Rudolf Čmarada
(26.11.2024, 00:38)
V sobotu som navštívil výstavu OZ Trnava, ktorá sa už tradične konala v Bučanoch.Chcem sa aj touto cestou poďakovať výstavnemu výboru na čele s predsedom.OZ p.Huttom,ako aj vycvikarovi OZ p.Šmondrkovi za výborne zvládnutú organizáciu, až po výber kolekcie na CV v Trenčíne.Vsetkym Vám páni a dámy od biletarov bufetárov patrí moja veľká vďaka.No a čo má veľmi potešilo to bol veľmi pozitívny ohlas na interné súťaže 1 a 2 ligy, ktoré sa stali obľúbene u všetkých chovateľov čo mňa veľmi teší, že po 3 rokoch chovatelia pochopili, že tieto dve súťaže sú potrebné, pretože sú objektívne a dokážu medzi sebou súťažiť seberovni a toto bol aj môj hlavný zámer , keď som sa snažil presadiť tieto dve interné súťaže.Toto bol môj hlavný cieľ, aby aj tí dobrí a slabší chovatelia mali svoju objektívnu súťaž, pretože je lepšie skončiť na piatom mieste v 2 lige ako 48 miesto v OZ to mi dá asi každý za pravdu.No a na záver na fotografii je odovzdávanie cien pre troch najlepších v 2 lige.Prvy z prava p.Karel ZO Zeleneč 3 miesto v strede p.Tatarko predseda ZO Hlohovec 1 miesto no a 2 miesto získal p Ševčovič ZO Chtelnica.
Milan Blahovský
(26.11.2024, 08:54)
Plne s tebou súhlasím Rudo, myšlienka "líg" je istým riešením pre motiváciu členov zúčastniť sa pretekov. Predsa len si priznajme, že 90 % z holubárov sa zúčastňuje pretekov kvôli bodom. 9 % súťaží kvôli koeficientom a to jedno percento z radosti pri návrate holuba domov...Tento systém som sa snažil už tuším v 90-tych rokoch minulého storočia zaviesť aj v OZ SNV, vydržal pár rokov, žiaľ ako mnohé mnou navrhované súťaže pre spestrenie sezóny, skončil. Bolo to rozoberané aj v diskusných príspevkoch na tomto fóre, možno by si to dalo vypátrať...Aj futbal má svoje ligy - Liga majstrov, Európska liga, Konferenčná liga, národné ligy atď., len holubárom sa nechce nastaviť si súťaže v mypigeons tak aby hľadali uspokojenie aj pre tých, ktorí začínajú súťažiť, aj pre tých ktorí majú pri svojom mene už viac krížikov a pod. Česť výnimkam, napr. tebou spomínané OZ , či OZ Poprad. Pritom je to tak jednoduché, len to nemá kto či nevedia nastaviť, prípadne predtým si na nejakej konferencii OZ odsúhlasiť. Nedivme sa , že v našom športe viac chovateľov končí ako pribúda....
Téma bola ale iná a tak nebudem miešať jablká s hruškami a k výstave iba toľko, že je veľká česť, že ešte výstava OZ ako taká sa realizuje. Som zvedavý koľko ďalších ešte bude ? Nahrádzajú ich regionálne a verme, že za pár rokov to už nebude iba jediná a to národná výstava. Dôvod som možno naznačil aj v predchádzajúcich vetách...