svit a odletieť 5-6 hodinový pretek sa nemusí vždy vydariť, ale holuby , ktoré sa na takýto možno už štvrtý pretek vypustia sú sčasti orazené a zvládnu to na rozdiel od tých našich čo dostali hneď v prvom maturitu...
Nechajme teda emócie bokom a sústreďme sa na budúcnosť a prácu vy u vás v TS a ja možno vo svojom okolí, kde je potrebné riadiť chovateľov a viac pracovať s nimi ako s holubami. Na vás nie robený taký tlak ako na funkcionárov OZ, ktorí zodpovedajú za chovy, ktoré ani sami nevideli a nepripravovali ich na preteky ako to robíte vy.
Ešte vetu na záver - v minulosti som si tiež myslel, že v prvom preteku starých holubov, nemôže byť problém 80 km pásmo nízkej oblačnosti so zrážkami pre holuby a mýlil som sa, prvý deň to zvládlo cca 50 % holubov, ďalší deň došli ďalšie možno 30 %, ale mrzí ma dodnes tých 20 % obetovaných. Podobne asi zvažoval výcvikár OZ, ktorý veril, že tie mladé to dajú. Mal jedinú nevýhodu, že vietor bol iba na horách, cez ktoré museli holuby letieť a boli to mladé holuby.
Bolo tomu napísané asi dosť na sobotné ráno, nech je to poučením pre ostatných chovateľov a snáď sa to už nezopakuje trebárs u vás či iných. Všetko dobré prajem.
Pretek Rudno odštartovaný na mojich 149 km o 7:00 hod.ráno pri teplote okolo 16 st.C s trendom rýchleho vzostupu, čo je v tomto smere ale nepodstatné. To, že sa dvihne tak silný južný vietor, teda v našom prípade protivietor ( v nárazoch do 60 km/hod), kedy holuby museli prekonávať kopce smerom k Vysokým Tatrám a pásmo vetra nebol v jednej doline, ale v šírke cca 100-150 km a teda tie mladé nemali kade to obletieť. Niečo teda bojovalo s vetrom, niečo sa nechalo zaviať vetrom. V lokalite môjho doletu bolo príjemných 23 st.C a takmer bezvetrie...Postupne sa teplota dostala až na hodnotu 28-29 st.C a niečo také sme možno nemali ani pri starých holuboch ( protivietor a pomerne teplo ) . Podobne to bolo aj u OZ Poprad či Bardejov, ktoré štartovali neďaleko.
Teraz si rozoberme druhú časť a to je zdravotný stav či prípravu pred pretekom. Máte pravdu, nebol možno 100 % a holuby prešli pár dní pred nácvikmi chorobou mláďat, napriek včasnej vakcinácii a následne revakcinácii, pričom som si myslel, že to tento rok prvýkrát po možno 10-tich rokoch ma obíde, žiaľ prišlo to vo chvíli kedy bolo už horúco v príprave na preteky. Ešte predtým som urobil súkromne 6 výjazdov do 30 km a žiadne negatívne stavy. Prvý problém nastal pri spoločnom sústredení holubov celej ZO , ale nebolo to nič hrozné ( 4 ks z 90 úhyn a zopár ich zvracalo), treba ale spomenúť, že sa letel spoločný nácvik 45 km pri teplote 23-25 st.C so štartom o 7:55 hod. Podobne to bolo ešte u pár kolegov, ktorým to vypuklo tiež. Vynechal som teda prvý spoločný nácvik OZ ( 75 km ) a na druhý ( tiež 75 km) som nasadil 25 ks ( 2 sa mi nevrátili ), tých čo boli ako tak v tele v poriadku. Ďalší deň išli na spoločný nácvik OZ ( 90 km ) , kde im pomohol vietor a prvé doleteli za 56 minút a do 10 minút boli doma 60 z 80 ( tie čo boli ešte slabšie v tele som nenasadil). OZ to mala podobne a teda ako by niekto z umelcov povedal premiéra sa vydarila. Žiaľ bolo to klamné a skutočne asi tie holuby ešte neboli úplne fit a nedokázali bojovať s vetrom a teplotou. To je teda môj príbeh , ktorý ste tak pekne rozobral v štatistike.
Ja som sa ani slovom nedotkol štatistických údajov ( neurobil som to ani v minulosti u ostatných , kde to "zhorelo" ) Je to váš problém, vy esiete zodpovednosť za holuby vám zverené a teda musíte prijať aj kritiku od okolia, ak nejaká príde. Ja som iba skonštatoval, že štart bol priskorý a miesto vypustenia zrejme mohlo mať vplyv na odlet holubov a s tým verím, že mnohí súhlasia len nemajú gule to sem napísať...
Hnilička, Haraga,Matuška, ale aj Algarve, Mira a trebárs aj Sun City či Viktoriné vodopády takéto výbuchy tiež mali v minulosti a to už nespomínam Aronu či možno TS v Kanade či USA... Práca s mladými holubami nie je v posledných rokoch jednoduchá a sám som si položil otázku, či má vôbec zmysel a hlavne či má zmysel pretekanie ( mučenie ) mláďat v auguste. Nie sú niektoré holuby ešte vekovo nepripravené na takú záťaž ako je teplota či zvládanie stresu ? Chápem , že dravcov pribúda a každým týždňom sa skracuje slnečný svit a odletieť 5-6 hodinový pretek sa nemusí vždy vydariť, ale holuby , ktoré sa na takýto možno už štvrtý pretek vypustia sú sčasti orazené a zvládnu to na rozdiel od tých našich čo dostali hneď v prvom maturitu...
Nechajme teda emócie bokom a sústreďme sa na budúcnosť a prácu vy u vás v TS a ja možno vo svojom okolí, kde je potrebné riadiť chovateľov a viac pracovať s nimi ako s holubami. Na vás nie robený taký tlak ako na funkcionárov OZ, ktorí zodpovedajú za chovy, ktoré ani sami nevideli a nepripravovali ich na preteky ako to robíte vy.
Ešte vetu na záver - v minulosti som si tiež myslel, že v prvom preteku starých holubov, nemôže byť problém 80 km pásmo nízkej oblačnosti so zrážkami pre holuby a mýlil som sa, prvý deň to zvládlo cca 50 % holubov, ďalší deň došli ďalšie možno 30 %, ale mrzí ma dodnes tých 20 % obetovaných. Podobne asi zvažoval výcvikár OZ, ktorý veril, že tie mladé to dajú. Mal jedinú nevýhodu, že vietor bol iba na horách, cez ktoré museli holuby letieť a boli to mladé holuby.
Bolo tomu napísané asi dosť na sobotné ráno, nech je to poučením pre ostatných chovateľov a snáď sa to už nezopakuje trebárs u vás či iných. Všetko dobré prajem.
VŠ
Vendelin Šadlák
30.08.2025, 00:23
Pán Blahovský,musím zareagovať aj na váš príspevok aj keď písať príspevky na DF je pre mňa stratený čas a málo kedy to robím. Ale keď dnes vidím na benzingu OZ SPIŠ aký mali dolet z preteku 10-15% z nasadeného stavu holubov do večera a vy osobne zo 60 len 9 doletených čo je 15% tak my tie vaše štatistiky a rady akosi nesedia.Po vaších radách a štatistikách som mal mať doma pokial boli zdravé a poštové 1 deň 90% holubov a mal som 35%,načo som neni hrdý.No vy máte 1.deň doma 15% z menšich kilometrov,tak že mám na vás jedinú otázku:Nasadil ste naschvál na pretek choré holuby alebo chováte pávykov alebo hrvoliakov? Keď máte doma 1 deň mesto 90% len 15% holubov.Nemám rád keď sa niekto tvári že má patent na rozum.Poprosím vás na budúce robte štatistiky a podávajte rady napríklad u pána Hniličku čo je váš najlepší priatel a máte uňho aj holuby.On v roku 2023 pokial viem ani nedolietal sezónu a nerobil ani finále ale tieto vaše rady a štatistiky som od vás nevidel.Najhoršie je na tom že chovatelia hĺadajú len banálne dôvody na týchto katastrofálnych doletoch čo sa zhoršujú každý rok.Prečo sa nehladajú naozajstné dôvody týchto katastrofálnych doletov,prečo sa na príklad nezbieraju tieto zaletene holuby a hneď 1-2 deň nepošlu do laboratória,kým niečo v ných prebieha.Veď je jasné že to musí byť niečo z mozgom.Sú nenormálne straty u chovatelov na súkromných tréningoch z 30 - 50 km.U skúsených holubov ktorý nesú GPS ,holuby mesto 100 km niekedy nalietajú aj 400 km kým prídu domov.Toto asi začne zaujímať niekoho až keď to začne kaziť západniarsky biznis z holubami.
VŠ
Vendelin Šadlák
29.08.2025, 22:03
Miro,píšeš že nevieš koĺko stupňov bolo v Brne ale máš to o 3 príspevky hore napísané Jasno,13 stupňov,bezvetrie.Musel by som byť blázon aby som čakal zo štartom.Šoféra možno poznáš osobne tak sa ho spýtaj,je to Ivan Šlesar. Je to solídny človek a nemám dôvod mu neveriť.Ďalej neviem prečo ma porovnávaš s Haragom veď on mal takéto víprasky posledné 2 roky už na polovičných kilometroch.A ešte k tomu tvojmu tréningu okolo domu,to je až zarážajúce že sa bojíš holuby doma pustiť okolo domu pri 6 stupňoch.Akú majú mať potom imunitu,ja okolo domu pustím holuby aj pri -20 stupňoch.Som zvedavý aký budeš mať dolet v nedelu a celkovo OZ keď už teraz počúvam od každého druhého že na súkromných treningoch vytratili 30 - 70% holubov.
RN
ROMAN NAHALKA-Romannasport
29.08.2025, 19:33
Všetko sú to len dohady,ten problém asi nepozná nikto z nás.
LM
Luhový Miroslav
29.08.2025, 18:17
Ja neviem kolko bolo rano pri starte v Brne,ale v Puchove bolo o 6.30 iba 6 st. A preto som holuby pustal na prelet az pred 8.Preto som bol velmi prekvapeny,ze bol start tak zavcasu,pricom cez den nemala stupat teplota.Staci porovnat s Haragom,ktory pustal 8.45.
JS
Ján Smolen
28.08.2025, 21:23
Zmenil sa majiteľ testovacky.niekto skúsený a ďalší začína.
« Predchádzajúca
Showing 1 to 20 of 49 results
1